Szivárognak a részletek a Microsoft androidos, dupla kijelzős telefonjáról, a Surface Duo-ról

A Microsoft várakozásai szerint a 2020-as karácsonyi szezonnál korábban érkezhet a vásárlókhoz a dupla kijelzős, androidos okostelefonja, a Surface Duo. A hírek szerint Android 10-zel kerül a boltok polcaira, de "relatíve hamar" megkaphatja majd a 11-es verziót.

Meg nem erősített specifikációk:

Operating System Android 10
Display 2x 5.6 inch, 4:3 aspect ratio, 1800×1350 (401 ppi) resolution, AMOLED
Processor Qualcomm Snapdragon 855
Memory 6GB RAM
Storage 64GB
256GB
Expandable Storage None
Camera 11MP, ƒ/2.0 1.12um
Security Fingerprint
Ports 1x USB-C
nanoSIM slot
Battery 3460mAh
Pen Surface Pen

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 16., szo – 16:25

Androidos Microsoft telefon. Linux Windowson. Ezek olyan dolgok, amik itt vannak egy ideje a köztudatban, de ettől még szoknom kell :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 05. 16., szo – 16:59

Nagyon jó, megint egy 2x5,6"-os péklapát. A 3460mAh-s akksival biztosan nagyon sokáig fogja bírni és remélem, a súlya is az 500-as samott-tégláéval vetekszik majd.

Finally...

+1

Rögtön ez jutott nekem is eszembe. Eszméletlen széles, zsebbe be sem lehet rakni, telefonálás közben kb. két kézzel kell tartani. És amúgy hátrafele is lehet zárni, hogy kívül legyen a két kijelző, mert ha jól látom a hangszóró a jobb oldalin van belül. Remélem csak kinyitva lehet majd vele telefonálni. :D

Ez az akksi meg kb. annyira lesz jó, hogy ha át tenni egyik asztalról a másikra, akkor arra az időre kihúzhatod a konnektorból.

"Sose a gép a hülye."

Tapasztalata az van, de mondjuk sikereket nem nagyon ért el a mobilgyártással.

De ha elért volna sikereket, az se lenne garancia arra, hogy az új termék is sikeres lesz. Nokia jut így hirtelen az eszembe...

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Lehet, hogy nem álltak jól, de vittek magukkal egy kifejlesztett telefont gyakorlatilag a tömeggyártás előtt, és szó szerint bedarálták az egész rendszert is, ami rajta futott (mármint megsemmisítették) - nem állítom, hogy ez kihúzta volna a céget a csávából, de beleöltek egy kalap pénzt és hozhatott volna a konyhára, ehelyett masszív veszteség lett.

Meg kellett szabadulni a cégen belüli életképes konkurenciától.

Amúgy, ha nem a Windows Phone mellett döntenek, hanem Androidos készülékeket gyártottak volna, egy kicsit biztosan másként festene a kép...
...de ugye erre nem volt lehetőség, mert ez egy irányított akció volt...

Szerkesztve: 2020. 05. 16., szo – 17:21

Állítólag nyomokban lesz benne Microsoft kód is. Főleg reklám-analitikai eljárások. :-D
Mivé vedlett az egykoron szebb napokat megélt MS? Végül is ezt akartuk. (?) :-)

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Biztos jo otlet kihagyni az NFC-t vagy mindenkinel lesz egy masik telefon a mobil fizeteshez?

NFC hiánya egyre fájóbb tud lenni, és ez az akku, még új korában is kihívás lehet két ekkora kijelzőnek 1 full napi üzem. Amoled ide, vagy oda.

Én az ilyeneket már hagyom a maradék kevés MSFT-fannak megvenni fizetős bétateszt keretében (mielőtt vki félreérti, nem, nem a MSFT fizet a bétateszternek, hanem a bétateszter fizet a MSFT-nak h. bétateszter lehessen). 1.gen MSFT hardvert soha. Pont. Kêt kivétel van: drótos(!) egér és drótos billentyűzet. Ezt a 2-t talán még nem tudják elbaszni (annyira).

Mennyi windows phone-t megmenthettek volna. Hardverben azért voltak jók, csak hát a rendszer rajta...

Nekem nagyon tetszik maga a készülék, de a fent felsorolt gondok szerintem is nyomorítani fogják. Azért várjuk meg a kiadást, és a teszterek leírásait :)

Én amondó vagyok, hogy bevállalok egy kb: féltéglát mivel egy nagyon jól felszerelt,jó üzemidejű mobilt ma már kb: mindenre használunk, a böngészés, munka szervezés, levelezés, bankolás, stb... Ha a két képernyővel ezt sokkal kényelmesebben tehetem nekem jó. De ha jól sejtem a "nanoSIM slot" kifejezésből akkor lehet nem is tudja a dualSIM-et se, ami kizáró tényező sokaknál akik munkaeszköznek akarják használni. Továbbá eléggé valószínű, hogy ennek is a szokásos horror ára lesz :)  Szerintem ott fogják elbarmolni, hogy prémiumként akarják majd pozicionálni így, és nem figyelnek az ár/felszereltség arányra. 

Ha nekem kéne elgondolkodni hogyan csináljak ilyen készüléket én úgy állnék hozzá, hogy "fogj két huawei-t és olvaszd össze. " Akkor kapnék egy igencsak felszerelt kellemes üzemidejű telefont két képernyővel de még emberi áron. Gyanítom nem ez lesz a helyzet :)

-42-

Erre csak azt tudom mondani, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Már legalább kétszer nagyon nagyot estek pofára.

Lehet, hogy nem fájt nekik eléggé?

Szerkesztve: 2020. 05. 18., h – 17:22

WinMo, WinPhone, most meg Surface Duo, ebben vajon mennyi része van a Microsoftnak? Ezzel most már az Apple-hez hasonlóan véglegesen hw gyártóvá válnak?