Karácsony: Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok

Fórumok

https://444.hu/2021/05/07/karacsony-az-economistnak-orban-alacsony-es-k…

 

Azon röhögök, hogy akik tervezik a Karácsony szája által elhagyott mondatokat, milyen brain-stormingot tarthattak előzetesen e körül a mondat körül! Hogy ment az érvelés, hogy nem fogalmaz meg értékítéletet, csak megállapít és a szemléletes ellentéttel érzékeltei a tőle várható politikai fordulatot. A másik meg, mondta, hogy hát de az alacsony, meg kövér azok pejoratív fogalmak és aki használja őket az szándéktól függetlenül mindenképp értékítéletet is mond. A harmadik, figyusszatok skacok: oké van Orbán, van Kövér, de ki faszom az az alacsony? 

A szlogen meg O1G -ről, O1B-re fog váltani: Orbán egy buci!

Hozzászólások

Karácsony azt akarta mondani, hogy ő pont ellentéte Orbánnak. De hát ezt tudja mindenki!

> Sol omnibus lucet.

Ilyen lesz a kampány az ellenzéknél. Én szép vagy a kormány pedig csúnya szavazz rám. Ez egy vicc!

Bár van néhány dologban amiben ellentétek az igaz.

Orbán megszervezett a barátaival egy pártot amivel már többször választást nyert -<--> Karácsony belépett az LMP-be majd kilépett csinált egy pártot aminek 0-1% között a támogatottsága stabilan

Orbán a Fidesz elnöke úgy hogy Ő dönti el az irányvonalat <--> Karácsony saját bevallása szerint egy báb, a fővárosba.

Tarlós István?

Egyrészt nem venném egy kalap alá a két különböző generáció szülöttét, ráadásul Tarlós nem állította magáról soha sem, hogy beszélne nyelveket.. pont ellenkezőleg.2013-ból vett idézet alább.

Ettől függetlenül persze: nála is elkélt volna a nyelvtudás, korrektül fel is vállalta, hogy hátrányt is jelentett..

[..]A városvezető kifejtette: „a rendszerváltás jelentős gazdasági, társadalmi változásokat hozott. Volt köztük jó is, rossz is. Egyik pillanatról a másikra kinyílt előttünk a világ, az addig elzárt keleti tömb barakkjaiban elég volt oroszul tudni. Ennek hátrányát magam is érzem. Nem kellett nyelvvizsga a diplomához. Először ezzel szembesültünk. Elsősorban az üzleti és diplomáciai életben okozott problémát a hiányos nyelvtudás. A középkorúak és idősek igen számottevő része ehhez a növekvő elváráshoz, az úgynevezett európaiság ilyen megnyilvánulásához még mindig nem tudott kellő képen alkalmazkodni.[..]

https://budapest.hu/Lapok/Az-anyanyelv-fontoss%C3%A1g%C3%A1t-hangs%C3%B… (a kiemelésben az Enek-et Ennek-re javítottam)

De most itt az ifjú titán megoldásfelelősünkről van szó..

Ez az egész egy kamutéma, nincs olyan magyarországi politikus, akinek ne lenne egy rakas fontosabb paramétere annál, hogy hogy beszél idegen nyelveket.

Tarlóssal sem az volt a baj, hogy nem beszél idegen nyelveket,
Karácsonnyal sem az a baj, hogy nem beszél idegen nyelveket,
és nincs olyan parlamentben vagy kormányban ülő politikus sem, akivel kapcsolatban minimum érdekes lenne az, hogy milyen nyelveken beszél, nem hogy fontos.

Csak erről egyszerűbb beszélni, mint a valódi problémákról.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Egyrészt nem venném egy kalap alá a két különböző generáció szülöttét

Nem is így kell őket összemérni, hanem a betöltött feladatkörük szerint.

 

De most itt az ifjú titán megoldásfelelősünkről van szó..

Akár még így is lehetne, ha nem tettél volna egy általános kijelentést: "Cserébe egy főpolgármestertől 2021 táján elvárható lenne egy középfokú angol nyelvvizsga mint minimum"

 

nála is elkélt volna a nyelvtudás, korrektül fel is vállalta, hogy hátrányt is jelentett..

Karácsony is felvállalta, ő még tovább is ment, tett egy ígéretet is...

Karácsony is felvállalta, ő még tovább is ment, tett egy ígéretet is...

..még amikor az egyetemen.. ott ugyanis ez alap elvárás.. :)

Akár még így is lehetne, ha nem tettél volna egy általános kijelentést: "Cserébe egy főpolgármestertől 2021 táján elvárható lenne egy középfokú angol nyelvvizsga mint minimum"

Valamit elnézhettem, mivel jelen pillanatban nekem úgy tűnik Tarlós nem főpolgármester 2021 táján, de biztosan én vagyok félretájékozódva. (ha minden áron a mondat technikai részébe akarsz belekötni). Ha a tartalmi része érdekel értenéd, hogy a főpolgármesteri pozícióhoz szerintem kifejezetten hasznos (és elvárható) képesség a nyelvtudás. És ez vonatkozik minden szóbajövő főpolgira, igen Tarlósra is, neki sem vált előnyére ennek hiánya.

