Elegem van

Covid mellékhatása, rengeteg a baleset.

Felvidéken covid automata van. Az oltottak számától és a fertőzöttek számától függően minden járás más besorolásban van.

A magyarok lakta csallóköz jól átoltott, itt nem lesz ezért kijárási tilalom és a boltokat se zárják be.

Egy csomó gazdag szlovák amikor lezárják a járásukat északon leköltözik ide 2-3 hónapra amíg távoktatás van. 

Nem ismerik az utakat, telibe szaráják a szabályokat, zebrát, gazdagok kibaszott nagy terepjárókkal furikáznak. Heti szinten több halálos balesetet okoznak Lévától Pozsonyig, szinte mindig a vétlen fél hal meg.

Fél órája elmentem a gyerekért, egy hülye nő árvából kihajtott elém a főútra, stop táblát pont telibe szarta kezébe mobil. Szerencsére városban lassan hajtok elrantottam a kormányt fel a járdára satufék. Nö lehúzza az ablakot és rámordít szlovákul: "Magyar vagy? Nem látod, hogy jövök?", közbe  kezébe a mobil és elhajt.

Szlovákéknál ez a mi van magyar vagy egyenértékű azzal, hogy hülye vagy és teljesen általánosan használják.

Én totál sokkban meg se szólaltam, csak bamultan ki a fejemből, hogy mit mentettem és örültem, hogy nem volt az autóban gyerek.

Kell egy fedélzeti kamera.

Hozzászólások

Ha a helyzet fokozódik, nem lesz elég a kamera. Pump-action sörétes fog kelleni. :D

trey @ gépház

Az a gond, hogy a szlovák jogszolgáltatást minimálisan ismerve egyértelmű bizonyíték nélkül biztosan Te húzod a rövidebbet, szerintem sincs értelme ilyen irányba eszkalálni.

Kell egy fedélzeti kamera.

+sok.

Kerékpár, Budapest: tegnap este (fél7 körül) Gellért téren sikerült megörökíteni amint az orrom előtt majdnem elcsapta a szabályosan közlekedőt egy kretén taxis. Szerencsére a srác észnél volt és vészfék+kitérés+még cipővel is fékezve magát( erős reszelő hangról tűnt fel :) ) sikerült életben maradnia. Pedig elég konkrét a tábla még dedikált világítása is van:

https://i.imgur.com/3HSl5SS.png

**

rengeteg az öngyilkos merénylő bringás is amúgy: világítás nélkül {kora reggeli sötétben|éjszakában} forgalomban pl..

**

viszont marha érdekes, hogy mióta fejemen a kamera sokkal előzékenyebb mindenki. Pedig nem is látszik, hogy rögzít-e. Kéne sisakot forgalmazni amin egy "annak látszó" doboz van :). Valószínűleg a bpi autósok yt videói a középszinten gyökér réteg számára minimális visszatartó erővel bír azért. Az agresszív barmon meg semmi se segít, csak ha kivonják a forgalomból..

**

Szlovákéknál ez a mi van magyar vagy egyenértékű azzal, hogy hülye vagy és teljesen általánosan használják.

[off actualpolitics]

dehát példaértékű, sőt irigylésreméltó pc világ van :). Oknyomozó újságíróknak is remek az élete. csonka kis hazában meg minden borzasztó..

[/off]

nem ő írtaná ki, csak tovább gondolta a jelen helyzetet

Felvidéken covid automata van. Az oltottak számától és a fertőzöttek számától függően minden járás más besorolásban van.

A magyarok lakta csallóköz jól átoltott, itt nem lesz ezért kijárási tilalom és a boltokat se zárják be.

Egy csomó gazdag szlovák amikor lezárják a járásukat északon leköltözik ide 2-3 hónapra amíg távoktatás van.

feltételezve, hogy "A magyarok lakta csallóköz jól átoltott" és azért jönnek oda sokan, mert más régiók meg jóval kevésbé.. legalábbis én így értettem: (nem vágyik rá(?)) csak tett egy logikus, hipotetikus gondolatkísérletet. Aztán persze majd szerző megírja, hogyan gondolta :). Lehet, hogy én vagyok túl jóindulatú végülis a szándék nem volt odaírva csak a gondolat.

