..és van aki rájuk szavaz..

1. A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól.

2. A kormány a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi a Parlamentnél. Erre a kormány szerint azért van szükség, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 14., k – 22:11

mutass egy életképes & vállalható alternatívát. 1et. Kutyapárt nem ér :)

Ismereteim szerint egyedül a Mi Hazánk van a lezárások és a kötelező Covid-vakcinák ellen, tehát ők az egyetlen életképes vállalható alternatíva.

Talán még Thürmer Gyula pártja is ilyen, még az is elképzelhető, hogy viccen kívül rájuk fogok szavazni.

Még lehetséges, hogy valamelyik Covid ellen tüntetős társaság párttá alakul. Na, akkor ők még szóba jöhetnek.

 

Egy biztos, hogy aki a Covid-fasizmust támogatja, arra nem. Persze ha a baloldali összefogás VS Fidesz marad csak versenyben a célegyenesben, akkor lehet, hogy dilemma lesz, mert az összefogásnál még a fidesz is jobb. Mondom ezt hányingerrel küszködve, mert tényleg soha többé nem akartam volna jót mondani a fideszről.

"valamelyik Covid ellen tüntetős társaság" - Azt az x-et meg kéne takarítani, mert ez esetben lehet a végén még a szcientológia-ra szavazol.

A MHM a jó választás. Ők a parlamentben a Fideszt és a bejutó moslékosokat fogják kontrázni. (Talán.., :) amennyiben valaki nem globalista-, soros-, viszont rend-párti.)

1. Nem éri el az ingerküszöbömet. Apropó, küszöb. Hogy is volt Demszky idejében? Volt szabály a budapesti villamosok maximális padlómagasságára. Demszky be akarta szerezni a használt hannoveri villamosokat. Nem tehette volna, mert a padlómagassága meghaladta a szabályozásban foglaltakat. Kitalálod, mi lett a meoldás? Nem a beszerzéstől való elállás, hanem a szabályok olyan módon való módosítása, hogy a hannoveri villamosok beférjenek a szabályba. Csak akkor minek vannak a szabályok? mindegy is, a lényeg, hogy vannak öreg, használt német villamosaink. Na, itt pont ugyanez történt. Mi is akkor a probléma?

2. Ez viszont valóban így van, az indiai mutáns terjed, ez van.

Miért is ne lehetne rájuk szavazni?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, hogy ez a probléma. Kényszerít bárki is, hogy elmenj erre a vadászati összeröffenésre? Én például nem megyek. Jó, értem, cserébe lesz egy rakás fertőzött, akik rám is veszélyt jelentenek. Nyilván arról van szó, hogy iszonyú pénz elment a szervezésre, s most már nem lehet kihátrálni belőle arcvesztés nélkül, ráadásul nehezen védhető, ha iszonyú pénzből a pontosan semmi valósulna meg. Te lennél az elsők között, aki lopást kiabálna, ha elcsesznek több tízmilliárdot, amelyből semmi sem lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem. Csak azt demonstrálom, hogy egyik kutya, másik eb. Írtam már máskor is, hogy éppen ezért ez nem rendezőelv. Amikor azzal jön valaki, hogy a Fidesz mennyit lopott, akkor jusson már eszébe bátran a DBR Metro project az illetőnek, vagy amikor az egykor még Közgépen rugózik valaki, akkor ne feledje a Strabagot sem. Márpedig, ha ez így van, akkor bizony nem válnak ezek a dolgok egy választáson szemponttá. Marad tehát az, ami ezen kívül van: akarok-e néger hordákat látni Budapest utcáin? Én bizony nem. Akarom-e, hogy a fiatalokat ultraliberális köcsögökké neveljék kötelezően, akik nem tudnak jó és rossz, erkölcsös és erkölcstelen között különbséget tenni? Én nem akarom. Hát így. Innentől kezdve pont nem érdekel, hogy ki mennyire korrupt, mert azt akkor sem ússzuk meg, ha a másik oldal nyeri a választásokat, csak akkor a korrupció mellé ajándékként kapunk egy rakás ajándékcsomagot mellé, meg a jelenleginél simulékonyabb nyugati külpolitikát, intenzívebb behódolást.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A választás egyben értékválasztás is. Mire fel az opportunizmusod? Ha a mainstream az, hogy drogos négerek késekkel fosztogatnak az utcán, akkor nekem ezt szeretnem kell, mert egyesek szerint ez fejlődés? A választásomban az manifesztálódik, hogy én ezt nem szeretném, nem ebben látom a fejlődést.

Amúgy a mainstream-et mi, ki alakítja? Nem mi, emberek? A kishitűek alkalmazkodnak, akik komolyabban gondolják, törekszenek arra, hogy ők is alakítsák a világot, s ez bizony konfliktusokkal jár.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Senki nem akar drogos négereket az utcán. Más drogosokat sem.
Szétlopják az országot és ilyen érezelmi síkra vitt egyébként nem létező problémákkal tematizálják a közbeszédet.
Miért nincs szó arról, hogy ma megint Matolcsy fia lopta el a pénzünket? Hja a drogos néger(talán buzi is)

nem létező problémákkal tematizálják a közbeszédet

1) 2015-ben kimentem a Keleti-pályaudvarhoz, nem a TV-ből és az internetről tájékozódtam. A valóság rosszabb volt, mint ami a médiában, nekem érzékeny az orrom, s elég durva volt az az orrfacsaró bűz.

2) Járok metróval. Tudom, aki 300 m-t is autóval tesz meg, annak nincs hasonló élménye. Megszaparodtak a négerek, arabok, ázsiaiak, és egyre kevesebb magyarul beszélgető embert hallok a járműveken. Én ezt fenyegetésként élem meg.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Megszaparodtak a négerek, arabok, ázsiaiak, és egyre kevesebb magyarul beszélgető embert hallok a járműveken. Én ezt fenyegetésként élem meg

Szóval te azokra akarsz szavazni, akik ténykedése alatt ilyen állapotok uralkodtak el?! Hát nem érzed fenyegetésnek, amit csinálnak?

Ez az a mennyiség, aki átjött a szigorú határőrizet ellenére legálisan, papírokkal, s akiknek legális eszközökkel nem lehetett nemet mondani. Ezek az értelmesebb, ápoltabb, dolgosabb emberek. Nekem már ez is sok, de megnyilatkozásokból tudható, hogy a progresszív baloldal válogatás nélkül engedné be az ápolatlan agysebészeket. Mondjuk utcán, instant operálnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha van egy kiba erős vezető. Jelenes esetben ORBÁN VIKTOR (főhajtás). Nem tudja elintézni, hogy megállás nélkül átjussanak az országon. Mióta is tudja a főni, hogy jönnek? Na?
Persze menetrend, az unió szabályai bla bla bla.
Laparkoltatta itt őket hátha lesz egy kis lincselés. Szerencsére a magyarok még nem tartanak itt.

És van már 30ezer halottja

Egyre több adat mutatja, hogy ez a szám fals.

Összeszedtük azokat az országokat is, amelyekben a becslés szerint a leginkább túlzónak tűnik a regisztrált halálozás. Érdekesség, hogy a számítás szerint Magyarország is ebbe a csoportba tartozik. 

Ráadásul, az emberi ostobaság biztosítja, hogy lesz még bőven halott itt, nem a kormány, hanem az oltástagadás, egészségtelen életmód és a személyes higiénia teljes hiánya vagy telibe'szarása miatt.

trey @ gépház

azt is birjak h az arcukba hazudnak siman, szoval ez tenyleg nem uszi meg az ingerkuszobot. tavaly azt gondoltam majd talan a rothado egeszsegugy felnyitja az emberek szemet, de mostmar latom, hogy ha rohad is az egesz az sem zavarja oket.

Mert elmegy mindenütt a határig, majd két lépést vissza. Mert így tud nyugatnak, keletnek, magyaroknak legjobban megfelelni.

Reálpolitika, a hazai tőke támogatása pedig életbe vágó közgazdasági elvárás. (Haverock vagy nem haverock, létkérdés, - azoknak akik jelentéktelen fizetésekkel alig húzzák ki a hónapot. Még inkább.)

(Tegnap a déli határhoz közeli Borota felé jártam, szép kis (kb. 20 fős) díszes, muszlim társaságot láttam a learatott kukoricamező szélén, több rendőrautó is felügyelte a csapatot, s már jött is értük a retur-jegyes buszjárat. - No, ezt a munkát egyedül a FIDESZ "végzi", - amikor valaki nagyon "nyílt társadalmas", elgondolkodhat rajta, mi lesz az országból, ha átvonuló hordák szegélyezik majd a Duna mentét. Mert kapni fog belőle bőven Budapest is, nem csak a délvidék.) Ez a tétje a küzdelmeknek, szavazásnak egyedül!

Cinikus kíváncsiságom miatt teszem fel a kérdést: mennyi esélye van egy hipotetikusan jószándékú és szakértő politikusnak egyedül, ha fejest kell ugrania a korrupt szarkeverőktől hemzsegő medencébe? Mitől nem fogják hátba döfni az első adandó alkalommal?

Amíg az alaprendszer olyan, amilyen (bárki ígérgethet, felelősségrevonás nélkül), addig van-e értelme bármiféle javulást remélni? Saját véleményem szerint ha tapasztalható is bármiben javulás, az tulajdonképpen csakis valamiféle technológiai áttörésnek vagy szerencsés véletlennek köszönhető, és csak ez az oka, hogy néha akkorát lehet meríteni a közös húsosfazékból, hogy még a nem-politikusoknak is jut belőle.

Nem téged kritizállak, amikor azt írom, hogy ezek az esélyek olyanok, mint a pokolba vezető jó szándék. Amíg a politikai, társadalmi kérdéseknél nincs konkrét terv, felelőssel, ütemezéssel, elszámoltatással, addig én nem remélek javulást -- de azt is tudom, hogy nincs esély az alaprendszer megváltoztatására, mivel az sértené a zavarosban halászók érdekeit, márpedig csak ez utóbbiaknak volna rá lehetőségük, hogy változtassanak az alapproblémákon.

Nem érzem át a problémádat. Nem olyan indok ez ami rontaná a szavazó kedvet. A második pont sokaknak kedvez lásd moratórium.

