-1 gomb

Sziasztok.

Arra gondoltam, hogy a hozzászólások mellett lehetne a +1 gomb mellett -1 gomb is, ez lehetne büntetni azon hozzászólásokat, amik például nem relevánsak a témában (trollok,politikai jellegű hozzászólások, stb), és a felhasználók beállíthatnák hogy bizonyos pontszám alatt automatikusan eltűnjön a hozzászólás és a hozzászólásból kiinduló thread (esetleg a tényleges bejegyzés helyett egy üzenet várna ott, hogy itt bizony el lett tüntetve x darab hozzászólás a negatív értékelés miatt).

Szerintetek hasznos lenne egy ilyen funkció?

Hozzászólások

Csak akkor tamogatom, ha

Magara a topiknyitora/blogbejegyzesre is kerul +1 es -1

A +1-ek es -1-ek kulon szamolodnak, pl "van 7 +1 es 4 -1 ezen a hozzaszolason" (a la disqus)

Szerkesztve: 2020. 02. 21., p – 12:05

Elllenzem. Lasd portfolio.hu foruma. Minden ertelmes hozzaszolast buntet a tomeg, ha azzal nem ert egyet. Igy idovel az egyforma faszfejek helye lesz az adott oldal.

Plusz faszság is azért büntetni valakit, mert az általa közzétett tartalommal éppen nem ért egyet valaki. Ugyanakkor tolakodásra fokozottan alkalmas, pár ember simán képes lefokozni a nekik nem szimpatikus tagokat egy kis rutinnal.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Teljesen jogos. Stack Overflow és társain rendszeresen kapom a -1-et, amikor az a kérdés, hogy adott szoftver tud-e valamit, és én tudom hogy nem tudja, és szépen leírom válaszban, hogy nem, azt bizony nem tudja, esetleg indoklással együtt hogy ilyen-olyan kompromisszumokkal járna, akadályokba ütközne, vagy aránytalanul nagy munka volna implementálni. Elbeszélgetnék egyik-másikkal hogy mégis mi jár a fejében amikor rábök arra a gombra.

Ezt már máshol kiveséztük.

Nem szerencsés. Ugyanis a +1-en nincs mit indokolni, azonban a -1 természeténél fogva igényelne egy magyarázatot. Anélkül pedig a -1 nettó hőbörgés.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Mi van akkor ha kap valaki egy negatív kommenttet és az kap egy rakás +1 értékelést? Máris van -1 gomb?

Jól látod.

Ha van egy komment, amiben tévedés szerepel, és valaki válaszol rá azzal, hogy -1, mert ... , akkor azzal az érveléssel lehet egyetérteni, így a -1 válasz +1-ei -1 -ek lettek, mégpedig kvázi indoklással.

Ezzel szemben a kommenten a -1 gomb nyomkodása indoklás és név nélkül, az trollkodás.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Azért, mert ha azt mondom, hogy az ls -l parancs részletesen listázza a könyvtár tartalmát, az azzal való egyetértés (tehát szerinted igaz) nem igényel indoklást. De ha vitatod, mert szerinted ez nem igaz, akkor érdekelne mivel magyarázod.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

És hol olvashatok a hup véleményezés +1/-1 manuáljáról, hogyan is lehet helyesen használni és mik a hátulütői stb.? Mig ezt az ls esetén megtehetem, könnyedén ki is próbálhatom, addig a +1/-1 kapcsán ugyan ezt nem tehetem meg. Értem én, hogy a radditen műküdik valahogy egy másik oldalon másként stb. Mi van ha az én rendszeremen az ls nem ugyan azt hajtja végre mint nálad mert nem is ugyan az hívódik meg? Ekkor máris ki kellene egészíteni a +1-emet, hogy egyetértek vele ebben és ebben az esetben.

kkor máris ki kellene egészíteni a +1-emet, hogy egyetértek vele ebben és ebben az esetben.

Pontosan. Erre való a komment.

De ha a komment triviális, pl. hogy az egész számok halmazán az összeadás kommutatív, akkor azzal egyet érthetsz anélkül is, hogy elmondanád miért értesz egyet vele. ;)

[szerk:] vita esetén azonban, ha nem értesz egyet, azt indokolni illik.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Viszont te erre válaszoltál

Mivel ér többet az a +1 ami csak kiegészítéssel/pontosítással...

Továbbra se értem, hogy ez az eset miért jobb mint az ugyanúgy komment nélküli -1 Azzal egyetértek, hogy vannak olyan +1-ek amiket nem kel indokolni, bár szerintem olyan -1-ek is vannak. Viszont a kérdésem arra irányult mi a helyzet azokkal a +1-ekkel amikre komment nélkül false eredményt/visszajelzést adnak?

