A "Hundub - független, magyar alapítású közösségi hálózat ..."

A Hundub egy független, magyar alapítású közösségi hálózat.

Ezt tükrözi az elnevezés is, hiszen a „hun” a magyarokra utal, míg a „dub” kettős jelentésű szó.
Egyrészt egy ősi magyar szó, jelentése „méhkas”, amely a jól szervezett hálózatba tömörülő résztvevőket szimbolizálja, ugyanakkor a filmek világában a „hundub” magyar hangot is jelent.

A Hundub egy olyan hely, ahol bárki megoszthatja élményeit, érzéseit, tarthatja a kapcsolatot a barátaival, rokonaival, ismerőseivel, ahol alternatív médiát hozhat létre.

A Hundub a szabadság és a demokrácia pártján áll, ezért nem alkalmazunk semmilyen politikai cenzúrát, ugyanakkor arra kérünk mindenkit, hogy a hatályos magyar törvényeket tartsa be, hiszen azok ránk és mindenkire egyaránt vonatkoznak.
Amennyiben törvénysértést tapasztalunk, akkor a tartalmat eltávolíthatjuk, a hozzáférést korlátozhatjuk, és akár a hatóságokat is értesíthetjük.
További információkat arról, hogy mi az, amit az emberi méltóság megvédése érdekében nem engedünk, a Közösségi Szabályzatunk tartalmaz.

 

 https://hundub.com/

Sikeres lesz!
7% (66 szavazat)
Bukás lesz!
71% (702 szavazat)
Fogalmam sincs milyen lesz.
21% (207 szavazat)
Egyéb, leírom ...
1% (9 szavazat)
Összes szavazat: 984

Hozzászólások

Napok óta túlterheléses támadásra panaszkodnak. Hosszabb távon akár jó is lehet..

Szvsz, ha reáisan mérik fel a lehetőségeket, és teljesen saját fejlesztés helyett valamelyik opensource Facebook változatra építik a rendszerüket akkor van esélyük. Friendica például. 

Egyáltalán nem vagyok a nulláról fejlesztés ellen, sőt általában jobbnak és biztonságosabbnak tartom céges igényekre mint cms keretrendszerek használatát. De itt ha sikeres lesz, akkor jelentős forgalmat kell kiszolgálniuk. (Ha nem lesz sikeres, akkor meg tök mindegy milyen szerver oldali kódokkal szolgálják ki azt a pár ott lézengő usert)

Megírok én is bármikor egy Facebook replikát. Ami nagy munka, hogy napi sok (tíz)milliós látogatottságnál is gyorsan és megbízhatóan működjön a közösségi portál. Nem kellően optimalizált kód esetén DDos sem kell ahhoz, hogy magától összedőljön a rendszer, a felhasználós súlya alatt. 

Szerencsére forró téma ez mostanában. Komoly érdeklődés van a saját kézben tartott Facebook alternatívákra. A legszerencsésebb ha be tudnak kapcsolódni a választott opensource rendszer fejlesztésébe.

Tanulni kell az iwiw hibájából. Rosszul átgondolt fejlesztési stratégia folyamatos leállásokhoz vezetett az iwiw-nél. A Telekom valamennyire rácba szedte a szoftveres hátteret. De utána Telekomos nemtörődömséggel el is b@szták az egészet. 

A párhuzamos fejlesztésen megspórolt erőforrások lehetővé teszik később olyan extra kommentelési funkciókkal ellátott saját böngészővel is elő lehet állni mint a Dissenter. Magyarországon is kritikusan fogadták a kommentelési lehetőség megszűnését sok korábban kommentelhető hírportálon. Erre a fajta közösségi szolgáltatásra is lenne igény és integrálható a fő közösségi médiás profillal. 

Magyarországon is kritikusan fogadták a kommentelési lehetőség megszűnését sok korábban kommentelhető hírportálon. Erre a fajta közösségi szolgáltatásra is lenne igény és integrálható a fő közösségi médiás profillal. 

Pont egy kormányközeli(-nek tűnő) site fogja majd lehetővé tenni azt, hogy tetszőleges cikk alatt szidják a főnököt, meg teregessenek ki a családjáról (igaz, vagy hamis) pletykákat, írjanak róluk gúnyos alpárisággal?

Na ha ezt engedni fogják, tényleg sikeres lesz, csak a második nap fogják letiltani az egészet a p.csába, mint tették a 444-nél is.

Én chrome alatt használom, ott megvan még a bővítmény: https://chrome.google.com/webstore/detail/chimein/peoidejngnikkpidmaojahlapknffjhh

Firefox alatt már nem használtam egy ideje, így ott nem tűnt fel a hiánya. De most, hogy nézem, 2018 óta nem sok frissítés történt, pedig előtte aktívabbak voltak. Ez nem jó előjel.

Update: Android és IOS app most jött ki belőle decemberben, szóval nem tudom mi lehet, mert látszólag aktívan fejlesztik.

Nagy Péter

Ez még tőled is gyenge, pedig nem voltak tévképzeteim a képességeidet illetően...

- De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezõirodában!

- Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem õket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erõlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.

- De hiszen a tervek ki voltak állítva.

- Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam õket.

- Ott van a kiállítási részleg.

- Zseblámpával.

- Talán leszakadt a villanyvezeték.

- Meg a lépcsõ.

- Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?

- Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következõ felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!

 

 

Elég furcsán reagálod le, hogy mégsem tiltották le "az egészet a p.csába", mint ahogy a fenti kolléga jól kitalálta. :D

(kicsit off, de soha nem értettem, hogy ha valaki nem akarja leírni, hogy a picsába, akkor így kipontozva mitől lesz hirtelen elfogadható...)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez mennyire kapcsolódik az általában IT témákhoz, Trey?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2020. 12. 29., k – 17:34

Mikor említettem a feleségemnek, hogy most indul egy hundub nevű Fecabook szerű oldal, azt mondta a humbukk, találóbb elnevezés lenne! :D
Az iWiW sem tudott sikeres lenni, a Facebook pedig megpecsételte a sorsát.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Egy közösségi oldalban pont az a szép, hogy nemzetközi. Kinyílik a világ.
Én például időnként jót beszélgetek egy pakisztáni mélyen vallásos iszlám vallású fiatal tanárral.
Nem akar megtéríteni, elfogad olyannak amilyen vagyok. Az idén például boldog Karácsonyt kívánt. Én meg elszégyelltem magam mert azt sem tudom mikor vannak a nagyobb iszlám ünnepek.
Úgy ismertem meg, hogy gyönyörű pakisztáni tájakat osztott meg én meg lájkoltam. Ezt ő észlelte és bejelölt.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Azt figyeltem ki, hogy iszlámék júniusban tartanak ramadámot.

Ahogy számolgatok, ez pont ellentéte a keresztény karácsonynak: nem a téli napfordulót ünneplik, hanem a nyárit. De ez csak az én materialista elméletem.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Zitev: "...Konnyebb lesz blokkolni a sok hulye fasisztat, csak a domaint kell tiltani. :) "

 

mert, aki hundub -ra regel, fasiszta ? 

sztem ez kirekesztő és megbélyegzés és általánosítás.

De biztosan én értettem félre..

For Whites Only meeting room!

Amúgy tökre hiányzik az iwiw féle kapcsolati pókhálós izé. Annak a mai napig látnám értelmét. Pár ilyesmi apróságban az Iwiw fejlettebb volt mint a mai közösségi oldalak.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Mint közösségi oldal szerintem bukás lesz, de lehet hogy a célját ettől még eléri.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Miert kell feltalalni ujra a spanyol viaszt? Csinalhatnanak pl. valami Mastodon alapu dolgot, azt sem felugyeli a FB es nem is egy teljesen (el)zart rendszer.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A Mastodon túl bonyolult a célcsoportnak.

Nem hasznalom a Mastodont, igy ezt nem tudom megitelni, de ha indulna egy "magyar iwiw #2" ilyen alapokon biztos csatlakoznek.

Szerintem a FB beallitasai is bonyolultak, meg nekem is, bar nem tudom celcsoport vagyok-e.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerkesztve: 2020. 12. 29., k – 19:03

A sikeressége azon fog múlni, hogy vajon

- összekapcsolható lesz-e más alkalmazásokkal, lesz-e OAUTH

- tud-e valós elternatívát kínálni a konkurenciával szemben, vagyis tud-e valami olyat villantani, amit mások nem, vagy valamit sokkal jobban

- lesznek-e az oldalt életben tartó hirdetők, befektetők (nyilván ha nem lesznek felhasználók, akkor hirdetni sem fog rajta senki)

- lesz-e, van-e egy stabil fejlesző csapat mögötte, akik folyamatosan karbanartják, fejlesztik

- elég érdekes lesz-e, hogy az emberek egy nagyobb csoportja hátat fordítson a riválisoknak

Lehet köpködni, de szerintem nagyon jó kezdeményezés. Akinek meg nem tetszik, hát nem regisztrál, figyelmen kívül hagjya, vagy csinál szebbet, jobbat.

 

itt egy invit link ni: https://hundub.com/29c3d1f8007c1d0a0410ad754362ff14/invite

[Falu.Me]==>[-][][X]

- lesznek-e az oldalt életben tartó hirdetők, befektetők (nyilván ha nem lesznek felhasználók, akkor hirdetni sem fog rajta senki)

Ha az a hirdetesek fogjak eltartani akkor miert lenne barmilyen szempontbol is alternativa a FB-hoz kepest? Onnantol kezdve a hirdetoket fogja szolgalni es nem a felhasznalokat, akkor inkabb el se kezdjek...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem értem, mi szükség hirdetőkre a propaganda minisztérium adatgyűjtő oldalán, de majd egyszer vakaki biztos felvilágosít.

A fenntartást fizetni így is, úgy is te fogod, meg én. Már ha fizetsz adót!

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Én örülnék a legjobban ha valaki végre megcsavarná a facebook facát!

