Nem szeretem a macskákat

( Polgár Tamás - Tomcat írása de közkincsé teszem, mert nekem nagyon tetszik. )

Nem szeretem a macskákat. Nem is volt macskám soha. Nem hiányzik a lenéző pillantásuk, a vernyogásuk, a mindenhol otthagyott szőrük. A macskatulajdonosok édibédi ömlengése kis kedvenceikről még kevésbé. Kutyás voltam világéletemben, nekem a kutya az igazi társ, a családtag. A macska buta és önző. Tartson macskát, aki akar.

Amikor azonban megláttam az interneten a képeket a kínai macskapiacokról, nekem is felforrt a vérem. Borzalmas, mit művelnek szerencsétlen kis állatokkal. Egyetértettem, ennek véget kell vetni. Én is aláírtam a petíciót, ami remélhetőleg meghatja a kínai kormányt annyira, hogy betiltsák ezt a barbarizmust. A macskáknak is joguk van az élethez, ne bántsák őket se Kínában, se máshol. Ennek már több éve: a kínaiak végül be is tiltották a macskapiacokat.

Aztán a minap felbukkant egy videó, hogy valaki megint halálra kínzott egy macskát Kínában, és erre elszabadult a pokol. Az összes tévécsatornán, hírportálon a macskagyilkosság videóját mutogatták, elemezték. Tüntetők rohantak az utcára, hogy a macskagyilkolás ellen tiltakozzanak. Macskafejes táblák emelkedtek a magasba minden városban Amerikától Oroszországig, és mindenhol felemelt ököllel kiáltották az emberek: "Miau!" S már nem elégedtek meg a puszta tiltakozással. A macskások őrjöngve bosszút követeltek. Pesten még aznap betörték a kínai követség ablakait, Józsefvárosban felgyújtottak egy kínai büfét, Kőbányán megtámadtak egy ázsiai jógaklubot. Már a vietnami piacosokat is megverték, hiába bizonygatták, hogy ők nem kínaiak. A rendőrség kétségbeesetten próbálta megfékezni a macskapártiakat, de ilyen elemi erejű felháborodással még soha nem találták szembe magukat. Ők maguk is megosztottak voltak, hiszen a rendőrök közül is sokan tartottak macskát, és ők inkább a tüntetők pártját fogták.

A rendőrség tehetetlensége miatt az őrjöngés még tovább fokozódott. A tüntetőknek hamarosan minden gyanús lett, ami ázsiai. Elvégre azok mind macskát esznek! A kínai üzleteket már rég kifosztották, most az utcákon felborogatták, felgyújtották a japán kocsikat is. A közvélemény azonban ennek ellenére a macskások oldalán állt, a #miau hashtag pedig hasított. Egyes tévécsatornák is a gyújtogatókat mentegették, tovább mutogatva a macskakínzás felkavaró képeit, és még azt is kijelentették, hogy a többmilliárdos kár, számos megsérült rendőr, kiégett rendőrautó ellenére a tüntetések többnyire igenis békések. Egy másik csatorna hírkommentátora őrültségnek nevezte ezt, és a vandálok letartóztatását követelte, mire az összes hirdető azonnal szerződést bontott a csatornával, és Twitteren esedeztek bocsánatért megesküdve, hogy ilyen bigott macskaellenességhez sosem adják többé a nevüket. Ezzel egyidejűleg a játékcégek visszavonták a plüsskutyákat a boltokból, a televíziók beszüntették a kutyás sorozatok vetítését, a könyvesboltok pedig levették polcaikról az olyan elavult és ma már vállalhatatlanul gyűlöletkeltő műveket, mint a Lassie hazatér vagy a Bogáncs. Az MTV archívumából kihordták a Frakk, a macskák réme filmszalagjait, és örömujjongás közepette elégették. Több neves egyetemi professzor eközben sorra járta a tévéstúdiókat, és arról beszéltek, meg kell érteni a tüntetőket, hiszen olyan borzalmas eseményekre reagálnak, ami okkal váltott ki ilyen indulatokat. A politikusok, érezve, hogy ekkora viharral nem mehetnek szembe, visszaparancsolták a rendőrséget, szabadjára engedve a macskapárti őrjöngést. Hamarosan a Szalay utcai rendőrkapitányság is a tüntetők kezére jutott, ahol sebtiben macskamenhelyeket rendeztek be a fogdákon. A belvárosi kutyafuttatókon Hello Kitty-jelmezes, botokkal felfegyverkezett fiatalemberek jelentek meg, sorra kiáltották ki azokat autonóm területnek, majd kitiltották a kutyákat és a kínaiakat, macskamentát ültettek a gyep helyére, és macskák arcképeit festékszórózták a környékbeli falakra.

