Hogyan vállalkozz

Nem fogom megmondani sem a tutit, sem bármit. Viszont van egy elég hiteles "kolléga" akinek a mondandója sokaknak jó lehet. Az eddigi videóit megnéztem, csak bólogatni tudok. Ha kritizálnom kellene az illetőt az csak a főbevétele miatt lehetne, ugyanis humánerőforrás közvetítéssel/kölcsönzéssel foglalkozik, amilyen profilú cégből még nem láttam tisztességest, persze ettől még létezhet. Minden estre a téma után érdeklődőknek ajánlom a csatornát:

https://www.youtube.com/channel/UCSX3qpNHQ3qExS3lzGiNNjA/videos

Hozzászólások

"Denholm Reynholm:
When I started Reynholm Industries, I had just two things in my possession: a dream and 6 million pounds. "

:)

Amit mond, szimpatikus (ne higyj nekem, gondolod át stb). Ahogy mondja (pörögve, darálva) kevésbé, leginkább ügynököknél tapasztaltam ilyet, amikor az a stratégia, hogy belefullasszanak az információba és ezzel építsenek bizalmat + eltereljék a figyelmet a sikamlósabb kérdésekről. De ez lehet, hogy csak ízlés dolga.

Ami kérdés, hogy miért csinálja? Ha sikeres, nincs szüksége az önpromóra. Ha "csak" tanítani szeretne, visszaadni a társadalomnak, vagy kiélni az excentrikusságát a "home office" alatt, ahhoz nincs szükség erre a "celeb brandépítős" stílusra, sem az oszd meg/like-old/iratkozz fel/támogass/stb maszlagra ami ugye az online marketing és a content monetizáció alaplépése.

Lehet, hogy valahol megválaszolta, de csak a linkelt videót néztem meg + a következő kérdezz-felelek részből valamennyit.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Szerkesztve: 2021. 04. 15., cs – 15:31

Oregon pont ma jutottal eszembe!

Neztem az egyik kereskedelmi csatorna sorozatanak a 3. evadat es le mernem fogadni, hogy teged lattalak benne... Lehetseges ez? :)

SZVSZ: ez csak a promó, bevezetés. Jó pár videó múlva elképzelhetőnek tartom lesz fizetős szolgáltatása. (Mostanában előfordul az ilyen, akár pl tőzsde tanítással kapcsolatban is).

Nekem is ez volt az első benyomásom. Olyan profi szinten van megcsinálva a videók elején a bevezető, ahogy a videók képi minősége is (laikus szemmel) nagyon nem a kezdő szintnek tűnik. Egyszóval valószínűleg viszonylag sok idő / pénz ment bele. Ezek ellenére elég rövidek a videók, holott gondolom lehetne ennél jóval többet is beszélni a felvetett témákról. A kb. harmadik, negyedik videó után kerestem is a leírásban, hogy hol lehet esetleg a fizetős videókra feliratkozni és mennyiért. :)

Lenne egy egészen offtopic kérdésem, amihez most hadd ne kelljen thread necromancerkedni, viszont e-mailben sem akarom kérdezni, mert lehet mást is érdekel a válasz. Sokszor írod, hogy szerinted az elne az optimális, ha az ember maximum 2-3 havi fizuját költené autóra. Ok, de mennyi időre nézve? Gondolok itt arra, hogy egész más a 2-3 hónap, ha mondjuk valaki 3-5 évente cseréli az autóját, egész más, ha 10 évente és egész más, ha 15-20 évig is használ egyet.

(Egyébként még anno az ingatlanos topic kapcsán vetődött fel bennem a kérdés.)

Szerkesztve: 2021. 04. 27., k – 22:34

Hamu a fejemre. Nekem ez most lett Szabó Péter:

https://www.youtube.com/watch?v=BBl3Lmt5o7o

Ez a  videó számomra túl spirituális. Meg kell említenem a kicsit spirituális is sok nekem. Érdekesnek tartom, hogy mindenhol erőszakot lát. A pozitív hozzáállást üldözi még, ha az a cselekvésből mint örömforrásból származik is, mert ezt nem igazán veszi figyelembe. Azzal egyetértek, hogy aki magát nem tudja becsapni, az ne tegye.