Covid téma: Engeded-e (engednéd-e) iskolába a gyerekedet ápr 19 után?

Fórumok

látva a napi halottak számát én úgy vagyok vele, hogy engem és a családomat még nem oltottak be, meghalni nem szeretnék sem szövődményekkel élni, szóval egyértelműen arra húzok, hogy nem szeretném még, hogy iskolába menjen a gyerek.

 

(boltba sem járok, távvásárlás van és bár ajtóig szállítanák, ajtótól messzebb lerakatom és ha elmennek, kimegyek érte. én itt a hupon is azt írtam már kb egy éve, hogy az a lényeg, hogy akkor nem akarok kórházba kerülni, amikor rohadt sokan vannak ott és most sokan vannak ott)

Hozzászólások

doktor orbán doktor viktor mindenkit meggyógyít, higgy neki..

Sajnos mi sem vagyunk derulatoak. Az remek, es nagyon orulok, hogy szepen halad az oltakozas, de fel nem fogom, hogy miert az (elsosorban idos) oltott felnottek szamahoz kotjuk a 18 ev alatti gyerkocok napi 8 oras osszezarasat, a tanarokkal szembeni pokhendi, megalazo es ertelmetlen fricskakat mar meg sem emlitve (valakinek biztos jo). Igy ha nem valtoznak a szamok erosen, akkor marad az orvosi igazolas (mert a szulo ugye nem donthet ugy magatol, hogy otthon tartja a gyereket jarvanyugyi helyzetben), aztan 250 ora felett meg majd osztalyozo vizsga. Es kozben bizom benne, hogy tovabbra is sikerul minden megfertozott gyermeket megmenteni az egyebkent minden tiszteletet megerdemlo egeszsegugyben dolgozoknak (szemben az ezt csak igergetokkel), es nem az utolso utani pillanatban kezdenek majd kapkodni, mint a kismamaknal tettek. Persze megertem azokat a szuloket is, akik nem tudjak otthon tartani a gyerek(ek)et, es ez meg nehezebb lehet -- mi szerencsere meg tudjuk oldani.

Tessék regisztrálni. Tessék minden rokont, ismerőst, szomszédot regisztrálásra bíztatni.

A hónap végére 4 millió, az ország lakosságának a ~fele legalább 50-70%-osan védett lesz (első adag).

https://mandiner.hu/cikk/20210408_gulyas_gergely_kormanyinfo

Nade ha regisztrálsz és azonnal sorra kerülsz, onnantól másfél hónap általában bármelyik oltástípus teljes hatásának felépülése. A részleges, meg kezdeti védelmet értjük, de attól még 10 napra minimum kieshetsz és rögtön otthonmarad a gyerek is, meg a teljes család... A részleges vagy kezdeti védettséghez 2-3 hét kell alaphangon. Amelyik tanár mondjouk tegnap vagy ma kapta meg, az 19-én elég messze lesz bármi ilyentől.

Igen azt is mondják, hogy aki tünetmentes (pl. gyerekek elég sok esetben) azok alig-alig fertőznek. Ezzel szemben, a másfél napig lázas gyerektől a "klasszik" verziót simán elkaptuk novemberben. Speciel szerencsések voltunk és egész enyhén 2-3 hét alatt elvonult, de azért volt para, hogy vajon bevadul-e. Most a britt meg különösen hajlamos vadulni, hát köszi.

Külön érdekes felütést ad ennek, hogy igen sokan már mindentől függetlenül kapják az oltást vagy kapják az időpontot a jövő hétre és akkor hátha hazahurcolja a gyerek.

A remek youtube videjó a témában, mint oltások hatékonysága és védőképesség vagymi (efficacy azaz effikaszi): https://www.youtube.com/watch?v=K3odScka55A

Első adag nem ad teljes védettséget, kár a 4 millióval dobálózni, főleg, hogy már azt rebesgetik, hogy kínaiból időseknek akár három oltás is kellhet. Regisztráció megvan, de mivel nem kértem az oroszt, szerintem valahol a sor végén lehetek, hiába vagyok idős. Szóval a hurráoptimizmusodból vegyél vissza kicsit.

"Első adag nem ad teljes védettséget ..."

Ezen az alapon második sem. A Pfizer első adag után két héttel 80%, a második után két héttel megy fel 95%-ra. Ez sem teljes védettség.

Az AstraZeneka meg két oltás között 12 hét eltéréssel véglegesen tud annyit, mint a Pfizer első adagja: 82%. Rövidebb idővel a két adag között meg 6x%.

A Jannsen egy adagja után (ebből nincs második) meg marad 67% a maximum.

A kínai a végén 78%, orosz 91% és a moderna meg 94%.

Egyik nézőpontból egyik sem 100%-os*.

A másik nézőpontból meg, ha J&J egydózisos vakcina védettséget ad, akkor a végén az összes többi jobban teljesít, de az első oltásaik is tudnak annyit, mint a Jannsen. Szóval ha elfogadjuk, hogy működik az egyadagos védőoltás, akkor a többi első dózisával is ugyan így kellene tenni.

* A védettséget tünetes megbetegedésre számolják, a kórházba kerüléstől vagy akár elhalálozástól mindegyik 99% felett megvéd a beadás után két-három héttel.

A Johnson & Johnson vakcina elég érdekes. Olyan, mintha a férfiak Black & Decker, a gyermekek meg Haribo vakcinát kapnának. Mondjuk a Modernánál sincs komoly oltóanyag gyártási tapasztalat, de ez azért bizarr.

 

Lesz itt még Tesco gazdaságos COVID-19 vakcina is. Úgy tűnik jó biznisz a dolog.

