Európa kerítést épít

Érdekelne, hogy a baloldali fanok ezt hogyan dolgozzák fel. Jelenleg az a ritkább ahol _még_ nincs kerítés. 

Hozzászólások

Te is baloldali fan vagy és próbálsz kisérletet tenni a feldolgozásra?
Vagy mi van?

a fonok mar megtalalta az egyik indokot: "persze nem értenek egyet azzal, hogy odaépült, mert a Fidesz lopásra használta" :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Az ország függetlenekre és seggnyalókra van osztva. Nyilván.

Nem. Ezt én nem is állítottam.

Az országban vannak seggnyalók, akik vagy valami anyagi ellenszolgáltatásért, vagy csak megvezetettek és önszorgalomból nyalnak be a dakota kormányának.
Vannak ellenzékiek, akik vagy azért ellenzékiek, mert egy másik haszonleső brigád valagát nyalják vagy azért, mert józanok és átlátnak a cigány kamu szövegein, azon, ahogy a TV-ben,  rádióban, nyomtatott sajtóban megállás nélkül a saját farkát szopkorássza.
 

Inkább azt mondanám, hogy vannak olyan emberek, akiket meg lehet majmolni, akiket meg lehet szivatni, meg lehet lopni (még tapsolnak is hozzá), akiket lehet uszítani, akiket lehet manipulálni, ahogy lehetett bizonyos csőcseléket a zsidóság ellen a II. világháború előtt és alatt, vagy most lehet manipulálni a másság ellenében, avagy, lehet szítani a bennük lakozó gyűlöletet más, amúgy is jogfosztott kisebbség ellen. 

Nos, a fidesz-nyaloncok szvsz mind ehhez a csőcselékhez tartoznak. Ők az igazi országrontók, mert nem csak nem képesek egy tisztességes embert találni maguk közül, aki alkalmas lenne a miniszterelnöki posztra, de még annak az orbán nevű tolvajnak is a seggét nyalják, aki törvénytelenségek sorozatát követi el minden nap, aki meglopja az ország népét és aki maffia-rendszert honosított meg hazánkban amely rendszer keményebb az olasz maffia rendszerénél, mert ott még csak-csak akadt államügyész,  nyomozó, felső szintű ember, belügyér, vizsgálóbíró aki szembe mert szállni a maffiával, de itt már nincs olyan, mert maga a legfőbb ügyész követi el a törvénytelenségeket és alkalmatlan szar senkik, büdös csinovnyikok vannak legfőbb posztokra kinevezve, akiknek nem az a feladata, ami a munkaköri leírásukban szerepel (lásd a segghülye tisztifőorvost vagy az igazságügymiinisztert) hanem orbán ülepének nyalása, amit ők meg is tesznek, feltétel nélkül.
És ezek az emberek egy ilyen korrupt patkány által megvalósított rendszert favorizálnak, ami nyilván nem azért van, mert imádják, ha jól megszivatják és meg is lopják őket, hanem azért, mert nem képesek a józan értékitéletre, mert mossák az agyukat.
 

Adok egy magas labdát neked.

Ezen a képen Mészáros Lőrinc gyermekei láthatóak:
https://mfor.hu/i/e/8/7/b/e/e/8/f/2/6/e/d/4/e/a/5/7/4/b/e/ez-sem-tipiku…

A fiú, szerintem inkább Orbán fejű, mint Mészáros. Sőt! Orbánabb feje van, mint bármely Orbán gyereknek. Ha a  hasonlóság nem véletlen, akkor az magyarázat Mészáros Lőrincre. :)

BTW: nem is értem ezt miért hagyta ki a kedves ellenzék. :)

meg gyerekoromban volt valami sorozatszerűség Meglepő történetek v. valami ilyesmi címmel/témában. Akkoriban még különlegességnek számítottak a tvben a nyugati produktumok. És ez is ilyen volt, érdekes meglepő történetek voltak színészek által eljátszva. 30-40 perces epizódok. De nem is rendszeresen csak így inkább alkalom szerűen kerültek adásba. 

Az egyik olyan fickóról szólt akinek az volt a "munkája", h ő volt balek, a felelős különböző hibákért. Aki nagyon látványosan elvitte a balhét. Tehát A cég szerződött B céggel valamire de nem teljesített időre v. más galiba volt. Akkor az elszámoláskor a tárgyaláson a főnök a B cég főnökségének szeme láttára ott helyben nagy teatralitással kirúgta ezt a "balekot" aki mint cég magas rangú felelőseként volt pozicionálva a másik fél előtt. Ettől remélt az A cég vezetése a B részéről valami elnézést meg további együttműködést. Hogy hát leszámoltak a felelőssel - nyilván a továbbiakban minden rendben lesz majd! A "balekunkért" meg kapkodtak a különböző vállalatok, mert ő minden szituban eljátszotta felelőst akit kirúgnak a hibákért - így nyilván mások hibáiért.  Ez volt a hivatása az illetőnek. A mások hibáiért vállalta ő felelősséget látszólag, színészkedve az egészet és ezzel szépen keresett. 

Na és történt egyszer, h egy ilyen fárasztó "munkanap" után kikapcsolódásra vágyott és megismerkedett egy nővel. Akivel aztán szobára is ment. Közben kiderült h a nő valójában férjnél van, sőt van egy szeretője is akivel egyébként rendszeresen csalja a férjét. Nah épp megérkeznek a szobára a nővel amikor megjelenik a féltékeny férj "tudtam, tudtam" és lelövi az illetőt. Vagyis úgy halt meg ahogy élt: mással csalta a feleség a férjt, de őt a "balekunkat" lőtték le miatta!

Eddig a tanmese.
Mi lesz vajon Mészáros Lőrinc sorsa?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"amúgy is jogfosztott"  - Te kire gondolsz? Börtön-fegyház éveiket töltőkre? - (Mert én úgy látom, talán azokra megáll.)

Esetleg más egyéb? (Te magad???) - Szerintem gondold át, amikor egy ilyen közösségben "patkányozol", mert az nem vall emelkedett, értelmes gondolkodásra...! Sőt még oly keserű tapasztalatok sem indokolják.., mert elhiszem a véleményed alapján, lehet Te nagyon rosszul vagy érintve a jelenlegi politikai vezetés tevékenysége által, sokaknak meg, - hidd el, - éppen ez hozott megváltást, eredményt. Az éremnek mindig több oldala van.

És természetesen a vírus-pandémia sajnos, - kevés kivételtől eltekintve, - mindenkit "hazavág". Aki kicsit is gondolkodik felfogja, itt nem Orbán áll a háttérben. Másrészt feltehetően a kincstár állapota sok mindenre rá fogja kényszeríteni az ország vezetését a jövőben is, ami nem fogja növelni a hazai általános életszínvonalat.  -  (De ez, Amerikától kezdve Európán keresztül az átlagembereknek mindenütt így lesz. Az emberből túltermelési válság van.)

Te kire gondolsz? Börtön-fegyház éveiket töltőkre? - (Mert én úgy látom, talán azokra megáll.)

Azok nem jogfosztottak, hanem jogaikban korlátozottak. A jogfosztottak azok, akiknek bizonyos jogok járnának ugyan (ahogy másoknak), de mégsem élhetnek vele.

 

a jelenlegi politikai vezetés tevékenysége által, sokaknak meg, - hidd el, - éppen ez hozott megváltást, eredményt.

Látod, ezért vagytok ti olyan buták, mint a segg. Egy demokratikus berendezkedésű országban nincs olyan, hogy most ennek jó, máskor meg másnak. A tolvaj cigány esete még vérlázítóbb, mert éppen ő járatta amiatt a pofáját 1989 előtt, hogy a törvény ne csak a kólát védje.

Lehet kritizálni a stílusomat, de a helyzeten az nem változtat.
A helyet pedig az, hogy míg te ha kizsebelnének a buszon, villamoson és lenne az eset okán mondjuk huszonötezer forint károd, ha elkapnád az illetőt, agyba-főbe vernéd, míg a tolvaj cigány az ország miniszterelnökeként lop el milliárdokat, rendszeresen. Az adómat a sajátjaként kezeli, osztogat fűnek-fánaK, ajándékoz arra érdemteleneknek. Jogász létére rossz törvényeket hozat a zombi sleppjével, (mert neki van parlamentje, nem pedig nekem) törvénytelenségeket követ el büntetlenül (Gruevszky, baltás gyilkos, letelepedési kötvény). Ráadásul a gazdaságpolitikához is segghülye, emellett egy hataloméhes, megosztó, velejéig rohadt, geci ember (by simicska).  Te meg mégis smán benyeled az ő szemétségeit, sőt, véded, de még a hátsóját is kinyalnád, ha a közelébe kerülnél. Kapjál már a meleg lóhuggyal töltött fejedhez és ismerd be: Veled, veletek van a baj öreg, nem velem.

 

Már ha figyelembe vesszük a realitásokat.

A realitások azok, hogy asszisztáltok egy bűnöző patkánynak, hogy létrehozzon itt európa közepén egy maffiaállamot és benyaltok neki a meleg szarig. Hagyjátok, hogy folyamatosan meglopjon, rendszeresen fosztogasson egy egész országot egy tetves, sunyi senki. Vagy bűnözők vagytok ti is, vagy segghülye, megvezethető és meg is vezetett ostoba verebek. 
 

 

Minden amit felrósz itt, igaz. Komoly bajok vannak ezzel a kormánnyal. Le kellene váltani őket, ilyet nem tehet egy politikus, nem tehet egy kormány. Reggeltől estig lehetne sorolni az olyan ügyeket ami minden jóérzésű emberben felháborodást kelt. Nem vagyok egyik oldal elkötelezettje sem, a politikai híreket nem követem annyi információm van amennyi szembe jön, elsősorban az online felületeken. Szóval váltsunk kormányt, keresnem kell erre alkalmas pártot, személyeket. Olyanokat akikben látom a potenciált, hogy amit az Orbán kormány művel arra többet nem kerülhet sor. És ezt látom: Fekete-Győr "Atomerőmű" András, Gyurcsány "kígyók" Ferenc, Jakab "parizer" Péter, Bangóné "kurvaerős kép" Borbély Ildikó, Kunhalmi "ajtónak rohanok" Ágnes. A múltjuk és a jelenük alapján sem bíznám rájuk a kasszát. Az ellenzék úgy tűnik, hogy alkalmatlan az ellenzéki szerepre is nemhogy a kormányzásra. Három ciklus alatt már bőven ki kellett volna golyózniuk Orbánékat de nincs tehetségük, rátermett politikusuk hozzá. Csapdába estem, nincs kit választani. De ha mégis dönteni kell akkor meg kell néznem, hogy áll a kizárólag alkalmazottként dolgozó, átlagjövedelem környékén vagy az alatt kereső, szélesebb családi köröm, az ismerettségi köröm, a munkahelyem illetve a település ahol élek. És azt látom, hogy jól. Nyugi van, biztos a munkahelye mindenkinek, nincsennek anyagi problémák, a cég hozza az eredményeket, a város sokat fejlődött. Ezen a ponton meghasonulok, bizonytalanná válok. Látom, hogy milliárdok tűnnek el és látom, hogy az utóbbi évtizedek legjobb éveit éljük. Hogy lehet, hogy mindent ellopnak 11 éve és nem ment tönkre az ország? Trükkök százai kellenek hozzá? Volt a Kádár rendszernek is egy jó évtizede amikor gondtalan volt az élet aztán pillanatok alatt szertefoszlott minden mert nem volt mögötte erős gazdasági háttér csak kölcsönök és KGST piac. Lett belőle 700000 munkanélküli. Hol vagyunk most gazdaságilag _valójában_?  Tartok tőle, hogy valamilyen módon ismételni fogja magát a történelem. Ha így lesz milyen politikusaink lesznek akiknek kezelniük kell a helyzetet? A jelenlegi garnitúra (jobbról-balra) milyen embereket termel ki magából? Szóval nem rózsás a helyzet. Mindenesetre sajnálom, hogy ennyire felheccelt téged a közélet és nagy kár, hogy így beszélsz itt a fórumtársaiddal. 

Elég gázos ez a duma, amit ide rittyentettél.

A jakab péterrel mi is a gondod? Már azon kívül, amit az ormány médiában róla összehazudtak? 
Karácsony Gergely hibái? Hogy okos, hogy az egyetemre nem csak melegedni járt be mint orbán, hanem tanítani is?  Hogy nem kurvult el, mint orbán és newm tömte a zsebeit polgármester korában úgy mint a fidesz geci, papcsák. A Mr 20 százalék?

?ilyen jólétről vakolsz, te szerencsétlen?
Az egész világon jólét van, virágzik még etiópia gazdasága is. Nem azzal van gond, kedves vak ember, hogy itt rosszabb lenne ma mint 10 éve, hanem azzal, hogy nem elég jó, holott bőven lehetne jobb is.

A tolvaj majom az elmúlt 30 évből 16-ot töltött kormányon. Az ő felelőssége is, hogy a legvidámabb és leggazdagabb barakk ma egyedül csak bulgáriát előzi be, ki tudja meddig.
Az lehet, hogy te örülsz annak, hogy tiborcz 13 milliárdos számláját az EU helyett mi fizettük k ia büdös cigány jóvoltából, de én úgy gondolom, hogy jobb lett volna ha ezt a tizenháromezerszer egymilliót nem tiborcz zyebébe kellett volna tenni, hanem mondjuk tizenháromezer random kiválasztott családéba.  