Gondolom megzavar titeket az, hogy ha valaki kritikával illet egy személyt akkor az a kényszerképzetetek, hogy szükségszerűen szemet huny az alternatív(ák?) hibái felett. /szándékos feltételes mód, próbálok magyarázatot találni a viselkedés mögött, hogy egy pozíciót betöltő konkrét személy kapcsán hogy jön ide Tarlós/

Valamit elnézhettem

Ha jóindulatú szeretnék lenni, akkor azt mondom, hogy igen, elnézted.  Szó szerint ezt írtam az első reakcióm során: "Tarlós István? 2019-ben még nem volt elvárható ugyanez?"

 

Gondolom megzavar titeket az, hogy ha valaki kritikával illet egy személyt akkor az a kényszerképzetetek, hogy szükségszerűen szemet huny az alternatív(ák?) hibái felett.

Szó nincs arról, hogy egy kritika ne lehetne jogos, szerintem is baj, ha valaki nem beszél egy ilyen vagy hasonlóan fontos pozíció betöltésekor rendesen legalább egy világnyelvet (Vida - tó'mácsot kérek - Ildikóra emlékszel?), viszont te általánosságban írtál ("egy polgármester", ahol az "egy határozatlan névelőkét van jelen), ezért pontosan te voltál az, aki nem egy (azaz 1) személyt kritizáltál.

Lehetne egyébként feltételeket is szabni bizonyos pozíciók betöltésekor (és itt nem arra gondolok, hogy "benyomunk abba az állásba, de utána majd kérni is fogunk ezt-azt cserében"), és ezek a feltételek normális esetben meg is vannak, csak időnként ettől eltérünk ilyen-olyan törvénymódosításokkal (pl. Lex Borkai - de még sorolhatnám), mert valakiknek a jól felfogott érdekei ezt kívánják.

Ha jóindulatú szeretnék lenni, akkor azt mondom, hogy igen, elnézted.  Szó szerint ezt írtam az első reakcióm során: "Tarlós István? 2019-ben még nem volt elvárható ugyanez?"

szerintem csak úgy sugárzik belőled a jóindulat :)

Cserébe egy főpolgármestertől 2021 táján elvárható lenne

ezt az amúgy szerintem világos mondat töredéked cincálod tovább darabjaira.

ezért pontosan te voltál az, aki nem egy (azaz 1) személyt kritizáltál.

Most írtam le, hogy szerintem ez Tarlósnál is probléma. Idéztem tőle saját magáról jellemzést amiben elismeri, hogy ez probléma. Mivel most az aktuálisan regnáló fickóról van szó, ezért az ő kapcsán vetettem fel, hogy probléma. Ebből oda jutni, hogy "ezért pontosan te voltál az, aki nem egy (azaz 1) személyt kritizáltál." ez tényleg a bevett vádaskodás tipikus esete.  Az ilyen fordulatok célja -szerintem- az, hogy a triviális problémáról (nyelvtudás hiánya) személyes síkra terelje a beszélgetést és máris mehet az anyázás egymás között. (lásd "ezért pontosan te voltál az, aki [..]). Gyenge próbálkozás erre a keringőre kérj fel mást. Én a főpolgi és a nyelvtudás viszonyáról írok, a terelési kísérleteket meg szerintem hanyagold. Vagy ha személyeskedni akarsz indíts külön szálat / bejegyzést ..

Aha, problémát okozott, mert pl. tolmácsot kelle hívnia. 

De gyakorlati hátrány a város számára mi vol? Mi az amit nem tudott így elintézni, de angol tudással sikerült volna?

Csak hogy képben legyünk, mint vesztett Budapest Tarlós nyelvtudási hiányosságával, ha már szóba került, hogy az olyan rossz dolog.

Vagy nem igaz :)

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Nevetséges vagy. Írtál egy hülyeséget, amire rákérdeztem, azóta folyamatosan csak terelsz, ugyanakkor pont te vádolsz engem ezzel. Vicces... :D

Tőlem akár az is kiderülhet Karácsonyról, hogy még magyarul sem tud, hogy azt is ő írta, hogy "álamfő" meg "álomás", igazából nekem tele van a hócipőm mindkét oldallal, csak mulatságos, ahogy támadja egyik oldal a másikat amiatt, amivel kapcsolatban neki is vaj van a fején bőven :)

Nevetséges vagy. Írtál egy hülyeséget, amire rákérdeztem

további jóindulatú minősítgetése a felvetőnek, a tartalommal kapcsolatban semmi? Oké..

btw: én a helyedben örülnék, ha valaki megnevettet egy ilyen szürke esős napon :)

Nos igen, legyen itt az Economist eredeti szövege is:

"Gergely karacsony, the mayor of Budapest, and Viktor Orban, the prime minister of Hungary, could not be less alike. Mr Karacsony presides over the cosmopolitan capital; Mr Orban counts on the rural hinterland as his base. Mr Orban has near-total control over Fidesz, the party that has had near-total control of Hungary since 2010; Mr Karacsony owes his job to an ungainly alliance of six parties. The football-mad Mr Orban built a 3,800-seat stadium in his home village (population: 1,700); Mr Karacsony, a former academic, campaigned against an expensive athletics stadium in his city (population: 1,000 times larger). For anyone still struggling to tell the difference, Mr Karacsony helpfully points out that: “He is short and fat, and I am tall and slim.”