A Johnson&Johnson világcég, a Janssen Pharmauceticals tulajdonosa. Azaz a Janssen vakcina az ugyanaz, mint a J&J. A J&J nem csak tusfürdőket gyárt ám.
A Janssen Pharmauceticals pedig eléggé komoly cég a területén: https://en.wikipedia.org/wiki/Janssen_Pharmaceuticals#Drugs_developed

"Ha nem érzed a különbséget, akkor remélem, a második adag oltásodat majd felajánlod másnak."

Miből gondolod, hogy szerintem nincs különbség?

"Ha pedig nem így van, akkor ezt a hozzászólást felejtsük el."

Azért, mert valamely adat hibás (melyik lenne az) vagy azért, mert a leírtak igazak csak nem tetszik neked a valóság?

ezt mondjuk nem ertem. a kinain kivul mindegyik arra a tuskefeherjere tanit meg, csak a tanitasi metodus mas. ha mutasban ugyanaz a tuskefeherje, akkor _elvileg_ adott vakcina ugyanolyan hatekonysaggal ved az ellen mint az eredeti virus ellen. hol van elrontva az elmelet ha megse ugyanugy ved?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Gratuláljatok az oroszoknak, hogy még mindig nem voltak képesek EMA jóváhagyást elintézni.

Mellesleg gratuláljatok a kínaiaknak is, mostanában érdekes 'vádak' kerülnek napvilágra, hogy talán nem is igazán hatásos a termék, de legalább drága, és sokat lehetett belőle lenyúlni. Természetesen jogellenes szerződéssel. https://www.valaszonline.hu/2021/04/12/sinopharm-tuza-mate-feljelentes/

Na most ha ezek esetleg igazak, és kiderül, hogy túlárazottan vettünk az állítotthoz képest sokkal kisebb hatású oltóanyagot bevizsgálás nélkül, akkor mi lesz?

"most ha ezek esetleg igazak, és kiderül, hogy túlárazottan vettünk "

Most mi van? Azért ennek tudásához nem kell észkombájnnak lenni. A mostani illibsi rendszer a lopásra épül. Az lenne a különös, ha nem lopnának...

 

"az állítotthoz képest sokkal kisebb hatású oltóanyagot "

hehe, ilyen nem derülhet ki. Az illibsi rendszer másik alapja a hazugság.

kínai ára - nem tudom, hogy túl árazott-e, de akkor lenne a korrekt az összehasonlítás, ha levonnánk a tű és a fecskendő árát, mert nem csak egy ampulla van a dobozban, hanem kompletten fecskendővel.

Gyártás technológia is macerás tovább tart, többet kell ellenőrizni és sokkal több a gyártási selejt..

Ára persze nem garancia a jóságra..

For Whites Only meeting room!

Kölön tű+fecskendő 1 darabos ára < 20 Ft. (Utánanézhetnél, mielőtt okosságokat állítasz!)

A stróman cég 54.000.000.000 forintot kaszált a kínai szállítmányon. Ez mondjuk 5400 Ft költség minden magyar ember számára, beleértve a határon túliakat is. (Kérlek, apróbb kerekítési hibáktól tekintsél el!)

A selejtről nincs információm. ;)

Tekintve, hogy veled ellentétben én nem vagyok vírusszakértő, valami referenciát kell találnom. Az nagyon jól látszik, hogy az itthoni engedélyezés gyakorlatilag politikai nyomás alapján történik, azt kénytelen voltam elvetni. Ezek után mi marad? Drukkoltam a szputnyiknak, hogy kapják meg az EMA engedélyt, nem jött össze egyelőre. Ennyi a történet, gratulálj nyugodtan. Mennyivel jobban jártak azok, akiknek a kormány szava szent, aztán esetleg a kínaival ráfaragtak, igaz? Ezzel együtt lehet, hogy a szputnyik visszautasításával rosszul döntöttem, ez benne van a pakliban. Örülj neki, hogy te ilyen magabiztos vagy, és jobban el tudod dönteni, mi jó, és mi nem, mint a szakemberek.

" EMA jóváhagyást elintézni"

nehéz lesz, nem az oroszokon múlik, mert EMA most kitalálta, hogy szerintük kényszer alatt vállalták "önként" a teszt alanyok és hogy  ezt ki kell vizsgálni..

Gondolom, megkérdezik mind a húszon valahány ezer embert..

EMA engedélyek csak, azért fog felgyorsulni, mert a Bajor tartomány is berendelt 2milliót és egy francia tartomány 500ezret..

talán ők meg fogják sürgetni az EMA-t..

For Whites Only meeting room!

Igen engedem. Be sem kellett volna zárni. A gyermekek immunrendszere a közösségben edződik. Nem a mutánsok mutánsának a mutánsa veszélyesebb a gyerekekre, hanem a gyerekek immunrendszere van legyengülve a bezártság és a közösségi banális fertőzések hiánya miatt. 

 

Vagy kurva gyorsan kinyitjuk az iskolákat és visszatérünk a normalitáshoz, vagy az iskolát mint olyat kb örökre elfelejthetjük és maradnak a gép előtt 0-24 -ben görnyedő tápos zoomzombik.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Még a járvány elején olvastam tanulmányokat, hogy a kisgyermekes szülők védettebbek az átlag populációnál, pont azért mert a gyermekek az óvodából, iskolából hazahozzák a banális náthát okozó koronavírusokat, így meg van egy kevés keresztimmunitás a SARS-COV2-re. Pont a gyermekeket lehetne "használni", mert úgy viselkednének mint a két lábon járó védőoltások. 

