Meginterjúztatlak kisbetu

A haroldkinggel nyitott interjúzós blogom után kisbetut kérdezném. Aki nem tudná, az aktívabb személyeket (bloggerek, művészek, trollok) sorban megkérdezem, mert szerintem szívesen olvasnának róla mások is.

A kérdéseknél szem előtt tartom, hogy a magánéletet nem kérdezem, nem szívesen beszél róla mindenki. Mellesleg nem vagyok én sem kíváncsi annyira a homikra meg gerontofilekre. Elsősorban az informatika, az opensoucre cuccok és a hup-on való tartózkodással kapcsolatos kérdéseim lennének. A kérdésekre nem kötelező válaszolni, illetve át is lehet ugrani a nem szimpatikusat

A mai alanyom - drága aranyom: KISBETU (vagy kisbetű)

Kedves kisbetű

Most Te vagy reflektorfényben.

Élj a lehetőséggel!

 

Azt mondják, hogy gonosz vagy, de szerinted meg nem. Nem az érdekel, hogy bebizonyítsd azt, hogy nem vagyaz, hanem az, hogy miért bosszant, ha azt gondolják Rólad?

Aminnyit itt vagy a hupon, miért nem blogolsz?

Milyen operációs rendszer az (elsődleges) desktop OS-ed?

Mivel foglalkozol? Ha nem informatikai a munkaköröd, akkor milyen kapcsolatban vagy az informatikával?

Preferált linux vagy bsd szerveren (ha van) és desktopon, ha eltérő az előző kérdéstől.

Bármi egyéb, amit nem kérdeztem, de el szeretnéd mondani:

Hozzászólások

hup cringe lv9999

No rainbow, no sugar

szerintem az elgepeleseid fogjak zavarni :D

A haroldkinggel nyitott interjúzós blogom

Erről is lemaradtam. Hol van ez?

Erről is lemaradtam. Hol van ez?

A postaládámban. És ott is marad. Ő legalább válaszolt igaz kisebb kompromisszumok árán. Az egyik az, hogy nem publikálom az itteni trollok miatt. Köszönjétek kisbetunek, NagyZnek, geleinek, peponak, neutrinonak. Bocs, ha valakit kihagytam.

"Meginterjúztatlak"

Tegyed.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Nemtom gonosz-e vagy sem, de a nickneves tortenete nagyon tetszett!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

És ennyi idő alatt volt kemény 3 azaz három blogbejegyzése. A legutolsó valamikor 2013-ban készült ha jól emlékszem. Rém nagy aktivitás... persze, nem futja az idejéből és enerdzsijéből többre, mert ezen kvalitásainak nagyobbik hányadát inkább embertársai bosszantásába öli.

Jellemző az is, e 3 bejegyzéséből is az egyik azzal kapcsolatos hogy valami másik linuxos portálon a helyesírást kritizálta, s emiatt kirúgták onnan.

Komolyan, ez már beteges hogy állandóan a helyesíráson sír, meg azon amit ő „nyelvhelyességnek” tart. Gondolatai saccperkábé 90 százalékát ez tölti ki. Megszállottság, mánia, de tényleg. Ha ezt az energiát valami hasznos alkotásba fektetné, óriási dolgokat adhatna vele az emberiségnek, s talán anyagilag is profitálhatna belőle. De hiába, mert leragadt az efféle kicsinyes piszkálódásoknál. Szomorú hogy így elpocsékolja magát.

Hát én úgy értelmeztem pilisig, nyosigombóc belinkelt kisbetu névválasztási sztorijára értette, amit irt, igaz nem jó helyre téve. Ez után két eset lehetséges. Ha szándékos és humornak szánta, akkor zseni, ha gyér a fantáziája, akkor ütődött.

Én nem vagyok autista. Nincs róla papírom, mellesleg Te NagyZ közelebb állsz hozzájuk, mert zseni vagy a munkahelyed és a pozíciód miatt, és a zsenik meg az őrültek közt csak egy hajszál a különbség.

Az hagyján, mondhatni az a default, de a pszichopaták mintha egyre jobban nyomulnának.

Off: az egyiküknek az az ötlete támadt, hogy egy másik fórumon is reklámozza ezt a topikot (Nem, nem mondom meg, hogy hol, inkább az ottani moderátornak szólok, ha nem áll le.)

...az egyiküknek az az ötlete támadt, hogy egy másik fórumon is reklámozza ezt a topikot (Nem, nem mondom meg, hogy hol, inkább az ottani moderátornak szólok, ha nem áll le.)

Ne azt mond meg hol, hanem melyik volt az?

Kisbetu vagy krix?

Ha már idefáradtál kedves NevemTeve Téged is meginterjúztatlak. Tudom, hogy visszautasítod, csak egyetlen kérdést teszek fel:

Egy régebbi fórumszálon rám szóltál, hogy nyugodtan csináljam csak, amit művelek. Így meg úgy ciki. Mondja nekem egy illető ilyen nickkel, mint NevemTeve. Szerinted a kérdésed hiteles a Te szádból?

Vagy cringe?

Kinek nem cringe, ne vegye magára.

Ez mitől "interjú"? lol

Trollkodásnak is kevés ez. Felteszel X darab kérdést, majd az illető jön és mondja hogy válaszold meg magad a te blogod :D

Erre felteszed a kérdést hogy akkor válaszold meg azt miért nem válaszolod meg bazmeg :D

Visszaengedtek a küzdőtérre? :)

Gondolom majd én is sorra kerülök egyszercsak :) De ez szánalmas. Ez nem interjú, ez egy egyszemélyes izéé lóf.sz + esti fény. Kérdezz felelek egyszemélyes verzió :) Vicc.

