Koronavírus teszt protokollja (Pintér koronavírus tesztje)

Fórumok

A mai operatív törzses sajtótájékoztatón rákérdezett az újságíró, hogy Pintéren miért csináltak tesztet és az EÜ dolgozókon miért nem, illetve mi a pontos protokoll, azonban Kovács Zoltán nem tudta a kérdést megválaszolni és terelt.

Tudja esetleg valaki, hogy mi a protokoll ilyen esetben, Pintéren miért csináltak tesztet és ha bárki más kezet fog egy koronavírusos emberrel, akkor rajta fognak-e?

 

https://www.facebook.com/Indexhu/videos/1131954323824388/ (21:30-tól keződik)

Kovács megemlíti  a "járványügyi szakembereket", "nemzetközi protokollokat", "európai uniós protokollt", "magyar protokollt". (A videó 22:30-nál kezdődő része). De hogy akkor most mi is a pontos szabály, azt nem.

 

Illetve mért nem a kérdésre válaszolt Kovács, miért jött elő mindenféle tereléssel?

 

-------------

update: 200316:
https://btk.pte.hu/sites/btk.pte.hu/files/kozlemenyek/COVID19_uj_korona…
Innen már csak az a kérdés, hogy Pintér kezelése megfelelt-e a jogszabályoknak

----------------------

update: 200317

tehát a kérdések:

  • milyen jogszabály alapján tesztelték Pintért? (ez azért kérdés, mert a fent linkelt protokoll szerint nem kaphatott volna tesztet. egyáltalán állami tesztet kapott vagy magánt?)
  • miért nem tesztelik az EÜ dolgozókat, akik koronavírusos emberekkel érintkeznek?
  • miért nem tudott a kérésre válaszolni Kovács Zoltán, miért keverte bele a politikát a válasz helyett?

-------------

update 200318

egyelőre nem tudjuk, hogy Pintér miért és milyen jogszabály alapján kapott tesztet és az EÜ dolgozók miért nem és miért nem volt képes válaszolni Kovács Zoltán

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 03. 15., v – 19:18

Ez egyszerű. EÜ dolgozók NPC-k, míg Pintér PC. :)

Azért mert... Soros, Brüsszel, migránsok!!!

Szerkesztve: 2020. 03. 15., v – 19:30

Ez lehet a protokoll: ha valami fideszes gyiik fog kezet valami ferto-fasszal, akkor a HUPon regisztralt monentumos summer megprobal valami fogast keresni. Persze mas nyomoranak aran es nyomi paarterdekek menten.

Amint if paarterdek=1, akkor summer megprobalja  kettehugyozni az aldozatot anonim modon, maar ha van legalabb 60 eves. Vegul minden megoldodik aahahhaa.

Ui kerlek szolj az alkalmi fonokodnek, hogy szopjon le minket gyurbannyal egyutt. Bo nyallal, a nyomor kozepen. Ugy a legjobb.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

NIP meg VIP a NER mer. aZER

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

https://hvg.hu/itthon/20200315_Gomperz_Nem_felunk_nem_felunk

 

"„Nincsenek tünetei, ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően Pintér Sándoron is elvégezték a szükséges vizsgálatokat” - tudatta a Belügyminisztérium, miután kiderült: a magyar belügyminiszter kezet fogott a pozitív tesztet produkáló marokkói közlekedési miniszterrel.

A tárca közleménye kiemelte, hogy erre a vizsgálatra azért került sor, mert a járványügyi előírások „minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek."

Mindenkire egyformán, de valakikre még egyformábban – és ezt pont a Belügyminisztérium fenti nyilatkozata bizonyítja be. Hiszen az átlagos magyar állampolgárokon egyedül akkor végzik el a tesztet, ha közvetlen kapcsolatba kerültek pozitívra tesztelt beteggel ÉS tüneteik is vannak. Ennek a két feltételnek - eszement módon - egyszerre kell teljesülnie. Ezért küldték el azt a diákot tesztelés nélkül a Szent László Kórházból, akinek a mamájánál kimutatták a vírust. Ha nincs tüneted, kölyök, menj vissza a többiek közé. Ezért nem végezték el a tesztet a mamán se hosszú ideig, mert ő tüneteket ugyan produkált, de nem járt fertőzött területen és nem fogott kezet a marokkói közlekedési miniszterrel."

 

"Ezzel a teljesen elbaltázott esetszám-minimalizáló tesztelési protokollal a kormányzat lényegében akkor kapitulált a járvány előtt, amikor még nyílhatott volna esély a terjedés lassítására. Mutogatják naponta, hogy a többi európai országhoz képest milyen alacsony itthon az ismert eset, de ez azért van, mert nem végeznek el elég tesztet.

Ballagunk a sötét erdőben, a főnök elöl hangosan fütyörészik."

Kinek mi a kevés.

Az egyik legfertőzöttebb Dél-Korea, 52millió lakosra a rendszer naponta 15 ezer koronavírusteszt lefuttatására alkalmas, mostanáig, már.cius 11.-ig ,  összesen 196 ezer tesztet végeztek el.

„A betegség korai felismerése rendkívül fontos,ha egyszer elindul, nagyon gyorsan terjed szét. A tesztkapacitás növelése elsődleges, mert csak akkor lehet feltartóztatni a vírust, ha kiszűrjük a hordozókat” – mondta a miniszter.

Define: Gazdag, Migránsok beengedése

https://www.migrationpolicy.org/article/sweden-turns-welcoming-and-rest… alapján 2000 körül kezdett nőni a migránsok száma.

Azóta a GDP és a PPP is nőtt:

https://www.indexmundi.com/g/g.aspx?v=2225&v=65&v=67&c=sw&l=en

Orbán nagyon sajnálhatja most, hogy mégsem engedte be a migránsokat, így nincs kire fogni az egészségügy állapotát...

aljas náci hazugság, hogy az egészségüggyel baj lenne, bajnaikláráék már rendbevágták azt IS, teljesítményvolumen-korláttal, kórházbezárással-összevonással, elfekvővé alakítással, széfekkel :D, csak a vizitdíj és a haveri "privatizáció" hiányzott a tökéletességhez

Te most azt mondod hogy miközben a Magyarság az elmúlt évszázad legsikeresebb 10 évét tudhatja maga mögött a kormány csak a tökét vakarta?

