Ki viszi át…

… a HUP-ot? Avagy van olyan hozzáértő jelentkező, aki vállalná (nyilván nem ingyen) az oldal továbbfejlesztését, karbantartását? Az árát nem velem kell egyeztetnie, de szerintem trey-en keresztül fel tudja venni a kapcsolatot a megfelelő emberrel.

Azt kérem, hogy ez ne legyen flame topic, aki igent mond, az komolyan gondolja végig és ennek megfelelően nyilatkozzon.

Köszi!

Hozzászólások

...fogában tartva a szerelmet a túlsó partra?

Bocsi, de ez a vers jutott eszembe.

Amúgy megkétdezhetem, hogy miért? Besokalltál a sok kedves és jóindulatú tagtól, vagy idő, vagy pénz? Esetleg ezek együtt?

Én eleve nem szeretném végig gondozni az oldalt, vannak más remek szakemberek is errefelé. A munka nagy részét, a migrálást elvégeztem, az oldal megy, mindenféle dolgot – jót, rosszat – megkaptam érte, szívesen foglalkoznék mással is az erre szánt időben.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Jelenleg még én, de szerintem ezt már más is könnyedén tovább tudná vinni. Kódbázist megkapja, hibalista ismert, hajrá. Nyilván nem én döntök ebben és nem is velem kell felvenni a kapcsolatot, de nem ellenezném a dolgot.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Egyáltalán nem, csak mivel nem az a célom konzerválni azt, hogy én vagyok az oldal „fejlesztője”, ezért jeleztem, hogy megfelelő ember nyugodtan átvehetné tőlem a stafétabotot, én pedig mennék tovább a (többi) dolgomra.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Amúgy ez most miért ennyire fájó neked ? Gondolom konkrét feladatra szerződött / projektre... amire meg is kapta amit meg kellett kapnia.

Gondolom mivel ez amúgy is egy közösségi portál, nevergone -ban volt annyi gerinc, hogy "ne essen ki a toll a kezéből" a projekt végén és még közösségi munkába felvállalt ezt / azt.. hibajavításokat, stb.

Gondolom ebből lett elege, ami érthető is. Gondolom trey is felajánlott valamit, ami ezekért jár, gondolom nevergone ezt nem akarta / akarja bevállalni, mert vannak más dolgai, stb.

Mi ezzel a problémád tibyke ?

de fixme nevergone, ha nem így van / volt. És respect az egészért.

1. Ezt nem továbbvinni kéne, hanem kivenni a winyót a szerverből és bebaszni a Dunába.
Aztán egy frissen formázott winyóra a 0-ról újra kialakítani az oldalt.

2. Mégsem, mert nincs az a pénz :)

minusz 1. Téged kéne a dunába...

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993

Kértem, hogy a téma ne menjen el a flame vagy offtopic irányába, de úgy látom, sajnos nem sikerült meglépni ezt a szintet. Sebaj, ez talán megmarad, de minden más ilyen hozzászólást kukázni fogok (már ameddig megtehetem ugye).

Ez a bejegyzés ugyanis arról szól, hogy ha valaki érez magában kellő kedvet, tudást, lelkesedést, akkor részemről átveheti oldal karbantartását. Ha úgy nézzük, sok dolga nem lesz már, mert a migráció lement és az igazán kritikus hibák javítása megtörtént, vagy legalábbis folyamatban van.

Plusz még a későbbi problémák egy részét is nyugodtan rám háríthatja.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Közösségi fejlesztés nem játszik? Kap a jónép egy teszt-hupot, meg a hozzátartozó repo-t, lehet contribute-olni, trey vagy te élesítitek és ha működik, lehet push-olni az élesre. Szerintem ezzel többre mennétek, messze több fejlesztői erőforrásotok lenne töredékárért és a kontroll is nálatok maradna.

Miért, most hogy nevergone kiszáll, így van aki karbantartja a portált? Hiába a ragaszkodás a Drupal mainline-hez, ha nincs aki megcsinálja a dolgokat, még ha csak egy új modult is kellene telepíteni a Drupal site-ról. Viszont, ha elérhető egy repositoryban, akkor az itt üldögélő N*100 emberből előbb utóbb majd csak akad egy, aki megcsinálja.
Általában nem preferálom a forrásnyitogatást, de itt egyfelől már egy alapból nyílt forrású portálrendszerről - a Drupalról - beszélünk (ergo nincs benne semmi üzleti, vagy egyéb titok), másfelől meg ha így sincs karbantartó, akkor így legalább önkéntes alkalmi karbantartók akadnak majd. A hatékonyság valóban kétséges, de a karbantartás hiányánál még mindig jobb, továbbá nem commit-chaosról beszéltünk, hogy mindenki azt küld be amit akar és minden commit azonnal élesedik, hanem arról, hogy a portál üzemeltetői fogadják be és élesítik a commitokat, előzetes tesztelés után.