Lehet hogy valóban nem vicces, oké, de az azért mindenképp szánalmas és sötét gyanakvásoknak is nyitogatja ám a pokoli kapuit, hogy ilyen ártalmatlan kérdésekre se mersz válaszolni. Titkolsz valami szégyenleteset talán?

Mert ha valaki nem válaszol minden kérdésre, az oké, megértem. De EGYRE SEM?!

Hm, hm... itt valami bűzlik... Valami bűzlik, igen, és nem Dániában hanem nálad, kisbetu, természetesen "átvitt értelemben", de úgy nagyonis...

Miért lennék én köteles bárki akárkinek a levelét elolvasni? Főleg egy olyasvalakiét, aki az utcán szembejőve vasvillával támadt rám?

És ezek után miért kéne nekem a támadóm bármelyik kérdésre is válaszolnom?

Honnan tudjam, hogy ilyen előzmények után mire fogja felhasználni a választ?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Terelsz. Nem arról írtam hogy köteles lennél leveleket olvasni. De most már elolvastad, ha nem is a levelet de ezt a blogbejegyzését, tudod a kérdéseket, ez tény. És tudod hogy ezek teljesen ártalmatlan kérdések. Nekem legalábbis olybá tűnik. Lehet hogy neked másképp tűnik egyik vagy másik, semmi baj, akkor azokat ne válaszold meg. De hogy EGYIKET SE, na az már durva. Az, hogy is mondjam, nem tűnik reálisnak hogy mindet veszélyesnek érzed magadra nézve.

Pláne hogy itt TE vagy az aki másokkal trollkodni szokott, és nem ELLENED szoktak trollkodni, szóval nincs is igazán félnivalód. Ha ki is leszel rúgva a HUP-ról biztos nem amiatt lesz mert e kérdésekre válaszolsz; aztán meg hogy őszinte legyek én se látom nagy esélyét hogy sikerülne téged innen kirúgatni, de különben meg most már én se szeretném ha ez megtörténne, mert én inkább a megjavulásodnak örvendenék. (amíg élünk, remélünk ugyebár...). Végülis ha nem javulsz meg, na puff mi történik, hát letiltalak megint és kész, most már megtehetem, szóval nincs sok értelme téged kirúgni. Korábban örültem volna neki nem tagadom, de most már nincs jelentősége.

Szóval nem tudom mitől félsz, e kérdések nem a szexuális preferenciáidról szólnak.

Miért lennék én köteles bárki akárkinek a levelét elolvasni? Főleg egy olyasvalakiét, aki az utcán szembejőve vasvillával támadt rám?

Igen. Valószínű agyonszúrnálak, ha bevallanád, hogy ubuntu linuxot használsz. Vagy levágnám a fejed, mert nem szimpatikus a foglalkozásod. ROTFL.

Ez csak terelés.

Tudod mi történne, ha az életben találkoznánk és tudnám, hogy Te vagy az?

Három kimenete lehet.

1. Kinevetnélek.

2. Megdöbbennék a látványtól

3. Sajnálnálak

Ha ennyire disztrowarfanatikus lennék valószínű locsemegét már kinyírtam volna. Persze csak itt a fórumon, mert nem tudom hol lakik. ROTFL.

Ez mitől "interjú"? lol

Hát innentől kezdve semmitől. Ez normál esetben úgy működik, hogy megkeresem kisbetut privátban, elküldöm a kérdéseimet, megválaszolja és megy ki blogba a párbeszéd. Ez lett volna a normális. de ez a gyökér a privát levelemre sem válaszol. Valószínű nem is nézi, amióta haroldking is írt neki.

Viszont innentől kezdve ez egy másik, kisbetu számára kellemetlen folyamat előszele. Szóval el lehet hülyéskedni, de nem fogja megköszönni az úr.

Gondolom majd én is sorra kerülök egyszercsak :)

Sajnos Te nem. Azok kerülnek terítékre, akik aktívan belekötnek haroldkingbe és esetleg belém is. Hamarosan gelei következik.

Hagyd Gyurex. Túl komoly úrral van dolgunk. Én azt nem értem kikadff, hogy nem tudsz szűrni.

Van egy szakmaias komolyabb oldalam és van egy multitrolling. Az irományaim címéből ki lehet következtetni mikor melyik. Az, hogy az egyik oldalam dolgait érdekesnek találod az jó, de amiatt nem kell foglalkoznod a másikkal és kész.

Kikadff! Ami a három éves gyerekedet illeti, egy különbség van köztünk. Én le tudok menni a szintjére, sőt űberelni is tudom negatívan, de vajon Ő fel tud emelkedni az én komolyabbik szintemre? Egyszer kipróbáltam hét éves koromban kíváncsiságból, hogy be tudok-e szarni. Sikerült. Ez volt a legdurvább lesüllyedésem. Szüleim értetlenül álltak a helyzet előtt. Sokkal később egyik kuzinom is elmesélte, hogy szintén kipróbálta.