Azaz a Bajnai által véghezvitt rombolást úgy hagyta?

Ha odaszarnak a lakásod közepére és az még tíz év múlva is ott van akkor ugye jogos ha azt mondom hogy egy igénytelen állat vagy.

"Illetve mért nem a kérdésre válaszolt Kovács, miért jött elő mindenféle tereléssel?"

Mert egy buta fasz.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

https://hvg.hu/itthon/20200314_Gomperz_Kormanyzas_megkoronazva

 

"Boris Johnson két szakértővel az oldalán jelent meg, és hármasban válaszoltak az újságírói kérdésekre. Ami nem úgy zajlott le, hogy a szakértők csak akkor szólhattak hozzá, amikor erre a miniszterelnöktől engedélyt kaptak, és válaszadás közben nem lesték fél szemmel a kormányfő arckifejezését alázatosan. Ellenkezőleg. Azt fejezték ki ezzel a szereposztással, hogy a kormány vállalja a nehéz politikai döntéseket, de azokat szakmai mérlegelés alapján fogják meghozni. „A tudomány megállapításai alapján kell cselekedni a politikában” – emelte ki a német kancellár az ő sajtótájékoztatóján.

Pár fényévvel és néhány üresen zakatoló kisvasúttal tőlük keletre a magyar miniszterelnök a probléma lényegét abban ragadta meg, hogy „az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van.”

Zutty. Annyira kínos, hogy mi szégyelljük magunkat"

„A tudomány megállapításai alapján kell cselekedni a politikában”

Ide kívánkozik Barabási Albert László nagyszerű és reális, tudományosan alátámasztott javaslata a világ 2 hónapos bezárásával kapcsolatban. Nem tudom hogy BAL modelljének egyenlege tartalmazza-e a bezárás következményeként keletkező emberveszteségeket tekintettel az erre érzékeny területek élelmiszer logisztikájára, illetve miként kalkulált a fegyelmezett feketeafrikai tömegek viselkedésmintáival egy karantén esetén. E tekintetben, hacsak kicsit is úgy viselkednek mint a magas IQval rendelkező, Magyarországon tanuló iráni egyetemisták, akkor válik igazán érdekessé a modell.

Mindenesetre megható, hogy tudományosan aggódik idős anyukája miatt.

> Sol omnibus lucet.

Barabási hálózatkutató tehát ez pont a szakterülete, de persze nem tudom, hogy a vírusterjedés sajátosságaival mennyire van képben (tehát hogy a modelljeit hogy kell konfigurálni pontosan). De nyilván egy felelős döntéshozó nem egy vélemény alapján dönt, tehát semmiképpen ne szapuljuk BALt. Főleg, hogy nem látható, hogy pontosan mi alapján dönt a kormány, így jogos a kétkedés. Amit látni lehet az az, hogy Kovács Zoltánt kiállítja sajtótájékoztatóra, aki nem tudja megválaszolni a kérdéseket. Ráadásul, ha jól látom most már(?) a kormány is egyetért BAL-lal tulajdonképpen: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200316/varga-mihaly-azok-az-orszago…

De, szapuljuk, mert netto hülyeség a világ 2 hónapra való lezárása túl azon, hogy keresztülvihetetlen. Amit pedig Varga mond a linkelt anyagban az köszönő viszonyban sincs BAL javaslatával. Értelmezd úgy a latin betűket, ahogy akarod, ehhez jogod van.

> Sol omnibus lucet.

definiálni kellene, hogy pontosan mit ért BAL "lezáráson". Ha jól értem a https://www.facebook.com/infoatkorbelycom/posts/3102728469759960 oldalon megjelent bejegyzést, akkor kb azt, ami most történik. Jogosan feltételezhető, hogy nem azt, hogy minden bezár, még az élelmiszerboltok, kórházak, rendőrség, katonaság, nem viszik el a szemetet stb is.  (bár ki tudja, mi következik még)

 

Több helyen van már most kijárási tilalom európában is, valamint éppen fontolgatja az EU, hogy nem EU-s állampolgár nem utazhat be az EU területére. Ez már azért olyan állapot, amire ő gondolhatott és szerintem még egyáltalán nem vagyunk a végén a dolognak.

 

És azt is vegyük figyelembe, hogy BAL nem gazdasági szakember, az ő feladata, hogy elmondja, hogy mi várható az ő kutatási eredményei alapján, nyilván meg kell hallgatni a többieket is a többi hatásról. A mi feladatunk pedig, hogy BAL véleményét a helyén kezeljük

 

Vargát elengedtem, végül is ilyen szempontból mindegy most hogy mit mondott éppen (bár a taktika az most, ami már vagy két hete a valaszonline-on megjelent (a kórházi ágyak száma >=kórházi ellátást igénylők száma egyenlőtlenség fenntartása) de persze akkori is jött a soros meg migráns meg hasonló magasszintű érvelés ellene.))

Oké, meggyőztél. Arra próbáltam utalni, hogy akik itt egyetemre járnak, azok túllátnak a törzsi varázslás szintjén és nemcsak értelmezni tudják az utasításokat, hanem belátják annak szükségszerűségét is, pláne, ha szakterületükbe vág. Ezt csak azért monom, mert ismerek egy-két perzsa orvost és nincs velük semmi bajom, leszámítva azt, hogy az egyikük rajta volt/van a legnagyobb adótartozók listáján.

> Sol omnibus lucet.

Nem tudja, ezért nem mondja meg => Hazudik

 

Ez lenne a logika?