Ha lennénnek itt is olyan emberek, akik "still struggling to tell the difference" :)

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Szerkesztve: 2021. 05. 09., v – 08:27

Orbán tud angolul, én meg nem tudok.

Lassan visszatérhetünk azokhoz az időkhöz, amikor olyan emberek képviselték Magyarországot külföldön, akik egy kurva szót nem tudtak idegen nyelven beszélni. Mint a fogatlan Kovács külügyminiszterként. Mondjuk a foga(lma)tlanság Karácsonynál is stimmel.

trey @ gépház

Orbán beszél és ért angolul annyira, hogy tolmács (elferdítés) nélkül megértse, megértesse magát az EU-ban. Ez lenne a minimum egy miniszterelnöknél.

Ha már a body shaming olcsó eszközéhez nyúlt a Karácsony, akkor pedig nézzen először magára. Lenne helye az önkritikának.

trey @ gépház

Fontos is, hasznos is, megtisztelő is olyan jelentős orgánumnak nyilatkozni, mint a világszerte befolyásos The Economist. A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől.

Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna.

Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van.

Nem beszélve arról, hogy a visszafogottság amúgy is indokolt, hiszen magam is egyre kevésbé sikeres küzdelmet folytatok a vékonyság megőrzéséért.

Forras: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/4283657845000362

Van itt onkritika, meg kerned sem kell. :D 

Érdekes és tanulságos beszélgetés volt.

Ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek a mélyebb és tágabb összefüggések.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

https://telex.hu/belfold/2021/05/15/a-ceu-s-toka-gabor-szerint-karacson…

Ahogy nezem a helyzet bonyolodik.

Ugy tunik Karacsony csak feltetelezte, hogy orban jobban beszel az Oxfordi tanulmanyok es a Soros osztondija utan. Aztan ennyi maradt a skillbol: https://www.youtube.com/watch?v=bO9v8aKSj24

Siman lehet, hogy a vegen meg Karacsony angolja meg jobb is lesz, mint Mr iSync Szriii-nek. (Persze nem mintha szamitana, de azert remelem igy lesz.)

Origo. Es osszes videki kamulapban is megjelent.

Szamomra ennel joval egobb Soros osztondijas Oxfordi tanulas utani Angol alapfoku tudas. Amig nem hivtak fel figyelmet Karacsony angoljara, addig meg se neztem. Lehet ez is olyan lesz, hogy mutogatnak aztan a vegen meg kiderul, hogy fideszeknel van megis a kovetkezo schmitt pal is. Mikor legutobb buziztak egyet akkor is az derult ki, hogy a fideszes fofasz a legmelegebb. :)

Remelem minel tobb kamucikkel eloallnak, mert ezeknek mindig vicces vege lesz.

Orbánról hosszú videók vannak online, ahol angolul tárgyal, kommunikál, beszél. A fogatlanról (itt most egy kamu, Karácsony-féle elnézéskérés következik: elnézést mindenkitől, akit ezt megsértett) meg egy olyan, ahol Szijjártó segíti ki, amikor külföldi diplomatával kellett volna kommunikálni.

Ez meg a valóság.

trey @ gépház

Megneztem par ujabb videot. Kb olyan szinten van, mintha most kezdene angolul tanulni. Par eve 2-3 meg olyan szinten volt, mintha sosem hallott volna angolul beszelni senkit, de felolvassa a sok kulfoldi betut egymas utan, amit neki irtak.

Targyalokepes szinten nincs, de legalabb elkezdett tanulni es fejlodni. Ez is valami. De meg most sincs olyan szinten, hogy kiengednem Oxfordba angolul tanulni barmit, mert csak idopocseklas lenne.

 

Es jo tudni, hogy amit linkeltem videot az nem a valosag szamodra. De az origo alhirgyar meg az.

Nem érted. KaróGerő nyelvtudás nélkül is a jószándékú, nemeslelkű, Európai Értelemben Vett bezzegpolitikus. A Patás viszont folyékony angol beszédével is csak a faragatlan setétmucsai tuskó. :}

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Akkor ezek szerint nem nézted végig ezt a videot vagy nem beszélsz angolul. :}

https://www.youtube.com/watch?v=9WP8xzxH7YY

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Kb olyan szinten van, mintha most kezdene angolul tanulni. Par eve 2-3 meg olyan szinten volt, mintha sosem hallott volna angolul beszelni senkit, de felolvassa a sok kulfoldi betut egymas utan, amit neki irtak. Targyalokepes szinten nincs, de legalabb elkezdett tanulni es fejlodni. Ez is valami.

