Osztrák példa

Ott zárnak az iskolák, és teljes napra válik értelmezetté a kijárási korlátozás. Már csak ez hiányozna ide b+: sakk-matt utópia. Ekkor itthon kellene hagynom a gyereket. Hamarabb rúgatnám ki magam a mhelyről.

Remélem ez az őrület nem kerül majd ctrl-c/v alá. Faszomat ebbe a sok retek politikus-szarba, háát külföldön sem éltek kispolgári életet? 

Hozzászólások

Számomra a következő választás erről fog szólni. (Nem a magyarországi, nem ott élek.) Amelyik politikai szereplő a legagresszívebben helyezkedett szembe a COVID-diktatúrával, azé a szavazatom. Szélsőjobb, szélsőbal, opportunizmus, nem számít. Ezt büntetni kell.

Állítólag nálunk egyvalaki nem szavazta meg a vészhelyzetet, de még nem olvastam utána, hogy ki és miért.

A Mi Hazánk sem helyezkedett valódi ellenzékbe. A baloldali tömörülés ellenzék pedig csak azt szajkózza, hogy nem elég korán nem elég keményen lettünk megszopatva. Ha Gődény nem alakít pártot, akkor felnőtt életemben először távol maradok a szavazástól, mert nem maradt semmi amire tiszta szívvel szavazni tudnék akár még a kisebb rossz elv mentén is. Mától exvérfideszes vagyok :-)

Az MKKP kicsit olyan "ellenzekvaltas" szavazat is. Ugy mar van ertelme. Ugy sem kerulnek 10% fole, de inkabb ok uljenek a Parlament ellenzeki szekeiben, mint a Gyurcsanyhoz dorgolozo elvtelenek.

A Fidesz meg ugyis osszerakja maganak siman es rutinosan az 50%+-ot, plane ilyen ellenzekkel riogatva.

Ha Gődény nem alakít pártot

Mármint egy újabb pártot? Ő kamupárt bizniszben is utazik. :)

De nem kell félned, biztos lesz egy anti-lezárás, anti-EU, anti-minden párt. Tipikus olyan párt lesz, ami megmondja, hogy mi ne legyen, de azt már egy szóval se fejti ki, hogy mi legyen akkor helyette.

"mikor egy politikus azt mondja, hogy az utolsó csepp vérünkig küzdeni fogunk, sohasem a saját, hanem TE utolsó csepp véredre gondol."

Na, dettó. Mocskosul elegem van ebből az ámokufutásból, és attól tartok, még nincs vége. Már márciusban lehetett tudni, mi lesz itt télen, mégis ugyanúgy loptak tovább, és ücsörögtek, mikozben a farkukat markolászták, és tömték a haverok zsebét. Volt fél évük, h felcombosítsák az egészségügyet, de elb@szták. Lassan ott tartunk, h inkább lennék sitten, mert ott nem kell dolgozni, mi is ugyanúgy be leszünk zárva, csak épp majd melózni kell menni. Statisztikák szerint a halottak 9x%-a súlyosan elhízott, szintén 9x%-nak volt valami krónikus megbetegedése, és különben is, az átlag életkoruk valami 76 év. Miért nem őket teszik karanténba? Március óta kb mindenki le tudott volna fogyni, csak akarat kérdése, ha meg szed elég D vitamint, az is rengeteget segítene, de erről mocsok nagy csend van. Bezárják az edzőtermeket? Fasza, hol mozogjon az ember ebben a mocsok, vacak időben? Agyrém. És leszek kiváncsi, h ezt a hercehurcát ki fogja fizetni. De nem vagyok naív, nyilván azok az átlag emberek, akik adóznak, azaz én.

Statisztikák szerint a halottak 9x%-a súlyosan elhízott, szintén 9x%-nak volt valami krónikus megbetegedése, és különben is, az átlag életkoruk valami 76 év. Miért nem őket teszik karanténba? Március óta kb mindenki le tudott volna fogyni, csak akarat kérdése

Igen, ez csak olyan, hogy aki akar, az lefogy március óta. Sőt, aki beteg, az pedig meggyógyul, hiszen az a dolga. A statisztikádat pedig nem tudom, hogy melyik agymosodában olvastad, de hozzáteszek én is valamit: több közeli családtagom is intenzív osztályon dolgozik, most COVID-osokkal. Azt mondta az egyik, hogy a korábbi években átlagban novemberben 10-ből 2 ember halt meg náluk. Most pedig 6. És nem, nem 7x évesek, sőt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

És nem, nem 7x évesek, sőt.

Ettől még igaz az hogy e halottak messze többsége valami súlyos, krónikus betegségben szenved, általában nem is egyben. Tipikus kombináció például az elhízás+cukorbetegség. Vagy elhízás+magas vérnyomás. Vagy mindhárom együtt. Vagy valami autoimmun betegsége (is...) van. Zsírmáj is lehetséges. Veseelégtelenség. Általában véve szervezetszintű gyulladásuk van, amit prímán lehet tudni a vérvizsgálatból, mert magas benne a gyulladásfaktorok száma/jelenléte.

Továbbá, minden bizonnyal hiánybetegségeik is vannak, számos vitaminból és nyomelemből. És nemcsak a sokat emlegetett D vitamin hiányára kell gondolni (bár talán az a legfontosabb), de elég sanszos hogy túlnyomó többségük magnéziumhiányban is szenved, ami pedig szintén igen fontos molekula. Ha érelmeszesedésük is van (és soknak lehet ám...) akkor tuti hogy K2 vitaminból is deficienciájuk vagyon, bár a K2 akkor is alacsony lehet náluk ha MÉG nincs érelmeszesedésük.

Jóeséllyel káliumból is hiányuk van, mert ha sózzák is az ételüket, a konyhasóban csak nátrium van, kálium nem.

Magyarország egy jódhiányos terület, azaz jódból is hiányuk lehet. Hiába van jódozva a konyhasó, szart se ér, mert felnyitás után pár napig hatásos csak az abban levő jód, utána szublimál.

Hála az agyonpropagált vegetárius táplálkozásnak, a paciensek vélhetőleg kevés húst esznek, ezért relatív heme vas hiányuk is lehet, bár nem annyira súlyos stádiumban mint egy igazi vegánnak. (kivéve ha a paciens tényleg vega...). De a relatív vashiány is súlyosbíthatja a covid idején a paciens állapotát. Ugyanezen okból (mert kevés húst esznek) vélhető hogy hiányuk van a B vitamin teljes spektrumából is, valamint A vitaminból még sokkal inkább, mert azt alig lehet máshonnan beszerezni mint májból, de májat az is ritkán eszik aki akár naponta fogyaszt amúgy színhúst.

A húst keveset fogyasztók körében nem ritka hogy glicinből is hiány van, ami ugyan nem minősül esszenciális aminosavnak, a szervezet elő tudja állítani, de csak keveset képes termelni belőle. Ez betegség idején megintcsak szűk keresztmetszet lehet. Megjegyzem a glicin e relatív hiánya akkor is felléphet ha valaki csak színhúst fogyaszt, de belsőségeket nem. Ekkor ugyanis a purin egészségtelen túlsúlyba kerülhet a glicinnel szemben. Márpedig a magyar átlagemberre nem annyira jellemző azért a belsőségek fogyasztása.

Az meg gyakorlatilag százszázalék valószínűséggel állítható, hogy minden egyes magyar embernek hiánya van omega-3 zsírsavból... (oké, nem mindenkinek, Szendi Gábornak vélhetően nem, mert tudom róla hogy ő ezt rendszeresen szedi... de hány ilyen ember élhet még az országban? két tucat talán...?) Holott ez is fontos lenne a covid ellen, amikor a vírus által megtámadott szövetek regenerálódni akarnának, a sejtmembránoknál ugyanis nem mindegy mennyi bennük az omega-6 és omega-3 aránya!

Kollagénből is felléphet hiány, bár ez ritkább a magyaroknál, mert a magyar konyhában azért elég gyakori a kocsonya fogyasztása... de elméletileg ez is előfordulhat, legalábbis a városlakóknál.

És most csak úgy szemezgettem a leggyakoribb efféle bajokból... még írhatnék a listához sok mindent...

Folytatom azonban inkább azzal, hogy ha semmi baj nem is látszik az ipsén, akkor is jóeséllyel van valamekkora fokú áteresztőbél-szindrómája, a sok növényi tápláléktól, s a mindenféle modern vegyszerektől: élelmiszerszinezékek, tartósítószerek, adalékanyagok, állagjavítók, ízfokozók... e szindróma miatt az immunrendszere amúgyis fokozottan aktív, amikor tehát a vírus is megtámadja, akkora kapacitásra kapcsol, hogy naná hogy kialakul benne a citokinvihar, s az ürge MEGHAL!

Holott látszatra „semmi baja”. Az se kell hogy kövér legyen. Az hogy milyen az immunrendszere, nem látszik kívülről...

A sok megevett gizgaz miatt vélhető hogy a belső szervei amúgy sincsenek jó állapotban, mert bőven van bennük egy rakás lerakódott oxalátkristály, melynek tűi felsértik a sejteket, a sejten belül pedig tönkreteszik a mitokondiumokat. Egyáltalán, a növényi táplálékban levő antinutriensek gátolják a hasznos anyagok felszívódását, így aztán akármiből is lehet hiányosan táplált, valószínűleg több anyagból is egyszerre.

Elég sanszos hogy van valamekkora inzulinrezisztenciája is, akkor is ha MÉG nem kövér és MÉG nem cukorbeteg. Vélhetőleg leptinrezisztens is bizonyos mértékig már, sőt ez biztos is abban az esetben ha már három-négy órát se bír ki evés nélkül.

Még soká lehetne sorolni ezt is...

Értsd meg, NEM KELL hogy BÁRMI betegsége legyen ami LÁTVÁNYOS. Elég ha „szemre” tök egészségesnek néz ki, csak sok mindenből van egyszerre egy KIS baja. Sok kicsi sokra megy...

Azon meg mindig röhögök amikor olyat olvasok hogy „meghalt, pedig semmi baja se volt annak ellenére se hogy túlsúlyos volt”.

Aki túlsúlyos, az MÁR IGENIS BETEG. Akkor meg pláne ha nem túlsúlyos de kifejezetten kövér. Az hogy kövér és egészséges, az nonszensz, az antagonizmus, nem létezik. A kövérség már eleve betegség maga is.

Nem agymosodában olvastam, van orvos ismerős.

Nyilván halnak meg fiatalok is, ez evidens. A h1n1 is visz el fiatalt, ilyen az élet. Van, aki 3x évesen meghal valami daganatban, vagy szív problémában, nem lehet mindenkit megmenteni. Az élet alapvetően igazságtalan. Az intenzíven lélegeztetőre kezelt emberek meg majdnem 50%-ban halnak meg.

Havi 4 kilót tök kényelmesen lehet fogyni, csak kevesebbet kell enni. Ha még mozogsz is mellé, akkor izom is marad. Csak próbálj ki egy dagival napi 1200 kalóriás fehérje-zöldség diétát. De úgy, h be is tartja. A matek nem hazudik, örökmozgó nincs. Nincs olyan (elhízásból adódó) hormonzavar, amitől kalória deficitben hízni fog. Ja, h nincs csokika, nincs süti, meg ilyenek? Hát, ez ilyen, akarat kérdése. Tavasz óta alsó hangon eltelt 8 hónap, az kényelmes, 20 kiló fogyás alsó hangon. Csak menj ki nyáron a strandra, az emberek 60-70%-án olyan malac álarc van, h az döbbenet. És a huszon éveseken is.

Az elhízás hozza magával a hormonális gondokat, cukor betegséget, szív-érrendszeri problémákat, mozgásszervi bajokat. Messze túlmutat az esztétikán, mégsem kezelik, pedig az egyik legsúlyosabb betegség, amiben a magyarok nagy része érintett, és igen egyszerű házilagkezelni: nem kell zabálni ész nélkül.

És mielött jönnél, h ez nem így van: de, így van. Konditeremben nagyon sok embert láttam 40+ kilókat fogyni mozgás + helyes táplálkozás módszerrel. Én nem voltam elhízva, de még én is ledobtam tavasz óta 13 kilót, szerencsére nagyrészt zsírból, mert ugyanakkora súlyokkal tudok edzeni, csak kicsit kieresedtem. Akarat kérdése minden.

Gondolom, valami ilyesmire:

"Ettől még igaz az hogy e halottak messze többsége valami súlyos, krónikus betegségben szenved, általában nem is egyben. Tipikus kombináció például az elhízás+cukorbetegség. Vagy elhízás+magas vérnyomás. Vagy mindhárom együtt. Vagy valami autoimmun betegsége (is...) van. Zsírmáj is lehetséges. Veseelégtelenség. Általában véve szervezetszintű gyulladásuk van, amit prímán lehet tudni a vérvizsgálatból, mert magas benne a gyulladásfaktorok száma/jelenléte."

Oh, wait...

Értem én hogy fáj, hogy bezárták az edzőtermeket is, nekem is fáj, de megérdemeljük. Megmondták, hogy vedd fel azt a k. maszkot az öltözőben is. Senki nem tartotta be, még én éreztem magam hülyén, hogy rajtam volt, amíg öltöztem (mert amúgy én is rühellem hordani). Meg bejön a paraszt, pultnál rámászik a nyakamra, és a többi...Megy a lázadozás, meg az okoskodás, hogy ránk úgyse veszélyes, meg kemények vagyunk, azt most itt az eredmény, legyünk kemények otthon.

Szerencsére a huptársnak nincs igaza. Amennyiben a napi táplálkozás során megfelelő mennyiségben viszel be minden szükséges vitamint és ásványi sót, általában mikronutrienseket, akkor a szervezet igenis NEM kezdi el lebontani az izmot! (oké, megfelelő mennyiségű kalóriát is kell enni hozzá de gondolom az természetes). A szervezetünk nem hülye. Nagyon jól tudja, az izom igenis érték.