Elbeszéltünk egymás mellett, úgy tűnik. Szóval te nem az esetleges vita irányából közelítettél, hanem a pontos számolás felől.

Ok. A +1 -ekre viszont szerintem nem szabad semminek a pontos mérőszámaként tekinteni. Inkább egy jelzés, hogy vannak-e sokan, vagy kevesen akik egyetértenek.

Ezzek a számok akkor is torzak lennének, ha lenne -1, sőt!

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Instant anyazasba torkollna, szvsz nem szerencses/erdemes, van eleg indulat igy is a forumokon.

+1

... de ne tünjön el semmi

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

+1

De állítólag meg sem lehet ezt valósítani! :D

Majd te megcsinálod, amúgy pedig itt várlak: https://hup.hu/comment/2440864#comment-2440864

Ui.: Aki átveszi az oldalt, az nyugodtan megcsinálhatja, nekem ilyen fejlesztésekkel szerencsére már nincs dolgom.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Én is hozzászólnék. Nem a magamhoz hasonló trollkodók miatt, de tegyük fel feldobok egy témát a blogomon, ami mondjuk egyeseknek nagyon tetszik, de a hagyományos "normális" jó ízlésű unalmas és prüd embereket meg megbotránkoztatja. Akkor nem velem basztok ki, mert én máshol is tudok publikálni, hanem azzal a hétfős hűséges rajongói táborommal, ami előbb-utóbb huszonöt főre duzzad. És higgyétek el nem lesz az nektek jó, amikor a rajongóim megvárnak titeket a munkaidő lejárta után. Mert egypáran hagytok elég lábnyomot, hogy lenyomozható legyen ki van a nicknév mögött.

Az meg ne nyugtasson meg senkit kedves Mányoki Ádám, hogy esetleg nem itthon dolgozik. Jay és Néma Bob is felült a repülőre és leszámolt a seggfejekkel.

Nem tőlem kell félni. Mindig a fanatikus rajongókkal van a baj.

Puszi

Nem néztél eléggé utánam (akit érdekel, a weboldalamon kint van a címem is), sopron nincs olyan messze, aki akar az jöjjön autóval, de a vasútállomás is csak pár perc séta innen. Ugyan szomszéd településen van füves repülőtér, 800m hosszú, kis gép le tud szállni, de menetrend szerinti járat ide nincs.

De nem értem miért kövezne meg a nép azért mert felvetettem egy ötletet, ami a kommentek alapján bűn rossz, nyilván ezek után nem lesz ilyen funkció (és néhány komment alapján már szerintem is rossz ötlet), így a politikai jellegű hozzászólásokat továbbra is manuálisan fogom skippelni.

Szerkesztve: 2020. 02. 21., p – 15:08

Ne értem ezt a sok kommentet. Ha a modell működne, akkor csak +-/1 lenne a válasza mindenkinek. :P

Szerkesztve: 2020. 02. 21., p – 17:51

Azt nem lehetne, hogy a nekünk nem tetszőket egyszerűen kitiltjuk a *csába (mint a 444-en)?

Azt megspórolhatnánk ezt a mínuszegyezést is. Kezdjétek velem!

Nem értem a hozzászólásodat. Faszán odaszúrtál a 444-nek valamiért, amit egyébként sokan mások már évek óta csinálnak. A magyar hírportálok közül elég kevésen fogsz találni kommentelési lehetőséget. Ráadásul jól odaraktad a szólásszabadságot mint indokot. Á, nyilván ez az indok, nem is az a szabályozás, (aminek a részleteire nem annyira emlékszem, bocsi a pontatlanságért) ami miatt a portáloknak felelősséget kell vállalni a kommentelők által előállított tartalom miatt... 

Tegyem még azt is hozzá, hogy a kommentelési lehetőségnek nincs köze a szólásszabadsághoz. Legalább is nem hinném, hogy rögzítve volna akárhol, hogy neked az alanyi jogon jár (a kommentelés lehetősége).

+1, pl. ott a hvg "szólásszabadságnak", a kommentszekcióban szinte csak a fideszes trollkommandó pörög, nem sok értelmes kontent van. Ellenben viszont a cikkek nagy része már csak előfizetéssel olvasható. Ettől még az is távoltartja magát, aki kitartó volt...

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Sokszor már az is elég volna, ha az embereknek nem lenne 4-5 felhasználónevük.

Csak akkor támogatom, ha a régi tagok minuszai sokszorosan számítanak! Nem viselem, hogy itt van ez a sok egy-két éve regelt oszt okosabb, mint én! Büntetöminuszt annak, akit nem szeretek! (smile) 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Szerintem inkább annak volna értelme, hogy megnézhessük, egy adott hozzászólást mely HUP userek pluszegyeztek.