Gelei nem kap még semmit. Csak kíváncsi vagyok rá. Szerintem szívesen ad interjút olyan ember, aki elért valamit és büszke rá, mert van mire. Nem azt fogom megkérdezni veri-e a Microsoft logóját, hanem karrierről még szakmai dolgokról. Kisbetünek nyilván nincs ilyen. Azért trollkodik és azért nem akar interjút, mert maximum csak azégyelheti amit tett vagy nem tett. Pont. Ez a sikertelen interjú ezt bizonyítja.

"Ez normál esetben úgy működik, hogy megkeresem kisbetut privátban, elküldöm a kérdéseimet, megválaszolja és megy ki blogba a párbeszéd. Ez lett volna a normális. de ez a gyökér a privát levelemre sem válaszol. Valószínű nem is nézi, amióta haroldking is írt neki."

Nem poli miatt nem nézem, hanem default nem nézem. Leírtam, el kell olvasni.

Megkeresel privátban. Itt bukik a dolog mert én nyílt fórumra regisztráltam, nem privát levelezésre.

A gyökér az te vagy.

Meg ki nyíltan a privát levelezés? Na ne!

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

A gyökér az te vagy.

Tegyük fel igazad van.

Egy lehetőséget kaptál, hogy kinyisd a pofád, mert valami bajod van. Trollkodások, kötözködésen kívül semmit nem csinálsz.

Arra lettem volna kíváncsi ezen kívül mi köt ide a huphoz. De ezzel a megnyilvánulásoddal, hogy nem válaszolsz azt támasztod alá, hogy sem a linuhoz sem az informatikához közöd nincs. Lehet valamikor volt, de már nincs. És akkor feltehetem jogosan. Azt a kérdést mit keresel itt?

Az alábbi személyeknek van keresni valója itt:

1. Kérdései vannak, mert tanulni, tudni szeretne valamit, vagy növelni a tudását, ehhez aktívan kérdez a "nagyoktól"

2. Rendszerüzemeltető vagy valamilyen informatikai szakember, akinek kérdései, problémái vannak és kérdezne a profibbaktól.

3. Tudásmegosztás. Tapasztaltabb informatikusok, akik nem sajnálják az időt, hogy a kezdőket, tapasztalatlanabbakat, tudatlanabbakat segítsék.

Azzal, hogy nem válaszolsz a nem privát kérdéseimre, (mert abban semmi titkolni való nincs, hogy milyen linuxot használsz és miért), továbbá nem kérdezel semmi szakmait, mert nyilván segíteni nem tudsz, mert a kellő tudásod nincs meg hozzá, ezt bizonyítja az szabadidőd meg az energiád csak trollkodásra fordítod. Szóval ez az interjúnak álcázott neminterjó egy jó kis csapda, amibe ügyesen beleléptél.

Bebizonyosodott a sejtésem: Neked semmi keresnivalód a hupon!

Szedem össze a bűneidet linkekkel és elküldöm treynek, ezt még pár trollal eljátszom és írok egy hivatalos panasztételt treynek, hogy gondolja át az oldalon való létjogosultságát az ilyeneknek, mert regisztrációnál is meg kell indokolni miért szeretnél regisztrálni. Ha azzal indokolná egy új tag, hogy trollkodni szeretne, biztos nem kapna accountot.

Ez most nem gyerekes fenyegetés, de mindent megteszek, hogy te meg még itt páran ki legyenek téve.

Az alábbi személyeknek van keresni valója itt:

Szerintem ez a lista sokkal inkább a Stackoverflow-ra jellemző, mint a HUP-ra, itt max 50-50-re tippelném a core IT témákat. Tök érdekes témák voltak már befektetésekről, edzésről, politikáról, jogi kérdéseken át a gázkazánokig mindenről, pedig egyik sem szigorúan vett IT témakör. 

Konkrétan van dedikált szekció a gasztronómiának, vagy éppen a Forma 1-nek.

Ez miért gond?

Szeva. Már vártalak. Igazad van. Így, hogy offtopikok is lehetnek az oldalon, teljesen igazad van. Ráadásul Te legalább értelmes vagy és még szakember is. Az fájlalom, hogy egy microsoftimádó fanatikus microsoftvédelmező vagy.

Amit írtál az jó, de kisbeture nem vonatkozik. Ő már csak elvenni tud, adni semmit. Az egyetlen pozitív és nemes dolog az lenne Tőle, ha önként kimúlna. Azt a levegőt sem szívná, meg pár állat élete sem múlna rajta, amit hátra lévő életében el fog fogyasztani.

Az fájlalom, hogy egy microsoftimádó fanatikus microsoftvédelmező vagy.

Az semmi, de még Apple fanboy is vagyok. :)

A Microsoftot jórészt azért hagytam ott, mert túlságosan szűk területen tudtam csak fejlődni, akár konkrét technológiákat (nyilván MS-only a hely), akár a munkakörben használt softskilleket tekintve. Szerintem megérte -- a COVID alatt is bebizonyosodott, hogy hihetetlen biztonságérzetet ad ez a rugalmasság, hogy pénteken még Scalában fejlesztesz backendet Linux szerverre, hétfőn reggel meg már kezdhetsz a C#-os webes projekten. Így mindig lesz feladat és lóvé, akkor is, ha holnaptól betiltanák a Windows-t.

Viszont ettől még sok terméküket szeretem (sokat meg nem, de psszt), illetve munkahelyként is csak ajánlani tudom, szóval ja, általában pozitívan gondolok a cégre, és ez nem valószínű, hogy változni fog.

interjúvoljunk meg téged akkor:

“mi a legnagyobb szakmai sikered? évente új Linux disztro telepítgetésén kívül”

“inkább csapatjátékos vagy, mint magányos farkas? miért nem?”

