HUP migrálás projekt (folytatás)

Címkék

A HUP valószínűleg migrálódni fog a jelenlegi portál motorról. Az első kis lépések megtörténtek ebbe az irányba. Arra kérlek, hogy segíts tesztelni az új oldalt itt. A FAQ itt.

Hozzászólások

Hibabejelentés:
Lehet, hogy egyedi a problémám, de mostnában (elmult 2 hét) 80%-ban 404 hibát kapok a hup letöltésekor.
pl.
"Forbidden
You don't have permission to access /node/23400 on this server."

Tudtok róla, van valami magyarázata, nálam van a hiba (ha igen mit tehetek ellene?), vagy a szerveren.

Használt rendszer:
Ubuntu 5.10, firefox 1.0.7

Üdv, egy lelkes HuP-os. ;)

és ezentúl h?p lesz? ezt nehéz kimondani:)))

Nem kellene erről egy szavazás, hogy ki szeretne új kinézetű portált? Az új motor nem érdekel, ha 0day Drupal exploitokat akarnak a nagyérdemű adminok, akkor legyen, de ha a kozmetikázás később se lesz elvégezve az új oldalon, akkor én petíciót indítok! ;P

uh, de idegen :)

debian.szintezis.hu idoket idezi nekem vhogy :) jo tudom, hogy az csak egy statikus laphalmaz volt, de akkor is :)

Szerintem butaság lenne migrálni. Miért térnénk át egy ajól megszokott, átlátható felületről egy olyan értelmezhetetlen, egyediségét elvesztő felületre... Szerintem az olyan abszolult 0 tudásu usereknek készült. Az monjuk lehetne üzemeltetni evvel párhuzamosan, mint HUP-lite, vagy ilyesmi.

Azert mert a nuke fejlesztesi modellje a kovetkezo:

A legujabb verziot nem kapod meg, csak penzert.

Az eggyel korabbit letoltheted ingyen. Amikor kijon az uj, akkor mar tele van ismert hibakkal es azokhoz exploitokkal. A fejleszto - Burzi - nem keszit biztonsagi fixeket a nuke-hoz. Nem is szupportal. A fixeket kulsosok pancsoljak hozza, ahany "biztonsagi csapat", annyifele megoldas. Vannak a nuke patched verzok, amikre ha attersz egyaltalan nem biztos, hogy kompatibilis maradsz az eredeti nuke-kal. Ha nem tersz at, akkor nincs javitasod. Ha attersz, es a csapat meggondolja magat, akkor mi van? Van egy az eredeti nuke-kal nem kompatibilis adatbazis strukturad, es magadra maradtal.

A regi nuke alaphoz van itt hozzafercelve a phpbb forum. Az uj phpbb mar nem megy ezzel az alappal jol. En portolgatom, de nekem erre mar se idom, se energiam. Marad az uj verziora valtas, de az elbol olyan lukas mint az ementali sajt, es megint egy csomo kodolassal jar, mire ilyen formara hozom. Ertsd: tobb heti munka.

A drupal ezzel szemben: egyszer meg kell csinalni a migraciot, es utana van legalabb egyseges fejlesztoi hatter, szupport, bug tracker, meg minden banat. Hiba van/volt mindegyikben boven.

Most akkor merre?

Párhuzamosan? Remek ötlet. Az amúgy is rengeteg munkát beáldozó Trey szenvedjen nyugodtan, hogy azoknak jó legyen, akik valamilyen okból ellenzik a váltást? ~ fent leírta, hogy miért muszály motort váltani. Szerintem teljesen érthető és elfogadható. Legfeljebb az lehet kérdés, hogy mire. De ebben a kérdésben én teljesen megbízom Trey döntésében. Aki nem tudja elviselni az új motort vagy felületet, az olvasson mást. Aki piszkálja azokat, akik tényleg csinálnak valami hasznosat és nem csak a fórumon tekerik a számlálókat, azt vigye el a rézf*szú bagoly.

üdv

atya

Valaki anno már felvetette, hogy rakjál valami verziókövető rendszert fel és oszd meg a jelenlegi forrást, így a hup látogatók között akik értenek hozzá, azok majd commitolnának hozzá javításokat, új funkciókat és megoldanák azt is, hogy a szabványnak megfelelő kimenetet generáljon a portál motor. Neked csak tesztelned kellene mielőtt beélesíted az éles oldalon.

