[Megoldva] Megbízható, olcsó email szolgáltató

Egy ismerősnek kéne, kis cégbe  (3 mailbox) saját domain-es (már megvan) email szolgáltató. Az O365 ágyú neki, csak levelezni akar és elég árérzékeny.

Akinek van tapasztalata, megoszthatná velem.

Köszi.

Hozzászólások

Nezze meg a Tutanota-t, mind megy, amit ker, a fizetos csomag evi 12 eurotol indul es szuper szolgaltatas biztositanak, emellett, ha igeny, titkositott is.

Vegyen 10 ezer forint/évért valami sufniszolgáltatónál "tárhelyet", aztán a minőség olyan lesz amilyen.

Az O365 ágyú neki, csak levelezni akar és elég árérzékeny.

Es ha csak Exchange Online lenne?

Illetve mit jelent forintban kifejezve, hogy "arerzekeny"? :)

Ne más f@rkával verd a csalánt. Gondolom rengeteg vállalkozást indítottál 0-ról, és tudod mennyi költsége van összesen mindennek. És még ha lenne is pénz, hogyan neveznéd azt aki 1€ helyett 10€-t fizet ugyanarra.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Arra figyelj, hogy el tudd vinni normális helyre a levelezést könnyen, ha megjelenik a vállalkozásnál a profit. Egy cégnél szerintem kiemelten fontos, hogy a levelek megérkezzenek, ne kerüljön a domain tiltólistára, meg ilyenek. Nem tudom, hogy a kisebbeknél erre mi az esély, a nagyobbaknál szerintem minimális. 

 

Üdv.  

Ez nem méretfüggő. Mi mint kisebbek nagyon figyelünk a levelezésre, nem szokott probléma lenni. A félrekonfigolt küldők (hibás SPF rekord) vagy hasonló anomália már inkább előfordul. A nagyok ugyan kerülnek dnsbl-re, de kénytelen vagy whitelist-elni őket, hiszen relatív értelmetlen egy konkrét nagyfelhőszolgáltatós IP-t blacklistelni, mert küldi másikról és amúgy is relatív hamar lecsapják a problémás fiókot. :)

Inkább ott van sűrű probléma, ahol nincs dedikált levelező szerver (talán a CPaneles tárhelyekkel ez elburjánzott), és a megnyomott spammer websiteok hipphopp listára dobják a szerver IP címét. Nálunk van és akinek igénye van, annak tudunk saját IP-vel saját mail hosztot adni.

> És még ha lenne is pénz
Komoly vallalkozas lehet :)

> hogyan neveznéd azt aki 1€ helyett 10€-t fizet ugyanarra.
GSuite 6$-tol kezdodik. De nem is ez itt a lenyeg. Hanem az, hogy ha egy indulo vallalkozas ennyire arerzekeny egy ilyen komoly dolgon, mint az e-mailezes, annak nem biztos hogy el kellene indulnia. Ezekbol lesznek a tipikus magyar(tm) kisvallalkozasok. Amik miatt a multitol vasarol az ember, es a multihoz megy el dolgozni az ember.

Sok sikert azert.

echo crash > /dev/kmem

Sok kis feleslegesen kifizetett összegből hamar nagy összeg lesz éves szinten, ami nem csak egy kis vállalkozás számára lehet érzékeny dolog. Persze lehet nagy lábon élni, de én inkább ár/érték arányban a jobbat veszem, a drágább nem feltétlenül jobb, és a megspórolt pénzt inkább a vállalkozás fejlesztésére költöm, vagy a családra.