A tombolásban eszét vesztett társadalom elkezdett megszabadulni immár macskaellenesnek tartott ázsiai termékeitől. Szülők kidobták a gyerekek Nintendóját, és helyette plüssmacskát nyomtak a kezükbe. Több száz japán és koreai autót toltak össze a Hősök terén, és örömtüzet gyújtottak belőlük. A kivezényelt rendőrök letérdelve, kezüket behajlított ujjakkal, macskakarmot imitálva az ég felé emelve - ez volt a macskavédők jele - nézték végig. Ezrek álltak sorba órákon át az Oktogonon és a Deák téren hogy alázatosan megcsókolhassanak egy macskát, így vezekelve bűneikért, amiért korábban nem etették őket. Fontos médiaszemélyiségek tolongtak, hogy élő adásban kiüríthessenek egy-egy macskaalmos ládát. A nagy cégeknél hatalmas átvilágító munka kezdődött. Minden kollégának alaposan átnézték a Facebook- és Twitter-folyamát, nem tettek-e elfogadhatatlan macskaellenes kiszólásokat korábban. Macskapárti aktivisták érkeztek az irodai dolgozók továbbképzésére, macskabarát munkahelyek megteremtésére. Egy nagy cég vezető főmérnöke kijelentette, hogy ő márpedig továbbra sem akar macskát tartani, mire azonnal kirúgták, és nyilvánosan megszégyenítették. Eközben egy lobbicsoport elérte, hogy a macskaszőr-allergiát, mint elavult, felinofób téveszmét, töröljék az orvosi szótárakból, és a jövőben pszichiátriai kényszerkezeléssel térítsék észhez azokat, akik ilyesmit képzelnek be maguknak.

Jelenleg még nem tudom, hová vezet ez az egész. A kutyát a pincében rejtettem el, sétáltatásról szó sem lehet, inkább takarítok utána. Nem érti szegény, hogy mi történt, de hát én sem. Szerencsére nem vagyok kínai, bár már erősödnek a hangok, amelyek szerint az is bűn, ha valaki nem macska. Állítólag már kísérleteznek az ember genetikai módosításával, hogy a két fajt keresztezzék.

Hozzászólások

Nemsokára már a kutyát is macskának kell majd nevezni.

A kutya az a macska aki még nem tanult meg nyávogni, de biztos lesznek olyan macska iskolák ahol ezt a nyelvet is megtanítják majd nekik

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Szerintem is zseniális találmány az atombomba!

Rátereli a figyelmet a valós problémákra.

Én biztonságban vagyok, mert Linuxot használok.

$ cat macska.txt

Szerkesztve: 2020. 06. 16., k – 09:08

Nem rossz (tehát elég jó).

Ma reggel amikor tekertem be, valami hasonlón gondolkoztam, mármint onnantól, hogy az év szava az influencer lett, kicsit elszabadultak a dolgok. Ezt a "hagyományos" média próbálja erőssen kompenzálni, ahogy érzi a háttérbe szorulását, és egy kis polgárháború nem nagy ár, főleg ha el tudod sunnyogni a felelősséget. Influencer trollokkal, és kormányközeli troll-médiával pedig az eszetlenségig lehet eszkalálni a dolgokat.

"Nem érti szegény, hogy mi történt, de hát én sem." - na ez egy erős mondat. Tényleg elég sok a whatthafuck.

Például van ez a  Naughty Dogs-os botrány, valószínűleg kevés embert érdekel túlságosan, de csak kapkodom a fejem, hogy whatthafuck.

