Érkezik az Android 11-alapú OxygenOS 11 a OnePlus Nord készülékekre

Címkék

Benne:

  •  System
    • Update to Android 11 version
    • The brand new UI design brings you a more comfortable experience with various optimizations for details
    • Optimized the stability of some third-party apps and improved experience
  • Ambient Display
    • Newly added Insight clock style, a join creation with Parsons School of Design. It will change according to the phone usage data (Go to: Settings > Customization > Clock on ambient display)
    • Newly added the Canvas always-on display, which can extract the subject’s outline from any photo and display it on your lock screen (Go to: Settings > Customization > Wallpaper > Canvas > Choose photo preview and it can be generated automatically)
  • Dark Mode
    • Added the shortcut key for Dark Mode, pull down the quick setting to enable
    • Now supporting automatically turn on feature & customize time range. (Go to: Settings > Display > Dark Mode > Turn on automatically > Automatically enable from sunset to sunrise/Custom time range)
  • Shelf
    • Brand new shelf UI
    • Newly added a weather widget with smarter animation effect
  • Gallery
    • Newly added the Story feature, which can automatically create the weekly stories by using your local photos and videos
    • Optimized the loading speed to improve the image preview experience

Az OTA upgrade terjesztése szokás szerint fokozatosan történik. Aki nem tud várni, az az Oxygen Updater segítségével már telepítheti. 

Bejelentés a OnePlus fórumában itt.

Hozzászólások

Project Treble nem működik?

Lehet, hogy működik de kb leszarják a gyártók.

Hirtelen én se találtam android 11 ről statisztikát, valószínűleg csak pixel telefonokon futkorászik :D

Nekem is pixel van azon regóta android 11 van. Pixeleknél van olyan mint az applenél (nagyjából). 1 kézben a hw és a sw, Így hamar kijönnek az android verziók a pixelekre. 

A többi gyártónak nem nagyon érdekes/sürgős stb hogy teszteljen/fejlesszen stb. Inkább gyúrnak az új modellekre, aztán ha van kapacitás toldozzák a régieket.

Mikor megvettem a one plus 3T-t tok jo volt, hogy asszem mar novemberben vagy tan meg elobb kijott ra az akkori uj android. Mostmar a oneplusnak is van tobb modellje, mostmar o is tolja kifele felevente evente a modelleket. Nem olyan fontos a frissites. 

Szoval akinek naprakesz android kell hasznaljon pixelt :>

Fedora 38, Thinkpad x280

Az Iphone-t lehet mar hasznalni aasztalra kibaszott statusszimbolumon kivul barmi masra is mar? Hogy halad a fejlesztes? :D

(Nalunk 10 emberbol 10 bebaszta a szekreny hatuljaba es probalja elfelejteni azt a par orat/napot amikor hasznalnia kellett, de meg ma is vannak olyanok akik sikoltva ebrednek :D)

Jo ez az Iphone ..vagy iOS...vagy alma...vagy erre mit kell mondani, hogy ha a telefont azonositja az ember az oprencereve'?

Hevit mértékkel kell kezelni. Nem kizárt hogy robot, akit az Alma dicsőitésére prograoztak be. Nem reagál érdemben olyasmire, ami nincs beprogramozva neki.

Amúgy szerintem a másik oldalra se kell átesni, nem rossz az az alma, csak azon szoktam sirva röhögni, amikor a fanboyok bepörögnek.

Én kb. egy évig használtam egy iphone se -t, egyéb apple készülék nélkül.

A nejem szintén, de neki van macbookja.

Egyetlen előnyt tudok mondani: a messages meg a telefonhivások össze vannak kötve a két eszközön, tud sms-t irni a macbookról vagy felvenni a telefont, elég ha a lakáson belül van mindkettő.

De ettől még nem olvadt le az arcom.

Cseréltem egy Redmi Note 8-ra, felraktam rá szépen a kulturált LineageOS 17.1 -et meg a nano gapps -t, és mindent tud ez is, ami kell, csak más az ikonja.

Szerintem egykutya ez, csak az alma sokkal drágább, és kicsit jobban össze vannak reszelve az user device-ok.