Ha esetleg ez a javaslatom azért lenne elutasítva, mert aggályos hogy mindenki lássa hogy egy X valakinek a hozzászólásával mely userek értettek egyet, akkor úgy javaslom, hogy csak az láthassa ezt az infót aki magát az adott hozzászólást írta.

Nem árt tudni ugyanis, kik értenek egyet ilyen vagy olyan nézeteinkkel. Ilyesmiből akár barátságok is születhetnek, ami nem árt a mai elidegenedő világban.

Igaz barátságok eszmetársak közt szoktak kialakulni. Ennek érdekében tudnunk kell, ki van velünk azonos nézeten (és milyen mértékben). E tudás megszerzésének nyilván hasznos módja a hozzászólások elolvasása, de más módszerek is hasznosak lehetnek, az egyik ilyen például annak realizálása, kik azok akik általában pluszegyezik a hozzászólásainkat. És mely témájú nhozzászólásainkat...

Nyilván ez nem egy létfontosságú ficsőr, de én igencsak kedvelném ha megvalósulna. (Nem, nem vagyok képes leprogramozni. Talán meg tudnám tenni ha a fórummotor C nyelven írott lenne, de van egy olyan sanda gyanúm hogy véletlenül se ez a helyzet...)

A veled hasonló véleményen lévő emberek hozzászólást is írhatnak, amiben kifejtik a véleményüket. Sokkal hasznosabb és informativabb, mint a hozzászólás +1-ezése.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Sokkal hasznosabb és informativabb,

Már ha van tényleg valami plusz információ amivel a már meglévő tartalmat ki tudják egészíteni. Ha csak azt írná le valaki, hogy egyet ért a fentiekkel, azé mennyivel informatívabb, mint a +1-ezés?

Tudod, hogy a +1-ezés eleve azért született, hogy ne kelljen mondanivaló nélküli "énis" jellegű hozzászólásokkal szétspamelt fórumokat olvasgatni...

Kéne egy -1000 es gomb is csak erre az ötletre.

Csak akkor működne valamennyire jól, ha a szavazatokat súlyoznánk a szavazó értelmi/hozzáértés/pillanatnyi befolyásoltsági állapota/iq/stb +n param. szerint, ezt akár a következő választáson is lehetne alkalmazni, ahol az ezt felmérő kérdések a szavazólap hátoldalán lennének. :)
A savazásoknál pont a lényeg szokott kimaradni, hogy azok véleményére vagy kíváncsi aki esetleg el is olvasta a kérdést vagy egy csapat apró majom válaszára.

Szerintem túl komolyan veszitek ezt a +1 dolgot, ez csak egy egyszerű egyetértek/nem értek egyet, nem valami büntetés vagy dicséret, meg nem is verseny, amiben annak lesz igaza, aki több +1-et gyűjt.
Teljesen mindegy, hogy hogy működik :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

így tömörebb, mint megannyi +1-es kommentárt olvasni, amúgy sem érdekes, ki írta őket... ha valakinek meg nagyon fontos hogy tudják, mi a véleménye, fejtse ki két karakter helyett legalább egy tőmondatban.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tömörebb, de egyben érdektelenné is vált. Nincs jelentősége, ki mit +1-ezik, addig viszont amíg ez nem volt, tetszőlegesen értett egyet egyszerű módon, vagy kifejtett bővebben, aki hozzászólt.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Most is ki lehet fejteni bővebben a véleményt, ha valaki azt szeretné. Nyilván sokkal jobb volt, amíg egy tartalomnál csak azért voltak új hozzászólások, mert ketten beírták, hogy „+1”. Ja, nem.

Amúgy meg ha valaki szeretné, nyugodtan lefejlesztheti, megcsinálhatja szépre és mobilbarátra is (pl. carcolt, a CSS király), tesztelheti mindenféle böngészővel és felbontással, hajrá!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Persze, ki lehet, de minek amikor ott a +1-gomb, az milyen praktikus már,  nem is kell semmilyen rizsát írni,  elég csak rányomni és kész! Már csakúgy -1-gomb kell, és tök jól el lehet diskurálni (nem).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Amúgy meg ha valaki szeretné, nyugodtan lefejlesztheti, megcsinálhatja szépre és mobilbarátra is (pl. carcolt, a CSS király), tesztelheti mindenféle böngészővel és felbontással, hajrá!