Ennek én is, de még jobban örülnék, ha semmi nyoma nem lenne benne politikának vagy vallásnak! Ha nem lesz „CERÚZÁZVA”, akkor elszabadul a pokol, ez garantált! Ha lesz akkor nem használja senki. Aztán hozzájön, hogy vajon mi (ki) lehet a háttérben és itt már meg is bukott a dolog, hiszen minek regisztrálnék önként dalolva, hisz örülök, hogy megszabadultam a NagyTestvértől egy ideje :) Volt valaha egy kezdeményezés, a Tshü. Szép eszmékkel, szabad világgal, hirdetésekkel aminek a bevételét megosztotta a platform a felhasználókkal. Szúrta is a szemét valakinek, agyonperelték őket majd bezárt. Nem álmodozom, nincs olyan, hogy ingyen ebéd!

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

de még jobban örülnék, ha semmi nyoma nem lenne benne politikának vagy vallásnak

Örülhetsz, bár nem hiszem, hogy így gondoltad. Már politika vagy vallás sincs. Mezei buzizással van tele.

Szerk.: Megtaláltam a Fidesz és a Momentum oldalát is, szóval van. De minek? Ezt a sok pocskondiázó/önimádó sz*rt az FB-n sem olvasom.

Mondjuk a mezei buzizás sem a kedvenc témám, ezek szerint ez sem az én pályám :) A mezei vitákhoz már úgy állok, hogy nem írok semmit oda, ahol nem látok értelmet! Aki csak fújja a magáét, fújja csak saját magának. Pedig egy közösségi oldal jó lenne ahol ilyenek nincsenek, ahol kapcsolatban lehet lenni azokkal akikkel érdemes, de ilyen nincsen csak a mesében (nem tudom melyikben). Hát akkor ebből is kimaradok :)

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Mennyi támogatást kaptak rá? 

nem tudom , hogy szándékosan csinálták e vagy nem, de a tagok között lehet keresni bármiféle regisztráció nélkül is...

A https://hundub.com/contact-us oldalon fent a keresőmező simán működik :)

Nem igazán. Azt szerintem leírhatom, hogy a bejelentés egyik pontjából tisztán levehető a bejelentő. (ráadásul pont olyan pont volt ami eleve rossz helyre lett címezve (a szopatásnál csak a felesleges szopatást gyűlölöm jobban)). 

És talán azt is, hogy a feltárt hiányosságok (mert ugye, ha már vizsgálunk nem csak azt amit a bejelentő hiányolt :)) és egy gyors környékbeli felmérés alapján, gondoltam rá, hogy én is nekiállok jelentgetni, (mert a háromnegyede mindenhol fennállt ahol néztem) csak ugye úgyse az szopja meg akinek szánják hanem a one-man-show kollégák akiknek pártállástól függetlenül meg kell csinálni. :D

Amúgy nem pikkelek rá, csak baromira nem szeretem  amikor bevonnak a trónok harcába. ;)

Engem nem zavar. Karácsonykor nem voltam itt, de azt utólag láttam, hogy a ballib szekció, akkor sem hagyta abba az aktívkodást. Szót nem emeltél ellene, gondolom téged AZ nem zavart. AZ zavar csak téged (meg a többi hasonszőrűt), ha ellenvélemény is megjelenik ;)

trey @ gépház

Annak idején vettem fel náluk ticketet a másodpercekben mérhető, szemkifolyató UI animációk kikapcsolhatóságára. Azóta is keményen meetingel miatta a babzsáktermékcsapat a babzsákfejlesztőcsapattal, de a UI továbbra is animálódik. Remélem, nem miattam nem lett abból se semmi.

Van kb. 500 ezer felhasználójuk, és egy ennél kisebb, de aktív törzsközönség. Már magyar tartalom is van rajta, de az első napok ugrásszerű növekedése megszűnt. Akit érdekelt a dolog, már valószínűleg regisztrált, de amúgy ez az oldal látványosan "nem mindenkinek" készült. 

Nagy Péter

minek kell meg egy szemet ami fel ev mulva megy a levesbe majd mind a 15 felhasznaloval?

Ugyes kommunikációval be tudjak rántani ide IS a hithű kanapé politizalokat és lesz még egy csatorna, ahol a keresztény értékeket képviselni lehet. Ez egy önkéntes hirlevel pont a választásokra be is érik. 

Nem hiszem. Szerintem maga a kormány áll mögötte, azaz a FIDESZ (titokban persze), és nem izgatja őket ha MOST MÉG nem lesz „siker”. Ugyanis ezt most csak előkészítik, előkészítik a „terepet” arra az időre, amikor majd BETILTJÁK A FACEBOOKOT.

Mert miért is ne. Elég annyit hazudni róla hogy biztos amögött is Soros van.

És akkor kell egy facebook-szerű hely, ahová átmehetnek a magyar facebookozók... és AKKOR már sikeres lesz! Legalábbis a kormány szempontjából...

Mindent tud majd a tagságról, a legszemélyesebb élményeiket is hiszen a hülyék mindent megosztanak magukról... Ezáltal ellenőrizhetők, zsarolhatók, lehet őket célzott reklámokkal bombázni... Mert persze hogy lesznek olyanok is, legfeljebb nem annak nevezik majd őket. Méginkább lesznek majd politikai hirdetések. Persze ezeket is mindig „valaki” adja majd fel, egy „közönséges tag”, aki nem hirdetni akar, hanem csak ilyen meg olyan „játékot” szervez majd, „kihívásokat” intéz a néphez, ésatöbbi...

Ne feledjük el, volt már ilyesmire példa más országokban is. Például a ruszkiknál is van valami nemzeti közösségi akármicsoda, bocs de most nem ugrik be a neve, ami azon az áron lehetett „sikeres”, hogy a facebookot ott is betiltották.

Ez a lépés tökéletesen beleillik a kormány azon stratégiájába, hogy minden médiát be akar kebelezni. És pláne most fontos valamit felhozni a facebook ellen, mert Orbán el lehet készülve rá, hogy a Biden-kormány nem bánik majd vele kesztyűs kézzel, és jaj mi lesz ha a magyarok sok orbánellenes hírt látnak majd a facebookon... jobb mielőbb visszaszerezni onnan Hazánk Édes Gyermekeit, nehogy a Sorosista és Hanyatló Amerika megrontsa ártatlan körösztényi lelküket...

Nem, ez nem lesz siker a szó hagyományos értelmében, de megbukni se fog mert itt nem a pénz a lényeg. Ez tulajdonképpen a Fidesz virtuális kémszervezete, ha némi túlzással is megfogalmazva.

És ha netántán és esetleg még nem is az JELENLEG, de egykettőre felismerik majd a jelentőségét, s az LESZ.

Az alapötlet jó volt, a megvalósítás ritka szar.

Pláne, hogy ezzel a passzív szórakozását féltő, viszonylag hamar instant birkanyájba szerveződő függő-tapicskoló generációnál verték ki a biztosítékot, amit jól szimbolizáltak a tüntetéseken egekbe emelt, afrikai gyerekmunkával kibányászott kobaltból és egyéb környezetrombolással szerzett nyersanyagokból távol-keleti gazdaságirabszolga-munkával összeeszkábált, 3 évente újravásárolandó okostelefonok.

Bár én inkább támogatnék egy hatósági árat az adatforgalomra (minden megkezdett kilobájtra vagy megabájtra), amit mind a vezetékes, mind a kábeles internetszolgáltatóknak tartaniuk kéne, a jelenlegi fix előfizetési díjak helyett, amik több szempontból etikátlanok üzletileg. Mert lényegében a DIGI (és általa a piaci verseny) kizárásával a mobilszolgáltatóknál már rég ez megy, csak nem a hatóság határozza meg az árakat, hanem a kartell.

Nem, tévedsz.

A 2000-es évek UPC adatforgalomkorlátja nem valódi forgalom alapú elszámolás volt, hanem adatforgalomkorlátos csomag. Kb. mint most a mobilnetes csomagok.

A valóban igazságos és etikus elszámolás az lenne, ha a jelenlegi korlátlan és korlátos csomagok mind mobilnetes, mind vezetékes oldalon megszűnnének és hatósági áron bevezetésre kerülne mondjuk 1 fillér/MB (1 Ft/100 MB) és így mindenki az elhasznált adatforgalom után fizetne, vagyis konkrétan amennyit használta (terhelte) az infrastruktúrát, nem mindenféle nullához konvergáló garantált sávszélességű idealizmusok mentén, amivel sokszorta annyi sávszélesség-kapacitást adnak el jelenleg multiék, mint amennyijük valójában van, ami már alapjában véve fogyasztó megtévesztése, de minimum etikátlan. Emellé pedig hatósági ár a sávszélességre, például ha csak 10 Mbit/s, akkor havi 1000 Ft, ha 100 Mbit/s, akkor havi 2500 Ft, ha 500 Mbit/s, akkor havi 5000 Ft, ha 1 Gbit/s, akkor havi 10000 Ft, amire rárakódik az elhasznált adatforgalom díja (vagy leforgalmazható, ez már konstrukció kérdése). Lényeg az, hogy ahol nem hozzák a megfelelő szávszélességet multiék, ott a fogyasztó érdekelt visszaállni kisebb csomagra, így elejét vennénk a kapacitás nélküli sávszélesség-eladásoknak.

nullához konvergáló garantált sávszélességű idealizmusok mentén

Először is: A legtöbb felhasználó tisztában sincs a garantált sávszélességgel. Gondolom amire gondolsz az a kínált sávszél (ami a reklámban elhangzik) nem a garantált (ami az apróbetűben a kínáltnak töredéke).

Nyilván egy ember saját tapasztalata nem mérvadó, de akárhol jártam a garantált sávszél mindig megvolt amikor amúgy a szolgáltatás működött. A kínált sávszélről ez már nem mondható el, de az esetek jelentős részében az is adott volt, és szinte soha nem volt probléma kisajtolni az előfizetésemből a reklámozott adatátviteli sebességet. Nyilván a tapasztalatok eltérhetnek, vannak szar, rosszul karbantartott hálózatok, havernál is volt hogy az 500 megabit nem jött neki ki a csőből, aztán telefontált egyet, kapott egy jelszűrőt, és meg lett oldva...

