ADSL modem ingyen

Valamikor kaptam egy adsl modemet apóstól, gondoltam, talán jó lesz valamire. Hülye gondolat volt.

Fingom nincs, hogy működik e, de zsír új, nem volt használva.

Ha valakinek kell, akkor szívesen átadom kidobni sajnálom, pénzt nem kérek érte.

Személyesen átvehető Ráckevén, illetve heti egyszer a 13 kerben vagyok a Madarász Viktor irodaházban.
Néha megfordulok 14 kerben, Zuglóban a Szentmihályi út mellett (pl holnap a nap nagy részében)

Ha fizeted a postát, akkor az is megoldhato (vagy foxpost-ra)

2 kép:

(edit, kép újra feltötlve)
https://imgur.com/a/mssL9i3

Hozzászólások

Áruld már el, egy random gyártó random ADSL modem típusát random ISP saját firmware-jével random user mire tudja használni? Komolyan kérdezem. Tudtommal ezek olyan fekete dobozok amik bármilyen konfigot csak a provider oldalról fogadnak el, otthoni körülmények között ilyen kinek van az országban?

"Jó-jó, kell figyelni, hogy annex-a/b, meg adsl/x/y/+/-/akármi"

Akkor mégis elég sokváltozós lottó...

A konfig az gyártó független, amelyik modemek azonos nyelvet beszélnek az gyártófüggetlenül menedzselhetők az ISP oldaláról, firmware upgrade lesz hozzá ha bugos stb?

Nem lesz, de igazából nem is kell, mert nem találkoztam még olyan ADSL modemmel, ami nem fagyott volna meg és nem kellett volna újraindítani időnként :)

A posztoló által ingyen kínált D-Link modem kinézete alapján (nem fotózta be a típusát) a hulladékok hulladéka, állandóan fagyós és melegedős fajta. Annyi szakadós, rossz 360R-t dobtam ki, hogy mára Jenga tornyot építhetnék belőlük, ha megtartottam volna őket.

Azt ajánlom, hogy a tápját használja fel a posztoló, a modemet pedig rituális végezze ki az emberiség nevében!

Magyarországon én személyesen csak ANNEX B modemmel találkoztam, mások elmondása alapján, talán egyes vidéki szolgáltatók használtak valamelyik körzetben ANNEX A szabványú modemet.

A nagyobb szolgáltatók által tömegesen használt ANNEX B modemek (ADSL1 időszakban: Dialcom, ADSL2/2+ időszakban: DLink 360 / 360R / 360T / 380T) univerzálisan jók más végpontokon is, valamint vettem mindenféle távolkeleti (D-Link, Netgear, stb.) modem-router kombókat beépített ADSL modemmel, azokkal sem volt soha semmi gond.)

Az ATM vonali paraméterek köztudottak, beállítod és megy.

Találkoztam bagószagú ZTE Annex-A-s modemmel, Pest agglomerációjából. Eladó nem vette vissza, a kis genyó, beteg volt az anyja (annyi bagótól nem csoda, le kellett vennem, kimosnom és kint szellőztetni a burkolatot 3 napig, nem lehetett egy szobában meglenni a modemmel). Szerencsére találtam dohányzó Annex-A-s vevőt :)

Rosszul tudod.

Sok doboz futott a DSL-360 akármi név alatt, a nálam megfordult példányoknak kivétel nélkül módosítható volt a konfigja. Volt, amelyiknek kezelőprogrammal, és olyan is, aminek webes felülete volt.

Kb. VPI/VCI ATM azonosítókat kellett tudni (neten ezer helyen megvolt), és vihetted másik szolgáltatóhoz, nem olyanok voltak, mint a mostanában GPON hálózatokra osztogatott HGW-k.

Egyébként a legstabilabb modemem egy régi, ADSL1-es dialcom cucc volt, de ezek a DSL360 dobozkák is hónapokig elmentek piszkálás nélkül, nem voltak annyira rosszak, mint lentebb írták.

Eleinte valóban lehetett konfigurálni az ADSL modemeket. Aztán úgyis sok kellett a szolgáltatónak, és lehetett spórolni 5 centet, és tipikus lett, hogy semmit nem lehet konfigolni rajtuk. Esetleg lekérdezni forgalmat.
Valóban, eredeti funkciójában kukaérett, esetleg az alkatrészek, doboz felhasználható