Sokszor mondod mostanában ezt, hogy valaki megcsinálhatná, meg majd valaki foglalkozik az oldallal, stb. Nem most volt egy fejlesztési fázis, amikor ezeknek meg kellett volna valósulnia? Vagy 2019 túl rég volt, hogy az igényes mobilbarát kinézet alap szempont legyen? :) 

Amit írtál. Mobilbarát, szép, akármi. Feltételeztem persze, hogy nem konkrétan a -1 gombról beszélsz, mert annál talán kevésbé relevánsak az általad felsorolt szempontok, mint inkább a funkcionalitás.

Szóval minek kellett volna: Egy rel. bugmentes, modern, mobilbarát fórumnak :) 

Mivel a fórumot most is sokan használják mobilról sikerrel, ezért elmondhatjuk, hogy „rel. bugmentes, modern, mobilbarát”. Az egyedi igényekkel pedig nem tudok foglalkozni.

Amúgy meg de, csak a +1 körüli hercehurcára írtam, amit írtam.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Mit értesz siker alatt? Ha azt, hogy nincs alternatíva (értsd: a fórum tartalmának böngészésére alkalmas mobil felület), akkor tényleg megvan a siker.

Ha viszont azt, hogy egy olyan alap dolog mint a bejelentkezés hosszú görgetést igényel, a gombok nem touch felületre optimalizáltak a betűméret indokolatlanul kicsi, a sokszintű topicok olvashatatlanok, mert a jobrascroll valamiért fájt valakinek, akkor nehezen mondanám az implementációt sikeresnek.

A bugmentességet meg hagyjuk, amikor a mai napig, hónapok elteltével nem jó az olvasatlan számláló a főoldalon. Igaz ez nem kapcsolódik a mobilfelülethez.

Igen, a főoldali olvasatlan számlálóval van még javításom és ennyi. Vagy kiszedjük. Vagy valami. A többi pedig, amit írtál, az már nagyrészt egyéni preferencia. Pl. van akit zavar a jobbra görgetés, másokat pedig nem. De ide is jöhet egy CSS király (by carcolt), aki összerakja és megcsinálja a mindenki számára üdvözítő, megnyugtató megoldást. Hiszen (még mindig) alapvetően nem vagyok frontendes.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Tényleg no offense, de akkor miért is nem egy olyan fejlesztő dolgozott a projekten, aki ki tudja szolgálni azokat az igényeket, ami 2019-ben egy fórum modernizálását jelentené?

Nagyon szereted carcolt-ot emlegetni, css király jelzővel ellátni, de főként ha saját bevallásodra te nem értesz hozzá, miért is teszed? 

Gondolom sokan voltak jelentkezők, nehéz volt köztük választani. Szerencsére a szerver oldali részét (több-kevesebb sikerrel) megoldottam én, a kinézet akár utólag is javítható olyanok által, akik jobban értenek hozzá. Addig pedig van valami, ami amúgy működik, hiszen most is kb. öt ember megy ezen a témán, a többség pedig csendben használja az oldalt (több-kevesebb sikerrel).

Amúgy carcolt használta rám ezt a jelzőt, én csak élek vele.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

 Nincs jelentősége, ki mit +1-ezik

Rögtön lenne, ha a kommentek rangsorolva lennének ezáltal, mint másutt, és fentebb kerülnének a több pluszt kapott hozzászólások. Van ahol ez jól működik, például disqus-t használó blogok alatt egész hasznos kommenteket olvasni a tetején, míg az alján tömörülnek a tényleg érdektelen és tartalmilag másokat ismétlődő, pluszt hozzá nem adó hozzászólások. 

Persze ehhez jól működő rendszer és moderáció kellene értelmes közösséggel. 

Engem a +1 sem érdekel.

trey @ gépház

Eddig nem volt tilos akár csak egy darab karaktert írni a kommentbe, hol húzod meg a vonalat a cenzúrához? A véletlen karaktersorozat beküldése már szemét, vagy már komment? A számodra nem tetsző tartalom komment, vagy szemét? Hogy fogod eldönteni egymagad, hogy mi az érték? A +1 önmagában lehet hogy neked nem információ,  de valaki valamiért fontosnak érezte, hogy jelezze: egyetért. Nem fejtette ki, de jelezte. Ha ez nem fontos, akkor a többi hol, kinek, miért, mennyire fontos? Mi alapján döntesz? Ha csak kiraksz a főoldalra egy teljesen irreleváns eldöntendő kérdést (pl. Ma ilyen napom van: szar/jó), azt is meg fogják nyomkodni jópáran, mert nem kell hozzá nagyon gondolkodni. 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Aha. Akkor most pontosan mi is a problémád? Ha pontozni lehet a hozzászólást, az nem oké, mert nincs diskurzus; viszont ha hozzászólásban „+1”-eznek, az oké, pedig nincs diskurzus?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nincs problémám. :) ez nem az én harcom, én csak elmondtam a véleményem. Egyáltalán nem fontos, nem kell foglalkoznod vele. Legközelebb inkább nyomok egy +1-et (és ha lesz, akkor -1-et is nyomhatok). Nem kell foglalkozni holmi kifejtegetéssel.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azért készült a jelenlegi megoldás, mert a migráláskor láttam, hogy nagyon sok olyan hozzászólás van az oldalon, ami csak annyit tartalmaz, hogy „+1”. Ez nem diskurzust, nem építi a közösséget, még csak nem is hasznos. Viszont némileg frusztráló, amikor pl. a trackerben csak azért jönnek fel a tartalmak, mert érdemi hozzászólás helyett valaki csak +1-ezett egyet. Ha megszüntetjük a hozzászólások szavazását, az érdemben nem akadályozza meg a „+1”-es hozzászólásokat, amiket ráadásul érdemben nem nehezebb beírni.