Az lehet, hogy te úgy gondolod, a geci, tolvaj cigánynak nem akadt ellenfele, én viszont úgy gondolom, hogy az én adómból lett szavazat vásárolva, lett az ukrán szavazatdömping, az én pénzemből mossa a te buta agyadat is a kormány, az én adómból lett felvásárolva a magyar sajtó java és ez nem hiszem, hogy jó lenne. 

Nem hiszem, hogy az olyan buta emberek, mint pl. te is, ne okoznának kárt a hülye, stupid dumájukkal, torz világlátásukkal.

Nem hiszem, hogy nem látszik, a családi pótlék ugyanannyi, mint 11 éve volt, a minimál nyugdíj ma is 28500 Ft, mint 11 éve volt. De a parlamenti képviselők 270 000 forintos javadalmazását mára  jóval egy milla fölé emelte a büdös dakota. 
Nem hiszem, hogy jó az, ha egy tolvaj geci, akit orbánnak hívnak, a parlamentre mutogat amikor a karmelita kolostorbeli fölös négyezer milliós költést neki szegezi egy ujságíró, miközben mindenki tudja, hogy a parlament a kétharmaddal azt szavaz meg mélységes kussban, amit a cigány vajda kiván.
Te lehet, hogy erre élvezel, lehet hogy ez neked tetszik, de én köpök a te hurráoptimizmusodra meg a faszkalapságodra is.
Nem érdekel, hogy egyssíkú vagy, nem érdekel, hogy képtelen vagy úgy látni a világot, ahogy az kinéz. Nem érdekel, hogy nincs érdekérvényesítő képességed, csak az érdekel, hogy a birkaságod következményei rám is hatnak.

Talán sokkal jobban, mint rád.

 

 

 

Én a változást az emberekben várom.

A pártok kurvák gyűjteménye. Aki nem kurva közöttük, az vagy azzá lesz idővel, vagy elmenekül.
Az emberek lássanak tisztán. Fogják fel, hogy a valódi hatalom az övék. Hogy az egész politika eredendően értük van kitalálva, nem azért, hogy a politikusok lophassanak és szivathassák őket.

Ahogy norvégiában, a svédeknél, egyéb szerencsésebb helyeken az emberek kiharcolták azt, hogy a politikus az érdekükben dolgozzon és nem ellenük, úgy remélem, talán itt is el lehet ezt érni.
A baj sajnos az, hogy a magyar nép esze ugyan meglenne ehhez, de a mentalitása már bajosan.
A széthúzás, az irigység jellemzi ezt az embertömeget. Így volt ez a közelmúltban is, így van ez ma is és így volt a tatárjárás (1242-43) idejében is.

Az azért vicc, hogy egy Merkelbe, vagy Chirak-ba, Sárközibe beleállnak szaros tízezer eurók okán, ami nem lopás, hanem csak meg nem engedett támogatás, vicc, hogy a románok már a sokadik miniszterelnöküket vágják sittre, addig itt pocsék márták és fillérbaszó cuslág makik vannak csak megrángatva. A valódi nagy maffiózók meg érinthetetlenek. 

Az is vicc, még nagyobb, hogy tömjénezve van egy orbán nevű tolvaj, aki már példaként szolgál más politikusok számára, akik szintén azt a diktatúrát szeretnék, amit orbán itt olyan sunyi módon bevezetett.
A gond éppen ez, hogy ha ilyen színvonalú bűnözés megtorlatlanul marad, akkor ezzel a néppel már bármit meg lehet csinálni. Akkor be lehet fogadni  más politikus bűnözőket, akiket az országuk már elitélt, ki lehet adni baltás gyilkosokat futószalagon és elnézést lehet kérni Szögi Lajos gyilkosaitól, amiért el kellet viselniük a bírósági tortúrát. Mert hát, a baltás gyilkos is primitív, faji indíttatású cselekmény volt, ahogy Szögi Lajos agyonverése. 

Na de amíg hülyék vannak többségben, akiket azzal lehet szopatni, hogy az EU az rosszat akar és azért tolja ide a rengeteg pénzt (amit persze a cigány vajda ellop), amíg azt lehet hazudni nekik, hogy a multik ellen fellép a dakota, miközben valójában úgy szopogatja őket, hogy azok sorban, térdre zuhanva élveznek el, addig itt sok remény a változásra nincs. 
 

Igazad van, az embereknek kell változni. Ennek az egyik fontos lépése lenne, hogy véget érjen az a zsigeri gyűlölködés amivel nap mint nap találkozni lehet mondjuk a kommentfalakon. Nagyon sok mindenben egyetértek veled egyébként. 

Ennek az egyik fontos lépése lenne, hogy véget érjen az a zsigeri gyűlölködés amivel nap mint nap találkozni lehet mondjuk a kommentfalakon.

Hát akkor jó lenne, ha Képpont5 öcsi befejezné a gyűlölködést; gusztustalan amit levág. Össze akarja ugrasztani a magyarokat a magyarok ellen. Nem hiszem el, hogy ekkora aljasságra bárki képes lehet. De sajnos Képpont5 ezt folyamatosan bizonyítja a megosztó és megbélyegző kommentjeivel.

Képpont5 elvtárs egy parazita, egy senki, aki élősködik; egy, a társadalmat szétszakítani akaró féreg.

megosztó

Nem oszt o meg senkit. Aki eleve az o velemenyen volt, csak azoknak egy resze marad az oldalan. Aki meg egy kicsit is tovabblatott egy O1G definicional, azoknak a velemenyen semmit nem valtoztatott. Nincs itt semmi megosztosag, keremszepen. :)

De a tobbi szavaddal egyetertek. :)

nézd, első körben elzavartuk a ferit. a picsába. ezt azért adnod kellene :D

Ez igaz. A baj, hogy csak egy relatív kis számú kemény mag volt az, aki elzavarta, mert kitartóak voltak.  Az igazi elzavaráshoz több ember kellene. Szinte az egész társadalom.
És a társadalomnak kellene alkotmányoznia, mert amíg hivatásos politikus teszi, addig az "olyan" is lesz.

Gyurcsány Ferenc

vers

Előadja: Kocsis Máté

Akkor 12 százalékos volt a munkanélküliség. Kormányzásuk alatt mindössze egy százalékkal tudták emelni az egy főre jutó reáljövedelmet, elvettek egyhavi nyugdíjat, megszüntették az otthonteremtési programot, „devizahitelekbe hajszolták a családokat”. Emellett megszüntették a családi adókedvezményt, elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanárokról, lecsökkentették a gyes időtartamát és szigorították a gyedet. Kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel és 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el. Háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát, és "eladósították az országot", csődközeli helyzetbe kerültek az önkormányzatok. 2008-ban Magyarország elsőként fordult a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) mentőövért, mert az akkori baloldali kormány úgy gondolta, hogy nincs más út. Ebből a politikából sorozatos megszorítások következtek

trey @ gépház

Hm.

A kivándorlásnak és a közmunkaprogramnak hála javultak a foglalkoztatottsági mutatók, az egy főre jutó reáljövedelem most sem nagyon sziporkázik, az otthonteremtési programoknak hála az emberek újfent hitelekbe "ugranak bele". Oké, van családi adókedvezmény, csak merjél hozzá minimálbérből elég gyereket vállalni, a közoktatásban dolgozók csóróbbak mint valaha és ha vagy elég szerencsés a munkahelyeddel, akkor még a gyes/gyed-el is lehet kezdeni valamit. Kórházak... végre sikerült elérni, hogy ne elküldeni kelljen az szakmunkaerőt, felmond az magától is. Végre szinte minden közműszolgáltató "nemzeti" kezekben van, az árakkal meg úgy lehet játszani, ahogy éppen tetszik. Az önkormányzatoktól elvettek már majdnem minden bevételi forrást, az meg, hogy a kínai hitel mennyivel jobb mint IMF-é, titok. Ja és az államadósság is végre már 25 éves csúcson van.

Igen, ez egy egészen szép sikertörténet.

A kivándorlásnak és a közmunkaprogramnak hála javultak a foglalkoztatottsági mutatók,

Jelenleg a kivándorlás és a visszatérés egyenlege pozitív, tehát többen jönnek vissza, mint amennyien elmennek. A mutatóktól függetlenül, jelentős munkaerőhiány van a gazdaságban szinte mindenütt, kivételes iparágak és kivételes régiók vannak, ahol munkanélküliség lehet, de alapvetően aki nálunk dolgozni akar, az kap munkát. Ez jelentős változás, ami a foglalkoztatottsági mutatókkal aligha mérhető.

az egy főre jutó reáljövedelem most sem nagyon sziporkázik,

Attól függ mihez képest. Persze, hogy jobb lenne ha több lenne, de a növekedés számottevő.

az otthonteremtési programoknak hála az emberek újfent hitelekbe "ugranak bele".

Olyan hitelekbe, amelyek mögött döntőrészt forintmegtakarítások vannak (azaz magyar megtakarításokat helyeznek ki a bankok) és olyan támogatások is járnak otthonteremtés címén, amelyeket nem kell visszafizetni.

Oké, van családi adókedvezmény, csak merjél hozzá minimálbérből elég gyereket vállalni,

Nem tudom, láttál-e már minimálbéren foglalkoztatott munkavállalót. A minimálbéren leginkább a vállalkozók veszik ki a saját cégükből a pénzt, de minimálbéren munkaerőt találni Magyaországon szinte lehetetlen.

a közoktatásban dolgozók csóróbbak mint valaha

Oktatás a "P" oszlop. Azzal, hogy az oktatásban dolgozók átlagos bruttó jövedelme 185 %-kal nőtt egy évtized alatt, persze senki nem lehet  elégedett, még mindig nagy a lemaradás.

és ha vagy elég szerencsés a munkahelyeddel, akkor még a gyes/gyed-el is lehet kezdeni valamit. Kórházak... végre sikerült elérni, hogy ne elküldeni kelljen az szakmunkaerőt, felmond az magától is.

Hogy máshol helyezkedjen el az egészségügyben. A felmondók messze túlnyomó része nem lesz pályaelhagyó - szerinted miért lenne az?

Végre szinte minden közműszolgáltató "nemzeti" kezekben van, az árakkal meg úgy lehet játszani, ahogy éppen tetszik.

Különösen a gáz és a villany árával folyik a "játék" egy évtizede. Játékosan befagyasztották.

Az önkormányzatoktól elvettek már majdnem minden bevételi forrást,

Összességében az önkormányzatok bevételei a járvány következtében kisebb mértékben csökkentek, mint amilyen mértékben az állam fajlagos adóbevételei.

az meg, hogy a kínai hitel mennyivel jobb mint IMF-é, titok.

Attól függ, milyen kínai hitelről van szó és azt melyik IMF hitelhez mérjük. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak a miattuk keletkező fájdalom erős, de egyik hitel felvételéről sincs még döntés. Szóval se kínai, se IMF hitel nincsen.

Ja és az államadósság is végre már 25 éves csúcson van.

Ez az állítás önmagában véve akár igaz is lehetne (a GDP-hez mérve szerencsére nem igaz), de ne felejtsük el, hogy az államadósság mögött messze túlnyomóan belföldi megtakarítások állnak (szemben a korábbi helyzettel, amikor az adósságszolgálat kifelé tolta a pénzt az országból). A nettó külső adósságunk jelentősen csökkent.

Összességében a fenti beállításod nem felel meg a tényeknek. 

A mutatóktól függetlenül, jelentős munkaerőhiány van a gazdaságban szinte mindenütt, kivételes iparágak és kivételes régiók vannak, ahol munkanélküliség lehet, de alapvetően aki nálunk dolgozni akar, az kap munkát.

Javíts ki, ha tévedek, de a dolgok ugye nem úgy működnek, hogy egy tetszőleges keletkező munkahelyre fogok és hozzápárosítok egy tetszőleges elérhető szabad munkaerőt. Emlékeim szerint egyrészt még mindig van egy feltételrendszer, aminek a munkaerőnek meg kell felelnie, másrészt ennek a munkaerőnek térben a munkával együtt kell elhelyezkednie. Tehát valaki tokajiként nem a mosonmagyaróvári álláshirdetéseket fogja bújni. (És arról is elmélkedhetnénk, hogy az otthonteremtési program pont ezért miért egy nagy hülyeség, nehogy segít, pont ront is a helyzeten.)

Persze, hogy jobb lenne ha több lenne, de a növekedés számottevő.

Tudom, szubjektív, de ennek pont a fordítottját érzem a saját bőrömön. Pedig váltottam is azóta 3x munkahelyet, többet is keresek, de az a rohadt minimálbér folyamatosan üldözi a keresetem. (és most kanyarodjunk rá erre:)

Nem tudom, láttál-e már minimálbéren foglalkoztatott munkavállalót.

