Hálózati informatikus Képzés

Sziasztok.

Az első kérdésem azokhoz szól akik már részt vettek a képzésen ill. most is csinálják.

https://nexpery.hu/index

Mik a tapasztalatok a képzéssel kapcsolatban?

A második kérdés,hogy Budapesten belül tudnátok ajánlani hasonló képzést?

Köszönöm a segítségeket előre is.

Ui: Elnézést,hogy ehhez a témához csatoltam, de nem találtam ehhez..

Hozzászólások

A training360 CISCO tanfolyamait inkább hagyjuk. Ha valakit tényleg érdekel, menjen rendes CISCO akadémiai képzésre ahol nem csak ledarálják a könyvet heti 5 napon 10 órában, hanem komoly oktatók rendesen átadják a tudást. Én így szereztem meg a CCNA képesítésemet, és a CCNP Advanced Routing tanfolyami vizsgát. CISCO tanáromat (aki a CISCO hazai képzést először indította el még 1999-ben a BMF-en) megkérdeztem ezekről a tanfolyamokról, ő azt mondta, szélhámosság és átverés az összes ilyen, meg pénzbeli lenyúlás, de valós tudást nagyon keveset ad.

Tegnap beállított hozzám egy Tyrannosaurus Rex és Hamlet. Volt nagy dinóm-dánom...

Mi a cél? Munkát találni vele, vagy csak érdekel?

Nem tudom, DE a programozói pár hónapos képzések nem hozták meg az eredményt.

Vagy mondjam úgy, hogy átverés. Lehet vitatkozni valakinek bejött.

Van 4 féléves - nem diplomás - Felsőoktatási szakképzés. Nézd meg, hogy abban a témában van-e ilyen..

kiegészítés:

Weboldalukat és a tematikát megnézve elég részletes, használható tananyag átadása a CÉL.

Nem ismerem őket de ha ez igaz:
"A nálunk tanultakat rögtön gyakorlatban is használhatod egy nagyvállalati partnerünknél."
és ez valahol szerződésbe foglalt, akkor hajrá!
Egyébként egy CCNA otthon is megtanulható ha érted az angolt.
Szvsz erre a területre is igaz, hogy egyre jobban software vezérelt, van rá esély, hogy a klasszikus switch konfigurálós történet nagyon vissza fog szorulni pár éven belül. Persze az alapok akkor is jól jönnek ha majd a weben kell konfigurálni a felhőben...

Ebből a pénzből inkább egy redhat-os vizsgát meg egy ccna-t csinálnék.

A honlapjukat és a tematikát megnézve jó az összeállítás,
sok mindenre kiterjed amire manapság szükség lehet ebben a munkakörben.

Ami eszembe jutott, hogy miért nem próbálkozol meg egy kezdő vagy junior álláshirdetésre való jelentkezéssel?
Ott nem te fizetsz, hanem neked fizetnek és még (be)tanítanak is.
(Nem feltétlenül a teljes tematikát, hanem amire a cégnek szüksége van)

A manapság jellemző munkaerő-hiányos területeken tárt karokkal várják a motivált, de nem feltétlenül szakképzett munkaerőket,
mivel a cégek egy része saját oktatási programokat indít a saját igényei miatt.

--------------------------------
...úgyis jönnek...

Mint frissen a Nexpery harmadik évfolyamának (lassan) végzős diákja megosztom veletek belsős tapasztalatomat. Maga a képzés nagyon jó, én teljesen informatikai tudás nélkül kezdtem itt el a dolgokat és (oké hogy sokat kellett tanulni és az eleje nagyon nehéz volt) most olyan tudásom van, hogy a LinkedIN profilomra napi szinten nagyon sok megkeresést kapok. Fixen az egész csoportnak sikerült a CCNA ipari vizsgát megcsinálni és már a CCNP vége fele járunk. Nagyon jó a csapat, és sokkal többet adott nekem mint amire gondolhattam valaha. Valós mérnökök tanítanak valós életbeli problémákat mondanak és felkészítenek a kőkemény valóságra. Gondolkoztam a programozási karrier elkezdésén de a hálózatok világa jobban megfogott és örülök, hogy ezzel végeztem. A cégnek mivel sok kontaktja van nagyobb multicégekkel így még a LinkedIn-es megkeresésekkel sem kellett foglalkozzak hiszen kb. "biztosítva" volt számomra a pozició. Mindig is szerettem volna multi környezetben irodába dolgozni, télen melegben nyáron pedig hidegben. Javaslom aki teheti és váltani szeretne próbálja ki akár 0 tudással hiszen a 0 ról "építenek" L1 és L2 mérnököket.
Remélem tudtam segíteni! Sok sikert mindenkinek!