Nem, a logika az ha akinek tudnia kellene  (eddig mindig bürokrata blablát lökött) protokoll, ezt azért nem mert szabály, eljárás rend most meg nem tudja, ez azt bizonyítja hogy alkalmatlan a feladatra ez viszont azt minősíti aki kinevezte. 

 A másik opció ez egy dél amerikai banánköztársaság a törvény csak a népre vonatkozik.

 

Remélem nem írtál semmi olyat ami ezt alátámasztaná, pl nem félsz cseppet sem attól hogy az üzemed elveszik.

Volt egy egyszerű kérdés: kell-e a két feltételnek egyszerre teljesülnie? Három lehetséges válasz van: igen, nem, nem tudom. Két perc alatt nem adott választ, hanem beszélt mindenféle zagyvaságot. Igen, a logikus következtetés az, hogy hazudik, nem a protokoll szerint szűrték le Pintért.

Hazudniuk kell, ha elmondanak az igazat a legkisebb rossz is egy Dozsa + Hajdu + 48 + 56 kombinacioval neznenek szembe es lenyegeben megszunne az allam jonne az epic meltdown.

Ennyi.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

nektek való újságírás. pont azért amit csinálsz. csináld csak!

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Nemrég újra felvetődött az, hogy mit kéne kezdeni a portálra nem való, tömegével, rendszerint ugyanazoktól nyíló politikai indíttatásu flme-ekkel. Két dolgot ajánlanék megfontolásra:

(1) mindenki havonta csak egy flame kategóriájú topikot nyithasson.

(2) ki lehessen zárni egyes fórumtársakat a saját felületemről. Vagyis NEM a flame kategória teljes tiltásáról lenne szó - mert vannak itt mókás és érdekes dolgok is -, hanem konkrétan X és Y kitakarásának lehetőségéről. Ennek az lenne a következménye, hogy aki elég irritálóan foglalkozik újra és újra egy dologgal, az előbb utóbb véleménybuborékba kerül, ahol jól érzi magát a helyeslők között, és a kivülrekedtek komforérzete is javul.

A két dologm akár kombinálva is alkalmazható.

> Sol omnibus lucet.

Mai WHO sajtótájékoztató:  

"We have a simple message for all countries: test test test. Test every suspected #COVID19 case. If they test positive, isolate them & find out who they have been in close contact with up to 2 days before they developed symptoms & test those people too" - https://twitter.com/who/status/1239581568101945348?s=21

2. nincs tiltva hogy leteszteljék.

De, tiltva van, a protokoll két esetben engedélyezte a tesztet, Pintér egyikbe sem tartozott.

3. jó hír hogy ez a legnagyobb bajotok.

És nem az a baj, hogy Pintért miért igen, hanem az, hogy mást miért nem.

Neked mi a problémád azzal, hogy teszteljenek le mindenkit, aki egyértelműen szoros kapcsolatba került egy fertőzöttel?

A válaszadásod során ne feledd, hogy már megjött az eszük, és elég ennyi a teszthez, de annyira kardoskodtál amellett, hogy 444, meg mindenki hülye rajtad kívül, hogy most kíváncsi lennék, hogy nem csinálsz éppen magadból…

Változik a koronavírus-vizsgálati protokoll

Eddig akkor végezték el a koronavírus tesztet, ha egy akut légúti fertőzésben szenvedő betegnél fennállt legalább a hirtelen kezdődő, 38 fokosnál magasabb láz, a légszomj, vagy a köhögés egy feltétele. Plusz: a tünetek kezdetét megelőző 14 napban az új koronavírus által leginkább fertőzött területen járt. Azokon is elvégezték eddig a tesztet, akik akut légúti fertőzésben szenvedő betegek és a tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kontaktusban/kapcsolatban voltak az új koronavírussal "megerősítetten vagy valószínűsítetten" fertőzött személlyel.

Tudom: nincs benne a tiltás szó

most komolyan, egy ujságcikket cáfoljak meg? tisztelj már meg egy EU törvénnyel, vagy magyar törvénnyel... jogszabállyal. hát azt írnak le amit akarnak.

nem kell benne lenni a tiltás szónak. ami nincs tiltva az szabad.

továbbá ha ugy érzed bűncselekmény történt, tegyél büntetőfeljelentést. vétkesek közt cinkos aki néma....

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

A teszt korlátozott elérhetősége miért feltétel? Illetve hogy derül ki, hogy a teszt korlátozottan elérhető-e?

 

Ez van a törvényben:

"129. § (1) A kezelőorvos joga, hogy a tudományosan elfogadott vizsgálati és terápiás módszerek [119. § (3) bekezdés b) pontja] közül - a hatályos jogszabályok keretei között - szabadon válassza meg az adott esetben alkalmazandó, általa, illetve az ellátásban közreműködő személyek által ismert és gyakorolt, a rendelkezésre álló tárgyi és személyi feltételek mellett végezhető eljárást."

 

 

"119. § *   (...) (3) Az egészségügyi szolgáltatás megfelelő minőségének alapvető feltétele, hogy

(...)

b) az ellátás során érvényesüljenek a jogszabályban foglalt vagy egyéb szakmai szabályok, így különösen a tudomány mindenkori állását tükröző és bizonyítékokon alapuló szakmai irányelvek, ezek hiányában a megalapozott, széles körben elfogadott szakirodalmi közlésekre, vagy szakmai konszenzusra támaszkodó szakmai ajánlások;

(...)"