Meg mindig ugy velem, hogy kepes fejlodni. De ez nem oxfordi soros-osztondij szint. Most csak ez a beszed alapjan max kozepfoku tudas es kisiskolas alapszintu kiejtes. Nem mostani kisiskolasok, akik hallanak mar angol szoveget, hanem 30-50 evvel ezelotti kisiskolas szint, akik oroszul meg nemetul tanultak csak.

Na de nem is Karácsonyról próbálja terjeszteni a kormánymédia, hogy milyen ügyes, hanem  Orbán "no migrants more in" Viktorról - és ez adja a helyzet vicces abszurditását.

Valakiről, aki saját maga szerint se tud túl jól angolul lehozni egy cikket, hogy nem tud jól angolul nem egy nagy kihívás (bár, a kormánymédia szakembereinél minden az lehet)

Ellenben, ha a felszopott Viktorról találnak egy videót, ahol angolul próbál nyökögni, de kurvára nem megy nemki, na az annál viccesebb :D

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Nem tud túl jól = nem tud

Ellenben, ha a felszopott Viktorról találnak egy videót, ahol angolul próbál nyökögni, de kurvára nem megy nemki, na az annál viccesebb :D

47 éve beszélek magyarul anyanyelvi szinten, mégis fordult velem elő már olyan, hogy kerestem a szavakat. Magyarul. Biztos vagyok benne, hogy veled ilyesmi még sosem fordult elő.

trey @ gépház

azt hogy megerteteti-e magat, nem lehet tudni..megerteni egy jol beszelot, konnyebb. de sok jelentosege nincs, mert altalaban diplomatikus politikusokkal ul le beszelni, akik nem teregetik ki a szennyest orban angoljarol..a komoly targyalasokon meg alap a tolmacs es a szerzodeseket pedig ezerszer atnezik mind nyelvileg mind szakmailag.

en kessel villaval eszek, orban meg szotyit kopkod...

Neked sem sikerülne felszúrni a villára a szotyit..
Mekkora bugris bumburnyák az az ember, soha nem látod színházban, operában, egy kulturális programon, pedig a világ összes koncerttermébe elmehetne a "nemkormánygéppel".. Igénytelen, gumicsizmás téeszelnök, mindig is az volt a szememben, a változáshoz meg valamilyen igény kellene.. Na az nincs = igénytelen.

God bless you, Captain Hindsight..

Szerkesztve: 2021. 05. 09., v – 16:21

Elképzelhetőnek tűnik, h Karácsony magasabb, mint az óbudai kémény. Nehéz eldönteni! Mellé kéne állnia! Kész szerencse h nincsen tériszonya!

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Szerkesztve: 2021. 05. 09., v – 21:13

Europaban alacsony ferfiakat nem szabadna hatalom kozelebe engedni. Tul nagy az esely, hogy valami komplexusa van felnott korara. (Bar nem csak hatalmat, jogositvanyt sem adnek nekik, mert a pocsuk is kicsi es emiatt kompenzalniuk kell.  Aztan ez a csomo torpilla ezt a forgalomban teszi legtobbszor.)

Nagy atlagban kis embernek kis pocse van. Kivetelek lehetnek. Persze vannak onmegnyugtato mondasok, hogy nagy cirkusz meg mindenfele hulyeseg, amit te is irtal.

Nem azt mondom, hogy baj lenne, ha kicsi. Hanem azt, hogy torpillaknak a torpfaszuk es magassaguk miatt is komplexusa lesz (Europaban es minden egyeb helyen ahol azert magasak a ferfiak).

> Nagy atlagban kis embernek kis pocse van.

Tutatiszra, ez egy szakértő! Hát ez haláli.... ha egyszer fütyiügyi referensre lesz szükségem tuti megkereslek!  
Esetleg addig részletezhetnéd a szakmai kompetenciáidat!  Milyen módon tettél szert erre a speciális tudásra? Empirikusan?   

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Hát persze, h persze... 
Más fütyiügyisek hivatalból a kézmérettel vélnek összefüggést találni - és nincs okunk jobban kételkedni abban sem, mint amit te voltál szíves idereferálni.

https://nepszava.hu/i/16/10/1/1215590.jpg

Kinek van itt a legnagyobb ökle?
 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

De becsipodott neked. Gondolom kispocsu torpilla vagy. Vagy lehet, hogy homokos, mert ferfiak pocserol kepzelodsz es mindenaron probalod meggyozni magad, hogy orbannak van kukija es nem veszik el a hajban. Esetleg te lehetsz Orban fegyverhordozoja vagy a kukimeret lovagja, nem hagyhatod, hogy megbantsak okicsiseget.