Nyilván eddig nem voltam benne az IT világában és az oldalról csak az egyik oktatómtól hallottam. Láttam, hogy van egy ilyen topic és gondoltam véleményt nyilvánítok ezért kellett hozzá beregisztrálni. Több hónapja olvasgatom már itt a cikkeket regisztráció nélkül, ugyanis nem volt még céges e-mail címem.

https://hup.hu/regisztracio

...Ezen kívül szükség van egy meglevő HUP tag ajánlására. Ha nem tudsz ajánlást szerezni, akkor az igénylést egy céges e-mail címről kell elküldened. A céges e-mail címet nem használjuk fel a regisztrációhoz, az nem kerül be az adatbázisba, kivéve, ha a levél törzsében is azt adod meg. Az adatbázisba az az e-mail cím kerül be, amit a fenti táblázatban megadtál...

Ebből nekem nem ez szűrődik le.

Foglalkoztunk IGP és EGP megoldásokkal, loadbalancerekkel, részletesen megnéztük az F5 termékeket és működéseit nyilván ezzel kapcsolatban nagyon sok rész nem tiszta mert ehhez még sok évnyi tapasztalat szükséges. Életszerű példának azt tudnám mondani amikor az egyik oktatónk mesélt a SAN rendszerekről, hogyan működnek együtt Hypervisorokkal, hogyan működik az fcoe és társai. WiFi-s résznél megnéztük a Meraki termékcsaládot az instant WiFi-t. Sok tshoot-al foglalkoztunk, hogy minél hatékonyabban megtaláljuk a hibát. Meg sok mindennel.

Igazából amúgy nem értem miért kaptam itt ekkora ellenszenvet én semmi rosszat nem akartam... 

De most really... Eskü nem értem miért kell ebbe marketinget látni. Valós élményként mondom el neked, hogy jó döntés volt a váltás és el nem tudtam hinni eddig, hogy lehet úgy is pénzt keresni, ha 12órás műszakba váltom a társaimat hanem otthon dolgozok egy kényelmes fotelban. 

Igazából szerintem az lehet a bajuk, hogy látnak egy lelkes diákot, aki tényleg nincs tisztában pár aprósággal. Pl pár mondat ami egy ilyen diák elszúrhat, de marketing szöveg is lehet, L1-L2 mérnök. Nem leszel ettől mérnök, ezt szeretik a marketing szövegekbe beleírni, de egy kezdő ugyanígy nem tudja. Ez persze nem azt mondja, hogy nem lehetsz mérnök, hogy nem kaphatsz L1-L2 munkát. Viszont valószínüleg azt a tudást, amivel gyorsan újratanulod a technológiát nem adják meg, mert ahhoz másféle tematika kell, szóval igazából egy ilyen tanfolyammal limitálod magad L1-L2-re, aminek az értéke kezd lefelé menni és technológiai váltásnál kell új tanfolyam. Azt nem tudják elképzelni, hogy ez miért jó valakinek, holott símán lehet, hogy a kedves hallgató lelkes és ez még nem esett le neki. Az ilyen tanfolyamok arra jók, hogy bekerülj a körforgásba, de kb a papír megszerzése után érdemes beiratkozni egyetemre is. Persze nem kell mindjárt nappalira, estis is bőven jó, és a melóból lehet finanszírozni, valamint amikor megkapod a diplomát és tényleg mérnök leszel, ott lesz jópár év szakmai tapasztalat a hátad mögött és nem leszel max L2-re limitálva. Ezért nem feltétlenül rosszak ezek a tanfolyamok, csak ezt a végét nem feltétlenül mondják el, viszont enélkűl tűnhet marketing szövegnek mert csak a szép van kiemelve, a többi része nem. Szerintem símán lehetsz egy kezdő akit nem világosítottak fel.

