[SJW] Balhé a GIMP neve körül

Címkék

A napokban negyed évszázados létezését ünneplő GIMP képmanipuláló program mögött álló projekt magyarázkodásra kényszerült a Twitteren a neve miatt. A GIMP a GNU Image Manipulation Program kezdőbetűiből áll össze. A GIMP azonban egyes nyelvterületeken (USA, Kanada) szlengben olyan jelentéssel bír, ami sértő lehet egyes csoportokra. Amíg egy szűk, kevésbé SJW közösség használta a GIMP-et, ez nem okozott zavart. Most azonban más időket élünk ...

[...]

Hozzászólások

A Glimpse ezek után szárnyalni fog...

Szánalom amit ezek csinálnak.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Engem is irritál a gimp neve. Ha lecserélnék a GTK-t Qt-re és qimp lenne, sokkal boldogabb lennék ;-)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

- Step 1: Végy egy random szót amit el akarsz lehetetleníteni
- Step 2: Adj neki valami teljesen más jelentést diszkriminációs töltettel
- Step 3: Kezd el terjeszteni az új jelentést és közösséget építeni köré
- Step 4: Lépj fel az eredeti jelentés ellen, hozd fel példaként a diszkriminatív verziót, és a közösséget ami használja.
- Step 5: PROFIT

Nyelvészeknek bónusz: a számítógépes egerek többes száma mice vagy MOUSEs? 
Hint: Manually Operated User Selection Equipment

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Valamiért nagyon nem értem, hogy ma miért hajol le mindenki minden kutyaszartért ami a másé? Az hogy valakinek valami nem teszik és posztol a twitteren, meg beszélnek róla a reditten az még pontosan a saját ügyük és gondjuk. Ha egy név sértő akkor az tisztázni kell a jogi keretek közt és kész, addig ha valakit zavar az még mindig csak a saját problémája lesz.

Emellett az nem zavarja egyiket sem, hogy rabszolgák gáyrtják az összes cuccukat, hogy kínai átnevelőtáborokból visznek munkásokat komponensgyárakbal. Az viszont a világ legnagyobb gondja, hogy pár embernek nincs rendben valami a fejében és akkor most mindenki foglalkozzon azzal azonnal és azonnal nevezzenek át mindent is. Nevetséges hogy a fészbók tvitter meg minden hasonló felületen szabadon lehet tolni a kretén jsw nácit és blm meg fakelem és eközben élvezik a globalizált rabszolgatartás gyümölcsét. A világg jobb lett, az emberek meg egyszerűen gyengébb minőségűek, valahogy a média ésa hupákolás tervezett avulásba taszította a mentális képességeket.

Kína más tészta, mert az teljesen másik kultúra. Ilyet csak a felvilágosodott nyugaton lehet csinálni, mert USA(nka) diktál mindent. Az ottani baromságok engedik ezeket, akkor a többi nyugati országban is lehet nyomatni a baromságot. Itt most fehér heteró férfiakat lehet támadni. Ha kínai dologról lenne szó, akkor senki meg sem szólalna, mert hát ők kínaiak és nem fehérek.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Ha egy név sértő akkor az tisztázni kell a jogi keretek közt

Nem az az alap probléma, hogy bármire mondhatja valaki, hogy neki az sértő? Ez elég szubjektív, van akinek nem sértő a niggerzés sem.

Kb ilyen a garázdaság jogi állása is, "másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelt", aztán meg betiltják a fehér inget és a gyakorlónadrágot. Ok, hogy USA más, ott máshogy hülyék, de nem alapoznék az egyén félelmeire vagy sértődékenységére.

Teljesen mások a valós motivációi az önjelölt kreténeknek (pl sjw):

  • ezek a saját lelkiismeretüket? egójukat? akarják simogatni, hogy ők tettek valami húdenagyot és magasztosat a "jó ügy" érdekében.
  • ennek semmiféle közvetlen összefüggése nincs (esetleg ellenkező/kitérő irányba hat) a létező problémák lehetséges megoldásaival.
Szerkesztve: 2020. 11. 26., cs – 12:23

Szomorú, hogy itt tart a világ, de majd lesz a GIMP-ből IMP; szerencsére a logo-kabala kb. már most is az...

