Apple Account új készülékre

Fórumok

Hala,

Új iPhonera akartam költözni. Nem szokott problémát jelenteni. Most viszont sikerült ott elrontani a dolgot, hogy egy már nem használt telefonszámomra jött a 6 jegyű ellenőrző kód.
Mivel az élő- ill. a már hulla telefonszám ugyanarra a két számra végződik :/ nem volt nehéz benézni, a többi szám ki van csillagozva, mint mindig.

Szóval Apple acc hozzáadás, mail és jelszó, majd a szokásos módon kérte az ellenőrző kódot. Azt hittem simán csak nem jött meg a kód, kértem hát újból. Mivel (nyilván) ez sem nyert, kértem hívást. Mily' meglepő az sem ment, a fenti telefonszámos baszkódás miatt. Most az a helyzet, hogy ~"túl sok kódot küldtek nekem, adjam meg az utolsót vagy próbáljam később". 10 évente egyszer ha cserélek számot, ennek a mostaninak is több hónapja - csak megfeledkeztem róla.

A próbáljam később mit jelent, nem tudjátok? Egy óra múlva, két óra múlva, 10 óra múlva, 10 nap múlva vagy 100 év múlva? Semmit nem tudok variálni, bármire a fentebbi üzenetet kapom pedig kellenének az üzeneteim és a kontaktlistám no meg a levelezésem.

 

Köszi.

Hozzászólások

Válasz magamnak: az első üzenettől számított 45 perc :/

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ja, az Apple cuccok egyik legnagyobb előnye/hátránya (kinek melyik), hogy a support oldja meg helyetted a dolgaidat. Sajnos / nem sajnos (kinek melyik) ebbe nagyon könnyű belekényelmesedni, azt vettem észre, hogy újabban ha valami issue-nak nem triviális a megoldása, akkor már nyitom is a callback ticketet, aztán hadd legyen munkája az írországi magyaroknak is. :)

Mondjuk úgy érzem, hogy ez a szolgáltatás bőven be van építve az árba, hogy ne sajnáljam az idejüket. :)

szerintem ezt a problémát nem tudná más megoldani, max ha a szolgáltatótól visszakapja ugyanazt a telefonszámot. de ha nem jut be az accountba akkor mégis milyen megoldást írjunk neki itt?

magam részéről én nem sokat hívtam még őket, és jellemzően akkor is accountal volt valami.

Én egyszer elkövettem azt a hibát hogy a személyes email címem és egy céges telefonszám kombóval regisztráltam apple fiókot. Ezen a projekten csak ~6 hónapot voltam, leadtam a készüléket factory resetelve, majd hetekkel később realizáltam hogy jó lenne megszüntetni ezt az apple fiókot is, hiszen a personal email címemre van regisztrálva (és egy olyan céges telefonszámra amit nyilván nem tudok fejből és azóta már más valaki használja).

A support pedig befagyasztotta az ügyet addig amíg eszembe nem jutott ez a telefonszám - az hogy nem férek hozzá hívásilag vagy smsileg nem számított, csak tudjam. Aztán a nejem call historyjából kipöcköltem, és végül meglett, utána pedig be tudtam lépni a webes felületen és ki tudtam töröltetni az apple id -t is.

Szóval oda kell figyelni ezekre a telefonszámokra.