+1 és még kevésbé enterspájz környezetben is megvalósítható pl RouterOS-sel. Én két telephely között is már OSPF-et használtam két 50ezer Ft alatti Mikrotikkel. A franc fogja kézzel vezetni a routing táblát, még ha nincs is sok bejegyzés és backup vonalak kezeléséhez is be lehetett lőni, de már rég volt.

Nekem ez volt az egyik szempont az iskola kivalasztasanal 3 evvel ezelott. A lakashitel eroltetett torlesztese mellett, sajnos, nem volt 8-10 millio forintom egyben kicsengetni az adott pillanatban. Varnom kellett volna a kezdessel 1-2 evet, igy eros szempont volt a flexibilis opcio.

A motivacio nagyon nem a penztarca merete...

Szerkesztve: 2021. 05. 20., cs – 16:50

Budapesten a Training360 szervez hasonló, bár nem kifejezetten hálózati rendszergazda képzést. A T-systems Budapesten és Debrecenben képez hálózati rendszergazdákat. Sikeres vizsga esetén ingyenes és munkát is biztosítanak.

Tedd fel magadnak a kérdést! Milyen költségekkel és áldozatokkal járna? Neked mikor éri meg?

-Szakmailag, kezdésnek, talán. Persze más, a helyzet ha előre tudod, hol fogsz dolgozni a képzést követően. Viszont jó tudni, diploma nélkül előbb utóbb hátrányba kerülhetsz. Inkább előbb.

-Anyagilag, legjobb tudásom szerint Budapesten nettó 260 ezres fizetésre számíthatsz +/15 ezer. Az IBM-nél 220-230 ezer és több műszak van. Remélem mások pontosabb információt tudnak mondani.

Szerintem Nexpery a képzése ígéretesnek tűnik. Aki nulláról indulva becsülettel végig csinálja az biztosan fejlődőképes. Árban is korrekt. Figyelembe véve az élő munkaerőt.

Teljesen igazad van. Srácokkal és a szakmai oktatóval megbeszélve a dolgokat átlagosan nettó 310-400eFt között sikerült mindenkinek elhelyezkednie. A bértárgyalás során jó háttér volt, hogy a cég támogatott minket. Mivel sok céggel vannak kapcsolatban segitenek neked jobb munkafeltételeket biztosítani. Mint nagy pozitívum kevesebb mint egy hónapja dolgozok az új munka helyemen és annyira meg vannak elégedve velem, hogy hónap végén megyek Svájcba trainingre. Számomra ez elkézelhetetlen volt úgy, hogy nem ebből a szektorból származom. Én nem reklámozni vagy bármit akarok azt úgyis megtaláljátok a neten én csak szeretnék motivációt adni azoknak akik nincsenek meg elégedve a jelen helyzetükkel és egy jobbat szeretnének.

Ha marketing akcio, akkor csak reszben sikeres. Pont a HUP-ra jott, ami amugy egy eleg belterjes tarsasag gyujtohelye keves igennyel hasonlo kepzesekre.

+ zajt generalt, beszelunk rola

- nem feltetlen jut el az erdeklodokhoz vagy potencialis hallgatokhoz

Szoval max eros harmas. Kiveve, ha pszichologia doktorit ir az itt megjelentekbol :)

Szerkesztve: 2021. 05. 24., h – 16:23

Dehogy kötözködés! Ellenkezőleg, köszönöm amiért írtál! Pontosabban kellett volna fogalmaznom. Különösen, mert felelőtlen módon, nem kifejezetten hálózati rendszergazdák fizetéséről beszéltem. Nekem a British Telecom 2018-ban havi 280 ezret ajánlott. CCNA + 2 idegen nyelv és több műszak. Évi 5%-os fizetésemelést feltételezve mostanra 324 ezer lenne. 2019-ben egyszerű irodai rendszergazda állásokat pályáztam meg. Több helyen elvárták a CCNA-t. Egy hely (180e) kivételével 220e és 275e között kaptam ajánlatokat. Erre utaltam a fenti bejegyzésemben.