Ráadásul a jelenlegi megoldás is személyhez kötött (ha nem így lenne, visszavonni se lehetne), szóval ha valaki jelentkezik, megbeszéli az illetékesekkel és megcsinálja jól, szépen, mobilbarátan a szavazók megjelenítését és azt az illetékesek elfogadják, akkor hajrá, én biztosan nem fogok belefolyni. Ugyanígy meg lehet csinálni igény szerint a „-1”-ezést is, de nagyobb fejlesztést igényel, amit én már nem szeretnék felvállalni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Ezért egy vaskos ellentmondás - nem építi a közösséget és nem hasznos a +1 hozzászólás, de azért építünk neki egy külön funkciót és számontartjuk a +1-ezőket - igaz, nem jeleníthető meg a likeoló személye...  :)

Engem nem frusztrált egy cseppet sem, ha +1-et láttam a kommentfolyamban, mintahogy ez a gomb sem zavar - más kérdés hogy teljesen funkciótlannak érzem az előző, egyszerű kommenthez képest. Csak fölöslegesen lassítja az amúgy sem gyors oldalt.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

És akkor automatikusan bannolod is őket? Vagy mit akarsz ezzel mondani? :) vagy ha már egyszer annyit szenvedtél a megírásával, akkor mostmár használni köll,  ha a fene fenét eszik akkor is? :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Jaja. Amikor be volt írva egy külön kommentbe hogy +1, akkor látni lehetett KI VOLT AZ KONKRÉTAN aki egyetért azzal a nézettel/üzenettel/véleménnyel/stb! Így most hogy csak ott egy szám, ez nem mond annyit egyáltalán. Nem tudjuk kik pluszegyeztek. Az információ legnagyobb része transzcendenssé vált, elveszett a számunkra.

Tőlem csinálhatjátok, max. lefejlesztem, hogy az ilyen hozzászólások automatikusan törlődjenek. Ha annyira fontos ez a működés nektek, akkor vegyétek át az oldalt és készítsétek el normálisan.

Nem beleszarni kell a csapba.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

I lost the point. Ha én pluszegyezek kommentben, akkor az oké hogy mások látják hogy épp én egyetértek azzal a hozzászólással, de arra nem tudok rávenni senkit ugye hogy az én hozzászólásomat - már ha tetszik nekik - kommentben pluszegyezzék. Holott épp az érdekelne engem hogy megtudjam ezzel vagy azzal a hozzászólásommal név szerint ki ért egyet!

De mindez nem kötekedés akar lenni feléd @nevergone, nehogy már emiatt durcáskodóba menj át! Nem élethalál kérdése! Én csak oda akarok kilyukadni, ez engem messze jobban érdekelne mint egy esetleges mínuszegy ficsőr. És kész, ennyi, csak ezt akartam közölni!

Nem olyan fontos nekem, hogy kézzel-lábbal harcoljak érte. Csak megemlítettem. Ötletet adtam. Eszembe sincs veszekedni érte, na!

Eleve nem merült fel igényként és az eltelt hónapok után most is csak pár ember zajong érte. De nem baj, mert egy weboldal sosincs kész teljesen, szóval remek belépő feladat lesz annak, aki átveszi.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nagyon sok dolog merült fel igényként, ami aztán el lett felejtve, figyelmen kívül lett hagyva. A -1-ezés sem most először téma. 

De amúgy nem is igazán számít, és nem kellene meglepődnöm, hogy ez a fejlesztés is olyan nagyon magyaros, hogy megcsinálunk valamit valahogy, aztán úgy jó, mossuk a kezeinket, majd a következő aki jön megcsinálja.