A 2009-es H1N1 járvány is úgy halt el, hogy szerencsére pont akkor cirkulált egy ártalmatlan RSV vírus, ami kiszorította. ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20158981/ ) Most nincsenek ártalmatlan náthát okozó vírusok, mert ezen vírusok fő terjesztői éppen otthon ülnek a négy fal között és a monitort bámulják, ahelyett, hogy vidáman szaladgálnának az iskola udvaron.

Persze lehet továbbra is bízni a kormányban, meg a szakértőkben, eddig is bizonyították a hozzáértésüket. Természetesen mindenki vegye fel az oltást, hamarosan vége lesz. ( Spoiler: soha nem lesz vége )

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Pont ez a baj, hogy nem visznek haza semmit, még ártalmatlan, banális náthát okozó vírusokat sem, ami kicsit is edzésben tartaná a felnőttek immunrendszerét.

Egyébként érdekes péntek reggelenként körülnézni pl a nyíregyházi piac környékén. A nyugdíjjasok egymás hegyén hátán tolongva mindent összetapogatva, boldogan beszélgetve, pletykálkodva élik a saját közösségi életüket, a gyerekek meg bezárva a négy fal között, az ő közösségi életük meg gyakorlatilag nulla.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

amit írsz erre van valami bizonyíték is? Jól hangzik meg van is benne logika (szóval akár még igaz is lehet) de nekem egyelőre úgy tűnik, hogy a nyugdíjasok haltak meg nagyrészt. Vagy akkor a nyugdíjasokat kellett volna összehozni a gyerekekkel, akik iskolába járnak? Vagy most mi van?

Itt linkeltem a tanulmányt:

https://hup.hu/comment/2615499#comment-2615499

Itt van kicsit emészthetőbb módon:

https://qubit.hu/2021/03/23/a-kozonseges-megfazast-okozo-virus-kisopri-…

 

Talán ez a legfontosabb bekezdés:

Hogy mindez hogyan befolyásolja majd a vírushelyzetet az előttünk álló teleken, egyelőre nem tudni. A koronavírus valószínűleg nem tűnik el, míg a további fertőzések, amelyek a világjárvány időszakában nem tudnak terjedni, valószínűleg megerősödve térnek vissza, mert az ellenük kialakult immunitás elhalványul. 

Lefordítom neked: Ha a gyerekek nem térnek vissza sűrgősen az iskolába, akkor az eddig megszerzett immunitásuk teljesen elhalványul, gyakorlatilag hullani fognak, mint a legyek, nem csak a SARS-COV2-től, hanem az influenzától meg a közönséges eddig banális megbetegedéseket okozó vírusoktól is.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Igen feltételezés, de tudod mit, mutatok konkrétumot:

https://mailchi.mp/tomwoods/txphoto?e=d818e7e0dd

Nézd meg az első képet. Texasban készült pár napja. Texasban és Missisipiben március elején teljesen eltöröltek mindenféle korlátozást. Se maszk, se oltás propaganda, se távolságtartás. Teljesen visszatértek a normalitáshoz.

Majd nézd meg a második képet a napi koronavírus esetszámokról. Rajta Texas és Missisipi állam, ahol eltörölték a korlátozásokat. Illetve Michigan, New Jersey, New York államot, ahol még szigorú korlátozások vannak érvényben.

Ez a videó is pár napja készült Texasban:

https://www.youtube.com/watch?v=SeuVZ9fdUNM

Mint ha nem is ezen a bolygón lenne. Európában meg megy a foci EB kapcsán a vita, hogy hány kisérleti egeret engednek majd be oltási könyvvel, szájkosárban.

De megint elmondom, természetesen mindenki vegye fel az oltást, hiszen a mi kormányunk/szakértőink tévedhetetlenek, ezerszer bebizonyították már.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Szerintem az igazság a kettő között van. Az már elég jól látszik, hogy kik a veszélyeztetettek (öregek, krónikus betegek, elhízottak, ilyesmi). Őket maximálisan védeni kell: maradjon otthon, viseljen FFP2 maszkot, kapjon oltást, stb., meg az is, akik a közelükbe mennek (ápoló, ételfutár, családtag, stb.). Mindenki mást békén lehetne hagyni, éljenek egészségesen, egyenek D vitamint, és ennyi. Jó esetben ők nem kerülnek tömegesen kórházba, kihordják lábon. A full korlátozásokhoz képest a rizikós réteget még jobban megvédjük, és közben nem verjük szét a többi ember életét. Persze lesznek, akik rosszul sorolják be magukat valamelyik csoportba. Akinek semmi baja, de fél, hát védekezzen, kaphat oltást is mert miért ne (végülis elég hasonló módon megküzd a kórsággal az immunrendszere), akinek meg van baja, de nem védekezik, hát az elég baj, magával és az ellátórendszerrel tol ki.

Disclaimer: nem vagyok epidemiológus, ezért lehet, hogy ez teljes baromság, de én csak mindenkinek jót akarok. (Ettől egy picit jobb lenne, ha lenne elég bevált oltás mindenkinek hamar, mert akkor azt támogatnám.)

Nagyjából én is így gondolom. Azonnal minden korlátozást megszűntetni. A teszteket azonnal leállítani. A tesztek árából lehet szociális munkásokat alkalmazni, akik a veszélyeztetetteket, illetve az olyanokat akik a félelem miatt otthon szeretnének maradni "kiszolgálják". Bevásárolnak, ügyeket intéznek stb... 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Anyósom szomszédja most halt meg koronavírusban.