Ez hogy a nem használt izmot lebontja, ez IGAZ, de szerencsére csak a szénhidrátzabáló illetőkre. Én amióta carnivore vagyok, semmit se sportoltam, ennek ellenére nemcsak nem vesztettem izmot, de kifejezetten és látható mértékben még nőttek is az izmaim csak úgy maguktól, még ha nem is nézek ki vasgyúrónak továbbra se. De mégis, sokkal jobban mint annakelőtte...

Szénhidrátzabálásnál más a helyzet, mert az feltehetőleg a standard nyugati diétát jelenti, amikoris nemcsak túl sok szénhidrátot eszel, de egy csomó mindenből nem elegendőt, néha még az alapvető aminosavakból se, ezt nevezik „minőségi éhezésnek”, s ekkor jobb híján tényleg az izmot bontja le a szervezet, például azért hogy az agy megkapjon mindent ami annak kell. Az agy ugyanis abszolút prioritást élvez a szervezet számára.

Ha azonban keto-adaptált vagy, ilyen probléma nem lehetséges. Ha nem sportolsz, még akkor is nőhet az izmod egy darabig lásd az én esetemet, de legrosszabb esetben nem nő és kész. Nem fog lecsökkenni. Vagy ha netán mégis, hát ÉVEK kellenek hozzá, nem két hét...!

Nem az a legrosszabb a szünetben, hogy a szervezet lebontja az izmot, 1 hónap után nem lesz semmi gond. Hanem az, hogy újra kell kezdeni, mert erőszintben az első pár hét kínszenvedés. 2 hónap szünet után még 2 hónap, mire ott vagy, ahol abbahagytad.

Egyébként milyen sport az, amit abbahagysz 1-2 hónapra, és úgy tudod folytatni, mintha semmi szünet nem lett volna?

Ne mondd már, ha 2 hónapig nem ülsz biciklire, akkor utána ugyanannyit ugyanolyan gyorsan le tudsz tekerni. Persze ha eddig a csúcsteljesítmény a sarki boltig volt meg vissza, akkor az nyilván menni fog. Az 5 kilós súlyzót 1 év után is fel tudom emelni, nem ez a gond :D

Ez a két hónap, és ugyanott vagy, ez fiatal emberre érvényes, huszon évesre, és nem túl kihegyezett fizikumra. Idén leszek 46, én már nem biztos, h vissza tudnám hozni magam naturálban ugyanide, he kihagynék hosszabb távon edzéseket. Ugye ide tartozik két tanács: el kell kezdeni sportolni, és nem szabad abbahagyni.

Ez sajna mindenre érvényes, minden sportra. Ha egy futó abbahagyja a futást, akkor nem fog tudni úgy futni. Kerékpáros dettó. Akármit abbahagysz, utána nem fog úgy menni. Sajnos az emberi test arra törekszik, h a "felesleget" zsírban tárolja. Ezt meg én nem szeretném, mert nem esztétikus.

Próbáld ki az edzőtermi után az otthoni edzést, aztán megtudod, hogy lehet-e normálisan. Most nem azokról beszélek, akiknél az edzőteremben a legnagyobb erőfeszítés a telefonnyomkodás.

Persze ha lenne egy garázsom, benne erőkerettel, némi súlytárcsa-készlettel, akkor lehetne :)

Meg otthon a szobában motiváció se nagyon van rá. Régen csináltam pl. két íróasztal között tolóckodást. Ahol most lakom, még ezt is nehéz lenne megoldani.

Nálunk nem kellett bent maszkozni. Értelme sem lett volna, a teremben nem terjed edzés közben, csak az öltözőben/pultnál? Hagyjuk már... És hallottam valakitől, h állítólag nem minden terem van zárva, csak hivatalosan. De ezt természetesen csak hallottam.

A kardiót megoldom simán itthon, már 1 hónapja, mióta 10 foknál hűvösebb van, itthon felteszem a bicót szabad görgőre, és gó. Fél óra, kb 350 kalória, 140-es átlag pulzus. Ebből tudom, h nem vagyok beteg. Meg abból is, h edzésen mekkora súlyokat tudok használni.

Nem tudom, hogy volt-e értelme, de a lényeg, hogy ez a szabály, és ennyit se vagyunk képesek betartani. Az öltözőben nehezebb elkerülni a közelséget amúgy. Lehet, hogy valaki megkockáztatja a nyitvatartást, csak aztán legyen jóban a rendőrséggel.

Lehet, hogy elő kéne szedni a rendes biciklimet, még nincs olyan hideg :)

A tisztifőorvos egyébként megemlítette, hogy az öltözőben ajánlott viselni. Attól még, hogy csak helyileg hoztak egy ilyen szabályt, még igazán be kéne tartani. Arra sincs rendelet, hogy pakolj el magad után, de a normálisabbja azért megteszi (sajnos manapság mindenki olyan fene önérzetes, hogy rászólni sem lehet, ha mégsem).

Elite Arion típusú görgőm van. Van az a verzió, aminél befogod a hátsó kereket, annak az az előnye, h a beépített fékkel nagyobb teljesítényt tudsz leadni vele (mivel gyúrok, ezért erre nincs szükségem, csak a kardio mozgásra), hátránya annyi, h gyilkolja a vázat. Azaz ahhoz illik venni egy acél vázas bicót. 

Szabad görgőn érzésre 100-120W-ot adok le. Ez 30km/h sebességet eredményez a sebességmérőn. Ami diffi a szabad levegőn végzett bicajhoz képest, h itt a lendületed nem tart egyenesben, csak a kerekek centrifugális ereje, azaz nincs lazsálás, nonstop tekerni kell. Ez a tempó megfelel egy mondjuk 25km/h-ás szabadtéri tekerésnek, azaz kb bármeddig bírom. 25-30 percet szoktam görgőzni, mindig tervezem, h a notit felfogatom magam elé, h valami sorozatot tudjak nézni, de most csak fülest teszek be, és zenét hallgatok. Nagyon fontos egy nagy szobai ventilátor, amit magadra irányítasz, mivel itt nincs légmozgás, ezért 5 perc után patakokban izzad az ember nélküle.

Kezdőnek azt javaslom, hogy egy jó szűk ajtófélfában kezdjen, mert ott max vállal nekitámaszkodsz, és nem csúszik ki alólad a bicó. Én már kb 2 éve görgőzök telente, és egyszer sem estem. :) Nem kell tőle félni. Itthon már az asszony is tud normálisan görgőzni, de mivel jóval könnyebb nálam, ezért neki kissebb tempó is elég.

Ha szoktál, és szeretsz bicajozni, és nem vág földhöz az összeg, akkor ajánlom. Pláne, ha tenni is szeretnél az egészségedért. Nagypn monoton, unalmas, kell hozzá akaraterő, de ez van, valamit valamiért. Nem fogok úgy tenni, mintha jobb lenne a szabadban bicajozásnál, mert sokkal unalmasabb. De lehet használtan is venni 45 körül tacx götgőket, igazából max csapágy csere kellhet, meg a szíj, de ez 10eft alatti tétel.

 

Szerik: igazából a 3-4-ik próbálkozásnál nálam már meg volt tanulva a dolog, de óvatosnak kell lenni azért. Mai napig egy szűk folyosón tekerek, h ne tudjak véletlen elborulni.

Szerkesztve: 2020. 11. 14., szo – 20:02

“haat ok soha nem eltek kispolgari eletet?”

Valaszolok magamnak: legtobb esetben nem. Oktatasbol kikerulve azonnal a gerinc-kioperalo asztalra kerultek es kesz is volt a politikus. Tovabbi konnyites szerint elso pol-bevetelukig mamahotelben tengetve. Most vilagosodtam meg :) dehulye kerdeseim vannak, kurvaeeletbe.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Előszó

Viselkedj úgy, mint az ideális hadifogoly – nem tudok neked ennél célszerűbb magatartási formát ajánlani.

Az ideális hadifogoly tudomásul veszi, hogy legyőzték. Szívós önneveléssel elfogadtatja magával, hogy ez azért történt így, mert az ellenség különb volt nála. Pedig hát…

Ha már így esett, az ideális hadifogoly arra törekszik, hogy hosszú életű legyen a táborban. Betartja a napirendet, tiszteli az őreit, nem kritizálja a koszt mennyiségét és minőségét. Távol tartja magát a káros szenvedélyektől: nem kísérletezik ital becsempészésével, cigarettajárandóságát becseréli repeta főzelékre, pótszenvedélyekhez nem folyamodik, azok sem jobbak, mint az eredetiek.

Az ideális hadifoglyot az sem téveszti meg, ha netán eltűnne körülötte a kerítés és az őrtorony a géppuskaállással. Tudja, legfeljebb arról lehet szó, hogy kibővítették a tábor területét.

Az ideális hadifogoly nem találgatja, hogy hány évet kell még a táborban töltenie, mert az elvenné az erejét, viszont sokra értékel minden már letudott percet, mert ez a teljesítmény fokozza az önbizalmát.

Az ideális hadifogoly nem hülye, sőt elég okos. Tisztában van helyzetének egyetlen elméleti előnyével: a Szabadságból nem visz tovább út, mert az maga az elérhető tökéletesség – legfeljebb egy fogolytábor következhet utána, a fogolytábor alternatívája viszont csak a Szabadság lehet. Az ideális hadifogoly erre készül, néha egy titkos pillantást vet a keblében rejtegetett zászlódarabkára.

A szögesdróttal bezárt térben fölfelé építkezik, feljegyzi gondolatait, melyek meglepően egybeesnek az átlagember tapasztalataival."

Moldova György: Az ideális hadifogoly

https://reader.dia.hu/document/Moldova_Gyorgy-A_mocsari_hajos-1534/Mold…

Szerintem dédapádnak nem otthon kellett maradnia malenkij robot ürügyén.

Ez az egész járvány buli arra jó, hogy észre vehessük a hangya szorgalommal épített légvárakat. Ez az egész világgazdasági-társadalmi berendezkedés, amit az elmúlt 30 évben épített az emberiség kb. ennyire elég, amit láthatunk. Láthatóvá vált az elmúlt néhány hónapban, hogy az a bizonyos szabadság, amire hivatkozva épült ez a kóceráj ebben a helyzetben csak látszólagos, egy fajta délibáb. Kevésbé szalonképesen a zemberiség meleg segge a hideg falhoz ért!

Ez az egész járvány buli arra jó, hogy észre vehessük a hangya szorgalommal épített légvárakat.

De pont ezért a légvárért sír itt a topikban mindenki, nem?

Ahhoz, hogy elkerülhető legyen egy hasonló világjárvány kvázi ki kellene iktatni minden hosszútávú közlekedést. Nincs hosszútávú utazás/áruforgalom, stb, a határok (hogy pontosan hol, az most mindegy) hermetikusan zártak lennének. Tehát effektíve egy olyan lezárás, aminek van egy minimum távja. De ezzel a megkötéssel nem igen tartható fenn a jelenlegi civilizáció, mivel az erőforrások nem egyenletesen vannak elosztva a Földön, rá vagyunk kényszerítve a kereskedelemre. A megszokott kényelemből meg nem igen szeret visszaadni az emberiség.

> Ahhoz, hogy elkerülhető legyen egy hasonló világjárvány [...]

De miért kellene elkerülni? Ez itt a kérdés. Eddig is haltak meg emberek, nem? Miért ez az axióma, hogy mindenképpen el kell kerülni a járványt? Miért a biztonság az egyetlen választható opció arra a morális kérdésre, hogy szabadság, vagy biztonság? Tényleg nem értem ezt a logikai bakugrást, nem kekeckedek.

Petőfi mit választott volna? Atilla mit választott volna? Winetou mit választott volna? Babocsai László mit választott volna? Gyermekkorunk hősei mit választottak volna?

Nem teljesen kapcsolódik, de vicces: "Why contain it?" https://www.youtube.com/watch?v=Q_-VfFWn_BI :-)

(Nem követem a témát, home office-ban dolgozok, hetente egyszer vásárolok, ezt kb. így tettem vírus előtt is, nincs gyerekem, úgy kövezzetek, hogy komolyan kérdezem, mert nem tudom. De érintett vagyok vastagon a lezárások gazdasági következményei által.)

Nem az az állítás, hogy most többen halnak meg, ez úgy a szokványosnál, elfogadhatónál nagyobb? Mármint most a COVID-19 áldozatokra gondolok. Azt tudom, hogy a másik oldal állítása ilyenkor a munkanélküliség okán öngyilkos, stb., gazdasági áldozat, de amit írtál, hogy miért döntenek így, arra ezek a válaszok, és itt meg is áll a beszélgetés, mert mindkét oldal hipotetikus tud csak maradni. Minden ilyen eshetőségre vannak képletek, cost-benefit analízisek, jelenleg azt könnyebb számolni, hogy mennyi áldozata lenne a vírusnak, ha nem lennénk bezárva, azt akit tegnap rúgtak ki, még nem mutatja a KSH mint öngyilkost. Meg azt lehet mástól is, mire trend növekedés lesz, addigra már eltelik több hónap.

Attila egyébként jó ember volt, olyan szociális fajta, vagy egy felmagasztalt fosztogató? Petőfi egyébként nem egy hipszter részeg disznó volt? Miből gondolod, hogy ezek a hősök azok a hősök, akiknek gyerekkorod óta hiszed őket?

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A kereskedelmet, illetve a tömegurizmust ne keverjük össze egymással! Az a gyakorlat, mely szerint naponta kontinensek között kontinensnyi embert mozgatunk minimális járványvédelem mellett, az újra és újra alkalmas lesz ilyen világjárvány kialakításához. Jó lenne ezt beismerni, mert ugyan most majd lesz néhány vakcinája a zemberiségnek, de az alap problémát ez nem fogja megoldani. Igen ezért a légvárért megy a picsogás itt is. :)

A kereskedelmet, illetve a tömegturizmust ne keverjük össze egymással!

