Újabb szög a TLS 1.0 és 1.1 koporsójába


A Microsoft (is) folyamatosan száműzi a TLS 1.0-t és 1.1-et. Korábban megkezdődött az Office 365-tel, most folytatódik a böngészőkkel. Részletek itt.

Hozzászólások

fenymasolot meg http-n fogjuk elerni, mivel a gyarto nem ad ujabb firmware-t ami a tls1.2-t tamogatja, ugyanigy van az smb1-es protokollal is, szerencsere egyelore ezt fel lehet tenni win10-re

neked aztan fura humorod van...

Amíg a http meg nem szűnik :)

Kellően lassú a világ változása, de mindig a végére hagyjuk a lépéseket. Lásd korábbi cégemnél dolgozók: "Delphi alól hogy lesz TLS1.2 a NAV felé?" 5 éve is mondtam, hogy lassan cserélni kellene. Most telt le az az 1826 nap várakozási idő...

Na ja

pproximately 95% of connections made to Azure DevOps Services use TLS 1.2 and will not be affected. This includes currently-shipping clients used by Azure DevOps users. Some connections made to Azure DevOps Services are using TLS 1.0 and TLS 1.1 by default based on client configuration or OS version used. Most commonly, this includes clients built using older versions of the .NET Framework, as well as clients built on operating systems bundled with an older version of Windows, macOS and Linux.

Végülis kliens oldalon van itt a nyűg :) az az ~5%-nyi (l)user.

nalunk van aki az imapot android 4-rol hasznalja.

bar rahatasom nincs, de mar nagyon varom hogy elromoljon a teloja. :)

ugyan mondhatnam neki hogy dobja ki a telojat, de ezzel meg elektronikai hulladek mennyiseget novelnenk.

en egyetlen megoldast latok, a gyartoknak kellene a tamogatast tovabb biztositaniuk. torvenyileg kotelezve oket. amig van 1db olyan keszulek ami az adott tipusu keszulek frissiteset keresi, legyen koteles biztositani a tamogatast. nem hiszem hogy nem megoldhato ekkora bevetellel rendelkezo cegeknel.

neked aztan fura humorod van...

Vagy a gyártók komolytalanok akik nem teszik elérhetővé az újabb Android verziókat a régebbi készülékeiken. Ugyanúgy, ahogy a Microsoftnak is fel lett róva (jogosan), hogy nem tette elérhetővé a gyengébb telefonokon az újabb Windows verziókat (7 → 8, 8 → 8.1, 8.1 → 10).

Nem teljesen értem, mire gondolsz. Az android 4-gyel eladott mobilon mostanra úgy 5 évvel újabb OSnek kellene lennie. Vagy inkább több, és a hardware igényt nem a csillagos égig tolni. Még pár év, és örülhetek, ha 64GBon elfér az OS, a frissítés meg olyan tucatnyi általam feltelepített alkalmazás.

Szerkesztve: 2020. 04. 02., cs – 15:33

rossz helyre

neked aztan fura humorod van...