EU-kilepes lehetoseg

Mar nemcsak turo torta akarja elhagyni az eu-t, most mar a  szloven miniszterelnok is megkongatta a harangot.

Meg megvarom 2022-t aztan ha nem ugy alakulnak a dolgok ahogy kellene, akkor ujratervezes.

Elment ezeknek a jozan esze!

Hozzászólások

Mi ez a turo torta, nem vágom?

> mar a  szloven miniszterelnok is megkongatta a harangot.

Nagyon helyes, csak így tovább! Az EU által követelt "jogállamiság" magyarul végtelen bevándorlást jelent. Aki ezt $CURRENT_YEAR is még támogatja, annak már tényleg elmentek otthonról.

> Meg megvarom 2022-t

Ugyan, minek várni? Újratervezni mindig megéri. Gondolod, hogy úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy kellene? Ezek után?

> Elment ezeknek a jozan esze!

Mármint kiknek és mikor ment el a józan eszük? Például nekünk amikor beléptünk az EU-ba? :-)

"Aki ezt $CURRENT_YEAR is még támogatja, annak már tényleg elmentek otthonról."

Ugy teszel mintha mar nem lennenek itt a bevandorlok! Tele van az orszag a kurva sargakkal hegyen hatan kinai ruhas, kinai piac, kinai negyed,torok kebabos, alban pekseg, ukran epitoipari munkasok es reggelig lehetne sorolni. Milyen bevandorlasrol beszelsz? nem ertelek

"Ugyan, minek várni? " mert En ide szulettem, es az elet kozel sem olyanok mint a hanyatlo nyugaton, vagy a tengeren tulon az USA-ba. Ez az orszag egy pocegodor a jelenlegi vezetessel. Egyebkent Te eltel mar huzamosabb ideig kulfoldon?

"Gondolod, hogy úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy kellene?" - Jelen allas szerint igen.

meg a nagy lofaszt, pont, hogy az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletet, vagy ahogy te ismered a kreszt eletedben egyszer tartod be akkor sem maximalisan, amikor atengednek a gyakorlati vezetes vizsgan.

Azutan mar a nagy ossznepi tarsasjatek megy, amit kozlekedesnek neveznek, es pontosan ezert minosul veszelyes uzemnek.

Probalj meg 101% minden szabalyt betartani, hozzatennem az megkoveteli a betu szerinti ismeretet es nem csak azt amit te gondolsz, ezek utan kozlekedj egy nagyon nyugis hetvegen budapesten. Azt saccolom, hogy 10 percen belul megtapasztalnad mikent nem toleralja a fizika azt ha ket anyag egy idoben szeretne lenni ugyanazon a ponton.

Kozlekedesben mindig is a kornyezethez kell alkalmazkodni, mert ha nem teszed akkor magad vagy a veszelyforras masoknak elsosorban. Pont ez a legjobb megtestesitoje az evolucionak, ami bemutatja, hogy nem biztos a nagy, eros, kicsi, furge etc "jar sikerrel" hanem az aki a legjobban alkalmazkodik adott helyen es idoben.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

a kinai piac/nagyedben legalabb kicsit dolgoznak, ha mast nem akkor kereskedik. az kinai kajaldaban is dolgoznak, foz es kimeri az etelt, a torok is legalabb csinal egy kebabot, stbstb reggelig lehetne sorolni. aztan van aki meg nem akar dolgozni, csak teng-leng meg varja a segitseget. nekunk meg mar van egy 'C' pup a hatunkon, nemkell egy masik...

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

a kinai piac/nagyedben legalabb kicsit dolgoznak...a torok is legalabb csinal egy kebabot, stbstb reggelig lehetne sorolni.

Az adózási hajlandóság hiánya és a szürke foglalkoztatás miatt erősen a kínai "vállalkozó" felé lejt a pálya. A kínai kaja alapanyaga sem épp annyiba kerül mint a gulyáshús a magyar étteremben (vám trükkök, minőségileg ellenőrizetlen nyersanyag, szavatossági idővel való csalás, feldolgozóegység higiéniai hiányosságai stb. miatt). És akkor még csak a jogtalan előnyszerzésről írtam, arról nem, hogy önként vállalják külföldi munkavállalók az alacsonyabb bért vagy a megaláztatást, csicskáztatást. Minél több ilyen eset van, annál inkább átszűrődik a többségi társadalomba, félreértés ne essék, szarházi magyar vállalkozóból is van elég.

Az EU 4 szabadságelve (a tőke, munkaerő, szolgáltatások és személyek szabad mozgása) miatt mi nagyrészt lemondtunk a szuverenitásunkról, ők megkapják ezeket a jogokat annak ellenére, hogy nem tagállamból jöttek.

Szóval én nem mentegetném a kínait, se az albán pékséget, se a török dönerest. A néger, arab "menekült" pláne nem kell, de talán az nem is marad olyan helyen, ahol havi 60 EUR a segély.

pláne nem kell, de talán az nem is marad olyan helyen, ahol havi 60 EUR a segély.

akkor meg nem is ertem minek ez az egesz "fogadjunk be x menekultet"? iderakjak oket, nekunk lesz egy csomo papirmunkank, meg kiadasunk, aztan ugyis visszamennek nyugatra. vagy hogy kene ezt a dolgot elkepzelni?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

> nekunk lesz egy csomo papirmunkank

nem hiszem, hogy tobb lenne, mint egy gyerek szuletesenel

> meg kiadasunk

ha jol remlik, erre volt eu-s keret

>aztan ugyis visszamennek nyugatra

igy van. ugyanis aki jogszeruen tartozkodik az eu teruleten, az mehet, ahova akar, ha meg tudja oldani

És tanulunk-e Szvatopluk legendájából?

…Teltek az évek. A király idejének múlását újabb csaták és győzelmek jelezték. Svatopluknak fogytán volt az ereje. Foglalkoztatni kezdte a gondolat, hogyan ossza meg a hatalmat utódai között úgy, hogy hosszú éveken át épített birodalma ne essen szét a felesleges hadakozások során. Egy napon magához hívatta három fiát. Megtermett férfiak voltak, erősek, sokban hasonlítottak atyjukra. A fejedelmi udvar gondtalan élete azonban megfosztotta őket a bölcsességhez vezető szövevényes út fájdalmas tapasztalataitól. Svatopluk három szorosan összekötött vesszőt adott legidősebb fia kezébe.
– Próbáld meg eltörni – szólította fel.
Az ifjú megpróbálta eltörni a köteget, de hiába. Ugyanígy történt két öccsével. Ekkor Svatopluk szétbontotta a köteget, és egyenként adta oda fiainak a vesszőket. A fiúk kezében egymás után reccsentek meg az ágak, olyan könnyedén törtek el, mint a száraz szalmaszál.
– Sose felejtsétek el, amit láttatok! – szólt fiainak Svatopluk. – Ha összefogtok, az ellenség sosem töri meg erőtöket. De ha nem így tesztek, elvesztitek közös erőtöket, és az ellenség könnyedén legyőz mindhármótokat.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Akarsz -e új Szvatopluk lenni, ez itt a kérdés?

Nem. Én migráns akarok lenni. Az is vagyok: sikeresen meghódítottam az USA-t! Vagy legalábbis e hódítók egyike én vagyok...

Igazából sokkal kevesebbet olvasom a magyar híreket mint az USA-ról szólóakat. Van például ez az izé Magyarországon, hogy a diákok lázadnak az SZFE-n. Nem tudom azt se minek a rövidítése az SZFE. Tudom hogy valami felsőoktatási intézmény, de fogalmam sincs melyik. Utánanézhetnék, de hetek óta nem tettem meg, mert nem érdekel oly nagyon. Még azt se tudom, miért lázadnak. Az a véleményem hogy igazuk van, de csak azért van ez a véleményem mert alapból Fidesz-ellenes, magyarkormány-ellenes és Orbánviktorellenes vagyok, de teljesen őszintén bevallom hogy halvány lila gőzöm nincs a téma LÉNYEGÉRŐL. A magyar kormány elrendelt valamit ami nem tetszett ennek a főiskolának (vagy egyetemnek?) legalábbis a hallgatóinak. Hogy mit rendelt el, nem tudom. Véletlen szembejött velem ez a hír, de nem ütötte meg az ingerküszöbömet annyira, hogy belemélyedjek.

Szóval, Magyarország - bevallom - egyre messzebb kerül az érdeklődési körömtől. Kétségtelen hogy köt hozzá még némi nosztalgia, s ez bizonyára így lesz életem végéig, de egyre kevésbé...

SZFE: Színház- és Filmművészeti Egyetem, amit a Corvinusnál begyakorolt eljárásrend szerint átadtak egy alapítványnak (így a fenntartó nem a minisztérium, hanem az alapítvány), ami még ennek hivatalossá válása előtt összerakott egy kuratóriumot (új egység a szervezeti felépítésben, feleslegesen sok jogkörrel) az SZFE-sek összes javaslatát lesöpörve az asztalról, az megvont minden fontosabb jogkört a szenátustól (az egyetemek választott képviselőkből álló irányító testülete) és a rektori vezetéstől, amire a teljes vezetés lemondott (érthető, szar az a vezetői pozíció, ahol papíron minden felelősség a tied, de semmi jogköröd nincs a felelős vezetéshez...). És akkor kezdődött a félév, szépen sorban eszkalálódott odáig, hogy egy napos határidővel menesztették a korábbi kancellárt is (akit egyébként anno szintén a kormány jelölt ki erre a posztra...) és a helyére beraktak egy szellemi fogyatékos Szarka varó katonát, aki láthatóan színházat még kívülről sem látott életében.

(a másik undorító része, hogy hazai és nemzetközi szervezetek sorban álltak ki az SZFE mellett, a hazai rektori konferencia a mai napig nem nyilatkozott róla (más országé igen!), és volt olyan egyetem, ahol a traktor [<- állandó jelzője, akkor paraszt, hogy nem méltó a rektor címre] egy nyilatkozatban határolta el az egyetemet [! nem magát] az egyébként rövid idő alatt meglepően sok egyetemi oktató által aláírt nyilatkozattól...)

Sajnos a különleges jogrend véget vetett a hallgatók kiállásának, győzött a szakmaiatlanság, az aljasság és az erőből politizálás, újra.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Köszi szépen az összefoglalót!

Az egyetlen amit nem értek, ez mire volt jó legalább a kormánynak? Mert ez eddig nem tűnik úgy mint amiből sok pénzt lehetne elmutyizni... Azt se nagyon hiszem hogy ezzel valamiféle ellenzéki hírforrást akartak volna megszüntetni - ez nem tévé, nem rádió, nem is internetes újság, színházba rendkívül kevesen mennek, még Nyugaton is, magyarok meg pláne. Sőt ez még csak nem is maga a színház, csak egy egyetem.

A színészek egy része celeb lesz, és ezen a világon keresztül bizony van politikai befolyásuk. Figyeld meg, hogy az ismert celebek egy jórésze tesz politikai állásfoglalást. Csak téged talán éppenséggel nem zavar, mert a tiédhez közeli.

A propagandagépezetnek pont hogy ez az alapja. Íróhoz képest igen naív vagy.

Nem szoktam celebeket figyelni, követni... Akikkel mégis foglalkozom, már ha egyáltalán celebnek nevezhetőek, azok mind angol nyelven nyomulnak, de még ők se politizálnak. Amúgy mind a carnivore diétát népszerűsítik. Szóval én nem celebektől szerzem be a híreket amikre a politikai meggyőződésemet alapozom. Mit is képzelsz te rólam, messze beképzeltebb és önfejűbb vagyok annál, hogy efféléknek mint a celebek a nézeteit kövessem csak azért mert ő celeb! Sosem szerettem ha mások mondják meg hogyan kell gondolkodnom...

Még a carnivore diétát se azért követem mert pár celeb zt teszi maga is, hanem a tudományos infókat tanulmányoztam, az győzött meg, aztán csak ksőbb találtam rá pár jutub csatornára ahol szintén ez a téma de akkor már az ottani celebek se tudtak nekem sok újat mondani, már ha valamit is egyáltalán. Nem ezért nézem néha ezeket, csak az angol nyelv megértését gyakorolandó.

Ott is hagynám a celebeket ha politizálni kezdenének. AKKOR IS HA AZT FÚJJÁK AMIT ÉN IS HISZEK. Ugyanis elvárom, egy csatornán az menjen ami a meghirdetett témája. Majd akkor politizáljon egy celeb ha úgy hirdeti meg a csatornáját hogy az politikai. Az más kérdés, olyanra nem kattintanék... megvan a magam politikai nézete, de nem érdekel a politika annyira úgy általában, hogy emiatt a jutubon is azt kövessem.

A naivitásban azonban igazad lehet ennek ellenére, ez egyenesen következik abból, hogy Aspie vagyok.

Magyarország eleve vállalta az EU-hoz csatlakozáskor a jogállamisághoz ragaszkodást, a különbség csak annyi hogy a pénzosztáskor megnézik, hogy be is tartja-e.

Az, hogy pontosan mit kell betartani, persze felületet adhat a mögöttes szándékok alkalmazásának, de szerintem meg lehetne azt is tenni, hogy előre rögzítjük mit kell betartani, és akkor a félelem, hogy a nem zárt kérdés alapján hogyan fognak majd minket seggen blinnenteni, elszállhat.

A hivatalos EU-s anyagot sikerült megnyitnom ahol vagy 50 oldalon keresztül sorolják hozzá a szavazásokat, állásfoglalásokat, hivatkozásokat erre-arra-amarra. Sajnos idő ezt feldolgozni és nem tudom, hogy ki nézi meg és pontosan mit (ha teljesül a terv).

Hiszen ez egy fontos része a dolognak.

"a fidesz ellopja és szócsővé teszi az indexet"

"a magyarok nagy többsége már nem tud szabad véleményt alkotni"

"megfélemlítik a sajtó munkatársait"

ugyan "Magyarország az új kornavírus-járvány elleni védekezés során nem fogadott el olyan törvényt, amely ellenkezne az európai uniós joggal", de seriousconcerns

stb. stb.

