Outlook forradalmi fejlesztések

Valami történhetett az offisz csapat berkeiben, mert így covid alatt 2 olyan fícsört is belelapátoltak 1 éven belül az outlook kliensbe, amiért már 20 éve könyörgött a felhasználói tábor:

1) az első nevezetesen az aláírások központi kezelése. Mióta asztali gépről, laptopról, okostelefonról, tabletről, és még ki tudja miről lehet leveleket írni/olvasni, baszta a csőrét minden outlook felhasználónak, hogy ha beállítja a cégformátumú színes-szagos aláírását a főnök sokadik baszogatása után, az bezony mi a fészkes francért nem jelenik meg az összes többi eszközén is? Hát azért nem, mert ez a kliens végponton örződik csak, és így nem szinkronizálódik a többi végpont kliens-re. Most pár hónapja elvileg már a szerver fogja tárolni (és ha minden igaz csak plaintext lehet, azaz a színes-szagos többmegás html borzadványokat el lehet felejteni!)

2) a másik sokkal praktikusabb és bosszantóbb probléma, h. eddig az outlook nem mentette el a nyitott üzenet listáját. Mindem valamirevaló irodista találkozottár a helyzettel, h. 20 megnyitott email van az outlook főablaka mellett, amikkel mind kéne csinálni valamit. Aztán mikor az ember bezárja az egyik üzenetet, véletlenül bezárja az outlook főablakát, és megy a másik 19 ablak is a levesbe, újra elindítva az outlook-ot, 1 régi ablakot/üzenetet se nyit vissza. Mostanáig. Elvileg a követkrző insider releasben már visszatölti a "véletlenül" bezárt ablakokat is.

Most már csak a késleltetett küldéssel adósak, amit kliens helyett a szerveroldalra kéne bízni.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 27., szo – 10:54

és ha minden igaz csak plaintext lehet, azaz a színes-szagos többmegás html borzadványokat el lehet felejteni!

Ez nekem tetszik, de nem tudom, a cégek managementjeinek is, vagy sem. :)

Nálunk van színes-szagos HTML/CSS aláírás, amelyet ki-ki maga hoz össze, a marketinges megmondja, hogyan nézzen ki. Ez Thunderbird klienssel ment is, de kitalálták, hogy csak Outlook legyen használva csak céges gépről. Nem baj, legalább nem kísérthet meg a gondolat, hogy szabadidőmben ránézzek a céges mailboxomra. És az sem kísért meg ezek szerint, hogy HTML aláírásom legyen.

Valahol tetszik ez nekem. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hogy lehet egy probléma praktikus?

Modern újságírásban is gyakran látom, hogy a praktikust elkezdték más jelentéssel felruházni, mint ami valójában = kézenfekvő, kézreeső, könnyen elérhető/használható.

Ugyanitt használják még a lefejleszteni szót a kifejleszteni helyett és a lefrissítet a frissít helyett.

Fejlődik nyelv!

Praktikus: Ennek semmi koze a modern ujsagirashoz. A praktikust mar 20 evvel ezelott is arra hasznaltuk, hogy kezenfekvo, konnyen hasznalhato. Az ujsagiras csak a koznyelvi hasznalatbol emelte at a jelentesbovulest. 

Lefejleszteni/kifejleszteni: a leiras nem pontos, nem az egyiket hasznaljak a masik helyett, hanem a "fejleszteni" igenek lett egy masik jelentesarnyalatot kozvetito fonevi igeneves alakja, a "kifejleszteni" mellett. Ugyanis kifejleszteni altalaban valami ujszeru, addig soha nem latott innovativ megoldast szoktak (peldaul az Apple kifejlesztette az arcfelismeres alapu telefon feloldast), mig lefeljeszteni inkabb a konkret fejlesztesi munkara mint esemenyre hivatkozik ("a Facebook lefejlesztette a felhasznalok altal regota vart kesleltetett uzenetkuldest"), ez esetben az innovacio igenye nelkul.

Lefrissit: ez egyertelmuen hiba amugy, csak sajnos berogzult a nyelvbe. Felfrissiteni szokas (tekintve, hogy up-date), es en problemanak latom, pont a downgrade szo nehezkes forditasa miatt.

En orulok, hogy arnyalodik a nyelv, probaljuk beloni az uj technologia korlatait, pontositjuk a szavainkat.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Nalunk beta ota mukodik es html alairas is van ha jol remlik (hetfon ranezek)

Azert tud szopo lenni mert pl par embernek role change utan nem valtozik az alairasa (es ugye kliens oldalon ilyenkor nem is lehet allitani) group policy frissites lepjel ki lepjel be inditsd ujra jatekok (tiszta idoutazas :D )

Eddig., ahol dolgoztam, ott mind csilivili aláírásra volt szükség, de kezdek reménykedni, még 20 év és talán működni fog annak a központi kezelése is :)

Tessék mondani, mikor fog ctrl + f-re keresni a levél szövegében?

Én meg annak örülnék, ha végre nem egy szálon menne a GUI meg a network connection. Imádom, amikor szarakodik a szerver, vagy az internet, és csontra fagy a UI. Gyász.

Aki szidja az Outlook-ot, annak kívánok helyette hosszú együttműködést ai IBM iNotes nevű webes csodájával. (Oké, ahhoz képest bármi is csúcstermék...) Szerintem az Outlook 0.1-es prebéta verzióját is visszasírj amajd :-)