Erőviszonyok

Az eddigi futamok alapján némiképp átértékeltem a dolgokat.

Élboly: Mercedes-Red Bull párharcból a Mercedes az erősebb. Jobb taktikai lépéseik vannak, Bottas összeszedte magát és jó 2. számú pilóta, ott tud lenni, hogy a taktikában építsenek rá. Peres-nek sajna nem megy, még mindig jobb mint Gasly vagy Albon volt, de nincs ott az élbolyban, egy-egy Ferrari, McLaren le tudja választani. Szurkolok neki, nagyon szeretem, de így tuti nem lesz több sansza. Egyértelműen Mercedes konstruktőri és Hamilton vb címre tippelek.

Felső-közép mezőny: Ferrari, McLaren. McLaren erősebbnek tűnik, de mindkét csapatnak erős párosa van, minden futamon realitás lehet a dobogó megcsípése. Ricciardo úgy néz ki megérkezett, majd eldől ő vagy Norris-e az erősebb. Ferrari-nál egyértelműen Leclerc az erősebb.

Alsó-közép mezőny: Alpine, Alpha Tauri, Aston Martin. A morzsákért küzdenek, Alpine tűnik a legerősebbnek, a reménykeltő első futam után úgy tűnik Alonso rebootja is pangó Schumacher reboot-szerű lesz, nem túl sokat mutat a versenyken, nem találja magát. Vettel kicsit előrekapott, de szerintem neki már vége, talán lassan realizálódik ez neki is. Lehet benne valami, hogy kontraszt anyagnak van Stroll mellé rakva. Cunoda frankó bemutatkozása után merő csalódás, valószínűleg nem csodagyerek.

Vége mezőny: Williams, Alfa Romeo, Haas. A Williamsnek Russellel van a legnagyobb esélye a pontszerzésre szerintem, de az is minimális. Lehet a szezon legnagyobb esélye volt a múltkori Bottas-Russel incidens, fogja még bánni Russel. Na meg az Alfa Romeonak Raikonnennel is van esélye, mindig benne van egy jó szereplés, a kocsi is stabilabb versenyeken, mint a Williams. A Haas a leggyengébb, Mick Sch jónak tűnik, el tudta kapni Latafit múltkor, nem kis teljesítmény. Mazepin nem itt versenyez, semmit nem mutat, annyiban van jelentősége, hogy épp kivel baszik ki. Legalább nem szürkül be a Haas, mindig foglalkoznak velük ;)

Hozzászólások

Reális helyzetértékelés szerintem.

A Red Bull szerintem eddig gyorsabb autó mint a Mercedes, de a futamokon jobb taktikájuk van, és Hamilton egyszerűen csúcsformában vezet, emiatt vezetik a pontversenyt. És igen, Perez nagyon hiányzik, legalább Bottast kéne vernie. Így valóban nem lesz több esélye, ha nem javul hirtelen. Szerintem Hamilton most rácáfol azokra, akik szerint eddig csak azért nyert, mert legjobb autója volt.

Ferrari legalább javított tavalyhoz képest, de így is csak a harmadik számú erők lehetnek maximum idén. Nekik már a jövő évre kéne koncentrálniuk főként.

Alonso nekem is csalódás egyelőre, azt gondoltam, hogy verni fogja Ocont. Hátha még javulni fog későbbi futamokon, nincs nagyon messze Ocontól azért.

Vettel tényleg gáz, talán ki kéne hagynia egy teljes évet, és utána visszajönni, nem tudom.

Schumacher szerintem is jó, eddig minden időmérőn verte Mazepint, minden futamot befejezett és mindig Mazepin előtt. Ez a Haas nagyon látványos a legrosszabb autó a mezőnyben, azért is szenzáció, hogy egyik futamon Latifi előtt végzett erőből.

Mazepin nagyon gyenge, úgy tudom valami szponzori pénzeket hozott, amúgy ha ez nem lenne, talán már le is cserélnék.

A magyar közvetítésekben azt sajnálom, hogy szinte alig beszélnek a mezőny hátsó részéről, pedig vannak, akik azoknak a pilótáknak drukkolnak. Ez szerintem hiba a magyar közvetítésekben, tényleg szinte semmi szó sem esik a középmezőny alatt lévő pilótákról.