Megérkezett a OnePlus Nord 2 5G

A bejelentés megtekinthető a YouTube-on itt. Kidobozolás:

További infók, specifikáció stb. a OnePlus weboldalán.

Hozzászólások

Továbbra is azt gondolom, hogy jobb választás a Nord 2-vel szemben, a képességeiben nagyon hasonló, illetve - talán a töltés sebességét leszámítva - mindenben jobb, de 100€-val olcsóbb Xiaomi Poco F3.

Hát, manapság a különböző fast charging technológiák között elenyésző különbségek vannak. Ráadásul túl nagy jelentősége sincs már, hiszen 4000-5000 mAh-s aksik vannak a telefonokban, két napos üzemidővel (átlagos felhasználás mellett) és 0%-ról 100%-ra fél-, egy óra feltölteni őket.

Miért jó egy külön hardware gomb a némításhoz?! Nekem most úgy van beállítva, hogy ha kétszer megérintem egymás után a power buttonba épített ujjlenyomatolvasót, akkor vált a silent és normal mód közt. De tetszőlegesen bekonfigurálható más gombokra is, vagy ha "megkoppintom" a telefon hátulját kétszer, akkor a mozgásérzékelő kapcsolja ki/be. Teljesen jól működik az is, kipróbáltam!

Megmondom őszintén, nem néztem még utána, hogy van-e már OxygenOS rá, de az összes eddig Pocora volt, gondolom erre is van, vagy rövid időn belül lesz, ha még nincs. Nem mintha hiányozna a MIUI 12.5 helyett valami más, de ha ez kell, hát ez kell! :)

OxygenOS-rol jut eszembe: Minap jott ki a miui 12.5 a mobilomra, es DURVAN gyorsabb benne minden. En nem tudom, mit csinalt eddig a xiaomi, de vigyazz, mert a gyari firmware vs. 1 evvel kesobbi kozott igen durva elteresek lehetnek.

Igen, most mar van olyan gyors, reszponziv es feature-complete, mint egy tisztesseges droid OS.

Ezen sincs hw gomb, ilyet se veszek

I hate myself, because I'm not open-source.

Az Apple (is) megcsinálta hogy az SE 2020ból levette a jack -et, meg a fülest is a dobozból, az árcimkét meg fenthagyta. "olcsón" megúszta a nejem, hogy találtam lightning-jack adaptert, ami csak közepesen néz ki idiótán, és nem került tizenXezer forintba, mint az apple füles.

De a töltőkockát is kivette a dobozból, és bent hagyott egy typeC-lightning kábelt, amit egy laptopról tudok használni. Mondjuk az előző iphone töltőjét tudta használni, szóval az még bocsánatos.

Félreértés ne essék, ez általános trend, de most Apple-ös élmény jutott eszembe :)

Az akkor elindult folyamatok eredményeképp ma már jóval többen rendelkeznek bluetoothos fülessel, így nem letolt gatyával állnak a vásárlók jack hiányában. Az a tweet egy adott időszak terméke, és mint ilyen, abban a kontextusban van értelme, ahogy a lemezolvasók szükségességének megítélése is más volt x éve, és más ma. Ettől még egy ilyen basic opció elvétele gáz, persze.

újra és újra szemen köpik magukat

Feltételezem, hogy az Apple esetén is ugyanennyire érzékeny vagy erre, és nem pusztán az váltotta ki belőled ezt az enyhe szúrkálódást, hogy a OnePlus pár éve élcelődni merészelt a Jócég egyik döntésével.

MediaTek SoC, USB 2.0

 

Úgy érzem, hogy jó, hogy nem vártam erre, és 8T-re váltottam a 3-asról.