Igen, elég sokat. (Mondjuk, hogy ebbe most belenyúltál, de nem tudhattad.) Jó magam is voltam mininálbéres. Szóval... Hidd el, vannak, jó sokan. Attól még, hogy a statisztikákban nem látszik. (és nem csak a vállalkozók).

de minimálbéren munkaerőt találni Magyaországon szinte lehetetlen.

Most rosszmájúan mondhatnám, hogy persze, mert minimál+2e Ft-os bérrel veszik fel őket.

Azzal, hogy az oktatásban dolgozók átlagos bruttó jövedelme 185 %-kal nőtt egy évtized alatt, persze senki nem lehet  elégedett, még mindig nagy a lemaradás.

A százalékokat azért szerettem mindig, mert nagyon jól lehet vele a hatást vadászni. Ha ellövök egy ilyen 185%-ot egy kijelentésben, az mindig olyan jól hangzik. De a bruttó 195e-res kezdő (plusz nyelvpótlékok?) tényleg egy vér elhívatott ember álma lehet csak. Gondolj bele, 25 év után, BSC-vel már akár 292.320 Ft-ot is kereshet, bruttó! A 2020-as átlag bruttó (362 838) meg arról tanúskodik, hogy elöregedett a szakma.
Ez kb a kötelező minimum, ami itt produkálva lett az elmúlt 3 ciklus alatt. Viszont, hogy mellette az alapfokú oktatás mit zuhant azt nehéz számokban kifejezni. (Ezt most vissza tudnám nyilazni az első témához, a munkaerőhöz. Ez a korosztály, akik most általánosba jár tömegével fog "kubikost" kitermelni magából, mert másra sem lesz jó.)

Hogy máshol helyezkedjen el az egészségügyben. A felmondók messze túlnyomó része nem lesz pályaelhagyó - szerinted miért lenne az?

(miért van az az érzésem, hogy mindent/mindenkit statisztikai adatként látsz? A dolgok azért ennél komplexebbek.) Szóval. Személyesen kettő emberről van információm, akik felmondtak, mert úgy döntöttek, hogy mások egészsége után most a sajátjukat helyezik inkább előtérbe. (egyszerűen kiégtek, minden értelemben.) Az egyik átképzi magát óvónőnek, a másik gazdaboltot nyitott a férjével. Ha most a statisztikámat nézném, azt mondanám, hogy a pályát elhagyó dolgozók 100%-a tényleg pályaelhagyó. A többi embert nem ismerem személyesen.

Különösen a gáz és a villany árával folyik a "játék" egy évtizede. Játékosan befagyasztották.

De ugye azért te is érzed azt, hogy ez számos szempontból veszélyes játék?

Összességében az önkormányzatok bevételei a járvány következtében kisebb mértékben csökkentek, mint amilyen mértékben az állam fajlagos adóbevételei.

A te figyelmed a gazdasági szemponton van, az enyém a stratégiain. Figyelj arra, hogy ez is csak egy helyzet szülte eszköz. Most lehet azt mondani, hogy azért vesszük el, mert kell, mert csökkentek az állam fajlagos adóbevételei (ahogy te mondod), aztán ebből lehet stratégiai eszközt gyártani az ellenség ellen. Mint elvenni a gabonát a parasztoktól, aztán csak a hozzánk hűségeseknek adni belőle. A többi meg nyugodtan dögöljön éhen. Ha nincs extra bevétele egy önkormányzatnak és nem tudja emiatt a feladatait teljes körűen ellátni, azt nagyon szépen a vezetése ellen lehet fordítani, mondván, hogy alkalmatlan.

Ez az állítás önmagában véve akár igaz is lehetne (a GDP-hez mérve szerencsére nem igaz), de ne felejtsük el, hogy az államadósság mögött messze túlnyomóan belföldi megtakarítások állnak (szemben a korábbi helyzettel, amikor az adósságszolgálat kifelé tolta a pénzt az országból). A nettó külső adósságunk jelentősen csökkent.

Biztosan jobban érted ezt a témát, mint én. Én csak számokat látok. (A linket meg nem, amit adtál.) A százalékról már említettem, hogy az én szememben az csak olyan, amivel a hatást vadásszák, de azért még két szám között különbséget tudok tenni, melyik a kisebb és melyik a nagyobb. És ha azt látom, hogy az adósság csak nő, azt nem tartom jó dolognak. Írtad a belföldi megtakarításokat, szóval hitel és megtakarítás, ugorjuk tovább...

Olyan hitelekbe, amelyek mögött döntőrészt forintmegtakarítások vannak (azaz magyar megtakarításokat helyeznek ki a bankok) és olyan támogatások is járnak otthonteremtés címén, amelyeket nem kell visszafizetni.

Ezt szándékosan hagytam a végére. Emlékeim szerint (és most lehet tévedek, de nincs energiám magam leellenőrizni), nincs olyan pénz, amit az állam ad, de nem kell visszafizetned, vagy ellentételezned. (legalább vállalt számú gyerekkel.)
Világ életemben azt vallottam, hogy a hitel az egy csapda, ellen kell állni a kísértésnek, bármi áron is. Egyetlen járható út, ha a szükséges pénzt azt előre összegyűjtöm. Azt látom magam körül, hogy az emberek ész nélkül ugrálnak bele, veszik felfele az otthonteremtési hiteleket és adósítják el magukat. Az én felfogásom szerint ez rettentő agyament dolog. És amit ezek a támogatások okoztak, annak nem látom pozitívumát. Pont ugyanolyan lehetetlen helyzetben vannak az emberek, mint előtte és csak nézem, ahogy vergődnek. (Milyen megtakarításokat helyeznek ki a bankok? Nem is értem.)

Összességében a fenti beállításod nem felel meg a tényeknek.

Összességében csak pont annyira akartam tényszerű lenni, mint Kocsis "Szúnyog" Máté, aki egy a sok közül, aki ingyen él és hülyeséget beszél és a létének (vagy nem létének) sokkal nagyobb haszna lenne, ha komposzt lenne.

1. Nálunk kétségtelen alacsonyabb a munkaerő mobilitása, mint a művelt nyugaton. Kedves francia barátom úgy húsz évvel ezelőtt Bretagneból járt Párizsba dolgozni, hétvégén látta a családját, de nem ritka a költözés sem, annak megfelelően, hogy hol kap valaki munkát. Ebben el vagyunk maradva Magyarországon, kényelmesebbek vagyunk és azt gondoljuk, hogy belföldön a munkahelynek kell odaköltözni, ahol lakunk és nem nekünk oda, ahol jobb munkát kapunk. De ettől függetlenül erős a munkaerőhiány, ez jelentős bérnövekedést okoz évek óta és általában Magyarországon sok év óta csak az nem dolgozik, aki nem akar. Kivételek vannak.

2. Nem azt állítom, hogy nem létezik minimálbéres munkavállaló, hanem azt, hogy túlnyomó többségben vannak ezek között a vállalkozók, akik a minimálbért csak a bejelentett munkaviszonyuk miatt számfejtik maguknak. Én magam nagyon régen nem láttam minimálbéres munkavállalót, de ettől lehet, hogy van ilyen, biztosan nem számosan.

3. Abban nincsen vita, hogy az oktatásban dolgozók bére jelentősen el van maradva a kívánatostól. A kiegészítésem arra vonatkozott, hogy a rés szűkül, az elmaradás csökken. Nem tartozik ide, de nem igazán emlegetett tény az sem, hogy a vagyoni helyzet tekintetében a felső 10% és az alsó 10% közötti rés is csökken, folyamatosan. A hangulatot néhány nagyon gazdag ember vagyona állítja be, nem az, hogy a tények mit mutatnak.

4. Minden szakmában vannak pályaelhagyók. Az egészségügyi szakmában magasabb az évtizedes elmaradásokat valamennyire pótolni célzott jövedelemnövekedés, mint az oktatásban. Ezért az egészségügyi szakmában nem a pályaelhagyás a jellemző. A felmondók többsége a saját szakmájában marad, jobb fizetésért. Ebben szerintem nincsen semmi meglepő.

5. A gáz ára a művelt nyugaton fontos és súlyos eleme a család költségvetésének. Általában az energia ára súlyosabb teher, mint nálunk. A veszély, amit a mi gázárainkban érzek, kettős: egyrészt ha hatalomra jut egy olyan menedzsment, amely "reprivatizálja" (értsd: ismét külföldi állami tulajdonba adja) az energiaszolgáltatóinkat, másrészt ha Ukrajna elzárja a gázcsapot. Mindkét esetben durva helyzet állhat elő. Ez az én választási preferenciáim között valahol nagyon elöl van.

6. Amit te stratégiának gondolsz, az olcsó propaganda. Nem vagy politikus, sajnos értelmiségi sem. Ahhoz tájékozódni és elmélyülni kellene, nem a bármelyik oldal politikai maszlagjai között válogatni.

7. Széchenyi óta a hitel nem ismeretlen fogalom. Fontos, hasznos, értelmes, egyéni, családi és makroszinten is. A mindenféle hiteltől való félelem ugyanolyan ostobaság, mint a felvett devizahitel volt. Sajnos az a tapasztalatom, hogy az értelmiségünknek általában nem csak a politikai ítélőképessége hiányzik, hanem az alapvető pénzügyi műveltsége is. Sok a bepótolnivaló, de az irány, amerre haladunk, szerintem jó.

De ezzel sem mondtam semmi újat.

Összefüggéstelenül reflektálnék a gondolataidra, olyan sorrendben, ahogy triggerelnek nálam egy gondolatot.

"Kedves francia barátom úgy húsz évvel ezelőtt Bretagneból járt Párizsba dolgozni, hétvégén látta a családját,"

Ez szomorú. Hogy gazdagabb legyen, szegényebb lett az élete. Én is sok ilyen családot ismerek, egy lábon áll és ha az kidől...

"belföldön a munkahelynek kell odaköltözni, ahol lakunk és nem nekünk oda, ahol jobb munkát kapunk."

Nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk. De itthon a munkaerő vándorlását rengeteg minden nehezíti. Többek között az otthonteremtési program sem hat rá jótékonyan. (Pont azzal, hogy röghöz köt, amíg a hitel kitart +10 év.)

de nem igazán emlegetett tény az sem, hogy a vagyoni helyzet tekintetében a felső 10% és az alsó 10% közötti rés is csökken, folyamatosan

Nem tudom, erről nem találok adatot. Amit én látok az, hogy igen, tényleg vannak emberek akiknek láthatóan sokkal jobban megy, mint másoknak. Aztán van mellettük sok ember, akik ugyanúgy vergődnek, mint 10 éve. Ha hazamegyek a szülőfalumba - de elég ha csak elindulok, felülök a vonatra, útközben egyszer csak mellbe vág a szignifikáns különbség, már ami az emberek jól látható anyagi helyzetét érinti. Igen, ahogy máshol is írtad, ebben el kell mélyülni. Lemenni oda, ahol ezek az emberek élnek és nem addig látni, hogy igen, a szomszéd 40 misiért vett G-s Mercit, akkor biztos jobban megy mindenkinek. Hanem azt is látni, hogy baszki itt még mindig van egy csomó ember, aki délben vegetás meleg vizet ad a gyerekeknek, mert csak arra futja. Viszont hál' Istennek, hogy a Párt kezében van újra a sajtó és mint Kádár idejében erről nem beszélünk. Én arra vagyok elsősorban érzékeny, ha egy gyerek éhezik. (A gyermek vagy buzivédelmi témákban elhangzó szivárványos kijelentések meg egyenesen undorítóak. Minden oldalon. Amíg éhesen jár egy gyermek is iskolába, addig ne is beszéljen senki másról, főleg ne nemi identitásról.)

A veszély, amit a mi gázárainkban érzek, kettős: egyrészt ha hatalomra jut egy olyan menedzsment, amely "reprivatizálja" (értsd: ismét külföldi állami tulajdonba adja) az energiaszolgáltatóinkat,

De itt nem csak a gáz áráról (vagy a villany áráról) van szó. A szolgáltatói díjakról. Ez olyan, mint egy hazugság, amit titkolni próbálunk, minél tovább, annál jobban fog a végén fájni. Ez egy igazi, kőkemény, öncélú ostobaság, ami nem azért van, hogy neked, vagy nekem jobb legyen az életem. Ezek a döntések súlyos szavazatokat hoznak, az, hogy másnap mi lesz, az már nekik nem számít. Ország jövője, lófaszt.

Nem vagy politikus, sajnos értelmiségi sem. Ahhoz tájékozódni és elmélyülni kellene, nem a bármelyik oldal politikai maszlagjai között válogatni.

Köszönöm, hogy ezt észrevetted és akár hiszed, akár nem, örülök is neki, hogy egyik sem vagyok. (Elfigyelve az értelmiségieket, nem érzem azt, hogy kellene bármiért is irigyelnem őket.) A második mondattal meg nem tudok mit kezdeni, mert nehéz tájékozódni úgy, hogy mindenki hazudik.

Szóval, epilógusként részemről álljon itt, hogy már szinte minden párt megkapta tőlem a szavazatot (igen, még Orbán is), hogy bizonyítson és sosem gondoltam volna, hogy Orbán szépen annyira a gyurcsányi színvonal alá csúszik, hogy kontrasztban a Feri egyszer jobb opció lesz. (pedig aztán azt is utálom, mint a szart.) Egy országot irányítani is csak egy munka, de sajnos nem olyan, ahol a próbaidő alatt ki tudod rúgni a munkaerőt, ha rájössz, hogy lop/csal/hazudik. Ez az a meló, ahol a beosztott dirigál a főnöknek. És ez baj.