Nem is feltétlen a tömegturizmusra gondoltam; az államokban pl. több mint 300k kínai diák tanul. Ha csak töredéke hazautazik valami ünnepre, majd vissza, az már bőven elég egy járványhoz. Szóval nem az a lényeg, hogy naponta hányan utaznak ide-oda, hanem hogy egyáltalán lehet utazni rövid idő alatt nagy távokat. Ez mindig veszélyes lesz járványügyi szempontból. De egyáltalán nem látom, hogy miként lehetne ezt hatékonyan korlátozni és megmagyarázni az olyanoknak, akik már a maszkviselést is szabadságvesztésként élik meg. Tehát az egyik szabadságvesztést (járványügyi korlátozások) csak egy másik szabadságvesztéssel (hosszútávú utazások betiltása) lehetne megoldani biztonságosan. A kettő egyszerre nem megy.

Szerintem nem csak ezek a lehetséges megoldások. Sokat lendítene a diagnosztika fejlesztése is. Gondolj bele milyen nagyszerű lenne, ha nem kellene "mindenkit" tesztelni, hanem elég lenne egy speciális kamera, ami 90% feletti pontosággal tudná szűrni a vírust. Vagy az se lenne rossz, ha pontosabban lehetne profilozni a potenciálisan súlyos betegeket, esetleg a szuperfertőzőket. A mezőgazdaság a preciziós gazdálkodás révén elindult ebbe az irányba, emiatt talán nem földtől elrugaszkodott gondolat ennek alkalmazása az emberi egészségügyben.

Miért nem jössz ki te is az USA-ba? Még az se zavarjon hogy most Biden lesz hatalmon. Egyelőre több mint bizonyosnak látszik ugyanis, hogy Trump indul 2024-ben, s amennyire ismerem a demokraták idiotizmusát, nagy az esély rá hogy akkor Trump nyer majd! Aminek én nem örülnék, de te gondolom annál inkább! Képzeld csak, kijössz, aztán 2024-ben akár Trump nyer akár nem, valamelyikünk kettőnk közül mindenképp örülhet! Mily nagyszerű is volna ez!

Egyrészt szerintem az USA régen nem az a szabadság hazája, mint aminek te gondolod.

Másrészt pedig Magyarország az egyik legjobb hely a fejlett világban (legalábbis a peremén).

Harmadrészt hazafi is vagyok, nem szívesen élnék máshol.

Szóval nagyon nem volna indokolt. A saját világképedből indulsz ki, és azt próbálod rám húzni, de azzal nem fogsz tudni magyarázni. Túlságosan sok témában van fundamentálisan eltérő véleményünk.

Utoljára pedig a Covid intézkedésekkel szembeni ellenérzés alapján nem lehet emigrációs célpontot választani: Észak-Korea az egyetlen stabil pont, mert a többi Covid-ellenálló ország vezetését bármikor megdönthetik, és akkor ott is jönnek a szankciók mint bárhol máshol. Az egyetlen biztos megoldás az volna, ha egy többség ellenezné, és egy Gődény párt leváltaná a teljes spektrumú összeborulást. De ilyenre nem látok esélyt. Úgyhogy marad a puffogás :-)

Tény hogy sajnos az USA valóban nem annyira szabad már mint régen volt... ezt elismerem. Mégis, Magyarországnál azért fényévekkel jobb a helyzet, mert jól látható, itt azért működik még a „politikai váltogazdaság”: erre egyrészt bizonyíték volt épp Trump hatalomra kerülése, másrészt meg most Trump leváltása...

Ezzel szemben a fideszék hány ciklus óta is vannak hatalmon...? Ráadásul úgy, hogy még a Legfőbb Vezető Isten se változott, mert az végig Orbán Viktátor maradt?!

Azért ehhez képest az USA-ban a helyzet még mindig közel ideális. Igazából nem az, de ahhoz képest ami Magyarországon van, szóval érted ugye hogy gondolom...

Mindig kiver a víz, ha arra gondolok, eme alkotó művészúr mit mondott az 56-os kivégzett hősökről.. vagy miképpen relativizál akár ma is.

Nem ide tartozik okés, csak felböffent amint megláttam a nevét. Gyuri bácsi gondolataitól felfordul a gyomrom, képtelen vagyok elvonatkoztatni eme “kedvességektől”.

De a szándékot köszönöm.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Azt olvasom 0-24-es kijárási tilalom csak munkába kutyát sétáltatni.

Erre odab@ssza: "Az alkancellár arra kérte az embereket, hogy ne találkozás céljából, de azért mozduljanak ki a levegőre, sportoljanak, sétáljanak."

Hát hova a k#rva anyjukba menjenek ha épp csak munkába bótba meg fifit szaratni lehet menni?

Ez az egész egy kibbaszott faszság...

Csak az egyértelműség kedvéért. Ti korlátozás ellenesek azt mondjátok, hogy hülyeség a görbe ellapítása és lássanak el az orvosok/ápolók végtelen számú beteget, nem érdekesek a szövődmények, és aki gyenge volt annak irány a krematórium?

Hogy más korlátozásellenes mit mond, azt nem tudom — gondolom van annak is sok árnyalata. __ÉN__ azt mondom, hogy igenis legyenek korlátozások, de ÉSSZEL. Azaz:

—NE AZ EGÉSZSÉGESEKET VÉDJÉK, hanem a betegeket, illetve a potenciálisan veszélyeztetetteket! Egyszerűen nonszensz a szememben olyanokat karanténba zárni akik maguk még nem betegek, vagy betegek talán de nyilvánvalóan tünetmentesek, azaz nem kell félniük...

Emellett ha leállítják a gazdaságot, nagyon hamar nem lesz se pénz, se gyógyszer, se semmi azoknak se akiket meg akarnának menteni...

Tehát, én annak volnék a híve hogy konkrétan:

1. Tiltsák be a focimeccseket.

2. Tiltsák be a koncerteket is, meg úgy minden nagyobb tömegrendezvényt általában.

3. A nyugdíjasokat (ezt életkorra értem) tegyék karanténba, azaz azok maradjanak otthon.

4. Szervezzék meg nekik a kaja meg más létfontosságú cikkek házhoz szállítását. Erre adjon a koprmány pénzt, egy ilyen szervezetre. E szervezet dolgozói nem kell hogy orvosok legyenek. E szervezet nyilván rengeteg embert igényelne, de ez legalább csökkentené a munkanélküliséget is. Az e szervezetben dolgozók természetesen tesztelve kéne legyenek naponta.

5. Az iskolák álljanak át távoktatásra ahol ez megtehető. Ahol nem, ott nem.

6. A munkahelyeket nem záratnám be. Termelésre elvégre szükség van.

7. Az egészségügyi személyzet (orvosok, nővérek stb) közül aki covidos, de jól érzi magát, nyugodtan dolgozhatna tovább - de természetesen csak covidos betegekkel foglalkozhatna amíg meg nem gyógyul. Velük azonban mégis, MIÉRT IS NE?!

8. Minden állampolgárnak ingyen adnék annyi D vitamint, ami egy teljes évre elég úgy, hogy napi 100 ezer egységet bevehet belőle. A D vitamin igazán olcsó, nem verné ez földhöz a magyar költségvetést, messze kevesebbe kerülne mint egy új stadion... Sőt, ahogy így gondolkodom a dolgokon, adnék még A vitamint is.

9. Mindenütt nyomatnám a médiákban a hírt, hogy a szénhidrátfogyasztás milyen veszélyes egyébként is, de most covid idején különösen, és hogy akinek drága az élete az álljon át valamifajta lowcarb táplálkozásra. Ez tökéletesen illik úgyis a kormány által annyira kedvelt színes-romantikus ősmagyarkodó történelemképhez: azt kéne szuggerálnia, a magyarok ősei főként színhúst ettek meg zsírt, miközben a kenyér meg az édes szarságok a puhány városlakók és rabszolgafajzatok étke volt, nem az Igaz Harcosoké! Azaz a lowcarb táplálkozást össze kéne mosni a „vitézség” és „férfiasság” fogalmaival, mindjárt többen lennének hajlandóak követni! Reklám kérdése csak az egész, mindent „el lehet adni”, csak meg kell ideologizálni... általában ellene vagyok az ilyen piszkos trükköknek, de most életeket lehetne megmenteni vele.

10. Minden édesipari terméket megadóztatnék, a tésztákat is, hogy több pénz maradjon a D vitamin ingyenes osztogatása ellenére is a kisvasutamra és stadionjaimra... A kenyeret azért nem adóztatnám meg mert akkor népfelkelés törne ki. Ellenben óriási Nemzeti Húsüzemeket alapíttatnék, amiket hatalmas állami pénzekkel támogatnék. Hogy e támogatást ki kapná meg, az versenytárgyaláson dőlne el, éppezért előre tudható hogy a nyertes Mészáros Lőrinc lenne. Ebbe még az ellenzék se köthetne bele, elvégre a bolindnak is világos kell legyen, hogy egy HÚS előállító intézmény tulajdonosa senki más nem lehet csak akinek úgyis MÉSZÁROS a neve. Nomen est omen elvégre, tuti hogy ő ért a legjobban a húsiparhoz! Az hogy gázszerelőnek tanult, valami jelentéktelen tévedés, fiatalkori bohóság és kisiklás csak.

Mint látod, valami olyasmit vezetnék be ami nagyon hasonló a svéd modellhez. Nem azt mondom hogy vele megegyező, de ahhoz hasonló.

"—NE AZ EGÉSZSÉGESEKET VÉDJÉK, hanem a betegeket, illetve a potenciálisan veszélyeztetetteket! Egyszerűen nonszensz a szememben olyanokat karanténba zárni akik maguk még nem betegek, vagy betegek talán de nyilvánvalóan tünetmentesek, azaz nem kell félniük..."

Oké. Ki számít betegnek? És kitől védjék? Merthogy a fertőzötteket nem tudod megkülönböztetni az egészségesektől. Mint nagyon sok példán látható, nincs olyan, hogy "potenciálisan veszélyeztetett". Illetve van. Mindenki, aki szuszog. Ugyanis a rizikófaktorok sincsenek egyértelműen meghatározva, nem, hogy azokra lenne szűrve/tesztelve a lakosság egésze.

A táplálkozási agymenésedre meg inkább nem reagálnék...

 

> Ugyanis a rizikófaktorok sincsenek egyértelműen meghatározva, nem, hogy azokra lenne szűrve/tesztelve a lakosság egésze.

Ez azért jó erős csúsztatás. Oké, van 1-2 outlier az adatban, amikor látszólag egészséges 20 éves belehal, de statisztikailag azért jól látszik, hogy a kor, az elhízás, az érrendszeri és még néhány hasonló ami nagyon korrelál. Ezek alapján egyértelműen meg lehet találni, hogy ki van veszélyben. De még őket sem szabadna magányba kényszeríteni, neki is legyen a saját döntése, hogy akarja-e látni az unokáit például.

Én is így tudom, hogy valószínűségekről beszélünk. :) A probléma csak annyi, hogy most ki van jelölve egy csoport n darab közös ismérv alapján, akiket veszélyeztettnek gondolunk. Ehhez képest van néhány halott, aki nem fért bele a vesélyeztettek csoportjába ÉS vannak a valószínűségi mutatót meghaladóan életben maradtak. Ha csak az egyikre lenne példa az előbbiek közül, akkor is felmerülne, hogy nem jó a definició a veszélyeztettekre. Így viszont egy értelmű, hogy volna még mit csinálni. (Elég ha csak vércsoportok és a súlyos betegek közötti kapcsolatra gondolsz.)

https://www.hematology.org/newsroom/press-releases/2020/possible-link-b…

Azt ugye tudod, hogy a _hús_ nem úgy üzemekbe rakodik össze, hanem élőlények felnevelése, levágásának a eredménye?  Tehát egy idő amíg annyira felnő, hogy ehető legyen. A hozzá pakolandó infrastrukturárol nem is beszélve. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

A betegeket, öregeket védjék, és ne az erőseket lőjék tökön. Nem vagyok semmilyen szempontból veszélyeztetett, bármikor aláírok egy pappert, amiben lemondok bámilyen covid19-el kapcsolatos esetleges kezelésről. És ezzel az emberek jó része így lenne. Csak adják vissza a normális életem, hagyjanak élni, ne sitteljenek le.

Attól, hogy úgy gondolod, nálad ha fertőződsz is, enyhe lesz a lefolyása, még ez nem biztos, hogy így van, ez az egyik. A másik, hogy ha így is van, akkor mennyi az esélye annak, hogy az enyhe lefolyású, szinte tünetmentes időszakban nem fogsz olyat megfertőzni, aki meg besétál a kórházba reggel, de ebédet már nem kell neki adni, mert lélegeztetni kell, és két hét múlva már a virág hervad a sírján?

Definiáld egzakt módon, hogy ki a "veszélyeztetett". Ha nem megy, akkor nincs miről beszélni. Márpedig nincs egzakt és jeletős biztonsággal meghatározható, és az érintettek által is felismerhető/ismert kockázathalmaz, ami alapján eldönthető, hogy ki a veszélyeztetett. Egyrészt, mert nem ismert, hogy mik a súlyos szövődményre hajlamosító tényezők, másrészt meg amikről tudjuk, hogy növelik a kockázatot, azoknak egy jelentős része addig rejtve marad, amíg egy célzott vizsgálatot nem végeznek az illetőn. Azaz senki sem mondhatja magáról 100% biztonsággal (de még ynyolcvannal sem), hogy ő nem veszélyeztetett.

"szív-érrendszeri gondok" - és ezeket a "gondokat" a panaszmentes eseteknél hogyan találod meg? Merthogy ebben a körben igen sokáig panaszmentes tud lenni a páciens. Vagy menjen el kardiológiára meg érsebészeti szakrendelésre, hogy minden rendben van-e vele, vagy sem, és ha nem, akkor maradjon otthon? Egyébként még a diabétesz is képes sokáig rejtve maradni.