"Például van ez a  Naughty Dogs-os botrány"

Már pár napja annyira nincs, rövidre zárta, hogy közben kijött a TLoU2, és kiderült hogy az egész pár kiragadott infóból felfújt faszság volt...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Duplapluszjó. Tomcatet mindig is érdekes jelenségnek találtam. Sok mindennel egyetértettem, amit csinált vagy mondott, és sok mindennel nem, vagy nem úgy, de valamiért az volt a benyomásom, hogy nem kizárólag feltűnési viszketegsége miatt aktivistáskodott, hanem mert elégedetlen volt a világgal, és megoldásokkal póbálkozott, magyarázatokat keresett és hajlandónak és képesnek látszott a vitára. Miután pár éve Kanadába emigrált -- politikai menekültként fogadta be az ország --, ott is készített pár videót (gondolom, még manapság is tevékenykedik), és voltak érdekes történetei. Mindezt csak azért írtam, mert nem lehet a blogbejegyzésekre csak úgy +1-et adni, ezért kéretik ezt annak tekinteni.

Hehe :)

 

Kár, hogy a szép gondolatait mindig az a fránya kapitaluzmus és pénzsóvárság tette tönkre. Úgy látszik eléggé felületesen ismered TC pályafutását, de csak címszavakban:

  • monitorlopás, demoscene
  • Bombagyár era: Novara, víztisztitó, fenntartási költségekre koldulás
  • Bombahír era: Kamera, szerver, felszerelés
  • Választási csalás (Zöld Párt): A kopogtató céduláinak a 98%-a hamis volt, amivel szeretett volna a választáson indulni
  • Tolvajkergetők era: Önbíráskodás több act-ben, koldulás, hiányos elszámolással, számtalan büntetőügy
  • Kanada era: a legújabb koldulás az, hogy pár hete fejreállt az autóval a jeges úton, miközben kitalálta hogy keresztben végigautózza az országot a lockdown alatt. Akkor még nagy büszkén hirdette hogy a kanadai yard nem olyan mint itthon, nem kérdeztek semmit még csak meg se szondáztatták, aztán majd a biztositó fizet. Hát nem úgy lett, szóval TC megint koldul, hogy a nézők fizessék ki a költségeket, mert elvégre miattuk történt a dolog, mert épp contentet gyártott.

 

Szóval maradjunk annyiban, hogy az arcnak vannak/voltak jó gondolatai, de a végén mindig az van hogy eltűnik pár "adománnyal".

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Nekem mindig is egy nyughatatlan embernek tűnt aki egyszerűen képtelen arra hogy leüljön és valami tisztességes melót csináljon csak pár évig fixen ugyanazt, ugyanott.

Ezt meg is írta amikor elkezdte csinálni a pólós bizniszt.

Emellett azért nem mindig színtiszta szar jött ki a száján, mondott/csinált okos dolgokat csak hát az a baj hogy messziről nézve a csávót éppen az x-edik f.szságát műveli nagy nyilvánosan, nagyjából mindegy hogy az úr melyik évében tekintesz le rá.

Átlag influencer nézettségalapon működik, mondjuk hajlandó esetleg kompromisszumokat kötni a felirakozók miatt. Pl nem káromkodik, ésszel reklámoz, ha lehet neki adakozni, akkor időnként stúdió tour keretében megmutatja mit vett, mindezt a kontent gyártása mellett. Tomcat viszont ideológiai alapon működik. Rendes influencer nem rak ki videót arról, hogy bever valakinek, vagy arról, hogy gázpisztollyal túl közelről arcon lő valakit, illetve nem viselkedik provokatőrként. Meg ilyen apróságok.... :)

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

A fele kényszeres erőltetés/erőlködés. Kurtítva jobban működne, mert az első pár sor olvasása közben átélt érdeklődést nem szenvedés váltaná fel.

:)

Kérem valaki írja meg - akár maganban - hogy hol lehet követni a munkásságát írásait. Se a Google se a youtube nem ad rá normális találatot. Köszönöm

Like meg minden. Mondjuk a macskakhoz pont annyi koze van, mint a Walesi bardoknak Wales-hez, de pont emiatt jo.

