NFC kikapcsolt képernyővel

Fórumok

Sziasztok!

 

Van egy régi Huawei P8 lite (ale-l21) telefonom, amit szeretnék felhasználni mint NFC olvasó. Minden csodásan működik, az egyetlen probléma, hogy csak akkor hajlandó olvasni az NFC kártyákat, ha a képernyő be van kapcsolva. A telefon rootolva, twrp recovery van rajta. Egyetlen megoldás amire tudok gondolni, hogy a fejlesztői beállításoknál bekapcsolom, hogy a képernyőt tartsa ébren a töltés alatt, úgyis állandóan töltöm lesz, de félek, hogy gyorsan meghal a kijelző. 
 

Valakinek valami ötlet hogyan lehet megoldani ezt a problémát?

 

Köszi

Hozzászólások

Tehát azt akarod hogy folyamatosan tekerje az nfct? Hát ez Android build szerintem. Sok sikert.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Abszolút nem néztem utána, de amikor legelőször próbáltam használni a telefon NFC-jét, simán feldobott egy figyelmeztetést, hogy oldjam fel a képernyőzárat. Azaz ha engedélyezve van az NFC, akkor szerintem folyamatosan figyel.

Szerkesztve: 2019. 12. 03., k – 21:07

Elméletileg a képernyőzárral és nem a képernyő kikapcsolásával van a gondod. A beállításokban nem lehet kilőni a képernyő zárat, hogy csak a képernyőt kapcsolja csak ki? A Google Play Áruházban látok 1-2 programot ami ezt ígéri ("no lock" néven).

Trükkösebb akkor, mint gondoltam. :(

Ha beállítasz valami fekete hátteret és leveszed teljesen a fényerőt, akkor hosszabb életű lesz a képernyő vagy használj valami képernyőkímélőt... (van tán olyan ami töltésre kapcsol be)

Keresgéltem. Ezt találtam:

https://forum.xda-developers.com/p8lite/p8-lite-2017-discussion/modifie…

Sajnos ez pont PRA-LX1 rom-hoz való, de hátha; az elkészítésének a leírását linkelték! Viszont, csak óvatosan!

Bocs! Valószínűleg tárgytalan! Most látom, hogy a Tieden vagy 5-ös vagy 6-od android van.

:(
 

Amíg jobbat nem találsz. (Super AMOLED kijelzővel szuperül működik, az IPS sajnos másképp működik, ott van háttérvilágítás. Esetleg, ha a fényerőt is leveszed hozzá....)

https://play.google.com/store/apps/details?id=in.binarybox.blackscreen
 

És mi van ha a fényképezőt futtatod akkor nem zárja le a kijelzőt.... Ha hozzáérnek se baj max csinal egy fotot...

Írsz egy kicsit arról, hogy mire használnád? 

Párezer Forint ebay-en egy USB-s olvasó, ezért kérdezem. 

Hassio-t használok okosotthon vezérlése. Ehhez csináltak egy remek alkalmazást, sajnos csak androidra, aminek Hass NFC a neve. A program arra való, hogy mindenféle ragasztasz ki NFC tageket a házadban, és ha hozzáérinted a telefonod, lejátszódik a hozzárendelt automatizálás. 

És most jön a csavar az egészben. 
Az alkalmazás csak androidra van, mi pedig nem használunk (és nem is fogunk használni) androidos telefonokat. Van viszont itthon egy régi huawei p8 lite 6-os androiddal, rootolva. Azt találtam ki, hogy a telefont elhelyezem a házon kívül. Kap mindenki NFC-s kulcstartót, azokhoz hozzárendelve a megfelelő funkció, és csak hozzá kell érinteni a kulcstartót a telefonhoz, és megtörténik a varázs. 
 

Ez így teljesen működik is, addig amíg a telefon képernyője be van kapcsolva. Ha ki van kapcsolva, nem működik az olvasás. 

Ha a telefont házon kívül helyezed el és olyan közel kell menetek hozzá, mint az NFC, akkor nem biztonságosabb lenne egy képernyőzárat rátenni? Mondjuk egy 4 jegyű pin kódot vagy egy mintát, amit mindenki ismer a családból. Kijelző felold, nfc érint és "megtörténik a varázs", képernyő Auto. lezár, mondjuk 30 mp múlva. Persze, értem én hogy így kényelmetlenebb.... (Persze ez csak akkor, ha a képernyő elején is olvassa az NFC tag-eket...bár akkor meg én távtartót csinálnék neki, hogy eleje-háta hozzáférhető legyen.)

'Varázs' alatt mit értesz ??

A telcsi végrehajt valamit ?? Vagy wifi-n keresztül küld jelet mondjuk egy RPI-nek ?

Vagy mi lenne a lényege a dolognak.

Csak azért, mert kapható NFC / RFID-olvasó modul, ami RPI-re, vagy ESP-re köthető és azzal is lehet
'varázsolni'   sokmindent. A cégemnél ilyen dolgot raktam össze beléptető rendszerként. Ráadásul vannak rajta gombok is, így a belépés okát is ki lehet választani (szerverszobába belépés : mentés, karbantartás, vészhelyzet elhárítás , ...  ).
Minden belépést SQL adatbázisba írok, visszanézhető, hogy ki, mikor lépett be, és miért.

Én még mindig nem értem hogy miért kell ehhez okostelefon. Kicsit bővebben le tudnád írni hogy mi a setup? Hol fut a HomeAsistant, hogyan vezérel és mit?

Ha jól értem, akkor fut valahol nálad a HomeAsistant és csak arra használod ezt az androidos telefont, hogy különböző eseményeket triggerelj vele? Tehát lényegében egy API requestet küld a telefon a HomeAsistant-nak adott NFC tag olvasásakor, és hogy mi történjen, az a HomeAsistant-ban van konfigolva.

Ha ez így van, akkor ez teljesen kiváltható egy két dolláros NFC readerrel, amit egy szintén kétdolláros ESP8266-ra kötsz és készen is vagy.