Nem kell kardiológia. Egyetlen kis számítás elég amivel ő maga meghatározhatja a BMI értékét. Ha jelentősebb túlsúlya van akkor máris veszélyeztetett, beleértve ebbe hogy valszeg valami gond van már az ereivel is, még ha nem is tud róla. És igen, vélhető hogy van már kezdődő diabétesze is. De ha ezek egyike sincs, AKKOR IS veszélyeztetett, és pont olyan mértékben amennyi túlsúly van rajta.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1340847056109843&id=2322160…

A versenysportban kötelező a sportorvosi vizsgálat, hobbysportban nem. A rendszeres testmozgás csökkenti ugyan a szív-érrendszeri betegségek kockázatát, de bizonyos sportok meglévő szívbetegség esetén akár szívinfarktust vagy ritmuszavart is okozhatnak. Emiatt 35 év felett a hobbysportolóknak is ajánlott a szűrővizsgálatok elvégzése, főleg akkor, ha jelen van valamilyen kockázatnövelő tényező.

Ilyen rizikófaktor pl. a magasvérnyomás-betegség
Magas koleszterinszint
Cukorbetegség
Érbetegség
Korábbi akut szív-érrendszeri betegség
Dohányzás
Túlsúly
És egyenes ági rokonok között korai életkorban előforduló akut szív-érrendszeri esemény

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Pont ez volt velem is: Kíváncsiságból csináltattam volna egy vérképet de semmi reményem rá a vírushiszti miatt belátható időn belül. Illetve tulajdonképpen meg lehetne oldani, de olyan rém macerás, hogy teljesen elment tőle a kedvem. Minthogy semmi bajom s csak „mókából” akartam, kíváncsiságból, inkább úgy döntöttem hogy jó lesz az nekem egy év múlva is, akkorra talán normalizálódik a helyzet.

Pont ez volt velem is: Kíváncsiságból csináltattam volna egy vérképet de semmi reményem rá a vírushiszti miatt belátható időn belül.

Meanwhile at haldokló nyugat kelet: felhívtam a biztosítóm ellátásszervezőjét, adott egy időpontot másnapra, odamentem, 10 perc alatt végeztem. Emailben elküldték a leletet nekem, a számlát meg a biztosítónak.

nem ismert, hogy mik a súlyos szövődményre hajlamosító tényezők,

HAZUDSZ! Többször leírtam, más is többször leírta, és komoly orvosok is számtalanszor leírták, mik ezek a tényezők: azaz íme a definíciód amit kértél:

1. Nagyjából a 65 év feleti életkor, azaz épp a nyugdíjas kor

2. Elhízás, sőt már a picit komolyabb túlsúly is: minél több az extra súly, annál veszélyeztetettebb.

2. Szív-és érrendszeri betegségek

3. Vitaminhiány úgy általában, de különösen a D vitamin hiánya

4. Autoimmun betegségek

5. Rák

Na most hogy ki hány éves azt pontosan lehet tudni. Elég nyilvánvaló az is, ki szenved valami súlyos betegségben. Oké, a vitaminhiány nem látszik, de nem is gond, szedni kell két marokra és akkor az a pont kilőve.

Azaz aki BETEG és/vagy NYUGDÍJAS KORÚ, az maradjon otthon! Szervezzék meg az ellátását, mert ők a veszélyeztetettek a definícióm szerint!

A többieket meg ne baszogassák és kész.

Igen, igen, IGEN, tudom hogy ha ezt bevezetnék, AKKOR IS meghalnának páran, a fiatalok közül is, akiknek LÁTSZÓLAG nincs semmi betegségük. Na és erre ezt mondom ha kegyetlenül hangzik is: NA ÉS?! Nem lehetsz olyan naív hogy azt hiszed, mindig mindenkit meg lehet menteni. Mindig lesznek áldozatok ha kitör egy járvány. A lényeg csak az hogy MENNYI és MILYEN ÁRON lehet megmenteni belőlük plusz 1 ezreléket még!

Ha a fenti pontjaimban levőket sikerül megvédeni, még őket sem 100 hanem ha csak akár 50 százalékos sikerrel, már azzal is rengeteget haladna előre az ország védelem terén. Ezzel ugyanis le van fedve a rizikócsoport bő 90 százaléka az tuti! Ami MOST van az BULLSHIT, mert ÉPP MOST NINCSENEK VÉDVE! Ugyanis az öreg néni is aki teljesen magányos, el kell menjen minden nap a boltba kitéve magát a fertőzésveszélynek. Igen, naponta kell menjen mert nincs pénze fagyasztóra mint nekem ahol tartalékolhatna. Pénze sincs nagybevásárlásra. MÉG D VITAMINRA SE!

És mert egyedül él, nincs aki bevásárolhatna neki. MESSZE KEVÉSBÉ LENNE NEKI RIZIKÓS ha mindenki mehetne a francba ahova akarna szabadon, de NEKI egy szervezet bevásárolna naponta, házhoz szállítaná, és kapna az államtól ingyen D vitamint! Talán más vitaminokat is.

Most azonban LÁTSZATINTÉZKEDÉSEKET hoznak, azokból azonban túl sokat és túl zavaróakat!

Az agyam eldurran például hogy kötelező maszkviselés KÖZTERÜLETEN, kutysétáltatás csak 500 méteren belül, közben meg a focimeccseket meg lehet tartani, vagy legalábbis eddig lehetett, nem tudom épp most pont mi rá a szabály. De vannak sejtéseim...

Nomostan ezek közül a szív-és érrendszeri illetőleg az autoimmun betegségek, valamint a rák mind olyan tényező, ami észrevétlen maradhat, ha nincs megfelelő szakorvosi vizsgálat, ami megbízhatóan diagnosztizálná ezeket. Márpedig az _is_ veszélyeztetett, aki tünetmentesen ramaty keringéssel, vagy épp tünetmentes rákkal él. Őket hogy a búbánatban vonnád be a veszélyeztetett körbe, ha sem ők, sem a kezelőorvosuk (háziorvos, akihez ha évente elmennek, akkor sokat mondok) nem tudnak erről?

"le van fedve a rizikócsoport bő 90 százaléka az tuti!" - Nincs lefedve, mert pont a szív- és érrendszeri betegségek korai felismerésében kifejezetten sz@rul állunk - talán ha az érintettek negyede-ötöde(!) az, akiről tudják, hogy beteg, illetve kap valamilyen kezelést - úgyhogy ebben a csoportban igen magas azoknak a száma, akiket, mivel nem tudnak róla, te a nem veszélyeztetett csoportba sorolnál.

Vagyis az "aki beteg..." kezdetű mondatod már ott megbukik, hogy sem azt nem tudjuk biztosan, kinek van hajlamosító betegsége, sem azt, hogy ki a fertőző. Innentől kezdve meg kenheted a hajadra a többi agymenésedet.

"kötelező maszkviselés KÖZTERÜLETEN, kutysétáltatás csak 500 méteren belül, közben meg a focimeccseket meg lehet tartani, vagy legalábbis eddig lehetett, nem tudom épp most pont mi rá a szabály."

Akkor felhomáyosítalak, hogy a közterületimaszkviselés és kutyasétáltatós szabályozás bevezetésével egyidőben a sporteseményekre is előírták a zárt kapus lebonyolítást - illetve több csapatsportban az adott sportági szövetség lezárta az aktuális bajnokságot ott, ahol épp tartott.

 

Akkor felhomáyosítalak, hogy a közterületimaszkviselés és kutyasétáltatós szabályozás bevezetésével egyidőben a sporteseményekre is előírták a zárt kapus lebonyolítást - illetve több csapatsportban az adott sportági szövetség lezárta az aktuális bajnokságot ott, ahol épp tartott.

De eddig nem így volt, és rengeteg meccset lezavartak, aminek a covid nyilván nagyon örült... ha ezeket a szuperterjesztő eseményeket betiltották volna EGÉSZEN ADDIG AMÍG AZ OLTÁS MEG NEM ÉRKEZIK, akkor most talán nem kéne a kutyasétáltatókat vegzálni...

Nomostan ezek közül a szív-és érrendszeri illetőleg az autoimmun betegségek, valamint a rák mind olyan tényező, ami észrevétlen maradhat, ha nincs megfelelő szakorvosi vizsgálat, ami megbízhatóan diagnosztizálná ezeket.

Ezek a fent említett betegségek óriási többségben igenis a túlsúlyosaknál alakulnak ki, és/vagy idős korban. Azt meg fentebb írtam, a túlsúlyos meg idős amúgyis a veszélyeztetett kategória az én szememben (is). Nem tagadom, hogy akadnak csekély százalékban olyanok is akik fiatalon is szenvednek már ilyesmiben, és látható túlsúly nélkül, de ők tényleg nagyon kevesen vannak azokhoz képest akikről ez alapból feltételezhető a kor vagy a túlsúly miatt. Aki mégis ebbe a kategóriába esik, hogy beteg pedig fiatal és nem is túlsúlyos, nagy eséllyel tudja úgyis magáról. Az a tényleg egészen minimális százalék aki mégse tudja, az abba a kategóriába esik, amire azt mondják a katonáéknál, hogy „járulékos veszteség”...

Tudom ez nagyon kegyetlenül hangzik, de ilyen az élet. Így járt és kész. Rossz gének meg ilyesmi. Plusz, több mint valószínű, HELYTELEN ÉLETMÓD. Főleg helytelen táplálkozás, amit állandóan mondogatok te meg hülyeségnek tartod. Oké, te egyél hús helyett zellert, de előbb ajánlom nézz utána milyen kártékony vegyületek vannak benne amivel az a növény meg akarja védeni magát... meg fogsz lepődni!

Mindenesetre, visszatérve ezen „így járt” illetőkre, ha a nyilvánvalóan veszélyeztetettek otthon maradnának éls meg lenne szervezve az ellátásuk, akkor ha ezen „így járt” ktegóriába esők mégis megbetegszenek, vélhetőleg bőven lenne hely nekik az intenzív osztályon, NEM ÚGY MINT MOST. Szerintem ők most is biztonságban hiszik magukat hiszen egészségesnek LÁTSZANAK, ezért nem vigyáznak magukra, nem tartják be a korlátozásokat, azaz nagy eséllyel így is - úgy is megfertőződnének, de az „én müdszerem” esetén több esélyük volna profi ellátást kapni azután.

Ha a covidióták apukája a... szóval nem nemz gyermeket, akkor kevesebb gondunk lenne, valóban...

"Ezek a fent említett betegségek óriási többségben igenis a túlsúlyosaknál alakulnak ki, és/vagy idős korban" - vagy nem. Többszörös Iron man, személyi edző, tökéletesen egészséges életmód - és mégis foiatalon elment rákban. Családból örökölte volna? Nem igazán jellemző... És hány meg hány fiatal van, akinek csak akkor derül ki, hogy gond van a keringésével, vagy épp nem kívánatos sejtburjánzás következményeivel kell szembenéznie, amikor már nagy a baj... Nem, nem túlsúly, nem öreg, és tünetmentes.

"Így járt és kész. Rossz gének meg ilyesmi. " - Nekd biztos, hogy a családodban, rokonságodban, baráti körödben mindenki "jó gének meg ilyesmi"?

A csillió feltételezésedet meg tartsd meg a lakóhelyed szerinti környezetnek, mert ha jól rémlik, innen baromira messzire rontod a levegőt...
 

> Többszörös Iron man, személyi edző, tökéletesen egészséges életmód - és mégis foiatalon elment rákban.

Ez számomra pont azt mutatja, hogy akármennyire tragikus hirtelenséggel hal is meg akárki is Covidban, az pont kevésbé ijesztő, hiszen eddig is mindenféle bajokban akárki meghalhatott tragikus hirtelenséggel. Ameddig statisztikailag ezek a hirtelen halálesetek nem lesznek számottevően gyakoribbak, addig az ilyesmi csak hatáskeltés.

Nem volt tragikus hirtelenséggel... Hosszú ideig senki nem tudta, hogy "baj van", hosszú ideig teljesen tünetmentes volt (azaz hk szerint "nem veszélyeztetett" kategória), aztán elmaradozott, "visszavonult" picit - és közben csak a legszűkebb baráti kör tudta, hogy mi történt, mi történik az utolsó néhány hónapban :-(

Úgyhogy attól, hogy valaki teljesen tünetmentes, egészségesen él, és nem tud semmilyen kockázati tényezőként felsorolt betegségéről, még bőven lehet, hogy van neki, és kockázatosabb neki emberek közé menni, mint a 87 éves manci bácsinak...

Ha a rák kitudódásakor gyorsan áttért volna egy zero-carb diétára - akár arra is amit én propagálok, a „carnivore-ra”, s te mélyen lenézed - vagy mindegy mire de a lényeg hogy közel nulla CH legyen a bevitele, akkor lehet talán hogy ma is élne az ipse. Ugyanis alig-alig van csak olyan rákfajta amire igaz ne volna, hogy a rákos sejtek CSAK cukron tudnak élni, ha tehát a beteg nem eszik cukrot, a rákos sejtek nemhogy szaporodni nem tudnak, de egyszerűen ÉHEN DÖGLENEK! Azaz így a rákos beteg MEGGYÓGYUL!

A többi, egészséges sejtje ugyanis idővel átáll cukorról ketonok fogyasztására. A rákos sejtek erre képtelenek. De te állandóan ezen étkezési mód ellen agitálsz. Holott ez igenis életmentő lehet, és gyógyszerek nélkül!

Megjegyzem, elég biztos vagyok benne, az ipse elég sokat kellett tegyen azért hogy rákos legyen. Lehetett ő akármilyen sportos is meg ironman, ha SZAR kajákat evett, például sok feldolgozott és pancsolt akármit, az alaposan hozzásegíthette a szervezetét ahhoz hogy rákos legyen. Valamivel biztos taccsravágta az immunrendszerét, mert mindenkiben naponta több száz rákos sejt alakul ki, mégse lesz mindenki rákos, mert ezeket legyőzi az immunrendszer normális esetben.

Lehet hogy több olyasmit tudott mint én, ABBÓL, amit az úgynevezett táplálkozástudományi „szakemberek” tanítottak neki (meg másoknak is) erről a témáról. Ezt én készségesen elhiszem neked. Nem tudom így volt/van-e, de semmi esetre se lehetetlen, sőt még elég valószínű is.