A háziorvos szerint tünetmentes COVID volt, amire ráoltottak, az vitte el.

Jobb, ha tudod, hogy az oltási program és a halálozási számok között van összefüggés.

Az összes gazember háziorvos antitest vizsgálat után oltakozik, ők ugyanis képben vannak, hogy mi hová vezet.

Anyukám kovidos, kórházban van, viszonylag enyhe tünetekkel megúszta. Oltva nem volt, mert a sok krónikus betegsége miatt nem merte felvenni az oltást. Apám felvette, jövő héten temetjük. Elég gyakran beszélek anyukámmal telefonon és a 8 ágyas kórteremben általában 3-4 olyan beteg van, aki oltás után 2-3 héttel kerül be, kifejezetten súlyos tünetekkel. Tegnap egész délután egy 65 év körüli hölggyel küzdöttek az orvosok kb. élet- halál között volt. Szintén oltás után 2 héttel került be és tiszta pillanataiban azért sírt, hogy miért hagyta magát beoltatni.

De természetesen ez csak egy kiragadott példa és valószínűleg csak a véletlen műve. Mindenki hallgasson a szakértőkre és lehetőség szerint vegye fel az oltást. Szakértőink jót akarnak és számtalanszor bizonnyítoták hozzáértésüket, rátermettségüket.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Correlation != causation

Teljesen hihető, hogy az utóbbi pár hétben rengeteg idős és krónikus beteg kapott oltást, és ettől függetlenül folyamatosan idősekkel és krónikus betegekkel vannak tele a kórtermek.

Amúgy azért jó lenne tudni, hogy mi állhat a konkrét esetek hátterében. Az oltás önmagában cseszte szét őket, vagy volt egy lappangó covidjuk és arra kaptak oltást és az okozott gondot, vagy az oltás egyszerűen csak hatástalan volt?

Azt tudom, hogy az influenza oltást sem véletlenül influenza szezon előtt adják. Járvány kellős közepén beleoltani nagy tömegben embereket.... khm...kurva jó ötlet, viszont látjuk a görbéken.

Igen tudom elvileg a kovid nem szezonális, de az. Majd figyeljük meg nyáron el fog tűnni majd ősszel visszatér, természetesen a hivatalos propaganda szerint, a nem oltottak miatt tér majd vissza. Kurvára nem ahhoz van köze, hogy az összes koronavírusnak ősszel és tavasszal van szezonalitása.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Nekem valami nem stimmel a dologban.

 

Az elmúlt fél év alatt 2-szer folyt az orrom és prüszköltem, de úgy gondoltam kisebb nátha. A hivatalos statisztikák szerint nátha alig van manapság, mindenki koronavírusos.

Igazából nem rohantam azonnal PCR tesztet csinálni, de kíváncsi vagyok, hogy ha megtettem volna, mi lett volna az eredménye.

 

Van egy sanda érzésem, hogy a náthás betegeket is beleszámolják a koronavírusosok közé.

Ráadásul egyik rokonnál a családban négyen betegedtek meg egyszerre, hárman koronavírussal, egyvalaki nem. Anyukámnál elmentek az ízek, de koronavírust nem sikerült kimutatni.

 

Nem vagyok meggyőződve, hogy a COVID betegek diagnosztizálása itthon toppon van.

Elborul az agyam mikor látom, hogy ilyen érvelést. Mert ugye van igazságtartalma, csak hát tudjuk hogy baromság, hisz az elmúlt 3 hullám görbéje mind követte a kontaktus korlátozásra hozott intézkedéseket. 

A harmadik csak azért nem jelentősen, mert hibásan és késve intézkedtek és az emberek is rezignáltan álltak hozzá (pl. első hullámnál számolták az embereket a piacnál) 

Nem zavar, hogy van véleményed, de ha lehet nézz körül a világban, mert a nyíregyházi piac szemrevételezése nem mindig hoz megfelelő eredményt (bocs tudom hogy nem szép, de hát te írtad ide ezt a baromságot)

Tudom, hogy szerinted az egész lezárás baromság, de ugye a számok nem segítenek neked ebben. 

Akkor kérlek segíts nekem az alábbi görbében:

https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/texas/

Tisztán látszik, hogy egy hónapja feloldottak mindent korlátozást és hogy megindultak felfelé a számok. Ja nem, épp az ellenkezője történt!

De tudod mit, ne erőlködj Faucci sem érti, nem hiszem, hogy akkor neked menni fog:

https://nypost.com/2021/04/10/fauci-not-sure-why-texas-doesnt-have-covi…

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Persze, persze. Houston :

https://www.youtube.com/watch?v=Mffn8gGGGbs

népsűrűség: 1,398.76/km2

 

Dallas:

https://www.youtube.com/watch?v=RKFV91ViIXs

népsűrűség: 1,339.7/km²

 

San Antonio:

https://www.youtube.com/watch?v=HMgP5ucbMhA

népsűrűség: 1,197.54/km2

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Bárcsak benézhettem volna. Apám akkor még mindig élne. 1 hétig teljesen félrekezelték. 2 héttel a kínai vakcina után vérmérgezést kapott, de mivel találkozott a családban igazolt kovidossal, a negatív tesztje ellenére csak a koviddal foglalkoztak, a vérmérgezés fel sem tűnt nekik 1 hétig, férebeszélt, delíriuma volt ( valószínűleg  óriási fájdalmai lehettek ), erre meg azt hitték alkohol elvonási tünetek ( 15 éve egy kortyot nem ivott ) Kikötötték, mint egy kutyát.

