HDMI vagy USB-C to DisplayPort csatlakozás

ezek vannak:
- set top box HDMI kimenettel
- desktop gép DVI kimenettel
- Lenovo t580 laptop HDMI kimenettel és USB 3.1 Gen 1 Type-C (Power Delivery, DisplayPort, Data transfer), USB 3.1 Gen 2 Type-C / Intel Thunderbolt 3 (Power Delivery, DisplayPort, Data transfer)
- monitor (LG 27BK550Y) HDMI 1.4 és régebbi, D-SUB (VGA), DVI, DisplayPort bemenettel

Össze szeretném kötni a gépeket, gond a hdmi-vel van, csak 1 van :)
Ötlet kellene, hogyan tudnám megvalósítani a 2. hdmi csatlakozást
Lehetséges megoldás
- HDMI to DP
- USB-C to DP

Valaki használ ilyet?

Hozzászólások

Ezt javaslom:
eszkoz - monitor
Settop hdmi-hdmi
Asztali gep dvi-dvi
Lenovo typec-dp adapter - dp
Dp adapterre lehet allergiás a laptop ezert erdemes type c digitalis alairast kikapcsolni a biosban.
Igen, nekem mas gépekkel ment igy, igaz ott egy-egy gepre kellett 3 monitort rakotni, de ez u.a.
Remelem osszejon

Nálam dvi-hdmi kábel a gépben, és egy ~2000Ft-os kínából rendelt (itthon ugyanaz(!) 5-6E alatt nem kapható) hdmi átkapcsoló oldotta meg a problémát.

Nekem van USB-C - DisplayPort atalakitom (ezzel eddig mindenfele gyarilag is DP kepes ezkozt tudtam csatlakoztatni). Van 2 fajta DisplayPort - HDMI atalakitom, amibol a sajat gepemmel (MacBook Pro 2018) csak az egyik megy. A hiba oka abban keresendo, hogy az egyik atalakito passziv (igy magat a DP portot kapcsolna at HDMI modba), ezt pedig nem tamogatja a Thunderbolt3/USB-C kimenet (igy az ebbol csinalt DP sem). A masik atalakito aktiv, igy az tokeletesen mukodik (probaltam HDMI-DVI es HDMI-VGA atalakitoval is, mind a kettovel mukodik). Apropo HDMI-VGA, ebbol szinten ketto fajta van, az egyiken van 5V tap bemenet a masik nincs. Amelyiken nincs, az a HDMI portrol venne fel a szukseges teljesitmenyt, emiatt eddig osszesen 1db eszokzzel sikerult mukodesre birni. Ezeken kivul van egy aktiv DP - VGA atalakitom, az is mukodott. Ha gondolod, elokeresem az alza.hu/ipon.hu linkeket, hatha elerhetoek meg a termekek.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Delock adapter USB-C és displayportra csatlakoztatva linux alatt szépen megy, mindkét usb-c esetén jó
drivert nem kellett telepíteni, logban ez látszik
usb 3-1: new full-speed USB device number 8 using xhci_hcd
usb 3-1: New USB device found, idVendor=0639, idProduct=7213, bcdDevice= 0.00
usb 3-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=4, SerialNumber=2
usb 3-1: Product: Billboard
usb 3-1: Manufacturer: Chrontel
usb 3-1: SerialNumber: CH7213

manjaro linux alatt teszteltem, kernel: 4.19.20-1-MANJARO

Én most próbálnék használni egy USB-C to Displayport átalakítót, mert a laptop HDMI portján keresztül nem működik a 4K@60Hz. Az USB-C átalakítót bedugva nem történik semmi, nem jelenik meg semmi a monitoron. dmesg, lsusb, syslogban semmi. Pedig elvileg a 4.19-es kerneltől működik, nekem meg 5.3 van Ubuntu 19.10-en.
Van valakinek ötlete?

Asus Zenbook UX333FA. :)

Update: a telefonomba bedugtam az adaptert és azzal működik a monitor. Tehát nem az adapterrel van a baj.

Update2: Nem támogatja a laptop. :(
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/nb/UX433FA/0409_E14245_UX333_433_533…

Se a HDMI portja, se az USB-C portja nem tudja így a 4K@60Hz-et... :(

Szerintem pedig tamogatja. A GPU a gepben tamogatja. Az USB Type C csatlakozon elvileg teljes displayportod van, igy amennyiben az atalakito megfelelo, mennie kell.

Ha az atalakitod USB-C HDMI Alternate modot alakit HDMI-re, akkor igen nagy valoszinuseggel nem fog menni (fekete kep). Ha az atalakitod, USB-C DisplayPort Alternate modot alakit aktivan HDMI-re, akkor pedig fogsz kepet kapni (ilyen atalakitoknal mindig van egy USB Billboard device, ami mint USB eszkoz latszik, HDMI Alternate modu atalakitoknal eddig egyel sem talalkoztam, amiben volt billboard). Ezutan az atalakitoban levo chipsettol fugg, hogy tudni fogja-e a 4k/60Hz-t vagy nem. Pontosan milyen atalakitot vettel? Azt esetleg tudod-e, hogy belul pontosan mit tartalmaz?

Ilyen adapterem van: https://lanberg.pl/en/produkt/AD-UC-DP-01
Itt meg nem is írják a 4K-t, úgyhogy fasza...

Ezek szerint van olyan USB-C port, ami tud display-t továbbítani, meg van olyan, ami nem.
Csak azt nem értem, hogy az Asusnak van az az Universal Dock-ja, amit USB-C-be kell dugni és van rajta HDMI. De az se HDMI 2.0.

Ez sokal bonyolultabb :) De itt azt irjak, hogy "Supports DisplayPort Alternate mode", tehat ez az a fajta atalakito, ami a sokkal elterjedtebb USB-C uzemmodot tudja, tehat ha lenne videokimenet tamogatasod, akkor ezzel biztos, hogy lenne kep (a HDMI alternate mode nem olyan elterjedt).

Később már rájöttem, hogy a telefonhoz korábban már vettem egy ugyanilyen samsung átalakítót, de azzal sem működött egyáltalán.
Valószínű, hogy inkább visszaviszem a laptopot. :(

Update: Kicseréltettem a laptopot egy HP-ra, ami támogatja a DisplayPortot USB-C-n keresztül és ezzel egyből ment minden a fenti átalakítóval. Plug&Play, Ubuntu 19.10, 4K@60Hz.