“véleményed szerint mikor fogod belátni, hogy a teljes értékű élethez normális emberi kapcsolatokra is szüksége van egy embernek?”

ha terelni kezdesz, elküldöm ezt a szálat az áramszolgáltatódnak, hogy emeljék meg a díjat nálad, mert pazarlod az emberiség energiaforrásait

interjúvoljunk meg téged akkor:

1. Én vagyok, aki kérdez

“mi a legnagyobb szakmai sikered? évente új Linux disztro telepítgetésén kívül”

Már nem telepítgetek magamnak új disztrókat, amióta gentoozok. Ha meg igen, azt azért, hogy blogot írjak belőle.

Mit nevezünk szakmai sikernek? IT-n belül, vagy kívül is? Több szakmám és foglalkozásom van. Több lábon élek. Csináltam két egyesületet, megmutattam kisvállalkozásnak meg pár civilnek, hogy van élet a mircrosofton túl is. Az egyik előző munkahelyemen csodát műveltem fillérekből összekalapált informatikai eszközökből.

“inkább csapatjátékos vagy, mint magányos farkas? miért nem?”

Őrült rendszergazda. A többit majd hámozd ki a blogjaimból, ha egyszer a végére jutok.

“véleményed szerint mikor fogod belátni, hogy a teljes értékű élethez normális emberi kapcsolatokra is szüksége van egy embernek?”

Van. Közösségbe meg az itt hemzsegó trollokkal és messiásokkal együtt jelenleg azért nem nagyon járok, mert itt ez a kib* covid. Agyamra is kezd menni ez az állapot. Ha visszanézed egy éve ennyit nem voltam fent meg nem is blogoltam, mert nem értem rá. Most kényszerpihenő van otthon. De egyszer majd elmúlik.

ha terelni kezdesz, elküldöm ezt a szálat az áramszolgáltatódnak, hogy emeljék meg a díjat nálad, mert pazarlod az emberiség energiaforrásait

Remélem elégedett vagy. Így is túl sokat mondtam.

Akkor most gyerünk. Ugyanezeket a kérdéseket válaszold meg Te is.

Csináltam két egyesületet, megmutattam kisvállalkozásnak meg pár civilnek, hogy van élet a mircrosofton túl is.

Na, ezekről kéne a kontent, nemcsak HK-ról :D

Régebben én is toltam egyesületet, de mivel elsősorban diákoknak/frissdiplomásoknak szólt, inkább átpasszoltam a nextgen embereknek. Jó buli volt, jó is hogy szóba hoztad, kéne csinálni egy újat. 

Hát jó. Nem nyitok új szálat. Már eleve rosszul kezdődik. Akkor beszúrom a levelet:

Kedves gelei

Mint már a fórumon is írtam, szeretnék Veled is interjút készíteni.

A játékszabály egyszerű. Megfogalmazok pár kérdést, amelyik tetszik és vállalod, hogy megosszam a hup közönsége számára, azokat megválaszolod.

Elsősorban szakmai jellegű kérdések, ha úgy érzed valamelyik túl privát, azt töröld ki vagy fogalmazd át.

Kérdéseket irhatsz is, ha valami olyat is szívesen megválaszolnál, amit nem kérdezek meg.

Mivel foglalkozol?

Miért Londont választottad? Miért nem az Egyesült Államok/egyéb?

Milyen előző munkahelyeid voltak, amiket ugródeszkaként használhattál a jelenlegi pozíciódhoz?

Dolgoztál-e valaha a közszférában? Miért maradtál, ha sokáig maradtál és miért hagytad ott?

Hobbi

Zenei ízlés.

Miért ez a nagy Microsoft imádat?

Az apple imádat nem érdekel, azt mindenki tudja miért válaszja az ember, de ha nagyon akarod kifejtheted.

Ami érdekesebb miért nem a linuxot imádod?

Egyéb munka, amiből nem feltétlenül van bevételed. Önkéntersségre gondolok. Civil szervezetekbern való aktív közreműködés stb. A szervet ne nevezd meg, csak esetleg azt említsd meg mivel foglalkozik.

Minden egyéb dolgot szívesen olvasok, ami eszedbe jut és érdekes vagy tanulságos lehet.

Nagy megtiszteltetésnek venném és egyben rohadt nagy fényezés jár érte a hupon, ha összehozunk egy jó interjút, mert Te leszel az első. Ez után lehet kedvet kapnak.

A nickneved mit takar? Úgy értem miért gelei?

Korrekt kérdéseknek tűnnek.

Mivel foglalkozol?

Most épp egy fintech cégnél dolgozom, és a termékfejlesztésben csinálok mindent, a tervezéstől a programozáson át a tesztelésig. Kis cég, csapaton belül nincsenek annyira dedikált szerepek.

Miért Londont választottad? Miért nem az Egyesült Államok/egyéb?

Itt valami tévedés lesz. :) Londonban összesen talán egy hetet voltam eddig, azt is több részletben: Budapesten lakom, nem is dolgoztam még külföldön sehol, max pár hetes képzésekre, konferenciákra járkáltam ki.

Milyen előző munkahelyeid voltak, amiket ugródeszkaként használhattál a jelenlegi pozíciódhoz?