(Amugy az sem kezmeret, amit mondanak, hanem kozepsoujj es tenyer alja kozotti tavolsag).

Hint: ha az a problemad, hogy balfaszok rosszul szoktak csinalni Azt, arra nem az a megoldas, hogy 185-rol 190cm-re emeled a tarskereson a minimum magassagfelteteledet. Sot, sok tarskereson nagy sikereket elero ketmeteres mar rajott, hogy minel jobb az agyban, annal nehezebben vakarja le azokat, akiket kalandnak szant, szoval erdekelni se fogja. (A jo oreg kereslet-kinalat fuggveny ugye)

Meg mindig nem az a baj onmagaban, hogy ki milyen magas. Hanem, hogy egy adott teruleten atlagmagassag alatti. Pocsmeret is atlagban kisebb az ilyeneknel. Aztan mind2 meret miatt komplexusa lesz es probal mindenaron kompenzalni es agresszioval hatalmat szerezni. Vagy gorcsosen bizonyitani a kulvilag szamara, hogy o mekkora ferfi.

Biztos, hogy van aki osztonein felulkerekedik. De jobb megelozni a dolgokat es hatalmat se kapjanak az ilyenek.

Attól, hogy a kis emberek között gyakoribbak a mindenféle komplexusok, még nincs értelme az általánosításnak.

Ilyen alapon az egykéket is letilthatnánk a hatalomról :D

Szóval bár alapja van, de hülye ötlet...

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Ha itt nem jönne szembe, nem is foglalkoznék vele. Ha már itt felbukkan és belefutok, a véleményem elmondom róla.

Már megint az van, hogy idehoztok valamit, amivel egyébként a kutya nem foglalkozna, aztán, amikor elmondom róla a véleményem, akkor meg az a baj.

trey @ gépház

A tenyek onnantol tenyek, hogy ala vannak tamasztva. Nem attol, hogy egy fidesz supporter az eterbe kiabal valamit. Ettol persze meg lehet teljesen/reszben igaz, amit mondott.

Az biztos, hogy karacsonynak nincs doktori cime. A tobbi korites valszeg kamu.

De nem is ertem miert ilyennel jonnek elo? Kellene lennie? Orban is megvolt nyelvtudas nelkul Oxfordban :D

"a kommunista évek egyik máig érzékelhető hatása, hogy nagyon rossz még egyetemi szinten is az idegen nyelvek ismerete."

 

1. kommunista eveknek nevezni a kesoi cocializmust, arra enged kovetkeztetni hogy a tobbi dumaja is hazugsag orban lanczi kutyajanak..

2. orban oregebb karacsonynal, de ra biztos nem vonatkozik lanczi elvtars megallapitasa, ugye? :DD

egy hozzászólás:

Van ilyen embertípus: csekély képességű, lusta, de nagyra vágyó. És mindig találnak jó- vagy rosszlelkű mecénásokat, akik tolnak egyet-egyet a pályáján.
Előbbiek szimpátiából, megelőlegezett bizalommal segítenek nekik, míg utóbbiak jól megfontolt érdekek mentén ("egyszer majd fogunk kérni magától valamit Pelikán et".) teszik ezt.
Kamugeri mindkét eset ideális alanya.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Hát, akkor lehet hogy nem kellene olyan cikkeket megosztanod, amiből az jön le, hogy a Fidesz csak faszságokkal tudja támadni Karácsonyt... így nyerte meg a fideszmédia Karácsonynak Budapestet is, émlékszel még az idétlenkedésükre, ami csak és kizárólag arról szólt, minden komolyabb értelem nélkül, hogy Karácsony mennyire alkalmatlan, de mögé már nem tudtak tenni semmit?

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Jaj, te kis naiv! Nem gondoltad te sem komolyan!

El kellene hallgatni, hogy a fogatlan (most már nekem sem kell szégyenkeznem az ilyen kijelentések miatt, majd legfeljebb elnézést kérek mindenkitől, csak az érintettől nem, ahogy Karácsony csinálta) Karácsony hazudott a fokozatával kapcsolatban, meg hogy a újbalos programja nem kellett a szülőfalujában, ahol elcsukló hangon (gondolom, saját maga hatása alá került) rebegte el, hogy Gyurcsány csicskásaként ő most a háta közepébe se kívánja, de elindul?

:D

Nekem ennek a szórakozásnak minden perce arany!

trey @ gépház

Jobban járt volna, ha meg sem szólal. Szekunder szégyent érzek. ˇˇ

Már pedig az az elvárás, hogy aki a főhatalomban van, az az anyanyelvén kívül feltétlenül beszéljen más idegen nyelvet, azt üzeni, hogy aki ma Magyarországon nem része a felső-középosztálynak, az ne is pályázzon a közhatalomra. „Én pedig baloldaliként ezen mélységesen fel vagyok háborodva” – tette hozzá.

trey @ gépház

Igen, egy olyan ember véleménye, aki sokkal jobban ért a politikához mint te.