 

hogy honnan jönnek ezek eb alelnöki szintig, illetve hogy a valóság vagy ezek számítanak-e bele a megítélésbe, azt kitalálhatod

Ugye a baj már azzal van, hogy senki által meg nem szavazott, jól szervezett és szervezni képes erők jelennek meg az állami infrastruktúrán kívül, amelyek olyan léptékű környezetváltoztatásra képesek, amelyek irreverzibilisen és súlyosan megváltoztatják a környezetünket. Ezek többnyire külföldi magánpénzekből, amellyel nem kell elszámolni. Kicsit visszás ez: a kormányzatnak el kell számolnia a közpénzekkel. A kormányzat az, akikben a választásokon a többség megbízott. Aztán olyanoknak, akik megváltoztatják az életünket, nem kell elszámolniuk a pénzükkel csak azért, mert az magánpénz. És? Attól még éppen úgy, ha nem jobban befolyást gyakorol az életemre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a kormányzatnak el kell számolnia a közpénzekkel. A kormányzat az, akikben a választásokon a többség megbízott. Aztán olyanoknak, akik megváltoztatják az életünket, nem kell elszámolniuk a pénzükkel csak azért, mert az magánpénz.

Ők is elszámolnak azokkal, akikkel kapták a pénzt. A kormány is számoljon el azokkal, akiktől kapja. Talán ez nem olyan elrugaszkodott elvárás.

Attól még éppen úgy, ha nem jobban befolyást gyakorol az életemre.

Meglepődnék, ha egy lobbista szervezetnek nagyobb befolyása lenne konkrétan a te életedre, mint azoknak, akiknek a kezében van a törvényhozás és a végrehajtás.

Hiába számol el egy NGO a pénz forrása felé, ha a pénz forrása éppen azt a hatást szerette volna elérni, amelyet az NGO megvalósít. Ellenben ezzel befolyásolja az életminőségemet, noha senki sem szavazott arra, amit az NGO képvisel.

Miért lepődnél meg? Ezek az NGO-k az érdekeiket a fölénk húzott ernyőszervezeten, az EU-n keresztül érvényesítik. Vissza is jutottunk oda, miért kellene kilépni az EU-ból. Azért, mert az EU az NGO-k létezésével egész egyszerűen nem demokratikus. Innentől kezdve nem a választásokon mandátumot kapott erő manageli az országot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, az OLAF jól is működik, kár, hogy amint átpasszolják Petyusnak, véletlenül eltűnnek az ügyek... (tételes listát lásd searchengine://olaf site:atlatszo.hu)

Szerk.: persze ennél többről van szó, a jogállamiságról, pl. a visszamenőleges és személyre szabott törvénykezés tilalmának érvényesítéséről, hogy ne 30 perccel éjfél előtt jelenjenek meg a másnaptól érvényes rendeletek, hogy az állam tartsa be a saját szabályait és egy miniszterelnök ne mondhassa, hogy a független bíróság által megítélt kártérítéseket ne fizessék ki, ilyen "apróságok", amik az átlagembert csak addig nem zavarják, amíg egyszer nem kerülnek a fasz rossz oldalára.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Miért pont Gizella?

Az azért megvan, hogy a szüleink, nagyszüleink, rokonaik, szomszédaik áldozatok és szenvedések árán felépítették ezt az országot, többek között annak reményében, hogy az utódaiknak jó/jobb lesz? Akiket meg annyira kívánsz, azok(éi) szétbaszták a sajátjukat és most idegenbe mennek követelőzni, mert joguk(???) van rá? A Gizella után erre sétálgató mongolok és törökök meg lefelezték a lakosságot...

De tovább is gondolhatjuk: vajon hogyan vélekedtek az ezen a földrajzi területen élő avar leányzók az ezer évvel ezelőtti bevándorlókról, akikről ma "Árpád dicső serege" néven ír a történelem?
Az a baj  történelemmel, hogy mindig a győztes fél tollából íródik, tehát kizárólag a győztes fél szemszögéből ismerhetjük meg.

Vajon ők ba*ták szét az országukat, vagy ők kisemberként menekülnek egy nagyok hatalmi érdekéből szétb*ott országból?
Ami viszont negatív és tényleg kockázatos: az eltérő vallás veszélye. Lásd keresztes hadjárat. Ma meg az iszlámból a szélsőséges irány. Rosszabb, mint a laposföldhívő, mert utóbbi legalább (még) nem akarja kinyírni a gömbölyű föld hívőket.

Jól látod és mondod, csak nem figyelsz magadra...

vajon hogyan vélekedtek az ezen a földrajzi területen élő avar leányzók?

Vajon hogyan vélekedNEK az ezen a földrajzi területen MOST élők? Belegondolnak a korabeli avar leányzók sorsába? Árpádéknál legalább lehetett asszimilálódni. Ismered Houellebecq-től a 'Behódolás'-t?

Igen, a győztes írja. És azok nem az itt élők lesznek. Persze lehet késleltetni, de a kocka el van vetve.

Árpádék hódítani érkeztek, és megvetették a lábukat ezen a földön. Aztán jöttek a tatárok, szintén hódítási szándékkal - de hazamentek. Jöttek a törökök, szintén hódítani, szintén hazamentek. Most kik jönnek hódítani, területet foglalni, pláne ebbe a "príma" országba? Tudom, a tatár-török idők óta kánok urakkodnak, és az ország muszlim lett... Ja, nem.

Számoljunk kicsit... 1720-ban a lakosság mintegy 3.2millió fő volt, aminek hozzávetőlegesen a fele volt etnikailag magyarnak tekinthető.
1780-ra, azaz 60 év alatt, döntően a spontán és az akkori magyar állam által szervezett bevándorlásnak köszönhetően a lakosság létszáma 9.2millióra nőtt, illetve az ezt követő ~100 év alatt újabb mintegy 4.5millióan vándoroltak be.
Kérdés: 2020-ban a fentiek alapján a mai Magyarország területén élők hány %-a minősül etnikailag magyarnak?

Te is olyan okos vagy, mint a telex billenytűkoptatója? Az elvégzett tesztek eredménye nem azonnal áll rendelkezésre, hanem néhány (változó, jellemzően 0-3) napon belül. Azaz ha az elmúlt három napban összesen 100 tesztet végeztek, ma meg 10-et, még simán lehet a mai igazolt fertőzöttek száma 87, merthogy a 10 aza tesztek száma, aminek az eredménye a jövőben jelentkezik, a 87 meg azoknak a teszteknek a száma, amennyi ma adott igazoltan pozitív eredményt.
 

"Az elvégzett tesztek eredménye nem azonnal áll rendelkezésre, hanem néhány (változó, jellemzően 0-3) napon belül."

Érintettségből kifolyólag írom: ezen a héten a pozitív tesztről a határozat a mintavétel után 15 perccel a kezünkben volt, hozzátéve hogy "a legrövidebb úton menjenek haza".
Ha negatívot húzol, akkor se örülj azonnal, mert akkor mehetsz előre a mentőautóhoz egy PCR tesztre. Ez utóbbi eredménye tényleg kb. 2 nap után jön az ügyfélkapun. Én is arra várok éppen.

Asszonynak hétvégén elment a szaglása. De azóta sincs semmi probléma. A háziorvos automatikusan küldött mindkettőnket COVID tesztre.
Valószínűsítem, hogy egyik gyerek hozta haza. Ők is itthon vannak, ahogy már több osztálytársuk is családi karanténban.

A gimiben viszont az egyik gyerek frankón kivágta a tanári asztalra a mobilnetes kamerás telefonját, így az otthon levők teljes mértékben részt vesznek az órán. A tanár fel is szólítja őket.
De ott tavasszal is frankón beindult a "digitális tanrend". A kisebbiknél, ahol nyugdíjas tanárok lettek visszatapsolva, sajnos se tavasszal, se most nincs távoktatódás.

Megcsinaltattam a tesztet. Leirom par reszet miket talaltak a vonalban, ez gyakorlatilag szerintuk "afrikai oshazaig" tortenet tehat nem csak ez a szaros 1200 ev...

Sorolom

N

C

Zs

Ger

S

Sl

Ch

K.E.

tobbit nincs kedvem, szoval erre mondtam, hogy hudert percent magyar szittya betyar :D

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Beszopod ezt a maszlagot, hogy a bevándorláson megy a vita? Orbán azért fenyegetőzik és azért vétózta meg a költségvetést, mert része volt az is, hogy a korrupt államok ne kapjanak lóvét. Ez a 16milliárd euro lóg a levegőben. Akár a pénzről is lemond csak ne nézhessenek bele, hogy hova megy a lóvé, és legfőképpen hogyan. A führer fosik rá, hogy te megszívod e miatt. Nézd meg Budapestet. Nem nyert a fidesz ezért a diktátor kivérezteti. Minden pénzt elvon. Nem érdekli mi lesz a főváros lakóival.  Persze a nyugdíjas nénikék like-olják kisvirággal zászlóva, de fingjuk nincs miről szól ez az egész. Négerek. Orbán baszik rá, hogy ki jön be és megy ki. Mellesleg a világ változik a bevándorlók jönnek és jönni fognak. Aki jól csinálja és jól integrál az túlél és profitál. Aki nem az szopik.

Nem tudom, hogy van e objektiv skala, de van olyan europai orszag a hanyatlo nyugaton, aminek a politikusai nem fogadhatnak el ajandekot, csak csaladtagtol. Lengyen az yacht kirandulas vagy helikopterut vagy akar 1 csokor virag (tenyleg. 1 csokor viragot is vissza kell kuldeniuk kiserolevellel, hogy nem fogadhatjak el). Ha pedig kozvetlen baratai (talan allami?) korrupciougybe keverednek, akkor csendben le kell mondania.

https://www.youtube.com/watch?v=2YHkZg6LInY

30.000 dollárról van szó. A mieink ennyiért le sem hajolnak, nem hogy sajtótájékoztatót tartanának róla és valódi megbánást tanúsítanának. Pedig ez még a régi mieinknek is mehetett volna, annyi kényelmesen elfér egy Nokiás-dobozban...

Javaslom ezt az objektív skála egyik végének...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Utánaolvastam, tényleg gáz a sztori (meg a kurucz, amire most kénytelen voltam felmenni :( ). És igen, nyugodtan számoljuk hozzá.

(egyébként meg mindig hülyeségnek gondoltam ezt a "deháta...is" érvelést, nem baj az Elios-ügy több milliárdja, mert az elmúltnyócévben is volt Nokiás doboz [nagyságrendek!]... tegye fel a kezét, aki nem találkozott az elmúlt 6 hónapban korrupcióval, hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel stb. Nem sok kéz lesz fenn, mert az egész társadalom rohad már. Ha azt kérdezném, hogy és azt jelentette-e, még kevesebb.)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ezt szoktak stromannal megtrukkozni. Olyankor a politikus nem a zsebebe keri az ajandekot, hanem a gyerekkori haverjanak (Lorinc) juttatva, a vejenek, esetleg kevesbe atlatszo esetben kezdetlegesebb demokraciakban a fianak (Hunter) vagy az alapitvanyanak.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A korrupció mértéke az

1 OV

Ez természetesen Orbán Viktorról kapta a nevét, amint sok más SI mértékegység is emberekről lett elnevezve. A gyakorlatban azonban ennek a mértékegységnek csak a törtrészeit alkalmazzák, leggyakrabban tehát a nano-OV és femto-OV egységeket, mert nemhogy egy teljes OV, de már egy deci-OV is akkora mértékű korrupciót jelent, hogy a gyakorlati életben teljesen használhatatlan bárhol, Magyarországot kivéve.

Ugyanaz a helyzet vele tehát mint a Faráddal, annak is a törtrészeit használjuk csak általában.

"Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. (...) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani, az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

Na neeem. Ezeket vissza sohasem.

Szia!

Ez a fidesz retorikája, hogy jogállamiság == migránssimogatás.

Inkább olyanokra gondolj, hogy:

- hogyan tűnik el a közpénz.. pl Mészáros Lőrinc hogyan keresett a Mátrai Erőművön. https://tldr.444.hu/2020/09/07/igy-keresett-rengeteg-penzt-meszaros-az-…

- hogyan csináltak legálisan itt tartózkodó irániakból bűnbakot a járvány elején https://www.helsinki.hu/az-irani-diakok-kollektiv-kiutasitasa-jogellene… https://hvg.hu/360/202031__irani_diakok__kitoloncolas__jarvanyveszely__…

- hogyan kezdték ki a CEU-t úgy, hogy már akkor illegálisnak minősítették a tevékenységét, amikor még nem volt meg a törvény ami alapján illegális lett. Egyik utolsó hír: https://index.hu/kulfold/2020/10/06/lex_ceu_itelet_europai_birosag_magy…

    - hogy azóta se hajlandó a törvényeket betartani próbáló CEU-val a kormány megegyezni, mert olyan állapotot hoztak létre, amiben 22-es csapdája van, mert a kormánynak kéne mozdulnia, de nem mozdul, mert valami hiányzik, amit szintén a kormánynak kéne megtennie.. amit azért nem tesz meg mert a másik...

- hogy a földárverések kapcsán hány embertől nyúlták le a földjüket, illetve, hogy olyanok pályáztak akik nem is voltak jogosultak. https://atlatszo.hu/2017/07/05/terkepekre-es-abrakra-tettuk-a-foldarver… https://www.greenpeace.org/hungary/sajtokozlemeny/1723/foldarveresek-fe…

- külön lásd Kishantos esetét: https://www.greenpeace.org/hungary/blog/7123/kishantos-es-a-greenpeace-…

- a civil szervezetek megbélyegzése https://magyarnarancs.hu/belpol/magyarorszag-kormanyanak-nem-sikerult-b…

- vagy az Elios ügy https://index.hu/gazdasag/2018/01/12/az_eu_szerint_nem_voltak_rendben_o…

- a 3-as metró kocsi beszerzései (a nem felújított kocsik amelyek sutyiban újak lettek) miért akarja a magyar kormány egy külföldi magáncég helyett kifizetni a kötbért? https://hang.hu/belfold/2020/10/07/metrokotber-a-kormany-fizetne-az-oro…

- az MTVA működése...