Én a változást az emberekben várom.

Vagy egy másik kommentből:

Te hány rátermettebb embert, hány, tisztességben megőszült középiskolai tanárt, vagy értelmes, már befutott, józan, nem kifejezetten harácsoló tipusú vállalkozót kerestél meg azzal, hogy jelöltesse magát, mert számíthat a szavazatodra?

Nem. A kérdés az, hogy te mit csináltál (a netes kommentelgetésen kívül), hogy jobb legyen a helyzet? Miért várod a változást, ha nem teszel érte semmit?

"Én a változást az emberekben várom."
Önmagaddal kezdd.

Fogadd el, hogy nincs-fekete vagy fehér a politikában. Ami a többségnek jó,lehet vannak olyan akiket zavar.  Ha a Mészárost irigyled, vegyél részvényt a cégében és már is osztozol vele. Ha  Mészáros zavar, akkor megint csak tévedsz. Bárki is nyeri a közbeszerzést a haszonélvezők mögött a végén emberek vannak. Gondolom sokat segített eddig, hogy nem ismerted őket. :)

ps.: Nem szeretnék olyan miniszterelnököt akiért odavan a külföld. Olyat szeretnék akiért a haza van oda. Csak ilyen szolgálhatja a nemzetet hatékonyan.

az én adómból lett szavazat vásárolva, lett az ukrán szavazatdömping, az én pénzemből mossa a te buta agyadat is a kormány, az én adómból lett felvásárolva a magyar sajtó java

Hát, ha te ennyi adót fizetsz, akkor szerintem egymagad eldönthetnéd, hogy milyen kormány legyen.

a családi pótlék ugyanannyi, mint 11 éve volt

Sőt, már 13 éve ugyanannyi, ha jól keresgéltem, utoljára 2008-ban emeltek, tehát se 2009, se 2010-ben sem volt emelés, amikor még a mumusod nem volt kormányon. Másrészt ne felejtsd el, hogy a gyereknevelési (pénzbeli) támogatások/juttatások nem merülnek ki csak a családi pótlékban. Egy gyerek után pl. havi kb. 10ezer adójóváírás érhető el, azaz ha úgy nézed, dupla pénzhez juthatsz, mint 2008-ban. Három gyerek felett meg kb. a teljes bruttó béred megkapod, ami egy 300ezres bruttó (kedvezmények nélkül kb. 200 nettó lenne) mellett kb. 100ezer forint (teljes bruttó béred: nyilván úgy értendő, ha nem keresel "olyan sokat") havonta.
Hátránya ennek a rendszernek, hogy ahhoz, hoy ehhez hozzájuss, dolgozni kell, hogy legyen miből visszakapd (jó, tudom, KATA esetén nincs ilyen, viszont 50-75ezerrel letudni kb. minden közterhet, azért nem rossz).

Nem érdekel, hogy egyssíkú vagy, nem érdekel, hogy képtelen vagy úgy látni a világot, ahogy az kinéz.

Egy gyerek után pl. havi kb. 10ezer adójóváírás érhető el, azaz ha úgy nézed, dupla pénzhez juthatsz, mint 2008-ban.

Mennyit is inflálódott a pénz 2008 óta?
Szóval, mennyi is az a dupla pénz vásárlóértéken?

Ja, hogy éppen semennyi. Komolyan úgy gondolod, hogy a jelenlegi 12800, plusz tíz rugó többet ér ma mint a 12800 Ft tizenhárom évvel ezelőtt?

A sertéscomb pár éve 1100-1200 volt kilónként. 27 % ÁFÁ-val. Ma 1400, az 5 %-ra leszállított ÁFA-val.  Milye is van pénztáros lőrincnek? Sertéstelepe. És kósa lajos jószagú muterkájának? Hát képzeld, az a disznó is pont disznóban utazik. Nem furcsa, hogy ipp akkor nincs áfája, jövedéki adója a bornak, amikor a szőlőbányász vadul borászkodik és akkor zuhan be a disznóságoknak az a fránya fogyasztási adója, amikor a fidesz tolvajok fele beleáll a gyesznó bizniszbe?

A jelenlegi jólétet a világgazdasági konjuktúrának köszönheted, nem a szagos dakotának.
Bár tény, ő mégis ezt hazudja, ma is éppen ezt kamuzta be.
De hát, minden nap a szájába veszi ő a saját farkát. Ez már egy szokott rítus nála. Könnyen lehet, az addikció is kialakult benne.

Mennyit is inflálódott a pénz 2008 óta?

Azt a burkolt állításodat cáfoltam, miszerint a családtámogatás az elmúlt 12-13 évben nem fejlődött (a családtámogatás nem csak családi pótlékból áll). De ha tényleg érdekel a vásárlóérték, akkor itt megnézheted. Ha összeszorozgatod az utolsó oszlopot 2008-tól 2020-ig, kb. 1.5-öt kapsz, ami kevesebb, mint 2 (dupla pénz).

Szóval, mennyi is az a dupla pénz vásárlóértéken?

Ja, hogy éppen semennyi. Komolyan úgy gondolod, hogy a jelenlegi 12800, plusz tíz rugó többet ér ma mint a 12800 Ft tizenhárom évvel ezelőtt?

Gondolom, az előbbi számításomból le tudod vonni a megfelelő következtetést. Ismét idéznélek:

Nem érdekel, hogy egyssíkú vagy, nem érdekel, hogy képtelen vagy úgy látni a világot, ahogy az kinéz.

Ez a Bayer féle matek.

Nem ismerek minden kortárs tudóst, lehet, hogy ezért van, hogy ilyen nevű matematikusról (közgazdászról?) még nem hallottam. Bár azt gondolom, hogy egy 5-6-7. osztályos szintű matekba (százalékszámítás, kamatos kamat, tizedes törtek nagyság szerinti rendezése) túl sok újhullámot nemigen lehet bevinni - vagy ha igen, szívesen olvasnék róla és művelődnék.

Tényleg erről kell beszélni?

Addig, amíg az ember jó része nem vastagon keres, addig kell valami megoldás, hogy a gyereket nevelők támogatást (segélyt, nekem mindegy, hogy nevezzük a pluszpénzt) kapjanak. De ha nem akarsz ezekről beszélni, nem kötelező, átugrod ezt a szálat és kész.

Egy gyerek fogyasztási profilját nem lehet a KSH amúgy is elég nevetséges fogyasztási kosarával párhuzamba vonni.

Az garantált, hogy a mai 12200 ft + 10 rugó nem ér többet a 2008-as 12200 Ft-nál. 
Ahogy arra sincs magyarázat, hogy miért nem lett húsz forinttal sem emelve a családi pótlék, és miért lett emelve a parlamenti képviselők jövedelme közel ötszörösére. 
Adójóváírást csak az kap, aki dolgozik.  Az olyan családok gyermekei, akiknek a szülei, gondviselői  alkalmi munkából élnek, rokkantak, vagy már inaktívak, azok meg le vannak szarva, igaz? A fő, hogy a 22 éves, ifjuságért felelős államtitkárnak álcázott szopógépnek meglegyen a semmittevésért a legalább egy millája, meg a seggvakaró parlamentereknek (szavazó csicskák) a közel ötszörös pénz, Na meg, ma már az sem számít, hogy az állami vezetők javadalmazása nem két milla, hanem öt, hat hét, vagy még több havonta. Pedig hogy visított a cigány még 2009-ben, hogy olcsóbb államot de azonnal és a két milla legyen az abszolút plafon. Emlékszel? 

arra sincs magyarázat, hogy miért nem lett húsz forinttal sem emelve a családi pótlék, és miért lett emelve a parlamenti képviselők jövedelme közel ötszörösére

Az előbbi széleskörűen volt kommunikálva... Utóbbinál pedig nem az a kérdés, hogy egy képviselőt rendesen meg kell-e fizetni, hanem az, hogy a jelenlegi képviselők megszolgálják-e a fizetésüket.

:)

Az garantált, hogy a mai 12200 ft + 10 rugó nem ér többet a 2008-as 12200 Ft-nál. 

Kénytelen vagyok elfogadni ezt az adatokkal, hivatkozásokkal, számokkal, számításokkal alátámasztott indoklást. Ne haragudj, hogy ellent mertem mondani, vagy hogy egyáltalán kételkedni mertem a szavaidban. Bízom benne, hogy sok idődet nem raboltam el, és a különböző fórumtársakra illetve más emberekre használt jelzőkészletedet kreatívan tudtad bővíteni a rám szánt felbecsülhetetlen értékű időd elpazarlása mellett is.

Az indokaimat ismertettem. Azért meg elnézést kérek, hogy mertem feltételezni, számolni te is tudsz.

Tudod, ha az éves infláció 110 %, akkor az azt jelenti, hogy ugyanazért a termékért, szolgáltatásért 100 helyett  110 forintot kell fizess. És most figyelj:
A köv. évben az lesz a 100 %, ami idén még 110 volt. Hát nem tudom, így már érted-e, hogy miért garantált az, hogy a 2008-as 12200 ér annyit, mint az idén augusztusban megkapott 12200 + 10 000. 

A gyermekek fogyasztói kosara jelentős mértékben eltér a felnőttekétől, tartalmaz pl. olyasmit, amit mára, a szagos dakota jóvoltából terhel chips adó, környezetvédelmi adó, stb.

De kérlek várj, még nem fejeztem be.

Azt bele tudod a fentiekbe hangszerelni, hogy az ÁFA 2008-ban még csak 20 % volt, úgy tíz éve meg már 27? 

Így már összejön, vagy küldjek címre egy zsebszámológépet?

 

Te lehet, hogy úgy élsz, hogy csak arra költesz, ami nélkülözhetetlen, de az ember, már ha tényleg az, nem áll meg ennél a pontnál, kivált, ha a saját gyermekéről van szó. 

Fentiek alapján, te

vagy egy végtelenül zsugori, fösvény ember vagy,
vagy nincs gyermeked,
vagy gondolkodni nem tudsz.  

Fentebb már kértem tőled, hogy nevezd meg azokat a pártokat és személyeket akiket alkalmasnak találsz a "szagos dakota" leváltására. Olyanokat akiktől elvárod, hogy emeljenek az életszinvonalon és nagyobb támogatást biztosítanak a hátrányos körülmények közt élőknek.

Tehát kérlek, nevezd meg őket! Köszi! 

Úgy emlékszem, erre már válaszoltam, legalábbis általánosságban, de konkrétumokkal is tudok szolgálni.

Orbánnál bárki alkalmasabb, mert ő csak uralkodni akar és lopni. Ráadásul, ahogy ez lenni szokott, az udvartartása is egyre népesebb és egyre mohóbb. 

A legjobb a jelenlegi helyzetben, amit tehetünk, hogy bárki is kerül hatalomra, azt a következő ciklusnál le kell váltani, mert így nem tudnak kialakulni azok a mechanizmusok, önvédelmi rendszerek, amiket a tolvaj dakota is kialakított azért, hogy ne lehessen eltakarítani. 

Név szerint én Karácsony Gergelyt tudnám mondani, mert ő már bizonyított. Azt már említettem, hogy az "új seprű jól seper" effektus előbb utább mindenkit elér.
Ez alól csak egy-két nagyon szilárd jellemű, erkölcsű ember kivétel.
Lehet, hogy Karácsony G. ilyen. Nem tudom, nem is igen hiszem. Átmenetileg, amíg el nem kurvul, jó lehet  Sőt, jelenleg talán a legjobb. A másik lehetséges Jelölt Jakab Péter, mert ahogy látom, ő is elég nyílt, eléggé őszinte tipus.

Az tény, hogy a kormányzás nem egy ördögien nehéz dolog (lásd medgyessi, bajnai), hiszen bárki is a miniszterelnök, rendelkezésére állnak a szakértők, a tanácsadók, és a döntéseiben támogatják vagy ellenzik a mögötte álló erők is.

Na, ez a kontroll a dakotánál nincs meg, mert neki most már nem csak SAJÁT pártja van, hanem parlamentje is, holott a parlament dolga nem az lenne, hogy a tolvaj seggét nyalja és gombot nyomogasson megrendelésre, hanem az, hogy vizába álljon, megrágja a törvények minden betűjét és annak megfelelően szavazzon, hogy mi az érdeke az orsztág népének. 
Ez ma nincs meg. Az átlag nem tudja, de horrorisztikus törvények látnak napvilágot, csak annak okán, hogy senki nem mer visszaugatni a cigánynak, legalábbis a sajátjai közül, aki meg az ellenoldalról ezt megteszi, azt egy "kövér" nevű bajuszos cigány hallgattatja el pénzbüntetéssel, szó megvonással, média mozgósítással, karaktergyilkolászással, terrorral.
 

Orbánnál bárki alkalmasabb, mert ő csak uralkodni akar és lopni.

Szerencsére az összes többi talpig becsületes :) 

 

holott a parlament dolga nem az lenne, hogy .... gombot nyomogasson megrendelésre

Egy MZP monogrammal rendelkező vidéki polgármester emberei ugyanezt teszik. Ők jobbak persze, mert nem tzigányok. 