Jellemzően mind a garantált, mind a kínált sávszélességet ki tudod használni. Nyilván ehhez az is kell, hogy legyenek olyan felhasználók is bőséggel, akik alig használnak valamit. De a garantált sávszél nekik is jár, tehát mondd, mégis mi az idealizmus itt?

mindenki az elhasznált adatforgalom után fizetne, vagyis konkrétan amennyit használta (terhelte) az infrastruktúrát

Nem értem. Arról az infrastruktúráról beszélünk amit a szolgáltató épített ki? Megmondanád neki, hogy mennyiért adja?

ahol nem hozzák a megfelelő szávszélességet multiék, ott a fogyasztó érdekelt visszaállni kisebb csomagra

Ha te pl. a pincében vagy a toronytól messze akarod használni a mobilnetet hétvégén a telken, de amúgy a városban élsz ahol mehet ami a csövön kifér, akkor mi van? Aki egész nap autózik milyen csomagot válasszon? Vezetékes netnél növeljék a kapacitást multiék a sokszorosára, mert évente 1-2 napot előfordul túlterhelés? Emiatt legyenek a fogyasztói árak az egekben? Veszteségesen nem fognak szolgáltatni hatósági áron az biztos.

A bekötési díjakkal nincs gond? Mert a "valóban igazságos és etikus elszámolás" az lenne ha a pesti társasház kevesebbet fizetne mint a falusi megrendelő, mert oda olcsóbb bekötni.

Egyfelől, nem feltétlenül ő építette ki, csak felvásárolta, lásd UPC általi kis kábelszolgáltató-felvásárolgatások a 2000-es években, Invitel felvásárlása, Vodafone-UPC felvásárlás stb. Másfelől, igen, megmondanám neki, hogy mennyiért adja. Ahogy meg van mondva az áramszolgáltatónak, a vízszolgáltatónak, a fűtőműveknek. Ettől függetlenül, valószínűleg elég lenne csak egy felső korlátot szabni hatóságilag és magukat az egyes előfizetési konstrukciókat meghatározni. Ahogy most van az etikátlan, igazságtalan.

Ha te pl. a pincében vagy a toronytól messze akarod használni a mobilnetet hétvégén a telken, de amúgy a városban élsz ahol mehet ami a csövön kifér, akkor mi van? 

Akkor az van, hogy a mobilnetnél, technológiából adódóan, nem értelmezhető a havi alapdíj, amit a garantált sávszélsesség után fizetsz, így megfontolandó a havi díj elengedése és esetleg a megabájtonkénti díj emelése, de csak akkor, ha másképp veszteséges lenne (elárulom: nem lenne az).

Vezetékes netnél növeljék a kapacitást multiék a sokszorosára, mert évente 1-2 napot előfordul túlterhelés? 

Nem egy-két napot egy évben fordul elő ilyen, hanem országszerte majdnem minden nap, valamelyik szolgáltató valamelyik szolgáltatási körzetében. Igen, ami kapacitást eladnak, amögött legyen annyi infrastruktúra, ami maxra terhelve sem omlik össze. Szerintem ez a 21. században már elvárható, tekintve, hogy nem a Tányéros Tévé és Koakszkábeles Internet Bt. szolgáltat, hanem egy milliárdos multi.

Emiatt legyenek a fogyasztói árak az egekben?

Ha esetleg felszöknének, jöhet a hatósági árazás. Egyébként az se hátrány, ha az egekben vannak. Kevesebb bloat és tudatosabb felhasználás, kevesebb Facebook-, Netflix- és Youtube-függőség.

Veszteségesen nem fognak szolgáltatni hatósági áron az biztos.

Igen, ezt mondták anno az áramszolgáltató-multik is. Aztán továbbra is szolgáltatnak és termelik a nyereséget. Biztos vagyok benne, hogy lehet találni olyan konstrukciót, amivel mindenki jobban jár. Multiék persze nem fognak jobban járni, mert kicsit kevesebb profitjuk lesz, de az ilyesmibe eddig még nem halt bele senki, max. befektetőék jakuzzijában lesz eggyel kevesebb buborék.

A bekötési díjakkal nincs gond?

A bekötési díjakat minden esetben el kell engedni. Az lényegében a szolgáltató saját beruházása, hogy szolgáltathasson.

azt gondoltam nem lehetsz elborultabb, most racafoltal :(

Kölcsönös az érzés, csak a Te rácáfolásod már előbb megtörtént. Nevezetesen, amikor többször, több topicban is linket kértél okosWC-re, azzal a céllal, hogy bevásárold a cloud-on csüngő okosporszívód mellé.

hatosagi ar, megabajtonketi dij, garantalt kapacitas

Bizony, sok-sok borzasztó, rettenetes, szörnyű és félelmetes fogalom, ami a multik extraprofitját veszélyezteti.

Nem csodálkozom, mert az az én döntésem lesz. Elég valószínűtlen egyébként, mert én nem a legmodernebb technológia™ vs. 1800-as évek fekete-fehérjében látom csak a világot, ahogy te látod a szemellenződ mögül.

Ellenben, a Te életed, már az okosothonod okoseszközei mögötti tech-multik döntéseitől függ, egyre inkább, nem a sajátjaidtól. Mondhatjuk úgy is, hogy ahogy közelítjuk 2031-et, úgy lesz egyre kevesebb saját, józan döntésed és gondolatod és merül ki az életed passzív, inproduktív tevékenységben, kényelmeskedésben, gondolkodás nélküli, birka módra fogyasztásban.

Néhányszor már..., - ugyan különbözőképpen, - de megfogalmaztam, most ismételem - külön neked is, - magam. Az egyén szubjektív megítélése egy állami berendezkedésről és a társadalom mindennapi életéhez tartozó feltételeket sokak érdekében szervezni és védeni képes hatalom munkájának értékelése nagy különbséget jelent. Egy normálisan működő hatalmi gépezetre egy dolgozó és átlag-életet élő lakosságnak, nemzetnek szüksége van. És ezt nem lehet szubjektív megítélések tárgyává tenni. Nem egy perc kialakítani, és az nem is pszichopaták erre irányuló hatalmi vágyának vagy inkább "jámbor" óhajának kérdése. Nagyon szomorú, hogy sokak e képpen, - vaskos tudatlanságból vagy pusztán sokszor júdáspénzekért, - maguk alatt fűrészelik az ország és a területen élő népesség "fáját", - e helyett inkább konstruktívan tennének a  jobbá tételéért. Konstruktív együttműködés, együttműködés, együttműködés! Ez lenne a magyarság alapvető érdeke. (Mert az agyatlan áskálódás nem minősül ennek.) 

Emlékszem még a 2009 környéki influenza oltásra, amit az akkor ellenzékben lévő fidesz gyakorlatilag pártkommunikcióban ellenzett (ugyanazért, amiért a 300Ft-os egészségügyi hozzájárulást is -mert nem ők valósították meg) és a hívek már akkor nyomták ezt a chipes szöveget. Erre gondolsz? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hát az eredeti kérdés eldöntése már mindenkinek a saját ízlése mentén mehet részemről. Az rémlik (pont várandós volt a feleségem), hogy nagyon ment a riogatás, és talán még 2010 tavaszán is presszionálták a kismamákat, hogy nagyon kell az oltás -- holott már csak annyiról volt szó (ha igaz), hogy megmaradt egy csomó szérum. 

Hát az eredeti kérdés eldöntése már mindenkinek a saját ízlése mentén mehet részemről.
 

Tehát te tolod a büdös kommunista hozzáállást: "hazudni, hazudni, hazudni". Aztán ha a tények cáfolnak akkor elkezdesz maszatolni.

Gusztustalan.

Te is azok közé tartozol egyébként, akik szerint a FIDESZ nanorobotokat és csippeket (sic!) ad be a vakcinákon keresztül?

NEM.

Szerintem nanorobotjai nemhogy a Fidesznek nincsenek de még az USA-ban vagy Japánban se léteznek. Ha mégis léteznek, akkor is annyira kísérleti stádiumban vannak hogy még használható prototípusuk sincs. "Csippek" sincsenek olyan piciben amit vakcinával be lehetne adni.

Nekem a vakcinával kapcsolatban nem ez a bajom, még csak nem is a hatásosságában kételkedem (igazán), hanem a potenciális mellékhatásoktól tartok, mert a nagy rohanásban nem volt elég idő tesztelni, és politikai érdek is most a mellékhatások elhallgatása, ha azon mellékhatások a döntéshozók szerint „nem elég komolyak”. Emellett, én eleve olyan perspektívából szemlélem a dolgokat, hogy a megelőzés lenne a fontosabb, azaz áttérni egy igazán EGÉSZSÉGES táplálkozásra, ami nem bassza gallyra az immunrendszerünket, nem kövérít el minket, stb, s akkor ez a Covid nem lenne sokkal nagyobb probléma tényleg mint egy influenza. Márpedig a flu miatt se szoktak kijárási korlátozásokat elrendelni, meg leállítani a gazdaságot, maszkviselést kötelezővé tenni, stb.

DE ERRŐL NEM BESZÉL SENKI. Hogy nem kéne a sok agyoncukrozott szart enni például. Meg a „növényi” olajokat se, amiknek persze úgyis rém kevés köze van a növényekhez, igazából csak ipari pancsok. Arról is alig esik szó milyen hasznos a D vitamin, pláne a K2 vitaminnal együtt szedve. És még képernyőoldalakon át sorolhatnám. De nem teszem mert túl hosszúnak tartanád.

A lényeg hogy mindenütt csak az emberek jogainak a korlátozását nyomatják ezerrel meg a vakcinát, az egészséges táplálkozásról meg nem beszélnek, holott még csak nem is okvetlenül a magam Carnivore diétájára gondolok, tudom magam is hogy az elég szélsőséges, de legalább a Paleo már egész elfogadható lenne a nagy tömegeknek.

Mindez amit fentebb írtam, független a fidesztől, mert minden kormányra igaz sajnos. Igen, ez még szeretett USA-mra is igaz, sajnos ott se tökéletes minden, jaj de szomorú is ez...