Tehát trey tartsa naprakészen a témába vágó – de érdeklődési körébe nem feltétlenül tartozó – ismereteit, pöcsöljön rengeteg időt forráskódok ellenőrzésével, és/vagy bízzon meg idegenekben, akik ingyen semmiért nem vállalnak felelősséget, és ha kedvük úgy tartja, a lehetőségeket és a határidőket is telibeszarják?

:)

Az egész amit írtál, úgy ahogy van nem állja meg a helyét. De a véleményemet megtartom magamnak, mert nagyon nincs se kedvem, se energiám rád/senkire. Viszont egy valamit a mondandódból azért kiemelnék:

> forráskódok ellenőrzésével, és/vagy bízzon meg idegenekben, akik ingyen semmiért nem vállalnak felelősséget
Itt most egy nyílt forráskódú weboldalról beszélünk, esetünkben a hupról, amit egy public repóban gondozunk. Nem gondolod, hogy jobb lenne az, hogy 10-20-30 fejlesztő rálát a kódra, mintsem 1 fejlesztő? Van így egy-két sikeres projekt, ezt te is nagyon jól tudod, és nem egy sima weboldalra gondolok.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

A Drupal úgy mint eddig nyílt forrású.

 

A nyitást úgy érti, hogy akkor a HUP specifikus résszel/beállításokkal együtt lenne hozzáférhető (egy DB sémával együtt), hogy aki akarja az módosíthasson benne, rakjon bele új funkciót, javítsa a hibákat és azt magánál tesztelni is tudja. Ha minden megy tökéletesen, akkor commit. Majd ha minden teszten átmegy és trey úgy gondolja, akkor a módosítás be lesz húzva a HUP alá.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Igen így gondoltam köszönöm! A 10-20-30 fejlesztő félrevezető lehetett.

Az nyilvánvaló, hogy a repohoz kell egy valaki, aki a productionba mergel, részemről ő egy fizetett akárki is lehet a hup részéről. De ha adva van a lehetőség, hogy küldhetünk be javításokat, új dolgokat, aztán akár egy-egy feature szavazásra kerül, és ha sokan szeretnék akkor jöhetne teszt után az élesre, stb. az elég jó dolog.

Egyébként nem akarom erőltetni én ezt az egészet, de átgondolni mindenképp érdemes.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

A HUP túl kicsi ehhez, és trey nélkül nincs jövője. Vagyis felesleges túlbonyolítani, és kockáztatni, hogy a lelkesedés elfogy, illetve nincs értelme túl hosszú távra tervezni sem, mert trey után nemigen lesz még egy olyan csóka, aki annyira odaadóan arrogáns és hanyagul bölcs, mint ő. :D

:)

Nem tudom, emlékszel-e, de trey párszor elmondta már, hogy a lelkes emberek valahogy mindig eltűntek, amikor ténylegesen dolgozni kellett volna. Mondjuk bra-t el tudnám képzelni trey helyett, de ő ugyanakkor kerül majd öregek otthonába, szóval vele akkor sem lennénk előrébb, ha egyébként vállalná. :D

:)

Meg egy - a drupal mysql adatbazisanak egy anonimizalt klonja, inkabb kisebb semaja mar onmagaban segitene sokat. Mindenki kaphasson egy olyat, es szerintem Drupal nelkul csodas dolgokat lehetne belole pillanatok alatt kihozni. Nevergone-nak meg egy utolso par oras scriptiras a dolga, aztan indulhat a verseny. Ha kesz es mindenki elegedett, Trey-nek csak ket jelszot kell beutnie.

Köszönöm az eddigi munkád.

Azt hiszem, az volna a legjobb, ha a lehető legkevesebb részt vállalnál az utódod kiválasztásában.

(Megjegyzem, szerintem ez a topik szándékos provokáció.)

:)

Ha a...
> az új hozzászólások száma hibásan jelenik meg (random)
...gondolsz, akkor az engem is érdekel, ez az egy zavar. Egyelőre könyvjelzőbe dobálom ami érdekel, mert ott jól mutatja. De egyébként is könyvjelzőzök, ez a hupról nekem nagyon hiányzott.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

az élet teli van csalódással.... először az új hup, most meg olvasom hogy kilépsz a prodzsektből...

Bocs, de a cím alapján nem tudom megállni:

Gáti Oszkár - Rambó vers

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."