Egyébként meg ezekről az "óriási" problémákról az alábbi ősrégi, wc-graffiti jut mindig az eszembe:

GRILS rule!

You mean GIRLS?

Yeah, right

Hey, and what about us, GRILS?

Amúgy mi lenne az a bizonyos "sértő" jelentés?

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

" A GIMP azonban egyes nyelvterületeken (USA, Kanada) szlengben olyan jelentéssel bír, ami sértő lehet egyes csoportokra."

Mert? Mit jelent?

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

gimp - physically disabled

noun. US and Canadian offensive,
slang a physically disabled person, esp one who is lame.
slang a sexual fetishist who likes to be dominated and who dresses in a leather or rubber body suit with mask, zips, and chains.

Gimp –“The noun gimp is sometimes used to describe a limp or another physical disability, although it's an outdated and offensive word to use. Gimp was first used in the 1920's, possibly as a combination of limp and gammy, an old slang word for “bad.”

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

A legtöbb hozzászólás itt a névvel foglalkozik. Nekem az egyértelmű, hogy miért nem tetszett a hölgynek a gimp név.

Viszont azt nem értem, hogy a twitter miben látta a gyűlöletkeltést akármilyen csoport ellen. Ezt ugye konkrétan nem magyarázták el, és más gimp-es tweetekkel nem volt gond, szóval feltételezem, hogy nem a program nevén akadtak fenn.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az automata működik... Mindenki szépen és jól tudja, hogy a GIMP nem az a gimp. Dormann kioktatta a hölgyeményt, aki jó SJW hívőként triggerelődött tőle és jelentette a választ a Twitter-nek. Az automata átnézte a használt kifejezéseket, összevetette az adatbázisában lévő "sértő szavak" listával, megtalálta a gimp-et és tiltotta a posztot.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Az rendben is van, hogy az automata észrevett valamit, amire rámozdult. De utána a tweet szerint fellebbeztek, az eredeti tweetet valaki kézzel megnyitotta, a szemével megnézte, az agyával végiggondolta, és aztán eldöntötte, hogy igen, ez bizony gyűlöletbeszéd és sérti a szabályzatot. Na ezt nem értem.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Csak meg ne tudják, hogy vannak, akik egyszerre használnak GIMP-et és LaTeX-et.

és ha ezek még tudnák hogy magyarul mit jelent az hogy GIMP...

... az ég egy adta világon semmit!

:)

Próbálom értelmezni Christina Warren tweetjét. Ez a nő (remélem nem sértettem meg) most tényleg meglépte azt, hogy bizonyos embereket "rosszabbnak" nevezett másoknál? Ezt akkor most hivatalosan is lehet swjland-szerte csinálni, vagy még csak féligművelt ideológiai harcos az illető nő (vagy férfi vagy agender vagy tudjatök mi)?

Szívből kívánom, hogy rohadjon meg az összes jogász.

"Sose a gép a hülye."

Szerkesztve: 2020. 11. 27., p – 09:23

Mar nem is az "egyeb" forumkategoria lenne az optimalis hanem kell ezeknek csinalni egy SJW alkategoriat... 

Szerkesztve: 2020. 11. 28., szo – 08:44

Nehogy azt higgyétek, hogy ettől már nincs lejjebb, még csak most jön 2021!

Például betilthatnák a fehér hátteret és csak fekete háttér lenne engedélyezett a white supremacy elleni harc jegyében.

---

Zed: Then I guess you'll just have to go wake him up now, won't you?

https://youtu.be/S8kPqAV_74M

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Holnap pedig valakiket az InkScape neve fog megsérteni. Fekete tinta-csúcs...

Kíváncsi vagyok, mikor tiltják be nekünk azt, hogy a "fa" főnevünket többes számba rakjuk.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.