Hol lehet jelezni a google-nek, ha egy gmail-es account egy spammeré?

A kérdés félreérthető, tehát tisztázzuk: nem arról van szó, hogy a kérdéses gmail-es accountról spammelnek, hanem arról, hogy egy spammeré, ő használja levelezésre. Pl. megy a nyomorultja és beírja különféle vendégkönyvekbe - ahova nem kell regisztráció - hogy "akar te hitel? ír ide: csicska.spammer@gmail.com". Tehát nem maga az account van spamküldés céljára használva, hanem maga az "ember" spammel és ezen a címen intézi a disznóságait. Erre van lehetőség a google-nél?

Hozzászólások

Miért fáj ez neked? Mi a problémád ebből?

Sajnos dinamikus IP címekről jönnek. Van amúgy IP/host/country/és egyéb címből deriválható cucc-bázisú védelem is, pl. egész Nigéria ki van tiltva (onnan csak spammerek írtak), de USA-t, vagy európai országokat nem tehetek tiltólistára... Illetve nyilván de, de ennyi erővel letilthatom magát a kommentelést.

Mit fogsz elerni azzal, ha a google letiltja az accountot? Masnap masik gmail cimet fognak beirni. Szelmalomharc. Esetleg automatikusan torold azt a kommentet amiben az adott cim szerepel (aztan majd masnap masikat tesznek bele, azt is felveheted a listaba).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Tekintve, hogy a gmail account már telefonszámhoz van kötve, előbb utóbb nem tudnak többet csinálni. Arról nem is beszélve, hogy nagyon nem ugyanannyi munka a spammernek egy emailen intézni mindent, mert nem tiltják le, mint 125-ön, mert bármikor letilthatják bármelyiket. Ergo reportolni kell az összeset. Wordfilter (esetünkben emailfilter) nem játszik; mondom, hogy ember írkálja be és emailcímet számtalanféleképpen lehet felírni úgy, hogy kifogjon a filteren.

Tekintve, hogy a gmail account már telefonszámhoz van kötve, előbb utóbb nem tudnak többet csinálni.

En ugy emlekszem csinaltam a lanyomnak gmail accountot nem tul regen telefonszam nelkul, de nem eskudnek meg ra. Szerintem a telefonszam opcionalis. Amugy eleg gaz lenne ha nem tudnek tobb gmail accountot regisztralni ugyanarra a telefonszamra. Ha egyszer ingyenes miert ne?

Ha holnap nem gmail hanem akarmi-mail.com accountot tesznek be a vendegkonyvbe az jobb lesz? Esetleg weboldalra mutato linket.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

> En ugy emlekszem csinaltam a lanyomnak gmail accountot nem tul regen telefonszam nelkul, de nem eskudnek meg ra. Szerintem a telefonszam opcionalis.

Nem, nem az, hát arra küldik az érvényesítő SMS-t.

> Amugy eleg gaz lenne ha nem tudnek tobb gmail accountot regisztralni ugyanarra a telefonszamra. Ha egyszer ingyenes miert ne?

És? Ha egy telefonszámhoz van rendelve egy-vagy-több spam account, akkor a google nyilván feketelistázza az összeset, ami ahhoz a telefonszámhoz van kötve és magát a telefonszámot is.

> Ha holnap nem gmail hanem akarmi-mail.com accountot tesznek be a vendegkonyvbe az jobb lesz? Esetleg weboldalra mutato linket.

Irreleváns, erre majd visszatérhetünk akkor, ha nem gmailessel jön az összes.

Ez nem fogja megoldani, ahogy írták fentebb is, simán lesz másik email címe. Esetleg az olyan kommenteket, amiben email cím van, visszatartani moderációra? 

Hát ez az, hogy itt azt lehet jelenteni, ha konkrétan az accounttal spammelnek (email fejléceket kérnek) és nem azt, ha nem magával az accounttal csinálják a balhét; ezért fejtettem ezt direkt ki a nyitó posztban. Vagy azt mondod próbáljam meg mégis itt a dolgot, aztán meglátjuk?

