Hogyan lehet fotót, videót Apple telefonról Win10-re a legegyszerűbben átvinni és megnézni?[Megoldva]

Fórumok

A helyzet nagyon egyszerű. Egy közösségi esemény csak iPhone-al lett rögzítve (fotó és videó). Az anyagokat szeretnék tovább vinni nem Apple rendszereken. Nézegetés, honlapra feltöltés, stb..... .

Az elkövető és környezete nem boldogul a (gondolom valami zárt formátum) a megjelenítéssel Win10 környezetben. Mi a legegyszerűbb eljárás, hogy ne csak Apple környezetben legyen "fogyasztható" az anyag?
Nem ismerem a platformot, akik megkerestek a kérdéssel azt hitték, hogy tudok segíteni. Hát, sajnos nem.
Tőletek várom a segítséget. :-) 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 17., szo - 14:33

Letoltod icloudrol, es barmivel megnezheted, meg a W10 gyari medialejatszojaval is oob. Mov es sima Jpeg.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2020. 10. 17., szo - 14:55

En fel szoktam rakni a Telegramot, es fajlkent atkuldom.
Mukodik win,linux,ios,android kozott.

Tud atmeretezni es videot is konvertalni (ha kepkent ill videokent kukdod es nem fajlkent).

Meg nevjegyeket is igy migraltam mar tobbszor.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ebben a formátumban van a telón is rögzítve? Mert, mint mondom egy fotót leküzdöttek valahogy, de nem jeleníti meg a Win10!
Valahogy rátették pendrájvra is. Nem vagyok ott, csak ennyi infót kaptam.
Feltették egy weboldalra is, de ott sem látható, mint fotó.

Egységsugarú userekről van szó. Nem töltögettek eddig semmit le a telójukról sehogy, sehová. Most meg kéne és ott állnak, mint .......... .
Ha elolvasnák ezt az egész topikot, halvány lila dúsztjuk sem volna arról, hogy miről beszélünk.
Megértem, hogy neked ez egyértelmű. Kapizsgálom már én is, pedig nekem nincs semmilyen Apple eszközöm.

Ok :/

Bedugod a lightning kabelt a cucc seggebe. Feloldod es engedelyezed, hogy a PC hozzaferjen a tartalomhoz.

Sajatgepen belul megjelenik az iphone ikon, es ott tallozhato belul Internal Storage neven. Iphone XR-nel meg jpeg es a mov a default. Milyen keszulekuk van? Azt csak tudjak talan.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Tudom, hogy Apple telefonok általában évekkel le vannak maradva egy-egy technológia támogatásával, de USB mass storage mód, valamint PTP kb 20 éve, MTP pedig kb 12 éve piacon van már. Azért ennyi idő alatt csak sikerült támogatni valamelyiket. Én ezeknek néznék utána és így csatolnám a telefont, nem pedig cloudos bűvészkedéssel.

Hát ha egy 3rd party szerverén keresztül authentikáció után tudom csak letölteni a kezemben lévő eszközből a fájlokat, akkor én azt bűvészkedésnek hívom. Ha meg távol van, akkor nem hiszem hogy illető meg fogja adni a jelszavát, ahhoz pedig biztosan nem ért, hogy meg tudja osztani jelszó nélkül, mert akkor le is tudná tölteni.

Nekem nem kell semmilyen hozzáférés a user cuccához. Neki kéne a megoldás, hogy az otthoni Win10-es rendszerén is tudja nézni a tartalmat és pendrájvon tovább  is tudja is azt adni. Eddig nem volt rá szükségük, mert amit megakartak osztani, azt megtették a webes szolgáltatásokon. Nincs Apple noti és asztali gépük se.

Eddig nem volt rá szükségük, mert amit megakartak osztani, azt megtették a webes szolgáltatásokon.

Most miért nem teszik ugyanezt és töltik le akkor? Hogyan osztották meg eddig?
Egyáltalán látják memóriáját? Le tudják tölteni a dolgokat? Ha igen, akkor milyen formátumot töltenek le? stb...

Szerintem egy távoli asztali hozzáféréssel kb 5 perc megcsinálni egy ilyet, mint találgatni hogy laikus ügyfél éppen mire gondol.

Dehat az osszes adat ott van az iPhone-on + az accountod is. Ez (mind) az Apple szerverekhez van szinkronizalva ill. ellenorizve. Ha nem akarod, ez utobbi meeg akkor is. Ha tetszik, ha nem - maga a keszulek is mindig az Apple infrastrukturahoz fordul, beavatkozastol mentesen is. Normalis esetben minden adatot oda tol, ott az osszes videod es keped es minden egyeb. Meeg az smsek is, meg minden szar. Ha kell, a menteseid keszulekek szintjen van meg, nekem epp 3 smartphone van benne. Most hogy irom.. mindjart rendet is teszek magamnal

Szor menten: pl. a Telegram es egyebek epp a 3rd party megoldasok, raadasul sajat 3rd party hatterrel. Amit fentebb emlitett megoldaskent mas. Mukodik oke, de az a harmadik feles megoldas.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az is előfordulhat, hogy újabb iPhone-ról van szó, ez esetben már nem sima jpeg-ként menti el a képeket hanem .heic formátumban. Ennek a formátumnak a megnyitásához ezt kell felrakni: https://www.copytrans.net/copytransheic/

A microsoft store-os megoldást felejtsétek el, pár hónapja még nem működött viszont a CopyTrans-al nem volt gond.

Szerkesztve: 2020. 10. 17., szo - 17:17

Néhány hete már hogy az icloud for windows használhatatlanná vált, előnézeti képet tölt le, a rendeset csak akkor ha rákattintasz... de néha akkor sem, vagy végtelen ideig tölti.

Egyelőre sajnos egy betyár beteg megoldást találtam ki, ami működik: onedrive app a telefonra, abban bekapcsolni az auto-feltöltést, win10 pcn meg csak onedrive/képek mappában megjelenik.

Egy hátránya van: (egy a fenét) mindig mikor van új kép, akkor el kell indítani a telón az alkalmazást, hogy feltöltse őket. 

.mov és .jpg fájlokat tölt fel a onedrivera. (régi ios készülékem van, lehet az újabbak már heic-et meg egyéb varázslatokat)

Feltolod a Googel Drive-ra vagy a Google Fotókba! Onnantól kezdve szinte bárhol bármivel láthatod! :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Köszönöm szépen mindenkinek a segítő hozzászólását. Az itt összejött infók alapján, szerintem elboldogulnak majd.
Megpróbálom összeollózni emészthető formába nekik.