[KV] Itthon is megkezdték az oltásokat

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 12. 26., szo – 19:26

"Ne oltsál már, tényleg?"

"Most oltassz!"

:)

Én 1 hete jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére.
Tegnap 09:00-kor kaptam meg az oltást, és most szerettem volna tudtára adni mjindenkinek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши!

"Itthon is megkezdték az oltásokat"

A hupon mar eddigis nagyon mentek, itt csak folytatjuk. ;)

Hup-hup-hurrá

vagy hüp-hüp-hurrá?

Hurry up! Siessetek, nehogy lekéssetek róla!

Sajnálom. :( 
Van ennek értelme. Ismerem a gondolatiságot, meg a szellemi közeget, ami alapján mondja, amit mond. De kénytelenül -és némileg csalódottan - elfogadom, h nem mindenki akarja megismerni/megérteni.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2020. 12. 27., v – 12:16

Ez picit olyan, mint amikor a tokenes 2FA logint kötelezővé teszik, és első körben az IT-s üzemeltetők és supportosok kapják meg, hogy mostantól csak tokennel tudnak bejelentkezni bárhova is...

A mai napon a Szt. László Kórházban megkaptam az első ( Biontech / Pfizer BNT162b2) oltásomat.

Ma voltam a sarki boltban, a kovetkezo parbeszedet hallottam:

-Megkaptak a szuleid a zorban levelit hogy oltassak le magukat?

-Persze, ossze is teptem, nehogymar a zorban mongya mog, hogy micsinyajjunk!

-Jaja, inkabb a koronavirusban haljanak meg, ma olvastam a feszbukon hogy az egyik orvosnak is langolt a teste mer' megkapta a zoltast!

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Valahol megértem.

Leírom hogy kellet volna történjen szerintem . OV nyilvánosan beoltatja magát az orsz vakcínával meg a 133 bátor. 

Miután végeztek azokkalal akik fontosabak. Utána kellene jöjöni annak amikor a körzeti orvosokhoz eljut majd ők besorolják (nincs korlátlan mennyiség) végighivogatják (idősek álltalában betegek ök hívogatják az orovost) benne megbíznak (álltalában) ha ő szól akkor nagyobb az esély arra, hogy beoltassa magát az idős ember. 

fasznak kell mondogatni a hulyeseget? senki nem monda hogy az orosz/kinai cuccal lesz mindenki beoltva.

amugy valszeg OV+csapata mar megkaptak az oltast (legalabbis elso reszet), annyi hogy oket figyeltek jobban, ha baj van akkor egybol ugrik az orvos csapat. csak nem hoztak ez nyilvanossagra, mert akkor meg menne a sipakolas, hogy "bezzek ok egyenlobbek, es elobb kapjak az oltast mint az orvosok!!!4"

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

És? Ha elmúltál a vírus akkor jöhet a következő kör majd ujra meg ujra. 

Mivel az ilyen kérdésekre nem szeretnék megtanulni válaszolni.

"Azt tudja valaki, hogy mely sejtekbe jut be közvetlenül a transzfektalt mRNS ? A myocytákba ? Vagy a kötőszövet DC-kbe ? És hogyan ? Fagocytosissal ? Endocytosissal ? A pontos mechanizmusra lennék kiváncsi, tud valaki ezekről linket ?"

Kiválasztok valakit akinek hiszek. Meg úgy érzem nekem még fél egy évig nem lényegi ez a kérdés, jó eséllyel tul vagyok rajta.

(pont ezért a teljes elölt vírust tartalmazó vakcina szerintem is a legjobb, de ha hiba csúszik a technológiai fegyelembe és véletlen marad benne élő) De ez egy olyan hit ami "nekem" kedvez, ebből az is következik ha átestél rajta az még jobb védelem, de erről nem gyözködnék senkit. Ez a szememben a genetikai lotto, nekem "szerencsém" volt az asszonynak kevésbé. 

És? Ha elmúltál a vírus akkor jöhet a következő kör majd ujra meg ujra. 

