A3 nyomtatot keresek

Fórumok

Helló,

Keresnek A3 nyomtato, az alábbi dolgok fontosak:

  • Havi 250-300 A3 oldal (ketoldalasan, így ez akkor 600-nak számot)
  • 6-700 A4-es oldal
  • Jó lenne ha wifis es/vagy ethernetes, de ha nem az se baj majd NAS-ra közöm és úgy osztom meg
  • Fekete-feher nyomtatásrol van szó
  • Kampányszeru nyomtatásrol van szó, egyben lemegy pl. 500 oldal aztán három hétig semmi.
  • Nyomtatás sebessége nem fontos

A4-re van meglévő lézer nyomtató, így igazából ha csak a kisebb mennyiségű A3 nyomtatásra lehet valami okosat kitalálni, az is elfogadható.

Sok helyen nyomatjak az Epson külső tartályos nyomtatokat, hogy milyen jó, bár attól függetlenül csak az is egy tintapatronos nyomtato (beszaradas, folyás, csopogteto szivacs stb)

Viszont kutatásom alapján lezerbol a3-as csak színes van, drágán.

Egyelőre ott tartok, hogy Epson WorkForce WF-7210DTW-t néztem ki (50 körül van), csak A3 nyomtatásra. Xxl-es patron 13 ezer bele, ez 2200 oldalas (iso szerint, ami olyan mint az autók katalógus fogyasztása, hazugság, jó ha a fele kijon, de összehasonlításhoz jó szám), így egy A4-es oldal 6 Ft-ra jönne ki.

Vagy a Brother MFC-J6530, itt a patron szintén 13e körül van, viszont 3e oldalas(de cserébe a gép drágább, mert multifunkciós, viszont nem tud a3-ba autó duplexet).

A meglévő A4-es nyomtató, masolo egy Ricoh SP 213SFNw gép, ebbe a toner (utángyártott) 5500 Ft körül van, 2600 oldalas hivatalosan (viszont biztos több jön ki belőle, 5x 500-as csomagba van a papír, de nem egyidőben fogy ki a toner mint ahogy elfog az 500-as adag).

Hozzászólások

10000-15000 Ft körül lehet már bérelni A3-as, mindent (is) tudó fénymásolót. Csak papírt kell bele venni, a többit (szerviz, toner) elintézi a bérbeadó.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Ezt kimatekoztad vagy csak úgy mondod? 3 év alatt kifizetek csak a berlesre 360 ezret, plusz még 2-3 ft-ot laponkent mert a bérleti díjban 1 ezer oldal szokott benne lenni (vagy nem, és kulon fizetek az oldalak után). És idehoznanak egy akkora gépet ami fel szekrény méretű.

Ez túl kicsi volumen ahhoz, hogy ilyen megérje.

Én pl havi 12000+áfát fizetek egy a3-as, canon fénymásolóért. Feketén nyomtat, de szkenelni színesben is tud. Ebben a díjában benne van a szerviz és a toner is, +1000 db A4-es oldal. Nekem csak a papírt kell vennem bele (azt is tőlük veszem, hozza h srác minden hónapban, aki jön karbantartani, számlálót leolvasni)

[Falu.Me]==>[-][][X]
Szerkesztve: 2019. 11. 11., h – 00:29

Szia

 

Használt is jó?

Workforce volt nálunk, három is. Kettő még gariidőn belül beszáradt, a harmadik nem tudom, mert nem szóltak, csak később vettem észre, hogy az is. Nem javaslom.

A Brother jól ment, de azóta már másik munkahelyem van, nem tudok friss híreket :D

Oket erdemes felhivni, es egyedi arat kerni. Akar hasznalt akar berles akar vasarlas.

http://buro44.hu/elerhetseg.html

Minolta ami bevalt hosszutavon, talan volt is egy masik topic a nyomtatokrol nemreg.

Ha ritkán nyomtattok, be fog száradni. Tehát lézeres kéne szerintem, ami drágább. 

Nincs esetleg a közelben egy copyguru, vagy hasonló hogy a havi egyszeri pakkot ott megcsináljátok?