1€ helyett 10€-t fizet ugyanarra

Valoszinuleg nem ugyanarra, hanem valami masra fizet ki tobbet. :)

Szerintem az, hogy havi 4.2 euroert kapsz levelezest, tarhelyet, Office csomagot, kommunikacios eszkozoket, intranet megoldast, es mindezt uzemelteti neked valaki, es ha kerdesed van, segitenek, az pont hogy eleg jo deal egy kisvallalkozasnak. Aki azt mondja, hogy ezt kevesebbol ki tudja hozni, hardverrel, licencekkel, uzemeltetessel, berkoltseggel, stb. az valami zseni lehet. :)

EUR 4-ből Exchange Online van, nincs Office csomag: https://products.office.com/en-ww/exchange/compare-microsoft-exchange-o…

Nyilván Exchange feature-ök nélkül jön egy IMAP+SMTP levelező szolgáltatás, de az ára is jóval kedvezőbb. Azt se felejtsük el, hogy sok esetben a szupport nem úszható meg Exchange Online-nál sem, mert egyszerűen nem értik sokan, hogy mit és hol.

Office Online. Az atlag kkv-k 99%-anak boven eleg. Ahol nem, jellemzoen ott is csak par usernek kell a dragabb licenc.

A 4 euros Business Essentials csomagban a kovetkezok vannak:

  • Exchange Online, 50 GB mailboxszal
  • Office Online (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote)
  • Android/iOS kliensek (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote)
  • OneDrive (1 TB tarhellyel per fo)
  • Teams (max 250 szemelyes videohivassal)
  • SharePoint Online
  • 24/7 support
  • Max 300 userre vasarolhato meg, afolott Enterprise kell
  • Bookings (idopont-kezeles kisvallalatoknak) bocs, ez a premium csomagban van csak
  • Planner

+1 a zoho-ra, megelégedéssel használom. IMAP, POP simán működik a fizetős verzióban, iOS appról tudom azt mondani, hogy teljesen jól működik. Más klienst nem ismerek.

Furcsaság azonban, hogy a zoho-s rendszerüzenetek, pl számlázásról, általában a spam mappába érkeznek :D
Ettől eltekintve nekem hibamentesen megy, megkapok mindent, megkapnak mindent, nincs más fals spam.

Mi lett az eredmény? A Google túl sokat emelt az áron, és lépnék a következő számlázási ciklus előtt :D

Nha, a Tutanota nagyon lol, egyrészt nincs subfolder (állítólag, nem tudtam kipróbálni), másrészt a lastpass úgy összekatyvaszolta a jelszavakat, hogy be sem tudok lépni. Úgyhogy kényszerből marad a zoho, de az meg túlságosan összetett, de ha nem csak öt perce ismerem már, akkor lehet hogy barátságosabb lesz.

Van egy ilyen opció:

FOREVER FREE PLAN

  • Up to five users, 5GB/User, 25MB attachment limit.
  • Web access only. Email hosting for single domain.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Attól függ, hogy számolod. A cégnél egy fiókkal kipróbáltam a workspace-t. Három napig tartott, napi több órát rászánva, mire a fiókot beállítottam, hogy ugyanolyan jól menjen és minden számomra szükséges dolgot tudjon ugyanúgy, mint a Forpsis 3 perc admin után...

Ez a munkaidő sokkal többe került...

elég régi dolog

Egyedi, @sajatceg végződésű e-mail-címek

Sugározzon megbízhatóságot a domainnevét tartalmazó, professzionális e-mail-címmel (például zsuzsa@sajatceg és jozsef@sajatceg). Ha szeretne, levelezőlistákat is létrehozhat (például ertekesites@sajatceg).

https://gsuite.google.hu/intl/hu/products/gmail/

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

A google több okból is kizárt, de legfontosabb, hogy szar. Éppen most levelezek többedszer a g support-al, mert a mi exchange-ünk elküldte a levelet, lenaplózta, a túloldalon (gmail) meg sehol a levél...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Definiáld a "sz@r" fogalmát. Az,hogy a túloldal átvett tőletek valami szemetet, az egészen pontosan annyit jelent,hogy átvette kézbesítésre. Láttam már én is olyat, hogy a címzett váltig állította, hogy ő nemkapott levelet, aztánkiderült, hogy valami 1024+sokadik levélszétrámoló szabályával sikeresen elrakta a levelezése legutolsó, legmélyebben lévő bugyrába, csak épp elfelejtette, hogy van ilyen szűrője. Meg olyat is, hogy átvette a címzettnél a motsó (ez speciel exchange volt), a logban még látszott, de az után mintha a devnull nyelte volna el a levelet, mert az xchg-s admin sem tudta megmondani,hogy hova lett - a címzett postafiókjába minden esetre nem került bele. Szóval az xchg is sz@r, ha így nézem...