 

A Halál sóhajtott egyet.
FÖLTÉTELEZEM, SENKI SE SZÓLT NEKED? kockáztatta meg.
- Hogy mondja?
SEMMI ELŐÉRZET? KÜLÖNÖS ÁLMOK? EGYETLEN ESZELŐS VÉN JÓS SE KIABÁLT RÁD AZ UTCÁN?
- Miről? A kimúlásról?
NEM, FÖLTÉTELEZEM NEM. TÚL SZÉP IS LENNE ILYESMIRE SZÁMÍTANI, mondta savanyúan a Halál. AZ EGÉSZET RÁM HAGYTÁK.
- Kicsoda? - tudakolta elképedve Verenc.
VÉGZET. SORS. MEG AZ ÖSSZES TÖBBI, a Halál rátette kezét a király vállára. ATTÓL TARTOK, AZ A NAGY HELYZET, HOGY ESEDÉKES A KÍSÉRTETTÉ VÁLÁSOD.
- Ó! - Verenc lenézett a... testére, ami elég szilárdnak tűnt. Aztán valaki keresztülsétált rajta.
NE HAGYD, HOGY EZ FÖLZAKLASSON.
Verenc nézte, ahogy saját, immár merev tetemét tisztelettudóan kiviszik a csarnokból.
- Meg fogom próbálni - ígérte.
DERÉK FICKÓ.
- Noha nem hinném, hogy képes lennék arra a cirkuszra a fehér leplekkel meg láncokkal - jegyezte meg. - Muszáj körbemászkálnom nagyokat nyögve meg sikítozva?
A Halál vállat vont.
AKARSZ?
- Nem.
AKKOR ÉN A HELYEDBEN NEM FÁRADOZNÉK EZZEL. A Halál előhúzott egy homokórát sötét köntöse rejtekéből, s alaposan szemügyre vette. ÉS MOST MÁR TÉNYLEG MENNEM KELL, mondta. Sarkon fordult, kaszáját vállára vetette, s elkezdett kisétálni a csarnokból a falon keresztül.
- Hé! Várjon egy kicsit! - kiáltotta Verenc utánaszaladva.
A Halál nem nézett vissza. Verenc követte őt át a falon; olyan volt, akár a séta a ködben.
- Ez minden? - követelte. - Úgy értem, meddig leszek kísértet? Miért vagyok kísértet? Nem hagyhat itt csak úgy! - Megtorpant, s fölemelt egy ellenmondást nem tűrő, kissé átlátszó ujjat. - Állj! Megparancsolom!
A Halál komoran rázta fejét, s keresztüllépett a következő falon. A király olyan méltóságteljesen sietett utána, amennyire csak telt tőle, s ott találta a Halált a pártázaton álldogáló nagy, fehér ló hevederével babrálva. A ló abrakostarisznyát is viselt.
- Nem hagyhat itt csak úgy! - ismételte meg az egyértelműen ellentétes értelmű bizonyíték dacára.
A Halál odafordult hozzá.
DEHOGYNEM, mondta. ÉLŐHALOTT VAGY, TUDOD? A KÍSÉRTETEK AZ ÉLŐK ÉS HOLTAK KÖZTI VILÁGOT LAKJÁK. NEM AZ ÉN FELELŐSSÉGEM. Megveregette a király vállát. NE AGGÓDJ, tette hozzá, NEM FOG ÖRÖKKÉ TARTANI.
- Akkor jó.
DE LEHET, HOGY ÚGY FOG TŰNNI.
