Végül a OnePlus-nál is jön az Always-On Display

Címkék

A Samsung sok évvel ezelőtt bevezette, más gyártók szépen lemásolták és szállítják. Kivéve a OnePlus-t. Eddig. A vállalat jelezte, hogy meghallotta a hangokat, amelyek kérték. Jön.

Hozzászólások

Kellenek is az újdonságok, mert az 5T óta nem sikerült rávenniük, hogy pénzt adjak okostelefonért. Most meg a 8 jön. Szóval, ha kell a pénzem, akkor hajrá. Vagy marad továbbra is az 5T. Ami tökéletesen működik.

trey @ gépház

Nekem 7T van és nagyon meg vagyok elégedve vele. Asus Zenfone 2 volt előtte. Ott ragadtam vele 5-ös Androidon, vagy 6-oson is ragadhattam volna. Semmi baja hardveresen, csak friss rendszer nincs már rá. A proci kernel támogatás megvonása miatt.

One+ azért jött képbe, mert itt is és másutt is az járja, hogy nagyon sokáig támogatják a régebbi készülékeiket is. Így most 10-es Androidról indulok, remélem sokáig kiszolgál.

A keresztfiam egy Pro-ra beszéltem rá.

Igen, ez volt a mérv adó a választásnál. A legtöbbet tőled olvastam a hosszú támogatottságról és emlékeztem a One-ra is, hogy még mindig supportálják.

Nem sokkal lettem volna előrébb az Asus-on a 6-os gyári rendszer helyett Lineage-val sem. Az is csak 6-osig bezárólag lett volna támogatva. A 7-es Androidtól dobták az Intel proci supportját. Sajnálom nagyon, mert nagyon pöpec cucc még most is.

> emlékeztem a One-ra is, hogy még mindig supportálják.

Mármint ugye nem a gyártó, hanem a közösség. A  1'+ oldalán a 2016-os FW az utolsó letölthető. Az igaz, hogy LaOS-ból van 10-es droid is. A 3 és 3T is utoljára tavaly novemberben kapott gyári frissítést, úgy tudom hivatalosan arra se lesz már újabb. Igaz, hogy mivel a HW elés, ezért valszeg közösségi még lesz rá jó sokáig..

Igen, de van lehetőség! Nálam a proci supportot dobták kernel oldalról. Nekem a gyári rendszer tökéletesen megfelelt, közösségi szinten meg nem tudják tovább vinni, ha nincs kernel support.

Jó egy kicsit mellé nyúltam így utólag, hogy akkor nem volt előre látható a proci kernel oldali supportja. Anno valami különlegeset kerestem, megkaptam az x86 alapú Atom-mal. Most is hasonlóan keresgéltem. Valami különlegeset, ami nem jön szembe minden utca sarkon. A Huawei-en kívűl az összes többi unszimpatikus. Ezeket (Huawei) meg ütik minden oldalról, most akkor erre ruházzak be?

A vas hibátlan volt. A képernyő már már túl jó, bal oldalt a polc zseniális. Egyszerűen láttam, hogy a 200e teló kicsúszik a kezemből és csá.

Lőttem egy ilyet: https://www.cubot.net/smartphones/quest/

Zseniális a cucc 50e alatt, Android One 9, bloatware mentes, user space komplett play store-n keresztül frissül, ütés vízálló.

sudo mount -o ro /hup.hu

Mondjuk nekem a telefonomon van egy átlátszó szilikon "tok".

Elég sokszor leesett már az elmúlt 3+ év alatt, de egyelőre nem volt még "csá".

Ha leveszem a tokot, megmosom a csap alatt, akkor teljesen újszerű. Egyedül a home gomb egyik sarkáról lejött egy gombostűfej méretű helyen a festék és ott van egy fekete pötty.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

2014-ben vettem egy Asus Padfonet, tudod a tabletbe bedugós telefont, 3MB, Antutu 42k, akkor úgy 130k volt az ára. Azóta cseréltem a telefonban kétszer akkumulátort (eBAY), most is kibírja magában egy-két napig, a tabletbe dugva három-négy napig is. A tablet USB csatlakozója tönkrement (pontosabban örökbedugóssá vált, így nem túl mobil), de találtam 10k-ért egy gyáriúj tablet részt hozzá két évvel ezelőtt, amivel ma is az egész újszerű állapotban van. Hat éve telefon és tablet egyben. Néha eszembe jut, hogy a csere időpontja közelít, de nem nagyon akaródzik külön tablet, külön telefon üzemmódra downgradelni. Megszokás. Mindenesetre ha kijön a 8, akkor privibe szólj, lőnék az 5T-re. A maradék pénzből beszállok valami tabletbe. Tippeket jó néven vennék.