És hogy jön ide a Linux?

Megannyi kérdés.

Egyébként ha csak online/ip alapú szolgáltatásokra gondolunk (csak egy hülye példa: slack üzenetek és hivások) akkor mindegy hogy a laptopod Windows, Linux, macOs, a telefonod meg Android vagy iOS, mindkettőn fel tudod venni, egyszerre csörög.

Szóval valószinüleg a régi maradvány technológiát kéne inkább kukázni.

"Some of the Android manufacturers pre-install Microsoft software in a way that makes it easy for me. They’re more flexible about how the software connects up with the operating system"

Azért az kemény, hogy Billy szerint az a faja az Androidban, hogy egyes gyártók ráégetnek egy raklap alkalmazást a gyárban a telefonra.

Szerintem pont ez ronda, és kerülendő. Az nem nagy baj ha pl. rajta van egy Chrome, de miért csinálnak belőle system appot, hogy letörölni se tudd?

Számomra mentálisan zavaró egy telefonban hogy három oldalnyi soha senki által nem használt alkalmazás sorakozik, és pl. ios -on tök kulturált és dicséretes, hogy szinte minden ilyet törölni lehet. Törölni lehet a mail appot, hiába az az etalon arrafelé, a tőzsdés bizbaszt, meg minden egyebet. Egy random Xiaomi/Samsung telón meg ott sorakozik a sok szaros app, amit nem fogsz és nem is szeretnél használni, sőt, retteghetsz hogy melyik adatodat fogja lopni.

Mire célzol? A problémám az hogy sok gyári android rendszeren hemzsegnek a default appok, ami letörölhető az még kb. oké, de nagyon sokszor beégetik system appnak, és max letiltani tudod, de egyes esetekben még az is le van tiltva.

Egy iphone-on meg minden default app törölhető.

Es miutan minden app-ot toroltel biztos hogy senki sem telefonal haza, az icloud-ban tarolt adataidra ra sem nez az Apple, stb, stb

Amugy ez a default app mizeria engem is sokaig idegesitett meg a OnePlus-oknal is. Lasd volt botrany is a beegetett facebook app-bol. De erre is van megoldas. Sot meg google-teleniteni is lehet a telefonokat (bar sok ertelme nincs). Szoval egyetertunk hogy ez szar azoknal a gyartoknal akik ezt teszik (samsung, lg, stb.). 

Viszont nem hiszem hogy apple telefonra nem raknak fel emberek (nem te, aki tudatos persze) olyan app-okat amik kemkednek, vagy hogy az apple ne bigdata-zna az icloud-on.

Ket allitas volt, a kemkedo appok meg a default appok. En a kemkedo-re reagaltam. A default appok esetben egyetertek veled.  

"az icloud-ban tarolt adataidra ra sem nez az Apple, stb"

Az Apple/iOS és Google/Android között zongorázni lehet a különbséget a privacy terén. Kb ég és föld. Alapvető különbség a 2 cég között, hogy a google konkrétan a rá bízott adataidból él, az egész android és a g szolgáltatások neki csak egy jól kitalált hirdetési platform. Az Apple-nek meg tök más a profilja. Ez a két OS felépítésén, privacy-val kapcsoaltos alap koncepcióin és beállításain, és szolgáltatásain is látszik.

 

 

Hiaba rakod ezt hide hisz en hulye vagyok nem ertem hogy mondjuk mire valo egy ML API a felhoszolgaltatoknal. Azt hiszem hogy ilyenkor letolti a fel internetet a telefonra es a telefonon tortenik a feldolgozas. Az API csak a downloadra van, hogy aszonyga "tottse le 30TB videot es aztan elemezd a telefonomon hogy amit en csinaltam azon zebra van e" az iphone ezt is tuggya ertem, ne haragudj. 