- Valójában meddig fog tartani?
FÖLTÉTELEZEM, MÍG BE NEM TELJESÍTED A VÉGZETED.
- És honnan fogom tudni, hogy mi a végzetem? - tudakolta kétségbeesve a király.
EBBEN NEM TUDOK SEGÍTENI. SAJNÁLOM.
- Nos, hogy tudnám kitalálni?
TUDOMÁSOM SZERINT EZEK A DOLGOK ÁLTALÁBAN NYILVÁNVALÓVÁ VÁLNAK, közölte a Halál, s föllendítette magát a nyeregbe.
- És addig kísértenem kell ezen a helyen - Verenc király körbenézett a huzatos oromzaton. - Teljesen egyedül, fölteszem. Képes lesz bárki is látni engem?
Ó, AZ OKKULTRA HAJLAMOSAK. KÖZELI ROKONOK. ÉS PERSZE A MACSKÁK.
- Gyűlölöm a macskákat.
A Halál arca, ha ez egyáltalán lehetséges, még merevebb lett. Szemgödrében a kék izzás vörösen villant egy pillanatra.
ÉRTEM, kongta. A hangvétel azt sugallta, hogy a sima meghalás túl jó a macskagyűlölőknek. ÚGY KÉPZELEM, A NAGY TERMETŰ KUTYÁKAT SZERETED.
- Ami azt illeti, igen - A király morózusan bámulta a hajnalt. A kutyái. Tényleg hiányozni fognak a kutyái. És a mai milyen remek napnak látszik vadászatra.
Eltűnődött, hogy a kísértetek vadásznak-e. Úgy képzelte, szinte biztosan nem. Nem is esznek, vagy isznak, ami azt illeti, és ez igazán lehangoló. Szerette a nagy, zajos banketteket és életében számtalan korsó jó sört öntött a gallérja alá[2]. És pocsék sört, ha már szóba került a dolog. Sose volt képes megállapítani a különbséget, általában másnap reggelig.
Elkeseredetten belerúgott egy kőbe, s komoran észlelte, hogy a lába egyenesen átsuhan rajta. Nincs vadászás, ivás, tivornyázás, se dáridó, se solymászás... Földerengett benne, hogy a testi élvezetek ugyancsak gyérek test nélkül. Hirtelen semmi értelme se lett élni. A tény, hogy már nem tette, egyáltalán nem vidította föl.
NÉMELYEK SZERETNEK KÍSÉRTETEK LENNI, vigasztalta a Halál.
- Hmm? - morogta csüggedten Verenc.
FÖLTÉTELEZEM, NEM IS OLYAN SZÍVET TÉPŐ FÁJDALOM. LÁTHATJÁK, HOGYAN BOLDOGULNAK UTÓDAIK. ELNÉZÉST? VALAMI BAJ VAN?
Ám Verenc eltűnt a falba.
UGYAN, NE IS TÖRŐDJ VELEM, szólt durcásan a Halál. Azzal a tekintettel nézett körbe, ami átlát időn és téren és emberi lelkeken, s észrevett egy földcsuszamlást a távoli Klaccsban, egy hurrikánt Howondaföldön, egy járványt Hergenben.
MINDIG CSAK A GÜRC, motyogta, s sarkantyúba kapta lovát föl, az egekbe.