Halála előtt 2 nappal kértek az intenzíven tenyésztést és kiderült, hogy egy un. húsevő baktérium támadta meg. Természetesen a végén már a kovidot is kimutatták úgyhogy ő is már csak egy sor a kovid elhunytak listáján. Talán ha bemehettünk volna, legalább azok, akik már átestek a betegségen a családból máshogy alakultak volna a történtek. Mi annak örültünk, ha egész napos telefonálás után elértünk végre egy orvost, aki mután lebaszott minket, hogy miért hivogatjuk őket, lekezelően rázendített a berögzült mantrájára, hogy hát sajnos alkohol elvonási tünetei vannak a bácsinak, azért beszél félre, de nincs emmi gond.pár nap alatt jobban lesz. De ha az egész nem tetszik, akkor vigyük haza. ( bár hazavittük volna. )

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Annyi köze van, hogy az elhunytak egy kis része az akit csak és kizárólag a kovid vitt el. Nagy részük a hiányos orvosi ellátás miatt hal meg. Magyarországon alapesetben is meghal naponta kb 300-350 ember, most annyi történt, hogy ha ezek közül bárkinek volt valamikor egy pozitív tesztje az kovid halott lesz, pozitív tesztje meg előbb utóbb mindenkinek lesz. Amíg a halottak száma nem több mint az amúgy is elhunytak napi száma, addig nincs miről beszélni, minden korlátozás teljesen felesleges.

 

Update: Nemrég hallottam a pár hónapos csecsemőről aki sajnálatosan elhunyt szintén vérmérgezésben, kimutatták, hogy a halálához a kovidnak az égvilágon semmi köze nem volt, de mégis kovid halottnak számolják. 

Update2: a napi fertőzött szám is elég érdekes: anyám a kórházban 1 hete nem tud hazajönni, mert minden nap pozitív a PCR tesztje, de már teljesen gyógyult. Vajon ő is napi 1 új beteg a média szerint?

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

"Faucci sem érti"

Fauci

A valaszt amugy a "NeM eRtEd, HoGy NiNcS SzEzOnAlItAsA?"-t kiabalo faszkalapokban keresnem. Megint 28-29 C fok van Texas-ban napkozben, es mindemelle a jol mukodo Moderna vakcinaval is a lakossag egy resze (de kevesebb, mint a fele) be van oltva. Ez a ketto egyutt mar siman leviheti 0.9 korulre az R0-t.

Barki barmit mond, nagyon ugy nez ki, hogy a virusnak van olyan, hogy "tul hideg" es "tul meleg" ahhoz, hogy magasan tartsa az R0-jat.

Ha mar USA, Floridaban se voltak altalaban kemenyek a jarvanyugyi intezkedesek, megis sokkal kevesbe erintett, mint a rendszeresen 5 es 20 C koze eso New York, New Jersey, Seattle, Dakota, stb.

Igen, természetesen Fauci.

Így van, a vírus -akár csak a többi koronavírus- 8 celsius fok körül érzi jól magát.

Emlékszem tavaly nyáron rengeteget jártunk a családdal strandra, a csúszdáknál tömött sorok, a sodrómedencében néha besodródtunk egy 10-15 fős kiscsalád gyűrűjébe. Egymás hegyén, hátán mindenki. 

Mondjuk direkt kerestem a zsúfolt helyeket, úgy voltam vele, a legjobb bármilyen betegségen nyáron átesni. A gyermekemet is küldtem a tavaszi bezártság után mindenféle táborba, nagy családi összejvöveteleket rendeztünk. stb... maszkot csak ott vettem fel, ahol kifejezetten kötelező volt, de ott is néha letoltam és nagyokat próbáltam a levegőbe szipkázni, ennek ellenére senki nem volt beteg a családban egész nyáron.

Ezen a nyáron is el fog tűnni az egész, sőt ahogy melegszik az idő napról napra kevesebb fertőzött lesz, aminek semmi köze a maszkokhoz, korlátozásokhoz. Egyszerűen nő az emberek D vitamin szintje. ( Itt jegyzem meg, nem lennék meglepve, ha ezen a nyáron a csapból is a napsugárzás káros hatásai folynának mindenkit arra ösztönözve, hogy tetőtől talpig kenjék be magukat 50 faktoros krémmel )

Aztán ősszel majd jön a brit mutáns mutánsának a mutánsa, vagy a brazil és a biatorbágyi mutáns keveréke, amelyek ellen nem védenek majd a védőoltások, lehet majd új védőoltást felvenni, iskolákat bezárni, maszkot hordani és természetesen mindez a nem oltottak hibája lesz.

 

De természetesen ezek csak feltételezések, kérlek mindenkit hallgasson kiváló szakértőinkre, számtalanszor bizonyították már, hogy okosabbak, mint az anyatermészet.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

A tiédet én simán!

Az enyém már nem jár iskolába.

trey @ gépház

"A tiédet én simán!"

igazi kereszténydemokrata lelkületű hozzászólást hallottunk és süt róla a híres empátiád is :-)

 

 

egyébként te pszichopata vagy? észleltél már magadon olyan tüneteket? Remélem, nem sértés a kérdésem.

Mi közöm van nekem a keresztényekhez? Meg a demokratákhoz? De, főleg a kereszténydemokratákhoz?

Eleve meg sem vagyok keresztelve. A demokrácia helyett pedig a királyság inkább az, ami hozzám közel áll. Persze, olyan királyság, amiben én vagyok a király.

Nem értelek. Ezt már számtalanszor leírtam neked. De csak erőlteted a faszságot :D

A fentiek alapján nekem valami viking (pogány) királynak kéne lennem.