Itt nem két egyenrangú vélemény találkozik, hanem egy szakemberé, meg egy dilettánsé.

Ezzel nincs gond, neked is jogod van a véleményedre, csak kezeljük a helyén.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Szerkesztve: 2021. 05. 18., k – 08:12

Ontopik:

Ha már a Karácsony-féle body shaming-nél tartunk, én emlékszem arra, hogy hogy fel voltak háborodva a Karácsony-fanok, amikor az önk. választás idején a szélhámos Berki felajánlotta cinkelésből Karácsonynak, hogy fizetne neki egy fogorvost, csak rakassa rendbe a hiányos fogsorát. Akkor az bezzeg otrombaság, gyökérség, szemétség, meg minden volt ... Így változnak az emberek ...

trey @ gépház

Hát, ha egy dolog van, amiben egyetértünk, az az, hogy Orbán úgy néz ki, mint egy teleszart zokni. Sosem rejtettem ezt a véleményem véka alá.

De, jó hír, hogy nem lóg ki a világon 4. legkövérebb magyar társadalomból.

Végül is Karácsonynak köszönetet kell mondanom: végre szakított az erőltetett PC-séggel, és EU-konformmá változtatta az egyenes beszédet. A kövér az kövér, az ütődött az ütődött, a néger az néger, a fogatlan az fogatlan, az angolul nem beszélő, az angolul nem beszélő ... most már csak a buzi az buzi kijelentésig kéne eljutnia és rendben is lennénk. Ha jobban belehúz, még szavazni is fogok rá!

trey @ gépház

Btw, a dagadt Churchill nyerte meg az UK-nek a 2.VH-t. Aztán ott van még Kohl kancellár, aki elérte az új német egységet.

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Állítólag egyszer Churchilltől megkérdezték, hogy mitől van ilyen jó egészsége, erre azt válaszolta: "a sport miatt, mivel sosem sportoltam".

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender ...

https://www.youtube.com/watch?v=Xg9aQvjMS60

(:

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Tulajdonképpen a fogatlan Karácsony ezt csinálta. Miért akarod mosdatni? Pont te, aki egy kis buzizásért, cigányozásért nem megy a szomszédba?

BTW: a te buzizásoddal, cigányozásoddal hogyan tudod összeegyeztetni a (kifelé) szivárványzászló-huszár Karácsonyt és annak a jelenlegi pálfordulását? Az olcsó elnézéskérését most hagyjuk, kibújt a szög a zsákból, ő is szereti a cinkelést. Nincs ezzel semmi baj, emberi dolog.

trey @ gépház

Szerintem csak tükröt tartanak. Én is pont ezt tenném.

En orulok legjobban ha neven van nevezve a dolog. Nem kell szepiteni.

+1 csak az a kár, hogy Karácsony beszart és kihátrált belőle gyáván (elnézést mindenkitől, akit megbántott), bár azért ott maradt az ördög a részletekben, mert Orbántól, az érintettől nem kért elnézést. Ennyit az őszinteségéről. 

trey @ gépház

Én sem, ha már valami elhagyja a számat, azért vállalom a felelősséget. Sajnos Karácsony egy színészkedő gyáva szar ehhez. Eljátssza a jólfésült úriembert. Sajnos vannak olyan felvételek, amik leleplezik, hogy ez csak a plebsnek szóló színjáték:

https://index.hu/belfold/2017/12/10/karacsony_gergely_a_faszert_hagytam…

Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.

[...]

Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

Az igazi Karácsony, amikor nem színjátszó szakkörözik. ^^^

trey @ gépház

De hát most írtam le:

  • Karácsony - egykori Gyurcsány tanácsadó (tény)
  • Klára úr = Gyurcsány férje, családban a nadrághordó, pénztáros (tény)
  • Fegyőr = egyszer akart keménykedni Gyurcsánnyal, akkor az hívatta, becsicskult (tény)

Ehhez képest te semmit sem írtál.

trey @ gépház

Nem tagadom, csak szerintem nem az, és senki nem bizonyította, hogy az lenne.

Tagadni akkor tudnám, ha bizonyítékaim lennének, hogy tuti nem, olyanom meg nincs (tekintve hogy valami meg nem létét elég nehéz bizonyítani, pl. te sem tudnod bizonyítani, hogy nem igaz, hogy Orbán Soros embere, és valójában a háttérben összejátszanak)

Ha vitázni szeretnél, az alapokkal kezdd.

És úgy tűnik, továbbra sem érted, amit írtam.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Jó, de hát pl. egyszerűen tudnád cáfolni ezeket:

https://www.origo.hu/itthon/20210514-karacsony-mar-2010-elott-gyurcsany…

Pl.