2. A gallér alá öntés olyan, mint az ivás, csak több megy mellé.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

#JeSuisCirmi

Greebon nem gondolkodtam, viszont azon a parbeszeden, amit a Halal Veres Ipszilorral folytat, azon igen:

Ipszilórban kissé fölengedett a feszültség. Csaknem normális hangon szólalt meg:
- Tudod, nem bántam meg egy csöppet sem. Újra megtennék mindent. Gyermekeink jelentik a reményt a jövőben.
NINCS REMÉNY A JÖVŐBEN.
- Hát akkor mi van benne?
ÉN.
- Úgy értem, rajtad kívül!
A Halál értetlen pillantást vetett rá.
TESSÉK?
A vihar elérte harsogó tetőpontját fejük fölött. Egy sirály húzott el mellettük rükvercben.
- Úgy értettem - kezdte keserűen Ipszilór -, hogy mi az ezen a világon, amiért érdemes élni?
A Halál eltöprengett.
A MACSKÁK - nyilatkozta végezetül. - A MACSKÁK HELYESEK.

Mondjuk Guilty is lehetne akkor mar.

Johnny cautiously pulled the trolley upright. Guilty clung to it, hissing.
"He likes you," said Bigmac.
"How can you tell?"
"You've still got both eyes."

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Vimes stared blankly at what was in front of them. “Okay,” he said. “The gravel and rocks, yes, I can see that. Shame about all the rubbish. It always turns up, doesn’t it…”
“Yes,” said Lu-Tze. “It’s part of the pattern.”
“What? The old cigarette packet?”
“Certainly. That invokes the element of air,” said Sweeper.
“And the cat doings?”
“To remind us that disharmony, like a cat, gets everywhere.”
“The cabbage stalks? The used sonky?”
“At our peril we forget the role of the organic in the total harmony. What arrives seemingly by chance in the pattern is part of a higher organization that we can only dimly comprehend. This is a very important fact, and has a bearing on your case.”
“And the beer bottle?”
For the first time since Vimes had met him, the monk frowned.
“Y’know, some bugger always tosses one over the wall on his way back from the pub on Friday nights. If it wasn’t forbidden to do that kind of thing, he’d feel the flat of my hand and no mistake.”

Esetleg az örök igazság:
 

“All right," said Susan. "I'm not stupid. You're saying humans need... fantasies to make life bearable."
REALLY? AS IF IT WAS SOME KIND OF PINK PILL? NO. HUMANS NEED FANTASY TO BE HUMAN. TO BE THE PLACE WHERE THE FALLING ANGEL MEETS THE RISING APE.
"Tooth fairies? Hogfathers? Little—"
YES. AS PRACTICE. YOU HAVE TO START OUT LEARNING TO BELIEVE THE LITTLE LIES.
"So we can believe the big ones?"
YES. JUSTICE. MERCY. DUTY. THAT SORT OF THING.
"They're not the same at all!"
YOU THINK SO? THEN TAKE THE UNIVERSE AND GRIND IT DOWN TO THE FINEST POWDER AND SIEVE IT THROUGH THE FINEST SIEVE AND THEN SHOW ME ONE ATOM OF JUSTICE, ONE MOLECULE OF MERCY. AND YET—Death waved a hand. AND YET YOU ACT AS IF THERE IS SOME IDEAL ORDER IN THE WORLD, AS IF THERE IS SOME...SOME RIGHTNESS IN THE UNIVERSE BY WHICH IT MAY BE JUDGED.
"Yes, but people have got to believe that, or what's the point—"
MY POINT EXACTLY.”

Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Csak a hozzászólásokat olvastam el, TC már csak úgy él bennem mint a késes demoscene csávó akit végül mindenki bohócnak tartott...

de eléggé működött nála a dolog, anno hallgattam/olvastam a bombagyárat, és volt egy ilyen furcsa rajongótábora, akik ész nélkül megcsinálták, meg ismételgették amit mondott (meg persze küldtek pénzt, ha kellett)... szóval valamit jól csinált...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A negyedik bekezdés közepén csak sikerült rájönnöm, hogy ez nem a macskákról, hanem a "black loot matters"-ről szól. Lassú vagy[ok], Batman. :D

" A macska buta és önző." - a Te véleményed macskákról
A kurva anyád az! - Ez meg az enyém rólad!

Üdv,
Egy macska tulajdonos

Kutyat regen hazorzesre meg kertben tartottak, aztan lakasban, minel kisebbre tenyesztve, hogy jo cuki legyen, es lassan ott tartunk, hogy a kutya erzesei a legfontosabbak, a gazditol egy masodpercre se kelljen a kis cukisagnak tavollennie: megjelentek a kovetelozo zsebkutyat mindenhova magukkalvivok: minden hely legyen kutyabarat (kocsma, kavezo, etterem, tomegkozlekedes, stb.)

Szerintem egeszseges ember tovabbra is csak kertes hazban tart kutyat. Es ott tudja hagyni 2 hetre egy megbizhato szomszeddal. A tobbi problema human-made. Ezeket a zsebkutyakat ki se kellett volna tenyeszteni, de fontosabb volt a profit.

A macskakat azert kedvelem, mert sokkal kevesbe cringy-k, nem sirja el magat egy tinilany, ha 10-12 orara ott kell hagynia a hazban.