Fentebb linkeltem a protokollt, ami leírja, mikor kell kivizsgálni. Vagy úgy gondolod, hogy minden orvos hasra csapással dönti el, hogy milyen módszerrel vizsgál? Nem. Erre vannak a szakmai irányelvek és vizsgálati protokollok. Az a minimum, hogy a TB nem finanszíroz egy protokollon kívül eső kivizsgálást. Tekintettel arra, hogy pénzért sem lehet magad kivizsgáltatni az állami ellátótrendszerben, az egyetlen ésszerű válasz a tesztek korlátozott száma.

okok, bocs, csak szeretném pontosan érteni a dolgot. Ezek szerint a korlátozott elérhetőség alatt szimpláán csak azt értetted, hogy a kiadására van szabály (feltételezem, hogy mondjuk egy C vitaminra nincs, tehát itt nem a betegtájékoztató a mérvadó, hanem amire itt "protokoll"-ként hivatkoznak).  Azt hittem, hogy ez valami nagy szakzsargon :-)

Protokoll alatt itt a vizsgálati protokollt értjük (gyakorlatilag minden szakterületnek van egy kezelési irányelve, az tartalmazza a vizsgálati és kezelési protokollokat). Alapesetben (állami ellátásban végképp) az előírt (általában a megfelelő szakmai kollégium által megalkotott) rendszertől nem térhet el az orvos. Egyrészt azért, mert árthat is a betegnek (pl. van egy rakat invazív vizsgálati eljárás), másrészt azért, mert az erőforrások esetlegesen szűkösek. (A klasszikus, van-e elég CT készülék – egyébként van, radiológus nincs elég.) A szakmai irányelvbe egyébként az EüM gyakorlatilag azt ír, amit akar, tehát, mint jelen esetben, simán szembe mehet az orvosszakmával, bár nem szokása, csak ez egy különleges helyzet.

Állami ellátásban az a minimum, hogy pénzügyi felelőssége van az ellátó helynek, ha eltér a szabályoktól. Magánellátásban ez kevésbé problémás, de jelenleg magánellátásban, ha hozzá is férsz valamilyen teszthez, azt a jelenlegi vizsgálati és kezelési protokoll nem tekinti hitelesnek, így nem mérvadó.

3. jó hír hogy ez a legnagyobb bajotok.

Nem ez a baj, hanem hogy pár mondaton belül önmaguknak mondanak ellent. "A teszt nem hatékony" vs "Negatív lett a tesztük, tehát egészségesek"

"Azért kerület Kiskunhalasra a választás, mert közel van Budapesthez" (145 km)

"3. jó hír hogy ez a legnagyobb bajotok."

Senki sem állította, hogy ez a legnagyobb bajunk. Kérlek, ne állíts te sem ilyet.

 

Annyi az állítás, hogy elvárjuk a hatalomtól, hogy megfelelő információkat adjon és ne hazudjon. Szerintem ez jogos elvásár. Szerinted is? [igen/nem]

Nem azzal kéne foglalkozni, ami a legnagyobb baj? Lásd korábbi példámat, a biztonsági öv. Mennyi sok életet megmentett. Erre szarakodtok ilyen piszlicsáré dolgokkal. Ami nektek ezek szerint a legnagyobb baj. Hiszen ha lenne más nagy baj, épeszű ember azzal foglalkozna.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

te sem csak a "legnagyobb bajjal" foglalkozol, szóval ne vitázzunk ezen

Ilyen szempontból kevert stratégiát játszunk. És ez valamennyire szerencse, mert ha mindenki a legnagyobb bajjal foglalkozna csak, akkor a többi bajból hirtelen mindegyikből legnagyobb baj lenne

 

javaslom, nyiss topicot a biztonsági övről :-)

Hogy lenne nekik érthető? Nem hogy nem értik, még egy filmeket sem láttak arról, hogy vészhelyzetben az USA kormánya pl. atombunkerbe vonul. Most komolyan arról megy itt a vita, hogy kiemelt fontosságú személyek más elbírálás alá esnek mint az átlagpolgár?

trey @ gépház

Aha, nem is hagynák, hogy az USA kormánya járvány idején csak úgy kezet fogjon minden arrajáróval. 

Vagy lehet hogy igen :)

Mindenesetre abban mindenki egyetért, hogy Pintér Orbánék számára kiemelten fontos ember, szerintem itt nincs vita. Mint ahogy abban sem, hogy teljesen érthető, és várható volt, hogy a többiek elé veszik. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Viszonylag egyszerű a kérdés:

  • mivel a liberális demokráciákban a törvények szabályozzák a rendet a kérdés az, hogy melyik törvény, jogszabály írja ezt a dolgot Magyarországon le. Annak megfelelt-e ahogy Pintért kezelték?
    (Szerintem semmi rossz nincs abban, ha bizonyos személyeknek ilyen esetben extra elbánás jár, aki lehet pl a miniszterelnök vagy akár egy kórházi dolgozó is, de akár a belügyminiszter is lehet. A lényeg, hogy ezt törvény kell, hogy szabályozza)
     
  • Ha van ilyen jogszabály, akkor a sajtótájékoztatót tartó Kovács Zoltán miért nem tudott erre válaszolni? Miért próbálja megosztani a nemzetet egy ilyen kritikus helyzetben és miért csinált belőle politikai ügyet azzal ahogy a 444 újságírójával bánt?

szívemre tettem. Egyszerű a kérdés:

  • ha a jogszabály Pintérre van szabva, akkor sípolok
  • ha a jogszabály és annak a szelleme valamint meghozásának körülményei arra utalnak, hogy a mindig aktuális belügyminiszterről szól és a cél az, hogy az ország működőképességét biztosítsa kritikus helyzetben is, akkor nem sípolok

Azért szerintem ez nem kérdés.

Köszönjük hogy előhoztad a Gyurcsány Ferenc érvelési módszert a gyurcsány, migránsok, soros szentháromságból, de sajnos ez nem megfelelő válasz vagy érv arra a kérdésre, hogy Pintéren miért végezték el a tesztet és arra meg végképp nem, hogy Kovács Zoltán miért nem volt képes megválaszolni a kérdést a sajtótájékoztatón

Pintéren miért végezték el a tesztet

Csak.

Ha te leszel Magyarorszagon a rendvedelemert felelos miniszter, akkor majd rajtad is elvegzik, hogy ne fertozd meg veletlenul az egesz operativ torzset es az allamapparatus osszes vezeto tisztsegviselojet. Lehet nem egyeterteni a helyzet kezelesevel, de ha mindenki kifekszik, aki dontesi helyzetben van, attol meg neked nem lesz jobb.