Nem szemetet vett át, volt vagy 10 címzett és csak gmail-ra nem ment el...

Szar = szubjektív mértékem, 10+ cégnél üzemeltetek és a szumma levezési problémáim jelentős része a google-hez köthető, úgy hogy náluk van a hiba.

Egyel ezelőtti pl, 3 hónap levelezés eltűnt az user gmail fiókjából.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Akkor téged megóvott az ég az O365-ben levelezőktől, akikhez teknősbéka sebességre kell lassítani a küldést, mert talán valami öt címzettnél már pofázik, hogy menjek a fenébe, sok a címzett, és legyek szíves kevesebbet megadni egyszerre, de említhetném sokak "kedvencét" is,a  freemail-t, ami tényleg érdekes dolgokra képes, vagy ha még lejjebb megyünk,akkor ott a citromail, amiből kifelé sem biztos, hogy sikerül elindulnia a levélnek... Saját tapasztalatom az, hogy a g-apps/gmail oozta eddig a legkevesebb extra szívást úgy levélküldés, mint fogadás szempontjából.

Ez a tapasztalatom, neked nem ez, attól tartok együnk sem reprezentatív.

A free/citromail nincs a statisztikámban, mert az ügyfeleim be vannak tanítva, hogy nem is keresnek, ha ezekkel van gond :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Itt nem ez történt, de nálam az is mérce, hogy egy alkalmazás mennyire "hülyetűrő". Nem véletlen a windows-ban a q.idegesítő biztos vagy benne, mégegy ok, hogy megcsináljam stb kérdések.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nálam van 1Gb web/mail tárhely (link a profilomban), évente 1000 Ft, smtp,imap,pop3, roundcube webfelület, de igazából más webmailt is fel tudok mellé tenni ha szeretnétek. Vagy ott van a forpsi is, 125 ft+áfa áron, de az ő email szolgáltatásukkal nincs tapasztalatom.

Végül a google workspace-t elvetettem, szóval elmondhatom, hogy három éve használok forpsit céges levelezésre, kimaradással nem találkoztam (nyilván volt, de olyankor épp nem használtam), levelem nem veszett el, a google korlátai (25 GB ki, 50 GB be) nem korlátoznak, szóval 30-40 Gb-os e-mailt is el tudtam küldeni, ha épp az volt a célszerűbb a felhős link helyett (és ha a címzett tudta fogadni), sokkal olcsóbb, egy előfizetéshez korlátlan e-mail cím, korlátlan alias mindenféle felár nélkül. Support (munkanapokon) gyorsan reagál. Admin felülete sokkal egyszerûbb és logikusabb, mint a google-é. Nemhiába, a Workspace admin ékes példáját adta annak, hogy sok beszédnek sok az alja...

30-40 Gb-os e-mailt is el tudtam küldeni, ha épp az volt a célszerűbb a felhős link helyett

Ha ekkora emailt kapnék, feljelenteném a küldőt információs rendszer működésének szándékos megzavarásáért... :)

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy pontosan mikor "célszerűbb" ilyet csinálni "felhős"/FTP/HTTP link küldése helyett.

Olcsó, gyors és megbízható is legyen egyszerre? Ebből kettőt válassz.