Ahelyett, hogy értelmes tervezés előzte volna meg a dolgot. Egy ilyenen kibukik, hogy a +1 funkció nem csak egy szám növeléséről szól, hanem annak van célja (komment rangsorolás) és vannak vele kapcsolatos tipikus elvárások (pl visszakövethetőség). Ehhez még jó UX-esnek se kell lenni, csak meglévő példákból tanulni.

A „+1”-ezés egy teljesen saját dolog, amit mindenféle kérés, elvárás nélkül fejlesztettem le. Csupán annyi a célja, hogy megszüntesse az egyéb érdemi információkat nem hordozó „+1” hozzászólásokat. Aki ennél komolyabbat szeretne vele kezdeni, az jelentkezik és megcsinálja, ennyi. Nekem már nincsenek fejlesztői feladataim az oldallal, ez egy (közel) lezárt projekt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A +1 -ezés egy teljesen saját dolog, amit mindenféle kérés nélkül fejlesztettem le. Nem volt vele kapcsolatban igény, vagy elvárás.

Csak tudod ennek magyarázkodás íze van. Nem igazán kérhetem számon rajtad a funkciót, nem is ez a célom, de láthatod, hogy rögtön felmerült egy csomó dolog, ami amúgy jogos is. A -1, a visszakövethetőség, vagy akár a funkció haszna is olyan dolgok, amiket meg lehetett volna fontolni előre, és eldőlhetett volna a tervezőasztalon, hogy érdemes belefektetni a funkció rendes kidolgozásába, vagy akár teljesen elvetni.

Így amit kaptunk, az egy pohár, és várjuk a sört. Addig is persze hasznos a pohár másra, de...

Nem kell várnod semmit, mert ott a lehetőség, el lehet készíteni. Az adatok a háttér rendelkezésre állnak, indulhat a munka! Én már beletettem a megfelelő mennyiségű időt és semmi olyan nem hiányzik az oldalról, ami nekem kellene. Ha valakinek valamivel kapcsolatban hiányérzete van, akkor jelentkezik és ő is beleteszi a maga idejét.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Nem kell várnod semmit, mert ott a lehetőség, el lehet készíteni. 

Mármint? Szerintem voltak felajánlások funkciók lefejlesztésére - tőlem legalább is volt - amit szimplán figyelmen kívül hagytatok. Sokan jó ötletekkel adtak volna hozzá, de ment a terelés, meg a "nekem így tetszik, így lesz" hozzáállás.

Ott a hupper, amibe Ajnász bele is rakta a munkát bőven, lett volna értelme felhasználni a meglévő és már bizonyított funkcionalitást onnan. Valahogy mégis figyelmen kívül lett hagyva nem csak a kód, hanem a hasznos funkciók egy része annak ellenére, hogy többen kérték azokat a fejlesztés közben. 

Na így legyen kedve az embernek akármit is beletenni ebbe, főleg a saját szabadidejéből... Remélem te azért kaptál pénzt érte, mert bugok ide-oda, kicsit szánalmas lenne, ha nem.

Ne haragudj, de ötletem nekem is rengeteg van még, el is teszem a fiók mélyére.

A Hupperből pedig semmit nem tudtunk volna átemelni, mert teljesen megváltozott a HTML struktúra. Többek közt ezért sem portolta Ajnasz a Huppert. Illetve az meg teljesen kliensoldal, aminek szintén megvan a maga ellentábora itt.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

nem értem a felháborodott wtf-ezést. A jogos szóval van baj? Lehet, hogy neked jó úgy ahogy van, mások pedig érveltek hogy lenne jobb. Egyetértek a többiek érveivel még úgy is, hogy nekem személy szerint nem fontos a funkcionalitás. Ezt akartam csupán kifejezni. Annak örülök, hogy ennyire szívedre vetted, annak kevésbé, hogy a WTF-ezésed miatt mint ha úgy jönne le, mint ha butaságot mondtam. Pedig szerintem nem.  

Mármint szerinted az volt a jó megoldás, hogy emberek csak azért írtak hozzászólást, hogy beleírják, hogy „+1”, meg azt, hogy „subscribe”, esetleg „bookmarked”, vagyis érdemben nem akartak hozzászólni, csak hiányzó funkciókat próbáltak pótolni?

És mindezt csak azért, mert a két kicsi kezed munkája nélkül nem láthatod, hogy ki adott pontot a hozzászólásodra?

Ne haragudj, de szerintem te teljesen el vagy tévedve.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Én sem gondolnám hogy jobb volt a workaround, mint egy valós megoldás. De látod, hogy a workaround volt amit jobban tudott, legalább is néhányaknak.