"Nagyon jóindulatú vagy.."

Veled ellentetben.

A tegnapi utan kulon pikans megtudni, hogy az akkor masik topikban altalam detektalt, altalad nem ertett rosszindulatod mar olyan merteket olt, hogy lassan gondolatbunkent definialnad, ha valaki joindulatu olyannal, aki veled nem ert egyet valamiben. :)

"aki veled nem ert egyet valamiben. :)"

Úgyérted megöletné a fél országot. Bocs, ha nem értek vele egyet.

Most komolyan azt mondod hogy szavazati jog megkérdőjelezése rosszabb indulat, mint szemet hunyni emberek megölésének helyeslése felett? Olyan szintű az ősmagyar érzelmi világod, hogy mondjuk szlovák emberek a szemedben kevésbé értesek, mint a székelyek? Csak mert szlovákokról és székelyekről van szó? Kit érdekel hogy ki hol él? Nem az számit, hogy normális ember legyen inkább, és ne egy tulok?

Vegyél már vissza, és gondolkozz egy kicsit.

Érdekes, hogy közben a szlovákiai magyarsággal kapcsolatban könnyeket morzsolgatsz ( https://hup.hu/comment/2689447#comment-2689447 ) de azt nem kritizálod meg, hogy valaki emberek megölését helyesli, vizionálja.

Feltenném a kérdést hogy ezek után vajon ki rossz indulatú, aki megválogatná az ország sorsát megszavazók táborát, vagy aki helyesli és/vagy nem itéli el emberek megöletését.

Europaiaskodas miatt van csak ez, mar akkor megfertoze a gondolkodo nemzetet a humanitarianizmus aztan itt az eredmenye.

Felvidekkel is ugyanazt kellett vagy lett volna, mint azok akik itt eltek a honfoglalaskor, jol le lettek tarolva, aztan a szlovakokkal meg lealltak biznyakolni, loval meg ilyenekkel.

Vegulis azonban az igazi bunos az a papa II. Szilveszter mert nagyjabol cserebe azert, hogy ne irtsak ki a regiek a teruletert a szlovak, szerb, akarmi nepeket kaptak egy koronat.

Aztan most lehet nezni, hogy europa mmeg a balkan minden baja az ilyen mitugrasz kis 1-2-5 millios nepsegek miatt van.

Jovolato osztrak probalta ezt ugy 100 eve aztan megint ment a hiszti masok altal, mert egy eros egyseges europa sehol senkinek nem erdeke, mert akkor bizony a lusta lmbtqi++ fajtajuk meg lenne batyva rendesen.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"emberek megölését helyesli"

Nem o akarta megolni Jozsef Attila modjara ("ha kell, embert is olok").

Hanem csak "barcsak lenne egy olyan virus".

Te forgattad ki a szavait.

Ilyet se szep mondani, hogy "barcsak lenne olyan virus" (ibenny kapott tolem ilyenert). De ezt osszemosni tettlegessegre valo hajlandosaggal akkor sem szep.

"Nemtudom mi lenne jó. Talán egy magasabb mortalitásu covid variáns felszabadíthatná a felvidéket."

Pontosan hogyan lehetne ezt úgy kiforgatni, hogy ne azt jelentse, hogy az user örülne emberek tömeges elhalálozásának?

Akkor elnézést kérek. Nem akarja megtenni. Csak örülne neki, ha megtörténne. Elfogadod a bocsánatkérést, jeléül annak hogy tisztességes akarok lenni? :)

"user örülne emberek tömeges elhalálozásának"
Igen

Eloszor fogalmazol jol.

Mint irtam ez se szep.

