NFC kikapcsolt képernyővel

Fórumok

Sziasztok!

 

Van egy régi Huawei P8 lite (ale-l21) telefonom, amit szeretnék felhasználni mint NFC olvasó. Minden csodásan működik, az egyetlen probléma, hogy csak akkor hajlandó olvasni az NFC kártyákat, ha a képernyő be van kapcsolva. A telefon rootolva, twrp recovery van rajta. Egyetlen megoldás amire tudok gondolni, hogy a fejlesztői beállításoknál bekapcsolom, hogy a képernyőt tartsa ébren a töltés alatt, úgyis állandóan töltöm lesz, de félek, hogy gyorsan meghal a kijelző. 
 

Valakinek valami ötlet hogyan lehet megoldani ezt a problémát?

 

Köszi

Hozzászólások

Tehát azt akarod hogy folyamatosan tekerje az nfct? Hát ez Android build szerintem. Sok sikert.

uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Abszolút nem néztem utána, de amikor legelőször próbáltam használni a telefon NFC-jét, simán feldobott egy figyelmeztetést, hogy oldjam fel a képernyőzárat. Azaz ha engedélyezve van az NFC, akkor szerintem folyamatosan figyel.

Szerkesztve: 2019. 12. 03., k - 21:07

Elméletileg a képernyőzárral és nem a képernyő kikapcsolásával van a gondod. A beállításokban nem lehet kilőni a képernyő zárat, hogy csak a képernyőt kapcsolja csak ki? A Google Play Áruházban látok 1-2 programot ami ezt ígéri ("no lock" néven).

Trükkösebb akkor, mint gondoltam. :(

Ha beállítasz valami fekete hátteret és leveszed teljesen a fényerőt, akkor hosszabb életű lesz a képernyő vagy használj valami képernyőkímélőt... (van tán olyan ami töltésre kapcsol be)

Keresgéltem. Ezt találtam:

https://forum.xda-developers.com/p8lite/p8-lite-2017-discussion/modifie…

Sajnos ez pont PRA-LX1 rom-hoz való, de hátha; az elkészítésének a leírását linkelték! Viszont, csak óvatosan!

Bocs! Valószínűleg tárgytalan! Most látom, hogy a Tieden vagy 5-ös vagy 6-od android van.

:(
 

Amíg jobbat nem találsz. (Super AMOLED kijelzővel szuperül működik, az IPS sajnos másképp működik, ott van háttérvilágítás. Esetleg, ha a fényerőt is leveszed hozzá....)

https://play.google.com/store/apps/details?id=in.binarybox.blackscreen
 

És mi van ha a fényképezőt futtatod akkor nem zárja le a kijelzőt.... Ha hozzáérnek se baj max csinal egy fotot...

Írsz egy kicsit arról, hogy mire használnád? 

Párezer Forint ebay-en egy USB-s olvasó, ezért kérdezem. 

Hassio-t használok okosotthon vezérlése. Ehhez csináltak egy remek alkalmazást, sajnos csak androidra, aminek Hass NFC a neve. A program arra való, hogy mindenféle ragasztasz ki NFC tageket a házadban, és ha hozzáérinted a telefonod, lejátszódik a hozzárendelt automatizálás. 

És most jön a csavar az egészben. 
Az alkalmazás csak androidra van, mi pedig nem használunk (és nem is fogunk használni) androidos telefonokat. Van viszont itthon egy régi huawei p8 lite 6-os androiddal, rootolva. Azt találtam ki, hogy a telefont elhelyezem a házon kívül. Kap mindenki NFC-s kulcstartót, azokhoz hozzárendelve a megfelelő funkció, és csak hozzá kell érinteni a kulcstartót a telefonhoz, és megtörténik a varázs. 
 

Ez így teljesen működik is, addig amíg a telefon képernyője be van kapcsolva. Ha ki van kapcsolva, nem működik az olvasás. 

Fejlesztői lehetőségek -> USB debug bekapcsol -> Töltés közben a képernyő nem kapcsol ki

Töltőre teszed a telefont és voila, úgyis állandóra tervezted, a fényerőt meg minimumra húzod és kész is.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Ha a telefont házon kívül helyezed el és olyan közel kell menetek hozzá, mint az NFC, akkor nem biztonságosabb lenne egy képernyőzárat rátenni? Mondjuk egy 4 jegyű pin kódot vagy egy mintát, amit mindenki ismer a családból. Kijelző felold, nfc érint és "megtörténik a varázs", képernyő Auto. lezár, mondjuk 30 mp múlva. Persze, értem én hogy így kényelmetlenebb.... (Persze ez csak akkor, ha a képernyő elején is olvassa az NFC tag-eket...bár akkor meg én távtartót csinálnék neki, hogy eleje-háta hozzáférhető legyen.)

'Varázs' alatt mit értesz ??

A telcsi végrehajt valamit ?? Vagy wifi-n keresztül küld jelet mondjuk egy RPI-nek ?

Vagy mi lenne a lényege a dolognak.

Csak azért, mert kapható NFC / RFID-olvasó modul, ami RPI-re, vagy ESP-re köthető és azzal is lehet
'varázsolni'   sokmindent. A cégemnél ilyen dolgot raktam össze beléptető rendszerként. Ráadásul vannak rajta gombok is, így a belépés okát is ki lehet választani (szerverszobába belépés : mentés, karbantartás, vészhelyzet elhárítás , ...  ).
Minden belépést SQL adatbázisba írok, visszanézhető, hogy ki, mikor lépett be, és miért.

Én még mindig nem értem hogy miért kell ehhez okostelefon. Kicsit bővebben le tudnád írni hogy mi a setup? Hol fut a HomeAsistant, hogyan vezérel és mit?

Ha jól értem, akkor fut valahol nálad a HomeAsistant és csak arra használod ezt az androidos telefont, hogy különböző eseményeket triggerelj vele? Tehát lényegében egy API requestet küld a telefon a HomeAsistant-nak adott NFC tag olvasásakor, és hogy mi történjen, az a HomeAsistant-ban van konfigolva.

Ha ez így van, akkor ez teljesen kiváltható egy két dolláros NFC readerrel, amit egy szintén kétdolláros ESP8266-ra kötsz és készen is vagy.