Szerintem béna. A jelenlegi ezerszer jobb. Ez persze csak a portál része, a fórum annyira nem érdekel, mivel nem használom annyit.

ne haragugy h mekkerdezem dete mijen oprencert hasznalsz vindozt? mer amijen balfasagokat ideszpemelsz szamomra egyertelmuen ezjon le. tipikusan aza bal***** jancsi vagy aki azernem tud aterni vindozrol mer a pasziansz egymasik menuben van. szerintem azirogatast az internetre it fejezdbe esinkab becsuld megazok munkajat akik onzetlenul nyujtanak kivalo minosegu szolgaltatast neked.

nemkell 100% ilyennek lennie, sőt... ha változna, az jó lenne, imho. A drupal alap csúnya, de van sok téma, amihez csinalsz vmi light header kepet, atszerkeszted a css-t es kesz. Nemmondom, ez sem kis munka, hogy stimmeljen, meg szep legyen. Akarmennyire egyszeruen is irtam le.

-Váltás: ha Trey azt mondja kell, akkor legyen.

-Szavazás: jómagam is sokat programozok weboldalakat, de cms-t még nem használtam, ezért nem is szavaztam, hátmég az aki, még annyira se járatos mint én. A szavazás eredménye azt mutatja, h ha váltani kell, akkoör vsz drupal a jó döntés.

-nekem vagy nagyon szokatlan, de inkább ronda az új oldal, de mint webprogramozó tudom,h a kinézet az másodlagos, a motor a lényeg, ahogy elöttem is mondták. Sőt azt is tudom, h a motor megírása az igazán izgalmas feladat, és ez hajtja Trey-t:)

Szóval ami az én véleményem: legyen váltás, de a régi design, amennyire megengedi a drupal. Szerintem nem hanyatlik az oldal, h vm váltásra lenne szükség a userek felé látszó részen! A motor az más tészta, ha meg gyorsul amotor, azt senki se fogja ellenezni:)

Ezt most is meg lehet tenni. Ezt a forrast kar foltozni, ugyis frissiteni kell. Minimum 7.8-ra. Az a legfrissebb, Le kell tolteni a 7.8-at, be egy CVS-be. Ha kesz akkor atteszem arra. De ki mondja meg, hogy mikor kesz?

De komolyan. Most nem gondolod, hogy valaki neki fog allni a Nuke-ot javitani. Az union, sql injection-ok stb. kiszuresehez nem eleg erteni a php-hez. Annal egy kicsit tobb kell. Ki fogja csinalni?

Egyetértek. Nekem sem tetszik az új oldal "design"-ja, de elolvasgatva Trey érveit, én is a váltás mellett döntenék. Igaz, kibicnek semmi sem drága, de remélem a kinézet is lassan kiforrja magát!

Tényleg, Trey, ha már itt tartunk. Lehet, hogy hülye a kérdés, de nem lehetne a HUP-os közösségbe bedobni, hogy jelentkezzenek (még) olyanok, akik beszállnának az új kinézet HUP-osításába? Teljesen opensource alapon... :)


- waiter -

Sok nyafi van itt a dizajnrol, illetve az uj motorrol, hat, persze minden velemeny ugye egyedi de tisztelendo, de azert weblapok tervezesevel ne nagyon akarjatok foglalkozni...

Trey, jobb az uj oldal kialakitasa, csinald ahogy akarod.

Jo sok tesztelessal kapcsolatos hozzaszolas van:(

Ahogy latom folyamatosan bovul az uj oldal.

Vegig akartam olvasni az uj oldalon is a hozzaszolasokat, de eltuntek.

Maat mar elkezdte csinalni. En annak hive vagyok, hogy ha valaki elkezd valamit, akkor adok neki lehetoseget, hogy csinalja. :-)

Elvalltalta, es szerintem meg is oldja a dolgot.

Egyebkent marhan nem ertem, hogy miert mindenki a kinezettel van elfoglalva. Ez nem a Nok Lapja Cafe. A tartalom a legyeg.

A FAQ link engem kmARC blogjába dob át. Ez jól van így? :)

Sajat adatok/kapcsolatnal kuldtem magamnak levelet, de nem kaptam meg 1 ora alatt.

A felhasznaloi adatok/szerkesztes/personal information-nal adtam meg adatokat.

Nem ertem miert lehet olyan adatokat megadni, amit csak en lathatok.

Legalabbis a szovegbol ez derul ki...

Aztan a szuletesi datumnak csak evet honapot napot ker be, de a megjelenitesnel ott van a H:i, ami gondolom az ora:perc akar lenni.

Nem derul ki az oldalbol, hogy mire kellenek ezek az adatok, kik nezhetik meg...

Milyen public key kell?

...

A legnagyobb problema, hogy trey egyedül akarja csinálni az egészet. A HUP népszerű lett, nem azért mert olyan jó, hanem csak. Vagy talán mert kialakult egy biztos mag, akik rendszeresen válaszolnak a fórumon, meg küldenek be híreket. A hírek tekintetében sok munkát végez trey, de mondjuk még rengeteg más portált meg kell nézni ha tájékozott szeretne lenni az ember.