Megjegyzem a bookmark sem pótolja teljesen azt, amire régen a "subscribe" kommentek jók voltak. Például nem kerülnek előre a régi, új aktivitással rendelkező tartalmak.

Így van. Akinek ez (életbevágóan) fontos, az vegye fel a kapcsolatot a megfelelő emberekkel és végezze el az ehhez szükséges fejlesztést.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Mivel nekem érdemben nincs már közöm az oldalhoz, ezért tőlem azt csinálsz, amit akarsz, engem nem érint. Talán feltűnt, de (szerencsére) kevés időt töltök itt és igyekszem még ennél is kevesebbet. Mondjuk a „+1” tartalmú hozzászólások nem kerülnek bele semmilyen statisztikába (ami jelenleg a jobb oldali blokk), de ez gondolom nektek nem gond.

Ha valakinek valami hiányzik az oldalról, akkor a megfelelő helyen jelentkezik és elkészíti, sőt tőlem akár az egész oldalt is átveheti. Nagy büszkeség lesz, elmondhatja magáról, hogy ő a HUP jelenlegi programozója, ennek minden előnyével és felelősségével együtt. Szerencsére én már nem vagyok az oldal fejlesztője és nem is szeretném többet ezt a feladatot a nyakamba venni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Látom próbálod fenntartani a flame-t, de sajnos nem kell mentegetnem magam. Már akkor sem voltam az oldal az fejlesztője, amikor ez a téma létrejött és soha nem volt feladatom, hogy minden itt felhozott igényt elkészítsek (vagy reagáljak rá).

Ellenben annyi idő alatt, amit itt trollkodtatok, már igazán nekiállhattatok volna. Hiszen kezdettől fogva megmondtam, hogy rám felesleges várni ezzel.

További szép napot! :)

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Kicsit furcsállom azt a fajta hozzáállást amit képviselsz, hogy megcsinálsz egy munkát, majd amikor kiderül hogy nem okés a dolog, akkor próbálod lerázni magadról, hogy tessék, akinek nem tetszik, annak lehet csinálni! Ez nem így működik, ha már egyszer elvállaltad, akkor ne másnak kelljen már ezzel foglalkozni!

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ahogy változnak az igények, biztosan rengeteg dolog lesz még, amit meg kell csinálni. Nekem a használhatóságot akadályozó hibákkal van még feladatom, ez pedig nem az.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Az hagyján, hogy félkész az oldal, de a jelenleg is hemzseg a bugoktól. 
A mai napig nem jó a hozzászólás számláló. Hetek óta ígérgetve van, hogy majd a következő frissítésben, de valahogy az a frissítés sem akar jönni. 
Az előbb nyomtam egy szavazásra. Kiírta, hogy erre már adtam le szavazatot, de azt is írta, hogy köszöni a szavazatom. WTF?
Gyanítom ezek a hibák már sosem lesznek javítva.
De az sem normális egyébként aki ezt az oldalt bevállalja, hogy rendbe teszi. 

Amúgy nagyon durva a helyzet:
- Azt sem tudjuk kié a HUP. Trey számtalanszor nyilatkozta, hogy nem az övé már A jelenlegi tulajdonos meg még egy köszöntő posztot sem bírt írt.
- Jelenleg senki nem is fejleszti az oldalt és jelen formájában úgy szar ahogy van.
- Valószínű épeszű ember nem is vállalkozik önként, hogy rendbe hozza, max jó sok pénzért. Ha így lesz, akkor megint ott leszünk ahol most, hogy a fejlesztő a pénzt lenyúlja és félkész munkát végez, majd passzolja a következő embernek. A végtelenségig fognak egymás szarjából várat építeni. 

Na mindegy, engem módjuk nem izgat különösebb kép. Ez az oldal már jó ideje nem az ami 15 éve volt. 

Annak ellenére, hogy

 Talán feltűnt, de (szerencsére) kevés időt töltök itt és igyekszem még ennél is kevesebbet. 

igen csak gyors a reakcióidőd.

Bár az is igaz, hogy a legtöbbször csupán annyi a válaszod, hogy meglehet csinálni / csináld meg te. A migráció/upgrade miatt előjött hibák mikor lesznek orvosolva? Ezek nem új igények, nem tegnap születtek.

Pontosan milyen hibákra gondolsz?

Amúgy erről a topicról kaptam emailt eddig, de már leiratkozom, mert számomra érdektelen. Én már mindent elmondtam (többször is), amit erről el lehet mondani.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Gondolom azokra gondol, amit konkrétan a szálon három kommenttel feljebb írtak :) Meg a másik néhányra, amiről folyamatosan megy a papolás. 

