Dokumentációk átadása

Fórumok

Annó kiépítettem egy kamera rendszert. Abban a munkában egy részletes dokumentáció is elkészítésre került ami az árajánlatban és a számlán is külön tétel volt. Tehát nem csak egy sima Text fájlt adtam át a végén a legfontosabb beállításokkal hanem teljes rendszer leírást, topológiával, konfigokkal, részletes hardver leírással, mérési eredményekkel stb.. (Mivel az ügyfelek jó része nem igényli és sok idő az elkészítése ilyen részletekbe menő dokumentációt akkor készítek ha kérik és kifizetik amúgy csak egyszerű vázlat és text fájl) .

Történt, hogy eladták a telephelyet és az új tulaj ezeket nem kapta meg a régi tulajdonostól (annó kinyomtatva egy bookban és pendrivével adtam át titkosítva). Most szeretnék tőlem elkérni. Nem akarok pénzsóvárnak tűnni de szerintetek ezt most nekem ingyen oda kell adnom az új tulajnak vagy kérjek érte pénzt?

Hozzászólások

Ha látsz benne további üzletet (pl. az új tulaj fejlesztene és veled csináltatná, vagy tőled venne supportot) akkor odaadnám ingyen, ha nem, akkor nem, szerezze meg az előző tulajtól, te vele álltál üzleti kapcsolatban, az újhoz semmi közöd.

Szerkesztve: 2020. 09. 23., sze - 09:52

Ha semmi munkád nincs vele, akkor csak valami minimális adminisztratív költséget számítanák fel, pl. egy ezzel foglalkozó dolgozó, 2-3 napi bérét. Az nem sok, de ha teljesen ingyen adod, annak nem lesz jó vége, ha mást is fog valamikor akarni :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"