Mandalóri

Megnéztem az első 4 részt.

Sajna sokkal többet vártam és lehet, hogy ez volt a baj. A 4. rész végére sem lépett túl egy vasárnap délutáni scifi sorozat színvonalán. Pedig az első részben volt pár olyan jelenet amiből azt gondoltam, hogy kiba jó lesz.

Ez az egyik: https://www.youtube.com/watch?v=1etNcuojPkE

Ez a jelenet hibátlan. Ha nem ismeretlen a SW timeline akkor tudod, hol vagyunk, kik ezek a rohamosztagosok és  ki a góré. Ahogy hátrafordulnak az zseni, Werner Herzog monológja azzal hanghordozással megint ..

El is tekintettem a rész többi hibájától. De ahogy haladunk előre a sokaságuk miatt inkább felerősödnek. A lopások más filmekből nem zavarnak. Volt már ilyen. A logikátlan baromságok!

-Nem veszi le a sisakját. Nem csak ki áll az ablakba egy óvoda elé.

-Sétál baby-yodával. Persze minden lépésnél távolodik a mandarin és ez minden snittnél újra mellőle indul. by kb eggyel megy. Komolyan, de szerintem sokat mondok.

-Leszáll egy bolygón. A céltól egy nap légszekéren. Mi a fenéért nem megy ü hajóval miért egy szekéren kell szenvedni? 

Mindjárt megnézem az 5. epizódot.

Hozzászólások

Favreau megfogta az összes classic star wars elemet, hozzárakott még pár western-samurai-lovag motívumot, keresett / kapott egy eszméletlen jó vizuális csapatot (hát attól elájulok milyen szépen van filmezve az egész), és ennyi. Nem túl kreatív a történet, klisés, kitalálható, a karakter szerintem nem különösebben érdekes, pont elég ahhoz, hogy még nézhető legyen, iszonyú ostoba az űrkovácsolás, meg ez a "this is the way" üres jelmondata, de hát ez star wars, nem scifi, hanem space opera, ez jelenleg ilyen.

Mivel könnyen meglehet, hogy sikeresebb lesz, mint a 9. star wars mainline film, ezért nem reménykednék nagy változásban.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Hja a "This is the way" nekem is bullshit volt, míg fel nem rúgták a saját törvényüket, hogy egyszerre egy mehet ki.

Onnantól, hogy a túlerővel szembn besegítettek, már kezd pici értelme lenni.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Jo ez a sorozat. 3 van amit realtime nezek. Szerintem a hatterepites/kitoltes a feladat itt, vagy egy ilyen sorozatnal. EU cancel utan foleg ki kell talalni mast az eleg nehez, hogy ne legyen C vita. Ha magasmuveszetet szeretnel, akkor opera, vagy olvasol eredeti ogorog irokat.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Nekem is bejon. Ugy erzem, nem akar tobbnek lenni, mint ami. Egyszer western beutesu scifi, star wars hatterben. A vilagot nem fogja megvaltani, de nem is varom tole.

Pont ez tetszik benne a legjobban  - nem kell ujra az egesz galaxist megmenteni, hanem teljesen emberi lepteku, egy ember eletebol latunk egy snapshot-ot, nekem ez mar boven tokeletes es elegendo, szamomra hibatlanul el- es kitalalt karakter a mandalori. A megvalositas pedig csillagos otos.

Engem az zavar, hogy majdnem minden rész csak egy filler. A főtörténet nem nagyon tart sehova, csak ilyen mellékküldetéseket látunk. Szerintem egyáltalán nem tesz jót a sorozatnak, hogy ~30 perc egy rész.

Baby Yoda viszont kilóra megvett.

Ez már régóta zavar: nem "mandalóri", hanem "mandalóriai".

De, ha a Mandalore bolygóról származik, akkor az angol címe "The Mandaloran", esetleg "The Mandalorean" lenne szerintem, de semmiképp se "The Mandalorian".

Mondjuk az angol ebben se logikus nyelv, hiszen:

Hungary - Hungarian

Canada - Canadian (magyarul nem azt mondjuk, hogy kanadi, hanem azt, hogy kanadai)

Korea - Korean

Russia - Russian

viszont

Brasil - Brasilian

nem pedig brasilan...

Szóval érdekes ez.

Esetleg a Zimbabwe - zimbabwei példára el tudnám képzelni a Mandalore - mandalórei alakot, de az még mindig nem "mandalóri".