Telekom SIM & MikroTik wAP ac LTE6 kit (RouterOS 6.48.1) beállítása

# Hogyan kell beállítanom a MikroTik wAP ac LTE6 kit-et (RouterOS 6.48.1) Telelom SIM-hez?

- Bands / Operator / Modem Init / APN Profile / egyéb?

Köszönöm!

Hozzászólások

Ha van benne SIM, a pin kód be van írva és jó az APN profil beállítás, ezeknél az integrált Mikrotikeknél mást nem kell megadni, hogy feléledjen az LTE interfész. Ha több SIM-et is képes kezelni, valahol be kell álítani, hogy melyik az elsődleges, vagy át kell tenni a másik foglalatba a SIM-et. Ha csak mobilnet kell, más funkció nem, és át akarjuk passzolni egy másik eszköznek, a profilnál belőhető a passtrough, hogy adja át a címet a kijelölt interfészen keresztül egy másik eszköznek.

Arra figyelj, hogy valami más eszközzel kapcsold le a SIM kártyán a PIN kód kérést, vagy ha ezt nem szeretnéd, akkor a Mikrotik-ben állítsd be a megfelelő PIN kódot MIELŐTT a kártyát a Mikrotik-be tennéd. Ugyanis a RouterOS bekapcsolás után azonnal a beállított PIN-nel (ha gyári állapotban van, akkor a semmivel) addig próbálkozik, amíg a SIM le nem tilt, és PUK kódot kér, nincs olyan, hogy első hiábás SIM PIN kísérlet után abbahagyja...

Egyébként ahogy az előttem szóló írta, csak létrehozol egy új APN profilt a Telekom által megadott APN névhez, és azt választod az lte1 interfész opciói között a default helyett. Meg a PIN kód. Más nem kell az induláshoz.

Ilyen velem is történt de nekem nem kellett megpukkolni. Lehet, hogy voltak olyan hibás RouterOS-ek, vagy mentésből húztál be egy konfigot és abban más PIN kód volt, de üres beállítás mellett nekem nem volt gond. Pár LTAP Minvel kellett mostanában játszanom. Mindenesetre, ha más nem férhet hozzá, valóban érdemes előre kiütni a PIN-t, nem kell később bajlódni.