[MEGOLDVA] Asztali DVD lejátszó 2021-ben?

Sziasztok,

retró filmnézéshez keresek DVD lejátszót, amit a TV-re kötnék. Aktuálisan kapható nem túl gagyit. Eddig a TV beépített gyári hangszóróit használtam, audió/hifi részen nem kell stúdió szintet tudnia a dvd lejátszónak sem (feltéve ha a dvd lejátszó kimenetét kellene megcsapolni), mert se külön erősítőm nincs, se profi hangfalam hozzá. Egy Edifier R1280T-t szeretnék befogni hozzá, ezt vagy a TV-re kössem (eddig nem sikerült megszólaltatni a samsung tv analóg audio output-járól) v. DVD lejatszóra?

Az LG DP132 -t tolják mindenhol a képembe. De csak analóg audio+videó kimenet van rajta, 1 HDMI már nem fért bele 8-9 ezer ft-ba. Illetve távirányítón fotó alapján még volume állítás sincs. Az eszközön semmi kijelzés (idő, play time stb), a drive motorjara is azt írják hangos és hamar tönkremegy mert nincs kibalance-olva rendesen. Vagy szarjam le, és 8 ezerért arra a pár retró dvd-mozizós estére elégedjek meg ezzel is?

Gyári eredeti 2-es régiókódos filmeket, és írott lemezeket DVD+ -R / DL stb. is pakolnék bele. Xvid-et jó ha tud, H264/MKV gondolom már a Blueray lejátszók territóriuma, nekem meg olyan lemezen viszont nincsen...

Update: Végül BD lejátszó lett, köszi  mn3monic a Panasonic DMP-BDT161-t, nagyon fasza kis cucc!

Hozzászólások

Most ránéztem az egyik webshopra, 11-ért már van HDMI-s LG lejátszó. Szerintem ezt a különbséget megéri... de a helyedben elgondolkodnék valami Blu-Ray lejátszón is, ha már ODD.

Ha házi-mozi erősítőre teszed, nem nagyon lehet különbséget felfedezni, az LG DP542H és a sokszorosan drágább más lejátszók képminősége között. (Persze feltételezve a DVD-n rögzített filmek ismert minőségkülönbségeit, és ott van inkább a "kutya" elásva.) Használtam évekig Cambridge DVD-t 8x annyiért, Most a második azonos LG típust használom. Igaz ennyiért csak kb 4-500 DVD lejátszására volt elég "egységenként". Nálam egyszerűen szétesett a mechanika. (A Cambridge ilyet nem tett, ott viszont a végén a képfeldogozó proci adta meg magát. (A javításán 4 LG-t megvehettem volna. Döntöttem...) DVD-re én nem "trengálnék" drágább Blu-Ray lejátszót, nem lesz jobb a képminőség tőle a tapasztalataim szerint. - (Legutóbb írott "Kecskebűvölő"-t játszottam róla. Probléma nélkül vitte, mintha nyomott lemez lett volna, pedig sok évvel ezelőtt írtam ki. - Én csak AZO-s Verbatim lemezeket használok, azok az írott részen sötét lilás-ibolyás színben pompáznak.)

Nem azért ajánlottam a BD lejátszót, mert esetlegesen jobb lesz a minőség, hanem hogy ha már van egy lejátszó, akkor legyen lehetőség olyan lemezek megtekintésére is. Az árkülönbség elég kicsi szerintem, főleg ha valaki egy használt eszközt vesz. Akár egy használt PS3 is megteszi.

Miert nem .iso-t jatszol le valami sbc-vel?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2021. 05. 03., h – 16:17

Egy ITX házba épített gép nem játszik? Van ITX-es házikó is 5,25-ös bővítőhellyel, pl SHARKOON SharkZone C10, bár nem egy szuper minőség és feszesen fér el az LG DVD írtóm, de lehet kutatni mást is.  MicroATX-ben is vannak nagyon kompakt házikók, és abba már az alaplapok se vészesen drágák, ha meg vannak elfekvőben alkatrészek, akkor max a hűtést kell még hozzá válogatni, meg energiagazdálkodással játszani. Tudom, macera manapság, de formátum támogatásban és analóg hangkimenet kezelésében még mindig ez lesz a nyerő.