Ha csinalsz egy indiegogo kampanyt, hogy elmennel tesztre, en megigerem, hogy adok bele, ha nem erolteted tobbet ezt a hulyeseget.

Csak megegszer, hogy biztosan atmenjen az uzenet. Ha a rendvedelemert felelos vezeto kidol, vagy raragasztja a virust a tobbi illetekesre, attol neked kozel sem biztos, hogy jobb lesz az eleted.

Van egy olyan alapjog, hogy egészséghez való jog, ami mindenkit ugyanannyira megillet. Ez teljesen független attól, hogy az ország akármilyen minisztere vagy, vagy sem.

 

Tudsz arra válaszolni, hogy az átlagembert miért nem tesztelik le, ha közvetlenül érintkezett egy vírusos emberrel, és nincsenek tünetei (még...)? Ő simán vigye csak tovább a vírust, adja tovább bárkinek? Akár egy idős embernek, aki ebbe később belehalhat?

 

Nem azzal van a gáz, hogy Pintért letesztelték, hanem azzal, hogy olyan embereket nem, akiket kéne. Tele van a sajtó ilyen esetekekkel. Meg nem mellesleg, a linkelt doksi is ezt tartalmazza. Miért van ez így? Van erre válasz? Ha te se tudod a választ erre, akkor ez téged nem zavar? És az nem zavar, hogy a sajtótájékoztatón azt mondják, hogy a kontaktus már elég a teszthez (és ezért tesztelték Pintért), miközben a doksi, és a gyakorlat meg nem ezt mutatja? Mikor Müller Cecília konkrétan azt mondja, hogy "mindenkinél ugyanezt az eljárást folytatjuk le" (azaz elég a kontakt), miközben a doksi azt mondja, hogy kontakt + tünetek kellenek, akkor ezt az ellentmondást te hogy oldod fel magadban?

 

Felőlem lehet ez a protokoll, ami (azaz kontakt + tünet kell), de akkor magyarázzák meg, hogy miért. Nincs rá pénz? Szakember? Hiányzik valami alapanyag, ami kell a teszthez, ezért spórolnunk kell? Volt erre már válasz?

Igen, de ezt már kitárgyaltuk, nem hiszem, hogy itt vita lenne (kivéve persze, hogy mi volt a jogszabályi háttér, mert azt nem tudjuk).

 

Az továbbra is kérdés, hogy miért nem ezt kommunikálta Kovács Zoltán, amit írtál (esetleg jogszabályokkal megtámogatva), miért keltett politikai hisztériát és miért nem válaszolt arra a kérdésre, hogy az EÜ dolgozókat miért nem tesztelik illetve, hogy miért nem azt teszi a kormány, amit mondott (konkrétan ellenkezőleg cselekedett, mint ami a protokollban van (mármint nem az a kérdés, hogy miért tette ezt, hanem az, hogy miért nem válaszolt erre a kérdésre)?

Nem. Ne haragudj, de ez a dolog nem így működik. Nem úgy, hogy kiemelten fontos személy, és akkor kész, neki minden alapból jár, ami egy átlagembernek nem. Ezeknek pontosan szabályozva kellene lennie, és egy ilyen sajtótájékoztatón el kellene hangoznia a szabályozásnak. Feltéve, hogy a sajtótájékoztatót felkészült emberek tartják (ez most nem Müller Cecília hiába, mert valszeg ez nem az ő területe. De akkor legyen ott valaki, aki tud válaszolni. Vagy, legyen ott valaki, aki felírja a nem megválaszolt kérdéseket, és adjanak tájékoztatást később).

 

Viszont inkorrektnek tűnik Cecília válasza az újságíró kérdésére. Egyrészt, mert a feltett kérdés csak egy részével foglalkozott. Másrészt, a korábban linket dokumentum (https://btk.pte.hu/sites/btk.pte.hu/files/kozlemenyek/COVID19_uj_koronavirus_tajekoztato_EMMI_20200313.pdf) mást állít, mint amit ő mondott. Ezen a kérdésen már rugózik a sajtó egy ideje, nem értem, mi a fenéért nem lehet tiszta vizet önteni a pohárba. És nem csak a sajtó rugózik rajta. Engem is érdekel. Meg mindenkit érdekelnie kellene, aki egy kicsit is tud gondolkodni. És itt most nem az a kérdés, hogy miért tesztelték le Pintért. Hanem az, hogy miért nem tesztelik le azokat, akik ugyaúgy kontatktusba léptek fertőzött személlyel, de nem mutatnak tüneteket. Így van-e, ha igen, akkor miért van így. Ha nincs így, akkor mi a magyarázat a sajtóban megjelent csomó esetre, ami ezt állítja.

"Nem úgy, hogy kiemelten fontos személy, és akkor kész, neki minden alapból jár, ami egy átlagembernek nem. Ezeknek pontosan szabályozva kellene lennie, és egy ilyen sajtótájékoztatón el kellene hangoznia a szabályozásnak. Feltéve, hogy a sajtótájékoztatót felkészült emberek tartják"

Pontosan, ennyi a lényeg.

Én eddig úgy tudtam, mindenkinek joga van az egészséges élethez, nem csak a belügyminiszter környezetének.

De lehet, azóta újabb darabkát véstek ki a gránitszilárdságú Alaptörvényből.

Gyengébb elméjűek és csak libsizni tudók kedvéért: nem azért fontos a tünetmentesek szűrése, mert azzal az ő életét véded, hanem a környezetének a védelme okán. Nem Pintért védik a szűréssel, hanem saját magukat. Akik itt arról pofázunk, hogy fontos lenne szűrni a tünetmentes, de akár csak gyanítottan fertőzöttel szoros kapcsolatba kerülőt, azzal a te segged szeretnénk megvédeni, te idióta barom!

