Megjelent a népszerű androidos mail kliens, a K-9 Mail új kiadása

Címkék

Elérhető a K-9 Mail 5.800-as kiadása. Főbb változások:

  • The user interface has been redesigned. Some of you will love it, some will hate it. You’re welcome and we’re sorry.
  • Starting with Android 6 the platform introduced a lot of changes to limit what apps can do in the background. Old versions of K-9 Mail didn’t work too well with these limitations. In 5.800 we’ve made the necessary changes so periodic background sync and Push now work much more reliably.
  • This version of K-9 Mail only runs on Android 5.0 and newer.
  • The support for WebDAV accounts has been deprecated. You won’t be able to set up new WebDAV accounts. However, existing accounts will continue to work for now.
  • Various improvements and bug fixes related to end-to-end encryption (Autocrypt, OpenPGP).

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 07. 25., v – 18:08

Régen de szerettem. Aztán vagy 2 éve rátaláltam a bluemailra jóval jobb :>

Fedora 34, Thinkpad x280

Nekem nem sikerült. Jol elbarmolták, nincs már fiók nézet, csak ilyen összesített szar...

--

Visszapakoltam a v5.6-ot, beállíthattam újra az account-jelszavakat (a backup nem tárolja), kikapcsoltam az app-frissitest, es bekaphassák... 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Minden ui változás hőbörgést gerjeszt, mert az emberek nem szeretik, amikor a megszokott dolgaikat lecserélik valami másra. Kb. tökmindegy, hogy az a valami más jobb-e vagy sem.

A fórumokon, felületeken pedig mindig a hőbörgők a hangosak. Elégedett user oda se dugja a képét.

Osszevont mailboxos levelezőt szaz jobbat talalni ennel, akkor inkabb mast használnék. Ennek a regi felulete pont jól volt kitalálva, a betumereteivel, a kialakitasaval ez volt a nyerő, ezert hasznaltam. Ha mashogy nez ki, mashogy mukodik, akkor inkabb hasznalom a regit tovabb -vagy ha at kell szokni, akkor inkabb keresek olyat, ami sokkal inkabb megfelel az igenyeimnek, es nem egy olyat, amit rameroltetnek egy kenyszer frissitessel.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én nagyon régóta a K9-et használom, bár az utóbbi években kicsit csalódást okoz néha. Ilyenkor bekattan, hogy keresek valamit, de pl. PGP-t csak a K9 tud.

Most megnéztem a Bluemail-t, de úgy látom, ez sem tudja - vagy elnézek valamit?

Tud esetleg valaki használható Android mail appot, ami tud PGP-t? (És nem használ semmi proxy-t...)

Nalam meg mindig az Aquamail a nyero, az egyetlen eddig ami tud mindent amit szeretnek (Exchange AWS, ami tud naptar es kontakt szinkront is) 

Szerkesztve: 2021. 07. 26., h – 11:27
  • The support for WebDAV accounts has been deprecated. You won’t be able to set up new WebDAV accounts. However, existing accounts will continue to work for now.

4 lepest elore, 10 lepest hatra. Alkalmazasfejlesztes napjainkban.

Release note alapjan bottal se piszkalnam: kozel abandonware allapotu de anno valamennyire mukodo app nagy nehezen kijon egy uj release-zel, amiben tobb a deprecation, mint a feature.

Kb mintha kiadnak egy regi CD iro program uj verziojat 8 ev alvas utan, csak hogy deprecatedde tegyek a CD irast, cserebe mostmar DVD es single layer blu-ray mellett sok ev utan tamogatja a ketretrgu blu-ray diskeket is.

Eddig is elérhetők voltak beta (?) alverziók fdroid repóból. Ezekre magától nem frissített, de a lehetőség adott volt az explicit frissítésre.
A példád meglehetősen sarkított. Kibaszott WebDAV azért nem ugyanaz, mintha kivették volna az IMAP-et vagy a POP-ot.

Nekem semmi bajom a fejlesztési modelljével. Egy közel feature-complete appról van szó.
Sokkal jobban idegesít napjaink divatja, amikor az alkalmazások kb. háromnaponta update-elődnek. Komolyan néha olyan érzésem van, hogy valaminek még fel se ment a frissítése, de már fügyül a Market, hogy van újabb verzió.

Nem arrol van szo, hogy egy "CD iro programban deprecated lesz a CD-iras", a hasonlatod akkor allna meg, ha a POP3 vagy IMAP tamogatas lenne deprecated.

Ez ahhoz hasonlit, mint amikor egy CD iro programban deprecated a borito tervezes.

Szerkesztve: 2021. 07. 26., h – 12:52

Ahogy nézem a változások az 5.600-as verzió óta értendők, szóval aki eddig F-Droidból a legfrissebb verziót használta (5.7xx béta verziók vannak), annak nem sok változás lesz. Én azt hiszem pont kb. az 5.700 megjelentése óta használom.

Csak én használok outlookot?(for android) - ot? 

Google-lel működik. Nekem 4 postafiókot kezel párhuzamosan, szinkronizálja a naptáraimat (mind a 4-et), jelez mikor kell. A gmail le van tiltva. Mióta a google kliense nem fut, nap végére akár 70%-ra is le tud merülni a telefonom 4 klienses outlookkal (amitre folyamatosan jelez az android, hogy fogyasztja az energiát, míg gmaillal 40% körül hoztam haza mindig. Lehet csak érzésre más, de mintha kevesebb akkut fogyasztana. 

(emellett google keyboard swiftkey-re cserélve, gdrive kleinst pedig a synology appjai váltották.)

Szerkesztve: 2021. 07. 26., h – 16:59

Régen sokat használtam, de a protonmail -nek van saját fajin kis appja, szóval nem sok értelme lenne.