Biztos nem hallottak pontosan, mert masok meg kozben azt uvoltik, hogy "vezetek nelkuli toltes!!"

Azt elég sok oldal pedzegeti, hogy lesz a 8-asban. Meg hivatalos cseppállóság pöcsét.

Amúgy szerintem a sokak által hiányolt AOD-hez nagyon közel áll az Ambient display pont erre, amivel szokták reklámozni: látom az órát és látom (a biztonsági szintnek megfelelő mékységben) az értesítéseket. Igaz, ehhez fel kell emelnem, de nekem pont az a lényeg, hogy akkor mutassa az időt, amikor engem érdekel - ne pedig mindig.

Szerkesztve: 2020. 03. 28., szo – 18:00

Vízállósággal hogy áll mostanában a OnePlus?

Régebben írtátok, hogy tesztelik valahogy (nem emlékszem már, valami víz permetezés rémlik), de a cég nem mondja, hogy vízálló.

Pl. a következők közül melyeket lehet bátran (ti, akiknek ilyen telefonja van, melyiket vállalnátok be gondolkodás nélkül (vagy mi az, amit szoktatok csinálni)):

  • Csap alatt megmosni szappannal ha lekváros, banános, koronavírusos lesz?
  • Zsebben tartani, miközben az ember beleugrik egy medencébe / tengerbe? (Nem búvárkodásról beszélek)
  • Medencében fényképezni, videót készíteni víz alatt és víz felett? (Nem búvárkodás)
  • Kádban, zuhany alatt tartalmat fogyasztani (nem belemerítve illetve nem kifejezetten a vízsugár alatt, viszont elég közel a párához, fröcsköléshez, véletlen leejtéskor merüléshez)

Volt olyan, amikor azért vettem Samsung telefont OnePlus valami éppen aktuális változat helyett, mert a Samsung ezeket a fentieket tudja, és ezeket szoktam használni. Akkor a OnePlus nem ígérte ezeket.

Egy vízálló de always on display nélküli OnePlus telefont én simán megvennék. Ha viszont nem vízálló, akkor lehet benne akármilyen szuper always on display, kihúzom a listáról. 

Na, közben látom, hogy a twitterre az always on display mellett értelmesebb információkat is feltöltöttek:

https://pbs.twimg.com/media/EUHUj6nWoAMWMs8?format=jpg&name=small

IP68 az már OK

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Hmm.. 3T-m van, gondolkoztam az update-n, DE egyre kevésbé tetszenek ezek a batárnagy féltéglák amiket a OP is gyárt mostanában (meg a többiek). Gatyát lerántja (ha befér a zsebbe egyáltalán). Nem kell ekkora teljesítmény, GPU,CPU, ennyi kamera pixel. Inkább lenne kiváló minőség a kijelző-kamera, kisebb, vékony, könnyű, ultratakarékos. 3T még pont valahogy pont jó méret, egy kézzel is mindent kezelek rajra, nem is vastag, nem is nehéz. Sajnálom, hogy nem lesz már ilyen méretű minőségi vas. Kénytelen leszek valami gagyibbat venni ha elromlik. Egyelőre még jól bírja. :( (

Nem tudom hogy az "ambient display" az ugyenez-e, mindenesetre az előző Motorolám és a mostani Nokiám is tudja (felveszed a telefont az asztalról - mutat valamit).

Az always on (legalábbis Samsungon) úgy megy, hogy a képernyő mindig mutatja az órát és pár egyéb dolgot.

Szóval nem kell felvennem, csak ránézek, és látom, hogy mennyi az idő.

Régebben volt egy edge clock nevű feature, ami a képernyő legördülő szélére tette ki az órát, kis fényerővel, beállítható kezdő és vég időponttal, szóval ha az ember letette az ágy mellé a telefont, akkor éjszaka megébredve fel se kellett ülnöd, csak ránéztél és láttad az időt.

Aztán valamikor volt egy frissítés, és az edge display elmúlt. Amikor jöttek a tömegek anyázni, akkor meg a Samsung azt mondta, hogy hát volt néhány ember, akiket zavart az a halvány derengés.

Persze ez hülyeség, hiszen 1) az edge clock-ot ha nem aktiválja az ember, akkor ugyanaz lesz, mint ami most van, a normál, nagyobb méretű óra látszódik éjjel is. Ez se erős fény, de azért mégiscsak legalább 10x annyi pixel világít, szóval a teljes fény leadás több. 2) az egész always on display kikapcsolható, szóval aki sötétben szeret aludni, de nem akarja a telefont képernyővel lefelé fordítani, azt se zavarná.

Egyébként ezt, hogy hasznos feature-ök csak úgy eltűnnek, ezt utálom.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.