 

A másik lehetséges Jelölt Jakab Péter, mert ahogy látom, ő is elég nyílt, eléggé őszinte tipus.

Nyiltan zsidógyűlölő, antiszemita párt zsidó származású elnöke. Szerintem tök hiteles.

 

Név szerint én Karácsony Gergelyt tudnám mondani, mert ő már bizonyított. 

A zuglói parkolással kapcsolatos dolgai nekem is nagyon tetszettek. Becsületes, nem befolyásolható, középfokú nyelvvizsgával rendelkező államférfi-jelölt.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

nem arra az esetre utalt, amikor szegény bábupolgármester/bábujelölt önálló gondolatot szeretett volna megfogalmazni, és a tisztakezű demokraták szellemi és erkölcsi atyja, bábmestere, a jó feri mérgesen köhintett/krákogott egyet, hogy elég?

Ha az első évben 10% az infláció, a második évben 12%, akkor a két év alatt mennyi a két évre számított infláció? Pont ezt számolgattam neked fentebb, ismétlésképpen: 1,1*1,12=1,232, tehát 23,2%. Ez lényegében a kamatos kamat. Hetedik osztály, ha kell, küldök tankönyvet.

Azért elég érdekes eset vagy: az előbb még a KSH-adatok hitelességét (vagy relevanciáját) kérdőjelezted meg, most meg a számolást.
Légy szíves, akkor írj ide egy számsort (vagy link is jó), hogy 2008-tól mennyi volt az éves infláció az egyes évekre. Ha ez megvan, akkor megnézzük, hogy az adott időszak alatt összesen mennyit romlott a pénz, és összehasonlítjuk, hogy ez kevesebb-e, mint 100% (ami az árak duplázódását jelenti). Én már linkeltem egy számsort, abból kb. 1,5 jön ki, azaz ami 13 éve 100 forint volt, most 150 forint - viszont a családi pótlék+adójóváírás 100-ról kb. 200-ra nőtt.

A csipszadót (nyilván ez vastagon terheli a pelenkát, tápszert, ruhát, egészségügyi csomagot, iskolatáskát, írószereket, kenyeret, felvágottat, húst, stb., bizonyára azért hoztad fel - és még te kritizálod a KSH fogyasztói kosarát) és a megnövekedett ÁFÁ-ról ezután beszélhetünk, bár ha gondolod, a fentebb kijött 1,5-öt bátran szorozd be, akkor is a 2 alatt fogsz bőven maradni.

Összefoglalva: mutasd az inflációs számaidat, megnézzük, hogy mit ad ki. Nem kell orbánozni meg cigányozni meg dakotázni, egy számsor(ra link) kell, és kész.

Egy 10%-os infláció már vágtatónak számít, nehéz megfogni, nem volt ilyenünk az elmúlt 10 évben. 4-5% körül még akár egészséges is lehet, bár sokan gondolják, hogy ez is sok. 1-3% körüli infláció nem téma, akkor lenne baj, ha ennyi sem lenne.

Az egész szál a hitről szól, sokaknak valamilyen okból jól esik hinni abban, hogy az elmúlt 10 év szar volt.

A gazdaság szempontjából ennek semmi alapja nincsen. 

Mindent összevetve egy tanult értelmiségitől szerintem elvárható lenne, hogy politikai, világnézeti különbségektől függetlenül tisztában legyen azzal, hogy ha lenne még 10 ilyen év Magyarországon, akkor ez az időszak példátlan lenne Magyarország gazdaságtörténetében.

egy tanult értelmiségitől szerintem elvárható lenne, hogy politikai, világnézeti különbségektől függetlenül tisztában legyen azzal, hogy ha lenne még 10 ilyen év Magyarországon, akkor ez az időszak példátlan lenne Magyarország gazdaságtörténetében.

Már-már nevetséges vagy.
Az elmúlt 10 évben a világgazdaság valóban dübörgött, nyilvánvaló, hogy a magyar sem állt egyhelyben.
Csak hát, ha a dakota élt volna a lehetőségekkel az ország javára, akkor lett volna haszon is a pezsgésből. Így meg az EU pénzével együtt is csak sereghajtóknak voltunk jók.
Az egykori szegény, éhező országok mint a csehek, a lengyelek, a románok, ma már lesajnálnak bennünket.  Erdélybe már évek óta szállingóznak vissza az onnan a jobb élet reményében áttelepült magyarok.

Mesélj már, mit cselekedett orbán, már a mindennapi lopkodáson meg hazudozáson kívül, ami az eredményeket fokozta?

 

mit cselekedett orbán, már a mindennapi lopkodáson meg hazudozáson kívül, ami az eredményeket fokozta?

Nevetségességbe hajszolta a nála is gagyibb ellenzéki politikusokat, így azok rosszul szerepeltek a választásokon, és nem tudták még lejjebb nyomni az országot. Hálás lehetsz neki, hogy csak sereghajtók vagyunk, nem pedig hordágyon vitt, elesett katonák. :D

:)

Én nem arról írtam, hogy mi a helyzet oka, mert annak megítélése már valóban lehet politikai, világnézeti álláspont függvénye is, ahogyan ezt bizonyítod. Az okokkal kapcsolatos véleményedet megismertük, másoknak más a véleménye. Én az eredményről beszélek, teljesen függetlenül annak kiváltó okaitól.

A vakság mögött hangadó értelmiségünk gazdasági műveltségének hiányát érzem, de lehet hogy tévedek.

A varosom polgarmestere meg tanitott is az SZTE -n (tolunk 25 km -re, behatarolando a varost) kozgazdasagtant, megsem kepes alkalmazni, holott doktoralt is a temabol.

A nagy baj az, amikor a (nalunk 10, Bp -n allitolag 40+) tanacsado is baromsagokkal tomi a polgarmester fejet, a politikai tamogatokrol nem is beszelve.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem írtam, hogy a Fideszre szavazok és meggyőzhető vagyok bármiről ha jó elképzeléseket hallok. Érvelj kérlek normális hangnemben az ellenzék mellett úgy hogy meg sem említed a kormányt.  Mit várhatok tőlük, mivel tudják biztosítani a mostaninál magasabb életszínvonalat? Kik azok a személyek akikre érdemes odafigyelnem, szívesen meghallgatom őket ha van fent a neten velük valamilyen video vagy podcast.

Tudod, a görögök elmentek egy figurához, Herakleitosz volt a neve. Arról volt ismert, hogy köpött az anyagi javakra és emellett nagyon is okos volt.
Megkérték őt, hogy alkosson számukra törvényeket. Ez a Herakleitosz azonban gőgös volt, vagy csak jó emberismerő, de elzavarta őket. Mindegy is. De a lényeg, hogy a görögök legalább megpróbáltak értékes embereket felkutatni, hogy a sorsukon javítsanak.

Te hány rátermettebb embert, hány, tisztességben megőszült középiskolai tanárt, vagy értelmes, már befutott, józan, nem kifejezetten harácsoló tipusú vállalkozót kerestél meg azzal, hogy jelöltesse magát, mert számíthat a szavazatodra?

Ami biztos: Caligulát imádták amikor császárrá lett és Néró is kitett magáért amikor Róma leégett.
Új seprű jól seper. Ők azt képzelték, hogy majd megmutatják, de végül beleuntak a dologba és zsarnokká lettek, maguk szerelmesei.
Hát ilyen lesz előbb utóbb szinte minden politikus. Lásd putyint, erdogant, orbánt.
Ezért sem szabad, hogy hosszú időn át a hatalom birtokosai legyenek. Az USA jogrendje nem is engedi meg, hogy bárki két alkalomnál több ciklusban betöltse az elnöki posztot. Nyilván ők olvasták a történelemkönyveket. Mi magyarok még nem. Vagy nem elég alaposan. 

 

 

Figyelj ebből a beírásból több gyűlölet ömlik ki, mint amit az elmúlt 5 napban olvastam összesen. Miközben a gyűlölet keltők írsz elítélőleg.

Aztán cigány cigány. Ha progresszív liberálist játszunk, akkor egy kisebbség akit el kell fogadnunk, segítenünk kell stb. stb. Az orbán pedig dakota mocskos cigány. Hogy van ez. Liberálisként nem kéne büszkének lenni, hogy a miniszterelnökünk(már több mint 11 éve zsinórban) az elnyomott kisebbség közül való. :)

"Nem akarom a képességeidet minősíteni, de a náci az egészen pontosan: nacionalista.
Az meg, aki lecigányoz egy cigányt, még nem feltétlenül náci."

Szóval akkor te egy újhullámos szivárványjobbikos vagy ezek szerint. Így már érthető, hogy nem tudja a buta kis fejed megkülönböztetni a nácit a nacionalistától. :)

Csak a te kedvedért a náci az nemzetiszocialistát jelent.

Már megbocsáss de én nem egy teféle, bunyevác, orbánszopó (ha úgy tetszik, tolvajszopó)  ostoba  seggfejtől fogok történelem leckéket venni. 

Ha mondjuk mégis tanulni, művelődni akarnál:

"Nemzetközi szó a német Nazi, Nazismus nyomán"

"pejoratív kicsengésű műszó, kb. a magyar paraszt, vagy bunkó szavak szinonímája"

 

 

Gondolom, bárhonnan linkelnék hasonló tartalmat, ugyanez lenne a reakciód

Az lenne a reakcióm, hogy valami igenis legyen az, ami. Ennyit a nyelv mint eszköz és az egymás megértésének igénye igazán megérdemel. Legalábbis szerintem.

Ha elfogadjuk, hogy a náci szó a nemzetszocialistákat célozta (egyebek mellett), akkor is, a nemzetszocializmusból nem a szocialistát, hanem a nacionalistát illette, gúnyolta ki a szó használója. Azt a nacionalistát, aki magát és önnön nemzetét a többi fölé helyezte. 
Ti viszont ilyesmibe ne vakkantsatok bele, maradjatok inkább valagközelben, ahogy eddig, mert még elillan a lehetőség.

 

Nem az a lényeg, hanem hogy milyen magas lesz...

Érdekes lesz itt is megfigyelni egyesek retorikájának változását. Ahogy a nyugat-európai retorika változik ... Márpedig változik.

trey @ gépház

Mondjuk retorikai (sőt: ideológiai) változásokra Pártunk és Kormányunk történetéből is számos példát fel lehetne emlegetni (és én leszek az utolsó, aki ezért megkövezi őket). Változnak az emberek, változnak a helyzetek, és változik az embereknek a helyzetekről alkotott véleménye. És politikáról lévén szó, változnak a politikai kommunikációs érdekek. Ami szerintem teljesen evidens a politikai térben.

Biztos ismered azokat a vizuális rejtvényeket vagy mifenéket, amikor egy képből kétféle értelmet is ki lehet hámozni (mittudomén, most a nagyorrú banya/hosszúhajú lány ugrik be). Vannak, voltak, akik a keletről érkező menekültáradatban az elesetteket látták meg, és nem figyeltek a potenciális problémaforrásokra. Vannak, voltak, akik először a problémaforrásokra figyeltek fel, és eszerint cselekedtek (az idő egyébként őket látszik igazolni). Jó lenne hinni, hogy van olyan megoldás, ami segít az elesetteknek és kiszűri a veszélyes elemeket, de kétlem, hogy lesz ilyen vagy ha lesz is, alkalmazásra kerül.

na igen, csak kozben nem mind1, hogy mit csinalnak: megyunk a sajat fejunk/erdekunk utan (pl Orban a kinai vakcinakkal) megha az nem is a jo irany es  _leszarjuk a tobbieket_. vagy megyunk a sajat erdekunk utan (eu bevandorlas), es kozben fenyegetjuk azt aki nem jon velunk (a nemjo iranyba)...

(majd keresek autos hasonlatot is :D)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Témától függetlenül még mindig nagyobb tiszteletet érdemel az aki belátja, hogy tévedett, mint aki ragaszkodik a hülyeséghez, mert a "pártja" is. Mintha elfelejtenénk, hogy ugyanazok az emberek szoktak választásokra elmenni rendszeresen leváltani azt akit előtte ők juttattak oda.

Nekünk kerítés és migráció ügyben nem kell elnézést kérnünk. A dolgok állása szerint Orbánnak igaza volt. A problémát ott, helyben kell orvosolni és segíteni, nem a bajt importálni az Unióba.

De, szép próbálkozás az új kommunikáció előkészítésére. Nem belátni kell majd, hanem elnézést kérni azokért a szavakért és tettekért, amit a "tévedők" elkövettek az elmúlt években.

trey @ gépház

A dolgok állása szerint Orbánnak igaza volt.

Hogy pontosak legyünk az akkori Jobbiknak, de a komcsi Thürmer is ugyanazt mondja nagyjából.

elnézést kérni azokért a szavakért és tettekért, amit a "tévedők" elkövettek az elmúlt években.

Belátás után jönne a bocsánatkérés, előbbi is csak egyszer történt, öszödi beszéd néven híresült el, többet politikus nem fogja belátni, hogy elkúrta.

Belátás után jönne a bocsánatkérés, előbbi is csak egyszer történt, öszödi beszéd néven híresült el, többet politikus nem fogja belátni, hogy elkúrta.