Mint pl. Ragnar Lothbrok, Ivar the Boneless, vagy Björn Ironside

Legendásan empatikus volt mindegyik. Főleg Ivar .... :D :D :D

trey @ gépház

Természetesen, 280-as IQ-s internetes doktor úr!

Az a baj, hogy amnéziás vagy, mert erre a beszélgetésre 10 perc után már nem fogsz emlékezni. Így leszek egy másik szálban 10 perc múlva neked újra kereszténydemokrata, pedig templomba max. nyári 40 fokban csak hűsölni, meg képeket nézegetni járok. :D

trey @ gépház

Az eredeti tervek szerint április 19-én nyitott volna az összes iskola, Orbán Viktor miniszterelnök azonban péntek reggel bejelentette, a középiskolákat nem érdemes pár napra kinyitni – az érettségikre tekintettel –, egyszerűbb, ha ott május 10-én indítják a személyes oktatást

https://hvg.hu/itthon/20210409_Orban_A_kozepiskolak_csak_majus_10en_nyi…

úgy tűnik, most egy ideig már csak az általános iskolás gyerekem helyzete a kérdés

Ha lenne gyerekem (de nincs és nem is lesz soha), nem engedném, ugyanis cukorbeteg vagyok és nem szeretnék lélegeztetőgépen elpatkolni

Akkor sajnos erosen igen, ugyanis a korhazba kerules onmagaban is egy eros rizikofaktor egy olyan virusnal, ami direktben robbantja szet a T-limfocitakat.

A legrdurvabb patogentenyeszet ugyanis mindigis a korhazakban volt, hat a Covid megagyazott az osszes tobbi tudot tamado korokozonak is. Nagy osszegben fogadnek ra, hogy mar vannak majdnem minden antibiotikumra rezisztens pneumococcus torzsek az osszes foldresz korhazaiban.

Szerkesztve: 2021. 04. 09., p – 23:39

El fogom engedni, de ezt a fajta újrainduló áltiskolásdit pl. nem tartom jó ötletnek. Nem csak a tanárokra értelmezett fertőveszély miatt, hanem a tanárok szakmai (online) felkészületlenségének stagnálása miatt sem. Itt lenne a lehetőség elvárásokat megfogalmazni, hiszen egy kényszerű tesztüzem erre is jó lehet. Minek megvárni a következő menetet?

Az elmúlt tanév fele látszólag kevés volt az online-komfort kialakításához az oktatási oldalon, aminek nagyon jó indikátora az elmúlt hónap. Lassacskán el kellene már dönteni mi van, illetve mi lesz, legalább egy egységes oktatási platformot nézhetnénk, ahol az első pillanattól közös elvárásokat kellene teljesíteni akár szabályozás által. Nem látom nyomát ilyesminek. Azt hiszem ha elsős, vagy hetedikes gyerekem lenne nagyon pipa lennék. Egyik az alapokat tudja majd intézményenként eltérően hiányosan, a másik meg jövőre fog random hiányos tudással továbbtanulásra jelentkezni. Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy jövőre nem kell ilyen gondolatokat a fejemben tartani akkori aktualitással, hiszen nem látom a változás szándékát sem.

Ui ismerek jól alkalmazkodó profi áltiskolai tanárt természetesen, de sajnos nem tudok általánosítani. Annyi semmirekellő rugalmatlan és képzetlen tanerő fedte fel magát ismét, hogy engem ez megint zavar. Két nap alatt meg tudom már mondani, hogy ki a “levegőfelelős”. Persze az én káromra, ill. a gyerekem kárára.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nálunk a lakás csatatérré vált. Gyümölcsös rekeszből és lepedőből paravánt csináltunk, hogy a bekamerázott lakásban élni tudjunk. Szanaszét szétdobált tankönyvek, a szoba közepén többszázezer forintos gép fölötti asztalon vízfestékes festés, mert a tanítónő látni akarja a munkát.

A csecsemő beleüvölt a digisuliba, de mindegy, mert otthon van. Ott lakik, a lakás nem iskola, ne várjanak csendet.

Emellett még egy desktop gépet is be kellett szerezni 250kHUF-ért, mert kevés volt a számítógép itthon, szarral meg nem lehet dolgozni.

Ráadásul azt is figyelnem kell, hogy részt vegyen az órán és ne tabletezzen. Egyébként pompás minden.

Már nagyon várjuk a gyerkőccel együtt, hogy újranyisson az óvoda, természetesen visszük. Igénye és szüksége van a szocializációra.

Amúgy oltást is felajánlottak már, csak más kezelés miatt sajnos nem vehettem fel, toltuk későbbre. Lassan valóban mindenki sorra kerül.

Szerkesztve: 2021. 04. 14., sze – 20:19

Nahát, doktor orbán doktor viktor visszavonulót fújt volna.? Mi ez a hirtelen előrefarolás, lóhátról hátrafelé bumerángozás, ez a nemzeti csendőrrükverc, hászid teknó kurultáj, "komonikációss" baki.? Ezúttal tényleg nem viszi el gyúrcsányi szárazon..
(Ha most ennyire parázik a saját népétől, mi lesz jövőre.?)

Node: "fokozatosan és óvatosan haladunk, ezért április 19-én csak az óvodákban és az alsó tagozatokban kezdődik újra a jelenléti oktatás. A felső tagozatos tanulók a középiskolásokkal egyszerre, május 10-én térnek majd vissza az iskolába. Addig nekik marad az otthoni, digitális alapú oktatás."