- ha már a migránsokra gondolunk: a jogállam úgy működik, hogy a jogot be nem tartókkal is a törvények szerint bánunk. Pl ezért nincs önbíráskodás. Ezért pl a tranzitzónában élőkkel is úgy kell bánni mint bárki más fogvatartottal, nem lehet mondjuk őket éheztetni. https://hu.euronews.com/2018/11/16/nem-engedtek-be-az-ensz-szakertoit-a…

biztos kihagytam pár dolgot.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Miért kell ezekre gondolni, ha szerintem nem ezek a fontosak? Persze ettől te még gondolhatsz ezekre, ha ez jó neked. :)

Ami a CEU-t illeti, lehet, hogy éppen a szellemisége miatt volna jó, ha menne. Szóval azzal nem látok semmi problémát. A civil szervezetek állítólagos megbélyegzése miért az? Az mégis mi a fészkes fenétől megbélyegzés, ha az állampolgár világosan értesül arról, hogy például mely civil szervezeteket pénzel a Nyílt Társadalom Alapítvány? Máskor oly finnyásak egyesek az átláthatóságra, most meg zavarja őket.

Ami a migránsokat illeti, pontosan annyira éhezteti őket a Magyar Állam, mint engem, magyar állampolgárt. Tudniillik ez a szemét állam nekem sem ad kaját, ha nem megyek el a közértbe, nem szállítja házhoz. Sőt, pénzt sem adnak kajára a szemetek, reggelente fel kell kelnem, és dolgozni kell mennem. A határzárnál a migránsok nincsenek fogva tartva, zsebretett kézzel kiballaghatnak az első szerb faluba három zsömléért meg két kefírért, vagy ani jólesik neki. Az OSF-től amúgy még pénze is van rá - munka nélkül. Szóval jobb helyzetben van, mint én, mert nekem ezért dolgoznom kell.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért kell ezekre gondolni, ha szerintem nem ezek a fontosak? Persze ettől te még gondolhatsz ezekre, ha ez jó neked. :)

Nem teljesen értem. Vagy azt állítod, hogy a jogállam szempontjából a migránssimogatás a fontos, vagy nem a tényeken vitatkozunk, hanem arról, hogy a jogállamra (jogbiztonságra, a jog uralmára) szükség van-e és jó-e.. Illetve ha nem érdekel, hogy itthon az állam kinek milyen jogsérelmet okoz, akkor milyen alapon tiltakozol ha egy nagyobb közösségben Magyarországot éri esetleg jogsérelem. (Legalábbis a regnáló hatalom szerint)

Azok a civil szervezetek, amelyeket támogatnak külföldről, legyen mondjuk az példaképp a Máltai Szeretetszolgálat.. sokkal pontosabban betartották eddig is a törvényt és a működésük átláthatóbb volt mint mondjuk a CÖF. Biztos vagyok benne, hogy éves jelentéseik elérhetőek online. A civil törvény nem tett ehhez _semmit_ hozzá azon kívül, hogy kapnak egy plusz plecsnit, hogy külföldről támogatottak. Ez a megbélyegzés.

Lehet a CEUval és ott képviselt értékekkel egyet nem érteni. Ez tök normális. Őszintén a gender hisztit nehezen veszi be a lelkem. Azt az egész témát is hijackelte egy hangos kisebbség, akik külön vécét akarnak azért mert az önkifejeződésükhöz másokat akarnak felhasználni. De ez egy kisebbség, és a téma ennél sokkal sokrétűbb és érdekesebb, akár még hasznos is. Illetve a CEU sem csak szabadbölcsészeket képez. De ettől még nem záratod be. Én a keresztény egyházakkal sem értek egyet, mégse záratnám be őket, pedig azt hirdetik, hogy van egy közös képzeletbeli barátunk. Hogy hangzana az az érvelés, hogy "Ha meg valakinek fontos, Bécsben is van templom, oda is lehet menni vasárnapi misére, nemde?"

Egyébként én a kerítés építéssel egyetértek. Az egy teljesen valid megoldás volt (és most is az), hogy ne járkáljon mindenki a kedve szerint át a határon. Azt gondolom ugyanakkor, hogy az emberséges bánásmód számonkérhető velük szemben is. A kormány szerint minden migráns haszonleső erőszakoló terrorista, az ellenzék szerint meg mindenki ártatlan bárány aki majd beilleszkedik, vagy jobbá teszi a csökött belterjes kultúránkat. A biztonságosabb megoldás a kormányé, csak közben felesleges és veszélyes mértékű idegengyűlöletet táplál. (pl https://444.hu/2019/03/20/felfuggesztett-kaptak-a-fegyorok-akik-menekul… ) Ugyanakkor szeretett kormányunk vég nélkül osztott egyszerűsített állampolgárságot pl Ukrajnában. Egyszer azt is át kéne világítani, hogy tulajdonképpen hányan kaptak. ( https://zoom.hu/hir/2018/01/30/meg-keresik-a-hamis-papirokkal-magyar-al… )

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Azt írod, megbélyegzés, ha tudjuk, hogy egy civil szervezet külföldről támogatott. Miért az? Vagy, ha az, akkor én támogatom ezt a megbélyegzést, mert nekem fontos, hogy tudjam, külföldi erők belügyekbe történő beavatkozása van a fedősztori mögött, vagy valóban jó szándék. Azt is mondod, semmit sem tesz ez az infó hozzá ehhez. De, tesz, azt, hogy külföldről támogatott vagy sem. Egyébiránt visszakérdezek. Ha ez semmit nem tesz hozzá az egészhez, akkor miért zavarja ez ezeket a nem kormányzati szerveket? Szóval mégis csak egy érzékeny pontjuk lett leleplezve, kerül reflektor fénybe, amit nem szeretnének.

Miért ne zárathatnék be belföldön bármit? A lakásodba is beengedsz bárkit, aki ott kedvére átrendezi a szobádat, néha a nyomaték kedvéért megdugja a feleségedet és emóst nevel a gyerekeidből? Ez így rendben van, szó nélkül tűrnöd kellene?

A csökött belterjes kultúránkban jól érezzük magunkat, azt szeretjük, nem kívánjuk annak felkavarását, megváltoztatását. Miért is kellene? Ahogy írod is, a biztonságos megoldás a kormányé. Nem látok olyan okot, nem tudok olyan érvet, ami miatt a biztonságot fel kellene váltania a rettegésnek, s konkrét esetekben szenvedésnek, maradó egészségkárosodásnak, halálnak. Önmagában az idegengyűlöletet sem tartom rossznak egy adott szintig. Addig, amíg tettlegességig nem fajul, feltéve, hogy az idegen kulturáltan, a szokásainkat elfogadva, szerényen, vendégként viselkedett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Azt írod, megbélyegzés, ha tudjuk, hogy egy civil szervezet külföldről támogatott. Miért az?"

Ez két lépcsős dolog.

Először felípítesz egy hazug narratívát, hogy a külföldről támogatott szervezet gonosz, mert csak, csak rosszat akarnak, meg az összes többi faszság.

Aztán rámutatsz a neked nem tetsző szervezetekre, hogy ők azok, akiket külföldről támogatnak.

Megvan, hogy ezzel mit implikálsz?

(ezt úgy a megbélyegzés részhez, máshol más problémák is vannak az ötlettel....)

"Szóval mégis csak egy érzékeny pontjuk lett leleplezve, kerül reflektor fénybe, amit nem szeretnének."

Valószinűbb, hogy nem szeretik a fölösleges kipécézést, és az ezen alapuló baszogatást. Az, hogy honnan támogatnak szervezeteket most is nyilvános, sőt pont a támadott szervezeteknél nyilvánosabb, mint amit a törvény megkövetel. Ez úgy önmagában cáfolja azt, hogy bármit is takargatni próbálnának (ellentétben pl, a CÖF-fel, akit viszont annak ellenére, hogy nem nagyon lehet tudni valójában mire költ, nem baszogat senki, és itt válik nyilvánvalóvá a kormány aljas képmutatása, amit te is támogatsz)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem nem kötelezi semmi sem az NGO-kat, hogy a támogatásaikat, forrásaikat nyilvánossá tegyék. Az egyébként nem segít, ha leírják, hogy x Ft-ot költött plakátkampányra, y Ft-ot az aktivisták ebédjére, z Ft-ot meg a szivárvány színeinek elfogadását segítendő érzékenyítésre. Tudniillik ez csak a dolgok egyik része. A másik a forrás.

külföldről támogatott szervezet gonosz, mert csak, csak rosszat akarnak

Ebben azért sok igazság van. Lehet, hogy a helyiek jobban tudják, hogyan szeretnének élni, s nem igénylik, hogy ezt mások mondják meg nekik. Tehát indokolt ezt az esetet gyanakvással szemlélni.

Aztán rámutatsz a neked nem tetsző szervezetekre, hogy ők azok, akiket külföldről támogatnak.

Helyesen, mert valóban ők azok, akik a kormány ellenében fejtenek ki politikai nyomásgyakorlást, miközben a kormány az, amit a többség választott, míg az NGO-kat senki sem. Eleve nem indultak a választásokon.

Megvan, hogy ezzel mit implikálsz?

Ha van gondolatod, írd le, nem kívánok találgatni, amire majd rámondod, hogy eltaláltam vagy sem.

Valószinűbb, hogy nem szeretik a fölösleges kipécézést

Nem kipécézni kellene őket, hanem betiltani a tevékenységüket. Ha van olyan állami feladat, amelyet az állam nem lát el, akkor azt kell megszervezni, hogy ellássa ezt a feladatot is az állam.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Ebben azért sok igazság van."

Semmi igazság nincs ebben, sőt, a magyar állam is rengeteg civil szervezetet támogat más országokban (elég átláthatatnal módon egyébként). Ami megint azt mutatja, hogy csak hazug képmutatás az egész a részükről.

"Helyesen, mert valóban ők azok, akik a kormány ellenében fejtenek ki politikai nyomásgyakorlást, miközben a kormány az, amit a többség választott, míg az NGO-kat senki sem."

Ezzel semmi gond nincs, egy normális helyen bárki rámutathat a kormány hibáira, leleplezheti a korrupciót, vagy segíthet azoknak, akikre a kormány magasról tesz. Ez mind teljesen korrekt dolog és szükség is van rá, te is megcsinálhatpod, sőt. A gyáván lapulás nem alternatíva.

"Ha van gondolatod, írd le"

Szerintem elég egyértelműen leírtam.

"Ha van olyan állami feladat, amelyet az állam nem lát el, akkor azt kell megszervezni, hogy ellássa ezt a feladatot is az állam."

Ez egy nagyon abszurd ötlet, nem is tudnál rá példát mondani gondolom, ahol ez így működik. Nem is működhet (már önmagában a magyar kormány korrupciója elég arra, hogy amiből nincs közvetlenül pénzük, vagy választóik, azt nem támogatják normálisan, lásd oktatásügy, de ugyanúgy a korrupció része, hogy az állami döntéshozók jellemzően nem értenek a munkájukhoz (hiszen nem azért kerültek oda), így képtelenek ellátni a feladatukat. Lásd egészségügy. Oktatásügy. Bármi. Az álllam arra képtelen, hogy informálja alapvető dolgokról az állampolgárokat...

Oké, egy útópiában így kellene lennie, de maradjunk legalább egy picit realisták.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Viktor álma úgyis a Visegrádi Unio, természetesen az ő vezetésével.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Hogy-hogynem, ilyenek miatt nem annyira tiltakoznak a magyar honfiak és honleányok Brüsszelnél, pedig tehetnék...

Amúgy csak engem zavar, hogy gyakoribb Magyarországon a kétnyelvű helységtábla, mint pl Kassa vagy Nagyvárad felé? Tudom, azokban az irányokban már bőven át lett mosva a népesség, de kicsit dühített. Na ilyenek miatt is lehetne menni Brüsszelhez vagy Brüsszelnek, nem pedig Gyurka bá vélt befolyása ellen.

Felőlem mehet a multikulti, csak minket ne hagyjanak ki belőle, és a többi meg legyen opcionális, ne pedig kötelező...

Szerkesztve: 2020. 11. 18., sze – 10:30

Bárcsak kilépnénk! Mondjuk én már eleve a belépés ellen szavaztam annak idején. Nyilvánvaló volt, hogy ez a szuverenitást csorbítja, s lőn. Meg nem leszünk más, csak piaca a Nyugatnak. Ez is megvalósult. Az életszínvonal természetesen nem lett nyugati. Az történt, amit erről a szavazáskor gondoltam, ezért is voksoltam ellene.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pl. azon, hogy az állam nem tartja be a saját törvényeit, mi lehet szubjektív? Betartja? Nem. Ez jogállamisági probléma? Igen. Ennek melyik része nem objektív?

(és ezek olyan szintű dolgok, hogy te elolvasod a törvényt, és megérted, miért nincs betartva, még jogász sem kell hozzá.)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tudod a közös kondérnak vannak szabályai. Amíg mi nettó "kivevők" vagyunk, addig alkalmazkodni kell a kondér szabályaihoz. Szerinted ma Mo. jogállam? Igen - mondhatnád. Viszont egy jogállam nem attól lesz jogállam, hogy valaki a saját érdekköre igényeihez igazítja a környezetet. Viktor perpill azt csinálja, hogy beleszarik a kondérba.

Viktorék első dolga volt új tákolmányt alkotmányt csinálni, amit 10 év alatt már 8x módosítottak. És az kurva fontos és alkotmányba való dolog, hogy a férj az férfi, a feleség pedig nő meg hogy az apa férfi, az anya pedig nő.

Az szerinted rendben van, hogy ~6-8 év alatt egy kisvállalkozóból csinálnak egy világ TOP 1000 leggazdagabb tagot? Persze, egy olyan zsenivel, aki okosabb mint Zuckerberg, nem is vártunk mást.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

"kimessz a kossuth terre" es mi fog tortenni? vagy ha kimessz a fo utcara? jo most csak kiragadtam egy dolgot. Egyebkent egyik sem a hivatalos dolog arra ha valamivel nem ertessz egyet. Vannak kepviselok akiknek benyujthatod a nemtetszesed es majd o lep ez ugyben vagy sem. 

 

Egyebirant mennyivel lessz jobb a keleti unio? keletebre nem fogjak szerintefd tiporni a demokraciat? szerinted ott fenekigtejfel minden az eu hoz kepest? 

"Egyebirant mennyivel lessz jobb a keleti unio?"

Azt sem tamogatom. A politikai unio (oriasallam, 1984-es Oceania) sosem jo. A politikai kozosseg legyen kicsi, a gazdasagi kozosseg lehet nagy. Egy nemeuroszkeptikusok altal is kedvelt koncepcioja ennek: "eros onkormanyzatok, gyengebb allamok".