Most mar latom hogy nem tudok a konkretumokkal vitatkozni :D

Azert elmagyaraznad mit is csinal pontosan a VNImageRequestHandler funkcio a telefonodon a kepekkel? 

szoval azt mondod az adat nincs is az icloudban hanem a limboban tarolja az apple, nem is szervereken nem is diszkeken, nem is futnak operendszerek azokon a gepeken...ja bocs nicnsenek is gepek. Mert hogy ez felho, de tenyleg...oxigenbuuu

De hat en nem ertek a cloudhoz meg a bigdatahoz sem a machinelearningrol meg azt hiszem hogy egy kenocs elmulasztja :D

"szoval azt mondod az adat nincs is az icloudban hanem a limboban tarolja az apple"

Csak egy példa, hátha megérted a trollkodás közben:

A google a fotóidat szerver oldalon feldolgozza, sokminden más -helyek, objektumok, exif adatok stb- mellett arcokat keres bennük, hogy aztán fel tudja a képeket taggelni a felismert arcokkal, ismerőseiddel. Ezeket mind szerver oldalon végzi és tárolja. 

iOS-en ez az eszközön történik, ilyen adat nem kerül a cloudba:
"When you search your photos, the face recognition, and scene and object detection are done completely on your device. Learn more about photos and your privacy."

 

Erre is. Egy csomó ilyen példát lehetne mondani. Különböző privacy beállítások, android shared storage (ami nincs iOS-en), szerver vs eszközön történő feldolgozás (pl fotókban arcok keresése) stb.

De a lényeg, hogy a google alapvetően hirdetésekből él, a célzott hirdetések alapja pedig hogy a paltformjain keresztül (webes kereső, gmail stb és maga az android) követ és és megfigyel, mert ez alapján tudja a juzert eladni a hirdetőknek (nyilván nem direktben, hanem mint célcsoport), és minél többet tud a juzerről, annál értékesebb. 

Az apple meg alapvetően az eszközeiből él. És épp most húzta ki a gyufát a facebooknál meg a google-ná is azzal, hogy további privacyval kapcsolatos beállíátsokat ad a juzerek kezébe az iOS-ben.

Totál fanboyság nélkül mondom: Szerintem egyéni ízlés/megszokás kérdése.

Nekem van privátnak almás, cégesnek meg robotos de nem tudtam megszokni a droidot. Más logika alapján épül fel, minden máshol van, valószínűleg ha az egyiket megszoktad törvényszerűen agyfaszt fogsz kapni a másiktól.

Nálam speckó az verte ki az olvadót amikor órákon át kerestem a beállításokban a hívásátirányítást aztán feladtam, majd droidos kolléga fél óra alatt kicsocsózta hogy a telefon app beállításaiban van. És ez csak egy a sok-sok apró idegesítő apróságból ami miatt inkább átraktam a céges kártyát a privátba és a privát számomat kiforwardoltam a cégesre. Azóta droid a fiók mélyén pihen és eszem ágában nem volt még csak keresni sem.

Totál fanboyság nélkül mondom: Szerintem egyéni ízlés/megszokás kérdése.

Nekem van privátnak almás, cégesnek meg robotos de nem tudtam megszokni a droidot. Más logika alapján épül fel, minden máshol van,

Ez pontosan így van. Három iPhone után most a 4. androidos OnePlus-t koptatom. Ha valaki idehoz néha egy iPhone-t, hogy "Hallottam neked is az volt, hogy kell ezen ezt beállítani?" 

Csak szét szoktam tárni a karom ... A faszom se tudja. Nekem az egész iPhone lett furcsa.

trey @ gépház

Na pont ezt a faszom se tudja mentalitást képviselem én is a másik oldalról. Konkrétan ha család kérdéssel jön akkor átadom a lehetőséget a 13 éves unokaöcsémnek, valószínűleg ő hamarabb megoldja mintsem hogy én előássam a fent említett telefont és kikeressem a megoldást.

Utolsó droidos mókolásaim még 2.3.7-es xda bújások voltak aztán elegem lett belőle. Azóta csak használom a telefonomat és nem "hekkelem".

Mondjuk speckó engem eddig egy almás update se vágott arcon, ellenben család rendszeresen basztat a "lassú meg kilép, csinálj vele valamit" jellegű kérésekkel. Mondjuk nagy része szolgáltatós 2 évente ingyen elhozós szutyok, ebből a két évből kb az első fél honeymoon, utána már morgás, másfél évesen jön a fenti kérdéssorozat aztán 2 év után goto10.