Semmi, csak mindegyikre van érv és ellenérv. Igen, a vakcina nem megoldás egyáltalán, évi kétszer nem fogom magam oltatni még akkor sem, ha meg lennék róla győződve, hogy teljesen biztonságosak. Mivel nem vagyok, így vélhetően egyszer sem fogom.

Kivéve, ha kötelezővé teszik és egy csomó mindenről le kellene mondjak nélküle, és már a forradalom is elbukott ;-)

Járhatsz úgy vele mint a maszkal (ameddig nincs, addig nem kell, véletlen sem vallják be hogy elb azért nincs), ha már lesz akkor simán lehet kötelező.

Régit teszek be mert az újabbakat átszövi a politika. Mennyi embert is kell beoltani? Most jön az új Angol törzs (fogalmunk sincs itt van e, mennyi genom szekvenciát csináltak ithon? ) Azaz a fertőzőképesség határozza meg mekkora részét kell a lakosságnak oltani. Ellenben van a lakosságnak olyan része akit nem lehet oltani régebben olvastam erre egy becslést 20-30% na most ha 80% be kellene oltani akkor szerinted mennyire opció, hogy kimaradsz?

Igen, a vakcina nem megoldás egyáltalán

Akkor mi a megoldás?

Tudod mit jelent hogy az egészségügy csökkenti az ellátás színvonalát?

Beviszed a gyereket perforált vakbéllel közlik veled de jó, hogy jött a mama is mivel nincs altatóorvos kedves mama fogja le a bal kezét a papa meg a jobbat azt indul a műtét, így gondolod?

ha 80% be kellene oltani akkor szerinted mennyire opció, hogy kimaradsz?

Jelenleg a lakosság kevesebb, mint 40%-a kívánja magát beoltatni. Szerinted, ha kötelezővé teszik, akkor többen akarják vagy kevesebben? Na erre írtam, hogy jön a forradalom ;-)

Tudod mit jelent hogy az egészségügy csökkenti az ellátás színvonalát?

Tudom, hiszen ez van tavasz óta.

Újat mondtál csak tavasz óta? Megnézted mikori a napirajz?

Ajánlom olvasd el Titkosították a kórházi halálozási adatokat – mutatjuk, mi van a brutális számok hátterében legalább a  "Szakmány: Hadd világítsam meg egy példával. " innentől. Felfekvéses sebek száma megmutatja mennyire van topon az ápolás. 

Ott a végén a lényeg kevés beteg jobb ápolás. 

Megértem, hogy nem tudod elengedni a SARS-CoV-2 vírust, itt kell hogy éljen velünk.  Az elején még meg lehetett volna fogni, karanténokkal, de nem ezt az utat vállasztottuk. (Kína meg pár ország ezt az utat választotta, hiába? vagy jobb nekik most nélküle). Akkor ahhoz, hogy eltűnjön kell az oltás. Ha az R csökken eltűnik (nem fog a világon szétterjed mindenhol lesznek oltáskritikusok) Gyermekbénulás a fejlett világból eltünt, de lehet tudni, hogy még létezik, ha nem oltanak akkor rögtön visszatér.  

Egyszerű ha nem lesz átoltott a lakosság akkor a Covid marad. Úgy mint eddig lezárogatunk egy kicsit eltűnik majd visszatér akkor lezárogatunk majd eltűnik és visszajön. Ez egy elég valószínű forgatókönyv. 

Elérhetjük a nyájimmunitás keverten is valaki elkapja és meggyogyul valakit meg oltanak. 

Az oltással és a már fertőzöttekkel együtt hamar meglehet a nyájimmunitás de gondolom évente nem kívánod ugyan ezt az utat bejárni?

Kérdések: "Azt tudja valaki, hogy mely sejtekbe jut be közvetlenül a transzfektalt mRNS ? A myocytákba ? Vagy a kötőszövet DC-kbe ? És hogyan ? Fagocytosissal ? Endocytosissal ? A pontos mechanizmusra lennék kiváncsi, tud valaki ezekről linket ?"

 

a válasz egy része:

https://www.nature.com/articles/s41541-020-0159-8

Látom nem ment át rendesen.