Ami itt nyílt titok, az a Microsoft, ott a kiemelt terméktámogatással rendelkező ügyfelekkel foglalkoztam. Kb. mint egy account manager, a szerződéskötéstől a konkrét szolgáltatásig minden hozzám tartozott egyszerre 6-8 ügyfélnél. Többségében pénzügy vagy államigazgatás. De dolgoztam telkó cégnél, befektetési banknál, stb. A fintech mindig is érdekelt, a belátható jövőben valszeg maradni is fog, csak nagyobb fókusz a konkrét terméken, kevesebb a PowerPointon. 

Dolgoztál-e valaha a közszférában? Miért maradtál, ha sokáig maradtál és miért hagytad ott?

Igen, még az NKE-re is jártam. :) Nagyon jó csapattal dolgoztam, a téma is érdekes volt (infosec). Nagyon hamar leléptem, mert épp akkor tervezték átszervezni az egész területet a közigben, és próbaidősként necces volt, hogy mi lesz. Nem nagyon akartam megvárni, mi lesz a közlönyben, miközben ketyeg a lakáshitel, meg mittudomén. Kicsit sajnálom, jó volt, és sok dologban jobb volt az átlagos közig munkahelynél.

Mondjuk az NKE-s képzés is tetszett, reklám helye: https://kti.uni-nke.hu/szakiranyu-tovabbkepzesek/szakiranyu-tovabbkepze…

Hobbi

Az újévi fogadalom, hogy szép fokozatosan ledolgozom a 100+ elemű könyvlistát, amit az évek során összeírtam, de azért ez nem túl reális cél. Mostanában kb semmi érdekes, mert otthon kell kuksolni egész nap. Szóval maradnak a klasszikus otthon döglős hobbik: filmek, hobbiprojektek (most épp Spotify-hoz van egy jó addon-ötletem, majd írok róla, ha egyszer használható lesz), stb.

Zenei ízlés.

Kb. bármi. A csajom szerint szar. :)

Miért ez a nagy Microsoft imádat?

Ajj, hányszor válaszoltam már erre, itt a hupon is... :)

Mint munkahely: szerintem nagyon jó hely, vannak kihívások, lehet fejlődni, normális körülmények vannak, és jól fizet. (Kontra: elég könnyű beleesni abba, hogy nagyon szűk területen tudsz csak újat tanulni)

Mint vállalat: van néhány termékük, amit nagyon szeretek használni, pl. Xbox, Azure. Van pár, amit nem szeretek, a többi meg teljesen hidegen hagy.

Mint ideológia: nem érdekel. Amikor én választhattam, akkor macOS volt az elsődleges desktopom. A mostani meló miatt ez nem lenne praktikus, úgyhogy marad a Windows. Nem gondolom, hogy bármelyik jelentősen rosszabb lenne a másiknál.

Ami érdekesebb miért nem a linuxot imádod?

Több projektben is csináltam magyar fordításokat, illetve általános PR és marketing projekteket. Egyetemekre is hordtam be a live DVD-ket, meg a többi cuccokat. Azért hagytam abba, mert időm nem nagyon volt rá, a PR meg a kutyát nem érdekelte, szerintem a legtöbb desktop distro arra megy rá, hogy más distro-k userbase-ét húzza át magához, nem arra, hogy új usereket találjon. Szerintem ez baj, így semmi értelme a dolognak, már amúgy sem prioritás a desktop senkinek, mindenki mobilra akar fejleszteni, meg webre, oda meg teljesen jó a Linux.

Ha összeadom az összes desktopot, szervert, VM-et, NAS-t, mittudomén, akkor bőven többségben vannak a Linux alapú gépeim. Főleg a RHEL-like vonal jellemző, elsősorban azért, mert azt ismerem.

Szóval nincs bajom a Linuxszal, amikor jó választás, akkor használom. Amióta van .NET Core, azóta teljesen jól elvagyok a linuxos szerverekkel.

Egyéb munka, amiből nem feltétlenül van bevételed. Önkéntersségre gondolok. Civil szervezetekbern való aktív közreműködés stb. A szervet ne nevezd meg, csak esetleg azt említsd meg mivel foglalkozik.

Mostanában sajnos elég kevés, utoljára a GDPR bevezetés körül mentem szakérteni 8-10 szervezethez, de ezek ilyen pár alkalmas tanácsadások voltak. Régebben egy informatikus diákszervezetet vezettem, az menő volt. Kéne valamit csinálni megint.

A nickneved mit takar? Úgy értem miért gelei?

Ah, ezt meghagyom találós kérdésnek. Ha rájössz, meglepődsz majd, milyen triviális volt. :)

korrekt válaszok! eskü azt hittem, ki fogsz táncolni előlük, mert igazából csak provokálni akartalak (nem voltam jó passzban, sorry)

Akkor most gyerünk. Ugyanezeket a kérdéseket válaszold meg Te is.

hogy egy klasszikust idézzek: “állok elébe... nem vagyok csicskagyerek” :)

mi a legnagyobb szakmai sikered? évente új Linux disztro telepítgetésén kívül

(szinten több szakmám/hivatásom van, de ez ugrott be most:) Scrum Masterként össze tudtam tartani egy térben (is) szétszórt csapatot, akik egytől egyig ágáltak a Scrum ellen

Linux-ozásra meg csak úgy, mint geleinek, nincs nagyon időm. respect annak, akinek ehhez még van türelme.

inkább csapatjátékos vagy, mint magányos farkas? miért nem?

csapatjátékos vagyok szívből és “észből” is

véleményed szerint mikor fogod belátni, hogy a teljes értékű élethez normális emberi kapcsolatokra is szüksége van egy embernek?

ez pár éve megtörtént nálam. a hangsúly persze a normálison van, mert hát haverja mindenkinek szokott lenni tucatszám.