A baj az hogy amit ő tudott, az tehát amit ezek a „szakemberek”, a dietetikusok tanítanak arról, mi szerintük az „egészséges” táplálkozás, ANNAK A LEGKEVESEBB KÖZE SINCS A VALÓSÁGHOZ!

Hát már hogy a francbe is lehetne köze hozzá, amikor olyan BAROMSÁGOKAT mantráznak, hogy pélldául (most csak szemezgetek a hülyeségeikből):

—A napi kalóriabevitelünk 40...60 százaléka szénhidrátból kell álljon, lásd a Táplálékpiramis nevű vallásos bálványuk különböző formáit.

—A böjt ártalmas az egészségre.

—A tej „élet, erő, egészség”.

—Az érelmeszesedést a magas koleszterinszint okozza, a magas koleszterinszintet pedig a sok állati zsír fogyasztása.

—A depressziót a szerotoninszint alacsony volta okozza, és nem a szervezetszintű általános gyulladás.

—A helyes bélműködéshez rengeteg rostot kell fogyasztani.

—Ha nem fogyasztasz elég rostot, végbélrákot kapsz.

—Ha sok vörös húst fogyasztasz, akkor is végbélrákot kapsz.

—Növényi olajokat illetve margarint kell használni zsírok helyett. (nyilván életükben nem hallottak még a helyes omega6/omega-3 arányról, s arról se a transzüzsírok milyen ártalmasak...)

—Tojást csak „mértékkel” fogyasszunk. (Ja, ez nagyon fontos, mert meg ne ártson az a rengeteg hasznos B vitamin aminek a tojás pompás tárháza!)

—A teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér jobb mint a finomított lisztből készült. (Na ja, persze... naná hogy jobb, mert így legalább belénk kerülnek a gabonahéjban levő mindenféle olyan szirszarok is amik fokozzák az áteresztőbél-szindrómánkat...)

—Reggelire legmegfelelőbb gabonapelyhes müzlit enni, sok tejjel. (Ez a keverék gyakorlatilag SEMMI mást nem tartalmaz csupa olyasmit ami extrém módon ártalmas, ennél jobban akarva se lehetne megtervezni egy már közepes időtartamon belül is életveszélyes kotyvalékot).

—Egyél rengeteg spenótot a sok vas miatt! (A spenótban tizedannyi vas van csak mint hirdetik, s az se szívódik fel az antinutriensek miatt, de legalább a spenótevés által jól telebaszopd a szervezetedet oxalátokkal, amik tönkreteszik a mitokondriumaidat).

—Rengeteg tejet fogyassz, mert kell a calcium a csontjaidnak! (A tej nem is olyan gazdag forrása a calciumnak, ami azonban tiszta szerencse mert calciumpótlásra az emberek 99.9999%-ának úgysincs szüksége, ha mégis erőltetjük akkor csak azt érjük el hogy magnéziumhiányunk keletkezik miatta...)

—A túl sok D vitamin veszélyes. (Menjetek az anyátok picsájába az ilyen durva hazugsággal, erre nincs szebb szavam!)

—A nyers húst nem tudja az emberi bélcsatorna megemészteni, csak elrohad benne. (ezt a baromságot a vallásos vegánoktól szoptátok be?!)

—A sót kerüld, mert magas vérnyomást oikoz! (Jaja, látszik, az életedben nem hallottál még a „vízimajom-elméletről, te „szakértő”! meg arról se hogy sok más emlősállat micsoda messzeségekbe zarándokol el csak hogy némi sóhoz jusson! Még elefántok is pedig azok tényleg növényevők!)

—Igenis kísérletek igazolják hogy az érelmeszesedést a zsír okozza! (és tényleg, a zsír azt okoz. NYULAKBAN. Basszus, mióta számít az ember NYÚLNAK?! Holott ez az egyetlen kísérlet évtizedek óta ami ezt a nézetüket „alátámasztja”, erre épíθtették ezt a légvárat!)

—Az agy nem működik cukor nélkül, cukrot enni tehát KELL. (mondják ezt úgy mnintha nem élne évtizedek óta sokezer sőt sokszázezer ember tiszta ketogéndiétán, gyakorlati értelemben tehát egy gramm cukor nélkül! És KIVÁLÓAN!)

És még lehetne sorolni, e listát csak úgy fejből írtam, ezek tehát csak azok az idiótaságok amik a legjobban felbaszták az agyamat a beköpéseikből így jól emlékszem rá. Holott lehetne még sorolni...

De azért ők a „szakemberek”. Na ja, persze. De higgyél csak nekik. Lehet hogy az említett barátod is nekik hitt aztán épp ezért halt meg rákban. Ja tényleg, miért nem segítettek rajta ezek a szakemberek ha olyan okosak?!

Ha hozzám, a nem szakemberhez jött volna, egyszerűen bezárom egy szobába hogy csak azt ehesse amit adok neki és ne legyen kísértésben, és tuti nem kapott volna egy gramm szénhidrátot se! Lett volna egy darabig keto-flu nála, meg izomgyengeség meg minden, valószínűleg hetekig állandóan össze is fosta volna magát amíg hozzászokik a sok zsírhoz és hogy nulla a rostbevitel is. De elég sanszos hogy ezen az áron MEGGYÓGYULT VOLNA!

Az biztos, nem vesztett volna semmit, mert lám, így most tutira meghalt...

"A baj az hogy amit ő tudott, az tehát amit ezek a „szakemberek”, a dietetikusok tanítanak arról, mi szerintük az „egészséges” táplálkozás, ANNAK A LEGKEVESEBB KÖZE SINCS A VALÓSÁGHOZ!" - Nem tudod, mit tudott, ergo null ainformáció alapján mínősíted. De azért jó lenne, ha citálnál valami elfogadható forrást, tényeket, validált kutatási eredményekről szóló cikkeket arról amit itt összeírogatsz, mert így maximum az írói munkásságod részeként lehet rájuk tekinteni - és minthogy Buffon jól megfogalmazta, amit megfogalmazott (és rád nagyon igaz), így aztán nehéz bármilyen írományodat komolyan venni megfelelő alátámasztás nélkül.

Olvasd el ezt ha forrást akarsz:

Paul Saladino: The Carnivore Code.

Tele van forrásanyaggal is az a könyv.

Egyéb hasznos linkek a témában:

https://www.kevinstock.io/health/high-protein-diets/

Ez is nagyon jó:

https://www.marksdailyapple.com/the-carnivore-diet-pros-cons-and-sugges…

A carnivore diéta egyik fő „apostolának” weboldala:

https://carnivoremd.com/blog/

Ez is hasonló:

https://mikhailapeterson.com/about

És természetesen az „oroszlán” weboldala aki az egészet elindította:

https://shawn-baker.com/

Ez is tetszik nekem:

http://u-turn.us/

Minek az? A táplálkozás„tudományban” az a mainstream nézete szerint nem kötelező. Hiszen ott van Ancel Keys hittétele miszerint a telített zsírok ártalmasak. Végzett egy vizsgálatot, aminek eredményeit MEGHAMISÍTOTTA, s még ebből is csak mazsolázott, azon adatokat vette figyelembe csak, amik a nézeteit alátámasztják, a többit nem. A hamisítás RÉG KIDERÜLT. Azóta voltak más vizsgálatok is, amik azt támasztják alá, hogy az ipse tényleg hazudott, a telített zsírok ártalmatlanok. Vagy legalábbis nem bizonyítható az ártalmasságuk. OLYAN VIZSGÁLAT NEM VOLT AMI ALÁTÁMASZTOTTA VOLNA KEYS NÉZETÉT.

Ennek ellenére a táplálkozás„tudomány” máig azt hajtogatja amit Keys, azaz HAZUGSÁGOT. Vagy nagyon finoman fogalmazva is: egy megalapozatlan hittételt.

Azaz visszapasszolom neked a labdát: előbb bizonyítson a mainstream, bizonyítsa be Ő hogy igaz az amit állít! Amíg ő nem bizonyít, a másik oldalon sincs bizonyítási kényszer.

Tudod édes öregem, a mainstream dietetika a szememben körülbelül olyan mértékben nevezhető tudománynak mint a teológia: mindkettő egyaránt bizonyítatlan hittételeket szajkóz és kész, ennyi!

Tehát azért, mert vannak hamisított/valótlan állítások, így neked sem kell semmi független anyaggal alátámasztani azt, amit citálsz. Ééértem. Te szajkózhatsz bizonyítatlan hittételeket, más meg nem...

Ja. édes öreged neked az a félnótás sárga hajú vén trotty, akit hála az égnek hamarosan kilakoltatnak abból a szép nagy épületből, ahol az elmúlt éveket tölttöte - egy elmegyógyintézet heyett.

1. Nem tudom, miért hozod kapcsolatba Trumpot velem, amikor rengeteg hozzászólásom igazolja itt a HUP-on, hogy nálam jobban kevesen utálják azt az ürgét!

2. Fentebb egy hozzászólásomban RENGETEG olyasmit említettem ami szerintem valótlan a mainstream dietetika állításai közül. Ez azt jelenti hogy a dietetikusok nem csak „egy-két” hibás dolgot tanítanak ELVÉTVE, hanem úgy általában véve a „tudományuk” legalapabb alapvetései hamisak, maga a fundamentum fals amire az egész rendszerük épül!

Ezt nem lehet elintézni azzal, hogy „hát istenkém, becsúszott nekik egy-két hiba, megesik ez minden tudományágban”. NEM. Mert ha azokat a dolgokat mind megnézed újra amiket felsoroltam (holott jaj de sok mindent kihagytam onnan, például azt a baromságukat is hogy egy nap hatszor kéne étkezni...) akkor kiderül, hogy ha ezeket kiszedjük a dietetikusok javaslataiból, akkor lényegében SEMMI SE MARAD az úgynevezett „tudományukból! SEMMI!

Mert kik keresik fel a dietetikusokat? Messze túlnyomórészt fogyni vágyók. S ezeknek mit ajánl a dietetikus:

—kezdjen el sportolni

—egyen kevesebbet

—amit eszik, azt a „táplálékpiramis” arányai szerint tervezze meg.

Na most e 3 pont mindegyike HAMIS!

—sportolni jó, hasznos meg egészséges, nem vitás, épp csak PONT A FOGYÁSBAN NEM SEGÍT. Ez sokszorosan igazolt tény. Nem segít, egyrészt mert a sporttal nem is égethető el annyi sok kalória mint azt hiszik, ahhoz ugyanis eszméletlenül sok időt kéne sporttal tölteni, hatalmas terheléssel, amit a legtöbb ember képtelen megtenni. Aztán meg, aki mégis megteszi, legfeljebb többet fog enni utána mint egyébként enne...

—az „egyen kevesebbet” se megy. Egy darabig persze igen. De hamar az lesz, hogy a szervezet egyszerűen lekapcsol az energiahiány miatt minden nem létfontosságú folyamatot a testben, mert „túlélőüzemmódra” vált. Voltak kísérletek. Ötven százalékkal csökkentették a bevitt kalóriát. Pár nap múlva az alapanyagcsere épp ötven százalékkal csökkent... persze emiatt a fogyás is leállt. Aztán persze ahogy múlik az idő, nőp az éhség is. Idővel a pasas úgyis enni kezd. És biztos isten, többet eszik majd mint szokott, és visszahízza amit leadott, sőt annál is többet egy picit. Ez a jójó-effektus, ez a neve, keress rá ha nekem nem hiszel, teljesen közismert jelenség.

—A táplálékpiramis meg aztán garantáltan egy ordas faszság, de erről már sokat írtam, nem ismétlem el újra.

Azaz MINDEN tanács amit a dietetikusok adnak a szerencsétlennek aki felkeresi őket, cakpakk hamis, mert hamis alapokra építkezik!

Ennél tényleg jobb az is ha valaki fel se keresi őket, és inkább megpróbál a józan eszére hallgatni, vagy az általános népi bölcsességekre. Vagy az olyan „sarlatánokra” mint én, vagy pláne mint Szendi úr, meg más effélék. Tudniillik ROSSZABB ÚGYSE LESZ AZ ILLETŐNEK. A hivatalos dietetika ugyanis egy ÁLTUDOMÁNY. Igen, épp az az ami áltudomány!

Tipikus állításuk például hogy szerintük az a diéta ami 160 grammnál kevesebb szénhidrátot tartalmaz (naponta) az nekik már low-carb. Hát hogy a tökömbe, amikor az emberi szervezet csak maximum 80 gramm szénhidrátot tud megemészteni baj nélkül (akadnak akik csak ötvenet!), kivéve egyes egészen kiváló genetikájú szupermeneket, élsportolókat, de még ezen utóbbiak is maximum 120 grammot! És ők is jaj de kevesen vannak! De a dietetikusok szerint a 160 alatti már „lowcarb”. Na menjenek a búsba...!

Aztán hogy kezelik ezek a dietetikusok a II. típusú cukorbetegségben szenvedőket?! Tudod ugye hogyan: ezeket a szerencsétleneket jól megetetik szénhidrátdús ételekkel, majd beléjük injekcióznak egy baromi nagy adag inzulint, hogy segítse a rengeteg imént megevett cukor lebontását! Ez HORROR! A normális megoldás az lenne ha egyszerűen szénhidrátmentes diétára fognák őket! Számos példa igazolja, hogy azzal ezen betegek jókora hányada nemcsak tünetmentes lesz de még meg is gyógyul teljesen!

Na nem folytatom...

Néha vannak végigolvasható hozzáböfögéseid. Ez a mostani egy elég jó összefoglaló volt.

Nem tértem át sehonnan sehova. Csak olvasok, amíg látok.

Tudod, az élet nem végtelen. Mindegy, hogyan élsz, akkor is vége lesz.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Mindegy, hogyan élsz, akkor is vége lesz.