Amúgy tényleg tök jogos amit a srácok itt írnak. Valami lett csinálva, az eredmény az új funkciók ellenére rosszabb ami volt, majd megy a kézmosdatás, hogy te itt megtetted a dolgod, és innentől nem a te sarad. 

És jó magyar szokás szerint megy a hőbörgés mert nem felel meg néhány sztár-allűrnek az amit ingyen kaptunk.

Most épp nincs rajta sapka...

Szerintem volt kommunikáció, lehetett javasolni, véleményezni, és még figyelembe is vették.

A buli lecsengett, innen a köpködés már csak flame-generálás.

Miért is?

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Mármint milyen funkcionalitáson? Eddig nem volt szavazás a hozzászolásokra, most van. Eddig is pluszegyezhettél a hozzászolásokban, most is megteheted. Vagy elkészítheted, ami hiányzik, hiszen neked hiányzik. Én pedig továbbra sem vagyok fejlesztője az oldalnak.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szavazás - ezt te úgy hívod, hogy "szavazás" ? :) A +1-ezés nem szavazás, de ez a remek kis gomb funkciójában nem teljesértékű a kommentelt +1-hez képest, hiszen nem látható, ki a "szavazó". Tehát amit létrehoztál, az funkcióját tekintve kevesebbet tud, mintha csak simán bekommentelnél egy +1-et. Szép munka! :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Akkor nem szavazás, de mindegy is, hiszen sem kényszerít arra, hogy használd. Ha pedig többet szeretnél vele, akkor sajnos kénytelen leszel beletenni az ehhez szükséges erőforrást. Vagy nem használni.

További szép estét!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Én egyáltalán nem szeretnék ezzel semmit kezdeni, teljesen értelmetlennek tartom. Kár volt ezzel molyolni, inkább az oldal működése lenne gyorsabb, az sokkal fontosabb lett volna.

További szép estét! 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez már ilyen reddites rendszer lenne :D

Amúgy én sokkal inkább hasznosnak tekintenék valami "TEKINTETVEZETŐ" vonalat vagy csíkot, vagy egy feliratot ami jelzi hogy adott komment melyik másik hozzászólásra volt a válasz.

> Tehát, ha az egészségügyben a bérek nem csökkentek, az a fent említettekhez képest relatív béremelés.

Kössünk egy kis alkut, hogy mindenkinek meglegyen a megnyugvása. Itt többen „kérték”, hogy jó lenne látni azt, hogy egy adott hozzászólást kik pontoztak. Amennyiben a héten ennek a frontend oldalát (CSS+Javascript+HTML) az itteni csapat elkészíti olyanra, amit elfogadhatónak tart és trey is rábólint, akkor én ezt bepattintom az oldalra.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szerintem ez okés, akkor már csak kliens-oldalon le kellene kódolni. A szerver-oldali részét megcsinálom én, ha megvan a működéshez szükséges HTML kódrészlet és a többi.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

https://hup.hu/comment/2449475#comment-2449475

Avagy ennyit a HUP mindenhez értő, mindent jobban tudó közösségéről. (Tisztelet a kivételnek)

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Kicsi magyarázat: A segíteni akarás hiánya nem a hozzáértés hiányát jelzi, hanem a kiábrándulást. Már sokszor elhangzott, hogy mi volt a probléma a hozzáállással, és azzal ahogy le sikerült vezényelni ezt a frissítést. Ne csodálkozz, hogy a közösségi szellem kicsit alábbhagyott.

Nincs itt mit kezelni, mivel egy korábban nem létező funkció van szó. Itt volt másfél hét, mindenféle Drupal nélkül csak HTML+CSS+Javascript kellett volna. Csak addig ment itt a hősködés, amíg a szájhősöknek nem kellett volna munkát beletenni.

Így viszont sajnálom, nekem erre nincs energiám. Akinek mégis hiányzik, az lemeccseli azzal, aki továbbvisszi az oldalt.

További szép estét!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Itt, ebben a másfél hétben tökéletesen látszik minden, amíg teljesen csend és nyugi volt. Látszik a hozzáállás, a segíteni akarás, minden.
Amúgy én nem haragszom, nincs is miért.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Látod, valaki nem trollkodott, nem eltolta magától a feladatot, mert fontos volt neki. Köszönd meg neki.

Én betegszabi után megcsinálom a szerver-oldali részét és lehet tesztelni.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Tessék, én megcsináltam. (Bár ha AJAX, akkor az az egy sor JS-be még kelleni fog.) Ha ilyen jellegű request van, azt célszerű lenne nem valami eldugott topic mélyére rakni. Ha pl. kapásból a hup8bugos a topicba írod, akkor ott is megtaláltam volna a felhívásodat.