Ugyan! Nem kell mentegetőznöd. Alapjaiba véve mindenkivel korrekt vagyok. Abban hiszek, mindenki kapja azt, amit megérdemel. Egyetlen bűnöm, hogy kisbetuvel nem vagyok kedves.  Amit az művelt a tizen plusz év alatt a hupnak azt is el kellene néznie, ha itt nyilvánosan ki lenne végezve. A tisztázás végett én nem provokátor vagyok, mint kisbetu, nálam ez nem cél, hanem eszköz. Úgymondanám, a megmondóember. Sőt az is vállalom, hogy tévedek, de a szándék megvan.

Az utolsó válaszodra még két gondolat. Haverom van nekem is tucatrszám, de igaz barát csak kettő. De egyik sem normális. Az igazán mély beszélgetéseket négy szemközt szoktuk művelni. Az egyik barátom felesége elég konzervatív, kijelentette, ha megyek hozzájuk, szóljak előtte, elmegy otthonról. Aztán jól "megfenyegettem", hogy rosszra tanítom a tíz éves fiát. Szóval inkább elvisel. A nők körében a normáisak valamiért félnek tőlem, viszont a bolond meg egyéb mentálisan roggyantakat bevonzom. Nemrég egy frissen férjhez ment zakkant nyomult rám. Tudnék róla mesélni,de nem teszem, mert a sok troll azon röhögne, meg az a sok nyomi is, akire mégcsak nem is nem is néz nő. A húgom is egy bolond. Megmondtam neki, nekem ilyen nőm nem lesz, mint ő. Akkor inkább szerzetes életet élek. Szörnyen kegyetlen az élet.

Amit az művelt a tizen plusz év alatt a hupnak azt is el kellene néznie, ha itt nyilvánosan ki lenne végezve.

egyrészt 9+ éve vagyok tag, de úgy látszik, nem vagyok képben: mit művelt kisbetu, hogy így fújtok rá polival?

másrészt meg felfogod egyáltalán, hogy miket beszélsz? (kezdem azt érezni, te poli karikatúrája akarsz lenni, csak nem jön át nekünk)

A nők körében a normáisak valamiért félnek tőlem

ha megfogadsz egy tanácsot, ezt érdemes lenne feltárnod egy pszichológussal

viszont a bolond meg egyéb mentálisan roggyantakat bevonzom

ez sosem véletlen: vagy gyerekkorodban bántalmazó kapcsolatokban szocializálódtál és önkéntelenül ahhoz keresel partnereket, vagy csak ennyire alább adod és nem akarod észrevenni a jeleket </hobbipszichológia>

Szörnyen kegyetlen az élet.

sokszor tényleg az :) de szerintem azért érdemes kihozni belőle amennyit csak lehet (kezdve talán azzal, hogy nem fantáziálsz a fórumtársaid haláláról)

mit művelt kisbetu, hogy így fújtok rá polival

Igazából nem itt művelte a legdurvább dolgait. Más fórumok is vannak.

Itt inkább haroldkinget szopatja, ami engem is zavar.

Egyébként meg kisbetu volt a legelső, aki hozzászólt a legelső blogomhoz és enyhén negatívan.

Az utóbbi napokban kisbetu határozottan visszavett magából. Lehet hogy te nem látod benne a fejlődést, de én igen. Na nem azt mondom hogy hatalmas utat járt volna már be a Jóság irányába mert arról szó sincs, de ahogy mondani szokás, „valami már elkezdődött”.

Ha szabad javasolnom, köss átmeneti fegyverszünetet vele! Azaz ne piszkáld, mindaddig amíg ő el nem kezdi újra. Hadd legyen neki is egy pillanatnyi szusszanása. Neked is több energiás maradhat így egyéb dolgokra, benne meg hadd „érjenek” a dolgok, legyen ideje levonni a tanulságokat az eddigiekből meg minden.

Az utóbbi napokban kisbetu határozottan visszavett magából. ... + Ha szabad javasolnom, köss átmeneti fegyverszünetet vele! Azaz ne piszkáld, mindaddig amíg ő el nem kezdi újra.

Értem. Bár gyenge hasonlatde ez olyan mintha egy több hónapnyi bújkálás után elfognák as gyilkost és azért nem csuknák le, mert azóta nem gyilkolt.

Szóval ez nem elég! Tegyen jót kisbetű. Az nem jótétel, ha nem tesz rosszat.

Én is azt tanácsolom neki hogy tegyen jót, igen. Mert a gonoszság is végső soron csak egy SZOKÁS. (persze rossz szokás). És a pszichológia már rég tudja, szokásoktól nem lehet megszabadulni olyan egyszerűen hogy csak simán nem műveljük többet. A szokás mindig valamiféle lélektani űrt tölt be nálunk. Az űrt meg hoszútávon senki se viseli el, a lélektani űrt se.

Tehát, egy szokástól megszabadulni úgy lehet, ha más szokást állítunk a helyébe. Vagyis a gonoszság szokásától megszabadulni úgy a legkönnyebb, ha igyekszünk tudatosan rászokni a jóságra...