Hát ez az "idióta barom" erős túlzás, de lelked rajta. Gondolom ezután érdemi eszmecserét nem tudunk folytani, pedig szívesen elmondtam volna, hogy Tótácska Wécske Árpika, feketeöves szellemi faszverő dolga annyi lett volna, hogy beírja a gugliba ezt: | védett személy jogszabály | továbbá tájékozódik a különleges jogállású helyzetek mibenlétéről és akkor megkímélhette volna magát attól, hogy egy destruktív provokátornak tartsuk. Ugyanez vonatkozik a topiknyitóra is.

Na, részemről ennyi, javaslom a latin betűk tanulmányozását, mert ezek ismerete nélkül nagyon nehéz a szövegek értelmezése.

> Sol omnibus lucet.

Akkor megpróbálom érzékeltetni, mert úgy látszik, nem megy, ehelyett jössz mindenféle faszsággal.

Együtt dolgozol egy napot valakivel, akiről igazoltan kiderül, koronavírusos. hazamész, szépen megfertőzöd anyádat. Nála tünetek jelentkeznek (több nap!). Ezek után elmentek szűrésre. Téged azért nem fognak leszűrni, mert nincs tüneted, anyádat azért, mert nem volt kapcsolata igazoltan koronavírusossal. Aztán anyád kórházba kerül, és kiderül, hogy már menthetetlen, egy hete kezelni kellett volna. Így anyád belehal. És te ebben a helyzetben ahelyett, hogy az orvosokra hallgatnál (nem, a MOK nem politizál), vagy legalább anyádra gondolnál, és őt féltenéd, azzal foglalkozol, hogy melyik újságíró mit írt. Gratulálok!

Az újságírók pontosan tudják, hogy miért végezték el Pintéren a tesztet és azt is tudják, hogy el kellett végezni. Ez egy hót primitív demagóg provokáció volt, semmi több és semennyire nem vitte előre a dolgokat. Azon a pár feltűnési viszketegségeben szereplő önimádón kívül senkinek nem jutott volna eszébe megkérdezni, hogy az ország belügyminiszterét, akit NEMCSAK különleges jogi helyzetekben, hanem nyugalmi periódusban is törvények különböztetnek meg a földi halandóktól, miért kell elvégezni egy vírustesztet. 8§ a 1996-os kormányrendeletben.

Részemről ennyi. Aki ezt nem érti, az nem is akarja érteni. Pont.

> Sol omnibus lucet.

"Az újságírók pontosan tudják, hogy miért végezték el Pintéren a tesztet és azt is tudják, hogy el kellett végezni. "

Ha te tudod, hogy mi alapján végezték el a tesztet Pintéren, akkor idézd ide a jogszabályt. Ha nem tudjuk, akkor az újságíró feladata ezt felderíteni. A sajtótájékoztatót tartónak meg az a feladata, hogy válaszoljon

Ha te tudod, hogy mi alapján végezték el a tesztet Pintéren, akkor idézd ide a jogszabályt.

Hasznald mar egy kicsit a jozan eszt, baszod, ott ulnek egy szobaban Pinter, Orban, Papp, Gora, stb., lenyegeben mindenki, akinek valamilyen erintett teruleten dontesi jogkore van. Ha bekuldod kozejuk a virust, abbol eleg nagy problema lehet, ne jatszd mar a hulyet.

Rá tudnál mutatni arra, hogy konkrétan melyik pont, mondat alapján jogosult Pintér arra, hogy a protokolltól el lehessen térni az ő esetében? (átnéztem, de én ilyet nem találtam de nem vagyok egy jogi szakember, ez tény, szóval, ha rámutatsz egy tévedésemre, nem probléma)

 

  • Egyrészt ahogy olvasom én azt látom, hogy Pintér nem védett személy. Ha jól értem, akkor az 1. §-ban van definiálva, kik a védett személyek: " az (1) bekezdésben és az a)-f) és h) pontban meghatározottak a továbbiakban együtt: védett személy ". Ebben a listában nem szerepel a rendészeti miniszter.
  • De még ha az lenne utána jön a kérdés, hogy a protokolltól mi alapján lehet eltérni. Mert a 8/A. § paragrafus arról szól, hogy kell a hivatalos programja során egészségügyi ellátást adni. Ebben kb olyanok vannak, hogy ha hivatalos programja van egy védett személynek, akkor pl a megfelelő kórházban ügyeletet kell tartani. Vagy az ilyen mondatokra gondolsz? " szükség esetén nyújtandó egészségügyi ellátás szervezésére és koordinálására ". Ez szerintem nem jelenti azt, hogy extra ellátása lenne. Pl egy májátültetésnél sem ugorhat előre a listán és egyéb egészségügyi ellátásnál is az orvosoknak követniük kell a hivatalos protokollt. (gondolom a májátültetéses példát tudod, hogy miért írtam :-) )

 

(én egyébként valószínűbbnek tartom, hogy ezt esetleg ők is mérlegelték és simán egy magántesztet csináltattak. Gondolom, átugrották a várólistákat...)

Igen, sokféleképpen alázhatták volna az újságírót, de Kovács Zoltán (és a mögötte lévő csapat) nem volt felkészült.

 

De alapvetően szerintem most az egész kormány nem az. Pl 48 óránként tartott a Viktor státuszt? vicc.

Amikor volt a migránsválság, akkor én azt éreztem, hogy iszonyat felkészültek (természetesen sok mindennel nem értettem egyet, amit csináltak de ez más kérdés), az EU többi országa elbújhatott akkor mellettük. Azt tippelgettük akkor, hogy honnan szereztek előre ilyen jó infókat? Putyintól? Most viszont elég siralmasan teljesítenek.

(1) gelei fórumtárs válaszolt, mielőtt kérdeztél volna

(2) nem normál jogrend van érvényben.

(3) A védett személyeket ... a Kormány rendeletben jelöli ki. A Kormány rendeletében ki nem jelölt személy ideiglenes védelmét a miniszter rendeli el. Az ideiglenes védelem tartama a 12 hónapot nem haladhatja meg.

