Angela Merkel történelmi pálfordulása

Fórumok

Angela Merkel történelmi pálfordulásának nevezi a Bild a német kancellár csütörtöki kijelentését, miszerint nem lehet mindenkit befogadni. 

A német lap Angela Merkel sajtótájékoztatóján kérdezte meg, hogy a 2015-ös menekültválság mintájára, amikor Németország kitárta a kapukat a polgárháború elől menekülő szíriaiak százezrei előtt, várható-e hasonló lépés az amerikai kivonulás után valószínűleg meginduló afgán menekültáradat esetén.

Már nagyon sok afgánt befogadtunk, másként kell megközelítenünk a kérdést

– hangzott a válasz, amit a kancellár azzal is megtoldott, hogy Németország nem tud minden problémát megoldani, ami az afganisztáni válságban gyökerezik. 

A Bild szerint ennek az az üzenete a tálibok elől Európába, azon belül is Németországba készülő afgánok millióinak, hogy 

maradjanak inkább otthon. 

A 2015-ös válság idején egy év alatt több mint egymillió menekült érkezett Németországba.

Link:  https://index.hu/kulfold/2021/07/23/merkel-afgan-menekultek-bevandorlas-fordulat/

Hozzászólások

Ahogy lassan megyünk az időben előre, nem ez lesz az első ilyen pálfordulás az EU "naaaaaaagy vezetői" részéről. Itt leszek és figyelek!

trey @ gépház

Belgiumban pedig olyan "jól sikerült" a migránsok integrálása, hogy éhségsztrájkba kezdtek:

Elege lett több száz, Belgiumban tartózkodó migránsnak abból, hogy kilátástalanná vált a helyzete. Az ideiglenes menekültszállóvá alakított Béguinage-i Keresztelő Szent János-templomban több százan indítottak éhségsztrájkot. Immár két hónapja. 

A Politico tudósítása szerint

van, aki összevarrta a száját, van, aki öngyilkosságot kísérelt meg, mások már folyadékot sem vesznek magukhoz. 

A tüntetésnek eme formáját kezdeményezők abba fáradtak bele, hogy

nem kapnak állandó tartózkodási engedélyt Brüsszeltől, annak ellenére sem, hogy évek óta az országban élnek. 

Link: Migránsok éhségsztrájkja buktathatja meg a belga kormányt
 

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 07. 23., p – 11:47

A hamburgi asszonyság ... ahogy Nógrádi szokta mondani az álláspontját meghatározza az üléspontja, azaz annak megfelelő az álláspontja amilyen a pozíciója. Máshogy nyilatkozott kancellárként, akinek még voltak tervei a politikában, és másként nyilatkozik közvetlenül a visszavonulás előtt. Most már majdhogynem kibicel. Sose fogunk belelátni a német belpolitika belső alkuiba, hogy ezt ő kifele miért is támogatta ilyen vehemensen, amikor a tagállami belügyminiszterei mind a hajukat tépték... majd talán 50/70/100 év múlva lehet tisztán látni. Én nem ideológiai hülyeséget, hanem valamilyen Realpolitik-et sejtek a deep backgroundban.

Kb ugyanúgy ahogy az Orbán-Pintér párosból sem nézem ki hogy akkora hanyag volt, hogy hagyta a migránsokat tömegesen átgyalogolni az országon síneken/autópályákon, elárasztva a pályaudvarokat, épp addig amíg a lakosság bármit eltűr, csak ezt oldjameg. Teremtett egy olyan ügyet, amire alapozva komoly legitimációt nyer, mondhatni master puppeteer, bebiztosított egy jelentős szavazótáborelőnyt magának stratégiai tartalékként. Azért sem nézem ki az OV-Pintér duóból, hogy a helyzet váratlanul érte őket, mert az éves nemzetbiztonsági fenyegetési jelentés fő kockázati tényezője már évekkel előtte is a tömeges migráció elindulása volt, de ha jól emlékszem a sajtóban is jó előre tudósítottak kiemelt live tudósítós hírként, még amikor Török/Görögország magasságában jártak. Igen tudom a Rajnánál is szóltak, hogy áradni fog... van olyan is... de ahhoz hanyag vezetők kellenek, akik nem figyelnek az apparátus vészjelzéseire.

Valami hasonló, fontos háttérügy miatt kellett szerintem Merkel néninek is mosolyognia a migráncsokhoz, de most, hogy már vissza akar vonulni, most már nem kell... (Németországban azon felül, hogy fölfelé az EU fele is kompromisszumos megoldásokat kell keresni, egy szövetségi államban még lefele is, a hatalmi bázis fele is komolyabb kompromisszumokat kell kötni, most, hogy visszavonul, ezek nem kötik)

meg kell indtani ellenük a kötelezettségszegési eljárást a jogállamiság, közös európai értékeink ilyen mértékű megsértése miatt

Akkor ezt párhuzamba állíthatjuk OV pálfordulásával, amikor a migránsok buszoztatásából és vonatoztatásából plakátkampány és éheztetés lett?

Te amúgy nem elmentél nyaralni?

A sztrájkolók viszont úgy érzik, kimerítettek minden lehetőséget arra, hogy kérésüket figyelembe vegye Brüsszel. A Politico beszámolója szerint a nekik otthont nyújtó templomban áldatlan, lehangoló, egy túlzsúfolt kórházra emlékeztető állapotok uralkodnak, napi szinten járnak a mentők, és viszik a rászorulókat sürgősségi ellátásra. 

A templomban minden matracon kiírják, hogy milyen végzettsége van a rajta alvó éhségsztrájkolónak: például asztalos, villanyszerelő, számítástechnikus, ápoló vagy fodrász.

Fotó: Francois Walschaerts / AFP

Fotó: Ipari hegesztő vagyok – olvasható az éhségsztrájkoló felett

Bár a világ különböző tájairól érkeztek, a brüsszeli lap szerint évek óta Belgiumban élnek és dolgoznak. A probléma csak az, hogy a hatóságok nem biztosítottak nekik hivatalos okmányokat, így sem társadalombiztosítás, sem munkavállalói jogok nem illetik őket, de a társadalmi kirekesztésből bőven kijut nekik. Belgiumban ezért úgy hívják őket, hogy sans-papiers, azaz a papír nélküliek.

Nálunk a szálkát is, máshol a gerendát se.

Brüsszel ugat nekünk, amikor náluk kurva állapotok uralkodnak?

trey @ gépház

Ahogy saját nagyvezérünk említette, csak azt kel figyelni amit tesz, nem amit mond. Mürkül is említett már olyat, hogyaszondja: "a multikulti megbukott" csak éppen utána a döntéseiben valami rejtélyes oknál foga ez nem volt tetten érhető. Ahogy a seregben mondják, az a biztos ami elmúlt, de az sem teljesen. Szóval hiszi a piszi, majd meglátjuk mi lesz, de igazából mindegy, mert a németeknek már vége.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

akkor most már nem kell a hibbant ferinek a határ másik oldaláról óbégatni, hogy engedjék be a derék, csatában megfáradt isis harcosokat?

Miert tobb most mar a flame poszt mint a szkmai?

Mint a jo oreg medve kontra vadasz viccben: trey, baszni jarsz te ide :)

1, Merkel egy politikus, ne várj tőle csodát, ugyanúgy politizál mint más politikusok, a társadalom alja főleg ha gerincről van szó

2, Ha valamit mond azt okkal mondja (főleg saját maga/pártja érdekéből), és nála is van, hogy egy mondat félremegy és azt lehet magyarázni százféleképp. Mivel nem mennék bele, hogy az értelmezésen vitatkozzunk tekintsük úgy pont úgy értette ahogy a Bild magyarázza (így könnyebb)

Szerintem semmi baj nincs azzal amit mond, egyrészt azt a menekültet lehet befogadni aki menekültként érkezik és képes a társadalom kezelni. Semmilyen más elvárás nincs senkitől

A probléma ott van, mikor "más" politikusok a társadalom idegennel szembeni természetes ellenkezését arra használják fel, hogy hangulatot keltsenek és "senkit" ne fogadjunk be (kivéve aki megfizeti, meg akit félrabszolgának hoznak Magyarországra lásd, dél-koreai, ukrán, stb munkaerő)

Remélem érthető, hogy ha hibát kell keresned akkor ne a politikusba találd meg (nem kell sem a Merkellel, sem az Orbánnal egyetérteni, sőt lehet mindkettőt kritizálni), hanem felnőtt ember módjára ne indulatból dönts. Ha okod van arra, hogy ne engedjünk be menekültet, akkor ne a "keresztény társadalom védelme" meg hogy "megmaradjon a magyar identitás" legyen a szólam, hanem az, hogy a társadalom nem bírja el, vagy hogy olyat aki nem menekültként viselkedik azt nem tudjuk befogadni. Ezek teljesen jogos indokok. Felhasználni az ellenérzést és viszolygást kelteni szinten aluli (itt épp a regnáló Fidesz-KDNP-re gondolok) és undorító 

Az elkövetkezendő 30 év elég nagy kihívás lesz, Kína/Oroszország pozíció éhsége, USA protekcionizmusa az energiahordozók változásából eredő feszültség és a klímaváltozásra előszeleként megérkezett problémák (aminek pl. egyik eredménye a menekült tömeg) mind arra mutatnak, hogy jön egy újabb konfliktus, nevezhetjük világháborúnak is. Nekünk az _lenne_ a cél, hogy megerősítsük a pozíciónkat, hogy EU valóban erős összetartozó hatalom legyen. Nincs szükség olyanokra akik így közel 500 év távlatában is a "kompország" megoldást sulykolják, mert az működik. 

Ahhoz, hogy ezt a beszélgetést elmélyítsük, ki kellene kötni néhány dolgot előzetesen. Az első, hogy ne nevezzük menekülteknek a gazdasági bevándorlókat. Eleve, Merkelnek nem kell kezelni semmilyen menekültkérdést hazájában, hiszen a menekült az első biztonságos országig kellene, hogy eljusson.

Merkelnek olcsó munkarő kellett volna, olyanok akik integrálódnak és az elöregedő német társadalomban az alja munkát olcsón elvégezték volna. Sajnos nem jött be ez a számítása. Se nem integrálódtak, se nem tanultak nyelvet, se nem mentek nagyon dolgozni.

Ehelyett az szociális rendszert terhelik. Persze, hogy ÍGY MÁR nem kellenek.

trey @ gépház

Tehát, akkor nem a "keresztény társadalom védelme", meg hogy "megmaradjon a magyar identitás" miatt utasítom el, hogy kötelezően idetelepítsék a gazdasági migránsokat, hanem azért, mert röhejesnek és abszurdnak tartom azt az elképzelést az EU részéről, hogy ők akarták őket (Merkel-meghívó) , majd amikor az ötlet rosszul sült el, akkor dobjuk szét a migránsokat (elosztási kvóta) egymás közt, sőt, biztosítsunk nekik olyan körülményeket (lakhatás, segélyek stb.), ami még az itt élőket sem illeti meg. 

Ne bohóckodjunk már! Merki bohóc bohóckodjon velük, ha akar. De ahogy látom, már nem akar :(

trey @ gépház

Azt hiszem, egyesek szerint mi is akartuk őket az EU-s csatlakozással, illetve a tagság miatt akarnunk kell akarni őket, hiszen attól lesz egység az EU-ban, ha látványosan azt akarjuk, amit a többség ránk szab. Persze az egész européer manipuláció úgy van felépítve, hogy még a Habony Véleményformáló Társaság :))) tagjai is áhítattal tekintenek rá. Szerintem nincs valódi lehetőség szembemenni a német-francia vezetés által képviselt szándékokkal, így valahol igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy kussoljunk, és örüljünk, hogy itt lehetünk. Hamarosan választanunk kell az EEÁ-ba simulás és az árvaság között. Nem biztos, hogy jó árvának lenni egy olyan helyen, ahol a szomszédaink szívesen elvágnák a torkunkat. Ráadásul a politikusaink és politika szempontjából az értelmiségünk sem az a kifejezetten éles kés a fiókban, szóval ha nem az EU-tagok baromságai miatt szopunk, akkor a sajátjainké miatt. Összefoglalva: az EU-s tagság velejárója, hogy hosszútávon mindenképpen be kell hódolnunk a német-francia tengely akaratának. Csak mellékszereplő vagyunk a színdarabban, és ha nem tetszik a szerep, el lehet hagyni a társulatot, de a művészbejárónál drogdílerek és gyilkosok lesnek ránk.

:)

Merkel egy politikus, ne várj tőle csodát, ugyanúgy politizál mint más politikusok

A probléma ott van, mikor "más" politikusok a társadalom idegennel szembeni természetes ellenkezését arra használják fel, hogy hangulatot keltsenek

:D

Van egy apró különbség: Merkelnek nem kell hangulatot kelteni, mert a világ egy jelentős része a németektől függ, ezért sokan áhítattal lesik a szavait. Orbánnak hangzatosan kell fogalmazni, ha szeretne egy ügyet vagy egy új nézőpontot a diskurzusba vinni.

A túlzott simogatás éppoly szélsőség, mint az eltaszítás. Csak az előbbiről nem illik beszélni, mert az európaiak közül túl sokan észrevennék a napi gondjaik mellett, hogy Európa (EU) nem is annyira européer.

ne a "keresztény társadalom védelme" meg hogy "megmaradjon a magyar identitás" legyen a szólam

Ezek ugyanolyan szólamok, mint a "wilkommenskultur". Merkel és Orbán is egy politikus, ne várj tőlük csodát, ugyanúgy politizálnak mint más politikusok.

:)

Szerkesztve: 2021. 08. 02., h – 14:03

Merkelnek eddig is csak a szaja jart az elfogadasrol. Mert ezt szeretne sajat nepe fele eroltetni szerintem. II. VH utan ezt illik kommunikalnia sajnos.

De kozben az (idosebb korosztaly) nemet tarsadalom talan a legkirekesztobb a nemetul nem beszelo/gyengen beszelo emberekkel.

Magyarorszagon, ha egy kulfoldi tori a magyart, akkor mar ujjong az ember, hogy legalabb megprobalta, milyen aranyos stb. Meg segiteni is probalnak, ahogy csak lehet.

Ha Nemetorszagban alig beszel az ember nemetul, akkor meg a haziorvos is lepattintja, hogy huzzon faszba es nem csak lepattintja, hanem veszi a faradtsagot korbetelefonal adott korzetben, hogy ne is vegyek fel sehol az embert. Ha meg oreg regisztrator van szemelyes bejelentkezesnel, akkor probal szivatni, ahogy tud es nemetul kozben olt a haverjanak.

Lehet, hogy Orban es bandaja a buzik ellen uszitanak a valasztasok miatt, de kozben a magyar tarsadalom meg igy is elfogadobb, mint a nemet olyankor, mikor szamit.

Persze ez nem az egesz EU-ra igaz, csak a nemetekre. A legtobb EU tagallam elfogadobb mindenkivel szemben, mint a magyar. Csak igy fura, hogy Merkelnek legnagyobb a pofaja. Palfordulas meg max kommunikacioban van. Mert elfogadas sosem volt.

"Igen?" Kb. Bar nem csak a buzik ellen, hanem egymas ellen probalja uszitani az embereket foleg. Csinalnak egy ilyen homokostorvenyt, ami 90%ban korrekt. 10%-ban nem. (Nincs pontosan meghatarozva, mi az ami alapjan buntetni kell medias resznel. Igy reszrehajlas lehetseges. Maradek reszben meg korrekt es eddig is igy volt, csak most torvenybe foglaltak a magyar szokasokat, amivel eddig senkinek nem volt baja)

"Fhansziákhól mit tudnál elmondani? :D"

Sztem semmi baj nincs veluk elfogadas teren. Gondoltam pont rajuk mikor leirtam. De ok elfogadjak legalabb a hasonlo ertekrendu embereket.