Ide most azt a videót kellene beszúrnom múlt hétről, amikor bejött hozzám egy ember, aki 5+ éve használ iPhone-okat és iPad-eket, majd feltette nekem a kérdést, hogy "hol lehet ezen ki-/bekapcsolni az NFC-t? Kínos 10 perc következett, amikor meg akarta találni, hogy a héten most éppen hogy jön elő iPhone-on "az a rész", ahol "a zseblámpát is lehet kapcsolni, mert ott vannak ezek a hálózati izék".

Sírva-röhögős volt a fejem, amikor kiment és mondtam: "intuitív, az! a pöcsöm, de nem ez! :D :D :D :D"

trey @ gépház

Szerintem ebben az a kínos, hogy ez a kérdés ebben a formában felmerül valakinél, aki amúgy 5+ éve iPhone-t használ. Nem lehet ugyanis kapcsolgatni. Lockolt telefonnál ki van kapcsolva, ha a képernyő bekapcsol, akkor meg az nfc egyből reader módban van. Érdekes, hogy ez nekem nem okozott semmiféle problémát. 

Persze és ez egy tök valid érv annak akit érdekel/szereti sajátra reszelni a telefonját. Amíg csak használni akarom és minden kézre esik addig feleslegesnek érzem a testreszabás lehetőségét mert "jóvanazúgy".

ps: Nem támadó szándékkal írom, csak tényleg így látom. Szerencsére a választás lehetősége adott, mindeki azt vesz amit jónak lát.

Szeretnék egy iOS mobilt 108 megapixeles kamerával. De még 50 megapixellel is beérem ha nincs jobb. Nagyobb távolságból kell a zoom. És valamilyen pen is kellene, mert gyakran kell lejegyzetelnem dolgokat. 

Mit tudnál ajánlani? 

Ja, hogy iOS világban egy szál iPhone mobil brand létezik csak, ott pedig 12 megapixelnél megállt a tudomány. Toll meg nincs mert az csak tabletre van. Érdekes dolgok ezek. 

Próbáld így elképzelni, hogy az összetapadt iOS-iPhone megfelelője a másik oldalon az Android-Pixel. És láss csodát van ám frissítés is pont mint iPhoneodon. Ami a többi Android rendszert használó mobilt illeti azt tekintsd úgy mint a cukorszórást az Android fagyi tejszínhabján. iOS-en ilyen ugye nincs mert ott tejszínhab sincs, mert megmondta az ottani cukrászmester, hogy felesleges meg különben is egyél almát. 

Nem kötekedés, jelenleg iOS-t használok, van vele bajom bőven. De az androiddal is volt (csak ott más). De a hasonlatod akkor is sántít. Kicsit ha hunyorítunk, akkor valóban a pixelben meg lehet találni azt -a frissítések tekintetében- amit az iPhone nyújt. Nagyjából.. 

Viszont akkor ott is igaz, hogy azt eszed, amit adnak: évente egy új készülék van, jelenleg eléggé középkategóriás hardverrel, és nincs több méret, se pen, se 3 kamera, se 50x zoom, se 108 megapixel. Egyik évben zoom kamera van a normál mellett, a másikban nagylátószögű, de 3 kamera még nem jött össze. Ráadásul itthon nem forgalmazzák, se szerviz, semmi. Ez a "választék", ha naprakész androidot akarsz 2 évig (ami még mindig messze van az iOS 5 évétől). Tehát ha az iPhone-t kompromisszumosnak tartod az android platform változatossághoz képest, akkor a pixel is az. Nem tudsz pixel élményt és támogatottságot venni 50mpx kamerával és pennel, stb, de legutóbb már 2 méret opciót sem kínáltak, csak egyet. 