Viszont:

"kiirtanál egy fél országot"
Nem

"megöletné a fél országot"
Nem

"emberek megölését helyesli"
Nem

Hint: resztvenni o nem szeretne irtasban, es nem allitotta, hogy helyeselne, hogy barmilyen embertarsa megolje masik embertarsat.

Szimplan "rosszat kivant" az oltaselleneseknek - ilyenbol peldat balos es liberalis nezetueket is boven talalni az elmult masfel evbol. Oket is meg szoktad vetni ezert? Csendesen valoszinuleg igen, de ekkora vehemenciaval?

Nyitott vagyok mindenfajta józan eszmecserére, de a tárgyi tévedések meg a gyűlöletbeszéd más kategória.

Nekem is volt olyan hogy Léva környékén botorkáltam és a magyar rendszámomat látva sok szlovák nem állt velem szóba, de ezt nem annak a számlájára irom, hogy ők rosszabbak lennének, hanem annak, hogy a politika mindkét oldalon előnyt kovácsol abból, hogy közösen egymás ellen hergelik az embereket. Miközben mindenki pontosan ugyanolyan büdöset szarik.

És pontosan azért emelek szót a fenti eszmefuttatás ellen, ahol jól látszik, hogy a politika áldozatául esett barátunk miket hord össze.

"gyűlöletbeszéd" - Én sok hozzászólásodért tisztellek, de könyörgöm, hagyjuk ezt a fogalmi sületlenséget. A világon van fekete humor, senki nem hiszi, hogy itteniek közül valaki valóban "tömeggyilkolni" akarna. (Hogy emberek miről beszélnek és mit tesznek, két külön világ.)

Tényleg nem kéne libbant fogalmakat bármelyikünknek "magáévá tenni", - sőt még harcolni érte, - mert ezt a hatalom iránti kínzó vágy okából a másként gondolkodókat, hatalmi valóságukban vagy akár ténylegesen megsemmisíteni kívánó erők már kisajátították. - Nincs naiv értelmezés szerinti tartalma, de ha van is, az főként nem demokratikus és nem jóindulatú.

Ezt ne keverd ide. Lavinaérvelés. Minden problémát a helyén kell kezelni és megoldani. Egyelőre értsünk abban egyet, hogy nem kivánjuk más emberek halálát. Fekete humorból esetleg úgy, hogy mindenkiét. De nyiltan szlovákellenes uszitást irt valaki. Ezt lehet mindenféle mással magyarázni, félrebeszélni, feketehumorra hivatkozni, de számomra ez elfogadhatatlan.

Ez pont ugyanaz az eset mint amikor valaki viccből mond rasszista vicceket, és amikor megkéred hogy őszintén legyen rasszista, csak sunyit a bokorban. Most is pont ez történik.

"Ez pont ugyanaz az eset mint amikor valaki viccből mond rasszista vicceket, és amikor megkéred hogy őszintén legyen rasszista, csak sunyit a bokorban."

Biztos, hogy nem ismersz egy olyat se, aki meselt rasszista viccet, kozben meg nem volt rasszista? Biztos vagy benne, hogy aki pl. elsut egy feka apukas vagy egy ciganyos viccet, az csak rasszista lehet?

Es ha megse lenne rasszista valojaban, csak fekete humor formajaban, akkor "sunyit a bokorban"? Ne mar. Ez szanalmasan egybites. Es meg kemenyebb, hogy te jossz lavinaervelessel, holott a tied a legundoritobb csuszos lejto + szalmabab kombo, sot, sertegeted azt, aki tagadja, hogy a szalmababodra pelda lenne.

