eladó Opteron 43xx háziszerver

Fejlesztés miatt eladóvá vált egy Opteron 43xx szerver, ami manapság már inkább remek háziszerverként működhet. A trükk, hogy ebbe anno egy Noctua hűtő került, mert socket C32-re nem volt egyszerű normális hűtőt találni, szóval ettől lesz igazán házi. :) A lapon integrált VGA lakik, de gondolom ha kap egy normális alap VGA-t, akkor még desktop célokra is kiváló lehet. A házikó előnye, hogy 6db 3,5"-os diszk simán bemegy az elejébe és ebből 4db előtt a 12 centis ventihely.

Az alapkonfig:

  • Alaplap: Supermicro H8SCM-L mATX, Supermicro IPMI + KVM integrálva (Linuxon Java 8-cal is megy), szóval a garázsban is elketyeg, ha van ilyen lehetőség
  • CPU + Hűtés: Opteron Noctua 12 centis nagyhűtő, a pontos típust nem tudom, de ez még az, ahogy egyszer összeraktuk
  • RAM: 2x Kingston KVR 4G DDR3 Reg. ECC
  • Táp: FSP 400W Aurum Gold
  • Ház: Egy klasszikus DTK ATX házikó, fekete testű és ezüst/szürke előlapos, mivel szerverteremben volt, ezért relatív újszerű, 1db Cooler Master 12 centis házventi jár hozzá diszkek elé szerelve. A ház különösen jó, tekintve a mai "érdekes" occóház kínálatot.

Irányár: 45 000 40 000Ft 38 000Ft

A lenti opciókkal lehet bővíteni. A diszkek sokat futottak, de teszteltek és ismert bajuk nincs, de az áruk viszont ennek megfelelően az új ár töredéke. A WD Se-t Red Pro-hoz mértem, nagyjából annak felelne meg.

A fenti gépnek van egy eladó testvére is, abban egy Supermicro hűtő van, de a normális fajtából, és mATX házikóban lakik. Egyébként a konfig hasonló.

A konfigok tesztelhetőek, illetve komoly érdeklődés esetén Bp III., IV., XIII. és XIV. kerületeiben házhoz viszem, hacsak nem helikopterrel kell bedaruzni. :) (Azaz rendesen lehet parkolni.)

Opciók és irányáraik:

  • +2x Samsung 4G DDR3 Reg. ECC (ez esetben 4db ilyen modullal érkezik a masina):  3 000Ft
  • +2x 2TB WD Black: 20 000Ft
  • +2x 3TB WD Se (Enterprise Capacity): 35 000Ft
  • +2x Sunon MEC0251V1 3100rpm ipari venti (ezek hangosak, de még nem sugárhajtómű típus): 3 000Ft

Az árak hangsúlyozottan irányárak, több opció esetén pedig nyitott vagyok jóárasításításra.

Hozzászólások

Felhozom, tessék érdeklődni, mert remek NAS építhető belőle.

Picit ocóbb és frissült. Télleg jó kis gép, meg a Noctua hűtővel akár szuperhalk háziNAS is összehozható. A házikó direkt olyan, hogy rendesen mennek az elejébe a diszkek "klasszkusan" és eléjük pedig a 12 centis venti.

Érdeklődés esetén szivesen fotózom.