Libreoffice távoli fájl megnyitása Google Drive-ról

Fórumok

Sziasztok!

A tárgyban szereplő dolgot szeretném megoldani. Első körben LO 6.0-val próbálkoztam, majd 6.4.3-mal, de az eredmény ugyanaz: 6 jegyű ellenőrző kódot kér, miközben nincs is beállítva a 2FA. Neten keresgélve azt látom, hogy ilyenkor nem sikerül a hitelesítés, azért dobja a kódkérő ablakot. G Suite fiókkal akartam először, majd egy "sima" Google fiókkal, de az eredmény ugyanaz.

Van ezzel tapasztalatotok? Ötlet? Olvastam, hogy a fiókbeállítások/biztonságnál megnézhetem, hogy volt-e sikertelen bejelentkezés, de nem jelzi a próbálkozást.

Hozzászólások

sub.

Szenvedtem en is ezzel. Egyszer csak elkezdett mukodni, aztan meg hirtelen nem. Vanilla vs. Debian LibreOffice? Upgrade (melyik csomag)? Feladtam...

Én csalok, mert a Google Drive helyi szinkronjából szoktam a fájlokat megnyitni.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

De hát nem ez a normális menete a saját célra használandó dokumentumok megnyitásának? - Atya ég!!! - Micsoda perverz elképzelés, hogy joskapista home IT-"technikájával", 10 ezer kilométerre lévő konkrét tárhelyről, 620 szolgáltató szerverén keresztüli világméretű hálózaton, akarjon saját fizikai tárhelyének elérhetőségéhez hasonló tevékenységet megvalósítani!!! - Vajon mire találták fel a felhős tárhelyek használatához a szinkron funkciót???  :(

Tehát úgy látod, hogy én vagyok a hibás, amiért egy létező feature-t akarok használni? Miért ne lenne jogom hozzá? Tisztában vagyok vele, hogy lehet telepíteni a drive-ot, és ezt is fogom tenni, ha ez az irány zsákutca lesz - esetleg lesz olyan gép, ahol egyik, lesz, ahol a másik módszert fogom használni, ha működésre bírom...

Időnként (nem gyakran) van akció, amikor ingyenes. Én ingyenesen jutottam hozzá pár éve, azóta talán 2 alkalommal volt ingyenesen elérhető. Érdemes fél szemet rajta tartani, és ha épp ingyen adják, bezsákolni.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Linux alatt insync, Windows alatt a Google Drive program, aminek most éppen valami Backup & Sync vagy hasonló a neve.

Könyvtárat nem próbáltam még megosztani másokkal, fájlokat lehet írásra is megosztani.

Telepítés után ki lehet választani, hogy melyik a gépen lévő könyvtárakat szinkronizálja fel a GDrive-ba (biztonsági mentésként), illetve melyik GDrive-on lévő könyvtárat szinkronizálja le a gépre. Nekem pl. van egy Gépek között osztott könyvtáram, pl. KeePass adatbázissal és egyebekkel, az minden gépre szinkronizálódik.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Én úgy csinálom, hogy KDE alatt fájlkezelőben (dolphin) megnyitom a hálóztok>google drive alatt az accountom mappáját, és transzparensen dolgozom belőle. Értelem szerűen korábban az online fiókokhoz felvettem a kívánt accountot, és a google biztonsági beállítások oldalán engedélyeztem a KDE Online Accounts hozzáférését - ezt amúgy nem kellett külön, a fiók beállításakor a modul setup végigvisz rajta, bedobja a webes bejelentkezést, etc.

Nem tudom, hogy nekem van-e ezzel csak szerencsém, de eddig működött zökkenőmentesen.

Az insync is jó stuff, főleg ha lokális másolatot is akarsz, én mondjuk pont helytakarékosságból sem akartam ezt.

rclone -t hasznalok céges OneDrive -ra történő backup -hoz. Tud szinkronizálni, felcsatolni, és simán csak másolni fájlokat oda-vissza. Googlival (még) nem próbáltam, de elvileg támogatja azt is.

Windowson: Sync and Backup, illetve egy másik fiók fel van csatolva synology-ra, így egy onnan megosztott mappából elérek mindent. Amúgy Syno tud csatolni  drive-ot ("bármennyit" egyszerre) a fájlkezelőjében, böngészni, letölteni, feltölteni lehet vele frankón (ergo nincs sync).