Szóval igaza van, mert az van neki ugye, de közben meg óvatosnak kell lennie. Nyilván remekül bemérték, hogy nem csak néhányan hőzöngenek, hanem tényleges veszély van és tényleg félnek az emberek ettől. Ez sem szerencsés, de az oviból elég könnyű hiányozni és valszin alsóban sem annyira nagy a szigor a sulikban, ugyanakkor az ovisok és alsósok mindenképp otthoni felügyeletet igényelnek.

Az ovi, bölcsi, alsó tagozat majd péntek reggel a Kossuth-on.. Mondanám, hogy "nem gondolták ezt át", de igazából semmi olyanra nem emlékszem, amit átgondoltak volna. Közvéleménykutató-kormányzás..

ovi, bölcsi, alsó tagozat = fiatal szülők </> idős beoltottak   Na mi lesz ebből.?!

Nem a visszakozásról híresek ott fent, nem gondolnám, hogy ebből már bárhogy visszakoznak. A fenti "hát a felsősökkel óvatosak vagyunk" alapon működik, hogy márpedig 19-én indul a mandula, mert aztmondtuk. Remélem valami csoda lesz és valahogy finomítanak, de az sem igazi átgondolásnak lesz kommunikálva.

KariGeri, te vagy?

Ha a kormány enged vagy elfogad valami ellenzéki javaslatot: "meghátrált" az ellenzéki narratíva

Ha nem fogad el: "büdös paraszt, mert nem fogadta el a javaslatot" az ellenzéki narratíva

Hát lehet nektek jót tenni?

trey @ gépház

Valahol igazad van. Egy ideális világban egy problémát több oldalról meg kellene közelíteni, érveket és ellenérveket elmondani és a másik oldalról *meghallgatni*. De ami helyette itt van, az egy választóknak szóló cirkusz, nem érvek. És főleg nincs meghallgatás, a Fidesz úgyis erőből megszavaz mindent. Ebből egyébként az is jól látszik, hogy az összes párt összes képviselője a saját pártja szerint és nem a saját feje/választói szerint szavaz (legalábbis furcsa, ha ilyen sok ember ennyire egyetért ilyen sok témában). Undorító ez mindkét oldalról nézve.

Legyen meg itt is..

"Fordítsd rájuk a puska csövét!
Avagy golyóstoll a valagába

Öt nap múlva kinyitnak az általános iskolák és az óvodák, egymillió gyerek és száznegyvenezer pedagógus találkozna nap mint nap hat-nyolc órán át, a bolti előírásokhoz képest tízszeres zsúfoltságban. Ott lesz még velük néhány millió vírus, a jóféle brit fajtából, amely már gyerekeket is képes kórházba vagy a sírba juttatni. A szüleiket pedig pláne, ahogy a tanáraikat is, akik attól még nem védettek, hogy egy hete megkapták az első adagot.

Mindez a járvány tetőzésekor, napi két-háromszáz halott mellett, védelmet adó oltottság nélkül – részben mert nem volt még második dózis, részben mert sok százezer embert szecsuáni mártással sikerült beoltani.

A középkorban szokás volt az ostromlott várba oszló tehéndögöket katapultálni, abban a reményben, hogy a védők csak elkapnak tőle valami kórságot. Nem jegyeztek fel azonban olyan esetet, amikor a várkapitány minden követ megmozgatva maga csempész be dögöt a várba az ostromgyűrűn át, hogy megfertőzze a sajátjait.

Ja hogy szarul működik a digitális oktatás? Egy év alatt se készültek el a segédanyagok, módszertanok, képzések? Ja hogy nem számíthat segítségre, aki a gyerekeire vigyáz otthon? Hát igen, ezt is a várkapitány baszta el, csak rajta múlt, senki máson. Van emiatt morgolódás, de ez még nem indokolja, hogy közéjük vágják a dögöt.

Lenin elvtárs, ugyebár, a gyerekek közé lövethetett volna, de annyira aranyos volt, hogy nem tette. Orbán Viktor komolyabban veszi a labdaügyeket, és hajlandó lövetni miattuk. Európa-bajnokság, vagy halál! A mások halála, természetesen, mindig.

Hát most már nem a morgolódásnak van ideje. Eddig is elviselt eleget tanár, diák és szülő. Totális központosítást egymást váltó idióták alatt, selejt tankönyveket, elmaradott módszereket és felszerelést, egyetemek lerombolását és elfoglalását, kontraszelektált tankerületi lófaszjóskák pattogását. Konfliktuskerülésből, konformizmusból, félelemből, az alávetettség elfogadásából. Belenyugodtak, hogy itt ilyen az élet.

Most viszont nem ilyen vagy olyan életről van szó, hanem halálról. Az élet hiányáról. Tüdő nélkül még az alávetett, engedelmes, nyomorult élet is úgyszólván lehetetlen, tehát a vírusviharban egyetlen ésszerű döntés létezik: megtagadni a parancsot.

Küldd a pokolba a tisztjeidet / Fordítsd rájuk a puska csövét! – javasolja a Vörös Csepel című induló azoknak, akiket értelmetlen háborúba küldenek. Mindegy, mit akar az államtitkár-kugli, mindegy, mit mond a steril tankerületi irodából magyarázó senkihelyettes, az is mindegy, mit motyog a csontokból felpislantó félhülye miniszter. Nem is kell ide Vörös Csepel, elég annyi, hogy: golyóstoll a valagába! Sajnos a tanároknál puska nincsen, és az esernyőt is becsukták már régen, de annyi erejük talán van még, hogy a halált azért ne vállalják.

