CentOS 8.x DKIM sign

Próbálok épp egy CentOS 7.x -> 8.x frissítést, amit jelenleg az opendkim csomag hiánya blokkol, forrásból pedig nem szeretnék dolgokat feltenni, amúgy is a Puppet csinál mindent. Milyen DKIM aláírót tudtok ajánlani, ami CentOS 8.x esetén base vagy epel csomagként létezik és könnyű áttérni rá OpenDKIM-ről?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 01. 03., p – 10:06

Gyors google után itt arról lehet szó, hogy az opendkim epel-ből jött, ott egyelőre még nincs build a 8-ashoz.

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1754540

Ahogy átfutottam itt több másik csomag is blokkolja egyelőre az opendkim* részt.

Szóval ha van kis türelem, akkor egyelőre még várj egy kicsit a frissítéssel.
Vagy esetleg amit ott javasolgattak, hogy megpróbálni az epel7* srpm-ekből lebuildelni addig kézzel a szükséges opendkim függőségeket, majd magát az opendkim-et. 

Üdv
krix

Ettől eltekintve a frissítés működik Neked? Nálam elbukott itt:

Running transaction check
Error: transaction check vs depsolve:
(annobin if gcc) is needed by redhat-rpm-config-116-1.el8.0.1.noarch
rpmlib(RichDependencies) <= 4.12.0-1 is needed by redhat-rpm-config-116-1.el8.0.1.noarch

A gugliisten szerint többeknél megállt itt a tudomány, újabb rpm kellene a folytatáshoz, mint ami a 7esben van.

Semmi trollkodas nem volt benne, a 8-as verzioval van bajom, erre nezve mondtam valamit, ha ez nem meriti ki a valaszt a kerdesedre (miszerint mit gondolunk errol), akkor legfeljebb elnezest kerek, mert nagyon "nem jott at", hogy kizarolag arra gondolsz (a tobbediik problemafelvetes kapcsan a 8-asra nezve siman ugy ertettem a kerdest, hogy a 8-asrol mit gondolunk) nem a RHEl/CentOS parossal, amibol igen sokat uzemeltetek eleg regota.

Nem, csak nem nagyon látom értelmét annak, hogy egy package maintainer feladathoz való hozzáállásával kapcsolatos kérdés esetén mit segít az, hogy használj teljesen más disztribúciót, mintha más disztribúciók esetén nem lenne egy darab pont ugyanilyen hozzáállású package maintainer sem, illetve amikor rákérdezek, hogy melyik disztribúció az, ahol garantáltan nincs ugyanilyen hozzáállású package maintainer, akkor kiderül, hogy nem is az a problémája a RHEL/CentOS világgal, tehát pláne semmi hozzáadott értéke nincs.

De lehet, hogy csak én látom rosszul a helyzetet.