Es kinek ismerte be? Kiallt volna az orszag nyilvanossaga ele? Az, hogy bebaszcsizva veletlen egyszer oszinte volt a hivei elott, nem igazan azt jelenti, amit a "beismeres" szocikk alatt talalsz az ertelmezo keziszotarban.

Nem ismert be senki semmit.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A politikai emlekezet az embereknel ~fel ev. (Ki emlekszik mar Kosa forintbedonto megnyilvanulasara pl, ha jol emlekszem ~'12 -bol...). Ha szepen kiallt volna es elmondja, faszagyereknek tartottam volna es szepen elfelejti mindenki. Igy viszont csak egy szanalmas pojaca a szememben.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A dolgok állása szerint Orbánnak igaza volt.

Dehogy volt igaza. Miben lett volna igaza?
Orbán, a libernyák, csak azért nem akar ide menekültet, mert azok pénzbe kerülnek. Ennyi.
A kerités kell, de nem itt, hanem az EU határán. Az itteni kerités mégis mire jó? Hogy mari néni káposztaföldjét le ne tapossa néhány migráns, aki magasan sz.rik magyarországra, mert nyugat  európa a céljai, nem ez a nyomorfészek. Nem olcsóbb lett volna mari nénit kártalanítani? Hány mari nénit lehetett volna kártalanítani a 18 ezerszer egymillióba kerülő keritésből és annak őrzésére fordított pénzből?

 

A problémát ott, helyben kell orvosolni és segíteni, nem a bajt importálni az Unióba.

Orbán magasról tesz a problémára ott is meg itt is. Csak azért mondta ezt, mert nyíltan nem mondhatta ki, hogy sz.rik ő a menekültek fejére. 
Legyen már eszed.

Meséld el nekem kérlek, annak a szírnek a problémáját, hogy akarná orbán helyben megoldani, akinek a  házát lebombázták, aki a két gyerekével a karján földönfutóként menekül? Mert ilyen is akad ám, nem csak elvakult, vallási fanatikus barom. Sőt, ilyenből van több! Európa minek csatlakozott az Afgán megszálláshoz? Miért nerm szólalt fel az ENSZ-ben Líbia, vagy irak ügyében?

Létre kellett volna hozni egy tábort valahol az EU szélén és oda telepíteni azokat, akik tényleges menekültek. Onnan a veszély elmúltával vissza tudnának térni a hazájukba. Keritésnek az EU határán van értelme, nem itt, európa közepén. Itt a kerités csak arra jó apropó, ürügy, hogy megint lehessen egy pár milliárdot lopni.  
 

[..]Létre kellett volna hozni egy tábort valahol az EU szélén[..]

A törököknél próbáltak meg zsilipelni, kaptak egy méretes összeget, ígéretet a kérelmek kivizsgálására, így gyakorlatilag ott jött létre a legnagyobb tábor. Majd az EU megfejése és egy orosz vadászgép lelövése után Erdogan sutba dobta az amerikaiakat és közeli barátságra lépett Putyinnal. Így gyakorlatilag a térségében legnagyobb hatású aktoroktól mind bezsebelt valami értékeset.

https://www.migrationpolicy.org/article/eu-turkey-deal-five-years-on

trey @ gépház

Most tenyleg az lesz, hogy ha europaban talaltok valakit aki igazat adott orbannak, akkor  azzal fogtok haknizni masfel evig?

Jo, volt valaki, aki igazat  adott neki. Na de hany olyan volt, aki nem?
Tudom, ti ugy vagytok idomitva, hogy csak annak a szava szamitson, aki a hulyesegeiteket megerositi, a tobbi az default arulo, meg al kaida altal kikepzett soros-berenc.

Nem valtozik semmifele kotta.

Azt kepzelitek, hogy orban itt, ezzel a keritessel barmifele jot tett.
Hat nem.
Eleve, az orszag ma is fogad be menekulteket, mivel erre nezve kotelezettseget vallalt.
Akik meg nem akarjak itt beadni a menekultkerelmuket, azok miatt folosleges volt 20 ezerszer egymillio ft-ert keritest epiteni. Nem fogja oket megallitani.
Persze ebbol a keritesbulibol is a dakota haveri kore jart jol.

Nem valtozik semmifele kotta.

Nem hát: 

Merkel @ 2015: gyertek, van banán meg minden, wilkommenskultur, közös migráns szelfi (<- mennyire cringe már?)

Merkel @ 2021: maradjatok otthon a picsába

^^

Nem változik! Összefoglalom:

Merkel 2015-ben jól öltözött, bőrkabátos migránssal szelfizett, miután kiküldte nekik a meghívót, most meg háború elől menekülő menekülteknek is azt mondja, "maradjatok otthon". A migráns (gazdasági bevándorló, szociális rendszeren élősködő semmirekellő stb.) <> menekült különbséget később kifejtem neked, ha szükséges.

trey @ gépház

Ha ez nem tunt volna fel, Merkel Nemetorszag kancellarja. Ha 2015-ben nem azt mondta volna, amit, akkor lenaciztak volna.

Az meg csak a sajat kitalaciod, hogy Merkel a haborus uldozotteknek is azt uzenne, hogy maradjanak otthon.

Amugy tok mindegy, hogy mit uzen nekik. Nyilvan nem fognak ra hallgatni es otthon ehezni vagy  a haboruban meghalni. Minden menekult egyedi eletuttal, multtal bir. Annak megfeleloen dont. Megneznelek teged, hogy mit csinalnal, ha a hazadat leromboltak volna es a gyerekeidnek kellene enni adni, meg biztonsagos eletkorulmenyeket teremteni a szamukra. 

 

>> A nepe nem ker tobbet.

nehezen hihető, hogy eleve az egymillió gazdasági migráns betelepítése egyezett volna a népakarattal, kapott-e erre valakitől felhatalmazást

innetől kezdve nem az a kérdés, hogy náci(??)-e, hanem az, hogy demokrata-e (népakarat)

Mint arról beszámoltunk, Altusz Kristóf államtitkár egy máltai lapnak múlt héten elárulta el, hogy a kormány titokban befogadott 1300 menedékkérőt. Az ellenzéki oldalon ez komoly vihart kavart, a Jobbik szerint Orbán színházat játszik, a szocialisták a parlament előtt várnának magyarázatot Orbántól, az üggyel pedig már a Bloomberg amerikai hírügynökség is foglalkozott.

Már nagyon sok afgánt befogadtunk, másként kell megközelítenünk a kérdést

– hangzott a válasz, amit a kancellár azzal is megtoldott, hogy Németország nem tud minden problémát megoldani, ami az afganisztáni válságban gyökerezik. 

A Bild szerint
A Bild szerint, 
A Bild szerint, szoval, A Bild szerint
és nem MERKEL szerint,  ennek az az üzenete a tálibok elől Európába, azon belül is Németországba készülő afgánok millióinak, hogy  maradjanak inkább otthon. 

A 2015-ös válság idején egy év alatt több mint egymillió menekült érkezett Németországba.

A BEFOGADÁS ANYAGI FELTÉTELEINEK BIZTOSÍTÁSA, ILLETVE AZ ELLÁTÁSOK ÉS TÁMOGATÁSOK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A menekült-, valamint az oltalmazott státusszal rendelkező külföldiek nemzetközi védelme egyúttal azt is jelenti, hogy ezek a személyek hosszabb távon is lehetőséget kapnak a Magyarországon történő társadalmi beilleszkedésre, státuszuk a magyar állampolgárokéhoz hasonló jogokat biztosít számukra, illetve kötelezettségekkel terheli őket.

Amennyiben a menekült vagy az oltalmazott nem áll társadalombiztosítási jogviszonyban, az elismerésről szóló határozat véglegessé válásától számított hat hónapig egészségügyi ellátásra az elismerését kérőkre vonatkozó szabályok szerint jogosult.

A menekült, valamint az oltalmazott  21. életéve betöltéséig jogosult az oktatási, nevelési költségek jogszabály szerinti megtérítésére.

Szerkesztve: 2021. 08. 22., v – 18:06

visszatekintő

Gréczy Zsolt szóvivő, Demokratikus Koalíció: „készen áll az európai megoldás, okafogyottá vált a kerítés”

illetve egy szívmelengető hír novemberből: "Gyurcsány Ferenc, Niedermüller Péter, Varju László, Molnár Csaba és Vadai Ágnes is a határ túloldalán ragadt."

Tudom, hogy nem humanus a mostani menekultek egy reszevel szemben, de csak a kerites es a szigoru fellepes a jarhato ut. Tul liberalis a mostani kormany  ahhoz, hogy kerites nelkul megoldja.

Eloszor a belso integraciot kellene megoldani, azaz a "kereszteny" ciganyokat kellene civilizalni, mert azok mar Magyarorszagon vannak. De eddig ez sem sikerult. Viszont amig ez nincs meg, nem hinnem, hogy kepes lenne integralni a muszlim hordakat, amiknek tagjairol nem tudni, hogy radikakalis vagy sem.

Egyedul, akkor engednem at oket, ha fixen vallalja egy allam, hogy befogadja oket. Akkor azzal lehetne a menekulteket segiteni, hogy atfuvarozza sajat koltsegen Magyarorszag oket oda, ahol befogadjak oket.

 

(Igaz nem baloldali fan vagyok, de Orban ellen szavaznek, ha mennek szavazni.)

2015-ben kígyót-békát kiabáltak a magyar kormányra azért, mert kerítést merészelt építeni, elítélte az intézkedést az ENSZ, az USA külügyminisztériuma, az EP és a Bizottság, az osztrák kancellár "Európa legsötétebb idejére" emlékezett a magyar kormány tűrhetetlen magatartása miatt (a következő osztrák kancellár aztán külön kérvényezte az EU-nál, hogy tekintsenek el az Ausztriára kirótt menekült kvóta betartásától és amikor az EU elutasította a kérelmüket, sutyiban pontosan ugyanúgy elszabotálták a kvóta szerinti menekülthányad beengedését Ausztriába, mint a magyar kormány, amely az első pillanattól kezdve tiltakozott a kvóta ellen). Országunk ellenzéke köpni-nyelni nem bírt a "humánus kötelezettségeinket semmibe vevő" intézkedések miatt és a jogvédők perek tucatjait indították a migránsok védelmében. Azóta is szüntelen a "migránsozás", a "sorosozás" kifigurázása és a mindenféle ironikus és magasból letekintő, a védekezést elítélő ellenzéki értelmiségi köpködés.

Most kérem elő kellene jönnie a farbával országunk ellenzékének és itt lenne az ideje, hogy a megmondók elárulják végre, mire is lenne szükségünk mindannyiunknak kerítés helyett?

A jelentős tömegeket a görög hajósok szállították a szigetekről a szárazföldre, azok nem a szárazföldön érkeztek Európába. A tenger maga kellő természetes védelmet nyújt. 2015-ben amikor a görög komposok sztrájkba kezdtek, hirtelen megállt az emberfolyam. A politikai döntés hiányzott ahhoz, hogy ne hozzák a migránsokat a szárazföldre, ahogy eddig is a politikai döntés hiányzik ahhoz, hogy Európa megvédje magát mindenütt, pl. Olaszországban is. Helyette humanitárius szlogenek vannak, amelyek káoszt hoznak Nyugat-Európára.

Senki nem mer fellépni a hajósokkal szemben, akik hordják a migránsokat át a tengeren. A görög kompok leállítása és a szárazföldi zárlat a török határon gyorsan megállítaná a népvándorlást - most kellene közzétenni, híresztelni és előkészíteni. Ehelyett Van der Leyen asszony arról beszél, hogy kötelesség beengedni őket, humánusan. Ez megint egy meghívó, akárhogyan is nézzük.

A magyar kerítés és a magyar álláspont egyedülálló, mondjuk úgy, hungaricum.

Ezért is hívják őket mosléknak. Olyan ez a "koalíció" (aminek egyes tagjai már ott tartanak - pedig még el sem indult a kampány -, hogy feljelentgetik egymást), mintha a heti étkezésem összeöntöttem volna egy vályúba.

trey @ gépház

A megjegyzés azért jogos: a Jobblik végig ellenzékben volt - kis országunk szerencséjére - de a kerítés ügyében nem emelt kifogást.

Legfeljebb akkor még létezett eltérő álláspont az ellenzéken belül - ahogy a választások másnapjától megint létezni fog ezerféle eltérő álláspont  - reméljük megint az ellenzéken belül.

Én pl. azt mondom, hogy felőlem az illegális határsértőket akár fegyverrel is meg lehet állítani. DE a kerítésnek semmi értelme nincs, mert azon csak az nem megy át, aki nem akar. Maximum arra jó, hogy fizikailag jelzi a határ helyét, esetleg kamerákat és érzékelőket lehet telepíteni az oszlopokra.

Szerintem nem abban kételkedik, hanem a racionalitásodban, hiszen kijelentetted, hogy a kerítés semmire nem jó, majd példákat hoztál, hogy mire jó. Adok én is egy példát: a Fidesznek talán hozott szavazókat a kerítés, és talán 2022-ben is fog, plusz Orbánnak talán jó volt, hogy a kerítés miatt bekerült az európai közbeszédbe a neve. Persze lehet, hogy mindez Magyarországnak rossz volt, de az is lehet, hogy jó, és persze az is lehet, hogy hosszú távon semleges.