Ami konkrétan a fidesz sara, az egyszerűen az hogy egy végtelenül antidemokratikus, a zsarnokság felé tendáló pártnak tartom, Orbán Viktort pedig egy diktátornak. És e véleményemmel cseppet se vagyok egyedül, e nézet elég általános például az USA-ban a demokrata körökben, azt meg tudhatod rólam rég a korábbi hozzászólásaimból hogy én ha nem is vagyok kifejezetten demokrata „szellemiségű” (mert például a gender-dolgokat illetően szinte teljesen a te véleményedet osztom...), de sokkal inkább feléjük húzok mint a republikánusok felé. Én teljesen őszintén bevallom, előre örülök már és dörzsölöm a kezemet, hogy majd a Biden kormányzat hogy megfingatja Orbánékat. Lesznek még itt olyasmik mint korábban a kitiltási botrány! Elég szépen cikkeznek Orbán viselt dolgairól Nyugaton, és elárulom ha esetleg más forrásból nem jutott volna el még hozzád a hír, Biden alakulóban levő adminisztrációjában több olyan tag is van aki kifejezetten pikkel Orbánra, és teljesen nyiltan az a véleményük, hogy Orbán Viktor tulajdonképpen nem más mint Putyin trójai falova az EU-ban és a NATO-ban.

Orbán semmi jóra nem számíthat (ezt amúgy ő is tudja) és én ennek eszeveszetten örülök!

Na most, az egyetlen amit ebből Orbán megpróbálhat a maga javára fordítani, hogy ezentúl nem az EU lesz az ő „soros” (hehehe...) ellenségképe, hanem az USA. Megpróbálja majd azt kommunikálni a népnek, hogy a nagy USA el akarja nyomni és le akarja igázni a kis Magyarországot, ezért összefogás kell, természetesen a Fidesz és Orbán Viktátor irányítása alatt ugye... S hogy az ellenséges propagandát csökkentse, valamilyen ürüggyel simán betilthatja a Facebookot. Nyilván lesz különben annyi esze hogy ne politikai okot nevezzen meg. Hanem például mondhatja azt hogy a Facebook a hirdetésekkel pénzt szerez, de ez után nem adózik Magyarországon, és emiatt tiltja be... A sok hülye magyar szavazó pedig még majd örül is ennek. És ha a Facebook így be lesz tiltva, ott ez a hundub facebook-alternatíva... S máris tud mindent azokról akik oda regeltek...

Simán kinézem Orbánkából. Mindenre hajlandó a hatalom érdekében, pláne mert retteghet hogy ha nem nyer megint, mi lesz vele az ELSZÁMOLTATÁSNÁL...

Ha betiltanák a Facebookot, akkor hol videózna Orbán Viktor? Bár milliárdokból pénzeljük a közmédiát, Orbán Viktor kb. minden komolyabb bejelentést a Facebookon tesz.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Én speciel örülnék neki, ha betiltanák a Facebookot Magyarországon, csak ahhoz előbb kell egy közel azonos funkcionalitású szolgáltatás, ami működik és amire megfelelő mennyiségű Sorosozással át lehet csábítani egy minimális kritikus tömget, ami után aztán jöhet a betiltás.

Kínában is van számtalan működő, esetenként a Facebooknál is jobban működő, kínai szolgáltatás (pl. WeChat). Oroszországban is van VKontakte.

Tekintve a Facebook felületének folyamatos lebutítását, elsilányítását, elbloatosítását, egyre könnyebb lecke ezt megvalósítani, bár úgy sajnos továbbra sem fognak átcsábulni az emberek, hogy alvállalkozóék felveszik az állami milliárdokat, egy diák meg megcsinálja és elfogadtatja szakdolgozatának, mint anno a BKK e-jegyrendszert.

Én speciel örülnék neki, ha betiltanák a Facebookot Magyarországon 

Milyen értéket adna ez számodra?

esetenként a Facebooknál is jobban működő

Honnan tudod, hogy jobban működik, ha nincs összehasonlítási alap?

Az általad említett kínai és orosz szolgáltatások nem alternatívák, hanem pótlékok, ráadásul ezek ugyanúgy a FB-t, és társait majmolják, és ha most nem is, idővel a UX követni fogja a "nagy testvért". Nem azért, mert majmolni kell a FB-t, hanem mert a UX egyszerűsítése érdeke ezeknek az oldalaknak.

Milyen értéket adna ez számodra?

Számomra jobb hely lenne a világ, ugyanis nem egy személyes adatokkal visszaélő, milliókat pszichológiai trükkökkel függőségbe hajszoló külföldi multi kezében lennének az én és a honfitársaim adatai, amit ingyenesnek hazudnak.

nem alternatívák, hanem pótlékok

Ugyanarra a célra használhatók, tehát alternatívák.

a UX egyszerűsítése érdeke ezeknek az oldalaknak

Az egyszerűsítés nem egyenlő a butítással. A butítással a legbutább r=1 ökrökre optimalizálod az oldalt, ami tönkreteszi a náluk 1 IQ ponttal okosabb felhasználók user élményét is. Ami a UX-érában megy mostanában, az butítás és két okból érdeke a tech-multiknak. Az egyik, hogy egyszerűbb egy óvodás-fapados dizájnt összehozni, így egy olcsóbb UX-ökör és kevesebb UI-fejlesztő is elboldogul vele. A másik, hogy a technológiához nem értő többség is úgy érezze, hogy ért hozzá (valójában nem fog), és kevésbé keressék a supportot, meg olvasgassanak segédleteket, hiszen előbbi drága™, utóbbi főbenjáró bűn 2021™-ben egy információs™ társadalomban™, ahol minden csecsemőlogikás tapicskoló mindent azonnal akar, utánaolvasás, előkészület és körültekintés nélkül. Talán még egy, hogy a felhasználók inkább tekintsék egyszerűbb játékszernek, mintsem valami komoly dolognak. Inkább legyen egy felhasználói felület "cuki", mintsem robusztus vagy professzionális. Tapicskolóéknak az óvodás énjük legyen a domináns használat közben, mintsem a felnőtt, így befolyásolhatóbbak.

"Ez dőreség, ilyenre biztosan nem vetemedne egyetlen felelősségteljes, demokratikus kormányzat sem! ":DDDDD

Sok olyan dolog volt amire ezt mondtuk aztan tessek... (pl: Ha nem vonul ki ~100k ember az utcakra akkor most fizethetnel 150 forintot GByte-onkent a csodalatos kormanyunknak) 

Az eredeti, a legjobb, és független: humanrights_facebook az természetesen más:

The concern is primarily due to revelations that the company has aggressively shifted its profits into offshore tax havens. In 2010, Facebook transferred the rights to its online platform and marketing intangibles to Ireland, a known tax haven also used by other tech giants like Apple and Google. Transferring its intellectual property into Ireland allows the company to avoid paying billions in taxes by shifting royalties from across the world into a country where it is only required to pay a trivial amount of taxes on these earnings. The initial success of this strategy was demonstrated by the fact that it reported $12.6 billion in revenue in Ireland on which it paid just $30 million in taxes in 2016.

A tulajdonosi szerkezet pedig úgyis kiderül, csak idő kérdése, felesleges találgatni...

Sok sikert... De a Google-nek sem sikerült, pedig nekik minden erőforrás adott volt.

"Sose a gép a hülye."

Szerintem simán sikerült volna a Google-nak, ha közben a kormányzat valamiképp ellehetetleníti a facebookot. Itt meg az van - vagy legalábbis én mélyen hiszek benne - hogy a Fidesz épp a Facebook betiltását fontolgatja. nem állítom hogy meg is lépi, de készül rá hogy megtehesse, ha és amennyiben tényleg így döntene. nem tartja lehetetlennek hogy majd így dönt.

Végülis logikus: előbb megszerezte a nyomtatott sajtó oroszlánrészét (ha ugyan nem mindent...), majd a fontosabb online portálokat/újságokat, rátette a (mocskos...) kezét a közoktatásra, amire nem tudta rátenni azt elüldözte (tudod ugye melyik egyetemre gondolok), most mégegy lépéssel tovább megy, s nemcsak a külföldi egyetemet akarja elüldözni de a legbefolyásosabb külföldi közösségi portált/hálózatot is. De ez keményebb dió ugye, mert a CEU esetén csak pár száz fő volt aki oda járt, a Facebook esetében azonban sok százezren ha ugyan nem milliók, így ez csak akkor sikerülhet nagyobb lázadás nélkül, ha rögvest alternatívát kínál helyette. Ami annál is remekebb dolog a fidesznek mert így mindig mindent tud majd a sok mamlasz és óvatlan felhasználóról...

Butaság amit mondasz. Nem tervezi a magyar kormány betiltani a facebook-ot, mert:

  1. A kormánypárt profitál a facebook-on, sok szavazóját eléri ott, többet mint az ellenzék 
  2. Az értelmesebbje a betiltása után is elérné, nem tud kínai szintű korlátozást megvalósítani 
  3. Ha mégis megpróbálná, az törés volna az EU-val, amit nem engedhet meg, mert többet profitál belőle, mint az ellenzék 

Szerintem ez csak egy amatőr kirakat project, állami pénzek magánosítására legfeljebb, vagy szimplán csak lelkes idiotizmus 

De a Google-nek sem sikerült, pedig nekik minden erőforrás adott volt.

Mert szart csináltak, és ahelyett, hogy lehajtott fejjel elismerték volna, még elkezdték erőszakkal átterelni a felhasználókat, pl. volt olyan időszak, amikor Youtube videó alá csak Google+ accounttal lehetett kommentelni. Ez a vállalati arrogancia egyik legtenyérbemászóbb formája és már ezért önmagában megérdemelt volna egy feldarabolást a Google.

A Google is multiból van és nagyon szereti a multiknál jellemző copy-paste "legyen nekünk is sajátunk" idealizmus mentén szervezni az új projektjeit.

Az iWiW-nek (Deutsche Telekom) sem sikerült elfészbukosított külsővel felhasználókat megtartania. Ahogy kiinnoválták belőle azokat a funkciókat, amikért érdemes volt ott lenni, és behozták a Facebook-funckiók és kinézet gyenge copy-paste változatát, onnantól kezdett mindenki menekülni.