De ma is tanultam valamit: aki elmeseli a ciganyos aranyhalas haromkivansagos viccet, az valojaban zsidokat akar kiirtani, csak gyava gerinctelen, es nem meri nyiltan felvallalni ezt, csak "sunyit a bokorban". Mas magyarazat nem lehetseges (Gyuszk-fele egybitesek szerint)

Azt értem, hogy a humor lehet hivatkozási alap alpári ocsmányságokhoz, de pl egy zárt közegben egymás között pl 2 román egymás között a magyarok tragédiáján poénkodik. Tegyék, ha őket ez boldoggá teszi. Csak ne rakják ki ugyanezt plakátokra és várják el, hogy bárki is mosolyogjon rajta. A jó humornak fontos szerepe van komoly témák feldolgozásában. Csak az nem mindegy, hogy rajtad(a károdra) vagy veled röhög a másik.

"Csak ne rakják ki ugyanezt plakátokra és várják el, hogy bárki is mosolyogjon rajta"

Nem is mondtam, hogy tegyenek ilyet. Egy dolgot mondtam végig, azt is nehezen veszi be sokak gyomra, mert jön rá a mindenféle mellébeszélés. Az hogy szlovákgyűlölő magyarok léteznek és tesznek dolgokat, és erről én itt beszélek, nem jelenti azt hogy magyargyűlölő szlovákok ne lennének és ne tennének dolgokat, vagy az helyes lenne. Arról is lehet meg kell beszélni. De most másról volt szó.

Szerkesztve: 2021. 10. 21., cs – 19:55

Fedélzeti kamera +++

Nem tudom Szlovákiában hogyan kezeli a hatóság, de itthon simán elfogadják. Volt olyan koccom ahol 50%-ban voltam csak sáros, mégis felvállaltam a 100%-ot, mert a helyszinen beláttam hogy a jogszabályautomata magyar igazságszolgáltatás sosem ad nekem igazat bizonyiték nélkül.

Nemrég nem adták meg nekem az elsőbbséget és a 1,5 éves autómat egy gyors mozdulat választotta el a totálkártól. Mivel simán volt róla felvételem, ha mégis ütközünk, napok alatt lezárják az ügyet, nem vitatkozik senki senkivel, hiszen ott a felvétel.

Nekem sem szimpatikus az a polgárőr-stílus, amit egy-két helyen előadnak, de mi van helyette?

Az még messze van, hogy önvezető autók legyenek mindenki alatt. Csinálhatjuk a kínai módszert a térfigyelő kamerákkal, de akkor a fél ország azon fog sípolni, hogy miért figyelik meg vezetés közben. Vagy hagyjuk a balfaszokat, hadd veszélyeztessék a többieket, és *insert további demagógia here*? :)

a stílus, meg a házmestertempó nem jó. Az, hogy a rendőrség ennek nyomán végre figyelembe veszi és használja a felvételeket az szerintem jó. Bringázva is többször ütöttek már el vétlenül: és persze a 4 eseményből 2nél meg se állt a barma.

Több szempontból is hasznos:

1. volt, hogy visszanéztem véleményes szitut és számomra is tanulságos volt: volt ahol én néztem be: pl a sisak sildje kitakarta a 3m magasba él irányba rakott elsőbbségadás kötelező táblát.. ..na azt is oktatni kéne aki olyan magasságba rak bringaútnak szóló táblát: meglepő módon a lámpákat se olyan magasságba szerelik..

2. fentebb írt példánál mint külső szemlélő a ki jött előbb, merre mozgott helyzetek, körülmények stb. egyértelműek.

Szerintem jo, hogy vannak. Ami a kameran van, az teljesen objektiv (nem hiszem, hogy manipulalnak a felveteleket), es az a lenyeg.

A legnagyobb bajom azzal van, hogy kitakarnak dolgokat. (elkoveto feje/rendszama) Anelkul meg jobb lenne.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Kitartast. Ha nem erzed magad ott otthon, atutazva a deli hataron tul boven talalsz olyanokat, akiktol otthon erezheted magad. Bar Magyarorszagon is vannak hulyek, meg olyanok, akik nem tudnak vezetni, de legalabb van boven olyan kozosseg is, aki sose felejtette el es sosem tagadta, miket eltek ti at 100 eve.