Ha nekik nincs, legyen a szülőkben és a diákokban. Bemenni oda, onnan hazavinni a vírust, aztán tippelgetni, gépen van-e már papa és mama: ez nem dicséretes engedelmesség, hanem bűn. Lehet beírni az igazolatlant. Lehet lobogtatni az osztályozóvizsgát – majd megcsináljátok Wikipediából és Youtube-ról, ha muszáj. Tudni fogja minden rendes tanár, nem az a lényeg idén, érted-e a sav-bázis reakciót, hanem hogy él-e még az anyád. Minél többen mondanak nemet, annál eszköztelenebb a hatalom – és végül menekülőre fogja. Igaz, kár lenne hagyni, hogy elszaladjon büntetlenül.

Nemet mondani: ennek van itt az ideje, végre egyszer, egyértelműen. Emlékezzünk rá jövő ilyenkor is. Érezzük meg az ízét. Lehet nemet mondani, lehet lázadni. Sőt, érdemes. Az életed múlik rajta. De hát tudtuk előre, hogy egyszer választani kell kormány és becsület, kormány és élet között.

Ma az iskolakerülés hőstett. Rajta!"

Azért kellő távolságról kell a járványt figyelni.

Egyrészt mostanra kiderült, hogy a brit mutáns nem veszélyesebb a vuhaninál, csak jobban fertőz.

 

Másrészt jelenleg 25.000 COVID halott van egy 10 milliós országban, jórészt krónikus betegek.

 

Minden haláleset megrázó, de mégiscsak 0,25%-át érinti az országnak.

Nem fognak tömegével elhalálozni az alsósok az iskolák kinyitásával.

Node a britt cucc veszélyesebb, jóval virulensebb, több orvos elmondta, hogy könnyebben okoz súlyos tüneteket és órák alatt lehet gépre kerülni, és nem a A380-asra ami a bahamákra visz. :(

Az alsósok vagy gyerekek között továbbra sem "arat" a covid, de már a fiatalabbak jóval érintettebbek. Ezt sem a központi kommunikációból, hanem a Gyermekorvos szövetség vezetőjével lévő beszélgetésből (ATV) lehet tudni még külön.

Az igazán nagy probléma, hogy miután a harmadik hullámot nagyrészt a sulikban és ból szórták szét a gyerekek, ezért most vajon mitől lesz jobb a helyzet? Hozzánk már a 2. hullámban a gyerek hozta a suliból, igaz csak 2 igazolt eset volt az osztályban, de kb. a fél osztály tipikus tüneteket mutatott, bár mivel gyerekek ezért pár napról beszélünk. Akkor épp nekünk enyhe tüneteink voltak, de nincsenek illuzióim, pusztán szerencsénk volt, ettől senki se becsülje le ezt a vírust.

A krónikus beteg nem azt jelenti, hogy már tartós tejet sem vesz, hanem gyógyszerrel és adott esetben egyéb terápiás eszközzel (pl. cuktorbetegnél étkezés) az állapota stabilan vagy minimális romlással tarthatóan van és még sokáig élhetett volna covid nélkül. Ezek között igen sok rendesen adót fizető van, nem csak nyugdíjas, meg idős, de ők is fogyasztók és részei a társadalomnak, de legfőképpen családoknak.

Mit jelent hogy nem veszélyesebb? Ha egy vírus hatása megegyező lenne, de egy változata fertőzőképesebb akkor nem veszélyesebb? (persze már az ugyanolyan hatású sem igaz, mert a brit mutáns esetén a súlyos következmény _gyakoribb_  és nem a számosság miatt). Egy mondatban hogy ellentmondást leírni és nem észrevenni? 

Mellesleg csak 10 perce hallottam, hogy egy ismerős meghalt, 3 félárvát hagyva maga után. Semmilyen előzmény nem volt. Biztosan megnyugtatná a gyerekeit ha azt mondanánk nekik, ő volt a ritka kivétel. (értem hogy nem akartál érzéketlen lenni, nem demagógia, csak jelezném)

Sajjjnos erre már vártam, ime a cáfolat: https://telex.hu/koronavirus/2021/04/15/brit-varians-mutans-halalosabb-…

Közben pedig minden érintett orvos arról beszél, hogy igen a brit (egy tbetűvel) variáns jóval vadabb és a laboreredmények szerint is sokszoros a vírusszám maga.

Írt az iskola, hogy amennyiben nem viszed iskolába a gyermeket, a taníttatásáról magadnak kell gondoskodni.

Az iskola sem online órát, sem mást nem fog biztosítani az otthonmaradó gyermekeknek.

 

Többek között ezért sem gondolkoztunk az otthonmaradáson. Így is jelentős a lemaradás, nem érdemes fokozni. A gyermeknek lesz rosszabb.

Azzal, hogy az otthonmaradóknak nem lesz online óra, a helyzet hasonlít játékelméletben "a közlegelő problémája" játékhelyzethez.

Egy családnak az a lokális optimuma, ha mindenki más otthon marad és csak ők viszik be a gyereket a suliba, mert így kap oktatást, és kicsi az esély arra, hogy bent elkap valamit. Cserébe ha mindenki így gondolkodik, és beviszi a gyereket, akkor jó eséllyel pár héten belül karanténba kerül az osztály.

Nem értek egyet azzal a döntéssel, hogy megtiltották az online oktatást a tantermi oktatás mellett. Nálunk a tanítónők saját maguk vállalták volna ezt a pluszterhet, de nem tehetik. Azt pedig nyilván nem várhatjuk el tőlük, hogy az állásukkal játsszanak.

Egy mai napi statisztika:

 

19-en mentek alsóban iskolába, 9 otthon maradt. Kicsit kevesebb, mint 1/3-ad maradt otthon.