Feltételezem, arról van szó, hogy 1. nem tetszik Oregon pofája, mert "fideszes" pózt vett fel, és 2. nem megy már olyan jól a magyar nyelv, hogy mindig megértsd a hétköznapi beszédet. Örülök, hogy 3. az arroganciád még a régi, és Svájc nem csinált kisköcsögöt belőled. :D

:)

Igen, itt is igaz, hogy annak lehet érdemes hitelt felvenni, aki nem szorul rá. Amennyiben a hiteleddel megegyező összeget be tudsz fektetni ennél jobb kamatozásba, akár egy MÁP+-ba, akkor ez egy racionális döntés. Az adósok többségének azonban nem 1,8% a kamata, és nincs is szabad pénze, hogy ezt megjátssza.

Attól még csapda, mert a részletek száma nem annyival nő, amennyi ideig szünetelt a törlesztés, hanem többel. Sok esetben jóval többel. És így az abszolút visszafizetett összeg is nő. Nem kicsit, nagyon. Aztán ha Átlag József megkapja az egyenlegközlőben, hogy öt vagy tíz évvel lesz hosszabb a futamideje (és netán nem a teljes futamidőre van fixált kamata), akkor szerinted mig fog tenni?

Politikust a nep termeli ki, tehat az egyszemelyi lekepezese az azt kitermelo nep vagy kisebb csoport lelkivilaganak.

Ennyi. Nincs itt latnivalo.

Politikus dolga, hogy lopjon, csaljon, hazudjon es ezt ugy talalja, hogy a kedves ostermeloinek tetszodjek.

Hatalmat egyszer megszerezte, azt onnan egy es kizarolagos feladatkent csak megtartania kell.

Kesz.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Valszeg a Fidesz ismét nyerni fog. De mit lehet várni. A korrupcióról a köztévé nem fog beszámolni. Az ellenzéki képviselők kapnak négy év után 5 percet kicsiLOL?
A brutál jó orvosminiszterelnökúr nem fog ellenzéki újságoknak nyilatkozni, de ha mégis azt nem adják le a köztévében. És a sledgehammer koponya immár 12 éve nem vitázik az elmeroggyant  ellenzéki miniszterelnök jelöltél.
És ez a magyar népnek rendben van.
Pedig én végig nézném ahogy vitáznak a tv-ben és az Elnökúr jobbnál jobb érvekkel küldi padlóra az ellenzéket. Bevisz egy dakotát és kész van a kétharmad.

Kivettétek a fagyasztóból Gyurcsányt?  Böff

Nagyon kell védeni Orbánt, hogy nehogy le kelljen vitáznia senkivel. Három perc alatt semmisülne meg. Nem? Akkor miért nem vitázik élőben.
Várjál!

1. Gyurcsány
2. Soros
3. Rangon aluli
4. Úgyis megverné
 

Három perc alatt semmisülne meg.

Ja. Ahogy az elképzelésetek szerint az EU fórumain is. Ezzel szemben az igazság:

Politico: Orbán az EU egyik legbefolyásosabb vezetője

Politico: Orbán Viktor a negyedik legbefolyásosabb európai vezető

Komolyan elhiszed, hogy a Dobrev-MZP-Fegyőr-Karácsony-Jakab bohócosztag kifogna rajta? ;D

Értem én, hogy jön a választás, az arra fogékonyaknak baromságokat kell beszélni, de ezeket miért ebben a körben próbálod és miért nem egy nyugger klubban, ahol nem olvasnak és nem tájékozódnak?

trey @ gépház

Nem tudom honnan tájékozódsz, de az ellenzéki jelöltek vitáznak.

ROTFL. Én végignéztem a "vitát". Még a műsorvezető is többször próbált utalni arra, hogy ennek a műsornak a műfaja vita. Lenne. 

Annyi vita volt ott, mint árvaházban szülői értekezlet.

trey @ gépház

1) Én láttam a "vitát", szerintem nem volt vita. Már ebben az értelemben legalábbis: "két vagy több személy szellemi küzdelme szóban vagy írásban érvek és ellenérvek felsorakoztatásával egy kérdés eldöntésére, egy álláspont kialakítására, lerögzítésére"

2) Erről pl. mi a véleményed? https://www.youtube.com/watch?v=Ky5bq1k_QmE

Láttam. Vér ciki a Csabi. A fidesz jól beágyazta. Arra már ne vedd a fáradságot, hogy utána olvass.

btw csak hülyülök. Ti fogtok megint nyerni ne izgulj már ennyire. Meghagyhatnád a tipródás, vergődést nekünk libernyákoknak.

Erősek vagytok https://www.instagram.com/p/CT1U8nko1Dd/

Ebben az egy esetben lépet vissza a zuglói vitából. Kiragadsz egyet esetet és próbálod ráhúzni az egész ellenzéki vitasorozatra.
De te sem arról beszélsz, hogy Hadházy mit mondott. Véletlen? Aligha.

Ennyi vita volt: https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA

 

Az akol elvárja, hogy védd a főnököt különben nem kaptok több állami megrendelést.

Ne, ne, ne! :D Semmilyen vita nem volt. Ez az egy olyan eset volt, ahol lehetett volna, de csicskák ahhoz. Jakab a matek mögé bújt, Hadházy meg nem tartja ildomosnak most az ásást. Magyarul, ha igaz amit mond és Tóth korrupt, akkor Hadházy politikai érdekből takargatja a korrupciót. Vagy, nem tud semmilyen korrupciót bizonyítani, csak hazudozik.

trey @ gépház

Nem, igazából arra vártam volna választ tőled, hogy miről makogott Jakab (amikor azt ecsetelte, hogy beáll inkább taktikai okokból egy korrupt ember mögé, mint Hadházy mögé). llletve, hogy Hadházy miért takargatja a korrupciót, ha állítja, korrupció van Zuglóban. 

De nem várok tőled erre semmi választ, mert ez sakk-matt.

trey @ gépház

Kiragadsz egyet esetet és próbálod ráhúzni az egész ellenzéki vitasorozatra.

Engem alapvetően a miniszterelnökjelölti és a zuglói vita érint. Hogy a győriek vagy a debreceniek ki közül választhatnak, az kb. érdektelen számomra, mert nincs beleszólásom. Eddig a mérleg:

  • A miniszterelnökjelölti vitában érdemi vitatkozás nem történt. Mindenki ismertette a programját vízióját, de egyébként érvelés különösebben nem történt. (n.b. ez nem feltétlenül probléma, de vita alatt nem ezt szokás érteni máshol)
  • A zuglói egyszemélyes vita sajnos értékelhetetlen.

Az előválasztások után kiderül.

Én is ezt mondtam. Legalább azt várjuk már meg, hogy legyen egy konkrét személy, akivel nem vitázik.

Nem tudom honnan tájékozódsz, de az ellenzéki jelöltek vitáznak.

Az ATV YouTube csatornáján végignéztem a nagy "vitát". Be is linkeltem egyébként a releváns topikba. Volt már másik vita az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekkel? Kérlek, tájékoztass ezekről, mert szeretném figyelmesen megtekinteni, meghallgatni. Remélem, Szabó Tímea mindegyiken ott ül nézőként.

:)

Szerintem egyszerű az oka. Valós időben, rosszindulatú kérdésre rosszul reagálhat az ember. Vegyük mondjuk ezt a kérdést:

- Anyád tudja, hogy buzi vagy?

Valós időben lehet, fel sem tűnik, hogy ez egy állítás, s a kérdés a megfellebbezhetetlen állításra nem vonatkozik, amelyre adott bármilyen válasz sem fogja az állítást cáfolni. Teljesen mindegy, hogy igent vagy nemet válaszol rá valaki, teljesen mindegy, hogy az anyja tudja vagy sem, a kérdés elvitte a fúkuszt, az állítás lényegi részét a kérdésre adott válasz nem fogja cáfolni.

Ez a veszélye az ilyen vitáknak, továbbá az, hogy elviszi a dolgokat olyan irányba, ami valójában lényegtelen. Lehet beszélni stadion finanszírozásról, hogy jaj, mennyi állami pénz, megrendelés, lopás, de aki sejt valamit a közgazdaságról, az tudja, hogy állami költésekkel lehet fűteni a gazdaságot. Ha értelmetlen kilátókat, szobrokat építünk, akkor is munkát adtunk embereknek, nem veszítették el az állásukat, s nem lettek öngyilkosok egzisztenciális válság okán.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

megrendelés, lopás, de aki sejt valamit a közgazdaságról, az tudja, hogy állami költésekkel lehet fűteni a gazdaságot. Ha értelmetlen kilátókat, szobrokat építünk, akkor is munkát adtunk embereknek, nem veszítették el az állásukat, s nem lettek öngyilkosok egzisztenciális válság okán.

OMG!

Tudod banyek, azzal is elég jól lehet "fűteni a gazdaságot", hogy nem vesszük el az emberek pénzét, hanem meghagyjuk náluk, hogy ők költsék el, belátásuk szerint. Vagy félretegyék, hogy vállalkozhassanak, mert ha hiszed, ha nem, nem csak  az orbán-szopó automaták szeretnének ám vállalkozni ebben az országban, hanem sokan mások is, csak utóbbiak nem lopott pénzből képzelik el a dolgot.

Az államnak nem az a dolga, hogy "fűtse a gazdaságot" (Big LOL), hanem az, hogy szabályozza azt, ha feltétlenül szükséges. 

Az SZJA csökkentéssel azok kerültek jobb helyzetbe, akiknek erre a jobb helyzetre kevésbé volt szükségük.

Az még a tolvaj (orbán) is beismerte, hogy az szja csökkentés egy hülyeség volt. Nem véletlen, hogy egysávos jövedelemadó a világon máshol nincs. 

Az SZJA csökkentéshez azért tedd már hozzá azt is, hogy a dakota a tehetősek adóterheit csökkentette, a korábban adómentes minimálbéreseket meg szépen megpúpozta 16 %-nyi adóval.

Számoljunk egy picit.

