rbx.hu nem küldi a terméket, telefon foglalt, emailre nem válaszol

December 7.-én rendeltem az rbx.hu-ról valamit előre utalással. A mai napig nem küldték el, pedig már egy hónap eltelt.
A telefonjuk mindig foglalt, több emailt is írtam, azokra nem válaszolnak. Facebookon is írtam nekik, nem válaszolnak.
Mások is postoltak az oldalukra facebookon, hogy nem kapták meg, amit rendeltek. Ma délelőtt törölték ezeket a kommenteket.

Tud valaki valamit?

Hozzászólások

Azt, hogy rablók, akik átverik az embereket.

Én rendeltem tőlük egy ATEN UC-100KMA-t és egy optikai egeret. Mind a kettő megjött ugyan, de az átalakító használhatatlan volt (nem, nem hibás, csak amit ráírtak az kamu volt, nem vitt át gombokat, stb.), így visszaküldtem nekik. Ezért felszámoltak újabb ~2000 Ft-ot, hogy nekik ez szállítási költség, de kifizetni nem kell, ennyivel kevesebbet utalnak majd vissza. Erről is lenne ugyan véleményem, de hagyjuk. Ami a lényeg, hogy azóta is utalnak. Többször telefonáltam, írtam nekik, mindig ígérgetés volt, aztán semmi. A weblapjukon a termék adatlapján leírtam a tapasztalataimat; azonnal törölték. Egy ideje már nem válaszolnak se emailre, se telefonra.
Ez a bolt olyan lehet, mint anno a Gubó elektronika (?) volt a Mammut végében, akiktől vettünk egy CF kártyát, ami füstölögve megolvadt (!) az Amiga 1200-esben és amikor visszavittük, közölték, hogy ezt ki kell küldeni Londonba, hogy bevizsgálják, hogy nem raktam-e be a mikrósütőbe...

Senki ne vegyen tőlük semmit, aki nem akar rászívni.

Szia,

Én még az ünnepek előtt rendeltem tőlük egyszerre 5 dolgot, de az egyik termékem helyett egy hasonló nevű valakié került bele (minden termékre egy matricát raktak a megrendelő nevével, meg a cikkszámmal). Telefonon felhívtam őket, akkor nagyon korrektnek tűntek, sűrű elnézést kértek és rögtön mondták, hogy természetesen kicserélik. Meg is beszéltem, hogy elmegyek hozzájuk, de sajna az ünnepek miatt már nem jutottam el oda. Azóta 3.-án próbáltam hívni őket, akkor nem vették fel.

Mondjuk lehet, hogy ilyen figyelmetlen csomagolással csak simán besokalltak a problémákkal. Persze valami választ, vagy legalább egy közleményt illene ilyenkor közzétenni, és nem eltüntetni próbálni a nyomokat....

Nekem 2 hónap alatt nem voltak képesek visszautalni a pénzt, mert a megrendelt terméket csak drágábban tudták volna beszerezni. Ez természetesen csak a díjbekérő és az előre utalás után derült ki. Be kell menni személyesen és asztalt borítani rájuk (sajnos). A közelben a kispesti rendőrség, ott meg följelenteni őket csalásért.

Elore utalni ? Magyar cegnek ? Nincs az a diszkont vagy 2 filler amiert basznam a rezet.

No fucking way.

50k hufig csak szabalysertes, ha nem eri el a buntetojogi limitet akkor mehetsz pperre, ha beledobod azt a penzt, amit senki. Igy az ilyen szarhaziaknak ma mindent szabad es meg is teszik.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2020. 03. 03., k – 14:49

Rájuk nézne valaki, ha kérhetem? Bezártak? Loptak?

Szerkesztve: 2020. 03. 03., k – 16:07

Nem reagálnak sem emailre, sem telefonra. Facebook oldalukon látom, hogy ma zárva vannak technikai okok miatt, de múlthéten sehogy nem tudtam elérni őket. A céget üzemeltető navimaster domain-je pedig ebben az évben megszűnt.

A weboldalukon pedig mindmáig ez fogad:

"Dec. 31-i rendeléseket Január 3-án kezdjük el feldolgozni igy a házhozszállítás is legkorábban Január 3-án indul. Megértésüket köszönjük! Boldog Új Évet kívánunk!"

Lemaradtam volna valamiről? Ennyire csak nincsenek elcsúszva az év végi rendelésekkel...

Az utóbbi 2-3 héten kétszer is elértem őket telefonon, megígérték, hogy fizetnek. Persze ez nem történt meg.
Ma írtam a fogyasztóvédelemnek...

Az árukeresőn még mindig mennek az ilyen-olyan vélemények, ezért gondolom, hogy nem szűnt meg.

Úgy, hogy megmondod nekik, ahogy osod88 is javasolta. Esetleg egy rendőrségi papírt is mutathatsz nekik, hogy feljelentést tettél csalásért, úgy hitelesebb lesz. (Más haszna amúgy sincs a feljelentésnek.) Mondjuk dec 7.-e óta sok víz lefolyt a lefolyón, lehet csak a kezüket fogják széttárni. Én még mindig azt tenném, hogy kaparnék valahonnan jogászsegédletet és bemennék személyesen. Az lehet, hogy árut nem fogsz kapni, de ha a pénzedet ki tudod szedni belőlük az ügyvéddel, azzal is minimalizáltad a károdat.

Én még kimenekítettem a pénzt, kértem hogy küldjön ami van raktáron.

Visszaküldték a pénzt! :) Fél év.