Backdrop CMS – A Drupal 7 kiváló alternatívája

A Backdrop CMS tartalomkezelő rendszer némi ráncfelvarrás után megőrizte a Drupal 7 nagy sikerű programozói interfészét, és emellett korszerű felhasználói interfészt is nyújt. Mivel ez a Drupal 7 egy továbbfejlesztett változata (fork), ezért a Drupal weboldal fejlesztők és programozók otthonosan mozognak benne. Bár a Backdrop közössége kicsi, de 7 éve töretlenül lelkes.

Magyar idő szerint pénteken kezdődik az egész hétvégés nemzetközi online Backdrop konferencia, melyen ingyen is részt lehet venni, ha a regisztráció alkalmával megadjuk a "backdroplove" kuponkódot. Szeptember 19-én szombaton délelőtt 11 órától magyar nyelven is érdeklődhetnek a résztvevők. Ennek részletei itt olvashatóak. (A bekapcsolódáshoz Zoom-ra lesz szükség.)

Akinek kérdése, témafelvetése van a Backdrop-pal vagy a konferenciával kapcsolatban, egy hozzászólásban jelezheti.

Magyar nyelvű források:

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 18., p - 10:17

Ezt a Drupalt dolgot a úgy elcseszték, hogy valami irgalmatlan. 2008-ban váltottam Wordpressről meg Joomláról Drupalra. Frankó volt minden rengeteg modul hatalmas közösség. Aztán valami okos kitalálta a Drupal 8-as irányt. Meg lehet nézni mi lett. A közösség elpárologott már a nemzetközi jó része is, a külső modulok gyakorlatilag mind béta vagy alpha állapotban vagy ki se jött. Tavaly csináltam egy Backdrop-os weblapot okés, hogy Drupal 7-re épül de itt is hiányzik a közösség. Most épp egy Drupal 9-es oldalt építgetek. Csak core modulok már a Backup and Migration modul is kinyírja. Néha spontán kapok egy fehér ablakot a franc tudja mitől. Ettől függetlenül már nem olyan rohadt lassú mint a 8 annak az első kiadásai a vicc kategóriáját surolták.

Emiatt amúgy éppen visszatérőben vagyok a Wrodpress-re. Ha kicsi a költségvetés egy weblapot felhúzni egyszerűen sokkal gyorsabb Wordpress alapokon, hatalmas közösség és rengeteg modul.

Sajnálom a dolgot. Megnézem azért. Kösz az infót!

honlapom http://dyra.eu/