Win 10 - Tiltott értesítések újraengedélyezése

Sziasztok!

Van egy kis gondom. Az általam írt alkalmazás időnként értesítést küld a felhasználónak az értesítési területen. A felhasználó volt olyan ügyes, hogy rákattintott, hogy az alkalmazás összes értesítésének az elrejtése, ettől kezdve ugye nem jelennek meg a program értesítései. De közben a felhasználónak mégiscsak szüksége van rájuk.

Hogyan lehet újra engedélyezni?

Eddig egyetlen javaslatot találtam (de azt jó sokszor), de nem vált be: sajnos az Értesítések kezelése ablakban az Értesítések megjelenítésére jogosult küldők részben nem szerepel az alkalmazás!

 

Az op rendszer Win 10 minden frissítésével.

Gábor

Hozzászólások

Meg kell várni annak a frissítésnek ami elbassza az értesítéseket a javító frissítését, az majd reseteli az értesítés mezőt, és kész.

Vagy újra kell telepíteni a windowst, úgy tudom, hogy a major frissítések ezt rutinból tolják, szóval ez se lehet nagy kaland.

De nem értek hozzá, szóval biztos van jobb módszer is, biztos van valami registry hack erre, de én nem ismerem.

Bocs, tudom, ez neked most nem vicces szitu. Sajnos homokra építve a legerősebb vár is megszívja.

Na, azt hiszem, találtam megoldást a problémára, de nem triviális.

Első lépésként a Tálcabeállításoknál A tálcán megjelenő ikonok kiválasztása funkcióban megtaláltam az alkalmazásom, itt azt mondtam neki, hogy mindig jelenjen meg a tálcán.

Második lépésben elindítottam az alkalmazást és beállítottam, hogy mutassa a figyelmeztetést. Ekkor megjelent az óra mellett az alkalmazás ikonja és ha ekkor megnézem az Értesítések kezelése ablakot, akkor már szerepel az alkalmazásom az Értesítések megjelenítésére jogosult küldők között, ahol vissza tudom engedélyezni azt.

Nem hiszem el, hogy ennél jobban el lehetne egy ilyen dolgot bonyolítani...