2009-ben a minimálbér valami 65 000 Ft volt, ha jól rémlik az adat. Tíz évre rá mennyi is volt nettóban? 98 ezer forint?
Ehhez hozzászámoljuk az inflációt, kicsit megsúlyozzuk a gazdaságnövekedéssel és mit találunk?
Azt, hogy 10 év alatt a tolvaj gané helyben járatta a minimálbéreseket, de mindenesetre a keresményük egy jó részét (ez az SZjA) ellopta tőlük, hiszen efféle adó korábban nem terhelte őket.  

Van még kedved röhögni?

Ki beszélt ilyesmiről? Ez honnan jött le neked, rosszul vagy? Hívjak mentőt?
Azért elég gáz lehet a ti sorsotok. Úgy élni, hogy minden orbánt kritizáló félmondat mögé odaképzeltek negyven darab munkásőrt. :)

Az azért essen már le, hogy itt orbán a büdös tolvaj, aki a pénzemet pofátlanul lopja, ha tetszik ez nektek, ha nem.
És erre nem megoldás az sem, hogy teli torokból ballibezitek azt, aki eszetekbe juttatja a valóságot.
Megvezetett, agymosott szerencsétlenek ..

A tolvaj meg csak röhög rajtatok.

Honnan veszed, hogy minimálbért keresek, te szerencsétlen hülye?

Amúgy, szerinted a minimálbérből nem lehet lopni? Miért? Annyira kevés? 
Az igaz, nem is túlozta el a cigány. Nagy hangon pofázott 5 % GDP nővekedésről és volt pofája 4 %-ot "emelni". Ilyen egy igazi féreg.

A minimálbér után az orbán nevű tolvaj cigány előtt nem kellett szja-t fizetni, most kell, 16 %-ot.

A tehetősebbek viszont 16 %-kal kevesebb SZJA-t fizetnek.

Orbán egy büdös, tolvaj patkány, Egy fordított robin hood. Amit ellop a szegényektől, azt szétosztja a gazdagok, de főleg a családtagjai között. Te meg az ő seggét nyalod.

2010-ben 73500 Ft, 2021-ben 161000 Ft a minimálbér. A táblázatban lévő árak szerint nekem az jött ki, hogy jobb a mostani minimálbér vásárlóereje. Kenyér, húsáru, üzemanyag stb. Nem néztem át minden adatot és lehet, hogy nem vettem mindent számításba de nekem ez jött ki. És ha ez így van, az jó dolog. 

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003b.html

2010-ben 73500 Ft, 2021-ben 161000 Ft a minimálbér.

Ez bruttó. Az emberek meg nettóból élnek, tudod?

A táblázatban lévő árak szerint nekem az jött ki,

Hogy neked miből mi jön ki..

300 Ft-os krumpli, meg 400 Ft-os kenyér, a hús (sertéscomb) 10 éve volt 700 Ft ma meg 1400, 5 % ÁFÁ-val.
Ja, hogy a disznó fideszesek disznóban utaznak? Így már érthető is minden.

Egyik sem jó adat.

Elég jó az emlékezőtehetségem, ráadásul, a jelenlegi lakhelyemre akkor költöztem, amikor orbán szőlőbányászból miniszterelnőkké avanzsált. 

200 Ft-ért még 4 éve is vettem kenyeret, igaz, sok köszönet nem volt benne, gondolom liszt sem túl sok.
A hús árát meg végképp nem tudom, honnan vehették. 1160-ért még a csontozott hosszú karajt sem mérték 11-12 évvel ezelőtt.

Az kizárt, hogy a két évvel ezelőtti 98 ezer forint vásárlóereje meghaladná a 2009-es 65 ezer forintét.

Ezen a legjobban úgy lehet segíteni, ha

 

A minimálbér állapota nem engem zavar, hanem legalább  egy millió munkavállalót. 

Én nem vagyok minimálbéres, de ha történetesen az lennék, abba sem ugathatnál bele. És ezen úgy lehet segíteni, hogy a másról kialakított marhaságaidat, kitalációidat, hülye, alaptalan vélelmeidet nem ide kotlod.

Na, már ennyitől kijön belőled a házmester? Megtiltanád, hogy miről beszélhetek? Ha ellenvéleményem van, akkor kuss a nevem?

Honnan is ismerős ez a fajta mentalitás, honnan is...?

Ha valaki elégedetlen a fizetésével akkor három dolgot kell csinálnia: tanulni, tanulni és tanulni (ahogy a szellemi vezetőd, Lenin atyád is megmondta).

:D

Egyszerű vagyok, igen.

Mert egyszerű a képlet: a tanulás nem áll meg érettségi után. Tanulni az embernek élete végéig kell. Tanulni és a világ változásaihoz alkalmazkodni.

Aki tanul és energiát fektet a saját boldogulásába, az fog egyről a kettőre jutni. Aki a "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás" alapján tengeti napjait, az jó eséllyel nem fog előrébb lépni.

Én megfogadtam ezt a tanácsot és remélhetőleg a közeljövőben ez egy előléptetésben fog kicsúcsosodni. De ott sem állunk meg, megyünk előre, mert fejlődni mindig kell.

Nekem az a véleményem, hogy akinek a munkájára szükség van és azt becsülettel elvégzi annak a mai árak mellett havonta 200000 Ft-ot haza kellene vinnie. Ettől sajnos nagyon messze vagyunk és tudom, hogy ennek nincs realitása. A tanulás, szorgalom előre viszi az embert de a képességeknek és lehetőségeknek is van határa. 

Nem lehet, hogy a probléma része, hogy az emberek egy része igénytelen, önző és így motiválhatatlan is? Ha dolgoztál már olyan helyen, ahol lényegében bárki dolgozhatott, tudod, hogy az emberek negyede tróger szar, egy részüket alig lehet embernek nevezni. Ha dolgoztál olyan helyen, ahol voltak követelmények, tudod, hogy akár a felsőoktatásban papírt szerzett emberek egy része is tróger szar. Sok helyen a fizetéseket az ilyen tróger szarok húzzák le, mert 1. maximálisan a minimumot teljesítik (vagy azt sem), 2. a jelenlétük miatt a normális emberek gyorsan továbbállnak, a kevésbé normálisak pedig elkezdenek a tróger szarokhoz hasonulni, 3. a vezetők nem küldenek el senkit, mert sokszor így is kevés a munkaerő. Az ~informatikában az érték-/fizetéslehúzó jelenséget gyakran a "vérpistike" szóval szokás lefedni. Szerintem az egyénnek nincs más lehetősége, mint a saját kezébe venni a sorsát, mert belül érzi, hogy a tróger szaroknak nem jár az a pénz, amennyi egy becsületesen dolgozó embernek, mert a tróger szar nem igazán dolgozik, és pláne nem becsülettel.

:)

Diákmunka keretében hónapokig végeztem szalagmunkát két helyen is. Az volt a tapasztalatom a melósokkal ami azóta máshol is. Van aki végzi rendesen a munkáját és van aki a "kis munkát kis ívben" illetve a "hagyom, hogy más is hozzáférjen" felfogással igyekszik mindent megúszni. Szerintem ezek mindenhol ott vannak. 

Nekem az a véleményem, hogy akinek a munkájára szükség van és azt becsülettel elvégzi annak a mai árak mellett havonta 200000 Ft-ot haza kellene vinnie. Ettől sajnos nagyon messze vagyunk és tudom, hogy ennek nincs realitása.

Na tessék, csak kérni (a Nemzeti Konzultációt kitölteni) kell.

Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára ismertette, hogy a kormány a magyar emberek nemzeti konzultáción kifejtett véleményéhez igazodva a minimálbér összegének 200 ezer forintra emelését tervezi.

(...)

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint így 2022. január 1-jétől több lehet a minimálbér, mint a Gyurcsány-korszak alatt az átlagbér volt.

https://mandiner.hu/cikk/20210920_minimalber_belfold

Épp itt volt az ideje. Nemhogy örülnétek, hogy egyre többet keresnek a minimálbéresek. Fentebb pont arról volt a picsogás, hogy "jajjhát nem emelnek, de szemetek". Most meg hogy emelnek, az a baj...

Komolyan, nektek nem lehet a kedvetekre tenni :D

Se ezzel, se a 25 éven aluliak szja mentességével, se a 13. havi nyugdíjjal, se a családok szja visszatérítésével, se semmivel...

A pont pont nem volt jó?

Ha ez a Legyen ön is milliomos lenne, telefonos segítséget kérnék NagyZ-től. Azt mondanám, van itt egy Nehíz kérdés. NagyZ egy mély sóhajjal felelne, és letenné a telefont. Itt megállnék, mert a helyes válasz olyan egyértelmű, hogy csak bolondok jelölnék meg pironkodás nélkül.

:)

Az állami szektorban nagyon örülnének, ha ez nem azzal járna, hogy ugyanakkor nem nyúlnak a többi bértáblához és a pályakezdők így ugyanannyit fognak keresni, mint az évtizedek óta kiválóan dolgozó gyakorlott dolgozók. Közalkalmazottaknál pl végképp azt fogja jelenteni, hogy az érettségivel rendelkező pályakezdőnek ugyanannyi lesz a bérminimuma a kötelező bérminimum miatt, mint a 20 éve a pályán dolgozó tudományos fokozattal és akadémiai doktorival rendelkező közalkalmazottnak... tanároknál is hasonlóakról szoktak ilyenkor beszélni, és nem tudom mennyire fogja mindez erodálni az eü szakdolgozók bértábláját. Tök elégedett lenne mindenki, ha ezek az állami bértáblák amik még léteznek, ezek ilyenkor automatikusan százalékosan emelkednének a bérminimummal és minimálbérrel arányosan minden fokozatban, csakhogy már évtizedek óta nem ez történik,  pre és poszt Viktor alatt ugyanaz van. A másik probléma meg az lesz, hogy hogyan fogják bizonyos vállalkozások kitermelni ezeket a béreket, mondjuk gondolkodjunk el pl ózdi viszonyokban... egyik szemem sír a másik nevet... mint választópolgár nyilván mindenki örül a pénznek, mint munkaadó annak, hogy ezután ezt kell kitermelnie a dolgozóknak... hát nem minden földrajzi régióban/gazdasági szektorban lesz ez jó. Mert nyilván lehet modernizálni állami támogatással és kevesebb munkaerővel hatékonyabban ellátni a feladatot, de akkor emberek is kerülnek az utcára, ami nem feltétlenül oldódik meg olyan rugalmasan pl az ország dél/keleti felében, mint az észak/nyugatiban. Sokféle okok miatt.

