Android 10 - működő ACR - hogyan?

Fórumok

Sziasztok!

Nem találtam Android 10-re működő ACR alkalmazást. Annak ellenére, hogy több helyen is olvastam, hogy a Cube ACR Voice Recognation (software) beállítással működik és minden engedélyt megadtam, amit ez a szoftver kér, de csak üres (néma) fájlok létre.
Van jól működő megoldásotok?

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

Nekem csak a mikrofont veszi föl, de az ellen oldal hangja már nem kerül rögzítésre. (hacsak nem üvölt úgy, hogy a mikrofon számára is halható legyen; vagy kihangosítás)

Arról nem is beszélve, hogy valami random Google update után már nem került a fájlok nevébe bele a telefonszám/név.

 

Maradok a klasszikus CAT B30-nál. :^)

Az unchained verzió továbbra is a hívó neve alapján menti a fájlokat, csak ezt a Google play nem engedi meg, ezért külső forrásból terjesztik: https://call-recorder-acr.en.uptodown.com/android

Egyébként meg:

"ACR Unchained from version 32.9 onwards will be able to record calls on Android 10 as it was on Android 9.

It is still not real call recording but better than no audio at all.

Another point is that Android 10 fix is only available on ACR Unchained version. This is because ACR has to use Accessibility Service for working around Android 10 issue. Google does not allow apps that are not designed for accessibility use Accessibility Service.

I know you can find other call recording apps that do use it and available on the Play Store. However, we would prefer to comply with rules of the stores we are publishing."

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mivel ez a lehetőség alapból tiltva van az android 10-ben, próbálj állítani a rögzítési eszközökön, kimeneti formátumon.

"Android 10 Call Recording 1) In some countries, the call recording feature is enabled, so both your voice and the caller's voice can be recorded. 2) In some countries, the call recording feature is disabled, but some recorders can bypass the limits to enable the feature again, so both your voice and the caller's voice can be recorded. 3) In some countries, the call recording feature is disabled, and recorders can't bypass the limits to enable the feature again, so only your own voice can be recorded, the caller's voice is very weak in recordings. In this case you should root the phone, then several recorders can fix it perfectly. More information: https://www.boldbeast.com/forum/topic1877-android-10-call-recording.html"

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

persze, root helyett egész romot is lehet flash-elni ha valakinek ehhez van kedve :),

de pl személy szerint nekem ott kezdődne a dolog, hogy stock droidon play áruházból letöltöm az alkalmazást és elindítom a rögzítést -> működik. ilyenről perpill nem tudok. Pl xiaomi saját romjában is van hívásrögzítés ha jól emlékszem..
ezek mellett amúgy köszi a tippet a LinageOS -hez

Szerkesztve: 2020. 05. 23., szo – 07:54

Teljesen elbaszott irányba halad a világ. 10 évvel ezelőtt mikor elterjedtek az okostelefonok, lapátolták bele a jobbnál jobb funkciókat. Pl a hívásrögzítés is egy fasza szimpla jól működő dolog volt benne. Aztán jött a kurva törvényhozás, hogyaszzongya törvénytelen rögzíteni a hülye endusernek a saját készülékén a hívásait. Először csak periodikus pittyegetést kellett belevarázsolni a stream-be, aztán már figyelemfelhívó dumát kellett bejátszani, szóval végül fogták a gyártók és kibaszták az összes okostelefonból ezt a gyárilag elérhető funkciót. Igaz, hogy a hülye adófizető minden hívását rögzíti és eltárolja 3 (vagy 5-10?) évig a mobilszolgáltató, igaz h. az összes telefonos ügyfélszolgálat rögzíti és eltárolja az összes hozzájuk befutott hívásomat 3 (vagy 5?) évig! De Józsi bazdmeg ne vehesse fel a fontos hívásait, anélkül hogy ne hekkelné szét a telefont, mindenféle orosz fórumokból töltögessen istentudja hogyan megpatkolt binárisokat a telefonra, rootolással, és godlike hozzáféréssel a warezolt programnak a telefon teljes OS-hez.

A digitális fényképezőgép kikapcsolhatatlan kamuhangeffekt expozíciós hangja dettó agyrém, nehogy titokban lehessen felvételt készíteni.

A kocsi automatikusan felkapcsolódó tompítottja, amint sebességbe teszed, és nem lehet lekapcsolni, nehogy sötétben észrevétlenül lehessen kémkedésre használni.

És a listát lehet folytatni tovább.

" Igaz, hogy a hülye adófizető minden hívását rögzíti és eltárolja 3 (vagy 5-10?) évig a mobilszolgáltató " - b+ arra a világ tárhelye nem volna elég, de sebaj...