És abban a pillanatban, ahogy ez nem elég és a pixel hiányosságai miatt kievezel az android cukorszórásos fagyitengerére és mást választasz -pl xiaomi, samsung- valamit kapásból el is vesztesz: a pixel lényegét. Elveszted a kiszámítható frissítéseket és elveszted a stock droidot. Cserébe kapod a kiszámíthatatlan (örökké várós-ígérgetős, csak felületi, csak security, 100 modellből a lista alján vagy ütemezésben) frissítéseket, kapod a sok levakarhatatlan szemetet (dupla ökoszisztéma, google play <-> samsung store, samsung appok, xiaomi appok, stb) meg a privacyval kapcsolatos kérdőjeleket. 

 

Még nem okozott frissítés galibát pedig a régebbi készülékem 5 főverziót ugrott.

Hozzáteszem régebben androidon se volt problémám, valószínűleg azért mert nem voltak frissítések. Illetve régen s4 re hegesztettem Cyanogen rom -ot, de hamarabb merült az akkuja, illetve a fényképező se volt a helyzet magaslatán. (ez nem a gyártó hibája, ők egyszerűen frissítési lehetőség nélkül hagytak)

sudo mount -o ro /hup.hu

Ennyit sikerült a fentiekből kiolvasni? :) Faszak strapálom magam. 

Btw egyrészt nemrég vagyok iOS felhasználó, így nem ütköztem még frissítés kapcsán orbitális oboába, másrészt én androidon is mindig vártam (... és vártam, és vártam, csak vártam..) az új vagy továbbfejlesztett funkciókat. Mert csak, mert érdekel. Meg mert ez egy számítógép és hülyeség nem frissíteni (security fixek miatt meg pláne), lásd még: trey bácsi ubuntu upgradelős sorozata a hupon. Te miért frissítesz amikor lehetőséged van?

lásd még: trey bácsi ubuntu upgradelős sorozata a hupon. Te miért frissítesz amikor lehetőséged van?

Annak a sorozatnak egyetlen oka volt: állítólag nem működik a dist-upgrade (de, működik)

A jelenlegi helyzet:

trey@alderaan:~$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=18.04
DISTRIB_CODENAME=bionic
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 18.04.5 LTS"
trey@alderaan:~$

Nem nevezném verzióbuzulásnak.

trey @ gépház

"Nem nevezném verzióbuzulásnak."

Nem az, de azért trükkös a válasz az LTS-el :) Mivel LTS, jönnek hozzá kernel és egyéb gyári komponens frissítések (csak nem kap 18.04.xx alverziót), és biztos vagyok benne, hogy frissíted is és naprakész. Nehéz összehasonlítani, pláne egy linux disztróval, de kb ezt várja az ember egy mobil OS-től is szerintem.

 

Nem zavart össze, de az LTS linux disztróval eléggé elkanyarodtunk a témától. De arra jó, hogy trey megmutatta, hogy ő nem verzióbuzul. Más kérdés, hogy egy LTS disztró azért kap bőven frissítéseket és nincs magára hagyva hónapokig, mint sok android.

De kérdezem máshogy:
Ha a egy boldog pixel tulajdonos az Android 12  megjelenésének nulladik napján megkapja a frissítést, az verzióbuzulás? Vagy ez valamiért rossz neki? 

Az a baj, hogy azok mondják, hogy ez verzióbuzulás, akik nem kapnak frissítést. De ha kapna, felrakná (trey-t kivéve). A samsung tulaj is meg a xiaomi tulaj is örülne, ha egyből a bejelentés napján csilingelne a telefon, hogy megjött az új android. 

Más kérdés, hogy egy LTS disztró azért kap bőven frissítéseket és nincs magára hagyva hónapokig, mint sok android.

Akárcsak az Android 10 a Nord-omon. Nincs egy hete, hogy megjött a legfrissebb. Kurván nem indokolja semmi, hogy azt lessem, mikor jön a következő főverzió, főleg azért, mert amire használom a telefont, arra egy biztonsági szempontból naprakész Android 7 feature set-je is bőven elég lenne.

trey @ gépház

Nem rég jött hozzá valami frissítés: 10.5.11.AC01BA

Talán lehetett volna egy füst alatt...

[Falu.Me]==>[-][][X]