Most trey úgy gondolja, vált. Igazi indoka nincs, de persze előbb-utóbb váltani kell, mert csak. Múlik az idő.

Itt végre abban is váltani kellene, hogy egyedül csinálja az egészet. A fórum amúgy is önszerveződő. A wiki pláne. A többi részt is egy lelkes közösségre kellene bízni, hamar nagyon jó dolgok alakulnának ki.

Te magad mondtad, hogy az eredeti PhpNuke forrásához képest már jócskán át van írva az oldal... akkor most a 7.8 forrásból kiindulni mi értelme lenne? CVS-re meg remélem ott lesz előbb-utóbb a tégla projectes gép, ha te nem akarod megcsinálni. Én meg nem tudok tenni semmit, csak vindózhoz meg passziánszhoz értek.

Azota eltelt ket ev. Mindenkeppen frissiteni kell, ert az uj phpBB modul _mar nem_ mukodik ezzel az alappal. Nem tudom mit kotod te allandoan az ebet a karohoz. Ha valamit a fejedbe veszel, akkor nyuvod mit kutya a labtorlot. Nyilvan, ha azt mondom, hogy ez nem jo, akkor annak oka van.

> Szerintem trey nem akarja megosztani a hup forrását és ezért megy ez a sok mellébeszélés...

Latom nem erted meg. Hiaba teszem ki a forrast, AZ NEM JO MERT ELAVULT. AZZAL MAR NEM MEGYEK SEMMIRE, EZERT AKAROK VALTANI.

Szeretem az ilyen onjeleolt okoskodokat. A www.debian.hu oldalnal is ez volt. Megkerdeztem, hogy ki akarja csinalni. En, EN, EN MAJD JOL CSINALOM. Mondtam, ok, csinaljatok terveket. AZOTA MINDEGYIK ELTUNT.

HAHAHAHA

> Most trey úgy gondolja, vált. Igazi indoka nincs

Ja vegulis az nem igazi indok, hogy biztonsagi szempontbol frissiteni kell, az uj frissitesek meg nem mennek ra erre a jelenlegi verziora.

> Itt végre abban is váltani kellene, hogy egyedül csinálja az egészet.

Igen, hadd talaljam ki, te lennel a jelentkezo aki csinalnad. DE MIT? Kevered a szezont a fazonnal. Jossz a cikkek szerkesztesevel, holott most csont masrol van szo. Elmondtam, hogy lehet segiteni.

1. Letoltod a PHPNuke 7.8-at

2. beletolod CVS-be (vagy amibe akarod)

3. kijavitod a sec hibakat

4. keresel valakit, aki ert hozza, es felulvizsgalja a modositasodat

Aztan ha kesz akkor szolsz. Ezzel tudsz segiteni. A celtalan otletelessel nem segitesz.

Csak sajnos ez ido be telik. A PHPNuke-nak nincsenek figyelmeztetesei, nem tudni mikor milyen hiba van benne. A Drupalnak van [drupal.org].

Egyebkent van olyan, akinek nem csak a szaja jar, hanem elobb kodol, es mar kesz dolgokkal all elo. En az ilyet szeretem. Igen, van aki mar dologzik.

Ha jól tudom, a HUP teljes egészében Trey műve. Ha Ő úgy dönt, hogy másik portál motorral csinája tovább, akkor a HUP másik portál motorral fog működni tovább. Szerintem Trey még türelmes, én lehet lecseréltem volna már a kezdőlapot egy "Basszátok meg, így jobb?" statikus oldalra, oszt akkor lehetne sírni.

Amúgy meg a HUP-t a kinézetéért, vagy a tartalmáért szeressük?

Ave, Saabi.

"Szerintem Trey még türelmes, én lehet lecseréltem volna már a kezdőlapot egy "Basszátok meg, így jobb?" statikus oldalra, oszt akkor lehetne sírni."

Aaa, ott meg nem tartok. Jelenleg jokat mulatok. Bar eljohet meg az ido, amikor a hozzaszolasok mar nem mulattatni hanem untatni fognak. Na akkor meg megtortenhet ez is. :-D

Hozzaszolasom szerkesztesenel a szulo linkre kattintva a debug a felso sorba ezt irja:

warning: Missing argument 1 for comment_edit() in /usr/local/www/data-dist/newhup/4.6.5/modules/comment.module on line 357.

Az ablakba pedig:

Elérés megtagadva

Elérés megtagadva.

Awww, a történelem ismétli önmagát! :)

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nem vigyorogtam, nem neveztem magamat profinak és nem ugyanaz a szint. A többi stimmel, amúgy jó volt az alapanyag, amit trey összerakott, ezt egy szóval sem vitattam. :)

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.