Felremlik mikor 2014 környéken mintha mindenkit erőszakkal migráltak google+ ba YT-on, es mintha nekem is akkor tűnt volna el 10 évnyi playlistám és kedvencem. Mert valami erőltetést foganasítottak, amikor a csatornad neve nem lehetett a szimpla userneved, hanem az igazi neveden kellett szerepeljen. Mivel volt nekem akkor egészen pontosan 0 azaz nulla db sajat feltöltésű videóm, nagyon nem értettem az erőltetést. Aztan egyik nap egy kikerülhetetlen gomb megnyomása után kinullázódott az összes mentett playlistám, kedvencem és úgy enbloc minden. Előtte már volt fenyegetés, akkor el is kezdtem lóhalálában primitiv módszerrel (azaz kézzel kopipészt a videók URL-jeit egyesével) mentegetni az összevadászott kedvenceimet. Mert 20 év tapasztalata alapjan az ilyen migrálásoknál mindig az ertékes kontent megy a levesbe, ld. a Microsoft kb. összes migrációja pl. Technet. Mivel ugye exportálni persze nem lehetett(vagy meg ma sem?) abból a kibaszott youtube-ból a listáidat, értelmes később is feldolgozható módon. Ami feltételezi hogy az export-ba belekerülnek a meta adatok is mint pl. a hozzáadás dátuma, mikor módosítottad utóljára, az eredeti videó feltöltési ideje és ilyesmik.

én így látom:

Az EU rengetg dologgal foglalkozik és rengeteg mindent szabályoz, ezek döntő többsége egyenes marhaság és/vagy felesleges. Nem foglalkozik viszont:

 

(1) Minden EUs állampolgár által ingyenesen használható operációs rendszer fejlesztésével.

(2) Nem foglalkozik egy a digitális oktatást lehetővé tevő keretrendszer fejlesztésével.

(3) Nem foglalkozik egy egységes irodai rendszer fejlesztésével

(4) ... és nem foglalkozik saját szocmédia és/vagy keresőeszközök eszközök létrehozásval sem.

 

Vagyis az EU nem foglalkozik az európai társadalmat igazán hatékonnyá tevő alapvető 21. századi eszközök létrehozásával. Az EU ki van szolgáltatva ezen a fronton az USA, Kína, Oroszország és Izrael technológiáinak, saját, európai hatósugarú kibervédelme nincs, nincs saját internete, annak minden központi elemét önállóan létrehozva, stb stb...

 

Tehát mégegyszer: MINDEZEKRE nincs ÖNÁLLÓ, egységes, ingyenes, szabadon hozzáférhető, EUs pénzből, az EUban, EUs igényeket kiszolgáló, azokra optimalizált megoldás. Hát mi a fenéért van az EU, ha nem ilyesmikért?

> Sol omnibus lucet.

Ezek közül a digitális oktatást lehetővé tevő keretrendszer tagállami hatáskör, amire csoportosítható EU forrás - ilyen központi program pl. az Erasmus+. 

https://tka.hu/10384/erasmus-felsooktatasi-fejlesztesi-lehetosegek-euro…

Operációs rendszert, irodai szoftvereket piaci szereplők fejlesztenek, semmi keresnivalója ott az EU-nak. 

Hát igen, miközben Európai eredetű a

- Linux kernel

- Web server (Roxen spinner még az Apache előtt) 

- Volt saját webböngésző, Opera

- Volt Google képességű webkereső, F.A.S.T. alltheweb

- Még Linux/BSD világon belül is előbb volt európai KDE (itt még nagyon profitért való verseny sem volt mégis az amerikai GNOME vonal került előtérbe)

- Európai Video-megosztó, Stage6, csak kicsit később és sokkal jobb képminőséggel mint a Youtube.

Biztos kihagytam még sok mindent. 

"Hát mi a fenéért van az EU, ha nem ilyesmikért?"

Szvsz nincs szükség EU-ra. Európai gazdasági közösségre van szükség. Se többre se kevesebbre. 

Ott volt az iwiw, de a beszukult komcsiknak nem ertettek miert jo es kukaztak. Most mar keso. Az embereket nem lehet csak ugy ide-oda pakolgatni. Az is epp eleg macera volt, hogy ujraepitse az ember a kapcsolati halojat egy masik platformon. Most meg menjen mindenki tovabb egy olyanra ahol a kulfoldi ismerosei nincsenek is jelen? Ezert tarsak fel egy ujabb account-ot? Meg egy olyan rendszernek higgyem el, hogy nem cenzuraz majd amelyiknek leteleme a cenzura meg a torvenytelen listazas? :D Hat persze! :)

ez mekkora egy vicc cucc :D

 

whois-ban minden GDPR masked (tehát még nem is cégre regisztrálták, hanem sima magánszemély)

egy infót látni, Registrant State/Province: Hajdu-bihar :D

 

és az oldalon NULL(A) infó, hogy ki fia-borja az üzemeltető, adatkezelési blablabla...

Zuckerberg ramatya sokkal különb volt egyébként ennél az induláskor. Láttam a filmben! :D :D

Ezt a FIDESZ szándékosan csináltatta olyan amatőrre, mintha egy ECDL-es diák hányta volna össze. Az volt benne a csavar!

trey @ gépház

Remélem, hogy ősmagyar/ székely ábécével lehet majd rajta kommentelni, hogy tényleg csak az tisztevérű-ős-szittya magyarok érthessék a lényeget. ;)

Szerkesztve: 2020. 12. 30., sze – 11:20

Székhely:

https://www.google.com/maps/place/Debrecen,+Piac+u.+70,+4024/@47.524595…

 

II. Cégformától függő adatok
1.    A tag(ok) adatai
1/1.    Murmurati Limited
BZ-3301 Belize, Chetumal Street
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: 175046
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Nemzetközi Gazdasági Társaságok Cégnyilvántartó Hivatal, Belize
Kézbesítési megbízott: Rácz Mihály (an.: Kapus Éva Emerencia)
6800 Hódmezővásárhely, Damjanich utca 52.
A tagsági jogviszony kezdete: 2020/08/27

Bejegyzés kelte: 2020/09/01 Közzétéve: 2020/09/03
Hatályos: 2020/09/01 ...
1/2.    Kollár Szabolcs (an.: Boruzs Róza Katalin)
Születési ideje: 1978/05/10
4024 Debrecen, Piac utca 70. 1. em. 1.
A tagsági jogviszony kezdete: 2020/08/27
Bejegyzés kelte: 2020/09/01 Közzétéve: 2020/09/03
Hatályos: 2020/09/01 ...
1/3.    Pál Csaba (an.: Richter Anikó)
Születési ideje: 1983/01/16
4030 Debrecen, Paprika utca 27.
A tagsági jogviszony kezdete: 2020/08/27
Bejegyzés kelte: 2020/09/01 Közzétéve: 2020/09/03
Hatályos: 2020/09/01 ...

https://kiber.blog.hu/2020/12/29/erdekessegek_a_szittya_facebook_korul

A Murmurati Limited-ről meglehetősen kevés információ áll nyilvánosan rendelkezésre. Alighanem offshore cégről van szó, amelynek magyar kézbesítési megbízottja Rácz Mihály, aki 8 hazai vállalkozásban szerepel(t) tagként vagy kézbesítési megbízottként, és a cégadatbázis szerint a Hundub az egyetlen, amely mellett nem szerepel a „felszámolás alatt” vagy a „kényszertörlés alatt” jelzés.

Még furcsább, hogy az úriemberrel kapcsolatban eltiltás is szerepel a cégadatbázisban.

És még sok érdekesség olvasható..

Igen, valóban. Szerintem is a kerékújrafeltalálóké a jövő!

Nekem is úgy kellett volna a HUP-ot elindítanom, hogy 25 évesen, egy gyerekkel a nyakamban, minimálbér körüli fizetéssel, saját lakással nem rendelkezve, elmentem volna a bankba, vettem volna fel az akkori 30% körüli kamatra hitelt, majd abból megfizettem volna egy kódert, aki saját motort ír a HUP alá.

Nem pedig úgy, ahogy csináltam: letöltöttem egy ingyenes, kész megoldást ingyen.

 

:D

trey @ gépház

Mégis milyen szakembereket kellene kinevelni? Olyanokat, akik feltalálták a nejlonzacskót? Esetleg a belső égésű motort? Ezek mind ugyanolyan remek találmányok, amik miatt úgy néz ki, hogy hoosszú távon szívni fog az emberiség. De ez nem azoknak a hibája, akik feltalálták, hanem azoké, akik 3 zacskóban hoznak haza 1 zsemlét a boltból 8000 köbcentis terepjáróval. Attól, hogy most facebook van, meg okostelefonok vannak, még lehet olyan találmányt készíteni, ami hasznos. Sőt, akár egy oksotelefonos alkalmazás is lehez az. vagy egy szoftver, amivel mondjuk optimalizálható a belső égésű motorok károsanyag-kibocsájtása városi környezetben. (és nem csak a tesztpadon)

Nagy Péter

Nem magával a terepjáróval van gondom, földutakra az való. Csak a városon belüli használata nem jó. Sok helyet foglal, és sok károsanyagot bocsájt ki, miközben túlnyomó többségében a saját tömegét, és levegőt szállít. Ha csupa 2 személyes smart járkálna a városban, másfélszer annyi parkoló autó férne el, és a károsanyag kibocsájtás is kevesebb lehetne, miközben mindenki kényelmesen mehetne ajtótól ajtóig.

Nagy Péter

Végülis igaz, ha lesz behajtási díj meg dugó díj, mindenki maga dönti el, hogy a 4 milliót kiskocsira vagy adóra/parkolásra fizeti-e be, ha a városba jár. 
Milánóban már idén is úgy ment, hogy aki egész évben szeretne bejárni a belvárosba egy nagy kocsival, azoknak egy évente ~283 ezer forintba kerülő bérletet kell váltania (hetente 15 Euró).
10 éves távlatban ebből kijöhet egy kisautó ára.

Nagy Péter

Semmi gond sincs ezzel, csak akkor ne adjuk el egyelőre világmegváltó nemzeti ötletként, mint ahogy sok oldal hirdeti.

Végülis, nézzük, amit tudunk:

  • A motor nem saját
  • A kinézet nem saját
  • Az oldal annyira lyukas (volt), hogy ezernyi helyen sérti a GDPR-t
  • Az oldal tulajdonosa részben egy átláthatatlan, offshore tulajdonosú cég
  • Az oldalt elvileg egyetlen ember fejleszti

Fantasztikus kezdés!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Semmi gond sincs ezzel, csak akkor ne adjuk el egyelőre világmegváltó nemzeti ötletként, mint ahogy sok oldal hirdeti.