A módszer amúgy nálam is bevált, ha más téren is. A diétámra gondolok. Az nem ment volna hogy szimplán nem eszem ezentúl szénhidrátot. Állandóan kísértett volna a sok jégkrém, a sajtos tészta, pizza, gyümölcs meg a többi. Tuti, idővel elbuktam volna. A megoldás nem az volt hogy ezekről csak lemondjak, hanem hogy tudatosítsam: ezek evése is csak egy SZOKÁS, és más szokást kell a helyére állítani: azt, hogy mást eszem! Igyekeztem egyre extrémebb carnivore-kajákat találni, megszokni és enni!

Sikerült. Most már az a fajta étkezés vált a SZOKÁSOMMÁ, betöltötte azt az űrt amit korábban a szénhidrátzabálás töltött be, így nincs esély rá hogy visszaszokjak amarra.

Note: jelenleg egy jókora marhaszív rotyog a fazekamban, igaz, darabokra vágva...

Tehát ezt így kéne. Például amikor kisbetu ingert érez hogy gonoszkodjék, azaz beszóljon valakinek, akkor oké, írjon be a fórumba, rendben van... de ne bántó megjegyzést tegyen az illetőre, hanem dicsérje meg őt, vagy annak valamelyik postját vagy a post valamely részletét valamiért! (Ami meg nem tetszik neki arról ne szóljon!)

Így idővel SZOKÁSÁVÁ válna az, hogy embertársaiban a JÓT keresse, s nem a kivetnivalót.

Nem, nem így értem. Egyáltalán nem kellett volna megemlíteni semmit a nagybetűkről, pláne mert nyilvánvaló hogy rém kevés szót írtam benne nagybetűvel. Elenyésző mennyiséget. Az hogy ezt szóvá tetted, a részedről megint csak undok kötekedés. Megint a hibát kerested egyik embertársadban.

Inkább valami ilyesmit kellett volna írnod:

„Nagyon szépen köszönöm ezt az ötletet hogy rossz szokásoktól úgy igyekezzünk megszabadulni hogy jó szokásokkal helyettesítjük őket, igyekezni fogok e trükköt alkalmazni minél többször. De mert gyarló ember vagyok, ez még tökéletlen lesz az első időkben, így kérlek légy türelmes velem ha néha visszaesnék a hibáimba”.

Kár hogy nem kerülök sorra, pedig te egy akkora balfasz vagy hogy azt öröm olvasni :)

Bár lehet ki kellett volna tiltani, de nem leszel egy DTrump :)

GentuJeti.

Először tisztázd magadban mi az  hogy interjú, utána meg takarodjál haza.

Azt hittem haroldkinget tartjátok akkora balfasznak. Ne zavarjátok össze. Ha öröm olvasni, amit írok miért kellene kitiltani? Kell a népnek az ingyencirkusz. Trey is megmondta. Ezzel a gyenge trollkodásoddal nem éred el, H felkerülj az oldalamra a többi troll közé. Max annyit, hogy én is balfasznak nézlek. A logikádban logikai bukfencek vannak.

btw, az megvan hogy privát levelezést közölni bármilyen formában nem túl szerencsés ? (Tudom, tudom hozzájárulhat az illető, hogy tedd közzé)

Az megvan, hogy miután nem reagált, beleállsz és felteszed itt a "kérdéseket" majd saját magadnak válaszolod meg kb. a történeteket ?

Ne süllyedj már le BlackPanthhher(tm) szintre... Ott szokás ilyen személyes adatokat / levelezéseket közzétenné. Bár ott beleegyezés nélkül :D

Bocs, nem akarom előásni a rég elmentett FB posztokat a csoportból amik bizony kőkemény személyes adatokat tartalmaztak. Hah VectorViktor a végén beperel. Majdnem megtette a múltkor is :) De bocsi, hogy próbáltam ki állni melletted.

Többet nem fordul elő.

Szerintem az interju az olyan mufaj, ahol felteszel kerdeseket, majd ezt a privat beszelgetest kozzeteszed (persze elore, mar a kerdesfelteveskor szolsz, hogy kozze fogod tenni). Aztan hogy ez e-mailben, postan, vagy IRL egy studioban tortenik, az mar mas kerdes. Persze a technikatol fugg az, hogy mennyire interaktiv (nem csak az elejen tudod feltenni a kerdeseidet, hanem a valaszoktol fuggoen a korabbi kerdeseid is valtozhatnak, esetleg valami erdekes reszletre meg rakerdezhetsz). Ja, es korrekt esetben ha valamelyiktek nem vallalja megsem (pl. lenyegi reszek kivagasa miatt), akkor donthettek ugy, hogy nem publikaljatok.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Pontosan ezt tettem haroldkinggel. Jeleztem Neki H indítok egy blogsorozatot, amiben kérdeznék és megválaszolnák. A kérdéseimet át lehet írni, megváltoztatni és ki is lehet belőle hagyni. Majd a végleges változat kikerülne. Királyunk kapásból elutasította a trollok miatt, ezért nincs kitéve, és nem is lesz. Kisbetüvel meg azért csináltam így, mert nem nézi a privát leveleit. Ne nézzetek már ennyire balfasznak.

Az megvan ugye, miért tettem így kisbetüvel? Meg az is, miért nincs kitéve poliverzumé?