Ugyanakkor soha se értettem, hogyan lehetnek ekkora különbségek a fizetések között. Régiónként is óriásiak a bérszakadékok. Pár hónapja volt egy azóta már törölt rendszergazda álláshirdetés, itt a hupon. A hirdetésben csupán 200 ezret kínáltak Sopronban. Holott Sopron kb. ugyan olyan drága mint Budapest. Ha önellátóan akar megélni valaki és nincsen saját lakása, akkor a 200 ezer egyenlő a garantált nyomorral. Közben látom, sokan bőven 400 sőt nagyságrendekkel magasabb fizetésekről írnak. Viszont a fizetések esetében nem szokás kiigazítani egymást mint ahogyan te tetted. Még egyszer, köszönöm.

> Ha önellátóan akar megélni valaki és nincsen saját lakása

Adok egy proli jótanácsot/ökölszabályt, IT-tól függetlent. Ha ez a helyzet (azaz csórébéla vagy, nincs segítséged/tőkéd, én is megnyertem ezt), és az életben szeretnél saját vállalható lakást (hidd el: szeretnéd), akkor a fizud az adott régióra jellemző medián fizu min. 3x-a legyen, de inkább 4x annyi.

Világtrend a nagy/nagyobb városokban az ingatlan erős drágulása (beleértve a bérlést is). Miközben a bérlés rugalmassága és kiszámíthatósága elolvadt.

Példa. Csepeli vállalható panel 30 miska. Ha ne. 750k az income, 250-ből igencsak szerényen megélsz bérléssel, 500k a megtakarítás. 5 év a pecó (most hagyjuk a kamatokat/hozamokat/inflációt/hitelt). És ez BP alja. Eggyel nagyobb méretben tégla, eggyel jobb helyen 10 év így (60 miska). És még az is az alsó harmadban van. (És igen, elég sok a 10 év. Tőkét is kell építeni. Nyugdíjra, gyermekeidnek, ha vállalkoznál stb.)

Konkrétan Sopronban ne. 200k-ért portásnak se megyünk el. Az osztrák segédmunka ne. ~600k a magyar oldalon, és ilyen árak mellett az majdnem sovány.

Olvass Kiszámolót is :)

echo crash > /dev/kmem

750k huf = 2500 usd/hó -> 30000 usd/év

Magyarországon az egy főre jutó GDP :

-nominális, az az a megtermelt áruk valódi értéke: 16470 usd

-vásárlóerő-paritás alapján: 28910 usd

Sehogy se jön ki a matek.

Létezik olyan ország, ahol jellemzően meg lehet keresni a medián fizetés 3-4 szeresét?

Jellemzően kb. sehol. De vannak jó lehetőségek, pl. MO egyes részein. Perpill, jó szakmával. De tény hogy itt elég alacsony* a medián bér.
(*Define alacsony, mihez képest az.)

A mediánból kb. soha, sehol nem lesz normális, saját kecód. Kivéve ha van némi tőke a zsebedben, bárhonnan is jöjjön az.

echo crash > /dev/kmem

maradjunk annyiban, hogy ezen az oldalon mindenkinek jó szakmája van (IT).

Illetve maradjunk annyiban, hogy 750k nettó egy szenior mérnöki fizu.

Tudom, tudom, Php Pistike napi 16 óra munkával az év 2 hónapjában nagy szerencsével megkereste ezt, (aztán 3 hónapig lábadozott úgy hogy hányt amikor be kellett kapcsolni a gépét).

GPLv3-as hozzászólás.

"Érdekes" az oldal - nekem valahogy a "cuki csillagokkal teleszórva" kinézet nagyon nem jön be - mint ahogy az sem igazán, hogy az oktatókról nem találtam infót...

Én biztos, hogy a felvi.hu -n megkeresném a képzés állami változatát, szerintem az olcsóbb.
mérnökinformatikus [hálózati informatika]  szakképzés

Iskolapadban ülő gyerekek, kêt dolgot tanuljatok meg, ha nagy multinál szeretnétek IT-szkedni...

...de tényleg csak ezt a kettőt perfektül...

.

.

.

Angolt meg németet...

 

Ok, sok területen más is kell, de ezek a belépők, hogy a hr-es ne tegye azonnal lomtárba a jelentkezésed.