Nem értem, hogy ki, mit, hol hirdet. Én egyetlen cikket olvastam róla az Indexen. De azt láttam, hogy itt a ballib szekció köpködi, ezek szerint megjött a DK pártirodából az ukáz, hogy minek KELL kezelni :D

trey @ gépház

De olyan szepen vissza mondod a fideszes frazisokat. ballib, soros, DK stb-stb. Az baj a fanatizmussal beszukul a latomezo. Volt mar barmi is amit megkerdojeleztel, esetleg nem erettel vele egyet? vagy barmit is csinalnak a fideszben az jo, es helyes. Minden fajta szkeptizmukus kizarva? 
En vallalkozo vagyok, minden oldal polikusaval volt dolgom, es en hanyok az osszestol. Penzehes korrupt, mind. Igen, a fideszes is. Csak meg a mszp-es idokben csak utalgattak ra, mostmar kerekperec a pofadba mondjak. Ennyi. Ide ekkor es ekkor. :D 

Pont olyan szépen mondom vissza a fideszes frázisokat, hogy azok sikeresen triggereljék azokat, akik szépen mondják vissza itt a DK-kotta tartalmát.

Ma is olyan szépen belebotlottam itt a tegnap esti RTL Klub Híradóban a vakcináról nyilatkozó balfaszságokat beszélő DK-s bohóc szavaiba, hogy csuda! ;D

trey @ gépház

A Hundub a szabadság és a demokrácia pártján áll, ezért nem alkalmazunk semmilyen politikai cenzúrát

Ez ellentmondas

Nem tünik reálisnak, hogy a facebook mellett jelentősebb felhasználói táborra tehetne szert. Az iWIW-nek megvolt az az előnye, hogy mindenki ismerte, és nagyon sokan voltak rajta regisztrálva, de így sem bírta a versenyt.
A Google a Google+-al pedig tényleg mindent bevetett, hogy megtörje a facebook egyeduralmát, de láthatóan az is kevés volt. Pedig az volt magyarul is, iPhone app is volt hozzá, és nem volt rajta semmilyen politikai cenzúra.

Nagy Péter

Várom mikor jelenik meg a kezdőoldalon a "Vagy lépj be a" lehetőség alatt a facebook.

Regisztrálni akartam kiváncsiságból, előtte elolvastam a felhasználási feltételeket.

 

https://hundub.com/terms/terms

3) Amennyiben ön tagja bármely illegális szoftver-vadász csoportnak, vagy zenei kiadónak, vagy filmgyártó, szoftver kiadó, forgalmazó cégnek, vagy rendészetnek, vagy a RIAA-nak(ASVA), vagy ha ön kormányzati tevékenységet folytat, NEM ADUNK ENGEDÉLYT AZ ÖN RÉSZÉRE, hogy regisztráljon az oldalra, vagy bármilyen tevékenységet folytasson a szerveren, szerverrel kapcsolatba, amíg azt a üzemeltető felé nem jelzi írásban a kérdéses intézkedés előtt 72 órával, email-ben vagy levélben a üzemeltető felé! Ha ön mégis így tesz, azzal megsérti a 431.322.12 számú, az Interneten Alkalmazott Magánjogi Törvényt és a Személyes Információ és Elektronikus Dokumentumok Védelméről szóló törvényt.

 

Ilyen számú törvény nem létezik Magyarországon...

illegális szoftver-vadász csoportnak

Ez már akkor is zavart, mikor a hülyegyerekek olyasmit képzeltek, hogy a torrent-aláírásukba szerepeltetve védelmet élveznek a törvény őre előtt.
"Illegális-szoftver vadász" lenne a helyes, ha a törvény létezne és hatályos lenne időben, személyre és térben.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Ha nekem nem hiszel…

https://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/kulegy

1. Az „illegális” melléknevet és a „szoftver” főnevet különírjuk az alábbi szabály alapján:
A minőségjelzős kapcsolatok tagjait általában különírjuk egymástól. [AkH11-107aAkH12-105, OH-107]

2. Az „illegális szoftver” főnévi szerkezetet és a „vadász” főnevet kötőjellel írjuk, és az első szerkezetet egybeírjuk (összerántjuk) az alábbi szabály alapján:
Ha egy különírt szókapcsolat („illegális szoftver”) olyan utótagot kap, amely az egészhez járul, az egyébként különírandó előrészt az új alakulatban egybeírjuk, és ehhez az utótagot (a szótagszámtól függetlenül) kötőjellel kapcsoljuk. [AkH11-139bAkH12-141b, OH-131–132]

Szerkesztve: 2020. 12. 30., sze – 18:50

A tulajdonosi háttér már önmagában egy vicc.

Csak néhány kérdésem lenne: miért nem hundub.hu? Nem tervezik a nemzetközi terkeszkedést. Állítólag.

Miért nem európai vagy leginkább magyar szervereken tárolják a magyar állampolgárok adatait?

Ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy a "magyar facebookot" külföldi szervereken tárolják. Már önmagában az is vicces, hogy a CloudFlare mögött található. Szóval nem túl rózsás a helyzet. Persze megy a szokásos marketing, ami mindenhol megvan ha el akarják adni az adott szolgáltatást. Ez pedig nem változtat azon a tényen, hogy magyar közösségi oldal összes adatát távoli országok szerverein tárolják, így az adatkezelés az adott ország törvényeit követi. A megjelenített tartalomért persze az üzemeltető felel, de ez már csak a második vonal. A CloudFlare jellegéből adódóan nem igazán követhető, hogy az adatok földrajzilag pontosan hol tárolódnak, viszont amerikai cégről lévén szó, az ottani törvények biztosan vonatkoznak rájuk. Tehát ha egy rajtunk kívülálló ország olyan intézkedést hoz, ami a magyar közösségi oldalat hátrányosan érinti (akár le is állhat), akkor nekünk magyaroknak, akiknek az oldal készült és akik azt (állítólag) üzemeltetik, beleszólásunk nem igazán lesz. Az európai GDPR korában súlyos kérdéseket vet fel ez a fajta adat(nem)kezelési eljárás. Miért? Miért nem európai szolgáltató? Miért nem magyar?

És ez még csak a jéghegy csúcsa.

A fentiek alapján teljesen mindegy, hogy a kínai Baidu-t használod, az orosz VKontakte-t vagy az amerikai Facebookot.

Van egyébként egy német kezdeményezés, ami nemzetközi projekt, ha jól tudom akkor opensurce. Elég ígéretesnek tűnt amikor néztem. Sajnos nem emlékszem a nevére.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Nem egeszen. A Cloudflare mogott van, de mivel szarul allitottak be, igy a tenyleges szerver IP kideritheto es meg is cimezheto (ezzel kikerulve a cloudflare vedelmet), ket kiszolgalon fut a cucc, mindketto amszterdami hosztingnal van. A messenger funkciohoz kommunikal a sziszlive.com cimmel, ami ugye egy itteni hosztingos tortenet (es nyilvanvalova teszi a szisz.eu-val valo kapcsolatot)

Amúgy a sziszdub még él. :) (és az teszi nyilvánvalóvá a kapcsolatot ;))

És:

szisz cukorberg  megosztott egy linket

szisz.eu hamarosan bezár ! A végleges oldalunkon leszünk elérhetőek ami meg fog maradni és azt fejlesztjük tovább: https://hundub.com/
szisz.eu teszt oldalunk December 1.-én fog bezárni

Forrás: https://szisz.eu/posts/34553

"A Hundub egy független, magyar alapítású közösségi hálózat." - kik állítják? Ez nem valami NER közeli adatgyűjtő platform - ami gyanútlan és/vagy potenciális krumplifejek fészbúkja hivatott lenni - amiből azonnal át lehet pumpálni minden adatot az illetékes NERtársaknak a 2022-es választásokhoz, hogy jól tudják adatbányászni, miként lehet a passzív választói bázist elérni/mozgósítani? Mégis ez mi a fax? :-)

Nincs olyan épeszű tőkés, aki ebbe pénzt tolna 2020-ban.

1, Most gondolom újat mondok, de a facebook (sőt a google is) qrva sok adatot gyűjt rólad (is) és bizony azt fel is használják

2, Ahogy a face-t, google-t úgy ezt sem kötelező használni és/vagy regisztrálni rá

Akkor most mi a gond? 

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

1. Tehát szerinted rendben van, mivel más is csinálja - így legitimnek tekintesz minden olyan jellegű törekvést, mint amit a PRISM botrány kirobbantott.

2. Még szép, hogy van jogod dönteni.

 

Nem tudom - nekem nincs gondom, de az adatok megszerzésének/kikérésének nehézségében van némi difi hazai vs. ámerikái cég tekintetében :D

"Most gondolom újat mondok", de a potrohosnak root joga van a "magyar sandboxon" belül mindenhez IS.

Mondtam, hogy rendben van? Nem emlékszem ilyenre...

Így van, fontos, hogy van jogod dönteni - ezt írtam én is

Mi a különbség? Engedélyezik, kiadják, nem engedélyezik megszerzik. Szvsz szerintem az USA-ban hamarabb hozzáférnek :)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

kezdem érteni, miért szoktam le a HUP látogatásról.

HUP te Zsiga !

Na, de azután, hogy a balos vörös báró oldalán fizetett hirdetésben tolják a Hunmutty közösségit, a frusztrált ballib hívő idejön besírni a bánatát, hogy itt megy a reklám (ide sajnos senki sem fizetett egy fillért se, de ezúton üzenem, hogy ezen vádak után szívesen várjuk a megkeresést, jó pénzért kitesszük), amikor valójában a ballib oldalon :D :D :D

Komolyan mondom, bokalefosós! :D

trey @ gépház

Azert a facebook regen nem egy weboldal.

Ami szerintem a facebookot le fogja nyomni az a Telegram lesz, megha ez nem is latszik (most).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

a facebook nem weboldal:

- whatsapp, messenger, instagram, stb.

- a facebookot regen nem desktop geprol nezik a felhasznalok.

- a facebookot regen nem webbongeszobol nezik a felhasznalok.

A facebook elsosorban mobilalkalmazas mar regen.

 

Vagy azt a reszet kellene kifejteni, hogy miert fogja a Telegram lenyomni?

Ossze kene szedni pontokban, hogy miket tudsz csinalni facebookon-messengeren-instagramon. Es ezekre milyen alternativa van Telegram alatt.

Pl. facebook csoport letrehozasa ahol valamilyen "privat" dolgot tudsz megbeszelni. Erre a telegram csoportjai jobban hasznalhatoak.