És ha holnap én írok néhány vendégkönyvbe (ahová nem kell regisztráció) bejegyzést, hogy "Szexi lányokat szeretne? Írjon nekem: tch @ gmail.com!"

Tiltsák a tch email címet, mert valaki egy fórumba írta?

Biztos reális forgatókönyv, hogy többtucat ember éveken át spammeljen ugyanazokkal az emailcímmel különféle vendégkönyvekbe, csakhogy kibasszon az emailcímek tulajdonosaival. Egyébként felhívnám a figyelmet arra, hogy a kérdés az volt, hogy hol lehet jelezni. A google nyilván kivizsgálja a dolgot, mielőtt tiltogatni kezd.

Szerintem a google csak akkor fog ezzel foglalkozni ha tudod nekik bizonyitani, hogy spamre hasznalt az email. Pl. egy bejovo spam uzenettel adott cimrol. Az, hogy valaki a forumba irja edeskeves (foleg ha magyarul). Gmail-rol erkezo spam-re van bejelento oldal.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Lehet, hogy nem realis, de nem tudod, a google sem tudja. Zarjak ki a felhasznalojukat egy nem bizonyithato dolog miatt?

Az en gmail-es cimemre rendszeresen kapok NAV-os leveleket, valami okos megadta valamelyik portalon. Ha ez a szemely mondjuk adocsalast kovet el akkor a google-nek le kellene tiltani az en cimemet mert o ott megadta?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

De tudják. Mindent látnak, ami az accountodban van. A robotjaik profilt építenek rólad az alapján, hogy kikkel és mit beszélsz, ill. milyen tevékenységet folytatsz. Csak fel kell hívni a figyelmet rá, hogy itt valaki embereket vág át kamu hitelekkel.

De tudják. Mindent látnak, ami az accountodban van. A robotjaik profilt építenek rólad az alapján, hogy kikkel és mit beszélsz, ill. milyen tevékenységet folytatsz. Csak fel kell hívni a figyelmet rá, hogy itt valaki embereket vág át kamu hitelekkel.

Hmm, ha ezt igy ki tudod jelenteni akkor azt azt jelenti, hogy be tudsz lepni abba a fiokba...

Ertem mit mondasz, de nincs ra semmi bizonyitekod, akkor is ha igaz. Csak azt latod, hogy vendegkonyvedbe irkalnak, ami a google-t egyaltalan nem fogja erdekelni. Epits ki jobb vedelmet, mas megoldas itt nem fog segiteni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A Google nem rendőrség. Az, hogy valaki mire használja az e-mail címét, az nem tartozik rá. Az, hogy ha valaki kamu hiteleket kíván, az BTK-ba ütközik csalás néven, és nem a Google-nél kell eljárni, hanem a rendőrségen feljelentést tenni.

Ha te a Google-től várod el azt, ami az igazságszolgáltatásnak a dolga, akkor eléggé felemás gondolataid vannak a fejedben.

Ha tudod modositsd az oldal cimet pl. index.php?guestbook-rol index.php?vendegkonyv-re. Ha valaki be akar irni akkor legyen valami a mit meg kell ugrania, pl. irja be mennyi 5+2 osszege. Ez mar kifog az egyszeru robotokon.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Magyar emberek spammelnek? Szukseges-e magyarul nem tudo embernek irni a vendegkonyvbe? Azt irtad, regisztracio nincs, tehat az embereknek akkor csak a robotvedelmet kell megkerulni, tegyel be "embervedelmet". A pelda alapjan tort magyarsaggal probalkozik (google translate?).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerkesztve: 2020. 07. 01., sze – 17:05

Az ember spam ellen egyetlen hatekony vedelem van: a spamszures. Az Akismet nem csak WordPress blogokon tud spamet keresni, hanem akar egy custom vendegkonyvben is. Itt erdemes korulnezned: https://akismet.com/development/api/#use-a-library

Szerk: esetleg nezd meg a https://plino.herokuapp.com/ -t, akar on-prem is uzemeltethetsz ilyet.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Milyen szabályt sértett meg azzal, hogy beleírt egy vendégkönyvbe egy kéretlen üzenetet?