Ez egy nagy igazság. Nem mindegy azonban, mikor lesz vége. Az meg PLÁNE nem mindegy, hogy az utolsó éveket amiket megél az ember e vég előtt, milyen kondícióban tölti: elbutultan-e vagy szelemileg frissen, mennyire tudja ellátni magát vagy mennyire szorul mások gondozására; mennyire képes közlekedni (a jelentős túlsúly ezt ugye képes jelentősen megnehezíteni...), mennyire fáj ez-az a testében, mennyire beteges, stb.

Ez nagyon nem mindegy ugye.

> Márpedig az _is_ veszélyeztetett, aki tünetmentesen ramaty keringéssel, vagy épp tünetmentes rákkal él. Őket hogy a búbánatban vonnád be a veszélyeztetett körbe, ha sem ők, sem a kezelőorvosuk (háziorvos, akihez ha évente elmennek, akkor sokat mondok) nem tudnak erről?

Aki kiváncsi rá, az elmegy a doktor bácsihoz, és megnézeti az ereit, meg még amit szokás. Aztán a doki javasolja, hogy szerinte veszélyeztetett-e, az ember pedig - szuverén felnőttként - eldönti, hogy akkor ő veszélyeztetett-e vagy nem. És aszerint viselkedik.

Aki meg nem ment el orvoshoz, vagy túl könnyelműen sorolta be magát, az esetleg belehal. Az élet veszélyes.

"Aki meg nem ment el orvoshoz, vagy túl könnyelműen sorolta be magát, az esetleg belehal. Az élet veszélyes."

Te mikor voltál teljes kardiológiai és keringési kivizsgáláson, valamint teljes test MR-en, teljes vérkép+nagy laborral kiegészítve? Merthogy ezekre van szükség ahhoz, hogy kizárható legyen a keingési probléma, a rák, mint kockázati tényező.

 

Hogy ő mikor, nem tudom, de én még soha. De nincs is rá szükségem, mert így is - úgy is egészségesen táplálkozom. Nem sokat újat tehetnék már ezért akkor se ha egy ilyen vizsgálaton kiderülne valami komoly baj.

Ellenben aki még szénhidrátzabáló, az jól teszi ha kivizsgáltatja magát. És legkésőbb amikor kiderül a baj, jól teszi ha életmódot vált. Persze ha még korábban, az még sokkal jobb.

Ebben kivételesen TELJESEN IGAZAD VAN.

Épp csak semmit nem számít hogy ebben igazad van. Mert mi van ha van ilyen betegségem tényleg? VALAMIBEN ÚGYIS MEGHALOK VALAMIKOR. Mit számít ha tudnám biztosra hogy az X szervemnek Y baja van? MIT TEHETNÉK ELLENE, azon kívül amit most teszek, hogy igyekszem egészségesen élni?

Kezdjek el drága gyógyszereket szedni, amiknek a hatása erősen kétséges, de cserébe biztos van egy rakás mellékhatásuk is, és annál is biztosabban kurvadrágák? Mire volna az jó?

55 éves vagyok. Realistán nézve még körülbelül 20 évre számíthatok. Nagy eséllyel ezt megélem anélkül is hogy agyongyógyszerezném magamat. Ha elkezdem kúrálni magam kemikáliákkal, LEHET hogy az a kiderített bajom meggyógyul, de az is lehet hogy nem. Közben meg tönkreteszem más szervemet a mellékhatással, azaz lehet többet ártok mint használok, de legalább pénzembe is kerül...

De tegyük fel, tutibiztos volna hogy úgy még élek plusz 5 évet. Mi értelme lenne úgy, hogy közben állandóan stresszel a tudat hogy „beteg vagyok. Bameg beteg vagyok! Vigyáznom kell magamra! Ezt nem kockáztathatom meg, mert akkor talán rosszabbodik az állapotom! Hm, ma reggel a szokásosnál is fáradtbb vagyok... talán jó lenne dupla adag gyógyszert bevennem... Hm, holnap el kell utaznom, jó lesz ha már ma este bekészítem a gyógyszereimet, mert ELNE FELEJTSEM magammal vinni...!”

Akar a fene ilyen aggodalomban élni, még ha tehetné is hogy tovább él!

Nem, én a carnivore diétát se CSAK azért követem mert hiszek benne hogy egészséges. Le akartam fogyni, le is fogytam, de azért tartok ki mellette most is mert MEGSZERETTEM, mert TETSZIK, s mert FINOM!

Vagy operáltassam meg magamat ha kiderül hogy „rákra utaló tüneteim vannak az X szervemben”? SOHA! Voltak felmérések ezzel kapcsolatban, kiderült, az ilyen vizsgálatok - rákszűrések - többet ártanak mint használnak, mert olyanok is megoperáltatják magukat akik túlnyomó többségének operáció nélkül se lett volna rákja. Most ne köss bele ezt honnan lehet tudni; mindenféle statisztikákkal meg metaanalízissel mindenesetre kijött. A lényeg hopgy az ilyen szűrések NEM BIZTOSAK, rengeteg a rizikófaktoruk. Nemcsak az hogy totál fals eredményeket hoznak, de olyan is hogy mindenkiben van mindig valamennyi rákos sejt, mely azonban normális esetben magától eltűnik idővel, hála az immunrendszerünknek. Minél érzékenyebb azonban a teszt, annál inkább kimutatja ezeket, s ekkor mindenki beszarik a félelemtől, s a paciens megoperáltatja magát, FElESLEGESEN. Vagy nem operáltatja meg magát, de akkor meg permanens rettegésben él azontúl hogy ISTENEM, RÁKOS VAGYOK! HALÁLRA VAGYOK ÍTÉLVE! És feleslegesen fél, mert valójában a „rákja” nagy eséllyel megszűnne magától. Pláne ha egészségesen él, de nagyon sokszor még anélkül is.

Ha azonban a teszt nem érzékeny, minek a teszt? Akkor úgyse mutatja ki a rákot, s az egész csak pénzkidobás!

Ennyit tehát erről. Nem vizsgálgattatom magamat. Egyszer majd meghalok, igen. Akár covidban is, bár ennek esélye csekély. Semmi baj. Nem kérek lélegeztetőgépet se. Az egyetlen kezelés amire igényt tartok, az a fájdalomcsillapítás, már ha szükséges lesz. De ez nem ró nagy terhet az egészségügyre, mert fillérekből megvan.

Nem ertem a “tisztanlatast”: te egyaltalan nem akarsz tisztan latni. Kerekitesz, feltetelezel es altalanositasz, mindezt raadasul szinpaidasan.

Nem vagyok ellenes, amde a jelenlegi korlatozast lassacskan hataresetnek gondolom - ezt egy percig sem rejtettem veka ala.. soot, nezz be a Bolsonaro szalba: nekem is volt aki krematoriumban vegezte. A fenti osztrak “peldat” pedig egyenesen szelsosegesnek es a tarsadalomra igen veszelyesnek tartom, minden ertelemben. Hogyismondjam, szoval nem kovetendonek. Ki az a “TI”? Ovatosan ezzel az fogalom nelkuli altalanositassal, kerlek.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Igen, én tulajdonképpen ezt mondom. Az egészsége mindenkinek legyen a magánügye, az állam ne szólhasson bele! Hasonlóan minden kötelező orvosi ellátást is beszüntetnék, mindenki csináljon azt amit akar!

Lehet, hogy néhányan belehalnának, azonban a szabadságnak ára van, mindigis ára volt. 90 után úgy csináltunk, mintha beleültünk volna a tuti örök szabadságba, és ezzel már nem volna dolgunk. Aztán mára ott tartunk, hogy lefekvés előtt nem mehetek ki sétálni - pedig évek óta szokásom -, de valahogy a szabadságot még mindig nem félti senki. Tavaly még azt olvastam a baloldalon mindenütt, hogy Orbán viktátor, pedig akkor még nem csinált semmi rosszat. Aztán mikor tavasszal megtiltotta, hogy édesanyámnak puszit adjak, akkor valahogy a baloldal is támogatni kezdte. Hogy is van ez? A szabadság csak addig számít, ameddig a degenerált csepűrágókról van szó (SZFE)? Ha édesanyám öleléséről, akkor már nem számít a szabadság?

Ezen keretek között is lehetne némi járványvédelmet csinálni, opt-in jelleggel: meg lehetne oldani az időseknek a csíramentes élelmiszer házhozszállítását, illetve az idősek bevásárlási idősávját is támogatom, az rendben van. Aki fél tőle, annak tegyük lehetővé, hogy amennyire lehetséges csökkentse le a kockázatát. Zárjuk el őket, de ne mindenki mást! Még abba is beleegyezzék, hogy ezt a közös kasszából finanszírozzuk (bár az elvvel nem értek egyet, de ennyi kompromisszumot tudnék hozni). Még az utcai maszkviselésre is azt mondanám, hogy oké, ha idősávok és területek ki lennének jelölve, hogy a veszélyeztetettek biztonságos közlekedését szolgálja a szabály! Például páros oldalon maszk, páratlanon nem kell maszk, mindenki eldönti melyiket akarja. A tömeg is kisebb lenne a maszkos oldalon. De a kereteken kívül minden más legyen szabad!

Ha egyértelműen a veszélyeztetettek védelméről szólnának a szabályok az egészségesek/nem félők legkevesebb szopatásával, akkor nem is lenne egy rossz szavam sem.

Azonban az nincsen rendben, hogy nagypapa és nagymama miatt a fiatalok nem ismerkedhetnek, hogy nem láthatják egymást maszk nélkül, hogy a gyerekeket félelemben tartják és idióta rituálékkal trenírozzák őket a szolgai magatartásra. Ez nincs rendben. Sorolhatnám még hogy mi nincs rendben, de gondolom a lényeg már átment.

Nem az a gond, hogy te megfertőződsz, vagy épp belepusztulsz - bánja kánya, egy ide vagy oda "nem számít" :)  hanem az, hogy a másik végletnél, amikor kvázi tünetmentesen, "lábon" hordod ki a kórt, akkor hány embernek fogod továbbadni, és a rajtad keresztüli fertőzési láncolatban hány súlyos, vagy épp halálos kimenetelű eset lesz.

Olyan nem fordulhat elő, hogy a veszélyeztetettnek mondjuk be kell menni a szalag mellé dolgozni, hogy ne dögöljön éhen a gyerekével együtt, a nem veszélyeztetett meg simán tudna otthonról dolgozni a foteljéből?

A világ nem annyira fekete fehér, hogy egy névtelen fórumra odahányt szarkasztikus félmondat legyen a megoldás egy több milliárd embert érintő problémára. Ha ilyen könnyű lenne, akkor már régen csak nevetnénk az egészen.

A kormány esetleg stadionépítés meg a focimeccsek szervezése meg a kisvasút építés meg a templomoknak adakozás helyett esetleg azzal illene foglalkozzék, hogy ADJON SEGÉLYT A VESZÉLYEZTETETTEKNEK, hogy NE kelljen bemenniük a szalag mellé ahogy te írtad, egészen addig amíg nincs oltás!

Ez tudod messze hasznosabb tevékenység volna a kormány részéről, és igazi segítség!

Ja, igaz, akkor kevesebbet lophatnának. Szóval most azért szopatják a lakosság nagyobbik felét akik nem igazán veszélyeztetettek, hogy továbbra is ugyanannyit lophasson a kormány.

Erre (jelen pillanatban, legalábbis) nincs hatásunk. Arra van hatásunk, hogy milyen gondolatfoszlányokat írunk ki magunkból az interneten. Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, vagy mi.

Amúgy a te kommentedre is igaz, hogy messze bonyolultabb a téma, mint amit egy-két mondatos "megoldással" el lehetne intézni. Ha tényleg annyi lenne a dolog, hogy hozzá kell baszni mindenkihez egy köteg pénzt, akkor valamelyik kormány már biztosan meglépte volna. Tudomásom szerint a végtelenül szabad és demokratikus, választott új hazádban sem kolbászból van a kerítés, mert ott sem dobálják utánad az ingyen pénzt. Pedig gondolom ott becsületesen használják fel az utolsó cent adót is. :)

Hogy ebből ne legyen félreértés, mindegy, melyik oldalról jön az érvelés, butaságnak tartom az ilyen mértékű leegyszerűsítését a dolgoknak.

Olyan nem fordulhat elő, hogy a veszélyeztetettnek mondjuk be kell menni a szalag mellé dolgozni,

 

Aki otthonrol tud dolgozni, annak legyen egy 5% kulonadoja. Vegulis ez privilegium, vagy mifene.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nagyon elszurtak valamit a coviddal ebben a vilagban, es mar nekem is olyan erzesem van, hogy ennek a szarnak soha nem lesz vege. Es itt nemcsak a politikusokon mulik a dolog, hanem a tarsadalom is hozzajarult ahoz ami kialakult. Mi a tokomert nem lehetett kibirni hogy ne menj balatonozni? Adriazni? istenverte focimecssekre jarni? rendezvenyekre jarni? es meg lehetne sorolni, miert nem birsz a picsadon maradni? most meg telesirjatok a forumot hogy tele a tokotok? tovabba nembeszelve a sok troger simlis emberekrol, politikusokrol, pont azok akik olyat varnak el a tarsadalomtol amit ok maguk sem tartanak be. Szoval semmivel sem vagytok kulonbek a kripli idiotaknal, akinek inge magara veszi.

Teljesen mindegy, ki-hová megy, ez már itt van, és itt is lesz. Ha nem megy innen senki nyaralni, akkor majd behozzák kintről. Együtt kell vele élni. Mai világnak van előnye, és van hátránya, nem tudsz olyan karantént csinálni, mint a középkorban, mert mire karanténoznál, már mindenhol ott van.

Jelen esetben mar valoban mindegy ki hova megy. de ha fegyelmezetebb lett volna a tarsadalom nem itt lennenk. Sot ha a sok vizfeju valoban lezarta volna a hatarokat mint ahogy azt tettek mas allamokban, akkor nem hurcibaltak volna be, de mi jo fejek vagyunk es beengedjuk a V4--et, oriasi, ez a 3  allam epp eleg volt ahoz hogy behurcibalajk hazankba, lasd a faszfej kakadu iskolakat zartak be mert  o egyeszemelyben vegig fertozozott egy allamot, csak peldakent emlitem. En egyutt elek vele ezzel nincs baj, mint ahogy egyutt elek a tobbi egyeb virussal lasd influenza stb.