"Jo, es ezt hogyan hoznad letre?"

Egyelore sehogy, mert nincs meg a lakossag 50%-anak tamogatasa hozza. Elobb azt kell megszerezni. Igy mukodik a demokracia. Meg kell szolitanom 300 millio 3 millio szavazot x * 100  x dollart fizetve, hogy eljusson hozzajuk a hangom. Mar az x penzert is olyan lobbistak elott kene leterdelnem, hogy nem lenne konnyu elerni, az x * 100 vegkepp teljes lelekeladassal menne csak.

Mar a 10 millios lakossagu Magyarorszagon is nehez lenne elerni. De azt tudom, hogy a 600 millios Europai Egyesult Allamokban meg egyenesen lehetetlen lenne, ahogy az USA-ban is.

Egyrészt: kétmillió ember kormánya, másrészt ha olyan könnyű tenni ellene, akkor a maradék 8 millió hogy nem tudott az elmúlt tíz évben? Aztán ezt vesd össze azzal, hogy egy 10 milliós ország 2 millió szavazója által megszavazott mini szterelnöke szopatja a 447 milliós EU-t, amivel 437 millió vezetője nem tud mit kezdeni...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem eleg szar ahhoz, hogy barmit is tegyen a tobbseg. Ezert nem tesznek ellene. Amig a bator es okos embereknek nem annyira rossz a rendszer, van jovokepuk, nincs forradalom.

Rengeteg embernek "messze nem eleg rossz" a magyar kormany, de a feherorosz "mar boven eleg rossz" lenne.

A korrupcio onmagaban nem er tobbet annal, minthogy negyevente kifejtse a legtobb ember a velemenyet a szavazofulkeben. A tobbi "kormanyra tett gyakori panasz" pedig eleve "kisebbsegi velemeny" legtobbszor.

Ha annyira nagy okorseget jelentenenek be, mint 2014-ben az internetado, menne a hoborges, meg a Fidesz szekhaz ablakanak bezuzasa. De a mostani problemakra azert kevesen ismerik el, hogy "lenne komoly ok". Ez "csak akkora" baj, hogy meger egy kommentet, amiben leirjak, hogy mennyire szar, es a legtobben ott mar ki is hoborogtek magukat a nehez sorsuk miatt.

Azzal egyetértek, hogy a 8 millió ingerküszöbét ha el is érték, mindig máshol, mással; és azt is elismerem, hogy ez a Fidesz zseniális megosztóképességének köszönhető... azt viszont, hogy kevesen, nem, csak nem elegen.

Ha annyira nagy okorseget jelentenenek be, mint 2014-ben az internetado, menne a hoborges, meg a Fidesz szekhaz ablakanak bezuzasa.

Nem, a mostani ellenzéki tüntiken nincsenek fizetett agresszorok, szemben 2006-2010-el. Az meg, hogy mekkora ökörség mondjuk a "felkaptatható meredek" (iparűzési adó) az internetadóhoz képest... de kívánom neki, hogy sikerüljön keresztülvinnie, aztán meglátjuk, a fáklyák fényénél mennyire fogja élvezni a karóbahúzását, mert az országszerte kivéreztetett önkormányzatok miatt sehol nincs pl. közvilágítás...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

"Nem, a mostani ellenzéki tüntiken nincsenek fizetett agresszorok, szemben 2006-2010-el."

Ezt honnan tudod? Es honnan tudod, hogy 2006-ban voltak? En nem lennek egyik allitasban sem ennyire biztos.

Egyebkent az, hogy van tuntetes, nem valtoztat semmit. Az internetados valtoztatott. De a tobbi nem. Hozzateszem az internetadoson kivul egyedul a Puklis "tanitanek" mozgalomnak tudtam tiszta szivbol drukkolni 2010 ota. Ott nem bantam volna, ha "er valamit a tuntetes".

Két dolog miatt, ami miatt szokott (itt egyik se erős, de kiegészítették egymást), az egyik, hogy szimplán faszság (tényleg nincs értelme nehezíteni az emberek/vállalkozások/mindenki kommunikációját, nem véletlenül kacsingatnak pont az ingyenes net felé ott, ahol gondolkodnak ezen, annyira alap, és mindenhez szükséges), a másik hogy az internet nagyon sok embernél a magánszférát (is) jelenti, amelynél jobban zavaró, valaki bele akar szólni, és irányítani akarja. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyrészt: Mert ott nem tudták megosztani a lakosságot. Mindig csak egy-egy szakmával, korcsoporttal, településsel stb. basznak ki. Még a legközelebb ehhez a munka törvénykönyv átírásakor jártak, ott is voltak szép nagy tüntetések, de láthatóan kevesebb foglalkoztatott van az országban, mint ember.
Másrészt: Mert ott közvetlenül basztak ki az emberekkel, nem volt kire mutogatni (ennek a megoldásnak a legalja, amit mostanában csinálnak, hogy kineveznek egy társaságot valaminek a vezetésére, aztán azt mondják, hogy ja, hát ahhoz nekünk közünk sincs, az alapítványi [SZFE] vagy piaci alapon működő [KESMA, mai interjúból]). Lásd még: az emberek életére súlyos hatással járó elvonással fenyegetnek (iparűzési adó, miután már minden más forrást elvettek az önkormányzatoktól), és nem lángol a fidesz székház.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Mert ez kivételesen közvetlenül érintette az embereket. Ha azt mondom, hogy elveszek tőled 300 forintot, ha van neted, akkor kiakadsz, mert elvettem a pénzed. Ha azt mondom, hogy a boltoktól és a bankoktól veszek el 300-at, de ők egy az egyben továbbszámlázzák neked, az sok embert hidegen hagy, mert jól megbüntettük a köcsögmultit. A nap végén így is, úgy is 300 forinttal könnyebb lettél, de más a narratíva.

Van az a szint, amikor mar csak az szamit, hogy "fizikailag" ki tudsz menni, az nem szamit, hogy "legalisan" ki tudsz-e menni. De jo dolgunkban szerencsere ezt a szintet mi nem nagyon tudjuk elkepzelni. A feherorosz pelda viszont jol mutatja a reszleteket. Azt egy USA, Europai Egyesult Allamok, stb. meretu rendszerben mar nem lehet ennyire sem hatekonyan megcsinalni.

Naluk sem torvenyes. Meg is verik oket a rendorok (az sem az). De mar annyira nincs bizalom a rendszerben, hogy ott mar nem az szamit, hogy mi torvenyes es mi nem. A valasztasi csalas ilyen merteku es ilyen nyilvanvalo es ilyen bizonyithato modon valo megvalosulasa eseten ez igy mukodik. Annak a masnapjatol nem szamit, mi a szabaly. De ha a lakossagnak meg kb a fele megvan rola gyozodve, hogy "nem volt eredmenyt befolyasolo modon elcsalva a valasztas", akkor meg szamitanak a szabalyok.

Es ez most csak a demokracia alapja: a szavazas. Penzugyileg is tortent hasonlo a tortenelem soran: hiperinflacio. Amikor az allami valutaban veszik el az atlagember bizalma is. Termeszetesen ettol is igen messze van a forint arfolyam romlasanak jelenlegi uteme.

Az en bajom az oriasallamokkal: ott mar a torvenytelen eszkozoket is konnyebb elvenni, nem csak a torvenyeseket. Furcsan hangzik, mert a 80-as evek ota nem romlott olyanra a vilag a konyekunkon, hogy az ilyenek felmeruljenek.

Mas az, amikor megbuntethet a rendor, mert nincs rajtad maszk, es mas az, amikor nem enged ki az automata kapu a hazadbol, amig rad nem lakatolta a maszkot. Es az EU parlament sokszor bebizonyitotta, hogy a "mi vedelmunk erdekeben" az utobbihoz hasonlo megoldasokban gondolkodik. Szemleletes pelda a "sebessegkorlatozo rendszer" amit a jovo autoiban meg akarnak kovetelni. Jelige: egy artatlan elet is fontosabb, mint a szabadsagjogaink.

Nem ezt jelenti a szabadság. Egyrészt a szavazati súlyom nagyobb, ha az összes szavazó kevesebb, másrészt dönthet Magyarország úgy, hogy szabályozza a bevándorlást, s azt az igényei szerint teszi, harmadrészt talán még választhatunk megfelelő ajánlatot tevő nem amerikai beszállítót 5G-s hálózat építéséhez.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy magyar illiberalis kiskiralysagban az EU-s szavazati sulyod nullara redukalodik, a kiralysagon beluli meg nem valtozik. Ezen a fronton semmit nem nyersz. 

Bevandorlast meg hagyjuk mar, rohadt unalmas. A letelepedesi kotveny az ekes peldaja, hogy Magyarorszag szabalyozhatja es szabalyozza is a bevandorlast.

> harmadrészt talán még választhatunk megfelelő ajánlatot tevő nem amerikai beszállítót 5G-s hálózat építéséhez.

Hat persze. Hala Istennek akkor erre is ki lehetne irni egy jofajta illiberalis kozbeszerzest, olyan ELIOS,vagy Microsoft felet.

Nem lennénk hatékonyabbak, gazdagabbak, de ezek nem fontosak. Szuverénebbek, szabadabbak lennénk, noha szegényebbek. A szabadság a fontos ebből.

A szuverenitásunkról:

- NATO tagok vagyunk

- függünk az orosz szénhidrogénektől

- függünk az orosz urántól

- van egy jelentős orosz hitelállomány Paks II miatt

- még jobban fogunk függni az orosz urántól

- függünk egy ország (német) autóipartól -> ( Audi, Mercedes, Opel, jön a BMW, Continental, Bosch, stb)

- éppen adósodunk el Kína felé (lásd új selyemút, és mit csinál Kína kölcsönadás címen fejlődő országokban)

 

De a legnagyobb szuverenitási problémánk tényleg az, hogy az EU úgy szeretné kiosztani a fejlesztési pénzeket, hogy azt a kormány és haverjai ne lopják el :D

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Ha jól emlékszem Paks II annyi történt hogy nem csak az orosz a jó (azaz szerződésileg nincs kizárva) más is fejleszthet hozzá. kb a szarnak még egy pofont. Ukránoknak is ki lett fejlesztve EU kifizette,  gondolom a szokásos drágább, nem jön a baksis, függetlenség ugyan már, nem hülyék ők, hogy valamiért többet fizessenek.

Ugyanez lenne az orosz olcsóbb, meg be van járatva a beszerzés. (kifejleszteni akkor fogja valaki ha kifizetik neki, mert arra hogy ő legyen a szállító elég csekély az esély) Ugyanezt megteheted szerződést szegve is, mit tud tenni pereskedik. 20 év múlva megnyeri övé volt a szerző jog, majd levonnák azokból az összegekből amit velük szemben lehetne megnyerni. 

A politikai függetlenség fontosabb. Beengedjük-e a migránsokat, legyen-e kerítés, homokosok örökbe fogadhatnak-e, őrizzük-e szokásainkat, hagyományainkat, milyen szokások, hagyományok mentén élünk, legyen-e ingatlanadó, hogyan definiáljuk a házasságot, és így tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyrészt: nem, de ettől most tekintsünk el. Nézzük a másik oldalt, ha már egyel feljebb a szokásokkal és a hagyományokkal jöttél: a szokás és a hagyomány nem? Hol a vége? Boszorkányégetés még belefér? Esetleg felnégyelés és a négy égtáj felé széthordás és ott kitűzés? Lebaszhatom a Gellért-hegyről a refkó papokat, mert mit képzelnek itt az új vallásukkal? A vérszerződés jogilag kötelező érvényű és be kéne építenünk a jogrendünkbe (ezt elfogadnám, ha az alkotmánymódosítás onnantól kezdve csak akkor lenne érvényes, ha az aktuális kormányfő / a módosítást benyújtó képviselő / vagy valaki legalább 3 liter vérével megpecsételi, hogy súlya legyen a módosításoknak)? Megannyi kérdés...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

kérdéseid azért is nagyon aktuálisak, mert a tradícionális céljait és szavazóit elvesztett "bal"oldal és a mindent ami európai gyűlölő (((progresszívek))) által egyszerűen irányítható voksolónak szívesen importált shitskinek pont ezekkel a praktikákkal operálnak, amiket itt előhoztál

 

van akinek belefér, van akinek semmi sem drága

Nem, nem az EU-n kívül, - és ezt a lázálmot senki nem kergeti. Csak mint jelenleg Viktorék, a normális ember egyenlő elbánást követelne a tagországoknak, a kicsiknek és a nagyoknak is. - Nem különböző gazdasági, politikai, kényszerítések formájában mondják meg nekünk a szerintük nekünk kedvezőt, holland "művésznők" jelentése alapján.

Valamint elfogadva az ellenzéki idióták seggnyalását, a legálisan, a többség által megválasztott magyar kormányt 10 éve "ekézik" egyfolytában. Ha az ellenzék kicsit is a magyarságért dolgozna és nem a saját zsebükért, akkor ott állnának Brüsszelben és Viktorék mellet szólalnának fel. - A EU szkepticizmus éppen a valóságot látva fogalmazódik meg az emberekben.

(Ha az elmúlt tíz évet Gyurcsányék vitték volna, na annak következményeit nem kívánom itt senkinek sem. - Ha csak annyit köszönhetnénk a Fidesznek, hogy legalább eddig feltartotta ezt a "déli ember-áradatot", már akkor is többet tettek a hazáért, mint a Magyarok történelme alatt bárki itt a Kárpát-medencében.) 

"Ha az ellenzék kicsit is a magyarságért dolgozna és nem a saját zsebükért," - A nem a saját zsebükért dolgozást 0. Viktátor és társulata vitte tökélyre...
De sebaj, neked sem kell krumplit venned a következő szezonra, a párt agit.prop. osztálya kiutal annyit neked, hogy bőven elég lesz.

Azért, mert a nemzetállami méretet érzem optimálisnak érdekérvényesítés szempontjából. Elég nagy ahhoz, hogy politikailag, gazdaságilag, piac és munkaerő szempontjából súlya legyen, ugyanakkor elég kicsi ahhoz, hogy a szavazatom még érjen valamit. Egy néhány száz milliós EU-ban a szavazatom súlya elenyészően kicsi a szűk tízmilliós Magyarországban elérhető szavazatsúlyhoz képest.