Van webes linkje? A telegramnak is van mar (ha akarsz).

Tudsz reklamozni facebookon a felhasznaloknak (ceges oldal), ez jon most telegramon, hogy csinalnak egy ad  platformot, ha te mint admin szeretnel reklamozni (vagy reklamot engedelyezni).

Van egy facebook szeru profil oldal? Hat ezt is meg lehet csinalni, az egesz ://t.me ez lenne (erre jobban ra lehetne fekudniuk de van mas feladat meg). Van egy tervuk amit eleg jol megtartva menetelnek. Es tudjak hogy mi fan terem a kozossegi cucc, a vk megalkotojakent lehet fogalma errol Pavelnek.

 

Ha kommunikacios feluletkent tekintesz ezekre megoldasokra (facebook, messenger, whatsup, zoom, microsoft teams, discord, viber, twitter), akkor rogton a helyere kerul, hogy ki melyik reszet mennyire tudja lefedni. Viszont a telegram menetel szepen es fedi le az osszes teruletet lassacskan (fizetes appon belul botokon keresztul, ad platform, lesz itt revenue is).

 

A kerdesre valaszoljak: Nem feltetlenul a facebookot nyomja le es a helyet veszi at, hanem a facebook fogja elveszteni a mostani jelentoseget, mert inkabb mas platformokon toltik az emberek az idejuket (ami lehet fokent a telegram lesz)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Köszönöm a részletes választ. A magam részéről egyre kevésbé használom a FBot, egyre több funkcióját más platfomokkal váltom ki, ezért a jövője szinte már csak az ad platform aspektusból érdekel. A Telegramot eddig nem használtam, ezért volt a kérdés. Az FB ad platform aspektusból azért jó, mert nagyon finoman be lehet hangolni a targetolást, és még sok filterrel is nagyon sok embert lehet elérni. Ez hirdető szempontból nagyon jó, user szempontjából meg rossz, látványosan fogy a célcsoport, úgyhogy aktívan kell keresni az alternatív működő csatornákat.

Csaba

Vagy ugy is nezhetjuk a facebookot, mint egy tipikus traction company. Nincs semmi hozzaadott ertek, csak ott toltik az emberek az idejuket.

Amint mashol toltik az idejuket az emberek jo resze, az egesz beborul. Azert a telegram benne van a top android chartokban, es az 500 millio felhasznalo nem keves.

Van meg a snapchat es a viber. Az osszes tobbi vagy facebook (messenger, facebook, whatsapp), vagy pedig business oriented (microsoft teams, zoom).

Egyelore a snapchat es a viber popularisabb, de a csoportos videohivas csak most erkezik  (februarig?) a telegramban, a tobbiben mar benne van.

De a telegram ilyeneket tud (amit a viber/snapchat nem?):

- telegram login (website login gomb via telegram)

- telegra.ph (blogposzt, ez lehetne facebook poszt is, pl: https://telegra.ph/Consume-Less-Create-More-Its-More-Fun-12-04)

- comments.app (weboldal kommenteles)

- t.me (twitter alternativa is lehetne, pl: https://t.me/s/durov/140 )

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy barmelyik jobb lenne, mint a mostaniak, vagy egyaltalan hasznos. Hanem csak azt a velemenyt huznam ala, hogy a telegram nem csak egy chatalkalmazas akar lenni, hanem sokkal messzebbre lo.

 

Mondjuk a penzt se szabad alulbecsulni, ki hitte volna 10eve, hogy a microsoft is igy relevans marad es viragzik 2020-ban? Szoval a facebookot se szabad (meg) temetni.

 

szerk: Ezt most talaltam (2019 majus):

It’s either us or the Facebook monopoly. It’s either freedom and privacy or greed and hypocrisy. Our team has been competing with Facebook for the last 13 years.

https://telegra.ph/Why-WhatsApp-Will-Never-Be-Secure-05-15

 

Szoval tenyleg a facebook ellen akarjak pozicionalni magukat hosszutavon. Szoval jo volt a megerzesem.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azert a facebook regen nem egy weboldal.

Ami szerintem a facebookot le fogja nyomni az a Telegram lesz, megha ez nem is latszik (most).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Huawei is minden jel szerint 2019-ben lenyomta volna a Cisco-t, és a mobiltelefonok piacának királya lett volna, még az iPhone piacba is beleharapva. Majd láthatatlan kémcuccokat "találtak" az amerikaiak benne, jöttek a szankciók. Az amerikai Google kirakta a hivatalos Android világból, maradt az AOSP és Huawei saját Google alternatívái. Ezután nekiesett az amerikai nagypolitika a hardver oldalnak is. A lassan Qualcomm -verővé váló Kirint ellehetetlenítették és ma már egyáltalán nem úgy állnak a dolgok, hogy bármelyik piac amerikai királyát megfosztaná a trónjától a Huawei. 

Ezért nem vagyok annyira biztos a Telegram sikerében. 

A Facebook-kal az a fő probléma, hogy az amerikai belpolitikába is beavatkozik. A republikánusok most nyilván nem kedvelik. Ahogy a Twittert sem. Nem is értem, hogyan képzelte Trump, hogy olyan cég termékén keresztül kommunikál ami nem republikánus tulajdon. Miért nem vették meg a Twittert? 

Egész Amerikának ártani fog ez hosszú távon meg a külföldi konkurensek előbb utóbb a beviszályokba kapaszkodva fogást fognak találni az már csak brandek, a szoftverek és szolgáltatások szintjén létező amerikai dominancián. 

Az lenne a normális ha követve az amerikai hagyományokat lenne két Facebook, két Google, stb. Egy republikánus-barát és egy demokrata-barát. Most még vissza tudták nyomni a Huaweit, és a Telegram-nak sem fogják megengedni, hogy átvegye a Facebook helyét, pláne mert orosz érdekeltség. TikTok-ot is csak megcsuklóztatták. De nem fog működni örökké a buta nyers erő alkalmazása. Eljöhet az idő, amikor amerikai userek fognak VPN-t használni, mert a "következő TikTok" azt mondja, hogy jó inkább kivonul. De az amerikai userek mennek utána VPN-en. 

Ez nem egy újabb Android vs Apple flame akart lenni. Darabszámban 20% környékén levő Apple profitja is csökken ha a darabszám részesedés lemegy 10% -ra. Az elsődleges amerikai félelem az volt, hogy az Android piacot kezdi dominálni a kínai óriás. Minőségben és képességekben kezdett behozhatatlan előnyre szert tenni a Huawei. 

Nem is ertem mit vagytok ugy oda, Lesz egy fidesz minimputyin virtualis media birodalom, ahol mindenkirol tudni fognak mindent hazai serveren.  IT-sok vagytok , tudjatok, hogy mukodnek a social oldalak, tudjatok kik vannak mogotte, tudjatok mi a celjuk vele, es mindneki ennek tudataban hasznalja. Egyebkent pedig igen az fb-t reges regen be kellett volna szuntetni, de ha nem is, nem hagyni hogy egy kontrollalhatatlan agymoso mediabirodalomma nojje ki magat.  Amugy pedig total bukas lesz az uj internationalwhoiswho "humbug"

Szerkesztve: 2020. 12. 30., sze – 23:51

Hát, ez meg visszaíródott! :D

<!-- We are Anonymous. We do not forgive. We do not forget by Hundub -->

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Popcornozva figyelem, hogy mennyire fáj ez a baloldalnak. Mitől félnek ennyire?

Kiszemezgetem belőle a szakmai részt:

A 24.hu által megkérdezett IT-szakértők szerint ráadásul az oldal kezdetben komoly biztonsági problémákkal üzemelhetett.

Akárcsak a Facebook, aminek rendszeresen vannak komoly biztonsági problémái, sőt, adatkezelési óriásbottányban is érintett volt. Ebből a szempontból a Facebbok egy hangyafasznyival sem különb.

Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Facebook%E2%80%93Cambridge_Analytica_data…

trey @ gépház

Te állandóan baloldalozol itt ?

arpi linkelt fentebb egy fain kis youtube összefoglalót. Javaslom nézd meg ha még nem tetted. https://youtu.be/PicuNHQehGE
Én megnéztem és ez tényleg politika mentes, se balról nem közelít se jobbról. Próbál középen maradni az emberünk.

Meg fentebb is írtak páran olyan dolgokat, hogy eléggé átláthatatlan a céghálózat + olyan mint egy hobby-projekt, + egy directoryindexinget nem tudnak kikapcsolni....
és így sikerült nekik elstartolni ?? Kamu emaillel lehet regisztrálni és sikerül, stb. 
copy-paste az egész.
Nem tudni hol hosztolódnak a cuccok. Fele itthon, fele Amazonfelhőbe megy fel.. a harmadik fele meg küldözget valami DIGI-s fixIP címes "lakossági" cuccra adatokat.... (youtube videót nézd meg)

És több helyen lehozza ezt a félkész hobby projekt terméket több sajtó is. Hírdetésekben is lehetett már látni.. Így.. És ez szerinted rendben van trey ?

Vagy ha meglátsz egy 24.hu -s vagy hvg.hu -s vagy bármilyen "ballllibernyák" oldalról érkező cikket, akkor egyből jön a baloldalazás ?

Technikai oldalról meg egy szót sem szóltál kb. Vélelmezem, hogy akkor szerinted ez így teljesen rendben van úgy ahogy van. Minden féle directoryindexingel, átláthatatlan szerver kapcsolatokkal, adatvédelmi nyilatkozattal,stb.

Alig vártam, hogy mikor fogsz belefolyni. Örülök, hogy végül nem bírtad tovább.

Tehát, adott egy oldal, amin a ballib sajtó és azok faszán csüngők lógnak napok óta. A fasz se hallott erről a humbugról addig, amíg az Index meg nem írta. Rákerestem, az Origo - szerintetek a legnagybb kormányfelszopó oldal - nem is említette. A Magyar Nemzet megemlítette, hivatkozva egy, a tech-vilag.hu oldalon megjelent cikkre hivatkozva.

Amit én látok:

  • a kutyát nem érdekli a balliben kívül
  • hadházy már nyomoz!
  • én jól szórakozok

Egyébként pedig leszarom mindkét oldalt. Mármint a humbugot és a rajta feszülőket is.

trey @ gépház

Hát, ezek szerint te olvasod napi szinten. Aztán meg számonkéred rajtam, aki nem olvassa?