Nem akarom magam ezért képezni. Azt szeretném hogy a folyamat nyilt legyen azok akik értenek hozzá tudjanak kérdezni. 

Két  példa.

Ismered az oltóanyag érkezésének ütemetét, felkészülést hogyan osszák el? (én személy szerint semmire nem megyek vele de lennének akik értenek hozzá, legalább tudjanak kérdezni)

Az oltási tervet ismered? (szintén én személy szerint semmire nem mennék vele de lennének akik értenek hozzá, legalább tudjanak kérdezni)

Izraelben egy nagyságrenddel több embert oltottak már be miért? Az alap válasz Netanyahu választást akar nyerni és a nyakán van a választás. Csak ennyi kell? Ha a vezető akarja, megy ez?

A logisztika külön tudomány, sokváltozós: mikor mennyit ad ki a gyár, a rendelkezésre álló szállítási kapacitás, adminisztráció ( vám ügyintézés), stb

 

Az oltási terv elhangzott a médiában: egészésgügyi dolgozók, veszényeztetett( krónikus betegek ); az egészségesnek tartható népességnél ott már sorrendiségi alap lehet, hogy ki ki mikor jelentkezett, és hol lakik.

 

IZRAEL:

kérdés, hogy mivel oltottak. Elvileg van saját vakcinájuk amivel gyorsan és jelentős számú polgárt lehet beoltani.

Logisztika mint említettem nem igazán érdekel, tökéletesen elhiszem amit tavasszal mondtak hogy az üzemekhez kihelyezett katonák a világ legjobb logisztikusai.  (enyhe kétségek merültek ugyan fel bennem amikor ilyet olvastam A Linde szállítja a ma érkezett első koronavírus-vakcinákat Magyarországon, hogy előtte egy nappal kérték fel a céget, de ha ez a világ legjobb szervezése akkor ez)

Az oltási terv elhangzott a médiában:

Adok neked egy üzleti tervet, sok pénz fog a cég keresni. Látsz benne hibát? Amikor a gyerek az apjának előadja akkor ok, de azért egy bank nem biztos, hogy befogadja.  Nagyobb cégnél sem hiszem, hogy ennyi. Ez kb ez a színvonal sajnos.  Az ország egy 10 milliós cég, szóval ehhez kell mérni a tervet. (egészségügyi dolgozók, ki mind? A fogorvos megelőzi a Covid osztályon dolgozó nővért, ez sajnos nincs benne, túl rövid.)

December 9-én mondta Merkely: „Az országos oltási program előtt szükség van egy második hullám súlyosságát megítélő, az aktuális fertőzöttséget és átfertőzöttséget vizsgáló felmérésre, mely az oltási stratégia kialakításában is fontos szerepet játszhat.”

Gondolom te az ezt is megtaláltad a médiában elhangzott oltási tervben. 

kérdés, hogy mivel oltottak.

Pfizer-BioNTech, legalábbis nekem ez jött le a google fordítóval. 

Szerencsére úgy érzem nekem még nem kell. (érzek ebben túlzott önbizalmat, van itt olyan forumtárs aki úgy érezte az Ausztriai síelés után túl volt rajta, aztán elkapta valójában és nem örült)

Orosz az eleje amit még a kutatók legoztak össze ok, tömegtermelt hátt, Putyin kiadta az uklázt a gyártóknak oltani ez parancs. Szóval inkább nem.

Kínai hasonló, annyi kiegészítéssel, hogy ezt simán elhiszem Kínában nem azt kapod, amit kérsz, hanem azt, amit megérdemelsz, nem a legjobb beszerzőink veszik meg (de a legjobbak akik a legjobb kapcsolatot ápolják a NER el, de ide lehet nem ez kellene).

Mivel úgy érzem van rá fél egy évem fél egy év mulva pont fél egy év tapasztalattával több lesz a kutatóknak. Amiből remélem elég eljut orvos és a biológus ismerőshöz. Majd ha ellentéteset mondanak megkérdem a körzeti orvost. Remélem a kormány elkezdi őket győzködni (rendes anyagokkal nem egyszavas politikai üzenetekkel)