Nem csak munkavállalók vannak hanem munkáltatók is... az egyiknek kiadásnövelő lesz az ami  a másiknak bevételnövelő lesz. Persze az államnak is növelni fogja az adóbevételeit, igazából csak a vállalkozások sz*vnak, persze azokból is csak pont a legkevésbé profitábilisak... na nekik nagyon rossz lesz... persze a döntő többségnek jó lesz... csak valamit erre a szeletkére is ki kéne találni a káros hatások tompítására.

Ez egy folyamat - Londonban egy fodrász keres mindjuk 1 millió forintnak megfelelő fontot, mert annyi kell a megélhetéshez - egy hónapban 20 napot van nyitva és egy nap alatt max. 12db hajat tud levágni, akkor ki lehet számolni, hogy mennyibe kerül egy fodrászkodás..

A szolgáltatások itthon is iszonyúan meg fognak drágulni.. 

Aki ebben dolgozik annak jó - aki igénybe veszi annak szívás...

For Whites Only meeting room!

Úgy látszik, hogy mégse annyira egyszerű a dolog, hogy "a kómány aggyon pízt, de izibe!!11"...

A kormány soha nem ad pénzt, csak elvesz.
De vélekedéseddel ellentétben elég egyszerű lenne a minimálbért rendezni. Csak annyit kéne tenni, hogy a tolvaj dakota visszaállítja a minimálbér adómentességét.
Ezzel az egy csapásra emelkedne 15 %-ot, a keletkező hiányt pedig a magas jvedelműekkel finanszíroztatná meg, ahogy azt a világban másutt is csinálják. 
Persze orbán fordított robin hood-ként üzemel, amit ELLOP a szegényektől,  azt szétosztja a gazdagok között. 

Tudod, a bűnözők kártékonyak.
Ez a szarzsák meg mondott olyat, hogy "ne mi nyerjük a legötbbet".
Na, ekkor kellett volna ezt a férget sittre vágni, de ti, agyatlanok, még nagyobb  tolvajt csináltatok belőle. Két eset lehetséges, vagy agyad nincs, vagy bűnpártoló vagy. Én nem itélkezem, döntsd el te. 

de ti, agyatlanok

Hát... akkor most bővültek az ismereteim? :)

Az továbbra sem merül fel benned, hogy egészen más térben értelmezem a jelenségeket, mint te? Kicsit leegyszerűsítve: teljesen más dolgok fontosak nekem, mint neked, egészen mást várok egy kormányzattól, mint te. Ha ugyanazt várnánk tőle, ugyanazok lennének a célok, akkor meg tudnánk ítélni, jók-e a célhoz vezető módszerek. Tekintve azonban, hogy már a célokról, azok kívánatosságáról sem tudunk megegyezni, teljességgel értelmezhetetlen az addig vezető út összehasonlítása. Mi több, ha az amit én jónak látok, te rossznak és viszont, megvalósulni látszik, akkor valamelyikünk ettől rosszul fogja magát érezni, a másikunk pedig jól. Hát ezért nem egyszerű erről véleményt alkotnunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te nem másképpen értelmezel, hanem egy meglehetősen korlátolt ember vagy, aki körömszakadtáig védi a védhetetlent, próbálja magyarázni, elfogadhatóvá tenni azt, hogy miért is olyan sötét, amilyen. Ehhez gyárt nevetséges indokot, homályos, hazug igazolást.  

Mészáros, a szaros nyelvével közel ezer hektár állami földhöz jutott úgy, hogy a helyi gazdáknak esélyük sem volt.

Nyilván, mint minden másra, erre is akad valami ócska dumád. Ezt is ideologizáld meg, de ha lehet ne az irányomba. Oregon például tuti, hogy vevő lesz rá, kb. a te szinteden egzisztál ő is. 

Bárrmit is vársz el egy kormánytól, vannak törvények és azokat éppen a kormányfőnek kellene leginkább betartania. Ha te ezt az alapelvárást mindenféle hülye kifogással annulálod, akkor én a véleményedet torony-magasról leszarom. A hülyeségek olvasgatásához se időm, se kedvem.

 

vannak törvények és azokat éppen a kormányfőnek kellene leginkább betartania

Akkor ezek szerint a törvény előtti egyenlőséggel nem értesz egyet. Miért kell egy kormányfőnek jobban betartania a törvényeket, mint bárki másnak? Nekem a törvény csak ajánlás?

Mint mondtam, el sem olvasom azokat a híreket, mihez jutott Mészáros, aki egyébként nem kormányfő. Nem éri el az ingerküszöbömet. Egyrészt nem a haverom, másrészt semmi dolgom vele. Az sokkal jobban izgat, hogy ha a közértből hazafelé ballagok egy teli bevásárlószatyorral, akkor körbevesz-e hamarosan három drogos néger harcos, akik rövid úton meggyőznek arról, hogy a bevásárlószatyrom tartalmát épp nekik vásároltam. Vagy ennek alternatívájaként fejbiccentéssel derűsen üdvözöl Imre bácsi a szomszédból, miközben viszem haza a cuccaimat a boltból.

Tapasztalat egyébként, hogy vitatható törvényességű gazdagodások akkor is vannak, amikor nem Orbán-kormány van. További tapasztalat, hogy ami neked nem tetszik, az lehet, hogy nem is törvénytelen, legfeljebb neked nem tetsző. De nem tudom, nem foglalkoztam a kérdéssel.

Valószínűleg Mészárosnak azért megengedett több minden, mert nem kormányfő, és írtad, a törvény a kormányfőkre jobban vonatkozik, így Mészárosra kevésbé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért kell egy kormányfőnek jobban betartania a törvényeket, mint bárki másnak?

Azé' bazmeg, mert az előljárók viselkedése jogforrás. Na, most már ezt is tudod. A végén, ha sokat erőlködsz, még meglesz a nyolc általános, kettesre.

A többi relativizálásodra meg, mint írtam is, nem vagyok kiváncsi. Azt ne képzeld már, kedves  palotapincsi, hogy orbán nélkül itt néger hordák garázdálkodnának, mert a röhögésbe fogok belehalni.
A cigány csak a hozzád hasonlóknak tudja bemagyarázni a hazugságait. Ha egy menekültet itt befogad (mert befogadott már több százat, szép csendben, nyugodt lehetsz) az is mielőbb elhúz nyugat európába erről a nyomortelepről. Így volt ez akkor is, amikor a vonatról leszállították őket. Gyalogoltak 200 kilométert, hogy elhúzzanak innen. Tudod, az van, hogy az öntelt, tolvaj  cigány országlásának köszönhetően rövidesen ez lesz az unió legszegényebb állama. És erre még a menekültek sem kiváncsiak, ha van előttük vagy tíz másik alternatíva.

 

Az sokkal jobban izgat, hogy ha a közértből hazafelé ballagok egy teli bevásárlószatyorral, akkor körbevesz-e hamarosan három drogos néger harcos

Ne félj. Arról a tolvaj dakota gondoskodik, hogy a négerek helyett az ő fajtársai vegyenek körbe, hazafelé menet. Nem kell sokat várnod, a valóság bekopog majd hozzád is.  

Ahonnan a népvándorlók jönnek, ahhoz képest Magyarország egy rendezett társadalom, egy dús gazdag hely. Tehát nem feltétlenül mennek tovább. Másfelől Németország és Franciaország egyre kevésbé vonzó, a nyugati országokat már szétbarmolták ezek az arcok. Továbbá a szociális rendszerük nem tud elviselni számolatlanul bármennyi bevándorlót. Igen, jöttek ide is, de azok legálisan, papírokkal, ha úgy tetszik, az intelligens, értelmes, dolgozni akaró és tudó emberek voltak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak annyit kéne tenni, hogy a tolvaj dakota visszaállítja a minimálbér adómentességét. Ezzel az egy csapásra emelkedne 15 %-ot, a keletkező hiányt pedig a magas jvedelműekkel finanszíroztatná meg...

Ne haragudj, de így hova lesz az egyenlő teherviselés?

Ti, kommunisták, minimálbéren tengődők mindig azt mondjátok, hogy "egyenlő teherviselést111!!1!1!".

Most bizony megvalósult, hogy mindenki, aki bérből és fizetésből él, egyenlően teszi be a közösbe, ami jár.

De a bolsevik agyadnak ez nem megfelelő. Te kivételezni akarnál a kisebbséggel. Azt mondod, hogy az, "aki haszontalan a társadalom számára, mert még a minimálbért is alig tudja kitermelni saját magának az legyen kivételezett".

Ne fizessen adót.

Ne adjon bele a közösbe.

Mert ő annyira különleges, különlegesen értéktelen a társadalom számára, hogy kivételezni kell vele.

Na nem, ez nem így megy pajtás.

Mindenkinek hozzá kell járulnia a közöshöz. Még ha a lófaszt lógatod is a Duna partján a minimálbérrel, akkor is.

Az egykulcsos adó arra ösztönöz, hogy tanulj, okosodj, menj előre, mert meg lesz a jutalma.

Az elvtársaid által szorgalmazott progresszív adórendszer a stagnálást, a szegénységet propagálja.

Tudom, hogy a más pénze ingyé' mindig jobb, mint amiért meg kell dolgozni. Az ingyen pénz a fajtátoknak olyan, mint a manna.

Elvárjátok, hogy jöjjön, de tenni nem tennétek érte semmi érdemlegeset.

Ne haragudj, de így hova lesz az egyenlő teherviselés?

Tudod, a dolgok úgy vannak, hogy a társadalom soha nem teljesen igazságos. Vannak gecibb emberek, mint pl orbán, és vannak olyanok is, akik vagy neveltetésük, vagy habitusuk folytán nem  harácsoló tipusok. Te a harácsolókat, a haszonleső, másokat kizsákmányoló, simlis gennyzsákokat úgy veszed, mintha halálra dolgoznák magukat, az érdekérvényesítő erővel nem rendelkező emberek csoportját meg léhának vagy egyenesen butának titulálod, holott a primitív, megvezetett veréb, éppen te vagy. Én legalábbis így látom.