Érdekes, bringásként pont ellenkező érzésem van, Szlovákiában sokkal toleránsabbak az autósok, mint itthon.

Alapvetően a helyiek normálisan vezetnek, nem mondom, hogy mindenki ismer mindenkit, de megköszönjük ha elengednek stb. Aki itt él ismeri az utakat a táblákat. A közlekedési kúltúra rendben van.

Akikkel baj van az a pár száz család akik idejönnek amikor a lakóhelyüket lezárják. Amíg árván, zsolnán, késmárkon minden zárva, kijárási tilalom, tesztelések. Itt mehet étterembe, minden nyitva, szabad az élet. Akinek van pénze kivesz panzióba lakosztályt, airbnb és megvárja mig náluk rendeződik a helyzet és addig itt szabadon él.

Heti szinten vannak halálos balesetek miattuk. Nálunk járások alapján vannak a rendszámok, látjuk ki honnan van. Gazdagok, pokhendiek, batár nagy kocsikkal, remélem mihamarabb hazamennek.

:-D de jó, hogy egy kis szarkazmusra, hogy raugrott a funkcionális analfabéta neomarxista bérkommentelők.

Haverral fogadtunk, hogy ha trey sörétes kommentjére válaszul adott fekete humor, szarkazmust lesz 3 ember aki szándékosan félremagyarázza vagy egyszerűen olyan sötét, hogy nem érti.

Nyertem 6 doboz Guinesst!!! Köszönöm!!! Végre valami hasznosat is csináltatok a gyűlöletkeltés mellett.

Amúgy jól szórakoztam az uszításotokon és már tervezzük a következő fogadást.

Még megsértődnének azon is. Vagy előjönnének azzal, hogy sörkészítés, a termék szállítása mennyire környezetszennyező, meg a sörivás mérgező maszkulinitást erősíti. Aztan ott van az alacsony béren tengődő imperialista elnyomás alatt tengődő kiskereskedelmi munkavállaló!! És már ott is vagyunk az általuk csak tiszta forrásként tekintett Marxnál. 

Egészség!

"Végre valami hasznosat is csináltatok a gyűlöletkeltés mellett."

:DDD

Bocsánat, nehezen fogadom el hogy a határon túli magyarnak automatikusan igaza van. Ha ettől gyűlöletkeltő vagyok (pedig csak az általános tisztességet kérem számon bárkin, nekem aztán tök8 hogy hol él), akkor nem egy ligában focizunk.

automatikusan igaza van

Nincs automatikusan igaza, ahogyan nem lehet helyből lesöpörni sem a véleményét (ez utóbbi szerintem sűrűbben fordul elő).

**

Szerintem ez a hozzászólás meg részedről tökéletesen fölösleges árkolás, a véleményedet nem árnyalta.

"Nincs automatikusan igaza"

De, pont ez a baj. Hiszen már uszitó és gyűlöletkeltő vagyok, pedig én csak az általános tisztességet kérem számon, és pont szarok rá, hogy ki a magyar vagy ki nem.

De leirom hogy ne rágjuk tovább a szart: szerinte ez poén, szerintem nem. Mindnekinek jobbulást.

Ki kellett mondani hogy szlovákok ellen szőtt poénkodás folyik. Sajnálom hogy ehhez ennyi hozzászólás kellett, hiszen ment a megjátszott értetlenkedés.

Mint ahogy azt is, hogy uszitok és magyargyűlölő vagyok, csak mert kimondok egy általános igazságot ami véletlenül sérti a külhoni "barátomat".

Éppen igazolva érzem most magam, hiszen neki előbb hisz itt bárki, mint valakinek, aki nem ugrik érte és morzsolgatja a könnyeit.

Egyensúlyban vagyunk, mert két igazság is ki lett mondva egy füst alatt, és nem rajtam múlt hogy hány hozzászólás kellett hozzá. Pontosan azzal nyitottam, amit gondolok.

Szerkesztve: 2021. 10. 25., h – 21:30

.