Mobile Verification Toolkit - after Pegasus..

Fórumok

https://docs.mvt.re/en/latest/

Próbálta már valaki?

Hozzászólások

Én is láttam ezt vagy hasonlót a GitHubon, de nem próbáltam. Szerintem semmi értelme. Lásd rakéta-elhárító rakétát elhárító rakéta elleni elhárító rakétát elfogó rakéta elleni ....

Elvileg ez nem elhárít, hanem a spyware által hagyott nyomokat térképezi fel, amiket még a hard reset sem tud eltávolítani. Magyarán csekkolható, hogy történt-e kormanyzati megfigyelés az adott telefonon.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az iPhone backupnál teljesen elakadtam, mivel az usbmuxd szerint nincs mobil csatlakoztatva.

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

Szerkesztve: 2021. 08. 04., sze – 14:27

Működik, nem kell hozzá semmi különleges dolog csak egy jelszóval védett iOS mentés (iTunes backup). A stix fájlt le kell tölteni hozzá. Én egy titkosított ZFS-re formázott külső SSD-t ajánlok a backuphoz. Fontos, hogy a MobileSync/Backup könyvtárat csak a Finderrel lehet mozgatni, ezért a a ZFS diszkre mutató linket máshol kell létrehozni és utána Finderrel a MobileSync-be másolni. Verdzs leírás is tökéletes: https://www.theverge.com/2021/7/21/22587234/amnesty-international-nso-p…

"NSO Group has said its software cannot be used on phones with US numbers, according to The Washington Post, and the investigation didn’t find any evidence that US phones had been successfully breached by Pegasus."

Jajj de kis cukipofak. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Bocsikah, mindig tudjuk, ha valamelyik orszag visszael a szoftverrel es mas celra hasznalja mint amire szantuk. Ezektol az orszagoktol visszavonjuk a hasznalati jogot (miutan kicsengettek a hasznalati dijat es miutan befejeztek a tevekenyseguket).amugy nem tudjuk hogy milyen adatokat figyelnek, mi ezekbe nem latunk bele (igy kenytelenek vagyunk mashogy kitalalni, hogyan elnek vissza a szoftver hasznalataval.)...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Androidon is működik, bár a szűkszavú dokumentáció miatt itt ott kicsit találgatni kellett a használatot illetően, de rendben van.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha nem tudod, hogyan, menj ki az utcára, érints meg pár átragasztott kormányplakátot, az ujjlenyomat alapján fogják már tudni, melyik telefonra kell kiküldeni.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”