Szóval. A társadalom igazságtalan, ezért a vezetők kitalálták a jövedelem újraelosztást, hogy a társadalmi igazságtalanságokat legalább részben enyhítsék. Ezért aki sokat keres, az sokat is adózik, aki meg keveset, az kevesebbbet adózik. Tudod, a szegény emberek SZJA nélkül is adóznak bőven, mert ott van minden terméken az ÁFA, a jövedéki adó, stb. Ezért nem kéne még SZJA-val is terhelni őket és mivel a gazdagabb rétegek jövedelmét többnyire úgyis a szegényebb réteg termeli meg, így a többet keresőknek kell többet adózniuk, mivel az ÁFA számukra egyszerűen nem teher.  

 

Az elvtársaid által szorgalmazott progresszív adórendszer a stagnálást, a szegénységet propagálja.

Nem is tudom, pl. a világ gazdagabb, boldogabbik felén miért progresszív az adózás, ha egyszer az általad favorizált egykulcsos adó hozná el a kánaánt és a társadalmi igazságosságot. 
 

Angliában biztos hülyék a politikusok, de tudod, ott nem adózik a havi egyezer font (nem forint, FONT!) körüli jövedelem, sőt, ha alatta van ennek, akkor azt még ki is egészítik. Nyilván azért, mert az angolok alapvetően büdös komcsik, igaz? 
Nem lehet, hogy talán inkább a te képességeiddel vannak komoly bajok, öreg csótány?

 

Pixel5 - Te kommunista vagy ? nem piszkálás képpen, de megmegyarázná a világ képed..

Nem vagyok kommunista. Tanuld meg, hogy a világ nem fekete-fehér. Tehát, aki nem a tolvaj valagát nyalogatja, az nem feltétlenül baloldali, mint ahogy az orbán nevű, kócsag libernyák sem volt jobboldali soha. 
Nálad mondjuk érthető, hogy rá vagy cuppanva az orbáni valagra, mert a szellemi kéességeid sajnos nem elégségesek ahhoz, hogy megtapasztald a valóságot. Erre bizonyíték az is, hogy két mondatot sem vagy képes leírni helyesírási hiba nélkül, ráadásul, a két rövidke mondatban mindjárt három  hibát is ejtettél. Ezért hát, őszinteségem okán bocsánatodért esedezem, de ki kell mondanom: 
Ilyet csak primitív, tanulatlan emberek csinálnak. 

A képhez talán az is hozzátartozik, kik kapnak minimálbért. Azok az emberek, akik nem tudnak (képzetlenek, esetleg buták és lusták is mellé) vagy nem akarnak olyan helyen dolgozni, ahol rendes bért kapnak. Másrészt a minimálbérre (vagy napi foglalkoztatásra) bejelentett emberek gyakran zsebbe is kapnak pénzt, de a statisztikában minimálbéresnek látszanak.

:)

Mondjuk semmi.

De én éppen arról beszélek, hogy vállalkozni más is akar, az ehhez szükséges tőkét meg jobbára megtakarítják az emberek. Egyeseknek viszont ilyet nem kell tenniük, mert orbán megsegíti őket némi lopott pénzzel, és ez a pénz részben azoktól van ellopva, akik szintén vállalkoznának.
Entiendes, hombre?

tehát normális ember normálisan tud vállalkozni. Ezek mellet meg van x db abnormális. Ez mindig is így volt és ez után is így lesz. Ennek kapcsán nem azt kellene harsogni, hogy lehetetlen x dolgot csinálni (hisze ez helyből baromság, pláne, hogy rengeteg ember aki akar & tud indít vállalkozást. akár 100% önerőből is.

Egyáltalán nem lehetetlen. Persze, ha akárki segít: {rokon,állam stb} akkor biztos könnyebb, ezt nem tudom :). Mindenesetre nem véletlen lehet büszke magára mindenki aki önállóan ér el sikereket ala:

"Self-made man" is a classic phrase coined on February 2, 1842 by Henry Clay in the United States Senate, to describe individuals whose success lay within the individuals themselves, not with outside conditions.

**

szerintem ami zavarhat az az, hogy a "vállalkozó" kifejezés itthon iszonyatosat torzult :

  • a rengeteg mutyihuszár miatt akik pl
    • a 90es évek óta a vadprivatizációs időszakokban köztes emberként,
    • máskor "átcímkéző" és hasonló 0 rizikóval és 0 hozzáadott értékkel bíró ügyletekben zsebeltek be pénzeket,
    • a legkönnyebb "forrás teremtés"-i eszköznek a pártállami kapcsolataikból és kizárólag abból él(ősköd)nek
    • ezek jelentős része a politikai széljárástól függően változik (a csúcs cápák meg be vannak kötve mind 2(?)) oldalra
  • ezeknek fáj az, hogy az épp most prosperáló 0 rizikóval operáló "vállalkozó" az épp nem ő :D. De látszik, hogy az önkormányzati választások óta ismét megjelentek a régi vérszívók is.
    • persze érdemes különbséget tenni: van amelyik amellett, hogy megél belőle még valami halovány tevékenységet legalább fel tud mutatni hozzá
    • meg van amelyik az érdemi munka látszatát is kerüli :)

**

a vállalkozó-vállalkozó(aki nem csak annak látszó egyed) meg nem ezeken az állami csöcsökön csüng (és azok hiányában le is húzza a rolót).

A vérszívókat egyáltalán nem tudom sajnálni. Kezdjenek el dolgozni.. ..ideje lenne..

De én éppen arról beszélek, hogy vállalkozni más is akar, az ehhez szükséges tőkét meg jobbára megtakarítják az emberek

És akkor most ennek fényében gondoljuk újra, hogy mi a jelentősége annak, ha a jövedelem (SZJA) helyett a fogyasztás (ÁFA) van adóztatva. :)

Ha az emberek befektetik a pénzüket vagy bankban tartják, azzal nem vagyunk előrébb. Valamint ez tovább sem ad munkát egy rakás cégnek, azon keresztül pedig munkavállalónak. Ezért nem igaz, amit írtál.

Bocs, de képtelen vagyok felfogni, hogy ezt az elméletet hogy képzelheted működőképesnek.
A helyzet az, hogy az embereknek nem kell munkát adni, pláne nem a kormány hivatott effélére. Az embereknek vannak  ugyanis  bizonyos igényeik, öltözködés, ruházat, műszaki cikkek, lakhatás, stb. terén. Ezeket kell kielégíteni és azt is teszi a sok vállalkozó, kielégíti ezeket az igényeket.
Na, ezeknél a vállalkozóknál dolgoznak azok az emberek, akiket említettem.

Ennyi.
A kormány itt nem kap semmiféle szerepet, azon csekély szeleten kívül, amit a törvények rátestálnak, gondolok itt az EÜ-re, az oktatásra, rendvédelemre.

Amit te vizionálsz, az konkétan a pazarlás iskolapéldája. Attól senkinek nem lett jobb, hogy épült x darab stadion, sőt, rosszabb lett, ugyanis a stadionok kérnek enni, ráadásul akkor is, amikor a betevőjüket nem termelik meg. Ha viszont a stadionok árát az emberek költötték volna el, akkor az a pénz ugyanúgy mások zsebébe került volna, csak akkor arra lett volna kiadva, ami az embereknek valóban kell, és nem néhány, totál fölösleges beton-monstrumra. 
 

A stadion-építés az lopás, orbán módra.

Ha az állam ad megrendeléseket, akkor azt el kell végezniük cégeknek és alvállalkozóiknak, tehát egy rakás embernek lesz munkája, ezen keresztül ők költeni is tudnak. Ha az embereknél hagyod a pénzt, nyílik az olló, leáll a gazdaság. Lesz kevés nagyon gazdag, és csináltál sok munkanélkülit, akik nem termelnek, de nem is fogyasztanak, s az életük is rossz. Ha az üresen álló stadion enni kér, az nem baj, mert van egy rendezvényszervezőnek, egy portásnak, meg egy karbantartónak munkája. Ha néha ki kell festeni egy-egy helyiséget benne, akkor máris adtál munkát egy festőnek, ha feljött egy járólap, akkor beszáll egy burkoló is, ha pedig szivárog a víz, akkor jön ahhoz egy szakember.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hajaj. :)

Szerintem te ne foglalkozz gazdasági kérdésekkel. Hatalmas butaságokat hordasz össze. :/
Az embereknél hagyott pénz mivel lenne rosszabb az állam által hülyeségre elköltött pénznél?
Ha a te, elég átgondolatlan elképzelésedet, kissé kiterjesztve alkalmazná egy ország, akkor pillanatok alatt csődbe jutna, mert olyan dologra lenne az emberek pénze elköltve, amire nincs szükség, de további pénzeket emészt fel. 
A karbantartó, a portás, meg a rendezvényszervező éljen meg a piacról, ne más megkeresett pénzéből. Egy stadiont viszont magyarországon nem nagyon lehet rentábilisan üzemeltetni csak Budapesten (még ott sem egyszerű ez) és talán még két vagy három nagyvárosban, az ország lakosságának száma és szegénysége okán.
Arra meg semmi szükség, hogy azért építsenek az emberektől elszedett pénzen stadionokat, hogy azok idővel lepusztuljanak és ne legyen látogatottságuk, már pedig ma ez történik.

Orbán stadion-építési mániája mögött az áll, hogy az ilyen nagy léptékű építkezésekkel lehet a legkönnyebben lopni, mert kevés, maroknyi emberen kívül senki nem tudja megmondani, hogy egy adott stadion megér-e 40 milliárdot, vagy csak 25-öt. Így meg könnyű lopni.
Erre már akadt ujságíró, aki rá is mutatott. Azegyik stadion esetében a beszállító hétköznapi üvegtáblákat vagyonért számlázott és az volt a magyarázat, hogy, na de azért kerültek ennyibe, mert speciális méretűek voltak a táblák. Hát igen, minden ablak speciális méretű, mert hogy az ablakok nincsenek méretük szerint szabványosítva.  Ez viszont nem indokol sokszoros árat. 

 

Egyébként, ha az emberek befektetik a pénzüket, akkor éppen munkát adnak valakiknek, vagy segítenek valakik munkáját megtartani, ha a bankban tartják, az is ugyanezt eredményezi, ugyanis a bank azért nem fizet kamatot, hogy a pénzen kotlik, azért viszont igen, ha a pénzt kihelyezi. Ezzel, hogy a banknak van mit kihelyeznie, a kamatszintet is alacsonyan lehet tartani. 

Az egész témához semmiképpen nem értek, ezt nem tagadom, a közgazdaság egy meglehetősen összetett tudományág. Ettől függetlenül mindenképpen újra kihangsúlyoznám az előző tanácsom az utánaolvasásról, hátha a professzor úr is tanul valami újat a személyeskedésen kívül.

Látom, nálad is beállt a total eclipse.

Amit tanácsolt, az azt indikálja, hogy az ő hülyeségeit fogadjam meg, amire semmi szükség nincs. 

e valószínűleg később pap helyett rabbit kellett volna írnia és akkor talán felfognád a lényeget :).

Nem vagyok sem vallásos, sem zsidó.
Egy közkeletű mondást is csak a hozzád hasonlók nem  képesek helyiértéken kezelni. Szomorú ez.

 

Egy közkeletű mondást is csak a hozzád hasonlók nem  képesek helyiértéken kezelni. Szomorú ez.

+

Amit tanácsolt, az azt indikálja, hogy az ő hülyeségeit fogadjam meg

LOL.

Saját magaddal kompatibilis vagy?

Segítek:

1. azt javasolta, hogy olvass utána egy adott témának, mert (disclaimer: saját értelmezés: ) talán még neked is hasznodra válhatsz: találhatsz új információt "professzor" szereped/stílusod (ki)oktató jellegének ellenére.

2. "nem  képesek helyiértéken kezelni" - ha nem tűnt volna fel a párhuzam az általad emlegetett különb zsidók vs mindenki más viszonylatra próbált reflektálni az ismert közmondás módosításával. Mert mintha problémád lett volna a dekódolással: "Ja, csak nem hülyeséget és főleg, nem tőled." - a kör bezárult :)..

Még magadon sem tudsz, pedig nagy szükséged lenne rá.

mesélj milyen tekintetben. (tőlem aztán személyeskedj és terelj nyugodtan :) ) csak cserébe ne feledd megválaszolni:

A fajelméleti fejtegetéseid folytatását is kiváncsian várom. Emlékeztető:

https://hup.hu/comment/2666512#comment-2666512

azt javasolta, hogy olvass utána egy adott témának, mert (disclaimer: saját értelmezés: ) talán még neked is hasznodra válhatsz: találhatsz új információt "professzor" szereped/stílusod (ki)oktató jellegének ellenére.

Igen, bár kétségkívül bele lehet látni mindenbe az ártó szándékot, ha megvan a kellő motiváció hozzá.

Gondolom, nem neki akartad. Azt sose mondtam, hogy nem születtek eszement, szakszerűtlen döntések. A szakszerű döntés meghozatalához elsősorban szakemberre van szükség. Az pedig nem terem minden bokorban. :) Ha politikusnak pénze van, az puszta jószándékból kirak a főtérre egy kékre festett vasgolyót, de mivel semmiről sincs fogalma, így mindent elhisz, kerül, amibe kerül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

négymilliárd? HAHAHA

"Az elmúlt hat évben 67 milliárd forintnyi közpénzt költött el a felcsúti fociakadémiát fenntartó Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (az alapítvány kuratóriumának elnöke Mészáros Lőrinc, az alapítója Orbán Viktor)."

67,000,000,000 Ft lopott közpénz vezérünk kisfalujának stadionjára...

Képzeld el, hogyan lángolna a Nagykörút másnap a Kubatov által risztott békés fradista szurkolóktól, ha mondjuk kiderülne, hogy Gyúcsótány falujában 67 millió forintot kapna ahelyi sportegyesület (még 1x, csak az ezredrészét)!!!

Ne haragudj, de olyan szemellenzőt viselsz, mint a bányalovak...

Ha ez szerinted nem Magyarország szégyene, akkor... neked bárki jó az ország élén, nem számít, hogy mit lop csal és hazudik, cs hívják Orbán Viktornak...

2020-21-re az MLSZ 2,39 milliárdnyi taopénzt ítélt meg a felcsúti focialapítványnak:
https://hvg.hu/kkv/20201203_felcsut_mlsz_tao_tamogatas_tao_penzek

Felcsúti kisvasút
* az Orbán-kormány 600 millió forint európai uniós támogatást ad rá
* 2016-os indulása óta összesen már 23,3 millió forint mínuszt hozott össze

Felcsúti horgásztó
* Felcsút 2017 áprilisában 235 millió forint uniós támogatást nyert környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére - ez igazából horgásztóvá alakítást fedezett
* 2021: hogy a felcsúti önkormányzat közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építtet mellé, kivitelező Mészáros cége, értéke bruttó 1163 millió Ft.

VÉDHETETLEN LOPÁS, legalább ezt ismerd már el!

A kisvasútban mi fáj? Az, hogy veszteséges? A BKV is veszteséges, akkor szántsuk be? Jó, de akkor az emberek nem mennek munkába, beszakad a GDP, tönkremennek a cégek, lesz egy halom munkanélküli.

Pusztán arra utalok, még mindig a gazdaság van az emberért, nem pedig fordítva, így aztán nagyon rossz megközelítést mindent a gazdaságosságon keresztül szemlélni. Nem azért születik az ember a világra, hogy minden, amit csinál, pénzügyileg megtérüljön.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jézusúristen...

Ajánlom figyelmedbe az összes diktátort, aki a szülőfalujába stadiont építtetett.
A haláluk után szétrohadt az egész, hiszen ugyanúgy, mint a kisvasútnál, semmi sem indokolta a létrehozásukat, csak az, hogy a seggnyaló had kedveskedni akart a Vezérnek.

Ha szerinted ez rendben van, akkor pont úgy viselkedsz, mint régen mondjuk a komenisták, akik bármit ki tudtak magyarázni, hiszen "végső soron minden a dolgozókért, az emberért történik".

Önismereti gyakorlat: Próbálj meg 1 dolgot találni a százezerből, ahol elítéled azt, hogy teljesen indokolatlanul fideszes haverok zsebébe tömtek százmilliókat.
Ha nem megy, akkor gond van.

Én például egyáltalán nem bánom, ha mehetek kirándulni a barátnőmmel erdei kisvasúttal, s egyáltalán nem bánom, ha nem b.sznak mindent szét közgazdászok arra való hivatkozással, hogy nem gazdaságos. A szerelem, a szex gazdaságos? Úgy egyáltalán az élet gazdaságos? A rokonok meglátogatása gazdaságos? Szerintem óriási pazarlás. Nem lenne sokkal gazdaságosabb, ha egyáltalán nem élnénk? Nem szennyeznénk a környezetet, keringenének a kövek meg gázhalmazok egymás körül békésen. Talán valóban szebb lenne a világ, mert nem lennének benne közgazdászok. :)

Ja, hogy a hozzászólásod nettó elvakult Orbán-gyűlöletre volt kihegyezve? Akkor jó szórakozást egyedül, ehhez én nem kellek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor sajnos az önismereti gyakorlaton megbuktál. Értem, tehát te is a fideszhívők közé tartozol, akik bármit ki akarnak és tudnak magyarázni, hiszen a Párt nem követ el hibákat...

Ajánlott olvasmány Faludytól a Pokolbéli víg napjaim, ahol a komenista szónokra emlékeztetsz, aki a francia dokkmunkásoknak beszél arról, hogy mennyire fontos, hogy ne rakodják meg a hajókat, mert az Hitlernek szállít. A beszéd közben viszont egy cetlit csúsztatnak a kezébe, hogy Hitler és Sztálin hirtelen jó barátok lettek, ezért a mondat közepétől átvált arra, hogy "természetesen azonnal kötelességünk megrakni a hajókat, hogy a német népet segítsük".

>> Ajánlott olvasmány Faludytól a Pokolbéli víg napjaim, ahol a komenista szónokra emlékeztetsz, aki a francia dokkmunkásoknak beszél arról, hogy mennyire fontos, hogy ne rakodják meg a hajókat, mert az Hitlernek szállít. A beszéd közben viszont egy cetlit csúsztatnak a kezébe, hogy Hitler és Sztálin hirtelen jó barátok lettek, ezért a mondat közepétől átvált arra, hogy "természetesen azonnal kötelességünk megrakni a hajókat, hogy a német népet segítsük".

^köszi, remek leírása a moslékkoalíciónak dióhéjban

Már hogyne követne el a Fidesz hibát? Mondjam? Vasárnapi bolt bezárás, internet adó, felmondási tilalom az egészségügyben COVID alatt, az egészségügyi dolgozók munkaszerződésének hátrányos átalakítása. Ugyan nem a Fidesz, inkább a sajtója bűne, hogy uszít a városi kerékpárosok ellen. Na jó, és akkor most előrébb vagyunk? Mert vannak viszont olyan, ezeknél számomra lényegesen fontosabb dolgok, amelyek miatt ezeken a hibákon felülemelkedem a választásokkor.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jogilag nem lopás az ami bántja a szemed. Erről írtam.

 

Amúgy: Felcsútot bárki nem támogathatja. Többen adnának oda pénzt, mint amennyit fogadni tudnak. Ez van. Sokan szeretik Orbánt.

Kisvasút: Szerintem a fidesz bármelyik önkormányzatnak ad pénzt kisvasútra. Nézz utána milyen sokat kaptak rá.

Horgásztó: a turizmus támogatott, függetlenül attól, ha az éppen Felcsút környékén van. A felcsútiság nem kizáró ok.

A kisvasút és a foci fontos? Lófaszt. Szarnak rá. Az a fontos, hogy ezekken keresztül lapátolják ki a lóvét a saját zsebükbe. És lényegtelen hogy a hozzád hasonló jogi kifejezéseken kötözködő faszfejek szerint ez nem lopás. De, bazdmeg, a köznyelv szerint az. Közben meg rohad szét az oktatás, rohad szét az egészségügy. Anyám nemrég tüdőembóliával került be egy kardiológiai osztályra, ahol a 36 ágyra 1, leírom betűvel is, ha nem hinnél a szemednek: EGY kardiológus jutott. De sajnálom, hogy Felcsútra nem önthetnek további milliárdokat.