Rámutatnál, hogy Karácsony nem dolgozott a Miniszerelnökségen az adott időszakban. Családi cége nem kapott több tízmilliónyi értékű tanácsadói megbízást stb.

Ilyesmiket várnék.

trey @ gépház

Továbbra is érvényes amit fent linkeltem.

A vita nem úgy működik, hogy belinkelsz valami faszságot, hogy mások (jelen esetben én) azt cáfoljam meg, 

hanem próbálsz valami olyannak kezdeni, ami eleve alá is van támasztva.

Ha ezt fogod csinálni, tényleg sokkal egyszerűbb lesz.

Én sem küldözgetek neked random faszságokat, hogy cáfold meg, te se csináld.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

"Értem."

Ha ezzel kezdesz egy hozzászólást, valahogy mindig kiderül a végére hogy nem is.

"Mit is mondtál arra, hogy Karácsony Gyurcsány embere-e? Véleményed szerint?"

Most nem tudod elolvasni, vagy csak játszod a hülyét?

Ennyi kell csak:
- elolvasod, amit írtam
- gondolkodsz rajta egy kicsit
- és nem írod le az első választ, ami az eszedbe jut, mert az hülyeség
- gondolkodsz még egy kicsit
- megpróbálod felnőtt módjára megfogalmazni, amit szeretnél

Próbáld ki, tényleg jó lesz. Olvasd el amit írtam, gondolkodj rajta, ha valamelyik szavat nem érted, megmagyarázom.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Orban pont akkor volt a parlamentben, mikor Gyurcsany. Orban is Gyurcsany embere. Aztan Orban Soros-osztondijat kapott, tehat Soros embere. Teny, hogy Soros-osztondijas volt. Tehat csak akkor nem Soros embere, ha cafolod, hogy kapott osztondijat :) Linkelhetnem mindkettonk ervelesi hibajat, de te magad is rajossz.

Az pl. , hogy ez: "Karácsony hazudott" nem igaz, Karácsony soha nem állította magáról, hogy doktorija van (legalábbis erre eddig semmilyen bizonyíték nincs, mint ahogy arra sem, hogy használta volna a titulust)

Schmitt (úgy tippelem rá gondoltál Schmidt néven) meg lopta a doktori disszertációját, ami egyértelműen bizonyítható.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Esély tényleg van rá, hogy tudott róla, sőt igazából meg sem lepődnék, de az is tény, hogy eddig nincs egyetlen olyan videó, vagy általa írt szöveg, vagy bármi amit ő gyártott, amiben az állítja, hogy van ilyen végzettsége/így mutatkozik be/ez van a névjegykártyáján/bármi más.

Schmittnél megnézed a szövegeit, megnézed az eredetit, és látod, hogy lopta.

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Bizonyos szempontból mindegy, hogyan történt, mert egy demokratikus párt társelnökeként övé a felelősség a pártnak dolgozó emberek által elkövetett hibákért. Vagy ő, vagy a neki dolgozó ember támadási felületet adott az ellenfeleknek. Ráadásul olyat, amivel még Schiffert is meg lehetett szopatni, mert képes volt kinyögni, hogy 2021-ben egy népszerű nyelv elsajátítása pénz kérdése, nem szándéké.

:)

"egy demokratikus párt társelnökeként övé a felelősség a pártnak dolgozó emberek által elkövetett hibákért."

Ez egy érdekes ötlet, hogy egy párt elnöke minden pártnak dolgozó emberért vállalja a felelősséget, biztos könnyebb lenne egyetérteni vele, ha nem csak egy konkrét pártnál került volna elő :) 

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Az a baj, hogy számomra elképzelhetetlen, hogy nem úgy történik egy ilyen életrajz kitétele a webre, hogy első lépésként elkérik Karácsonytól az adatokat. Ha pedig NINCS neki olyan papírja, akkor valaki véletlenül a levegőből kitalál oda valamit.

Amit el tudok képzelni: Karácsonyt megkérdezték milyen végzettsége van. Az meg odalódította, hogy ez megvan (esetleg bízott benne, hogy meg lesz és nagyvonalúan megelőlegezte). De félreértés ne essék, ha így tett, akkor is hazudott.

trey @ gépház

Szerintem mindegy, hogyan történt. Valaki hibázott a csapatban, és ezen szavazatok veszhetnek. A vezető felelőssége olyan csapatot összeállítani, ami nem veszti a szavazatokat, hanem hozza. Ráadásul ők elvileg varázslatos hellyé szeretnék tenni a patás Orbán diktatúrájától szenvedő országot, így a szavazatok szerzése nem csak a saját érdekük, hanem a népé is. Minden egyes hibájukkal a magyar emberek szépséges, párbeszéddel teli jövőjéből törnek le egy darabkát. Célszerű lenne jobban odafigyelni, ha komolyan gondolják, hogy Orbánt "mindenáron" le kell váltani.