 

Van a legénységi étkezde, meg a tiszti étkezde, nagyon eltérő kínálattal, személyzettel és berendezéssel. A tiszti étkezdébe a tisztek járnak, a legénységi étkezdébe a mezei halandó katonák. Ha egy ország a tisztjeit a legénységi étkezdében etetné elvegyítve a tiszteket a közlegények között, akkor azt az országot másnap elfoglalná egy olyan ország, ahol ezt a gyakorlatot nem alkalmazzák. Nem tudom 150 IQ nemzetközi egység elég-e ennek a megértéséhez, mindenesetre próbáld meg, hátha sikerül.

> Sol omnibus lucet.

Összegezném a helyzetet: Továbbra sem tudjuk, hogy milyen jogszabály alapján kapott Pintér tesztet és jogosult volt-e rá. Az általad "nem normál" jogrendet is jogszabályok szabályozzák, valamint a védett személyeket is és azt is, hogy az mit jelent pontosan. Ennyi a történet.

 

Ha tudod a jogszabályt, ami alapján ez történt, akkor szólj újra, mert mindenféle hasonló sántító példákat tiszti étkezdékről mindenki tud írni (pl megelőzhet-e a májtranszplantációs listán Pintér téged), de itt most nem az a kérdés, mert az off topic.

Továbbra sem tudjuk, hogy milyen jogszabály alapján kapott Pintér tesztet és jogosult volt-e rá.

Szerencsere az emberek tobbseget nem erdekli, hogy egy orszag belugyminiszteret miert tesztelik vilagjarvany eseten. A maradek meg felteheti a kerdest valasztott kepviselojenek.

A Fidesz-KDNP szerencséjére a szavazóikat nem érdekli, hogy miért pozícióhoz kötve és nem egészségügyi alapon végeznek vizsgálatokat, hogy miért vannak urak, az egyenlőbbnél egyenlőbbek. Őket nem zavarja, hogy lassan visszajön a feudalizmus.

Honnét lenne erre az ellenzéknek pénze? Mintha egy kicsit nagyobb mozgástere lenne a kormánynak e tekintetben. Simán hozhat egy rendeletet, amivel kiszór egy csomó pénzt.

 

Pl., honnét lenne az ellenzéknek arra pénze (és jogalapja), hogy kiszórjon 10.000 Ft-t a 2.5 millió nyugdíjas között? Ez 25 milliárd Ft. És ez csak 1 példa.

 

Ha szerinted nem lehet az emberek egy részét ilyesmivel megvenni, akkor kb. semmit se értesz a politikából.

"Szerencsere az emberek tobbseget nem erdekli, hogy egy orszag belugyminiszteret miert tesztelik vilagjarvany eseten."

 

Jól értem, hogy szerinted az a szerencse, ha egyesekre nem vonatkozik a törvény? Te olyan országban szeretnél élni, ahol ez így van? Vagy esetleg csak az a szerencse, hogy most nem érdekli őket de később azért szerinted is szükséges lesz ennek a kérdésnek a tisztázása és ha Pintéren nem a szabályoknak megfelelően végezték a tesztet, akkor felelősségrevonás is szükséges lesz?

én ezt úgy értelmeztem, de persze ha valamit félreértettem, nyugodtan mondd:

"Szerencsere az emberek tobbseget nem erdekli, hogy egy orszag belugyminiszteret miert tesztelik vilagjarvany eseten."
"Van olyan orszag, ahol nincsenek az egyenlobbnel egyenlobbek? "

"Hasznald mar egy kicsit a jozan eszt, baszod, ott ulnek egy szobaban Pinter, Orban, Papp, Gora, stb., lenyegeben mindenki, akinek valamilyen erintett teruleten dontesi jogkore van. Ha bekuldod kozejuk a virust, abbol eleg nagy problema lehet, ne jatszd mar a hulyet."

 

Úgy tűnik ez az érvelés elolvadt, mert itt az van, hogy "Tehát Pintér Sándor egy hetet sem töltött karanténban, nem várta ki a lappangási időt, két teszt után újra munkába állt.". Vagyis Pintér simán végigfertőzte volna Orbánt meg a többieket :-)

https://444.hu/2020/03/19/egy-hetet-sem-volt-karantenban-pinter-mert-az…

 

Gondolom, akkor az új tények ismeretében már úgy fogod gondolni, hogy kicsi volt rá az esély, hogy Orbán, Pappot Gorát Pintér megfertőzze. :-)

Közérdekű adatigénylésre gondolsz? Amiért pénzt kér az állam? Sajnos nincs annyi pénzem, hogy a magyar hatóságoktól megszerezzem az információkat, amiket szerintem egy normális államban ingyen kiraknának a webre vagy egy sajtótájékoztatón képesek elmondani, hogy átlátható legyen hogy mit csinálnak és tudjam, hogy nem hazudnak. :-)

Az is egy érdekes kérdés, hogy ha Pintér olyan mérhetetlenül fontos, miért engedik, hogy minden jöttmentet végigtapizzon, akit csak szeretne, és miert nem raknak rá egy nyomorult szájmaszkot legalább?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Én azt gondolom, hogy az szimpla tudatlanság lehet.

 

A https://hup.hu/node/168387 topicban linkelve van egy cikk (https://www.dehir.hu/debrecen/naponta-huszezer-egeszsegugyi-vedomaszk-k…), amiben benne van, hogy (kiemelés tőlem) "A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs feladatmeghatározása alapján a debreceni börtönben a korábbinál is több szájmaszk készülhet azért, hogy az országban megfelelő mennyiségű és minőségű védőeszközzel tudják ellátni az egészségügyi intézményeket és a lakosságot is."

A probléma csak az, hogy ezek a maszkok arra alkalmatlanok, amit írtak. Lehet, hogy a többi dologban is ennyire nem voltak képben. Vagy csak elkönnyelműsködték. Vagy esetleg hazudtak és azt remélték, hogy nem lesz akkora a probléma, hogy kiderüljön.