Szerintem a nyomorodért ne engem tegyél felelőssé és ne nevezz faszfejnek. Életben sem tennéd, hidd el. Láttam már bátor gyerekeket, de eddig egyik sem mert elmenni. Te is gondold újra. 

Ha valaki lopni akar, akkor egyszerűbb, ha csak autópályát épít. Megpályázza, épül 10 évig és szarja a pénzt. Volt már ilyen kormányunk. Hidd el kevesebb munka és több pénz ez a modell, mint a sok kis valami létrehozása. 

ps.: anyádat sajnálom, de leginkább a fia miatt

TFH megbíznak téged azzal, hogy készüljön el egy projekt. Nem akarsz belebukni. Félsz attól -mert tapasztaltad-, hogy a pályázati pontozás nem feltétlen a legjobb elbírálási mód, ha ár-érték arányt nézel. Szeretnéd a munkádat jól végezni és a projektbe nem belebukni. Van ismerősöd aki érti a témát és figyel a jó híredre és neki is fontos, hogy minőséget adjon ki a kezéből. Szeretnéd, ha ő nyerne.

Súgni fogsz-e neki? Alakítod-e úgy dolgokat, hogy helyzetbe kerüljön? Esetleg kockáztatod a rád bízott vagyont és az állásod? Mit választasz?

a tisztakezű demokraták alatt az óvónők,tanítók,tanárok, egyetemi oktatók & képzések mind felfejlődtek, megbecsült szakmákká váltak, bérezésük az infókockák duplája volt! Mindezek mellé sikerrel bevezették a BSC-MSC szétvágást ezzel a magasba emelve a felsőoktatás színvonalát. Természetesen a jogászok, építészek stb. képzéseit is megjavították és nem hagyták, hogy borzasztó ódivatú ósdi szakmák képzései egyben maradjanak: az egyenlőség jegyében. Természetesen az orvosi is BSC-MSC rendszerre esett szét, ezzel megteremtve a progresszív, lépcsőzetes orvosi képzés alapjait, majdnem sikerült bevezetni a fizetős felsőoktatást: hiszen attól lesz minőségi és egyben mindenki számára hozzáférhető.

összefoglalva: minden is jobbbalvót.

Előre! A munkásparasztbunkó proletár köztársaságért!

Ha a kétharmad mondjuk beleírja az alaptörvénybe, hogy az Oregon nicknevűek vagyonát el kell kobozni és OV haverjai között szétosztani, akkor tudnál bűncselekmény okán feljelentést tenni?

Mondjuk tudnál, csak értelme nem lenne. Na, így van ez az állam bevételeiből a haverok zsebének kitömésével is. Törvényes, hisz ők maguk a törvény.

Amit lett volna értelme megépíteni a vezér falujában a stadion nélkül, igaz?
Ez valami trollvicc akar lenni?
Az aréna lett volna 3.8 milliárd, amiből csak a teakonyha került 155 millió lopott közpénzbe?

MIÉRT NEM LÁNGOL A NAGYKÖRÚT, kérdezem én?

Sportcentrumhoz nem kell stadion maximum egy kis lelátós centerpálya mint Telkiben. Van akadémia például Pallagon is műfüves csarnokkal, villanyfényes pályákkal stb. Szóval önmagában a csúti akadémia megléte nekem nem lenne problémás ha a költségei és az akadémia teljesítménye megfelelő. 

>> MIÉRT NEM LÁNGOL A NAGYKÖRÚT, kérdezem én?

most nem hozatott a gyuri bácsi abból az import emberi mocsokból, ami a múltkor az ország karácsonyfáját és a körülötte lévő szánkókat gyújtogatta

úgy látszik a besült "színes forradalom" kísérletek után egyelőre a gyurcsány vezette önszembeköpő moslékkoalíció a fő csapásirány

Sok évig ezerrel lehetett volna tüntetni. Valahogy szinte soha senki nem ért rá, pedig a "kormánykritikus" körökben és médiában mindig arról volt szó, hogy most már tényleg tarthatatlanul nagy a baj. De hát a demokrácia/jogállam csak addig fontos, amíg nem kell érte lemenni az utcára. De az is lehet, hogy az emberek nem annyira hülyék, és bár érzik, hogy van baj, azt is érzik, hogy a "nagy baj" arról szól, hogy egy évtized után túlságosan fogy az "ellenzék" pénze, és a pénzhez vezető befolyása.

:)

Ha értelmetlen kilátókat, szobrokat építünk, akkor is munkát adtunk embereknek, nem veszítették el az állásukat, s nem lettek öngyilkosok egzisztenciális válság okán.

Ebben van valami, de csak nagyon kevés igazság. Nagyon nem mindegy, hogy egy-egy támogatást mire és kinek adnak. Pl. a kilátóépítés egy (kisebb) része valóban munkabér lesz, a nagyobb részét viszont zsebre teszik, felhalmozzák, legrosszabb esetben külföldön költik el, vagy itthon, de importárura. Ez a rész GDP szempontjából elveszett. Ha ugyanezt az összeget ingyen és bérmentve odaadnák azoknak, akik a lockdown miatt elvesztették a munkájukat (vagy más, tetszőlegesen kiválasztott viszonylag rosszabb helyzetben lévő embereknek), azok ezt egyből elköltik, és így ez a pénz bekerül a gazdasági körforgásba, egy része helyből visszamegy ÁFA-bevételként, ami meg nem, az további köröket fut a gazdaságban, azaz ténylegesen élénkíti azt.

Tehát az állami költekezésből a legrosszabb hatékonyságú a felesleges kilátó (stadion, whatever), és persze minél többet lopnak el belőle, annál rosszabb a hatékonysága.

értelmetlen kilátó

a tóparti betontalapzat szintjén értem, ilyesmi tényleg felesleges. Ellenben megújult ill. épült egy csomó természeti helyen is: ezeknek szerintem van értelme: ha csak + 5km megtételére rábírnak pár embert :).

ilyesmikre gondolok: https://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/boldog-ozseb-kilato/

Ha ugyanezt az összeget ingyen és bérmentve odaadnák azoknak, akik a lockdown miatt elvesztették a munkájukat

Ezzel nagyon óvatosan, ha lehet, mert ha a képlet úgy néz ki, hogy aki elvesztette az állását, az ugyanúgy megél ebből az odaadott pénzből, mint az, aki foggal-körömmel ragaszkodott a minimálbéres mosogatói, takarítói, építőipari segédmunkás állásához, az bizony nagyon demoralizálja az utóbbi csoportot. Mi fészkes fenének szopjon nagyon kellemetlen munkával nagyon kevés pénzért, ha megkaphatná úgy is, hogy egész nap a nyugágyban olvassa a kedvenc regényét, vagy a kocsmában váltja meg a világot? Ettől függetlenül kell szociális háló, csak azt jól kell kitalálni, hogy segítsen, s ne károkat okozzon.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi minősül lopásnak? Tekintve, hogy a legtöbb dolog nem hatósági áras, szerintem az nem lopás, ha ad egy vállalkozó egy szemtelenül magas árajánlatot. Jó, persze értem, ha ugyanannak a tulajdonosi körnek egy másik cége ad egy még ennél is magasabb árajánlatot, és ez képezi az árversenyt, az azért nem korrekt. Azon túl, hogy valaki azt mondja, úttörő becsület szavamra nem teszek ilyet, tudsz garanciát a valóban korrekt versenyeztetésre? Még valódi ellenfelek esetében is lehet kartellezés: egyik munkát én nyerem, másikat te, csak attól függően, melyikünk szeretné nyerni az adott munkát, a másikunk adjon magasabb árajánlatot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi minősül lopásnak?

Lehet ez egy leegyszerűsített fogalom az átlagember számára, amikor azt látja, hogy a közpénz felhasználásakor a költségek az elvártnak akár a többszörössét is elérhetik, miközben minden törvényes és jogszerű. Biztos van erre megfelelő jogi megnevezés de a lényeget a lopás szó használata tökéletesen leírja. Emlékszel még az óvodásoknak szánt, kakaóbiztos számítógépekre amelyek darabját 1 millió forintra  számolták ki? Nem tudom, hogy milyen következményei lettek az ügynek de a vezetőink azóta nem lettek szemérmesebbek. Sőt ma talán már el sem érné az emberek ingerküszöbét egy ilyen 300 milliós sztori. 

Vezessük be a hatósági árazást? Mindennek legyen előírt ára, mint a budapesti taxi szolgáltatásnak? Felőlem építhetünk szocializmust, csak akkor ne mondjuk szemlesütve, hogy ez kapitalizmus, hanem álljunk büszkén a dobogón sarlóval, kalapáccsal, búzakévével, férfiak feltűrt ujjú ingben, nők hosszú szoknyában. Semmi akadálya, csak akkor mondjuk végre ki, álljunk bele!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a közpénz felhasználásakor a költségek az elvártnak akár a többszörössét is elérhetik, miközben minden törvényes és jogszerű

Én voltam már közbeszerzési eljárásban ajánlatadó. Leegyszerűsítve, úgy kell ajánlatot adnod egy projektre, hogy mondjuk a 3 évvel későbbi tevékenység is benne van. Te mondasz egy számot, amiért muszáj szállítani, akkor is, ha közben mondjuk a kulcsemberek elmennek a cégtől, vagy jön a COVID, vagy chiphiány lesz a világpiacon, keresztbe fordul az Ever Given a csatornában, stb.