Egészen biztos vagy benne, h kintről lett behurcolva, és nem az itthoni tenyészet szabadult el?

Amúgy ha ezt elvárták a politikusaink az emberektől, akkor talán példát kellett volna mutatni. Mert az adriai hajókázás nem példamutató. És most akkor abba bele sem megyek, h kifizetni nem tudta volna, mert nincs annyi fizetése, ha meg ajánékba kapta, akkor korrupció. Oszt ebből sem lett semmi.

Egyebkent azt lehet tudni hany hullam lesz? En mar legalabb 10 hullamot hallok itt-ott.

 

Vagy most majd a "vakcina" megold mindent?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Most már a zindexen is lehetett olvasni erről. Az van, amit tavasszal mondtam: addig fog tartani, míg a népesség 50-60%-a át nem esik rajta, vagy be nem lesz oltva. Azaz nyájimmunitás, csak nem merik leírni, mert tavasszal fikázták, oszt kiderült, h ez van.

Én már csak abban bízom, h pár hónapon belül elérhető lesz oltás. Na, nem azért, mert magamat beoltatnám valami teszteletlen szarral, hanem hátha majd mások...

Felfuggesztettek a sargak altal fejlesztett vakcinat sulyos mellekhatasok miatt, amit raadasul meg keson is hoztak nyilvanossagra. (ezek az allando hazudozasok titkolozasok undorito vilag) Amugy nem ertem hogy a magyar kurva kormany miert hatarolodik el a nyugati vakcinatol? (Pfizer es a Biontech) en mar nem bizok sem a ruszkik sem a sargak cuccaban.

"Dimas Covas, head of the Butantan institute conducting the trials, told local media that the trial's suspension was related to a death, but insisted that the death was not linked to the vaccine."

https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-54883383

De sokak agendajaba jobban belefert, hogy maga a kinai vakcina volt a hibas. Ha beadod egy utolso stadiumu rakosnak, es az meghal, akkor is meg kell hivatalosan allitani a tesztelest, amig ki nem derul, hogy attol halt-e meg.

A valosag pedig az lesz, hogy amig ti bejelentkeztek az 1-2 honapos "sorbanallassal" elerheto Pfizer, Oxford, AstraZeneca, stb. oltasokra, en sorbanallas nelkul megkaphatom a Sinovac-ot majd. :) Nekem eleg jo, hogy valszeg teszteltek az ujgur taborokban rendesen, csak nem tudtak dokumentalni. Nekem eleg jo az az oltas, amit Xi Jinping es a parttagjai kapnak, csak nem adtak szart maguknak. Ti meg majd allhattok sorba a "nyugati" vakcinaert, mert "ok biztosan nem hallgatnanak el eloletek semmit". Termeszetesen azt sem fogjak eloletek elhallgatni, hogy nem kell minden evben megismetelni az oltast, majd evente kifizeti nektek allam bacsi. :)

A "sargazas" mellol meg mar tenyleg csak a "ruszkizas" hianyzott, hogy teljes legyen a kep. Gondolom nem tartod magad rasszistanak. :)

Az a baj, hogy erről is (mint kb minden témáról) fekete-fehérben beszél mindenki. Csak pár kérdést írnék, nem kell válaszolni, csak elgondolkodni rajtuk, utánanézni stb. 

Felfuggesztettek a sargak altal fejlesztett vakcinat sulyos mellekhatasok miatt

Az megvan, hogy Kínában legalább hat egymástól független vakcina van fejlesztés alatt?

Amugy nem ertem hogy a magyar kurva kormany miert hatarolodik el a nyugati vakcinatol? (Pfizer es a Biontech)

Az megvan, hogy az EU által preferált Oxford/AstraZeneca vakcina tesztelését szeptemberben le kellett állítani, mert az egyik teszt alany gerincvelő gyulladást kapott? Októberben pedig az egyik teszt alany meg is halt Brazíliában, de akkor már nem álltak le a tesztek.

Az megvan, hogy az általad "nyugati vakcinának" mondott Biontech megoldás, egy merőben új megközelítés (mRNS alapú vakcina), pár éve jöttek ki az elmélettel, és eddig nincs igazán tapasztalat ilyen típusú oltásokkal. Tehát itt nem az megy, hogy a módszer mát évtizedek óta megy, csak módosítani kell (mint pl a rekombináns vagy az adenovírus alapú oltások esetében), szerintem jogos az óvatosság. 

Az megvan, hogy a Biontech a kínai Fosun Pharma-val együttműködésben fejlesztették ezt a vakcinát?

en mar nem bizok sem a ruszkik sem a sargak cuccaban

Az megvan hogy az oroszoknál is a Szputnyik V-en kívül még legalább egy másik csak ott engedélyezett vakcina van (EpiVacCorona). Egy csomó hírben keveredik ennek a kettőnek már a léte is, meg hogy melyik hír melyiknek a teszteléséhez kötődik.

Per pillanat (nov 16) összesen 12 vakcina van 3. fázisú klinikai tesztek alatt, 6 pedig a jóváhagyási szakaszban. Szerintem jó, hogy a kormányok nem rulettet játszanak, és leteszik a voksukat egyik vagy másik mellett, hanem megpróbálnak vásárlási opciót szerezni minél többre, mert nem lehet tudni, melyik lesz kész először, melyik fog tényleg működni, melyikből tudnak majd eleget gyártani ahhoz, hogy ide meg oda is jusson. Sok paraméteres ez az egyenlet szerintem, távolról se fekete-fehér a kép.

Csaba

Az a baj, hogy erről is (mint kb minden témáról) fekete-fehérben beszél mindenki.

 

Ennel fekete-feherebb mar nem is lehet. Vagy beadatod vagy nem.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem eppen. Amig ki nem derult, hogy mennyire jol all a tesztfazisban orosz es kinai vakcina, addig nem is tudtuk , hogy milyen gyakori jelenseg az "oltasellenes liberalis" es "oltasellenes baloldali". 2020 elejeig probaltak ugycsinalni, mintha csak Trump szavazok lehetnenek oltasellenesek. :)

Rengeteg olyan barom van, aki szerint a kinai vagy az orosz oltas nem jo, mert "nem a szabad nyugati vilagban keszult", de a brit vagy az amerikai oltast akkor is beadatna, ha minden ezredik ember lebenulna tole.

Szerkesztve: 2020. 11. 15., v – 14:32

Mit értesz te kispolgári élet alatt? Hétvégén elmész a kocsmába vedelni? Esetleg felállt, hogy most menj moziba mikor egész nyáron torrenteztél? Netalán lakodalom, keresztelő egyéb családi összejövetel, ahol kiosztanak mindenkit aki nem illeszkedik be a falu életébe? Vagy a focimeccs hiányzik, hogy együtt üvölts több ezer agyalágyulttal?

Vegyük a másik oldalról. Enged a kormány a követeléseknek és nem lesz semmiféle szigorítás. Elmész a haverokkal egyet vedelni, nem is veszed észre, hogy elkaptad, de átadod a szeretteidnek, ezek közül valamelyik megbetegszik és meghal. Gondolom egyet értesz velem, hogy ez is benne van a pakliban. Akkor mit fogsz tenni? Két kézzel bokszolod a töködet, hogy mekkora barom voltál mert nem tudtál egy hónapig leülni a seggedre?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

"elkaptad, de átadod a szeretteidnek, ezek közül valamelyik megbetegszik és meghal" - és az a gáz, hogy nem kell, hogy a covid-fertőzési láncon keresztül haljon meg valakije: ugyanis az intenzív terápiás kezelésre nem csak a súlyos covid-os betegeknek van szüksége: elég egy közlekedési baleset, egy életmentő műtét, vagy épp egy komplikációkkal terhelt szülés, és máris kéne az a fránya intenzíves ágy meg szakembertől idő, hogy túlélje a páciens.... Aztán jöhet a döntési kényszer, hogy az új esetet ellátandó kit vegyenek le a lélegeztetőgépről, és toljanaki ki az intenzívről - nagyjából egyenesen a proszektúrára :-/

Sőt, tanulmányok igazolják, hogy azok akiket nem raknak lélegeztetőgépre (mert már nem jut nekik) s ezért jobb híján csak oxigénmaszkot kapnak, NAGYOBB eséllyel élik túl, mint akit lélegeztetőgépre tesznek...

Ezennel lemondok adott esetben a lélegeztetőgépről bárki más forrón szeretett embertársam javára, használja csak ő, én bízom úgyis az immunrendszeremben és a diétámban! Ettől még persze ráfaraghatok, de az egyrészt a saját döntésem következménye lesz, másrészt, mindenkinek joga van a saját hitéhez és én ebben hiszek.

Miféle Lenkei, ember?! Szendi Gábor úr honlapján van a linkelt cikk!

De még csak nem is ő írta. Említettem hogy FORDÍTÁS.

Persze mit is várhatok attól aki el se olvassa... De, oké, ha neked jó véleménybuborékban élni... A struccpolitika kiváló példája amúgy, de ha téged ez tesz boldoggá...

SZERINTED.

Lenkeit ugyan nem ismerem, ahhopz nem tudok hozzászólni hogy ő mi. De hogy Szendit kuruzslónak tartsd, az... Mondd, olvastad legalább egyetlen könyvét? Kétlem. Szóval ezzel a véleménnyel csak azt bizonyítod hogy nagy ám a vákuum ott nálad, ahol észnek kéne lennie. Vagy ha nem is vákuum van ott, de legalábbis gőg, beképzeltség, maradiság, ultrakonzervativizmus és elképesztő mérvű konformizmus amivel kétségbeesetten igyekszel beilleszkedni a fősodorba csak azért, mert az úgy kényelmes, hiszen akkor nem kell gondolkodnod! Mondhatnám, szellemi liberót hordasz mert az olyan tiszta és száraz érzés...

A Reuters 30 orvost vagy orvosi szakmát űzőt interjúvolt meg számos országból

Ez lenne a tanulmany?

Ez nem bizonyítja, hogy a lélegeztetés siettette volna a halált: az intubálás és a halálozási arány közti kapcsolatot további vizsgálatoknak kell tisztázni, mondják az orvosok.

Explicit le van irva, hogy nem bizonyit semmit.

Es te erre ide irsz egy ilyet, hogy 

> Sőt, tanulmányok igazolják, hogy azok akiket nem raknak lélegeztetőgépre (mert már nem jut nekik) s ezért jobb híján csak oxigénmaszkot kapnak, NAGYOBB eséllyel élik túl.

Te bmeg kozveszelyes vagy.

Ez lenne a tanulmany?

Nem. Ahogy írtam, ez egy ÖSSZEFOGLALÓ. Tanulmányt is olvastam róla régebben, meg is akartam keresni mert ezt az ÖSSZEFOGLALÓT csak gyorsan betettem ide neked udvariasságból, mielőtt munkába mentem. Most akartam megkeresni a tanulmányt hátha sikerül meglelnem, de ezek után hogy ezt írtad:

Te bmeg kozveszelyes vagy.

ezek után megsértődtem tehát szarok én arra bameg hogy érted fáradozzak! Ha kíváncsi vagy rá, hajtsd fel magad a tanulmányt pintyőkém!

>ezek után megsértődtem tehát szarok én arra

Tolem aztan azt csinlasz amit akarsz. Eleve ott kezdodik a dolog, hogy ha allitunk valami eroset, akkor egybol betesszuk a linket is. Nem ezt tetted.

Ha majd hozol linket a tanulmanyokra amikre hivatkozva tetted az allitasodat, akkor majd kover betukkel bocsanatot kerek.

Addig meg egy messzirol jott ember vagy, aki azt mond amit nem szegyell.

En peldaul nem felek, hogy elkapom. Valoszinu semmi bajom nem lenne. Megis be tudom tartani a szabalyokat. Nem volt 1 olyan intezkedes sem ami megterhelo lett volna.

Nehez felvenni a maszkot? Nehen otthon maradni? Vagy megis mi olyan nehez?

Ha az derulne ki megsem a covid oli az embereket, hanem az ufok, akkor sem haltal bele egyik intezkedesbe sem. Szamomra felfoghatatlan az a sok onelzetes balom.

> En peldaul nem felek

Én sem! Szerencsére Debrecenben van sámán, akinél már egyszer voltam és tudja a dolgát.

Az asszonyom megcsalt, hát lett szerelmi bánat, meg nulla önbecsülés, na szóval biztosan mindenki tudja, hogy mivel jár ez. Elmentem a sámánhoz,  jó arc volt, mert éppen gombapörköltet csinált nokedlivel meg tejföllel és megkínált. Aztán elkezdtük a rituálét, doboltunk meg énekeltünk. Aztán kis idő múlva már kapcsolódtunk is a szellemvilághoz és térben meg időben sehol sem voltunk. 3 nap múlva keltem fel gyógyultan. Tehát ha bármi para van, akkor ekképpen járok el. Mi itt falun nem igen hiszünk a modern orvoslásban, a sámánok és varázslók teszik a dolgukat!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

"Nehez felvenni a maszkot?"

Nem. Boltba nem. De az olyan utcara ahol kb senki sincs, igen.

"Nehen otthon maradni?"

Igen. Az ember egeszseges esetben tarsas leny, probal nemotthon nemegyedul nemmegorulni.

"Vagy megis mi olyan nehez?"

Hallgatni marcius ota, hogy "nem igaz, hogy nem birjatok ki ezt a 3 hetet". Es latni, hogy azoknak van a legjobb elete, akik a legjobban szarnak a szabalyokra.

", probal nemotthon nemegyedul nemmegorulni."

Miert kellene megorulni. Itt informatikusok vannak a portalon foleg, akik kreativ munkat vegeznek. Hogy lehet kreativ munka/hobbi mellett megorulni? De random csicskanak meg ott ferj, feleseg, baratno, agyas stb akkor maris nem egyedul van.