Az EU-ban mindig a nyugati, erős államok érdekei fognak érvényesülni, mi periféria leszünk. Az ugye megvan, amikor igazoltan rosszabb minőségűek az azonos névvel futó termékek ugyanattól a gyártótól nálunk, mint Nyugaton? Amikor erre rámutatnak egyes kutatások, azzal az eufemisztikus hazugsággal válaszolnak, hogy más az ízlésünk, másra van igényünk, mint Nyugaton.

A saját kultúránkat dobhatjuk, továbbá itt vannak a kényszer betelepítések, amelyeket bármi áron keresztül akarnak verni rajtunk. Én tényleg nem szeretném, hogy néger és arab hordák erőszakoskodjanak a nagyvárosaink utcáin. A cigányainkat sem tudjuk néhány száz éve megjavítani, megnevelni, mert egész egyszerűen nincs igényük a beilleszkedésre, a törvénytisztelő életmódra. Mennek a maguk feje után, indulatból, nem foglalkoznak a következménnyel. Engem meg cseppet sem vígasztal, ha elítélik, leültetik pár évre, miután egy késsel kiszerelte a fél vesémet.

Azt is látom, mennyire hazug világ a nyugati. A szövetségi rendszer miatt nem diverzifikáljuk a technológiát, a műszaki infrastruktúránkat, így minden állampolgár összes személyes adata valós időben az USA-hoz kerül, és ez igen nagy nemzetbiztonsági kockázat, a privacy sérülése. Nagyon. A whisteblowerek erre figyelmeztettek, sok áldozatot vállalt Edward Snowden, Julian Assange és a többiek, de nem halljuk meg a szavukat, pedig fontos lenne. A nyugati sajtó tol egy balliberális narratívát, elhallgat, elken súlyos dolgokat. Azt, hogy a bevándoroltatással az őshonos lakosság életminősége szignifikánsan romlik, az élete kockázatos lesz, az addigi nyugodt életet felváltja a kiszolgáltatottság, rettegés. Arról sem beszélnek, hogy az őshonos polgárnak sokat kell dolgozni azért az életszínvonalért, amiért a bevándorlónak semmit, s a bevándorló juttatásai az őshonos polgár munkájából lesznek.

Az EU tagság által a saját életünkbe sincs beleszólásunk, s ez már most így van. Nagyon remélem, Orbán kemény lesz, s a jogi vétót is meghozza a puha, politikai vétót követően. Akkor is, ha a szabadságunknak anyagi ára van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az ugye megvan, amikor igazoltan rosszabb minőségűek az azonos névvel futó termékek ugyanattól a gyártótól nálunk, mint Nyugaton?

És ha kilépünk az EU-ból, akkor faszább lesz a Nutella? Vagy nem értem, miért releváns ez. Ha most annyira hiányzik a nyugati minőség, akkor rendelsz neten, és kész. EU-n kívülről hogy szerzed majd be az igazoltan jobb minőségű külföldi terméket?

Az EU tagság által a saját életünkbe sincs beleszólásunk, s ez már most így van.

Szomorú egy életed lehet.

Az ugye megvan, hogy bhatod a nemzetallamodat, amikor annyi nepesseg nincs mint mas "nemzetallamokban" egy atlag kozepes meretu varosban ?

Itt pislakolnak, hogy multi igy multi ugy ez meg az, aztan ott egy keruleti fuszeresnek tobb boltja van, mint itt aldi lidl osszesen.

Szinte barki, barmikor, ugy hugyozna kette, ahogy neki tetszik, amiert nem teszi meg, az az, hogy nem erdeke.

Most azt latjatok, hogy jeleztek ezt a tobbiek, hogy hiaba dudalsz kisauto.

Nemzetallam az mint a rock&roll jo jo, de halott elkepzeles, termeszetesen nem szunt meg, de az is lathato, hogy nem vezet sehova.

Ertekrend az talan meg megoldhato, de az sem igazan.

Amugy felultetek ennek a showmusornak amit a pava tancol, az, hogy a hatterben megy a maradvany allami/kozvagyon mindenfele haver vezetesu kendacsolt alapitvanyokba transzferalasa, onkormanyzatok szetcsapasa, az alulrol szervezodes lehetosegenek kvazi vegleges felszamolas, az nem utotte at a kuszobot, csak a fust meg a labdob.

Tokmindegy ki es mit nyer 2022 inkabb a vesztes eve lesz, marmint a polgarnak, mindnek, a fentiekkel szepen orszagos szintre emelik es transzformaljak a karigeri - kormany, vagyis gov ;) /ezen evek ota rohogok, de sokaknak csak most tunt fel/ vitat, ami utanna egy "gazdasag lathatatlan keze" vs. "barki mas magyar kormanyzat" mecsbe megy majd at.

Ne gondoldd, hogy nem koncentraltak mar most annyi gazdasagi eroforrast, hogy ne tudjak barmifele only politikai eronek gazdasagi hatterhatalommal nem rendelkezven barmikor kitorni a nyakat. Ez ha megtortenik, akkor lesz egy "gazdasagi" arnyekkormany es igazan veged. Mindezt igazan hatekonyan, pont a nemzetallamkadban lehet megtenni, hiszen nincs semmifele fek vagy egyensuly kontrol. Etc...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

( Mindthegap | 2020. 11. 18., sze - 10:31 ) írta:
Milyen bevandorlasrol beszelsz? nem ertelek
@

> Amugy elmondanad miert orulnel ha kilepnenk? tenyleg erdekel

Mímelt nem-értésed és érdeklődésed után  felmerül az emberben a kérdés, h miért is kéne bárkinek komment formájában asszisztálnia a frusztrációd levezetéséhez?
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem vagyok frusztralt, viszont en nem vagyok kilepes parti. Jo lenne ha nem szemelyskednel, mert abbol az latszik hogy Te vagy a frusztralt mert eppen nem a Te velemyneden vagyok. Szoval go away es nem kell senkinek sem kell asszisztalni tovabb lehet ballagni!

Az érvek pro és kontra kb unásig ismertek már a témában. llyen körülmények között előállni azzal, hogy "nem érted a bevándorlást"  v. h "miért is akarná valaki kilépést" arról tanúskodik, h nem igazán hallod meg a másik felet. Komolyan most mit vársz egy ilyen topiktól - mán az állítólagosan nem létező frusztrációd levezetésén kívül?  Hogy meggyőznek majd az olyan érvek, amiket eddig sem hallottál meg? @locsemege már itt a Hup-on is leírta vagy százszor az érveit. A Te vonatkozásodban úgy tűnik hiába, mert 101.-szer is rákérdezel. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Koma, szerinted en a hupon elem az eletem? Mivan veled, neked nincs eleted? Szerinted en a locsemege korabban leirt posztjait fogom keresni? Erdekes a masik kollega ertelmesen belinkelte a korabban leirt velemenyet. Baszodj meg es keress mast akivel baszakodni akarsz te nyomorult! Egyebkent sem egy topik hanem egy blog. Huzz mar el innen a jo budos f@szba ha szemlyeskedesen kivul nem tudsz erdemben megnyilvalnulni! Na bujj el!

Nem tudom, hol éled az életed. A "stílusod" alapján egy megfelelően körbekerített helyre gondolnék, ahova erősen vitatható módon vezették be az internetet. Ebből az aspektusból kap jelentőséget az emlegetett  2022-ig tartó várakozásod. Persze az is lehet, h csak szimplán liberális vagy - nehéz eldönteni melyik a rosszabb.   

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ami most hirtelen az eszembe jut:

- magasabb életszínvonal,

- nagyobb tolerancia (nem, nem az LB-mit tudom-én-hogyan-kell-írnira gondolok) a másképpen gondolkozókkal szemben,

- a Trianon utáni magyarsággal való kapcsolattartás szabadsága (hiszen egy "fedél" alatt vagyunk),

- szabad munkavállalás és utazás az EU-n belül (kérdezzük meg a külföldön  dolgozó magyar százezereket is),

- az ország gazdasági függetlensége nagyobb az EU-n belül, mint azon kívül (könnyen bedönthetné sok ország, de akár egy-egy magánszemély is, pl. IO-portos bácsi, a gazdaságunkat),

- ha bárhová utazol a Földön, általában többet nyom a latban, hogy EU-s polgár vagy, mint hogy magyar (rendelkezésedre állnak más EU-s országok követségei is),

- nagyívű tudományos kutatásokban való részvétel lehetősége,

- tanulás EU-s országokban,

- a hazai bürokraták, kiskirályok, önjelölt és elvakult megmondóemberek hatalmának valamelyes ellensúlyozása az EU-s jog alapján,

stb.

A szabadság soha nincs ingyen, az alföldi betyárok vagy az amerikai cowboyok is "megfizettek" érte, nekünk az EU-tagsággal kell ezt megváltanunk. Svájc, Norvégia formailag nem tagja az EU-nak, de gyakorlatilag igen; fizetnek is érte (kétoldalú szerződésekkel, és a Norvég alapon keresztül pénzzel is)

annyit tennek, hozza, hogy az a betyarromantika azert elegge irodalmar puhitas dolog.

A sok sobrijoska, meg rozsasandor es tarsaik, mind a kor kokemeny bunozoi voltak, tobbszoros emberoles, eroszakolas, rablas, fosztogatas, mindenhol, nem csak ilyen mesebeli robinhudkodas.

Ez kb, olyan, mint amikor 100 ev mulva, a skalas gyilkos rablokat istenitik a mori postarablokkal egyetemben, hogy mekkora vagany gyerekek is voltak...

Magyar verzioja a cigany borton romantikanak, ami gyakorlatilaga ferfiva avatas alapfeltetele es tukre nekik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ezek számomra majdnem mind súlytalanok. Az életszínvonalban nem hiszek, mert beléptünk az EU-ba, aztán 700 Ft/kg körül van a kenyér, nem pedig 3.60 Ft/kg. ;) Picit komolyabban: nem lett jobb, csak az áru lett több, mert a Nyugat piaca lettünk. A többi, amit írtál, olyan lényegtelen, pimf marhaság, aminél a szabadságunk jóval többet ér.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az utolsó, EU előtti évben sem 3,60 volt a kenyér,  hanem 167. És most is csak 309. (https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003b.html)

És egyébként az átlagkeresetből akkoriban 821, most 1190 kiló kenyeret lehet venni, tehát ha eltekintünk attól, hogy az átlagkereset a számítási módja miatt bármire is használhatatlan, relatívan olcsóbb lett a kenyér. (https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) egy szakmailag önálló, de a kormány felügyelete alá tartozó országos szervezet, melynek legfőbb feladatköre az egyes gazdasági és társadalmi adatok gyűjtése, feldolgozása és közzététele. (https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zponti_Statisztikai_Hivatal)

Panaszkodj a kormánynál, ha szerinted nem stimmelnek az adatok.

BlackY

(egyébként spec. nálunk még a sarki kisboltban is 400 alatt van mindegyik kilós kenyér)

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ha jól értem, az EU csak azt akarja, hogy aki a határon túlról érkezik az kapjon all-inclusive ellátást határozatlan ideig és engedjük, hogy bárki és bármi, bárkivel és bármivel összeházasodjon. Meg hogy a FIDESZ mondjon le és írjanak ki választásokat, de ők ne induljanak, mert diktátorok stb. Ez méltányolható igény. Vagy az EU felvesz ugyan egy kölcsönt, amit örökké kell törlesztenünk nekünk is, de nem kapunk belőle semmit.

De megkérdezte. Csak a megkérdezett 6~7 millióból csak alig több mint 4 millió vette a fáradágot, hogy válaszoljon. Abból meg a többség (igen a többség mert egy csomóan azt mondták, hogy talán, meg nem értem a kérdést.stb.  Szóval a nem kevesebb volt, mint az igen.) azt mondta, hogy igen, kell.

Ui-. Az hogy van -e értelme, majd úgy 20-30 év múlva lehet eldönteni. Addig mindenki azt mond amit akar.

Hol volt Paksról népszavazás? Vagyis... hol kérdezte meg? Milyen formában ment? Ki hitelesítette? Hogy jött ki a 6~7 millió? Megannyi kérdés, így forrásmegjelölés nélkül...

majd úgy 20-30 év múlva lehet eldönteni. Addig mindenki azt mond amit akar.

Pontosabb lenne úgy, hogy "majd amikor lejár a szerződés", mert te sem tudod, hogy mikor jár le, én sem tudom, hogy mikor jár le, vagy hogy mi van benne.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

így van, ezért kell informálni a tömegeket, nem titkolózni előttük.

Aztán lassan belejönnek, lásd Svájc. De ha el se kezdjük, 50 év múlva sem lesz lófasz előrelépés se ezen a téren.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

>>De ha el se kezdjük

amikor még nem a patás fasziszta diktatúrája tombolt, hanem a legeurópaibb jogállami demokraták szakértelme virágoztatta az azt talán meg sem érdemlő, hálátlan magyarországot, akkor az volt a mondás, hogy "a mocsár lecsapolásáról sem a békákat fogjuk megkérdezni" (a horváth ágneses hisztériát ebéd előtt inkább nem hoznám elő), ott azért már pislákolt valami

El lett kezdve, az akkori kormány nem gáncsolta el a hármas népszavazást (hidd el, ők is meg tudták volna olyan aljas húzásokkal ugyanígy jogászkodni, mint a mostani). Hány népszavazás volt az elmúlttízévben?

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Informálni. oké. Akkor lehet ott kezdeni, hogy a villany nem a konnektorban terem, meg ott, hogy naygságrend, mint fogalom, meg ott folytatni, hogy... Alapvető tudás hiányzik az emberek többségénél ahhoz, hogy megalapozott és érdemi döntést tudjon hozni. Érzelmi alapon meg nem igazán lehet energiapolitikában dönteni. Illetve lehet, csak durván sokba fog kerülni - lásd a német ződforradalom...
 

Volt 18-ban egy szavazás, igaz nem nép csak választásnak hívott akármi. A mérkőző felek közül a hatalmon lévő erőteljesen támogatta, aki meg hatalomra akart kerülni elég komolyan támadta projectet. Mindig az a bajotok, hogy nem programok alapján dönt a nép. Pedig pl.ez egy fontos ügy volt és élesen különböző vélemények ütköztek. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy aki nem akarta Paksot (és fontosnak érezte a kérdést) az nem szavazott rá.