Személyeskedni sosem felesleges. :)

:)

Maximum arra jó, hogy fizikailag jelzi a határ helyét

És egyértelműsíti, hogy aki alatta-felette-kivágott lyukon keresztül érkezik az nem legális határátlépő.

Ellenben a zöldhatáron ahol nincs semmiféle jelzés hivatkozhata az illető arra, hogy csak véletlenül erre tévedt. de ha már úgyis itt van akkor kérvényezne ezt-azt :).

Persze nem a kerítés fogja meg az illegális határátlépőt, hanem a kivezényelt rend{&vám&pénzügy&határ&(mi-mindent vontak még össze?)}őr+katona. Illetve csinálhatná mindezt a frontexes jóember is, de ott is {létszám,felszerelés,$ stb } hiány van.

A kerítés önmagában persze nem ér semmit. De mint jelzés egyértelműsíti a helyzetet. És így aki nem a határátkelőnél érkezik az egyértelműen visszakísérendő a túloldara. És akkor nincs kérdés, hogy pl ki "tévedt" véletlenül ide-oda..

Illetve csinálhatná mindezt a frontexes jóember is, de ott is {létszám,felszerelés,$ stb } hiány van.

Persze. Európa határainak védelméhez politikai döntés kellene. Ilyen döntés nincsen, ami van helyette, az a nyomorultak meghívása, propaganda valamiféle humanizmusról és liberális demagógia. Ebből ilyen frontexre telik.

Mar vagy 6 eve volt az a nagy menekulthullam. Jo lenne egy osszefoglalot olvasni, hogy ki hol helyezkedett el. Volt ideje.

Szivesen megneznem vegulis hany agysebesz lett vegul.

 

Van ilyen statisztika valahol? Utokovetes?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Gonosz bürokraták akadályozzák őket

https://www.dw.com/en/german-bureaucracy-keeps-refugees-out-of-job-mark…

5éves visszatekintés 2020ból:

[..]A lot of Syrians have now been living in Germany for so long that they will be able to transition their time-limited protection status into permanent residency authorization this year as long as they are deemed to be well integrated. At that point, they are no longer considered refugees. Experts say the first big wave of applications will happen in 2020. Due to the coronavirus, however, many authorities are working in a limited capacity, and appointments at the Federal Office for Migration and Refugees (BAMF) and at the immigration authorities were delayed. However, the situation is now starting to normalize.[..]

https://www.spiegel.de/international/germany/how-syrians-are-reshaping-…

ez pozitív irányba lepett meg, legutóbb mikor erről olvastam talán bbc-n arról írtak, hogy a túlnyomó többség épp csak írástudó, a legértelmesebb réteg még jóval a menekült áradat előtt érkezett és nem is menekült státuszért folyamodott, rögtön el tudott helyezkedni:

[..]Things seem to be moving in a positive direction for Syrians, however. The proportion receiving state benefits is lower than last year: in March 2020 it was close to 70%. Since then, many have got jobs as doctors – according to the German Medical Association, Syrians now make up the largest group among foreign doctors, with 4,970 employed throughout the country last year.[..]

https://www.infomigrants.net/en/post/33597/germany-two-thirds-of-syrian…

 

A buta ember a saját kárán tanul, az okos másokén.

Amúgy meg a kerítés az open society hivek baromsága ellen véd. Ha Mustafa ide jön, nem fogja tovább építeni azt amit a mi őseink ezer éve építenek, hanem visszabont mindent az ókorba, sajnos ez az ő civilizációs szintjük.

Múltkor volt valami video, hogy szegény cigány gyerek azért nem tud kitörni a szegénységből mert rossz környéken lakik. Budapest belterület 3 emeletéről lehet, hogy ez hihetőnek tűnik, de egy ordas nagy baromság. Bármit adsz nekik, bárhova költözteteted a saját civilizációs szintjükre süllyesztik a környezetüket. Szegény környéken Jugoszlávia voltam gyerek, nem volt víz gáz csatorna, a magyar emberek mégse az utcára szartak és lehetőséghez mértem kúltúrált szép volt a falu. Nem a jólétből fakad a civilizáltság, hanem pont fordítva.

Köszönöm, de nem tartom jó ötletnek mindent újra kezdeni az ókortól.

Végezetül baldoldali rokon "szállóigéjével" fejezem be, hogy lássuk miért nem lehet erről a témáról objektíven párbeszédet folytatni:

"Nem érdekel a véleményed, mert nekem már megmondták mi az igazság." 

Az biztos, hogy óvatosnak kell lenni, határt védeni kell, belépőket szűrni kell itt az EU határon. Azt is tudom, nem elég egy generációt figyelni, hisz volt példa másod-harmad generációs bevándorlókkal kapcsolatos sajnálatos esetekre. 

De azért egy keresztény értékrenddel rendelkező kormánynak nem kellene a védekezés mellett elgondolkozni, hogy lehet azokon segíteni, akik hagyják és szeretnének integrálódni, és nem mumusnak használni őket? Nem mondom, hogy be is kell engedni, ha nem jut eszükbe semmi épkézláb, akkor ez van :) De nem hiszem hogy álmatlanul hánykolódtak az ágyikójukban, hogy jajj, nem tudtunk szegény felebarátainkon segíteni, úgy hogy ne növeljük a nemzetbiztonsági kockázatot, pedig úgy szerettünk volna.

És nincs arról se illúzióm, hogy a másik oldal viszont annyira beengedte volna mindet, mert szívügyük. Csak egyszerűen ennyire egybites Magyarországon a politika, hogy egyik oldal állít valamit, a másik meg tagadja.

De azért egy keresztény értékrenddel rendelkező kormánynak nem kellene a védekezés mellett elgondolkozni, hogy lehet azokon segíteni, akik hagyják és szeretnének integrálódni, és nem mumusnak használni őket?

Ez nem költői kérdés lesz, tényleg nem tudom a választ. Aki a szabályokat betartja a folyamat során, annak sem próbálnak meg segíteni? 

Van akinek sikerül. Csak abból nem élnek meg a csempészek, médiamunkások stb. És még politikai haszna is alig van.. Konzulátuson (jó esetben még otthon/legközelebb ahol van magyar) kezdeményezi az eljárást/ez idő mire lefolytatják/ és a megszerzett papírokkal simán megérkezik.

http://www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=17…

majd rögtön az első:

http://www.bmbah.hu/images/Kiadv%C3%A1nyf%C3%BCzet_2020_December_OIF_1…

Annak mindig van valami diszkrét bája, amikor emberek azt hiszik, hogy a politika az ő személyes jólétükért tesz bármit is. 

A megjegyzés arról szól, hogy a politika nem azért lépett ebbe az irányba, hogy a kedves kommentelőkkel ne történhessen meg az ábrázolt dolog. A politikának két célja van. Az egyik a hatalom megszerzése vagy megtartása, a másik balanszolás a hatalmon lévők érdekei és a hatalom megtartása között. Aki azt gondolja, hogy a lányai védelme akár egy szemöldökráncolást is eredményezne bármelyik politikai oldalon, elég erős naivitásban él.

Általában átfogóbban szoktad a dolgokat értelmezni, arra gondolok inkább, hogy egy kis eltrollkodni való szabadidőd akadt és azért mozogsz ezen a szintjén az interpretálásnak. De lehet hogy ez a téma most jobban megérintett.

Nem, én ilyet nem állítottam. Azt írtam, hogy a politika azt teszi ami a hatalom megszerzéséért, megtartásáért szükséges. Az hogy a cselekvésének hány százaléka motivált átfogóbb morális / egyéni / társadalmi érdekek által az egy skála. Legjobb időkben is a tevékenység nagyrészét a hatalmi kérdések dominálják, az utóbbi időben pedig (világszerte) teljesen marginális lett a társadalmi érdek. Ezért írtam, hogy naivitás azt gondolni, hogy neked akarnak jót. Persze elfogadom, ha a megélésed más, nem is akarok senkit meggyőzni semmiről Arra gondoltam, hátha egy pillanatra néhányan megállnak a komment háborúban és esetleg lesz egy másik fajta beszélgetés is. 

nem kellenek ígéretek mellé tettetek is, akkor számodra  a Karácsony a legjobb jelölt. :)

 

Igert biciklisutat? Igert.

Lett biciklis ut a nagykoruton? Lett.

Dragan oldotta meg? Csak nem fajt sokba az a par kanna festek...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Dragan oldotta meg?

Nem oldotta meg, max arra a rövid időszakra amíg drasztikusan csökkent az autó forgalom és még tartott a bezárkózás. A körúton vezető jelenlegi bringasáv marha veszélyes. Ha tehetem inkább kerülöm, elég sok a rázós szakasz..

A bubi jelen formájában viszont személyes tapasztalatok szerint esik-kel. Nem tudom mennyi ideig tart még helyre pofozni de ideje lenne.

Duplagondol segítséével bármi feldolgozható. Kerítés? Ha O1G építi, rossz, ha más épít, jó.

Nem nehéz ez. Ne feledd, ezek az emberek Fegyőrtől, szélbernitől meg jakabtól várják az ország sorsának jobbra fordítását.

"Ne feledd, ezek az emberek Fegyőrtől, szélbernitől meg jakabtól várják az ország sorsának jobbra fordítását."

Ez amúgy elég komoly kritikája a jelenlegi helyzetnek, bár arra tippelnék, hogy nem annak szántad :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Normálisan gondolkodó ember nem tud hitelesen olyat mondani, hogy minden rendben van. Ettől még az, hogy

  • O1G
  • Börtönben akarunk látni mindenkit, aki nem ért egyet velünk 
  • Lopás minden, amit nem mi csinálunk
  • Lmbtkupi
  • BLM
  • Minden szar
  • Mindenki más hülye rajtunk kívül 

nem kormányprogram. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Sajnos az a baj, hogy 40+ -oskent mar vagyok akkora gci, hogy a programokra nem csak kivancsi vagyok, de szamon is tartom, mi valosul meg. A Fidesz a maga -altalam szamitott- 30% -os megvalositottsagaval boven verheto lenne.

A jelenlegi ellenzek programja egy igen szuk retegre, illetve egyes tarsadalmi szegmensekre epit. Mindenki mas kb. annyit kap, hogy "Jobbak vagyunk, mint Orban".  (Ezt akar pikszelfajv is hirdethette volna, hasonloan hiteles es szamonkerheto).

A mai -valodi- magyar problemakat meg csak felsorolni sem tudnak, mert nem talalkoznak azokkal, akiket erint, vagy ha igen, akkor azok egy szelfi erejeig lenyegesek csak ("Hello. rofik!", csak hogy egy peldat emlitsek).

A mai magyar politika a kovetkezo pontokra korlatozodik, mint program:

 

Szavazz ram, mert ha nyerek, akkor:

  • Negy even keresztul nem dolgozok, cserebe buntethetetlen vagyok
  • Minden koltsegteritest igenybeveszek, mindegy, jar- e, vagy sem
  • Kepmutato fasz leszek
  • Tomni fogom a valasztasi propagandat a fejedbe mar a megvalasztasom utani pillanattol (hogy az elso pontban mar emlitett privilegiumokat megkapjam)
  • Mivel beloled elek, szarra foglak szopatni
  • Nem erdekel a fizetesed. Az erdekel, annak hanyszorosat kapom meg en...

Ezt be is tartjak. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ne feledd, ezek az emberek Fegyőrtől, szélbernitől meg jakabtól várják az ország sorsának jobbra fordítását.

Melyik mennyivel is lopott többet orbánnál és a többi dakotánál?
Mennyit ártottak ők, az általad soroltak, neked vagy az országnak?
Ja, hogy csak a cigány nem szíveli őket, mivel a szagos dakota opponensei és ezért van benned a zsigeri gyűlölet. 
Gratulálok!
Jól kimosták az agyadat, kisöreg.

 

Szerkesztve: 2021. 08. 27., p – 10:14

Ez vicces volt anno. Második Fidesz kormány első éve után:
https://www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

Az ilyen semmiből jött mozgalmak amelyek egyfajta PR terror. Leegyszerűsítve ezt hívják Soros-nak. A Sorosozás csak egy leegyszerűsített üzenet, nem maga a Soros a probléma. Amerika régóta jótékony üzletemberekkel alapítványokon (NGO-k) keresztül befolyásolja a világot. Sok naiv pedig azt hiszi, hogy vannak olyan gazdag emberek akik jobbá akarják tenni a  világot és beleállnak vitákba. Bármilyen fura, ekkora vagyont csak együttműködéssel lehet elérni. Éppen ezért, ha valamit nem csinál egy gazdag ember az az, hogy nem baszik keresztbe. Az ilyen emberek kapnak annyi fülest amivel pénzt csinálnak, majd cserébe végrehajtják ezeket a PR terror akciókat. Ezt nevezi a Fidesz Soros embereinek. Nem Soros az egyetlen ilyen arc akit erre használ Amerika régóta.