Társadalmi megbízatású alpolgármesterként meg a főállásomból adódóan is tisztában vagyok nagyjából a gdpr-ral.

Kösz, hogy annyira lenézel, hogy egy kitalált interjút állítok be valósnak. Olyan előfordulhat, hogy poénból blogolok olyat, de mindenképp az elején közlöm, H a képzeletben szüleménye. Hamarosan megkeresem privben a kérdéseimmel geleit meg gyurexet. Kíváncsi leszek vállalják-e.

Tudtam hogy valaki ezzel jön majd!

De a helyzet messze nem ugyanaz. __ÉN__ igenis megválaszoltam a kérdéseket, sőt, még kifejezetten bőven is (ismeritek a stílusomat...), és elküldtem Gentoojedinek, aki eszerint meg is kapta őket. A HUP-ra nem tette ki őket, mert azt nem akartam, az igaz. De ettől még MEGVÁLASZOLTAM. De kisbetu ilyen formában se válaszolta meg őket. Én tehát megválaszoltam, priviben. Ő priviben SEM.

Nagy különbség...

1. Harolking válaszolt privátban.

2. Az, hogy nem szeretné, hogy kitegyem teljes mértékben érthető, mivel mindannyian tudjuk mit műveltek vele és mit művelnének, ha kitenném.

Kisbetűt nem támadja itt senki tudtommal. Én úgy tudtam én támadom, de ezek szerint tévedtem, tehát nem lenne oka nem válaszolni semelyik kérdésemre.

Az nem tiltó lista, hanem a GONOSZOK elit alakulatának listája!
Oda felkerülni azt jelenti, hogy az ember letett valamit az asztalra, és klubtag lehet, tartozik valahova. Olyan ez, mint a római légiók teknősbéka alakzata, minden oldalról védik egymást.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

> Hamarosan megkeresem privben a kérdéseimmel geleit meg gyurexet.

Küld át nyugodtan, ránézek, max ignorálom minden kérdésed, ez éppen az aktuális kedv, élethelyzet, meló függvénye. :) Egyébként azt hiszem kiszállok ebből a vicceskedő mókuskerékből, tk. én mindannyiótokat sajnálom, mert egyben kedvelem is. Szóval csend várható tőlem egy ideig, de drukkolok minden oldalnak! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Azért bírja mert nem ő az akire kisbetu rászállt.

De különben engem nem zavar ha bírja kisbetut, oké, szeresse csak nyugodtan, ez még nagyon helyes is hiszen embertársainkat szeretni kell. (bár néha némelyiket rohadtul nehéz...).

Ha azonban szereti/„bírja” őt, miért nem igyekszik ő is megjavítani ezt a szerencsétlen lelkibeteg embert? (aki nem értené: azért beteg mert gonosz. A gonoszság ugyanis egy betegség).

na mivan, elfogyott a szufla ebbol a cringebol? popcornom meg lett volna...

Neked is színvonal a trollkodás, ahhoz képest H egy komoly cég komoly pozícióját töltöd be. Akkor melyikünk süllyed mélyebbre? Én legalább egy senki vagyok. És ne haroldking mentális állapotáért aggódj, hanem a saját testi épségedért. Túl sokat ülsz/nassolsz a hup előtt. Kérj treytől tanácsot. A szívinfarktust nem érdekli H okos vagy fontos ember vagy.

szerintem beteg dolog az, amikor egy "senki" (szerintem senki se senki, nem tudom, ezt mibol szeded) azt gondolja hogy ha valaki "valaki" (megint nem az en szavaim...) akkor mar nem lehet ugyanugy flamelni/trollkodni/akarmit csinalni.

a tobbire nem reagalok mert mar megint a kepzeletedbol kiragadott dolgokat nyomod. sokat nasszolsz a hup elott? nem biztos, hogy jot tesz, aggodjunk?

 

--

 

amikor szakmai tartalomrol bloggolok altalaban keves komment jon, meg kevesebb kerdes. multkor volt valami erdekes topic, aztan a topicnyito nem is valaszolt. trollkodni huszadannyi energia _se_, mint komoly szakmai valaszokat adni. igy szerinted melyik marad, ha a szorakozas maximalizalasa a cel? :)

Miért nem Trey az első alany? Szerintem örülne. :D

Na tessék, egy nagyon jó meglátás, méltán tisztelt és megbecsült tanult kollégánktól hassan huptárstól! treyről kell gentoojedinek anyagot gyűjteni, majd ugyancsak treynél feljelenteni treyt. Na pislogna trey egyik reggel kávé közben, hogy nem tud belépni, mert előző este lelkiismeretesen kitiltotta saját magát! Hát elanyátlanodunk itten! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Maradjunk a bohócnál, aki szélsőséges eszközökkel kapálózva néha eléri a célját. Ha ezért szégyenkeznem kellene, szégyenkezzenek helyettem a prűd komoly emberek.

Aki meg szégyenkezik miattam az inkább ne szóljon be, mert megjárja.

A pornó színművészek sem szégyellik magukat, sőt van, aki büszke is rá.

Köszönöm, hogy etettél.

Azért nézd az élet jó oldalát. Szerencsétlen munkatársamnak sokkal rosszabb. Most pusziltam homlokon kibaszásból, mert fikázta a karácsonyra kapott gyertyámat. /Gyertyán a valódi gyertyát értem, nem átvitt értelemben. Nem pornózok (még)/