Egy valamiben egyetérthetünk szerintem. A vadhajtasok.hu kb. annyira mainstream média, mint a kurucinfo. Milyen relevanciája van itt, ebben a beszélgetésben? Vagy talán a 24.hu-hoz szeretnéd mérni?

trey @ gépház

Látod látod, végre, ezt is megértük, hogy vártad mikor jövök valami kommentel :) Már megérte! :)

Ettől függetlenül a technikai / jogi oldala katasztrófa így is úgy is. Azt hiszem ezt leszögezhetjük. Tök mind1 milyen oldalról indul a kezdeményezés. Ráadásul ez egy közösségi oldalnak indul, amire akár emberek saját rendes adataikat is megadják. Úgy, hogy nincs kész az egész, jogilag sem korrekt, átláthatatlan. Már az is egy vicc, hogy nem szerepel a weboldalon jól láthatóan az sem, hogy ugyan ki / kik / milyen cég üzemelteti ezt a dolgot. Pedig azért ez elvárható lenne.

Lentebb említetted a linuxforum.hu -t, ha még működik egyáltalán.. Az egy vegetáló oldal kb már nagyon nagyon régóta.. + nem is egy social media.

Na mind1, részemről is ennyi volt. offline erre a topicra-

ps.: de örültem, hogy vártál már! :)

Ettől függetlenül a technikai / jogi oldala katasztrófa így is úgy is. Azt hiszem ezt leszögezhetjük.

Nem is ezen volt vita. Hanem azon, hogy miért érdekli a baloldalt ennyire egy szerintük pancser és amatőr oldal :D Mert, hogy Julcsi nénit, Géza bácsit, Random Jóskát, Gipsz Jakabot annyira érdeklik ezek a részletek, mint pl. a Facebooknál (semennyire se) :D

trey @ gépház

Itt írtam róla:

https://hup.hu/comment/2568346#comment-2568346

Nézd meg itt kik rugóznak rajta. Hadházy már nyomozó üzemmódban van. A 24.hu már leleplező cikket ír róla.  Az Origo meg sem említette :D

Szerinted kinek fáj ez itt most?

A fenti kommentem 10 perc alatt 5 alvó ügynököt triggerelt :D

trey @ gépház

Ehhez csak annyit, hogy a 24.hu elvileg ellenzéki portálon fizetett hirdetésként jelent meg róluk promo cikk. Mégis kinek fájna bármi ezzel a gyikfing porszem kis oldallal kapcsolatban?

Az offshore háttér mondjuk nagyon nem szimpi, vagy a megerősítés nélküli regisztráció.

Ehhez csak annyit, hogy a 24.hu elvileg ellenzéki portálon fizetett hirdetésként jelent meg róluk promo cikk.

Ezt a mondatot nem értem. 

Mégis kinek fájna bármi ezzel a gyikfing porszem kis oldallal kapcsolatban?

Ha senkit, akkor nem értem, miért nyomoz a Hadházy utána, miért jönnek vérmes kommentek itt ismerten kormányellenes beállítottságú hupperektől, miért cikkez róla ballib média.

 Az offshore háttér mondjuk nagyon nem szimpi,

Persze, a Google, a Microsoft, az Apple, a Facebook stb. mind átlátható és korrekt pénzügyi hátteréről ismert :D :D :D Meg a politikai elfoogulatlanságáról :D :D :D

trey @ gépház

Nem vagyok jelentgetős típus. :)

Én sem.

És felhasználójuk se vagyok.

Én sem.

De ettől még úgy gondolom, hogy így nem szabadott volna indítani valamit.

Én pedig leszarom. Mondjuk ez a különbség köztünk. Hogy ami engem nem érdekel, azzal nem foglalkozok. Ilyen pl. a humbug adatvédelme is pl.

trey @ gépház

Kb. annyi esélye van, mint az iwiwnek volt.

Szerkesztve: 2020. 12. 31., cs – 11:19

Tényleg beszarás ez az oldal.

Eddig nem írtam semmit a hundubról, most összefoglalom, mit tudunk róla (TTT).

Technikailag: A megvalósítás gagyi.

Tartalmilag: Rajta van Orbán és Orbán FB tartalmainak másolata.

Tulajdonos: Offshore tulajdonosi háttere van.

Furcsa ellentmondásokat találunk. Nemzeti nekibuzdulásból hozták létre? Akkor miért van offshore tulajdonosa? Vagy ellenkezőleg, sorosista provokációról van szó? Akkor miért van rajta Orbán. Orbán accountja hamis? Arról Orbán tudna, és már rég megszüntették volna a portált.

Egyszerűen az a helyzet, hogy ennyi telik a nertársaktól. Ez illik a képbe, ha  összevetjük mondjuk a pozsonyi csatáról készült rajzfilmmel, a magyarságkutatással,  effélékkel.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

Szelektív az olvasásod, de ezt beállítottságod miatt nem csodálom. Kiemelés tőlem:

Szerk.: Megtaláltam a Fidesz és a Momentum oldalát is, szóval van.

És akkor jöjjön a "szellemi elit alusapkás nyomoronc" elmélete:

Ha ez igaz, akkor a Momentum a Fidesz csicskása igazából! :D :D

Szerk:

https://hundub.com/search?query=momentum&fid_1=&fid_5=&verified=all&gen…

trey @ gépház

A nagy kérdés ugye, hogy ki kezeli vajon? :D (Amúgy simán elhiszem, hogy annyira beindult, hogy szinte az összes párt posztolgat (kontent másol a facebookról) a hundubon  :)) 

Momentum utolsó poszt: 18 órával ezelőtt
Jobbik utolsó poszt: 18 órával ezelőtt
DK utolsó poszt: 18 órával ezelőtt 

De egész biztosan csak a véletlen műve. ;)

Az is, amikor magukat kibaszottul okosnak és iskolázottnak tartó egyéneknek fogalma sincs az idézőjelek jelentéséről. :D Rendszeresen visszatérő probléma ezeknél a Waldorf-szökevényeknél, hogy idézőjelekkel ellátott kontentet HUP kontentnek, vagy egyenesen nekem tulajdonítanak.

trey @ gépház

Velem személyeskedsz? :) Nem fog menni. Nem láttam a hozzászólásomban megnevezve se Őfelségét se a HUP-ot.
Csak leírtam, hogy attól még, hogy fenn van a Momentum, meg DK, meg whatever nem biztos, hogy ők is tudnak róla. 

Amúgy a beszerkesztett momentumos keresőlink a tied volt vagy csak lemaradt az idézőjel? ;)

Dehogy veled! Bár azt láthattad volna, hogy blr haverod elvtársad kommentjét idéztem.

A link természetesen az enyém volt, szeretek rájátszani a meglevő feszkóra :D :D :D Azért linkeltem, hogy biztos megerősíti vagy cáfolja, hogy arra gondolt.

trey @ gépház

Nem ismerem blr-t :) Így haverok se vagyunk. Elvtársak meg pláne nem. Egy nem ismerem az elveit, kettő az enyémek szerintem nem igazán illeszthetők össze egyik párt híveivel sem. Simán belekötök mindbe ha valami szar.

Ott volt feriék konzultációja a letsencryptes gyűjtőcerttel:

DNS-név=dep.dkp.hu
DNS-név=dkp.winwith.me
DNS-név=konzultacio.dkp.hu
DNS-név=peticio.dkp.hu
DNS-név=pma.dep.dkp.hu
DNS-név=rabbit.dep.dkp.hu
 

Ez pont ugyanolyan lame mint a HunDub. :P (PhpMyAdmin-t se teszünk minden nélkül kivülre én legalábbis tutira nem tennék :))

Azért egy demokráciában belefér az, hogy összefogásban indulnak pártok a választásokon, ha meg nyernek akkor koalíciót alkotnak. A jelenlegi kormány is koalíciós (nem nevet!), meg azt hiszem az összes eddigi is az volt. Nem értem a moslékozást, meg kisujjeltartózást, idézőjeles ellenzéki összefogásozást. Azzal együtt sem, hogy szerintem nem fogják megnyerni a választást, de ha valahogy mégis megnyernék, kizártnak tartom, hogy egy ciklust túlélnének. MKKP eredménye meg társadalmi kritika az ellenzéknek és a kormánypártoknak, én remélem nagyon jól szerepelnek majd, bár nem vagyok szavazójuk ;)

Illetve az is, hogy szemmel láthatóan jobban érdekli a kormány- és fidesz-ellenes látogatókat, mint a többieket :D

https://hundub.com/search?query=fidesz&fid_1=&fid_5=&verified=all&gende…

vs.

https://hundub.com/search?query=gyurcs%C3%A1ny&fid_1=&fid_5=&verified=a…

PS: nekem a Gyurcsány Furkó megnevezés új volt :D

trey @ gépház

trey @ gépház

Belenézek olykor, de talán az adblock miatt nem vettem észre. Mindegy, itt van ez a jó kis liberális HUP, innen is lehet tájékozódni. Hátha más is innen tájékozódik, ezért (bár off) megemlítem: Trump helyett Bident választották meg az USA elnökének.

Lógok a szeren (K. Frigyes)

Lógok az ereszen (Sz. József)

- Trump: Gratulálok Joe, megnyerted!

- Biden: Mit?

:D

Ezt itt olvastam, azóta röhögök rajta :D

Ügyesen kikerülted egyébként a lényeget és jelzem, azt a cikket az adblock nem fogja meg. Nem éritek egy ilyen bukta után trének azt, amit csináltok?

trey @ gépház

Bill Clinton született: 1946

George W. Bush született: 1946

Barack Obama született 1961

Donald Trump született: 1946

Joe Biden született: 1942 

 

Már azt gondolnám valóban UFO-k látogattak a Földre 1946-ban. De inkább ezek csak szovjet tünetek az Egyesült Államokon. Méghogy Brezsnyevben merült a Duracell elem! Joe Bidenben már elnöksége első napján döglött Duracell elem van. 

lehet itt összehasonlítgatni, de ettől még a fidesz sokszor inkább kínos már minden tekintetben mint bármilyen más politikai párt (pláne, ha az már nem is létezik). :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség