Vízkorlátozás 8 budai településen, de melyiken?

Fórumok

https://budapestkornyeke.hu/egymas-utan-rendelik-el-a-vizkorlatozast-az…

Igazi trash. Köpköd mindent és mindenkit, csak címszavakban: globális felmelegedés, bírságolja a gyanútlan adófizetőt a razziázó önkormányzat, luxus lesz a füvet meg a gyümölcsfákat hálózati vízről locsolni! De az b+ nem derült ki ebből az írott szennyből, mi annak a nyóc érintett "budai település"-nek a neve!

Hozzászólások

Úgy tűnik más se jött rá a megfejtésre...

Benne van Budakalász mint hívószó, onnan simán kikereshetnéd ha tényleg érdekelne és nem csak picsognál.

Nyilván, mert te sem tudod. Mindegyik hírportál a topiknyitóban lévő semmitmondó cikket vette át, nincs infó a maradék 8 település nevéről sehol (Pécelt említik még, de akkor is marad még 7).

A Vízművek és a Katasztrófavédelem honlapján semmi infó erről.

Úgyhogy légyszi, csináld meg helyettünk a házi feladatot, ha tudod.

 

Ennyi infó van:

https://www.dmrvzrt.hu/hu/kanikula_202106

https://www.dmrvzrt.hu/hu/sajtokozlemeny_210623

Ezzel teljes mértékben egyet is tudok érteni.

Viszont az mélyen felháborít hogy valaki rám akarja tukmálni hogy megnézze melyik kútról jön a BK-i bekötés, és melyik települések tartoznak még oda.
Azután már simán végig lehet kattingatni a környező falvak weblapjait ellenőrzésképpen, ahol ki is van írva nem egy helyen.

Reggel a rádióban Pécelt és Budakalászt említették.

Eddig eljutottam én is, már csak a maradék 6-7 név hiányzik :)  Már csak azért, hogy ha ott lakna az ember valamelyikben, van-e esélye h. egyáltalán tudjon erről a korlátozásról?

Postaládába biztosan nem dobnak szórólapot, végig nem csengetik a település összes házát, hívni 1000% ne mfognak fel egyesével minden szerződött felhasználót, híradóban valószínűleg nem hangzott el  a 8 település neve (illetve amúgy sem állampolgári kötelesség az esti híradót nézni, meg melyik csatornán, hány órásit?).

Szóval ez is hasonló faszakodás, mint a szmogriadó. Aminél 10 éve az 1. alkalommal még nem volt meg a törvényi háttere a bírságolásnak. De következő évre már meghozták a törvényt, és onnantól meg lehet baszni az egyszeri adófizető autóst, ha rossz napon ül kocsiba és nem tudja mi történt aznap reggel. Ha átmész a piroson, vagy lekap a véda, az objektív felelősség alapján a bírság természetesen betalál a postaládádba. De ha tájékoztatni kell, akkor arra basznak magasról.