:)

Hát a pénz relatív, a 10€ / user /hó már látható összeg egy cég költségvetésben, és ha csak kizárólag levelezésre van igény irreálisan magas. Az 1€ viszont nem éri el az ingerküszöböt.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

"a 10€ / user /hó már látható összeg egy cég költségvetésben"
Attól függ, milyen cég.
Egy 3 fős kis cégnek is lehet emberenként 2-3 milliós bevétele havonta (tanácsadók, mérnökök például), ott ez az összeg kerekítési hiba, több pénz megy el az irodai WC papír + kézmosó + tea/kávéra.
Amúg a 10 EUR / hó az két menüs ebéd ára. És egy ebéd ára, ha valami normálisabb helyen eszel. Több pénzt szórsz el másra. És ennyi pénzért tényleg kapsz fullos office csomagot meg mindent, ami kell (Office 365 Business Premium konstrukció). Több pénzt lehet könnyen elbaszni másra, pedig az efajta csoportmunka/e-mail/tárhely stb. eléggé eszenciális dolog.

Persze, ha olyan cég, ahol a3 emberke kézműves ékszereket állít elő, és örül, ha kettő nyakláncot el tud adni havonta, az más kérdés. 

Nem tudom, az o365 két év alatt kétszer lett teljesen más (lehet, hogy konformista vagyok, de a fölösleges változtatásokat nem szeretem), én beérem a sima dobozos office-szal is sok-sok éven keresztül (sőt, ha nem akarok excel makrózni, akkor a LibreOffice is tökéletesen elég, úgysem szoktam office-szal szerkeszthető file-okat küldözgetni ügyfeleknek), szóval a számomra fölösleges és irreleváns szolgáltatásokért (mint az o365) nem fizetnék. Ha azt nem számolom bele, csak e-mailként pedig már igen drága a cucc.

Forpsi, még tárhelyet is kapsz a csomagod mellé. Nem drága.

Szerkesztve: 2020. 03. 13., p – 11:21

Najó hogy ne csak trollkodjak, én ezt ajánlom:

Fastmail

Ha szabad ilyet, akkor itt a linkem: https://ref.fm/u7452989

Ha ezen keresztül regisztrálsz, akkor 10% kedvezmény jár az 1. évben.

Hát nekem az egész topikot törölte trey, mert szerinte én reklámoztam, pedig csak egy ingyenes szolgáltatásrol szóló cikket tettem közzé a cikkajánlóban... :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

fastmail.com

 

megbízható, gyors 

A lista elég szép, én elkezdeném összehasonlítani a szolgáltatáscsomagokat (tárhely mekkora, speciális kliens kell-e, közös naptár, közös címtár van-e/kell-e, közösen szerkeszthető dokumentumok lehetősége van-e/kell-e, satöbbi), és odaraknám mindhez az árat €/fiók/év (első év, illetve egy év után) adatként. Aztán azon lehet lamentálni, hogy aze gyes potenciális szolgáltatáscsomagok különbsége ér-e annyit, amennyi különbség az árban van (egyébként az általam értelmes alternatíváknak tartott szolgáltatók árai 50€/fő/év körül vannak, +/-10%-kal).
 

Yandex Mail? 

Ha nem kritikus bizalmas dolgok vannak, akkor jó lehet és ingyé van.

Talán itt van már csak egyedül, hogy ingyen van a saját domain-el is.

Figyelj, ha az oroszok akarnak valamit, akkor az úgy lesz. Nem kell nekik ilyen fedőcégek mögé bújniuk (mint Google, Facebook), hanem szimplán megkérnek rá és te önként dalolsz. Mert esetleg megkérdezik, hogyan bírod a polóniumos teát vagy az idegmérget.. Ha nem kezelsz olyan információkat, akkor nincs félnivalód. Ha meg kezelsz, akkor fel sem tennél ilyen kérdést, mert erre megvan az apparátus ahová fordulnod kell.

Zoho lett a vége. Nekem új volt és csak pozitív az első tapasztalat. Könnyen konfigurálható, 1€ a havidíj és meglepően sokat kap érte az ügyfél, jóval többet tud, mint egy sima levelezőszerver. A megosztás és a levélhez megjegyzések kifejezetten szimpatikusak.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.