A nagy lófaszt lett volna elég, már bocsánat. Ebben a threadben valami kollektív amnézia tombol?

NEM arról volt szó, hogy téged, engem, Jóskapistát miért nem tesztelik a Pintért meg miért igen (ezt a kérdést felesleges is feltennie értelmes és gondolkodó embernek szerintem), hanem arról, hogy a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő védőfelszerelési nélküli orvosokat és ápolókat miért nem tesztelték azonnal, amikor ennek a ténye kiderült, a Pintért meg miért igen.

Volt egy kicsi "mind szembe jön" érzésem miattatok, de megnézve a tegnapi cikkeket, úgy tűnik, hogy én emlékszem jól.

"jogszabályilag"
Na, akkor kérlek, lökd ide a jogszabályt, ami alapján Pintéren teszteltek, mert ezt még most sem tudjuk és pl az origora ránézve ők sem linkelték még be pedig az aztán ám a talpnyaló brigád. Ez az egyik dolog. Mondom, megértem, hogy ha van ilyen szabály, de az, hogy valamire rásütjük, hogy nemzetbiztonsági érdek az nem jelent semmit. A nemzetbiztonsági dolgokat is jogszabályok szabályozzák

 

De ez csak az egyik dolog, mert a másik dolog az, hogy a sajtótájékozatót tartó Kovács Zoltán miért nem tudott erre válaszolni? És miért próbálja megosztani a nemzetet egy ilyen kritikus helyzetben és miért csinált belőle politikai ügyet azzal ahogy a 444 újságírójával bánt?

Erre a kérdésre:

Hány egészségügyi dolgozó van karanténban ill. járványügyi megfigyelés alatt, és mit próbálnak tenni ellene:

Szó szerint ezt a választ adták:

Hogyha viselik az egyéni védőeszközt a kolegák, akkor ugye védve vannak, tehát ez bizonyosan beigazolódott, hiszen ez a célja, ez a funkciója ennek. Valóban többen vannak most karanténban, egészségügyi dolgozók, mert szoros kontaktusnak minősültek a járványügyi vizsgálat során. Említettem, hogy az a jó hír, hogy az első laboratóriumi vizsgálatok negatívak lettek, tehát egészségesek. 

... a "Hány egészségügyi dolgozó van karanténban" kérdés melyik részét olyan bonyolult megérteni szerintetek?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De vazze, miért nem tudnak válaszolni? Szerintem azért vannak olyan dolgok, amelyek alapvető kérdések, ezekre tudni kell válaszolni. Olyan embert kell odaállítani, aki tud válaszolni.

Ami nem alapvető fontosságú kérdés arra meg azt mondani, hogy bocs, erre a választ pontosítanunk kell és pl holnap reggel 8-ra válaszolunk írásban, amit közzéteszünk x helyen.

Miután visszakérdeztek, hogy a konkrét kérdésre válaszoljon már azért, ez jött:

Több helyen vannak, tehát a saját intézményükben ööö vannak jelen ööö ismert önök előtt azok a helyszínek, ahol megfordultak, tehát ahol előfordult ilyen a területen, és mindegyik egy négy-öt helyen különböző, ilyen-ilyen tizes nagyságrendben vannak körülbelül. 

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A mai operatív terelés is jó volt, ezentúl nézni fogom rendszeresen. Rutinosan térnek ki a kérdések elől.

Nekem pl nagyon nem világos ,hogy miért nem tudhatja meg a jónép (az EU-ban egyetlen országként) ,hogy területileg és korosztály szerint hogy oszlanak meg a megbetegedések. Miért nem tudhatom, hogy a mi megyénkben, neagyjisten város szinten mennyi beteg van? Aszongya a tiszifőorvos, hogy Ők tudják és ez elég(!). K*rva anyád. Ugyanez a maszatolás megy a tömeges teszteléssel, semmi értelmes válasz. 
 

miért nem tudhatja meg a jónép (az EU-ban egyetlen országként) ,hogy területileg és korosztály szerint hogy oszlanak meg a megbetegedések

az EU-ban egyetlen országként

https://index.hu/kulfold/2020/03/14/koronavirus_svedorszag_leall_a_szeles_koru_tesztelessel_es_a_szamok_kozlesevel

Olvastam. De ők egész eddig tájékoztattak és teszteltek is. A WHO meg szorgalmazza a tömeges tesztelést.

Teszteljetek, teszteljetek, teszteljetek, üzeni a kormányoknak a WHO

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer gyorstesztért

Most minden a tömeges tesztelésen áll vagy bukik

#mijobbantudjuk 

Mindig arról szól a hír ,hogy csak azt tesztelik aki beteg. Ez logikus, hogy őt letesztelik, de ha kiderül, hogy korona, akkor -józan paraszti ésszel- miért nem tesztelik le a környezetét? Akivel egy háztartásban lakik, akivel egy lépcsőházban él, akivel egy irodában dolgozik, stb. Ésakkor meg lehet fogni azokat, akinknek _még_ nincsenek tünetei de már terjesztők. 

Na akkor Magyarország lakossága: ~9,8 millió fő
9,8 millió fő / 73 = ~134'246 fő, vagyis minden 134'246. ember beteg.

Akkor valószínűleg 805'476 ember utazott tőlünk most Kínába és Dél-Koreába, hogy 6 beteget tudjanak találni közöttük. :)

Ehhez mennyi repülő kellett! Nem tudtam, hogy több JFK-t is építettek nálunk..

Innen már 1 lépés eljutni oda, hogy mi van akkor, ha csak 6000 ember utazott mostanában tőlünk Kínába és Dél-Koreába. Akkor minden 1000. ember lenne kb. beteg és akkor Magyarországon most kb ~10'000 vírushordozó flangálna az utcákon a 72 igazolt eset helyett. Persze ez csak a képzelet szüleménye, a valósággal való egyezés max a véletlen műve lehet.