"utcara ahol kb senki sincs, igen."

Nekem ez sem nehez. Kenyelmes maszkot kell talalni. Gondolom, ha nadrag es alsogatyabol is veszel egy kenyelmetlent, akkor onnantol felmeztelen fogsz jarni onnantol es nem keresel belole kenyelmest... Amugy meg vannak olyan varosok, ahol COVID elott is erdemes volt. Ott az emberek onkent felvettek. Tehat a maszk viseles hosszutavon is mukodik.

"Es latni, hogy azoknak van a legjobb elete, akik a legjobban szarnak a szabalyokra."

Ezzel mire gondolsz? COVID szabalyokra szarnak? Vagy, hogy lolo/viktor osszelopja vagyonat? Nekik sincs jo dolguk. Mind2 egy daradt zsirdiszno. Megerte lopkodni. Igy ilyen fittek lettek es egeszsegesek. :D

Vagy ha csak COVID szabalyokat szegtek meg, akkor mitol annyival jobb az elete? Mert nem vesz fel maszkot ezert 10x annyit keres mostantol?

Fogalmad sincs milyen az, amikor szep az elet. :(

Sokan nem is ertik mit vesztettunk el, mert nekik egyebkent is hasonloan szanalmas eletuk volt lockdown elott is.

"random csicskanak meg ott ferj, feleseg, baratno, agyas stb akkor maris nem egyedul van"

Egyreszt gratulalok a stilushoz - remek magyarazat arra, hogy vajon miert nem ertheted. Hivjuk ezt inkabb "tars"-nak, ne "random csicskanak", nem mindenki banik ugy a tarsaval, ahogy veled bantak meg ahogy ezert bosszubol te bansz/bannal/bantal az azutanival.

"Mind2 egy daradt zsirdiszno"

Penzt 2019-ig nem csak kajara lehetett kolteni... De egyebkent sem a penztol szep az elet, van az a szint, amikor az idod mar ertekesebb a penzednel. En ezt elertem. De aki nem, annak nehez magyarazni.

"Hogy lehet kreativ munka/hobbi mellett megorulni?"

Nekem a szoftverfejlesztes csak egy munka. Nem hobbi. A hobbijaim nagy reszehez el kell hagynom a lakasomat.

"Nekem a szoftverfejlesztes csak egy munka. Nem hobbi. A hobbijaim nagy reszehez el kell hagynom a lakasomat."

Akkor meg is van a hiba forrasa.

"Egyreszt gratulalok a stilushoz - remek magyarazat arra, hogy vajon miert nem ertheted. Hivjuk ezt inkabb "tars"-nak, ne "random csicskanak", nem mindenki banik ugy a tarsaval, ahogy veled bantak meg ahogy ezert bosszubol te bansz/bannal/bantal az azutanival."

Random csicska = rosszul valasztott hobbit es munkat. Vagy nem alkalmazkodik. Ha valaki nem szereti a munkajat, annak sztem szar az elete. De nekik is ott van baratno/ferj/agyas. De akkor neked nem eleg a "tars"-ad. Szarul valasztottal. Csereld le.

"van az a szint, amikor az idod mar ertekesebb a penzednel."

Biztos van az a szint. Azert is dolgozol olyat ami nem a hobbid :D Meg jo hogy elerted. :)

De ettol meg nem mondtam olyat, hogy a penztol szep az elet, cska nem tudom mire gondolsz mikor azt irtad, hogy "azoknak jobb az elete, akik szarnak a szabalyokra". Mivel semmi pluszt nem ad a magyar COVID szabalyok be nem tartasa.

Megtehetnem, hogy evekig nem dolgozok. Atkuldened a havi jovedelmedet, eszre se vennem, hogy megerkezett a szamlamra. Megis: azert nem lehet 0-24-ig szeretkezni. Ha mar itthon kell maradni, tobbmindenen dolgozgatok. Jut olyanra is ido, amibol meg tobb penz jon, de hobbinak kurvara nem tudom hivni egy szint utan.

Es az a csicska, aki nem erti, hogy van olyan hobbi, amit nem lehet "hazi orizetbol" csinalni. Meg az, aki gyavan tapsol annak, hogy buntelen emberek hazi orizetbe keruljenek. Gyavan, mert a felelmei iranyitjak. Mint teged.

Ez a fenyes oldal. A felelem a sotet oldal kapuja. A media kelti a felelmet. Mi nyujtjuk a fenyt. A median keresztul pedig bedaralta a sotet oldal a tobbieket. Mi nem felunk. Ok igen. Mi nem hagytuk, hogy a felelem vezerelje a gondolatmenetunket.

(Amugy emlekeim szerint egyedul abban nem ertettem veled egyet, hogy az oltas szerintem jo esellyel mukodni fog - csak a "sales modszer" lesz pofatlanul felelemre epito es biologiailag tudomanytalan - profitszerzes tekinteteben viszont igenis tudomanyos. Pelda: evenkenti oltas ertekesitese, mikor egy is eleg. Meg abban nem ertettem veled egyet, hogy a boltban vasarlaskor ki lehet birni arra a 20-30 percre a maszkot, hogy kisebb esellyel fertozz le egy idost vagy egy immunhianyost, de a nyilt utcan maszk dolgot en is elleneztem vegig. A tobbiben nagyjabol egyetertettunk.)

Hallgatni marcius ota, hogy "nem igaz, hogy nem birjatok ki ezt a 3 hetet".
 

Nov. 3:

Boris Johnson has told the cabinet that England’s lockdown restrictions will come to an end on 2 December, saying that was a hard deadline to develop a new solution to contain the spread of the virus.

https://www.theguardian.com/world/2020/nov/03/england-lockdown-will-end…
 

Nov. 16:

Matt Hancock suggests England’s lockdown may not end on December 2

https://www.standard.co.uk/news/uk/matt-hancock-lockdown-may-not-end-de…

Coronavirus: Further restrictions 'needed mid-December'

https://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-54958483

2 hét, LOL:

https://index.hu/kulfold/2020/11/16/anthony_fauci_vakcina_koronavirus_m… - Anthony Fauci az USA járványügyi főtanácsadója ezt mondta a cikk szerint:

"a koronavírus-elleni vakcina oltás beadása után is fontos betartani a járványügyi intézkedéseket, mint például a maszkviselést vagy a fizikai távolságtartást."

"Egy 90 százalékos hatékonyságú szer esetében egyértelműen sokkal magabiztosabban érezhetnénk magunkat a vírussal szemben. De én azt javasolnám minden embernek, hogy ne hagyják abba a járványügyi szabályok betartását csak azért, mert már megkapták a védőoltást. Attól még, hogy talán az emberek 90-95 százalékánál hatásos az oltóanyag, senki nem tudhatja, hogy rá személy szerint mennyire hatásos."

Latom nagyon vagjatok ezt a jarvanytemat. Most kiderult mar vegre, hogy mesterseges-e vagy sem?

Mert nehez elkepzelni, hogy valaki lekurt egy denevert, mint Randy a South Parkban (7:57-nel):

https://www.southparkstudios.com/episodes/yy0vjs/south-park-the-pandemi…

 

Mondjuk a Pangolin-os (ez lenne a tobzocska?) elmelet se tul hiheto, a videoban 16:30-tol... :)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szexuális?!..... Oké, tőlem baszhatsz tobzoskát ha ahhoz van kedved, bár elég fura perverzió a szememben és nem is veszélytelen, mert a tobzoska pikkelyes, aztán meg rohadtul nagy és erős karmai vannak... de ha te erre buksz...

Én mindenesetre a tobzoska MEGEVÉSÉRE, és nem a megkettyintésére gondoltam.

Amennyire levegoben terjedos a virus, az is eleg volt, hogy egy denever kilelegezte. Meg se kellett enni. :)

Kerdes: hol volt ez a virus a deneverekben tavalyig es miert nem lelegeztek ki ember iranyaba.

(Amugy a denevert es a pangolint ha megmossak, aztan kezet mosnak, kozben jol atsutik, abbol nem lesz virusfertozes)

A nyerces mutacio koruli hirek meg erdekesebbek: hirtelen kiderult, hogy minden mas mutaciora mukodnek a vedooltasok, csak arra az egyre nem. Elotte meg jott az ijesztgetes, hogy "mutalodik es ujrafertoz".

Itt nem arról van szó, milyen szintű kellemetlenséget okoznak egyénileg az intézkedések, de ha már kérdeztél, válaszolok.

Nehez felvenni a maszkot?

Száraz időben, alap közlekedéshez nem. Futáshoz és nedves időben idegesítő.

Nehen otthon maradni?

Ha valakinek az életstílusa része, hogy este jár ki sportolni, annak nem ideális. Nem mindenki ül otthon állandóan.

Ha az derulne ki megsem a covid oli az embereket, hanem az ufok, akkor sem haltal bele egyik intezkedesbe sem.

Ez meg milyen logika? Ha szót fogadsz, nem pofázol és csinálod amit mondanak, abba általában még a legdurvább diktatúrában sem halsz bele. Alkalmazkodni mindenhez lehet. De az államnak nem kellene belepofáznia emberek privát életébe. Senkinek sem kellene megengedni, hogy uralkodjon az embereken. Sem királyoknak, sem papoknak, sem politikusoknak, sem „szakértőknek” (aka bürokratáknak).

De bele kell pofazni az allamnak. Latod mi lett Romaniaban az oltasellenes kultura miatt.

Az allamnak raadasul nagyon nem erdeke egyik korlatozas sem es ennak ellenere korlatoznak. Tehat akar meg lehet ertelme is korlatozasoknak.

Abba meg semmikepp nem fogsz belehalni, hogy nem tudsz sportolni menni ejszaka.

De persze eletstilusunk fontosabb, mint a gyenge emberek elete. Nehogy lemondj rola.

En sem tudnam elviselni ha azt mondanak este 7 helyett mostantol este 8kor furodjek, mert ez az en "eletstilusom". Siman olnek is, hogy 7kor forodjek, mert kul nem latom 8kor az m1 hiradot.

Latom te meg a "3 hetig mindenki szot fogad es vege" taboraban vagy.

Most kapaszkodj meg: ez a hiszti 5 evig fog tartani amibol most megy le az elso.

 

Rengeteg "vivmanya" megmarad velunk.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Jajj ne, hova szarjak :D

Engem amugy nem nagyon erint negativan. Meg pozitiv is ez a valtozas. Boltban lehet kozlekedni. Kevesebben vannak. Utakon kevesebben vannak. Ha Magyarorszagra megyek ingyenes parkolas miatt, inkabb azt hasznaljak igy fizetos parkolokban mindegyikben van hely. Novekedett jelentosen bevetelem covid korlatozasok miatt raadasul.

A helyzet az, hogy az europaiak tobbsege (fokent Nyugat-Europa) eljutott egy olyan statuszba, ahol a tobbseg szerint az emberelet a legfontosabb. "Egy artatlan elet is sok". Es ok mar ott tartanak, hogy egy artatlan elete is fontosabb a szabadsagjogoknal. Ez ott mar tobbsegi velemeny (vagy kezd kozel lenni ahhoz). Ezzel parhuzamosan megy meg a "kornyezetvedelem fontosabb, mint a szabadsagjogok" musor is, itt is ijeszto mertekben novekszik ez a velemeny, mikozben a tarsadalom egy nagy resze ahhoz is tul erzekeny, hogy egyaltalan vegighallgasson/vegigolvasson egy diskurzust, ahol ezt a kettot kell szembeallitani, es gyavan homokba dugja a fejet.

Marpedig ha ezek a velemenyek elerik az 50%-ot, es "alig paran" fogunk emlekezni, hogy milyen szep tudott lenni az elet elotte, elegge meg fog valtozni a "demokracia" "szabad" jellege.

A kinos resz: az allamnak nem lenne erdeke, de meg kell tartania a szavazokat, akiknek mar lassan egy tobbsegenek a virus altali embervesztesegtol valo felelem a legfontosabb erzese. Ennyi van itt kerem, semmi tobb. Korlatozasok addig vannak, amig azok vannak tobbsegben, akik akarjak. Szamomra az az ijeszto, hogy "vissza tudtak kerulni a tobbsegbe".

Igen, egyetértek. Ezért is remélem, hogy ez a rendszer még az én életciklusom alatt összeomlik.

Az utolsó bekezdéshez: Az állam termelte ki ezt a réteget. És abszolút érdeke ez a helyzet. Itt állami érdek alatt nem közösségi érdeket értek, hanem magának a hatalmi struktúrának az érdekét. A hatalom egyszerűen ilyen, még több hatalmat vonz. Ezért kellenek olyan gátak, mint pl. a 2nd amendment.

A 2nd amendment resszel egyetertek.

Ellenben nehany nyugat-europai orszag politikusait letolt gatyaval talalta meg a helyzet. Rajuk van fogva minden, de ok vannak a leginkabb kenyszerpalyan. Szerintem a legtobb esetben tevhit, hogy a politikusoknak nagy a hatalmuk. Inkabb az derult ki iden, hogy mindigis alkalmatlanok voltak valodi dontest hozni, kenyszerpalyakon sodrodnak.

Amit meg hozzatennek: korunk legnagyobb veszelye az oriasallamok (1984 Oceaniaja). Ott az atlagember szamara teljesen elerhetetlenne valik a torvenyhozas. Az dont a szabalyokrol, akinek van penze tobbsegi velemenyeket manipulalni, es oriasallamokban az alulrol szervezodo kozossegi velemenynek 0 lesz a valodi beleszolasa mindenbe.

> Szerintem a legtobb esetben tevhit, hogy a politikusoknak nagy a hatalmuk. Inkabb az derult ki iden, hogy mindigis alkalmatlanok voltak valodi dontest hozni

Alkalmatlanok: +1

Nincs hatalmuk: -1, lásd Svédország más úton indult el. Bárki más is megtehette volna, nem lett volna instant bombázás. Pont most Covid kapcsán van némi mozgásterük a helyi politikusoknak.

Most menjetek egyet pihenni, frissítek, kb. 15 perc. :)

Köszi!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.