Tehát nem volt Paksról népszavazás, ha meg mégis annak vesszük, akkor még egy sima többség se jött össze (listán is 50 alatt végeztek, múltkor az egyéni körzetek eredményét is lehúztam, átlagban ott ia 50 alatt volt mindegyik körzet, kevés körzet volt 50% felett)

Szóval vagy nem volt, vagy a te érvrendszered szerint is leszavazták. Oszt mégis van paks, továbbra is megismerhetetlen feltételekkel...

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Nem, ezek a szavazók voltak. Idézném kolléga véleményét, hogy szerinte mi a népszavazás:

A mérkőző felek közül a hatalmon lévő erőteljesen támogatta, aki meg hatalomra akart kerülni elég komolyan támadta projectet.

Vagyis az Ő értelmezése szerint aki a fideszre szavazott, az támogatta paksot (országosan átlagban <50%!, lásd valasztas.hu), aki nem rájuk szavazott (de szavazott!), az ellenezte (országos átlagban >50%). Vagyis a legtöbb 2018-as szavazó az ő értelmezése szerint a paksi népszavazáson nemmel válaszolt.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

A kepviseleti demokracia ugy mukodik, hogy nem kozvetlenul szavazol arrol, hogy legyen-e atomeromu, vagy hogy kuldjunk-e bekefenntartokat Libanonba, hanem hogy szavazol ki kepviseljen, es o - idealis esetben - az erdekeidet figyelembe veve szavaz a parlamentben a nevedben. Van egy part, annak a programjat sokan tamogattak (folytatjuk), igy ok dontottek a beruhazasrol. Ha nem tetszik, es eleg sok embert meg tudsz mozgatni, akkor lehet kozvetlenul is donteni, nepszavazassal, ez ebben a temaban nem tortent meg (volt tobb, amikor igen, ill. a tenyleges nepszavazas elott visszavonulot fujtak, pl. az olimpia meg a vasarnapi boltzar eseten).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

"volt tobb, amikor igen, ill. a tenyleges nepszavazas elott visszavonulot fujtak, pl. az olimpia meg a vasarnapi boltzar eseten"

Ezek az állítólag alulról jövő kezdeményezések szintén elég érdekesen működnek. Erre a legjobb példa, amikor az internetadó miatt bazi nagy tömeg ment ki az utcára (és az egész egy jelentéktelen lófasz kis célért, amit még jelképesnek nevezni is túl erős lenne), de amikor valami lényeges dolog volt, akkor meg csak legyintett a nép.

Gáznak érzem, hogy saját magam kell idézzem, de úgy látom, kell..
"mert egy csomóan azt mondták, hogy talán, meg nem értem a kérdést.stb" ezeket célszerű lenne nem a "nemekhez" hozzáadni.
Szeretem, hogy a számokkal sakkozva próbálja, a nem megnyert választás után, a vesztes fél megmagyarázni, hogy ők voltam többen, csak az a csúnya.........
Nem, nem voltak többen... mert nem OV és anti OV meccs volt, hanem OV, DK,MSZP, Jobbik stb meccs. Az peddig, hogy Mo. nem tisztán listás szavazás van, azt nem az utóbbi 10 évben találták ki. pl. NB-ben jóval nagyobb különbségek lennének a hány% ban szavaztak rá, és a hány% a parlamenti arányuk között. Ez olyan mintha a kézilabda meccs (szándékosan nem focit írtam) után azt mondanánk, hogy igaz ők több gólt dobtak, de mi több kapufát, szóval mi nyertünk.
Arról nem beszélve, hogy azokat, akik nem mentek el, miért a nem szavazathoz számoljuk.

Úgysem lesz EU kilépés, mert azt még a legelvetemültebb EU ellenesek is belátják hogy fittyfaszt sem ér EU nélkül az ország. Se ipar, se gazdaság, se kereskedelem, most már jó oktatás sincsen.

EU tagság nélkül elhúzna az a néhány összeszerelő üzem is, aztán a mezőgazdaságon kívül kb. semmi nem maradna. De EU tagság nélkül a terménnyel sem tudnának mit kezdeni, az is ott rohadna meg a földeken támogatás nélkül. Erre még ráadásnak visszatérne párszázezer EU-ban dolgozó kényszerből. Nem lenne szép vége.

Szóval csak cirkusz ez az egész, ahogy megszokhattuk már.

"Everything fails, all the time."

A mezőgazdaság sem maradna, csak belföldre. Jelenleg az EU-s pénzből szarrá dotált mezőgazdaság az EU-s piacon értékesít nagyrészt (pl. húsipar). Ha megszűnik az EU tagság, akkor nem dotálják többé az ágazatot, így sokkal drágábban fog termelni. Ha erre még a vámúnióból is kiesünk, akkor nem igazán lesz a magyar terményeknek keresnivalójuk az EU piacon, így kereshetünk új piacokat, pl Ukrajna, Oroszország, stb. Nem biztos, hogy jól járunk ezzel, a magyar húsipar pl. már egyszer befürdött az oroszokkal (ha egyáltalán fizettek is, azt is barterben, igaz, akkor bomlott fel a SZU)

Az iparunk nagy része autóipari összeszerelő üzem + kiszolgáló gyártók. Ez speciel pont Viktor stratégiája, így tud az amúgy nagyon lobbierős német autóiparon keresztül befolyást gyakorolni a német politikára. Ha kikerülünk ez EU-ból, esélyes, hogy nem fogja megérni a németeknek itt üzemeltetni ezeket a gyárakat, mennek tovább, pl Romániába, akiknek több eszük van.

azt még a legelvetemültebb EU ellenesek is belátják hogy fittyfaszt sem ér EU nélkül az ország

Pár évvel ezelőtt még igazad lett volna azzal kapcsolatban, hogy ezt mindenki belátja, de ma már nem... messze nem. Annyira polarizált lett manapság a politikai, mint valami durva vallási szekta. Itt nem számítanak már a tények, csakis a rövidtávú erős érzelmek. Ha éjjel nappal az menne, hogy gyűlölni kell az EU-t, megszavaznák szűken a kilépést. Ugyanúgy el lehetne adni, mint a Brexit hazugságait: minden kellemetlen dolgot majd megtárgyalnak az EU-val és csak az előnyei maradnak "migráncsok" meg "Brüsszel" nélkül. Aztán, hogy mit sikerül letárgyalni az EU-val, az már egészen más tészta és késő, ha már csak akkor jönnek rá az emberek, hogy lehet nem kellett volna a kilépésre szavazni. Mind megtörtént eset a Brexittel.

Az nem lehetne, hogy akinek nem tetszik az EU, az szedje a sátorfáját és menjen kedvére?

S az megvan, hogy a Fid€sz is külföldről támogatott szervezet? :D

Jaja. El kéne már felejteni ezt a minden alap nélküli vágyálmot hogy „függetlenség”, meg „szabadság”. Nincs. Pontosan azóta nincs, hogy Magyarország még a középkorban három részre szakadt. Előtte mondható volt hogy Magyarország nagyhatalom, bár már akkor is csak REGIONÁLIS ÉRTELEMBEN volt nagyhatalom. De akkor még úgy-ahogy nevezhető volt annak, és volt NÉMI reménye (bár akkor se sok) hogy ha NAGYON ügyes politikusai vannak, meg akad némi szerencse is, akkor kinövi magát igazi európai nagyhatalommá.

Nem jött össze. Ez van.

A három részre szakadás óta azonban magyarország egyszerűen nnem komoly tényező a politikában. Csatlós, és kész. Már méretéből fakadóan is. Tessék ránézni a térképre, és összehasonlítani más országok méretével, és felébredni a vágyálomból! S akkor még csak a fizikai méretről beszéltem, holott ehhez jön még a gazdasági fejletlenség is.

Magyarország egyszerűen NEM SZÁMÍT. Márpedig az ilyen „nem számít” országok sose függetlenek. Pontosabban addig a pillanatig azok, amíg hagyják nekik a náluk sokkal erősebbek, és még úgy is csak olyan mértékig, amilyen mértékig hagyják, mert TELJES függetlenség még az ezen országok számára legelőnyösebb történelmi helyzetben sincs, annak még az illúziója is csak ritkán.

Az ilyen kis országoknak a szabad akarata, az agyondicsőített „függetlensége” kimerül abban, hogy eldöntheti, kinek az oldalára áll a legerősebbek közül. És kész, ennyi! GYAKRAN MÉG ENNYI LEHETŐSÉGE SINCS, de ez tényleg a legtöbb amit remélhet.

Most az van, Magyarország eldöntheti hogy a ruszkik vagy az EU/USA partnere akar-e lenni. Ha a ruszkik, akkor amellé ott vannak a kínaiak is, mert a ruszkik csak katonailag eősek meg olajban, gazdaságilag Kína az ász ott keleten. Ehhez ki kell lépni az EU-ból, ha Magyarország ezt akarja. A kilépés történhet önként, vagy úgy hogy KI LESZ RÚGVA onnan (vélhetőleg a lengyelekkel együtt). Mert ne legyenek iollúzióitok: az EU nem fogja tűrni örökké azt az obstrukciót amit ez a két ország művel! Nem tudom mit találnak majd ki, de valamit biztos. Ha ennek a megoldásnak az ára a két ország kirúgása lesz, akkor ki lesznek rúgva. Egyszerűen nem érnek annyit, hogy miatta lelassuljanak bizonyos fontos folyamatok az EU-ban.

Én tudom, az egységesülés sokaknak nem tetszik Nyugat-Európában sem. Ennek ellenére, ez végbe fog menni tetszik vagy sem, ugyanis még az egész EU is egy „nem számít” országcsoport globálisan nézve. Gazdaságilag ugyanis sehol sincs az USA és Kína viszonylatában. LEHETNE, de mégsincs, mert nincs egységes kormányzás meg sok minden más se. És az okosok az EU-ban világosan látják, ha ezen nem változtatnak még jobban lemaradnak. Ez tehát nem egy tetszik/nemtetszik kérdés. EZ KŐKEMÉNY GAZDASÁGI ÉRDEK, ami felülírja az olyan nacionalista humbug szólamokat hogy „függetlenség”, „önrendelkezés”, „a nemzetek sokszínűsége”, stb. Itt pnzről van szó, s ha pénzről van szó akkor az összes többi más szempont kussolhat, mert úgyse érdekel szinte senkit. Mindenki a zsebe után dönt, tudjátok.

Ha a magyaroknak sikerül kikeveredni az EU-ból, a magyarok is a zsebük után fognak szavazni, a kilépés után cirka 10 évvel, mert úgy elszegényednek majd hogy hozzájuk képest a Bangladeshből jövő bevándorlók is uraknak érezhetik majd magukat. De akkor már késő lesz felébredni. Bár bizonyára akkor is lehet majd csatlakozni az EU-hoz újra, de lefogadom, sokkal rosszabb helyzetben, feltételek mellett mint amilyen tag Magyarország MOST.

Szóval ismét: tessék már ránézni a térképre, mekkora Magyarország, és felébredni ebből a vágyálomból hogy függetlenség meg önrendelkezés...

Majdnem szo szerint egyetertek azzal amit irtal. Sokan nem merik fel az eroviszonyokat, mondhatnam, hogy meg regi firmware fut rajtuk.

EU csatlakozott allamot amugy jelen helyzetben NEM LEHET kirugni, egyszeruen nincs ra protokoll.

Senki nem gondolt arra, hogy ilyen hirtelen, ennyire felbovitik valaha is es megjelennek olyan elemek akik nem erzik a sulyukat es a helyuket, gyakorlatilag meg nyomasgyakorlasi lehetoseg is minimalis van, ami szinten a nem keszultek fel az ekkora tagsagra.

Nem veletlen nem raktak meg partyba a fonokot. Tudja, jol, hogy jelenleg lofaszt nem tudnak csinalni vele. Amugy az ugye megvan, hogy egy azaz egy szemely miatt fog szopni mindenki mas, mert nem azt fogjak mondani, hogy kocsog orban trollkodja az eut, hanem a kocsog magyarok trollkodjak az eut. Eddig is a "ciganynep" kategoriat karcoltuk, de jelenleg mar a romanokat is jobban ertekelik nyugatabbra mint minket.

Ezen probalnak meg valtoztatni jelenleg. Ez az ami nemtetszik a "zsebsztalinunknak" - Bödőcs /vagy hasonlo/

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

EU csatlakozott allamot amugy jelen helyzetben NEM LEHET kirugni, egyszeruen nincs ra protokoll.

Tisztában vagyok vele. Ezért fogalmaztam úgy fentebb hogy nem tudom mit találnak ki, de VALAMIT BIZTOS.

Igazából még én is képes vagyok kitalálni valamit ezügyben, nem olyan rém nehéz - bár elismerem, rém durva megoldás. Íme:

—A franciák és németek bejelentik hogy kiépnek az EU-ból ŐK! Kirúgni államot talán nem lehet, de kilépni önként igen... Tehát kilépnek. ÉS RÖGTÖN ALAPÍTANAK EGY ÚJ VALAMIT. Legyen a neve mondjuk Európai Egyesült Államok... És szólnak az EU maradék részének, hogy aki akar, beléphet, EZEKKEL AZ ÚJ FELTÉTELEKKEL, HOGY... - és sorolják amit ők találtak ki ketten!

Megtippelem, a Benelux államok hamarosan csatlakozna a kettősükhöz. Aztán sorra mások is...

Akinek meg nem tetszik az új szabályzás, az kívül marad. Névleg az EU-ban, hiszen ő maga nem lépett ki belőle, csak épp azután az az EU ami így marad, a kutyapisinél is kevesebbet fog érni, mert nem lesznek benne a gazdag nyugati országok, de talán még a szegény keletiek közül se mind...

Szóval meg lehet ezt oldani, a szavakkal kell csak varázsolni és kész.

És ez még csak az amit én találtam ki, a laikus, pedig tuti vannak az EU-ban az ilyesmihez nálam jobban értők is.

És ÍME! Más is rájött hogy ezt kell tenni amit fentebb javasoltam!

Íme egy cikk róla:

https://hvg.hu/elet/20201122_orban_viktor_zdf_nemetorszag

Idézem a lényeget belőle:

Ezek után kitalálták az alternatívát is: azt, hogy létre kellene hozni egy “Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Uniót.”