:)

"A közösségi oldalakon is figyelemreméltó az orosz aktivitás. Amikor - még a "migránsfrász" idején - a TV2 menekültellenes szpotokat tett közzé, a videók néhány óra alatt félmilliós nézettséget értek el. Később, amikor a Facebook és a többi közösségi oldal kilőtte az egyértelműen Oroszországhoz köthető álprofilokat, az ilyen tartalmak nézettsége néhány százra apadt"

 

(HVG)

Nem állítom, hogy a HVG az igazmondás legfőbb szakértője, de az origo szimplán és egyszerűen egy hazug pártproganda. Elég csak beleolvasni a linkelt cikkedbe és látszik, hogy hazug az egész.

 

Nem is értem, minek linkelsz ilyet. Legközelebb tolj valami normális forrást: pl valaszonline.hu vagy hasonló van esetleg? 

Miert kellene egyenkent cafolni? Gondolom tisztaban vagy vele, hogy erre megy ki az ilyen hazugsaggyar, hogy az ember reagaljon ra, igy kozbeszed targya lesz.

Siman ra kell hagyni origo/egyeb propaganda cuccokat. Meg ha lenne 100%-ban igaz cikkuk sem hinne sztem nekik senki, mert eljatszottak mar a bizalmat. A bizonyitasi kenyszer pedig azon az oldalon van ahol, allitanak valamit.

Szoval origo vagy ugyan azon korbe tartozo lapok cikkjeit nem hinnem, hogy egy normalis vitaban fel lehetne hasznalni, mint hivatkozasi alap.

Nem kell bizonyitanom semmit. Ha egy hazugsag/ferdites sem lenne ott, akkor sem. A bizonyitasi kenyszer naluk van, hiszen ok allitanak valamit. Forditva ulsz a lovon.

GYK:

Tehat peldaul, ha leirnak olyat, hogy

"Az asszonyvero Pelda Peter kapott 1 millio Ft-ot Parhuzamos Janostol."

Akkor itt az asszonyverot is bizonyitani kell. Az 1 milliot is es azt is, hogy Parhuzamos Janostol jott a penz. Ha ebbol a peldamondatbol az egyik szo igaz is lenne, akkor az nem bizonyitana a tobbit.

Ezt hivjak ujsagirasnak, hogy a teljes mondandojahoz tartozik hiteles forras. Addig meg csak egy blogpost vagy velemenypost, amire persze hivatkozhatsz, de ugy is kezeljuk, mint egy velemenypostot.

Dehogy! Te ülsz fordítva a lovon. Ez a szál egy nem linkelt, állítólagos HVG "cikk" ideidézésével indult. Tehát, ami abban olvasható, annak a bizonyítási kényszere náluk, az ide beküldőn van. Mivel se link, se komment, se bizonyíték nem volt. Arra írtam, hogy ilyet én is tudok. Érdekes, hogy te a reakcióba álltál bele. :D

trey @ gépház

Megmondom oszinten, hogy azt el sem olvastam, mert abban meg link sem volt, meg SummerXY irta :D Csak meglattam origo linket ahol mar a cime is kamu/ferdites/velemeny/tereles volt a  cikknek.

 

"Tehát, ami abban olvasható, annak a bizonyítási kényszere náluk, az ide beküldőn van. Mivel se link, se komment, se bizonyíték nem volt" - Ebben teljesen igazad van.

Hát, lehetett volna jobb is, ha a megszólított kormánypárti politikusok nem lettek volna gyávák kiállni és elmondani az ő gondolataikat is (de legalább a főnök gondolatait, ha mást nem) Karácsonyról. 

Abból főzünk, amink van :)

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Az Index hasonló nívójú több [mint] évtizedes tevékenysége után, a magam részéről jóváhagyóan veszem tudomásul az Origo által is felvállalt "stílust".  Remélem még 15-20 évig hasonlóan verik le az ellentáboron, az általuk felhalmozott törleszteni valót, az általuk meghonosított és így most nekik visszajáró hangvétellel! Nem tetszik nem kell olvasni, én sem teszem!

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

De az Index, a fuggetlensege alatt mindig kormanykritikus volt. Amikor Gyurcsany volt akkor azzal, mikor Fidesz, akkor pedig azzal. Ez igy van rendjen. Olyan dolgokrol tud irni, amit a hatalmon levo politikusok tesznek. 2/3 utan mar csak ok tudtak tenni barmit is. Igy kb csak oroluk lehetett irni. Tehat sajat 2/3-os tobbseg miatt sertodott be a sok csira.

Amugy, ha hasonlo lenne a stilus, akkor a telex es index minden cikket ugy irna meg, hogy:

Orban helyett az lenne irva, hogy "szexualis devinciak partjanak vezetoje" vagy "pedofilok tamogatja" "meleglovag" "kover torpe". De ilyen melysegekbe meg 444 sem ereszkedik. En amugy orulnek neki, ha minden cikkben felhivnak figyelmet, hogy tamogatjak pedofil haverokat, a drogos haverokat, a meleg haverokat.