Tudtommal a jogszabály emailre vonatkozik, nem egy fórum bejegyzésre.

 

Egyébként minden normális rendszerben moderálás alapon van vendégkönyv, nem jelenik meg azonnal. Vagyis várj, 2020-ban van még oldal ami vendégkönyvet használ? :)

Így is időt kell bele ölni a moderálások miatt. Az a baj, hogy itt mindenki vagy dobálja a robotok ellen a tippeket, miközben ezt emberek csinálják kézzel, vagy a tartalom általi filtert erőlteti, miközben az emailcímet ezerféleképpen meg lehet tekerni; max, ha minden posztot dobok, amiben a "gmail" szó szerepel, de akkor egy csomó fals negatív lenne...

Google translate-tel jönnek, olyan tört magyarsággal írnak ("akar te hitel", "kölcsön van ön szükség", stb.) hogy olvasni is rossz, nemhogy filtert írni rá. Persze a "hitel" ill. "kölcsön" szavakra lehetne szűrni, de az ugyanaz, mintha a "gmail" szóra szűrnék: tele lenne fals negatívval.

Ez a spammer a Google szabályzatának melyik pontját sértette meg? Ő a Google szolgáltatásaival nem élt vissza a leírásod alapján. Mi köze a Google-nek ahhoz, hogy az ember mit csinál a Google-ön kívül?

Gondoljuk tovább. Ha én csalok az adóval, és egyébként a Gmail-es címemmel vagyok regisztrálva a NAV-nál, akkor le lehetne tiltani a Gmail címemet, mert adócsalásra használtam? Vagy ha autóval balesetet okozok, mert közben telefonon az emailjeimet olvastam, akkor is? Vagy ha én egy jobboldali fórumon baloldali véleményt írok be, és mellesleg a Gmail címemet adom meg, akkor a sértődött emberek szaladnak a Google-höz, hogy ezt az embert tiltsák le, mert nem tetszik a véleménye?

> Ez a spammer a Google szabályzatának melyik pontját sértette meg? Ő a Google szolgáltatásaival nem élt vissza a leírásod alapján. Mi köze a Google-nek ahhoz, hogy az ember mit csinál a Google-ön kívül?

Loop.

> Ha én csalok az adóval, és egyébként a Gmail-es címemmel vagyok regisztrálva a NAV-nál, akkor le lehetne tiltani a Gmail címemet, mert adócsalásra használtam?

Csúsztatás. Ebben az esetben az emailnek semmi köze nincs a dologhoz, mert nem azon keresztül csaltad az adót, csak mellékesen van egy gmail-es accountod. Majd ha echte a gmail-es accounton keresztül csinálsz valami illegálisat.

> Vagy ha autóval balesetet okozok, mert közben telefonon az emailjeimet olvastam, akkor is?

Még nagyobb csúsztatás. Ugyanígy nincs köze az emailcímhez, ráadásul ez nem is illegális, max. szabálytalan.

> Vagy ha én egy jobboldali fórumon baloldali véleményt írok be, és mellesleg a Gmail címemet adom meg, akkor a sértődött emberek szaladnak a Google-höz, hogy ezt az embert tiltsák le, mert nem tetszik a véleménye?

Ez meg aztán totál csúsztatás, hiszen ebben semmiféle törvénytelen, vagy szabálytalan dolog nem volt, azonfelül a véleményt összemosni egy scammel/spammel... Hát őszintén gratulálok.

Te egy feketeöves csúsztatómester vagy, ugye?

Szerkesztve: 2020. 07. 01., sze – 23:38

Nekem van a gmailen postaládám, és nagyon remélem, hogy ilyen indokkal nem lehet letiltatni...

(nem, nem spamolok róla)

“Any book worth banning is a book worth reading.”