Nem ez a műsor szenny, hanem az szenny amit a magyar (és lengyel) kormány művel az unióellenességével. Ez a műsor csak kimondja amit én is írtam magamtól korábban, egy fentebbi hozzászólásomban: kell csinálni egy picit kisebb uniót, a magyarok és lengyelek nélkül, aztán kész. Így legalább az Unió megspórolhatja azt a sok milliárd pénzt is amit e két érdemtelen kormánynak osztogatnak.

Piacnak kicsi a magyar, ráadásul extra költségeket is igényel, például lefordítani a dolgokat a nyugatiak számára eléggé extrém nyelvünkre. Ami pedig az olcsó munkaerőt illeti, már egyáltalán nem is annyira olcsó. Talán annak számított a csatakozás pillanatában, de mára már nem is annyira az. Emellett, a képzettséggel is gondok vannak, mert akik kicsit is gógyisabbak, tanultabbak, azok már rég kimentek Nyugatra. És nem fognak úgyse visszamenni akkor se ha Magyarország kiesik az EU-ból, sőt az csak eggyel több ok lesz rá hogy Nyugaton maradjanak, azaz ilyen téren az EU semmit se vesztene.

Ez még az un. "nyugatiaktól" is gyenge. Propaganda, ahelyett, hogy a nyilvánvaló problémákkal foglalkoznának. "Kinevetik" a politikust, kinevetik.

"When I came here 17 years ago and said I wanted to lead a campaign to get Britain to leave the Europeans Union, you all laughed at me.

"Well you're not laughing now."

(Nigel Farage)

Az nevet aki utoljára nevet.

Az EU maga alatt vágja a fát, mikor nem képes kompromisszumra.

Meg lesz a 2 sebességes unió, csak nem úgy, ahogy ők képzelték.

>Magyarország egyszerűen NEM SZÁMÍT.

>az EU nem fogja tűrni

úgy tudtam mi vagyunk az eu (ha szerinted ezen belül van untermensch és übermensch akkor akár úgy is)

 

>bizonyos fontos folyamatok az EU-ban

fogalmad nincs a témáról

 

>Nem tudom mit találnak majd ki, de valamit biztos.

most például azt, hogy mást kellene aláírni, mint amiről korábban megállapodtak

Mesteri. OV már nyomja egy ideje az EU ellenes propagandát, de nem tudja, hogy mennyire sikerült "megdolgozni" a népet, ezért a Mi hazánkkal dobatja be népszavazási javaslatként a dolgot, hogy felmérhessék hogyan állnak. Ha másra nem, tárgyalási alapra nagyon jó, hogy eljátssza a nyilvános nyilatkozatokban ő maradni akar az EUban, de itt van ez a kis szélsőséges EU ellenes párt, aki nagy népszerűségre fog szert tenni, ha marad a jogállami kritérium, és biztos népszavazást kezdeményeznek ha van elég emberük. Machiavelli csettintene.

Ha nem lenne üres még azt mondanám igen. Egyrészt fél évig még nem fog szavazgatni, nem lesz érett rá a helyzet, akkor majd megtartható lesz, de az ország állapota is más lesz :( 

A másik, hogy mindkét ország ezer szállal kötődik az európai közösség országaihoz ezért semmilyen gazdasági előnnyel nem jár ha kilépünk. Ezt senki sem fogja elhinni nekik, főleg amikor már ezt a bőrükön fogják érezni. Szóval harcosan védekezhetünk, meg prüszkölhet, de mindenki látja hogy a fenyegetőzés súlytalan. Ezért is kezelik így. 

A korrupcióban szintén eléggé éllovas Románia és Bulgária nem vétózott, de mellesleg Szlovénia se. Szóval tök mindegy mit mond a minielnökü(n)k, az EU-s pénzek nélkül a seggü(n)k kilóg, az orosz, vagy a kínai hitelkölcsön meg nem épp olyan, amivel baszakodni lehet a nemfizetésben.

„Ez nem más, mint nyomásgyakorlás, ideológiai zsarolás” - mondta a magyar igazságügyi miniszter.

Okés.

itthon nem ez megy ? :) Aki nem fideszes az libernyák buzernyák nemzetáruló.. (c) Kövér LaciBácsi... 

Szerkesztve: 2020. 11. 20., p – 10:35

közben jó hír érkezett az európa tanácstól (ma éppen nem a csak a patás fejében létező gyuri bácsi üzent, hogy kinek, mit, hogyan kell csinánia): tudniillik hogy magyarországon nincs aláásva a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok

ezek akkor lesznek aláásva, ha az apa férfi, az anya pedig nő lesz

hát ilyen ez az európa tanács

 

viszont akkor most nyílhatnak a pénzcsapok, ömölhetnek a hatalmas könyöradományok az eu nevű jótékonysági szervezettől, ami azért vesz fel tagokat, hogy pénzelhesse őket, illetve az ott élő elmaradott törzsknek iránymutatást adjon, ha azok véletlenül rosszul szavaznak

bocs, az indexes linket akartam pasztázni. de egyébként szblacky is említette minap, hogy ott tudott konkrét korrupciós ügynek utánaolvasni, gondolom a függetlenobjektív sajtóból kiszorult a téma lakatos márk öltöködési tanácsok, vagy egy fontos új felfedezett nem miatt

Pedig most az egyszer egyet kell, hogy velük értsek. Legalábbis abban, hogy az hülyeség, hogy

Az előkészítésüket biztosító demokratikus párbeszéd lehetőségei ugyanis korlátozottak ilyen időszakban

mert lássuk be, egyébként sincs semmi előkészítve a demokratikus párbeszéd kifejezés hallatán Fideszék csak azért nem csapják fel az értelmező szótárt, mert ahhoz is ostobák, hogy tudják, mi az; úgyhogy standard ügymenet van.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Gyönyörű, ahogy antiutópiákat megszégyenítő módon megy a marakodás a valóság nyilvánvaló eltagadásán. 2+2=5 Ez az igazság. Mindigis ez volt. A hülye is tudja.

Aki nem értené, annak elmagyarázom a pszichológiáját: a valóság eltagadása azért kulcskérdés, mert ha egyszer sikerült valakit megalázni azzal, hogy le kell tagadnia az igazságot, akkor azzal utána már bármit meg lehet csinálni.

Manapság, mert kitalálta ezt a hülye szót pár agyhalott semmittevő a nyelvtannáciskodók egyetemén vagy főiskoláján. Az én gyermekkoromban azonban ez még igenis antiutópiának neveztetett, így tanultam. Akadnak mások is minden bizonnyal akik úgy tanulták.

Logikusabb is amúgy. Mert olyan szó van önmagában is hogy utópia, az „anti” pedig egy előképző, az adott szó ellentétét állítja elő. De olyan szó önmagában nincs hogy „tópia”. Magyar nyelvben biztos nincs, még átvett szóként sem.

Az angol mindigis "utopy" es "distopy" volt. Velhetoen ahhoz igazitottak nyelvujitoink.

Amitol en vagyok rosszul: "antipatikus". Nem akarom elfogadni, hogy az a helyes. Nekem akkor is jobban hangzik az "unszimpatikus". Az "antipatikus" olyan, mintha nem azt akarnam kifezejezni, hogy nem szimpatikus, hanem azt, hogy valaki tok hulye a gyogyszereszethez. :)

A mediat ertem (medium tobbes szama eleve).

De az "antipatikus" szo akkor sem all a szamra. Ha az "unszimpatikust" nem vehetjuk fel "jovevenyszonak", akkor se fogom hasznalni. Esetleg "nem szimpatikus".

Ahogy angolban sem vagyok hasznalni az amugy nyelvtanilag helyes "should you have any questions feel free to contact me"-t. Mert logikailag baromsag, es felrevisz. Inkabb atfogalmazom, es leirok egy ezzel ekvivalens, nyelvtanilag helyes mondatot.

A médium a számomra az a nő (ritkábban férfi) aki úgy tesz mintha tudna a halottakkal beszélgetni. A "médiumok" pedig ezek többesszáma, azaz amikor ilyen csalóból nem 1 van hanem több.

Vagyis - jobb híján - számomra a „média” többesszáma a „médiák”, amennyiben a tartalom- és hírszolgáltató mindenfélékre gondolunk. (különben utálom e szót, egyes- és többesszámban is, mert még így is nagyon hasonlít a halottakkal beszélgető médiumokra, de mit tegyek...)

Nekem ezt súgja a nyelvérzékem, emiatt így használom, az meg hogy mit mondanak a nyelvtannácik, nem izgat. Elhiszem hogy a latin nyelvtan szabályai szerint úgy volna ahogy te írod, de nem latinul beszélünk hanem magyarul, másrészt, számomra az elvont akadémiai megfontolásoknál fontosabb, hogy a nyelv minél kevesebb kétértelműséget tartalmazzon.

Ezen ne múljék :) [ez esetben viszont aki nem ragozza helyesen az ikes igéket, az ne hivatkozzék nekem hagyományra, hogy azért kell módosítani az alaptörvényt ;) Vagy csak az a hagyomány fontos, amit kényelmes betartani?]

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Igen, de csak választékos stílusban. Ettől még helyes alak az iktelenül ragozott is, a kettő közt tehát csak stilisztikai különbség van. Szerintem azonban egy fórumon (ahol még a bazmegelés és anyázás is megengedett...) nem feltétlen követelmény a legmagasabb, emelkedett ragozási stílus betartása.

Az ertelmesebbje halad a korral, es megtanulja, hogy mar mas szo javallott helyette, mint szerinted a systemd-t.

A maradiabbak meg nem haladnak a korral, ignoraljak, hogy a szotar szerint elavulofelben vannak, mert nincs eleg agykapacitasuk, hogy feldolgozzanak egy rolling nyelvi valtozast. Maradva a systemd-s analogianal: szerinted "a kollega nem hajlando megtanulni".

A nyelveszek amugy is sokszor hadilabon allnak az elemi logikaval. Azzal indokoljak, hogy "nincs passziv", hogy "a macska fel van maszva a fara". Holott ilyet az angol se mond, de olyat igen, hogy "ki lett fizetve", "ki van rugva" (igen, aki amerikai filmet szinkronizal, az is akarva-akaratlanul hozzatesz a nyelv mozgo mivoltahoz).

Azzal indokoljak, hogy "nincs passziv", hogy "a macska fel van maszva a fara". Holott ilyet az angol se mond, de olyat igen, hogy "ki lett fizetve", "ki van rugva"

+1

Brutális lehet nyelvésznek lenni, képzeld el, megtanulsz valamit, és évek múlva már elavult lesz a tudásod. Belegondolni sem merek, mi lenne mondjuk az informatikusokkal, ha megtanulják a PHP 4-et vagy a C# 2.0-t, és pár év múlva kénytelenek lennének megtanulni mondjuk a C# 9.0-t. Borzalmas világ lenne. :D

Amiket írsz, az nem az a passzív, ami kiveszett. Régen volt, alakilag hasonlított a műveltetőhöz (-tat, -tet), régi, főleg egyházi szövegekben találkozhatsz vele. (mert ezen szövegek akkor fordíttattak, amikor még használtatott a passzív mód)

pl: "Dícsértessék a Jézus Krisztus". Ez itt azt jelenti, hogy "legyen dícsérve", szóval passzív és műveltető/felszólító is egyben.

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek." (Máté 7:7) Mai megfogalmazásban lesz adva, vagy (meg/oda)adják nektek, ill. meg lesz nyitva, megnyílik.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

"Az ertelmesebbje halad a korral, es megtanulja, hogy mar mas szo javallott helyette, mint szerinted a systemd-t." - mellé ment, speciel most az ip parancs az, ami miatt az ifconfig és társai igen-igen régóta elavuétnak tekintett parancsok :-P

A nyelvben a régies formák, régies, már kiveszőben lévő szavak és kifejezések csak színesítik a palettát egyébként, úgyhogy nekem semmi bajom nincs a latin vagy épp (ó)görög meg egyéb egzotikus nyelvi jövevényszavakkal - aki akarja, az érti, vagy pontosítást kér a jelentését illetően, aki meg nem, az nem...

Létező idegen szó a magyar nyelvben, keress rá, bár nem a "hely" értelemben. Íróként illene ismerni.

A hülyeség, amire utaltam, hogy írtad, a "tópia" volt. És igen, valóban használatos az antiutópia is. Csak nem azon logika mentén, amit te felállílottál a "tópiá"-ra.

Hát nem sikerül ezt feldolgozni.

A társadalom 99%+ -át nem érinti, hogy valaki a nő és férfi közösségének tekint valaki egy házasságot. De van egy jóval 1% akit ez erősen sért, és ha ezt a másik 99%-ból jó 30-40% (libernyáknak nevezik őket) elég sértőnek találja ezt innentől. Miért? Mert rohadtul kicseszünk egy réteggel. Ez az alapja a tiltakozásnak.

Ilyenkor szokott lenni, hogy "de árt az ilyen viselkedési forma", mert az az állítás a transzneműség meg a homoszexualitás társadalmi torzulások és nem az egyén fiziológiája és pszichéjének eredménye és. Sokszor hallom az ilyen megnyilvánulók szájából hogy ez egy perverzió ami az unalom a kitűnni vágyás, meg nem értettség zavara. Ezek a megnyilvánulók (még a tudós fajta is) figyelmen kívül hagyják ha arra van bizonyíték hogy más főemlősöknél is van ilyen jelenség, attól eltekintve hogy ennek a közösségnek is van egy magamutogató rétege akikkel az egész réteget faszául azonosítjuk (még én is néha).

De ez az egész csak annyit jelent, hogy van egy gumicsont amit odadobnak annak a rétegnek akik erről (hogy zavarja őket ha  kisebbség jogait indokolatlanul és súlyosan korlátozzák) nem tud értelmes vitát nyitni mert (ahogy te is), már a terminológiát sem értik vagy akarják érteni.

Hadd fogalmazzak kicsit sarkítóan, ha holnap a balkezeseket fogjátok kipécézni hasonló logikával hagynád azt is?

Mire jó ez akkor? Hát erre:

Na és elérkeztünk a valódi kérdéshez, mert ugye ha csak ezek a problémáink lennének már hol tartanánk, de a politikusoknak ez  kényelmesebb, hisz tudják az ebben vitázóknak nincs közös nevezője (lefogadom te sem fogod ezt megérteni, nem is akarod). Közben pedig

- eltusoljuk hogy a gazdaság megmentése miatt halasztott döntések eredménye közel tönk szélére sodorta az egészségügyi ellátást. Ezt kellemetlen lenne elismerni, de fontos lenne a további jó kezeléshez.