Mindezt úgy, hogy azért szeretnél keresni is a bizniszen. Nem védem a kakóbiztos számítógép sztorit, mert nyilván nem csak jóhiszeműen lehet magas árakat adni, de a fenti dolgot sokan nem veszik figyelembe.

azert adjuk meg treynek, hogy Orban igenis okos, tudja mit csinal, es direkt csinalja, nincs ebben meglepo. hulye ember nem huzza eddig, es nem epit ekkora vagyont a haveri korben ilyen ugyesen. tehat ezen kar is vitatkozni, hogy okos-e: az.

ahogy azon is kar vitatkozni, hogy karizmatikus-e, illetve jo vezeto-e: mindketto igaz ra.

ahogy azon is kar vitatkozni, hogy az ellenzekben vallalhato-e a jakab, a dobrev: en egyikre sem szavaznek, pedig szeretnem, ha a mostani garda lelepne. karacsony vallalhatatlan lett amikor tamogatta a szoci oskovuletet zugloban hadhazyval szemben, fegyor meg a vicc kategoria. MZP maradna egyedul, o meg eselytelen.

ja, es tegyuk hozza, az, hogy a partizanban nem lesz ellenzeki vita: szanalom a kobon. orbant ekezik, hogy nem megy el vitatkozni, de amikor nem alakerdezes van mar ok sem mernek bemenni a studioba (MZPt leszamitva). lehet magyarazni hogy megegyeztek errol meg minden, en leszarom, szerettem volna egy objektiv vitat latni, de erre nem lesz lehetoseg: csak marad az alakerdezett "vita". ez hol van rendben?

ettol fuggetlenul az is vallalhatatlan amit orbanek csinalnak, a haverokat kitomik zsevel majd letagadjak, a vagyonnyilatkozatokban hazudnak, a mediat bedaraljak, etc. de ahogy irtam fent, szinte boritekolom most, hogy megint nyerni fognak, hiszen az "ellenzek" mint olyan egy vicc.

Az Isztambuli menyasszony pl elég jó kis sorozat, annak ellenére, hogy török. Átlag amcsi sorozatoknak már kapásból megérzem a következő lépését, de ennek viszont elég tökösek az írói. Én egy amcsi sztríming szolgáltató helyében átvenném a sorozatot és újraforgatnám, de az eredeti írókkal/dramaturgokkal együttműködve. Mást nem nagyon érdemes nézni, a köztévén meg pláne nem :D

> 1. A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól.

Ebben legalább van valami jó is: lehet tudni, hogy amíg ez tart, addig nem leszünk lezárva. Utána meg kb egyből, arra tippelnék. Nyilván a járvány számai alá fogják támasztani ezt, LOL.

Szerkesztve: 2021. 09. 18., szo – 12:44

Nem vagyok egy kormány-fanboy.... de ha az ellenzék felvetéseit és indokolásait 1 2 3 nézem, akkor: oh man... you don't want to open that can of worms!

1989 után amikor a rendszerváltó pártok a rendszerváltás mérlegét beszélték az elégedetlenek körében sokszor felmerült, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni, akkor nem kellett volna ennyi kompromisszum... de ezt csak egy kis szélsőséges szeletke gondolta így. Végül mindenki a formális legalitás talaján maradt, forradalom nélkül. Hát most ezen akar változtatni az ellenzék. Akármennyi hibát követett el a kormány, ez a felvázolt "megoldás" egy nem kívánt instabil állapot, ahol lehetnek és valószínűleg lesznek is "járulékos károk". Valamint csak úgy felmerül, hogy ha ilyen nagylelkűen bánik az összellenzék a legalitással, akkor mit várjunk a kormány reakciójától?

Vagy mindenki észhez tér (kormány és ellenzék egyaránt), vagy nagyon csúnya idők jönnek hamarosan.

Valamint csak úgy felmerül, hogy ha ilyen nagylelkűen bánik az összellenzék a legalitással, akkor mit várjunk a kormány reakciójától?

Tudod, a jog ismeri a joggal való visszaélés fogalmát. Na, pont ezt csinálta a dakota a bűntársaival az elmúlt években. A nekik megszavazott bizalommal visszaéltek, a joggal visszaéltek,
Úgy alkotmányoztak, hogy arra felhatalmazást nem kértek és nem is kaptak.
A dakota megszavaztatta a sleppjével azokat a törvényeket, amelyek neki fontosak voltak. Ezek a törvények a mai napig hatályosak, nem egy közülük alkotmányellenes.

Ezért azok a törvények, amiket a dakota hozatott az általa kézivezérelt kétharmaddal, nem legitimek. 

Teljes mértékben egyetértek, mint jogot tanult ember számomra az egész eljárás fájdalmas volt, leginkább a harmadik Orbán kormánynál jöttek elő azok a fordulatok amikor józan ember azon csodálkozott, hogy hogy nézi ezt tétlenül a jogásztársadalom, meg cakk-pakk akiket akkor még nem daráltak be.

Ugyanakkor ezzel a Dobreves felvetéssel a kommunista cél szentesíti az eszközt jut leginkább eszembe, meg az, hogy ha az egyik félnek nem előnyösek a játékszabályok, akkor borítja őket és nem tartja be. Gyakorlatilag erre készül Gyurcsányné, és valami zavaros jogfilozófiai alapozással próbálják indokolni azt, ami gyakorlatilag egy újabb forradalom lesz, lesz egy ex-lex időszak, amíg a zavarosban bizonyos személyek akiknek egy hangyányit több az információja mint a pórnépnek, majd a zavarosban fog halászni. Minden forradalmi zűrzavarban ez, meg még sok hasonló dolog történik, ez elkerülhetetlen, ez az ára a szabályok borításának. Pont ezért nem csinálták meg ezt 1989-ben, mert úgy látták nem éri meg az árat.

A kormány egy hosszú távú kockázat, hogy kivezeti-e az országot vajon az EU/NATO-ból a lakosság véleményének átformálásával (úgy néz ki, mintha nagyon ezen dolgozna), az ellenzék pedig úgy tűnik egy azonnali kockázat, hogy mi fog történni a kormányváltás utáni ex-lex zűrzavarban, amikor a 2/3-os törvényeket semmítenek egyszerű többséggel, és penderítenek ki rengeteg embert, esetleg csak azért, mert eleinte még voltak íllúziói. Nyilván nincs annyi szakember zsebben, hogy mindenkit szakemberrel pótoljanak (OVéknak sem volt annyi), ezért újra komisszárok kerülnek a pozíciókba, akik nem fognak ahhoz érteni amit csinálnak, csak politikai iránymutatást adnak az apparátusnak.

Az ország belevezényelte magát ebbe az egészbe, és ennek mindenki részese volt (a szalámitaktika tökéletesen működött, amíg csak mást nyesegetnek mindenki más csöndben maradt). Nincsenek illúzióim azt illetően, hogy az új garnitúra, is a kezdeti lelkesedés után a zsebe megtömésével fogja folytatni, ez egyszerűen törvényszerű, a kérdés az, hogy mennyi kárt okoz a jelenlegi zenekar ha marad hosszabb távon, és mekkora károkat okoz az országnak a forradalommal egybekötött várható boszorkányüldözés. (ez is elmaradt 1989-ben is). Hari Seldon sajnos csak scifi, de szerencsére már egy hét múlva lehet nézni, ha az ember egy kiszámítható jövőt szeretne, IRL meg marad az, hogy csak utólag leszünk okosak....

lazán kapcsolódik: "A kommunisták voltak egyébként az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus által kezdeményezett "okos szavazás" fő kedvezményezettjei. A taktikai voksolás résztvevői azokat a jelölteket támogatták, akik a legnagyobb eséllyel vehették fel a versenyt az Egységes Oroszországéival."

 

na, hát majdnem összejött egy szovjet-oroszország. hogy kinek áll ilyesmi érdekében, ki, honnan, hogyan támogatja az ilyen akciókat, messzire vezetne.

viszont sehol sem találom a képet, amin a böszme röhög talán a drazséval, miután a gelgely betalicskázta őket a fővárosi pénzcsapokhoz :\

Szerkesztve: 2021. 09. 24., p – 10:26

Apropó nemsokára jönnek a választások.

OV mai rádióinterjújában közölte, hogy nem fognak általános korlátozásokat hozni, csak az oltatlanokat fogják érintetni a korlátozások.

Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy az átoltottság valahol a lakosság 60%-hoz konvergál és valahol a végtelenben éri el a 60%-ot... nagyon beragadt a sárba az a szekér. Hogy fogják vajon a választópolgárok értékelni, ha korlátozásokkal lesznek motiválva az oltakozásra? Nem fog ez visszaütni a választáson? Nyilván ezért sem teszik kötelezővé az oltást. Nem tudom, hogy az ellenzék meg fogja-e ülni ezt a lovat, remélem nem... mármint a Gődény féle kamupártokon kívül...

Talán szerencsésebb lenne valamilyen pozitív ösztönző használata az oltakozási kedv növelésére...

Talán szerencsésebb lenne valamilyen pozitív ösztönző használata az oltakozási kedv növelésére...

Talán elsőként fel kéne mérni, hogy aki nem él vele az miért dönt így: biztosan kialakulna több nagyobb csoport.

Ebből van akinek

  • viszonylag triviálisan megoldható a fenntartása: pl "messze az oltópont","nem adnak szabit, nem fér bele az x nap kiesés" stb.
  • meg van aki egyszerűen nem akar semmi szín alatt.
  • [..]

Az aki úgy dönt, hogy nem kér belőle annak nem hogy, nem használ de kifejezetten agyára fog menni a nyomulás: még a témához kapcsolódó más intézkedésekre is dühből fog reagálni.

Tipikus esete ez annak, hogy alulról jövő módon, olyanokkal egyeztetve akiknek valami okból ad az illető a személyes véleményére: lehet diskurzust folytatni. A "felülről jövő" intézkedés pedig meg lesz kérdőjelezve.
Erőszakoskodásra csak totális blokkolás és ellenállás a válasz. Igen a csapból is folyó totális kampány is a "szelíd erőszak" kategóriájába tartozik: nem véletlenül szokták pl a rémálmok ábrázolásánál is azt megjeleníteni, hogy mindenhonnan a félelmet keltő jelenség tekint vissza..

No nem mintha egy nagy brand lenne manapság az MSZP, de hogy ekkora igyekezettel ássák még mélyebbre önmagukat? Tényleg annyira nehéz ennyire hülyének nézni őket, hogy már-már az lenne plauzibilis ha a kormány matricáztatta volna fel azt az autót és mondatja szalagra valakivel ezt a vállalhatatlan szöveget. (nem ez lenne az első ilyen eset) De mivel az MSZP tényleg nem határolódott el az üdvöskéjétől eddig, így bizony tényleg úgy tűnik, hogy még ennél is mélyebbre ássák a megítélésüket... nem is tudom... tapsoljak, örüljek? :)