[KV] Rágógumi

A szénanáthám miatt sokat rágózom...

A szénanáthám miatt sokat rágózom, és a jó erős mentholos rágnivalóhoz szoktam hozzá, mert  az elfojtja a tüsszögési ingeremet.  Most ugyan nem szenvedek a szénanáthától, de már egy jó ideje rájöttem, hogy rágózással könnyebben elviselem a maszkot is.  Na, meg arra is gondolván, hogy a mentholnak van valamilyen antivírusos hatása, általában bekapok egy rágót mielőtt bemegyek a hipermarketbe. Az első időkben, amikor még  nem voltam gyakorlott maszkos rágózó, néhányszor igen megjártam; ugyanis az első percekben, amikor a menthol még igen intenzíven van jelen, kellemetlen élményt okoz ahogy a maszk a csípős leheletet a szem felé tereli. Na, gondoltam a könnyeimmel küszködve,  legalább az is fertőtlenítésre került...

Ma olvastam, hogy a vírus talán nem a belégzéssel közvetlenül kerül a tüdőbe, hanem először a légutakban telepszik meg, és csak onnan hatol a későbbiekben lejjebb.

Hozzászólások

Erről eszembe jutott a halászember barátja, na az már mar :) , maszkban még nem próbáltam, de biztos érdekes lehet az is :)