- nem beszélünk közben arról, hogy még magának az alapelvekben jogállami kritériumra vonatkozó tételes felsorolásnak sem felel meg Magyarország annak a szervezet (EU) tagjaként ahova önállóan felvételt kért és elfogadta ezeket az elveket belépéskor. Időközben más lett az érdek és már össze-vissza hazudoznak és ferdítik a tényeket, hogy ezzel ne kelljen szembenézni. Kellemetlen lenne tudni, hogy semmifajta migráció könnyítő intézkedést nem kellene vezetni. Mit kellene? Csak el kellene engedi, hogy egyedül és kizárólagosan (alkotmánybíróság, médiatanács, bírói hivatal... rohadt hosszú lista) uraljunk mindent, teret adni a hazai ellenőrzésnek és vitának.

Mégis, hogy ismered fel a sunyítást? (csak azért ez a példa mert még nincs egy hetes):

Jól lefedi a képet, hogy Viktor bejelenti hogy 30 napra ingyen lesz az internet aki digitálisan oktat, ő aláírta így lesz. Elintézte (faszagyerek, a maga részét elrendezte aláírta). Még pofátlanul meg is jegyzi "majd lesz erről vita a szolgáltatókkal". Már bocs, de ez pont olyan mikor Zsiga tajtrészegen  berúgja a kocsmaajtót és bejelenti hogy a sör ma ingyen van a pultos fizet. 

Na jó-jó, de mi ezzel a baj mégis? 

- az érintettek 95% már volt internet hozzáférése -> holnaptól is ugyanannyit fizet nincs extra költsége

- akinek nincs nem megoldás mert leterhelik a rendszert vele

- ügyesen kihagytuk a 7 millió nem helyhez kötött előfizetést (mobilnet) mer hát akkor abból botrány lenne. 

- úgy vezetjük be hogy igényelni kelljen, ergo elvárjuk hogy a szolgáltató mindent megtegyen hogy be legyen tartva és módosítsa ha lehet minden igényt  (300e+ érintett van) manuálisan. Azaz lesz aki le fog maradni, mert ezt képtelenség feldolgozni

- a kormány dolga szavatolni  az oktatáshoz való hozzájutás ingyenességét, és azt nem lehet azzal kiváltani, hogy hozunk rendeletet hogy valaki csinálja meg helyettünk.

- valójában az eszközök száma (számítógépek), a tanulásra kialakított hely és a felügyelet igénye a probléma ami jó 10x ennyibe kerül, de hát ugye egy nap alatt mégse tehetünk mindent ingyenessé a népnek, mi marad holnapra a jó vezetőnek?

Na jó, ezt is kiveséztük. Nincs új a nap alatt. Mégis mi a legszomorúbb ebben? Körbeért a kérdés. Az a szomorú, hogy annak ellenére hogy erős versenyben eddig a hónap legpongyolább rendeletét sikerült összehozni sebtében (tartalmilag, jogilag), de valahogy a szolgáltatók még sem tiltakoznak pedig ez milliárdos nagyságrendű lehet a kiesett bevétel miatt. Miért? Tudják hogy nincs értelme, és hogy a tiltakozásuk miatt még meg is szívnák. 

Na ez a pont ahova ha elérsz és nem gondolkozol akkor saját magad rúgod  tökön, mikor a populizmus oltárán a kisebbség kárára prosztó Robin Hood-ként jótékonykodunk de a sértett inkább cenzúrázza magát, nehogy már megszívja. Mikor lesz ingyen az áram is meg a kenyér is? Szerintem sokan támogatnák..

Ide nem lett volna szabad eljutnunk. Majd szólj, ha tudsz olyan helyet ahol a populizmus nem tényező, illetve ahol a problémák megoldására és nem elfedésére helyezik a hangsúlyt. Mondom ezt így, mer szinte biztosan bekészítetted: ez mindenhol így van. Igaz, többé-kevésbé. A mérték nem mindegy. Nekem ettől a szinttől amit védesz már forog a gyomrom elég régóta. Ennyit a nyávogásról és a mondvacsinált problémákról.

Véleményem szerint az L--------Z be tartozó emberekkel kibaszott a természet. Ugyanúgy mint pl. születésük óta vakokkal, mozgássérültekkel, süketekkel. (és még sokan másokkal) De amíg a vak nem háborodik fel azon, hogy nem lehet festőművész, a mozgássérült meg balerina, addig a homoszexuális nő felháborodik, hogy nem lehet apa (s természetesen egy homosexuális férfi se tud anya lenni). Sőt követeli, hogy a társadalom biztosítsa, hogy az lehessen. Úgy gondolom, hogy az apa, anya alapvetően képesség. Szülni, nemzeni, és felnevelni. Az említett csoport, jogot akar, hogy képessége legyen. (A felnevelni alatt természetesen a 95-99%-nak megfelelő nemi viselkedésformák átadását is értem)
Azt mondanám az egész kicsit vicces, de tudom, számukra ez fájdalmas érzés, hogy valamiből kimaradnak.
Sajnos ez nem jog kérdés. Hiába gondolja így az újkori liberálisok egy jelentős része.

Nezd, en ismerek olyan meleg part, akire minden tovabbi nelkul ra mernem bizni a gyerekemet.
Ugyanakkor olyan hetero hazaspart is ismerek, akikre a kutyamat se...

Az altalanositas f@szsag, legyen barmi a targya. Nem a preferalt nemiszervtol lesz valaki alkalmas vagy alkalmatlan felnevelni egy gyereket.

"Konkrétan a "Szülni, nemzeni, és felnevelni." lista egyik pontja sem függ a szexuális orientációtól."

A biológia szerint a szüléshez, a nemzéshez van néhány nem elhanyagolható szerv (méh, here stb.), de egyébként jól mondod lehet az illető akármennyire másképphideg attól még biológiailag képtelen lesz szülni, nemzeni külső segítség nélkül. :)

Valami ilyesmi, tényleg, Ebcsont, nincs kedved bővebben kifejteni, hogy egy leszbikus nő miért nem szülhet, tényleg kiváncsi vagyok rá? (különösen, hogy vannak/voltak olyan leszbikus nők, akik szültek , ami azért nagyon gyakorlati síkon megy szembe az elméleteddel...)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nemzeni, szülni és felnevelni. Innen indultunk ki. A magyar nyelv szabályai szerint ez a mondat ezzel az értelemmel bír: Nemzeni ÉS szülni ÉS felnevelni. Az ÉS kapcsolatnál mindegyiknek igaznak kell lennie ahhoz, hogy a teljes tétel igaz legyen. A te megközelítésed vagylagos, bár mint látható nem erről volt szó. Értem, hogy nem érzed a különbséget, sőt ha rossz indulatú lennék, azt mondanám, hogy kiforgatod a szavaimat.. :)

Mivel leszbikus nők nemzettek is már, (és :) ) szültek is már, és neveltek is fel már gyereket, így a kérdés (és a gyakorlat ellentéte az elméleteddel) mind a háromra igaz. 

Remélem erre már válaszolni fogsz, nem belekötni :) Tényleg kiváncsi vagyok, hogy egy, a világban létező dologról miért próbálod azt állítani, hogy lehetetlen.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"„A nemzési kívánság (libido) a lelkes állat képzésének a magos lelkektől csiklándoztatott nemzési részeknek mozgadozásából származott felindítása, mellyel az a nőszésre izgattatik.” (Apáczai 1959b. 191.). A megfogalmazás eléggé férfiszemléletű: a nemzés és a nőszés az etimológiai szótár szerint „férfitevékenység”."

https://e-nyelvmagazin.hu/2018/09/29/utazas-a-libido-korul-apaczai-es-f…

Tudom ez számodra nem elég progresszív, de a nemzésre még mindig csak a hímivarsejt alkalmas és nem a petesejt. Igen ez már megint nem "válasz" volt, jelentsen bármit is ez a szó nálad. :)

Annak ellenére, hogy a stilusoddal nem értek egyet, válaszolok. Márcsak azért is mert az általad felhozzott érv máshol is fel szokott merülni. Szóval azt állítod , hogy ismersz olyan meleg párt aki jobb szülőnek tartanál mint egy másik ismerős heterót. Oké. És ez mit bizonyít. Ezer másik ember tudna példát az ellenkezőjére.
Természetesen ezzel nem állítom, hogy a homo szülők nem szeretik a gyerekeket. Csak azt , hogy objektív okokból nem tudják megadni nekik azt amire a normális felnőtt lét eléréséhez szükségük van. És igen, ha lehet választani, akkor örökbeadni annak kell, aki ezt tudja biztosítani. És nem feltételezni, hogy mivel ismerünk szörnyű heteró szülőket, a homo párok jobbak és heteróknak inkább nem adunk örökbe gyereket. Úgy emlékszem te említettél valami általánosítást.
Az persze már csak hab a tortán, hogy azt sugallod, hogy minden meleg pár jobb szülö lenne mint minden hetero. Elég komoly állítás. Arról meg persze elfeledkeztél, hogy viselkedés minta átadásáról beszéltem. De nem számít. Már megszoktam. Csak ne légy meglepődve, ha a hozzád hasonlók miatt legyint a többség a problémára. És akár hiszed akár nem, a többség azért többség. Nem árt vele beszélgetni. Feltéve ha elfogadnak beszélgetőtársnak.

Az altalanositas f@szsag, legyen barmi a targya.

Szinte minden tudomány alapja, hogy adatokat gyűjtünk, dolgokat megmérünk és azok alapján konzekvenciákat vonunk le, általánosítunk. Érvelési hiba a kivételekre vagy szubjektív véleményre hivatkozva cáfolni a mérési eredményeket és általános tapasztalatokat.

Nem a preferalt nemiszervtol lesz valaki alkalmas vagy alkalmatlan felnevelni egy gyereket.

Ki mondja meg, hogy ki alkalmas? Mi alapján alkalmas? Melyik tényező fontosabb az alkalmassági kérdésben? Ezen évekig lehetne vitázni.

[...] kivételekre vagy szubjektív véleményre hivatkozva cáfolni a mérési eredményeket és általános tapasztalatokat.

Szeretnem en latni azokat a meresi eredmenyeket vagy altalanos tapasztalatokat, amikre alapozva ki lehet jelenteni, hogy indokolt a nem hetero parok kollektiv eltiltasa az orokbefogadastol. En ilyet meg nem lattam es nagy osszegben mernek fogadni, hogy nincs is, kulonben a fidesz media mar reg lobogtatna.

A fenti kommentjeimmel masok kommentjere reagaltam, nem pedig egy meresi eredmenyre.

> Ki mondja meg, hogy ki alkalmas? 

Vannak erre szakemberek, ugy gondolom. Semmi esetre sem az utca embere vagy egy politikus.

 

Felre ertes ne essek. Nem azt mondom, hogy minden nem hetero parnak adjunk egy gyereket. Azt mondom, ha mar minden alkalmas hetero par kapott, akkor kapjon a nem hetero par is. Ugyanis nem gondolom, hogy a szerencsetlen gyerekek jobb helyen lennenek a nevelotthonban, mint egy nem hetero parnal.

ez egy perverzió ami az unalom a kitűnni vágyás, meg nem értettség zavara. ... figyelmen kívül hagyják ha arra van bizonyíték hogy más főemlősöknél is van ilyen jelenség

A jelenség létezése nem magyarázza vagy tárja fel a jelenség okát, célját, körülményeit, hatásait.

:)

Nem terveztem hozzászólni, de..

.. sajnos a jelenlegi helyzet nem a kilépésről vagy a kizárásról szól az EU-ban.

Júliusban volt egy kormányfői találkozó, ahol látványos körülmények között született egy megkésett egyezség. A résztvevők tanácskozási és szavazati joggal rendelkeztek. Aztán az EP kvázi vétót emelt a megállapodás ellen, amikor nem adta hozzájárulását az egyezséghez. Tette mindezt úgy, hogy nincs az ügyben javaslattevési joga sem. Ezek után jött egy új javaslat, amely tartalmazta az EP elképzeléseit. A magyar, lengyel (és a szlovén) vétót az alapszerződés biztosítja.

Szerintem nem kell hozzá nagy éleslátás, de ez így egy irgalmatlan nagy bug, az EU működése kapcsán. Mondhatni végtelen ciklusba került az EU. Ennek pedig csak egyetlen oka van, hogy ilyen hibát nem illik benne hagyni a kódban. A probléma igazából itt kezdődik ebben a formában az EU nevű kód alkalmatlan az alapvető feladatai elvégzésére. Jelenleg ahhoz is irgalmatlan nagy szerencse kellene, hogy hibaüzenettel le lehessen állítani a kód futását. A végtelen ciklus az egész elpusztulását eredményezi végső soron. Nem az a kérdés tehát, hogy kilépés vagy kizárás, hanem, hogy mikor borul meg az egész kóceráj? Mik lesznek a borulás következményei? Én semmi jóra nem számítok.

A végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy kinek van igaza (EP vagy nemzetállamok). Az Eu működése hibás algoritmus(ok)on, és feltételezéseken alapszik, emiatt soha nem keletkezhet helyes eredmény.

Ha olyan input kerül a rendszerbe, ami a normálistól, attól, amire eredetileg a kódot írták és tervezték jelentősen eltér, akkor vagy a hibás inputiot kell kiszűrni, vagy a kódot kell rendberakni. A gond ott van, hogy a kód rendberakásához itt annak a bóélintása is kell, aki a féceszt kevergeti.

Én azt  a forgatókönyvet látom a legvalószínűbbnek, hogy megy némi kardcsörtetés, alkudozás, közben bizonyos tulajdonviszonyok és fogalmak (pl. "közpénz") átrendeződnek itthon, aztán megtörténik a nagy kibékülés, mindenki kap pénzt, az EU meg majd vizsgálhatja azt Mo-on, amit a kormány papírforma szerint enged neki. A KESMA fényes győzelemről fog beszámolni (ha beszámol egyáltalán), az ellenzék habog, az ellenzéki sajtó elemez és rámutat, a szekér döcög tovább, ha nem pusztulnak tömegesen a magyarok jövő nyárig, 2022-ben behúz egy újabb győzelmet a FIDESZ-KDNP.