Vegighallgatva ezt a csodat, sok helyen visszakoszon az ellenzek mindenkori kommunikacioja , de kihallani belole az altalanos tarsadalomkritikat, amivel egyik politikai ero sem akar semmit kezdeni. Alapjaba veve nem igazan jon at a mondanivalo, mert a az kizarolag arra terjed ki -ami pikszel kollegara is jellemzo-, hogy minden szar, mindenkor szar, szar is volt, meg szar is lesz. Pedig nincs fekete es feher, barmennyire is szeretnenk...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem Soros az egyetlen ilyen arc akit erre használ Amerika régóta.

Sorolj még néhány ilyen embert.
Nekem úgy rémlik, mintha orbán rágcsálta volna soros zacskóját. Mintha orbán élt volna évekig soros-féle pénzből, sőt, közvetlen kapcsolatot is tartott fenn az öregemberrel. Még a parlamentben is fogadta. Nekem az is úgy rémlik, hogy magyarországon a fő libernyák, bizonyos orbán viktor volt, akit a baloldali internacionálé alelnökének is kineveztek.

Te már pszichiátriai eset vagy. És ezt egészen kmolyan mondom.

Idézet:

"Németh Zsolt kitért arra is: a CDI szerint aggodalomra ad okot a Jobbik kifejezetten Európa-ellenes előélete is, hiszen hosszú éveken keresztül az Európai Unióból való kilépést szorgalmazták, illetve rendezvényeiken több alkalommal is EU-s zászlót égettek. "A jelenlegi helyzetben mindenre szüksége van Európának, csak éppen erre az Európa-elleneségre nem" - emelte ki."

"A Kereszténydemokrata internacionálé - amelynek egyik alelnöke Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - elítél minden, az európai szocialista és liberális pártok és az idegengyűlölő, antiszemita és Európa-ellenes szélsőséges mozgalmak közötti együttműködést, és egyben elítéli kifejezetten a magyarországi baloldalt, "amiért választási szövetségre lépett az antiszemita és rasszista ideológiájáról ismert Jobbikkal"."

"Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben, s amennyiben a Fidesz-t októberben felveszik a Liberális Internacionáléba, aktív szervező szerepet vállal e régióban az itt jelentkező sajátos problémákra adandó liberális válaszok kidolgozásában. A párt az internacionáléban a liberalizmus számára fontos, pragmatikus – menekültügyi, emberi jogi kisebbségi és a gazdasági szabadsággal kapcsolatos – kérdésekkel foglalkozik majd."

"Orbán Viktort, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjét a Liberális Internacionálé  alelnökévé választották, a nemzetközi szervezet szombaton Mainzban véget ért 45. Kongresszusán.

Székesfehérvárott tartják a Liberális Internacionálé közgyűlését a Fidesz meghívására – jelentette be Szájer József frakcióvezető-helyettes vasárnap este a repülőtéren rögtönzött sajtótájékoztatón."

Nekem úgy rémlik, mintha orbán rágcsálta volna soros zacskóját. Mintha orbán élt volna évekig soros-féle pénzből, sőt, közvetlen kapcsolatot is tartott fenn az öregemberrel.

Az a tény, hogy Orbán mint rendszerváltó politikus Soros-ösztöndíjas volt, cáfolat vagy megerősítés arra a felvetésre, hogy az öregember alapítványokon keresztül is igyekszik politikailag befolyásolni a világot? 

Az a tény, hogy Orbán mint rendszerváltó politikus Soros-ösztöndíjas volt, cáfolat vagy megerősítés arra a felvetésre, hogy az öregember alapítványokon keresztül is igyekszik politikailag befolyásolni a világot? 

Az az öregember, magyar állampolgár.
Az az öregember nem igyekszik befolyásolni a világot, hanem befolyásolja is. Jól teszi.
Minden joga megvan hozzá és neked is ugyanehhez. A különbség kettőtök között csupán a pénz és a tevőlegességre való hajlam. 

Az un. álcivilek problémája ugyanez. Hát mégis, mi az, hogy álcivil? Egy tetves tolvaj (orbán) fogja megmondani, hogy melyik civcil politizálhat, melyik nem? Politizálni és alapítványba szerveződni alapjog és nem a cigány kiváltsága.
Sajnos még ilyen dolgokkal is sikerül benneteket félrevezetnie ennek a két lábon járó hazug, tolvaj  patkánynak.

Soros György támogat egy olyan réteget, amelyiknek érdekérvényesítő ereje kicsi. Támogat gyengéket, elesetteket. Támogatja őket egyénileg, névre szólóan és szervezeteken keresztül is. 
A tolvaj cigány meg abba rúg bele, akinek a pénzén élt évekig. A fidesz vezérkarának úgy kétharmada soros ösztöndíjas volt.

Soros Györggyel és tevékenységével semmi baj nincs. A baj orbánnal és a tolvaj sleppjével van.
Te is adhatsz egy pártnak mondjuk 10-20 ezer forintot, vagy még többet. Soros is ezt teszi, csak ő pártoknak nem ad.
A rendszerváltás idején adott, mindegyiknek, de ma már nem teszi.
Az hiszed, hogy a fidesz nem kapott milliókat magyar vállalkozóktól? Kapott, de tőlük persze nem ingyen.

Sorossal nem volt senkinek semmi baja egészen addig, amíg orbán nem csinált belőle ellenségképet.

Vagy az EU, vagy a migránsok, vagy Soros György ellen uszít, hergel benneteket.
Soros György küldött egymillió USA dollárt a kolontári katasztrófa áldozatainak megsegítésére. Orbánék meg ellopták ennek a javát. Olvass utána.
 

A zsidók nagyon sokat adtak a világnak, a tudomány, a kultúra, a művészetek terén és ha létezik is közöttük zsugori, bankár szemléletű, az mennyi lehet? Max egy-két ezrelék, a többi ugyanolyan átlagember, mint te vagy én, de a dakoták kultúrálatlanok, agresszívek. Pusztítanak, gyilkolnak, rabolnak, fosztogatnak, követelnek, ingyen élnek (tisztelet a nagyon kevés kivételnek). 

De ne vesszünk össze. Én majd lakok a zsidók között, te meg lakj a cigányok között.

kiváncsi vagyok ezek fényében erről mi a véleményed: helyes - nem helyes? :

https://hu.wikipedia.org/wiki/Porajmos

**

De ne vesszünk össze.

Kultúrált vélemény csere és veszekedés között nagy a különbség. Szerintem még az elsőnél tartunk, a másodikra senki se kiváncsi.

A népirtásnak minden formáját elitélem, attól függetlenül, hogy melyik népet érinti.
Senkinek nincs joga elvenni más életét, már csak azért sem, mert nem tudja azt neki visszaadni.
Ahhoz viszont joga van minden népnek, hogy az élősködőktől, károkozóktól önvédelmi célzattal fellépjen.
A cigányság egész európában bemutatkozott, volt, ahonnan elüldözték őket, volt, ahol 18 év felett akasztás várt rájuk. Nem túl régen a franciáknál a cigányoknak kötelező volt hat havonta jelentkezniük a rendőrségen, ha nem tették, börtönbe kerültek.
Itt magyarorsztágon és tőlünk keletebbre (bulgária, románia) otthonra találtak, Mária Terézia befogadta őket, a szocialista rendszer az árokpart és az erdő helyett lakást, megélhetést biztosított nekik, próbálta őket integrálni, eredménytelenül. 

Abban, hogy ma magyarország, románia és bulgária az utolsó, hathatós szerepe van a felszaporodott, munkakerülő, bűnöző életmódot folytató, kártékony cigányságnak is.

A cigányokat gyűlölni (csak azért, mert annak született, hiába nem tett semmi rosszat se veled, se mással) teljesen természetes, a zsidókat gyűlölni meg csúnya dolog. Értem.

Igaz, van a világban egy olyan f.ssz.pó társulat, akiknek elég a gyűlölethez annyi, ha valaki zsidónak születik.

s/zsidó/cigány/g

Ez nem egy konkrét személy viselkedésére vonatkozik.

Nem hát. De azért az embernek annyi idős korára, amennyi te is vagy, már illik megtanulnia elvonatkoztatni.
A cigányságnak egy kis része nyögi azokat a terheket, amelyek a cigányság egészét érik, elutasítottság, kirekesztés, előitéletesség formájában. Fáj nekik, joggal. Azok viszont lesz.rják, akik maguk az előitéletek táplálói. Ez a baj. De az attól még tény marad, hogy a cigányságnak nem csak 10 %-a nem tud és nem is akar integrálódni, hanem sajnos sokkal több. 
Ha neked van egy kosár almád, aminek a kétharmada férges, vagy rothadt, akkor te sem azt mondod, hogy van itt egy kosár alma, amiben akad néhány ehetetlen is, hanem azt, hogy ez egy kosár rothadt alma. Attól függetlenül, hogy az almák egyharmadának nincs semmi baja.  
Hát így fejezem ki magam én is.

És ha valaki pont ugyanezt látja, csak a zsidóknál?

Mit lát?

Hogy zsidók agyonvernek a gyermekei szeme láttára valakit?
Hogy zsidók tanyasi idős embereket agyonvernek az otthonukban és még kínozzák is őket?
Hogy zsidók egy szórakozóhelyen belekötnek másokba és késsel hasítják ketté a vitapartnerük szívét?
Én azt látom, hogy a zsidók felül vannak reprezentálva a szellemi tevékenységet végzők köreiben és ennek köszönhetően számosan érnek el eredményeket a tudományos életben.
Azt látom született Budapestiként, hogy a zsidók átlagban műveltebbek, szociábilisabbak, mint a többi itt élő.

 

Azt látom született Budapestiként, hogy a zsidók átlagban műveltebbek, szociábilisabbak, mint a többi itt élő.

pont ugyanabba a hibába esel mint a nácik: ők azt gondolták a zsidók rosszabbak mint mások: attól, hogy zsidók. Csak nálad fordult az előjel. Nem lesz jobb másoknál valaki attól, hogy zsidó. Pont ugyan olyan ember mint a többi. (és ugyan úgy van közöttük mindenféle ahogy más származású emberek között is..)

Ez hülyeség.

Inkább te esel hibába.
Éppen abba a hibába (PíSZí), amit egyébként annyira szerettek ostorozni.

A népek között igenis van különbség, ha a képességeket vizsgáljuk. A négerek atletikus felépítésű emberek, akik bizonyos sportokban egyszerűen verhetetlenek. A tánc és a zene területén is kimagasló teljesítményre képesek.
A zsidók között feltűnően sok a Nobel díjas, de az orvoslás vagy a jogtudományok területén is sok értékes ember van közöttük. 
A németek a mérnöki tudományokban, az építészetben világelsők, a japánok egy hallatlanul fegyelmezett, jól szervezett nép, akik  1945 után, legyőzve, sz.rrá bombázva, a semmiből alkották meg mintegy 30-40 év alatt azt a csodát, amelyet mindenki ismer. 

Hagyjuk ezt a hülye dumát, hogy a népek között nincs különbség.

Egy kínai 40 kiló, egy norvég meg a duplája, vagy még több. Hát miért is ne lenne szellemi potenciálban eltérés?
Az más kérdés, hogy ezt nem illik hangsúlyozni. De attól még van.

 

 
 
 

Szerkesztve: 2021. 08. 27., p – 15:15

Otto Lambsdorff, az Európai Liberális és Radikális Demokraták (ELRD) szövetségének elnöke csak a magyar sajtóban közölt hírekből értesült arról, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt átlépését fontolgatja a Liberális Internacionáléból a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppártba, jóllehet hónapokkal ezelőtt szerinte már történtek “bizonyos célzások” arra, hogy a Fidesz vezetősége ilyen lépést mérlegel.

“Megértem a párt belpolitikai törekvéseit, amelyekről nemrég hosszú beszélgetést folytattam Orbán Viktorral berlini villámlátogatása alkalmával. A dolog rendben is van, csak azt nem értem, miért kell ehhez átlépni a Liberális Internacionáléból az Európai Néppártba”.
Nem kérdés, hogy nemzetközi vitára lehet számítani, különösen annak fényében, hogy Orbán Viktor, az LI alelnöke a szervezet legutóbbi brüsszeli közgyűlésén ízig-vérig liberális beszédet mondott, amely általános tetszést aratott. Sokan fölteszik majd a kérdést:

vajon mi változott meg?” – mondta Lambsdorff.

 

Válasz: “A Fidesz kilépése nem jelenti azt, hogy bármiféle szakadásról vagy elfordulásról lenne szó, hiszen az Európai Néppárt és az Európai Liberális Párt frakciója koalícióban tevékenykedik az Európai Parlamentben.

   Orbán Viktor, a libernyák. 

Ma pedig már a miniszterelnöki székből nyíltan uszít, libernyákozik, a büdös libernyák.

Visszatérve az eredeti kérdésre : a magukat tisztázatlan okokból baloldaliaknak, sőt, liberálisoknak hazudó emberek a szokásos módszerrel dolgozzák fel ezt: valóságtagadással. Pixel5 nikknevű gyűlöletbetegünknél leginkább a tagadás (a magyar-szerb határ nem külső határ)  és a hasítás (a világ felosztása jókra és rosszakra) jellemző, Orbán Viktor mérhetetlen gyűlöletébe oltva.