" az összes telefonos ügyfélszolgálat rögzíti és eltárolja az összes hozzájuk befutott hívásomat " - melyre a hívás elején hangbemondás figyelmeztet, illetve kimenő hívásnál, ha rögzített vonalról hívnak, akkor az ügyintéző köteles a megadott szöveget beolvasni, mielőtt bármi is szóba kerülne. Az ok (mármint a rögzítésnek/tárolásnak az oka) egyértelműen az, hogy utólag bizonyítható legyen,mi hangzott el, és mi nem.

" digitális fényképezőgép kikapcsolhatatlan kamuhangeffekt expozíciós hangja " - Hmmm... amik nekem vannak ilyen eszközök,azok simán mennek teljesen némán, sőt a telefonban lévő fotóapparátok sem zajonganak - csak le kell némítani a készüléket....

" A kocsi automatikusan felkapcsolódó tompítottja " nappali menetfénynek hívják, és a feledékeny barmokellen találták ki - az más kérdés, hogy ugyanezek a feledékeny barmok, ha nem automata a tompított+helyzetjelző felkapcsolása, akkor simán autóznak hátul sötét lámpákkal sötétben is - hiszen ők látnak...

b+ arra a világ tárhelye nem volna elég, de sebaj...

Ezt gondold át még egyszer..

FR, EFR, AMR: 4.5-13.5 kbit/s

Kb 20 milliárd perc hívás volt 2019-ben a magyar mobiloknál, ez legrosszabb esetben is olyan 2 PB adatnak felel meg. És akkor az összes szolgáltatót együtt vettem. Más kérdés, hogy hivatalosan szolgáltatók nem rögzíthetnek minden hívást.

16 TB-os HDD-vel az olyan 20 millió Ft. Ha szervereket is belevesszük + legyen redundancia, stb.. akkor is kijön kb. 80 millió Ft-ból. Ezt vesd össze a profittal, illetve az esetleges nemzetbiztonsági érdekkel.

Ez a 12 millió előfizetőre olyan 7 Ft/előfizető/évet jelentene.

Miközben a Telenornak 170 milliárd, a Vodafonenak 200 milliárd, míg a Telekomnak 600 milliárd felett volt a bevétele.

Amúgy a mindent is rögzít a szolgáltató nem igaz... 

A meta adatokat kell mindenkire vonatkozóan rögzíteni. A tényleges kommunikációt csak az erre felkent hatóságok kérésére és/vagy szempontjai alapján. Az egy tévhit, hogy minden beszélgetésed megvan.

Az ügyfélszolgálat vagy telesales más kérdés, de ott meg több nagyságrenddel kevesebb adat keletkezik egy részt, más részt pedig a CC beszállítók igen-igen hatékony (cserébe vendorlock) codeckpackot is szállítanak a vackaikhoz.

Igaz, hogy a hülye adófizető minden hívását rögzíti és eltárolja 3 (vagy 5-10?) évig a mobilszolgáltató

Én úgy tudom, hogy a szolgáltatók csak metaadatokat tárolnak, vagyis hogy ki, kit, mikor, mennyi ideig hívott. Erre számlázási okokból is szükség van, a beszélgetések rögzítésére viszont nincs. Viszont úgy tudom, hogy a hárombetűsök be vannak települve a szolgáltatók központjaiba, és ők azt hallgatnak le, akit akarnak le kell hallgatniuk, őket is csak törvényesen, engedéllyel. Aztán hogy igazam van-e, hát a fene tudja...

Szerkesztve: 2020. 05. 24., v – 20:01

Én most kipróbáltam Cube ACR-t Mi A3-on gyári Android 10-en. Megadtam neki minden kért engedélyt és automatikusan rögzít, minden jól hallható.
Vannak telefonok, amelyeken nem működik leírás szerint. Engem is figyelmeztetett Android 10 miatt, de megy.

4 hívás után most az 5. hívás során csak magamat hallom vissza. Elképzelésem nincs mi lehet. Még sem tökéletes. Holnap megnézem, hogy végleg elromlott vagy mi okozza.. Ráadásul nem is az egész hívást vette fel utoljára.

Szerkesztve: 2020. 07. 09., cs – 10:47

Huawei Mate 10 Pro Android 10 (10.0.0.159) alatt a "gyári hívásrögzítő sapka" nem települ.

Amennyiben szükség van e funkcióra vissza kell állni 9.1.0.345-re (jelenleg ez lehetséges, vigyázat közben minden adat törlődik a készülékről), ott feltelepül simán, majd 10-re frissítés után is megmarad a működő funkcionalitás.